Santokhi: regering, zorg voor eerlijke verkiezingen!

121

PARAMARIBO, 19 jan – “Regering, zorg voor eerlijke verkiezingen!” Dit zei VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tijdens een massabijeenkomst in verband met het vijfenzestig jarig bestaan van de partij. Er is reden tot bezorgdheid. “We moeten ervoor waken dat de keuzemogelijkheid van de burger beïnvloed wordt door oneerlijke verkiezingen.”

De ‘signalen’ zouden al merkbaar zijn. “Er zijn nu al discussies gaande over hoe de verkiezingen te kunnen beïnvloeden”, zei Santokhi. De regering zou ervoor moet zorgen dat verkiezingsorganen voorzien worden van alle “faciliteiten die eerlijke verkiezingen garanderen.” De partij is al helemaal klaar voor de strijd. Een strijd die om andere zaken gaat dan rekolonisatie, zoals NDP-leider Desi Bouterse laatst beweerde. De VHP gaat niet voor rekolonisatie.

Integendeel. “De VHP is een product van dekolonisatie”, aldus Santokhi. Hij ziet de strijd eerder gaan tussen rechtsstaat of machtsstaat, tussen hoop of angst, drugsbestrijding of Suriname maken tot narcostaat, integer of slecht leiderschap.” Wat de VHP-leider betreft, is het al een uitgemaakte zaak: “Regering zonder vermogen om het land te regeren, go home op vijfentwintig mei 2015.” Onderdeel van de activiteiten in het partijcentrum was ook de onthulling van een standbeeld van de eerste VHP-voorzitter Jaggernath Lachmon.


121 REACTIES

 1. santokie , begin je het hijgen in je nek te voellen ???
  wij van de v.h.p ha ha ha ha ha ha .
  dit is pas het begin jo kiesie ka watra .
  wij surinamers willen niks te maken hebben met rasisten .


  Maak melding

 2. Uitgerekend deze gedoodverfde dieven van dit land en volk hebben het over oneerlijke verkiezingen. Wie was Roep, die grootste dief aller tijden? Uit wiens huis wordt alom gepredikt dat het doel de middelen heiligt? Stelletje oneerlijke fokkers! Ze komen niet eens door die leugendetectoren van die Yankees!


  Maak melding

 3. Hahahaha!!!! Chan Segebaa! de grootte grappenmaker van SURINAME. Volgens die meneer gaat hij corruptie stevig aanpakken wat een lachgertje WIE HOUDT WIE VOOR DE GEK??


  Maak melding

 4. Nou nou nou,
  Beste Santokhi, het volk staat niet onder uw curatele!

  Ik meen uit uw verhaal op te maken dat u meent dat de Surinamers geen eigen keuzes kunnen maken indien zij door anderen beïnvloed wordt.

  Ieder goed begrijpende Surinamers zal nu al met fronsende wenkbrauwen over uw uitlatingen lezen.

  We spreken van een oneerlijke verkiezing als men met de uitslagen knoeit……maar ja uw zwakheid maakt u als uw minderheid.

  Maakt mij niet uit wie wint of wie verliest, het volk is toch al niet te redden. En wie denkt dat het ooit beter wordt als Surinamers voor een andere partij zullen kiezen, zal resulteren in loze illusies!.

  Fraude en corruptie zijn immers onder uw regering groter geworden. U hebt slecht 1 ding in al die jaren bereikt:
  U hebt toegelaten dat er in Suriname criminelen netwerken konden ontstaan onder rechters, notarissen, advocaten politie en justitie.

  Dus laten we het hier niet hebben over eerlijke verkiezingen! Wat dacht u he? Surinamers zijn achterlijk??????? Hangende de verkiezingen gingen alle remmen los, rechters werden direct beïnvloed en mochten geen recht doen, maar juist criminelen en andere oplichters in gelijk gestellen omdat ze in Suriname wonen en dat leverde stemmen op!

  Ha ha ha mi boi Santokhie, wat is er nou van je overgebleven met je domme achterlijke uitspraken?????

  Kom op en vertel mij het!

  Een ieder is bezig met toerisme, toerisme en nog eens toerisme…. ha, maar wat krijg te voor je centen in Suriname????

  Primitieve vieze bendes, kijk maar naar de ziekmakende vochtige hotels met schimmels….. ja zwarte schimmels in stinkende kamers waar de sperma van een ander nog de wasbak ligt…… Neem zelf eens een kijkje in Zeelandia en Eco resort. De situatie is ronduit zorgwekkend en ziekmakend. Schimmel kan je leven verwoesten doordat je echt vreselijke ziektes kunt oplopen door de schimmel en is levens gevaarlijk voor een zwangere vrouw!En wat een redelijke kamer in zo een vies goor hotel? Precies ca 100 euro!

  Hygiëne hebben ze nooit van gehoord, en ga zo maar door…..van mij gen stuiver naar dat land!


  Maak melding

 5. Never push a peacefull man to far ? En wat dan nog ???

  – gaat Bouterse dan weer een staatsgreep plegen ?
  – gaat Bouterse weer massamoorden plegen ?
  – gaat Bouterse op een gewelddadige manier zijn politieke tegenstanders elimineren ?

  Het paarse gespuis kan het maar weer niet laten om te dreigen.

  @Rene, Bouterse zou ook de corruptie aanpakken, sterker nog hij had beloofd de halve VHP op te sluiten.

