Conflict school Tamanredjo volwassen opgelost

5

PARAMARIBO, 20 jan – Het conflict rond de middelbare school van Tamanredjo is op volwassen manier uitgesproken en opgelost. De protestactie op alle publieke middelbare scholen is daarmee van de baan. Volgens minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling kon hij tot overeenstemming komen met lerarenvakbond BvL.

‘Misverstanden’ konden uit de wereld worden geholpen. Zo’n misverstand is het onbegrip over het uitblijven van administratieve krachten voor de school. “Men moet weten dat er een hiërarchische weg is”, zei Adhin tijdens een persconferentie. Dit kan maken dat zaken wat langer duren dan gewenst. Om krachten aan te trekken moeten procedures worden gevolgd. Adhin betreurt het uit de hand lopen van het conflict, dat al begon over te lopen naar de andere scholen.

En dat om problemen op de werkvloer die nauwelijks wat om het lijf hebben. In elk geval konden die doorgespeeld worden naar het ministerie. Volgens Adhin is dit niet gebeurd om een of andere reden : “Alle zaken die zijn aangekaart en zijn blijven liggen, moeten naar het ministerie, zodat we eraan kunnen werken.” BvL-voorzitter Wilgo Valies geeft toe dat er ook aan de zijde van de schoolleiding steken zijn gevallen. Gelukkig zijn de gevolgen uiteindelijk beperkt tot slechts een actiedreiging.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Ik hoop dat die ROT ndp kliek nu echt gaat leren polderen, want alleen door met elkaar te praten bereik je een(goede) overeenkomst(en). Ik vraag me zelf af, waarom deze ndp lummels altijd weer die GROTE BEK opzetten om hierna je eigen braaksel te moeten slikken, zoals Adhin nu. Waarom weer steeds dreigen? Houdt deze kliek ervan om de spanning op te voeren? Maar jongens er zwaait best wel wat, want de bond en school is nog op de loer. De lucht is niet helemaal geklaard.
  En bij deze beestenkliek(ndp) geven ze altijd anderen de schuld zoals in deze. Zgn zou ’t ministerie info zijn onthouden. Als dit het geval is en de minister dus niet liegt voor iets of iemand dan hoop ik dat hij Adhin leert genuanceerder te zijn/ spreken. odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. Glenn Pengel zoals je leest in het stuk is dat de direkteur van de school in gebreke is gebleken om al deze
  stukken niet door te sturen naar het ministerie!! M.a.w. de direkteur heeft sabotage gepleegd terwijl de onderwijzers dachten dat hij al de klachten had doorgespeeld!! Wie is dus Fout in deze??????


  Maak melding

 3. Ik heb dit probleem proberen te volgen en kan slechts 1 conclusie trekken. De leerkrachten en het ministerie van onderwijs zijn het slachtoffer geworden van de in Suriname heersende bureaucratie. Oplossing: Ze moeten elkaar niet bevechten, maar de bureaucratische wantoestanden.

  Toelichting: de positie van de directeur is al 6 maanden geleden geregeld. Alleen is haar benoeming in een bureaulade van een ambtenaar blijven liggen.
  De procedure om een tuinman en extra administratieve kracht in dienst te nemen is 6 maanden bij de VC opgestart. De VC is dit kennelijk vergeten wegens oververmoeidheid. Energie komt nog. Ze zijn vergeten de nota te betalen. Zo zie je: neks no fout.
  Zeker is wel dat deze actie de in slaap gevallen ambtenaren wel wakker heeft geschud.


  Maak melding

 4. Ik hhhheb Adhin gehoord ook Narain van’t min v onderw
  Jongens en wat er uit deze hun B.K kwam was enkel stoere(n)taal zoals: wie wil mag staken. Wie staakt wordt ontslagen, zo onvolwassen. Niet respectvol en angstaanjagend. Dus blijf ik bij mij eerdere reactie. Het maakt me niet uit wie fout is in deze of niet. Maaaaarrr hoe je met elkaar omgaat/ spreekt. En waarom nu zeggen dat de zaak op een volwassen manier is opgelost, nadat je je eerst onvolwassen hebt opgesteld en een grote mond hebt opgezet. jongoe Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.