Johan Adolf Pengel luchthaven blijft open

11

PARAMARIBO, 21 jan – De Johan Adolf Pengel luchthaven blijft toegankelijk voor het vlieg verkeer. Volgens de NV Luchthavenbeheer worden alle werkzaamheden ‘normaal’ uitgevoerd, ondanks een spontane staking van het personeel.

Werknemers van de luchthaven legden het werk neer uit ontevredenheid over de financiële positie van het bedrijf. Gevreesd wordt voor ontslagen, omdat de lonen niet gegarandeerd zouden zijn. De stakers hebben ook het vertrouwen in de directie opgezegd. De directie meldt in een persbericht dat alle vliegverkeer normaal is afgehandeld. Ook vluchten die nog binnen moeten komen, waaronder één van de KLM, kunnen veilig plaats vinden.

De directie vindt de staking onredelijk. Met de vakbond bij Luchthavenbeheer bestaat geen conflict. De stakers hekelen wat ze noemen het ‘ondeugdelijk financieel beheer.’ De luchthaven zou daarmee langzaam maar zeker naar een faillissement worden gedreven. Geëist wordt dat de regering ingrijpt om erger te voorkomen. De huidige directeur, Lesley Winter, is door de regering Bouterse aangesteld.

11 REACTIES

 1. Ondeugdelijk financieel beheer.
  Vrees voor ontslag.
  Vrees voor faillisement.
  Staking.
  Geen vertrouwen in directie.
  Directeur is aangesteld door NDP regering.
  Bemoeienis van staat verwacht.

  Alles wat de NDP aanraakt gaat naar de kloote?


  Maak melding

 2. Dus de directeur is benoemd door de paarse regering. Zoveelste bewijs dat deze regering incompetent is. Hoe lang blijft het volk nog geloven in de sprookjes van Bouterse.


  Maak melding

 3. Sabidirie of Anna_Z what ever, jij bent allang al ongeloofwaardig met je paarse evangelie. Als zou Bouterse een bak met stront over de surinamers kieperen, je staat erbij, kijk ernaar en klapt ervoor. Iedere misstap die president maakt zul jij bedekken met de racistische mantel der liefde.
  Maar wij zitten op jullie hielen, jij weet dat en Bouterse weet dat. Als zijn zoon opgeborgen is wil ik wel zijn smoelwerk eens zien. Champagne staat al in de koeling. Je weet wat ze zeggen “you can run, but you can’t hide”.


  Maak melding

 4. In het verleden waren vaker stakingen of dreigende stakingen op Zanderij.
  Vakbonden zijn niet altijd goed bezig en een regering die van te voren niet aanvoelt waar problemen de kop op steken.


  Maak melding

 5. alweer de schuld aan pres Bouterse geven of aan de directeur.
  en het administratief personeel dan.
  als de praktische uitvoer van het administratief personeel niet goed zijn werk uitvoer,’kunnen zulke problemen ontstaan.

  totale overzicht,en niet persoon’s gebonden meningen.


  Maak melding

 6. @ sra
  alweer de schuld aan pres Bouterse geven of aan de directeur.

  Wellicht nooit gehoord van “Indien je niet wilt luisteren en niet oplossingsgericht bezig bent om het probleem aan te pakken dan maak je onderdeel uit van het probleem dat groter is geworden doordat ze eerst hem moeten met zijn probleem moeten helpen alvorens het het probleem kan worden opgepakt”.

  Incompetente directeurs benoemen die zo wie zo never nooit in een normaal bedrijf met doelstellingen (winst en omzetgroei) zouden kunnen leiden betekend net zoveel als een incompetente benoeming alsook een incompetente visie hebben op lange termijn.


  Maak melding

 7. Een luchthaven is een commercieel bedrijf en geen verlengstuk van de politiek.
  Zolang de politiek – lees in dit geval de NDP – zich blijft bemoeien met de aanstelling van een (eigen) directeur, zolang zullen er problemen blijven.
  Niet de kwaliteit van de directeur is in dat geval maatgevend en dat zou het wel moeten zijn, maar zijn of haar politieke achtergrond.
  Helaas komt dat de laatste jaren steeds vaker voor en dat heeft alles te maken met macht of machtsbehoud.
  Het is het alom bekende nepotisme in ons land.


  Maak melding

 8. veel mensen hier die alsmaar de PRESS de schuld geven van alles zelf als hun zus of moeder zou bevallen zou je horen is de schuld van de PRESS en al zien ze dat die kleine op de buurman lijkt dan nog geven ze de PRESS de schuld HAhahaaaa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.