  1) onder Bouterse bungelt Suriname in de onderste regionen op de corruptielijsten. De lijst wordt jaarlijks samengesteld door anti-corruptie-experts uit de publieke sector voor Transparency International (TI), een organisatie die zichzelf afficheert als corruptiewaakhond.

  2) de leiders van de VHP zijn tot op de dag van vandaag niet achter tralies gezet. Heel simpel, Bouterse heeft geen bewijzen.

  De reacties van de paarse dievengilde is er één van paniek. De VHP zit op jullie hielen en jullie hebben alle reden tot zorg.

  De strijd gaat niet om zaken als dekolonisatie of rekolonisatie. Slavernij troefkaart is uitgewerkt en het volk begint wakker te worden.

  Het land wordt meer dan 30 jaar gegijzeld door deze idioten. Iedere politieke partij dat maar ook de intentie heeft om de paarse roversbende te elimineren heeft mijn steun.


  Maak melding

 6. @Koos de Jong

  Ja ja het is allemaal Bouterse dit en Bouterse dat, maar beste Koos….. Bouterse kan NIET toveren omdat het een stuurloos land is.

  Wat deden de vorige regeringen???

  Bouterse heeft en had op z’n minst potentie en de intentie om veranderen met zich mee te brengen en kijk eens aan wat er gebeurt in Suriname:

  Het hagelt en de mensen hebben de aankondiging van de einde der wereld goed begrepen!

  Als er iets is wat de boeken ingaat voor rest van ons leven dan is het wel: het hagelde toen Bouterse de president van Suriname was!

  Dus Bouterse doet wel degelijk bepaalde wonderen alleen zijn er wezens als jou die de boodschap niet begrijpen!

  En als je het allemaal zo goed over Boutere weet te vertellen………en als je echt die blanke Koos bent, begin dan een eiland in je eigen Holland te bouwen voor jullie pedo’s. Kijk maar wat er in Nederland aan de hand is! Kijk maar naar de blanke stagelopers in Suriname……..ze krijgen hun beoordelingen voor gratis door op hun rug te liggen en zeker 80% van hen zit in de prostitutie!


  Maak melding

 7. Hoe dan ook…wat wel zeker is , is dat deze Santokhi als Korpschef van politie onschuldige surinaamse politie-agente die na de dood van Herman Gooding zaliger uit Suriname gevlucht zijn-aan de schandpaal genageld heeft. Hij heeft onjuiste informatie over deze politiemannen verstrekt aan de Nederlandse korpsen, met alle gevolgen van dien.
  Een aantal politie-agenten heeft zich hiertegen verweerd en hebben de zege behaald , omdat zijn Korps op geen enkele manier de beweringen heeft kunnen bewijzen. SCHANDE…KOLONIAAL GEDRAG.Sterker nog, het KPS is onder zijn leiding met straffe van een dwangsom gemaand om de bewijzen te verstrekken. De betreffende politie-agenten wachten nog steeds op bewijs.
  Deze man heeft dus niet het recht om over eerlijkheid te praten. Hij is mede verantwoordelijk voor een hoop problemen die deze politie-agenten en hun gezinnen hebben ondergaan. DAT U HET WEET!!!!!!1
  En overigens, het ging alleen om afro-Surinaamse politie-agenten die goed werk deden in Suriname en ook gevaar liepen. Het relaas van deze zelfde Santhoki dat de VHP voor een ieder zal zijn , valt dus alleszins te betwijfelen. Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken.


  Maak melding

 8. Ik vindt het zo jammer dat mensen als paraman, longlong en rene zo dom en achterlijk reageren. Natuurlijk uw mening telt mee maar ga na wat er is voortgebracht tijdens de regering van bouterse. Santoki heeft indertijd stappen ondernomen in de tijd dat bouterse aan de macht was. Wie zegt mij nou dat alleen santoki hieraan debit is. Laten wij de zaken anders bekijken en santoki de kans geven om het land te regeren. Immers zijn de bereidheid om samen te werken met bouterse, ondanks zijn impopulariteit, niet uitgesloten. Miscchien wordt suriname een van populairste landen op de wereld waar harmonie en verdraagzaam onderling het volk het groots is . Dit was in de tijd van lachman wel zo. Geef die man een kans , want bouterse heeft die kans ook gehad. Trouwens in suriname leven creolen en hindoestanen als broeders en zusters. In nederland wordt de illusie gewekt sat het niet botert tussen hind en creolen.
  We wachten het af en verleen ook jullie medewerking, want die is ook hard nodig voor een beter suriname.


  Maak melding

 9. Enkele huidige coalitieleden zien het langzamerhand ook niet meer zitten en maken zich klaar het zinkende schip te verlaten.
  Dreiging met geweld, paniekvoetbal, haat- en angstzaaierij is het enige antwoord van het paarse gespuis en racisten op de opkomst van de VHP en Front Combinatie.


  Maak melding

 10. @kolibri
  Je schrijft: “Miscchien wordt suriname een van populairste landen op de wereld waar harmonie en verdraagzaam onderling het volk het groots is”

  Ha ha ha…. het volk heeft nooit van verdraagzaamheid gehoord……het volk is te emotioneel labiel, kudde gedrag.
  Welke kans moet Santokhi krijgen??? Ik kan bewijzen op basis van verklaringen van aantal mensen hoe die vuile idioot zich met rechtzaken heeft bemoeit zodat de Surinaamse criminele gelijk kregen en hem zouden sponsoren. Ook kan ik aantonen dat hij een van de meest criminele persoon binnen 2 weken heeft genaturaliseerd.
  Deze persoon kwam uit Holland, woont in Nickerie heet Donald, runt een hoeren tent te midden van een woonwijk net over de Nickerie brug. Zelfs vergunning verlenen voor zo een tent is gewoon dankzij Santokhi gebeurt.

  het is een soort bar, hier komen met regelmaat ook agenten langs om een wip te maken met vaal al minderjarige meiden. DE GP Sabajo die eerst de commandant was in Nw Nickerie vierde het feestje mee.

  Deze Donald is de tussenpersoon van de huidige commandant Benschop te Nieuw Nickerie en andere criminelen. Ik weet en kan ook aantonen dat deze Donald gelden van criminelen ontvangt waarvan het grootste gedeelte naar Benschop gaat!

  DUS KOM ME NIET LEREN NAAIEN


  Maak melding

 11. Zeer gevaarlijke uitspraak van Santokie. Want wat deze man het volk wil zeggen is dat hij de verkiezingen ZAL en MOET winnen en als dat niet gebeurd heeft men gesjoemeld met de verkiezingen.

  Dit is trouwens de eerste keer in de Surinaamse geschiedenis dat een partijleider deze uitspraak doet 16 maanden voor de verkiezingen.

  Dit is gevaarlijk spel en moet beantwoord worden, Paraman heeft gelijk de VHP moet voorzichtig zijn en men moet deze man in toom houden.

  De President heeft gelijk deze mensen zijn maffia en zullen alles aan doen om in de regering te komen.

  Surinamers wordt wakker laat deze maffia NOOIT MEER in de regering komen.


  Maak melding

 12. “Het electoraat bepaalt bij eerlijke verkiezingen wie gekozen wordt”. Zo simpel is dat.
  Sommigen hebben daar kennelijk heeeeeeeeel veeeeeeeeeeel moeite mee. En die blijven uit hun nek lullen.


  Maak melding

 13. Santokie zegt “de VHP is voor een ieder” terwijl 99% van de toehoorders maar tot een etnische groep behoren.

  Maar goed wonderen zijn de wereld nog niet uit, misschien dat de VHP met een kleurrijk lijst de verkiezingen ingaat. Je weet wel een lijst zoals bij de NDP waarin alle bevolkingsgroepen zitten. Time will tell.


  Maak melding

 14. Boskopoe ik blij dat je toegeeft dat Santokie uit zijn nek lult, door nu al te beweren dat hij gekozen gaat worden als de verkiezingen eerlijk voorlopen.


  Maak melding

 15. “Schitterende, sublieme en zeer indrukwekkende speech van Santokhi!!!!!!”

  Jammer dat het hagelde tijdens zijn speech, de voortekenen zijn dus baar slecht.


  Maak melding

 16. Suriname zou er een stuk beter uit hebben gezien met mensen die op Henkie Molenaartje lijken!

  AI boi, je lacht je rot.
  Ik weet in ieder geval dat Javanen mooi de sjaak zijn als de olifanten door Commewijne denderen.
  In de jaren 90 heeft de VHP vakkundig geprobeerd de wet te omzeilen door midden in Javaanse gemeenschap van Meerzorg een crematorium te bouwen. Door standvastig optreden van lokale bewoners kon het gelukkig voorkomen worden.

  In Suriname wordt je door de kat of de hond gebeten. Word je niet genaaid door paars dan word je onder de voet gelopen door olifanten.


  Maak melding

 17. @Henk Mol en naar,

  Wat politiek Suriname doet zal me aan m’n dikke reet roesten.
  Mij valt wel steeds op dat jouw aversie tegen alles wat met Suriname en/of Surinamers te maken heeft met de dag erger wordt. Met name een bepaalde bevolkingsgroep moet het bij jou bezuren.
  Zoals reeds eerder door mij aangehaald hier op deze site; je gedraagt je nog steeds als een racistische koloniale plantage-eigenaar.
  Ik ben geen NDP’er, evenmin een Fronter en verre van een paarse kakkerlak; ik ben een sranangman vanuit volle overtuiging.
  Houd nou een keer op met Suriname en Surinamers telkens weer door het slijk te halen.

  Frappant vind ik echter – ondanks jouw onmiskenbare afkeer op Suriname en haar inwoners – dat je volgens eigen zeggen het land minstens 1 keer per jaar voor minimaal 6 maanden bezoekt. Mollie, hoe valt dit nou te rijmen????
  Wellicht speelt jouw drang tot bevrediging bij onze Surinaamse peuters en kleuters hierbij een belangrijke rol.

  Fuck You Henk Mol en naar.


  Maak melding

 18. Linglong

  Loop even een weekje mee bij de rechter in Su,dan zal je zien hoeveel pedo’s er per week in Su gestraft worden.
  Je zal echt zien dat er veel pedo’s zijn die hier op het forum komen om naar Nederland te wijzen whahaah


  Maak melding

 19. Bestse mensen,
  Mi na wang ekte tranga hosselmang {1 harde werker} en verkoopt de zeer wereld bekende merk tandpasta dat GOLGATE heet voor 2voeter broodmolens Hahahahahahaaaaaa!!!! Interesse graag Back-lash.
  V.H.P. na a moro bigiwan zeker weten.


  Maak melding

 20. -De verkiezingsstrijd is al begonnen.

  @Linglong, je schrijft::::Wat deden de vorige regeringen???
  Als je de geschiedenis van de vorige regering echt zou hebben gekend, zou je misschien anders reageren en zonder haat.

  @rene, je gebruikt een woord:::Chan Segebaa!…dit is de opvoeding die Bouterse het volk weer geeft.Men noemt dit na-aperij zonder zelfs onderzoek te doen.

  @Sabidieri, Santhoki heeft geen enkel gevaarlijke uitspraak gedaan. Ik denk dat het jou angst is.
  Toen meneer X opkwam om aan te geven dat hij alleen opkomt voor de Saramaccaners en een partij voor hun alleen wilde hoorde ik jou niet zeggen dat hij gevaarlijk is.

  -Men is zeker vergeten dat Eddy Bruma in Nederland heeft gestudeerd en van Suriname een communistische land wilde maken. Hij was etnisch bezig en moest niets van de VHP, bang dat de VHP de overhand zou nemen.
  Hij heeft gemaakt dat de Hindoestanen toen anders zijn gaan denken.

  -Bouterse op zijn beurt probeert een socialistische/nationalistische land van Suriname te maken net als Chavez. Zie al die ellende maar in het land.

  -Gelukkig maar, de tijden zijn veranderd en men ziet nu in dat het nu anders moet en kan.

  =Jammer zijn er vele mensen die kiezen voor de persoon, maar NIET voor de inhoud van een partij en het belang van land en volk.

  Succes voor Suriname in zijn geheel!!!!


  Maak melding

 21. Zet alle 3 periodes van regering bouta naast elkaar de jaren 80,90 en nu. Beoordeel die 3 periodes en kijk of Su er baat bij heeft gehad!! Je kan maar 1 conclussie trekken en dat is dat de regering Bouta Su aldoor naar de afgrond heeft geholpen!!


  Maak melding

 22. AAAIIII WAAAIII WAAAAII MIE GADO.
  Wat een valse noot zingt de: Na Desi Poe volk.
  Zie maar de eerste reacties hahahahaaa ding broeja.
  Ze zingen net zo vals(letterlijk en figuurlijk) als DiDiBrie op de berm bij de telllllleurssssstelllllende tap jarie meeting van deze valse NDP profeten die deel uitmaken van de BA regering. Haaaii ja jaaaaiiii wat voor vals spel zullen ze spelen deze keer(verk 2015) want dat volk is echt wakker. Deze NDP boeven zullen niet meer kunnen komen met uitzendingen als van Dombo/ Bimbo/ Lummelbo op de middagradio en avond Tv uitzendingen. Na Dong Poe volk ziet dat er niets gebeurt. Dat volk is veel meer achteruit gegaan; en voor de zoveelste keer onder leiding van deze zaka-zaka DiDiBrie. Aanhang NDP ga zo door met valse tonen slaan. Dong fowroe wijfjes pikolet en popokaai(ara -naprater) We zullen zien wat er na te praten zal zijn want er zal niets meer uit de grote BEK van de laffe DiDiBrie komen, want a noooo de moro. Din(aapje)o mik ding pak ing op. A volk lasie bribie in ding zaka-zaka Disie. De NDP kliek schijt een hoop; ik hoor net uit Su, dat de opkomst bij de olifant te gek was. VHP met FRONT partners You havvvvvve Go For It, foe kang sit kong. Krachtie….. FRONT….. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 23. Het is allemaal wel mooi wat jullie hier uit kwakken het is zo dat wat er ook gezegd word als jij je zelf voor blind wil houden is jullie probleem maar laat SANTOKIE zweren voor het volk dat hij nooit met criminelen en of drugs gewerkt heeft dat hij nooit 1 corrupte daad gepleegd heeft wij allen weten zogezegd alles van de PRESS maar wat weten jullie van CHAN dan wat hij zegt wij weten bijvoorbeeld toch ook dat hij persoonlijk toen een paar rijst drugsbaronnen uit de gevangenis gehaald heeft maar ja als wij toch zo eerlijk zijn dan heeft deze regering met zijn slecht en corrupte beleid toch meer gedaan voor land en volk hoe het ook zei alles kan niet snel genoeg bij de mens en ontevreden zijn wij altijd maar bijvoorbeeld de wegen,brugenbouw,ELECTRA,WATER,GRONDEN,ZIEKENFONST en al gaat het niet zoals het moet schoolgeld en naschoolse opvang en noem maar op wel noem mij 1 regering die dit allemaal heeft geprobeerd dit te doen voor land en volk en ja hoor het zijn zij die geen moer deden die nu het hoogste woord hebben en voor mensen die steeds weer zeggen paarse kakerlaken zijn juist wat men WC WORMEN noemt dus dat het zei zo dat ze allemaal het beter kunnen nu dan vraag ik me zelf af sedert wanneer na al die tijden en kansen die ze had hebben gaan ze het nu pas beter doen nou het zou kunnen maar die risico is te groot dus en nogmaals er bestaat geen partij in SU waarvan alle rassen in het top zitten dat is dan pas hokjes rotzooi en bewijs mij dat het niet zo is noem er 1 op het spreekwoord slapen doen je in de nacht is bij jullie niet te doen niet in de nacht en niet op de dag zo gevaarlijk want het is alleen de macht dat telt voor de rest gelul en het word bewezen naar wat jullie uit kwakken dus dat.Hahahaaaaaa


  Maak melding

 24. @ paraman, jij HYPOCRIET:

  Van wie komt de uitspraak: “” Bétré mie lagie, mie no dong””??

  Bij mij krijgt iedereen die fout zit op zijn donder. Jij hebt oogkleppen op en bent selectief doof, stom en blind!!

  @ iedereen:

  René is de stiefvader van DiDiBri, dat is echt zo, ik verzin niet zomaar wat. Alles wat hij schrijft moet je in dat licht zien. Je snapt dus ook hoe DiDiBri aan zijn moraal, fatsoen en beschaving komt en wat het karakter van stiefpapa is.

  Zo de stiefvader, zo de stiefzoon.


  Maak melding

 25. Misschien kan de regering nog een laatste verkiezingsstunt uithalen door het Tigri gebied te omsingelen en de Guyanezen verdrijven. Onze territoriale grenzen bevestigen en beschermen is een taak voor elke regering, die zich dmv de grondwet daaraan verbind. Dit nalaten betekent dat U mede hierop wordt afgerekend.


  Maak melding

 26. wat een nutteloze toespraak van santhoki segebal.
  voor 15 jaren lang heeft vhp/nps(front)de verkiezingen beeinvloed en het volk valse beloften toegeworpen.
  nu staat de verkiezing voor de deur,en kijk wie de grootste muil heeft,’de gene die jaren misbruik van het volk gemaakt heeft en oplichting met de stemming van het volk begaan heeft,santhoki segebal,die het crim sfeer in su vaste voet gegeven heeft roep nu over bestrijden van crim,wat een loser is die santhoki.
  deze vent heeft racisme aangewakkerd,crim niet bestreden toen hij skotoe was,zware fraude handelingen,moord,wat doet deze vent nog in suriname.
  eigenlijk zou hij terug naar india gestuurd moeten worden,daar zijn weer een paar vrouwen door groepen mannen verkracht.
  er is dus werk voor santhjoki segebal in india.

  hij spreekt van stemming’s beinvloeding;wat heeft hij al die jaren gedaaan dan,;in ieder geval niet eerlijk en oprecht geweest.


  Maak melding

 27. @(P)reet Bharra,
  Arme stakker; tja wat valt er nog tegen jouw reactie op mijn posting te doen. Niets denk ik; gezien de nederigheid die je tegenover je meester Henk de mol tentoonspreidt.
  Je bent nog nat achter je oren. De achtergrond van mijn verhaal ga of wil je toch niet snappen.

  Case closed.


  Maak melding

 28. Het is te verwachten dat deze regering vuil spel zal spelen om de verkiezing te winnen, immers het gaat om de plek waar Bouterse terecht komt: in het presidentieel paleis of in een Amerikaanse gesloten inrichting.
  Straks gaan al de verdwenen gelden (Abrahms etc) naar boven komen om de stem van de marrons en anderen te kopen. Weer mooie beloftes en de belofte van welvaartstaat.
  De Paraman’s, Pero’s en Boegroe’s krijgen nog meer bonus voor hun (racistische) propagandawerk.
  Surinamers zullen straks een echte keuze moeten maken: bezetting door de NDP of echte vrijheid.


  Maak melding

 29. politiek is geen middel dat bevrijding voor een volk bewerkstelligd,het is een systeem dat als doel heeft om een volk of het wereld bevolking onder koloniale heerschappij te houden.
  het is geen middel tot vrijheid of het tot stand brengen van een beter leven,maar gebaseerd op uitbuiting van een land en volk,”het heeft geen wezenlijke opbouw elementen,-en dat is door de eeuwen en jaren heen bewezen.

  zolang wij als volk een systeem handhaven dat door kolonialisten ontworpen is,zullen wij nooit tot humaner patroon van leven ontwikkeld worden.
  het is dus van groot belang om van die koloniaal systeem af te stappen,om een eigen sociaal orde te handhaven.
  het form van politiek is de hoogste form van criminaliteit,omdat er ook rechten ontleed worden door mensen van die politiek orde,om hun zelf te beschermen voor het kwaad dat zij aangericht hebben en nog steeds doen,bv,hun slechte handelingen legaliseren.

  mijn advies aan de huidige regering is;;om boven die onmenselijke orde uit te schieten in de form van een beter leef orde te handhaven,meer vanuit een natuurlijk opzicht.

  wat front combo betreft;zij mogen naar huis,omdat zij niet kunnen afzien van wat hun door de vroegere kolonisator is aangeleerd.
  zij kunnen niet inzien dat wat zij geleerd hebben ,hun, nog het volk of het land niet vooruit zullen helpen,maar juist ons tot eeuwige slaven van de kolonisator zal maken.


  Maak melding

 30. De wolf wil weer terugkeren in het machtscentrum.Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen en kippen. De mooie praatjes van Santokhi moeten natuurlijk de mensen in slaap sussen.Als onrechtvaardigen figuren als Santokhi vrome dingen gaan zeggen, moeten de vrome mensen maar beter uitkijken voor deze valse prediker.

  Het moet voor het volk duidelijk zijn dat Santokhi naar politieke macht streeft om uiteindelijk Suriname uit te verkopen aan Nederland.Alle voordelige voorzieningen voor het volk gaat deze man terugdraaien als hij president mocht worden.Het mooie is dat deze kansloze vos geen gans zal bemachtigen.


  Maak melding

 31. Beste Linglong, Bouterse kan inderdaad niet toveren, maar er gebeuren wel wonderen tijdens zijn bewind, zoals je terecht aanhaalt; een hagelbuitje van niets, je vergeet echter een van de grootste wonderen onder zijn bewind aan te halen, namelijk dat een minister in 3 jaar tijd van arme sloeber opklimt tot grootgrondbezitter, helikopter en jacht eigenaar, dit allemaal nadat er op wonderbaarlijke wijze USD 3000.000,- verdwenen is van zijn ministerie, verder wordt deze boezemvriend minister als een donderslag bij heldere hemel door Bouterse ontslagen en wonder boven wonder wordt hij binnen de kortste keren weer benoemd, tegen een riant salaris, als adviseur van staat. Ik ben bang dat als er nog meer wonderen gebeuren tijdens Bouterse zijn bewind, dat het einde wordt van – niet de wereld – maar van de Surinaamse samenleving.


  Maak melding

 32. De Paarse Kakkerlakken raken in paniek. Bouterse gaat niet alleen de geschiedenis is als moordenaar, drugsdealer en coupepleger maar als de slechtste president van Suriname ooit die geld uitdeelt als water aan zijn vriendjes, een gouddeal sluit die hij niet kan betalen en hij land voor de derde keer onder zijn leiding in een financiele afgrond laat storten.

  En het enige commentaar van de Paatse Paupers zoals FYHM is ‘racist’.

  Meer smaken hebben ze niet…


  Maak melding

 33. Beste Koos en Henkes,

  Binnenkort het proces van Dino Bouterse in de USA, daar al Suriname weer op de wereldkaart worden gezet als natie waar drugsdealer het land regeren. De beerput gaat open en Paarse Paupers weten dit en slaan wanhopig om zich heen. De scheldpartijen en bedreigingen zullen alleen maat toenemen naar integere politici als Santhoki.

  Domme, ongeletterde paarse paupers met een grote bek en geen moraal weten niet beter.


  Maak melding

 34. Vandijksilos als voorzitter verkiezingscommissie zal de verkiezingen 2015 afkeuren als ….
  bla bla bla.
  Het feestje zal dan hier in Suriname zijn.
  Gegarandeerd!!!!!!


  Maak melding

 35. @ RobG

  U babbelt over Santhoki die de staat Surinam aan Nederland wil verkopen !

  U vergeet dat Desi-Snesi Suriname al enige tijd aan China uitverkoopt, het is dus niet meer te koop !

  Zoon van NDP-Desi, drugs- en wapencrimineel Dino, heeft NET geprobeerd de Surinaamse bevolking aan de terreurbeweging Hezbollah te verkopen. Heeft ook een eigen Hezbollah-prive-leger bedongen om Sranangmangs te onderdrukken !!

  RobG yu na wan SRIBI-SRANANGMANG !

  PS : na ini Februari Preet Bharara (USA aanklager) o potti verstang dji a heri grupu NDP-redimusu !


  Maak melding

 36. Nogmaals laten wij hetvrustig afwachten en paraman, blijf ji maar bij je geschiedenis wst niet eens klopt. Je weet alles zo goed , alsof je een van de mislukte vriendjes bent geweest van al die criminelen.


  Maak melding

 37. Beste Kolibri,

  Heb je ook door dat Paraman één van de Bouterse parasieten is die het land de afgelopen 30 kaar hebben beroofd van nu moraal en hun trots.


  Maak melding

 38. San mie boj, eerlijke verkiezingen of niet het gaat je NIET lukken. Ons lief volkje is gek op hun criminele leiders punt uit.Nu nog DDB, daarna Lonnie onze blauwhoofd en nadat hij vrij komt Dino.Leg je er bij neer


  Maak melding

 39. @Srafu, de Republiek Suriname wordt helemaal niet aan China verkocht.Dankzij de samenwerking met China kunnen veel meer projecten in Suriname gerealiseerd worden. Deze projecten had Nederland in Suriname al tientallen jaren terug moeten realiseren toen Suriname nog een kolonie was van Nederland.Wat China in bijvoorbeeld Congo investeert is meer dan de totale Nederlandse ontwikkelingshulp aan alle derde wereldlanden samen in de wereld!!!!Read my words good,bro!!!!!Can you follow me?????????? Nederland met een onbeduidend kleine portemonnee moet natuurlijk wijken voor het grootkapitaal en de grote steun projecten uit China.Nederland heeft altijd gedacht aan het verhogen van de welvaart van de eigen bevolking ten koste van de vele arme landen.

  Er is een veranderde machtsevenwicht in de wereld gaande.De samenwerking tussen China en Afrika brengt het zwarte continent na vijf eeuwen slavernij en kolonialisme eindelijk zicht op ontwikkeling. De relaties tussen China en tientallen landen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika verschuiven het zwaartepunt van de wereldeconomie weg van de kapitalistische landen.Nederland zakt weg. We hebben geen proleet in Suriname nodig die Nederland weer op een hoog voetstuk in het land wil plaatsen.We zijn door hen gebeten en we laten ons niet voor een tweede keer door Nederland bijten.Suriname is beter af met China.READ MY WORDS.


  Maak melding

 40. frustratie dat zich nu onder een bepaalde groep aanwezig is,is een effect van het feit dat pres Bouterse zich niet het lesje heeft voorlaten lezen door nepperland en heeft zich ook niet laten manipuleren door politiek groepen in su die aan nepperland ideologie verbonden zijn/waren.

  haat gevoelens en minacht van bepaalde groepen,vooral in nepperland,kunnen niet op een verstandelijk manier verwoordt worden,dan alleen maar die groep met wel bedoelde meningen ter opbouw van su en volk,namen als paarse kakkerlak,te bekogelen.

  die groep van tegenstanders tegen het volk,land en regering van suriname,zet zich met zulke argumenten en beschuldiging in de positie van een kolonialist die zijn macht aan het verliezen is,en er alles aan doet om het terug te winnen(briesende leeuw),dat zijn tekenen van falen aangeef.
  als het nu om su lands of volks gelegenheid gaat,voor de tegenstanders is het de schuld van de NDP(pres,Bouterse)met zijn aanhang.
  wat er dan ook gebeurt,is de schuld van NDP(pres Bouterse),het is net alsof pres Bouterse hun iets persoonlijk aan gedaan heeft,”dat kenmerkt dan de mensen die het zogenaamd met suriname en bevolking,goede voornemens heeft,maar dat is allemaal schijn,”de bedoeling is,om su weer een afhankelijk staat van neppeland te maken zodat het volk en land door neppeland uitgebuit en langzaam vermoord word(geestelijke en mentale slaven).

  wij kennen onze vijanden wel.


  Maak melding

 41. @ RobG

  U babbelt WEER over Nederland, kijk naar de beschadigde Grondwet !

  Kijk wie ongewapende Surinaamse staatsburgers, in samnewerking en met advies van NEDERLAND, in koelen bloede heeft doorzeefd, nadat zij al gemarteld waren !

  Kijk wiens zoon in samenwerking met Hezbollah, het Surinaamse volk WEER wil onderdrukken en tot slaaf wil maken !

  Trouwens China gaat in Braziliie, op andere basis, 8 MILJARD investeren in aldaar te bouwen productie bedrijven, terwijl de NEP-samenwerking met Suriname, GEEN ENKELE baan in Suriname heeft opgeleverd !

  NB : Het is niet NEDERLAND die de monetaire reserves van Surinam uitgeeft aan consumptieve uitgaven en aan eindeloze steunmaatregelen voor de Surinaamse dollar !
  Het is de NDP-drugsdaelers-moordenaars-regering !

  Met een chinees telraam geeft NDP-Abrahams-OW-budget-verdwenen-regering meer uit dan de staat aan inkomstem binnen krijgt !

  Surinamers willen geen Chinees-Cubaans of Venezuelaans onderdrukkings-regeringsmodel !!


  Maak melding

 42. @Linglong

  Ja ja het is allemaal Bouterse dit en Bouterse dat, maar beste Koos….. Bouterse kan NIET toveren omdat het een stuurloos land is.

  Waarom IS het land stuurloos. Omdat de Bouterse nog een tovenaar nog een goed bestuurder is hij is slechts een praatjes maker.
  Een praatjesmaker die zijn powerteam steeds moet hershuffelen. Een praatjesmaker zonder goedgekeurde jaarrekeningen 2010, 2011 en 2014 en zonder begroting 2014. Tot slot een praatjesmaker waarvan nu blijkt dat governor van de centrale van Suriname duidelijk moet maken dat de hij een enorm gat in zijn hand heeft en niet op de inkomsten let.

  Geachte Linglong Bouters is geen tovenaar maar wel schuldig voor het onbestuurbaar zijn van het land en zelfs zijn eigen partij. Bouterse vertelt sprookjes en laat zich door zijn coalitie genoten voor schut zetten.

  Bouters is de president zonder kleren.


  Maak melding

 43. @RobG
  lees aub het boekje “Winner take all” China’s race for Resources and What It means for Us. van Bambisa Moyo.
  mevrouw Moyo komt uit Zambia en mag ik als onverdacht aanmerken.

  Een ding is duidelijk de Chinezen kom alleen maar om te halen. Zijn zijn heel wat erger dan de Hollanders etc. ooit geweest zijn. Waarom omdat zij gezien de hedendaagse kennis beter zouden moeten weten.


  Maak melding

 44. @ Henk Molenaar.

  Dan heb ik veel werk om te doen als ik strakkies thuiskom,
  want ik ben duivel uitdrijver van beroep !
  Ho ho, geen bonuman hoor.


  Maak melding

 45. De scenario’s liggen reeds klaar.
  Desi en zijn nasleep willen onder geen enkele voorwaarde de regeermacht uit handen geven. Er staat te veel op het spel voor deze abangi sekte. Ze denken dat Suriname van hun is en dat dus regeren over dit mooi land aan hen voorbehouden is.
  De plannetjes liggen allemaal klaar. Desnoods moet er weer bedreigd. ontvoerd en of gemoord worden mar de NDP moet de verkiezngen winnen.
  Het is weer uitkjken geblazen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 46. Die moordenaar zal er alles aan doen om een tweede termijn er aan te verbinden, om zijn straf te kunnen ontlopen, er zullen internationale toezichthouders ingezet moeten worden om eerlijke verkiezingen te bewerkstelligen, vooral doordat de Ndp een criminele organisatie is met als hoofd een massa moordenaar.


  Maak melding

 47. De macht berust bij het volk.

  Democratie
  Demos = volk
  Cratie = regeren/heersen
  Volksheerschappij.
  Het volk dat zich zich regeert. Het volk kiest. De kiezer kiest.

  Het volk maakt wetten via gekozen vertegenwoordigers.

  De kracht en de macht berucht bij het volk en niet bij lijders van een totalitaire staat zoals in Venezuela -Chavez/Maduro, Cuba – Castro, Equatoriaal Giunee – Theodore Obiang, Noord- Korea – Kim Jung Il, moslimlanden in het middenoosten, Poetin – Rusland, enz, enz. DDB, taante Jenny, adviseurs van DDB, zoals Abrahams, Josefzoon, Jules Wijdenbosch, Errol Alibux, enz willen van Suriname een land als Venezuela maken, Cuba enz. Zij willen in rijkdom leven en aan het Surinaamse volk hebben ze schijt. Wat hen betreft moogen jullie in armoede sterven.

  Vraag Abraham en Bouterse waar de 100-miljoen us-dollar van het ministerie van OW gebleven is. Vraag Hoefdraad wat er gebeurd is met de opbrengsten van het goud dat verkocht is en laat ze dat concreet verantwoorden. Het is uw geld, het is uw goud.

  Ze zullen tussen nu en 25 mei 2015 beschikkingen en geld strooien voor de arme en jonge kiezers om hun over te halen voor hen te stemmen.

  Let op:

  Nederland heeft geen problemen met Surinamers;
  USA heeft geen problemen met Surinamers
  Frankrijk heeft geen problemen met Surinamers
  Brazilie heeft geen problemen met Surinamers.

  DDB heeft zich schuldig gemaakt aan drugszaken en is in Nederland hiervoor voor 11-jaar veroordeeld en deze straf zal hij uit moeten komen zitten in de gevangenis in Scheveningen in Nederland;
  De DEA heeft een dossier van DDB over drugszaken en wil hem hiervoor arresteren en laten veroordelen net als het met Boerenveen en Roger Khan gebeurd is;
  DDB moet voor de krijgsraad in Suriname verschijnen voor de 8 december 1982 moorden en van deze eeen vonnis krijgen voor een gevangenisstraf;

  Verder zaken als de moiwanamoorden, moorden op verdwenen indianen, enz, enz.

  zie zelf wat het probleem van DDB is en hij het hele Surinaamse volk en land hiermee gijzelt en bang maakt, bedreigt, van Suriname een totalitaire staat wil maken, omdat hij een zware crimineel en zware misdadiger is. Zie google en zie youtube en vindt informaite over DDB. Zie en lees dan wie hij is en zie wat hij doet met de goede eer en naam van het land Suriname en de Surinamers (inter)nationaal.

  Bouterse gijzelt het hele Surinaamse volk en maakt hen bang. Waarom wil u in armoede leven omdat DDB persoonlijk problemen heeft met Nederland, USA, Frankrijk, Brazilie en andere landen en niet overal vrij naar toe kan reizen en gaan?

  Let op de macht berust bij u als kiezers om hierin op 25 mei 2015 verandering te brengen

  Leve de rechtsstaat, de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen, oa mensenrechten, vrijheden, enz.

  Volk van Suriname/Surinamers de kracht en de macht berust bij u en bij niemand anders.

  Kies brwust!, Flakka bewust!
  Stem op V.H.P., N.P.S., DA91, SPA en andere partners van deze partijen.
  Tai hori Brada Sisa,
  Tai hori liebie moes foe dé

  Chandrikapersad Santoki for President


  Maak melding

 48. Op basis van de politieke handelingen in de Republiek Suriname kom ik tot het volgende scenario: De voorzitter van de VHP is door de oud-kolonisator geinstrueerd en (mogelijk) gefinancierd om, indien het niet anders kan, op basis van etnische politieke voering chaos te creeren. Maar aangezien dat niet zal lukken (de Surinamers zijn namelijk wakker geschud en slapen echt niet meer) worden nu al, zeer zwakke argumenten gebruikt voor de te verwachten verkiezingsnederlaag. De mofokorantie-politieke uitlating “de signalen zouden al merkbaar zijn” vind ik zo goedkoop. Kom met keiharde feiten en geef aan waar de “signalen” vandaan komen, dan ben je een echte vent. Gezien de geschiedenis van deze partij en de ervaring, de vele bezoeken van de voorzitter aan Nederland en zijn handelingen, hoef je geen hogere opleiding te hebben genoten om te weten dat zij met deze leider er alles aan zal doen om Suriname weer in de schoot van de oud-kolonisator te werpen. De republiek Suriname is, dankzij de huidige president wat je ook van hem mag denken of vinden met een positieve inhaalslag bezig. Zij die reageren op basis van emotie en/of persoonlijke aanvallen op de president en zijn regering vind ik niet alleen betreurenswaardige, maar ook zielige figuren. En aan de landgenoten zowel in Suriname als overzee die het uitgestippelde beleid van de huidige regering proberen te saboteren, wil ik een dringend beroep doen hun knopen opnieuw te tellen en op basis van feiten kritiek te leveren. Ik heb vele laffe semi-landgenoten in Nederland gezien en leren kennen die uit hoofde van hun subsidie-geilheid (en geloof me, ik kan er van meepraten)er alles aan willen en zullen doen om weer in Nederlandse handen te vallen. Zij zijn alleen maar uit op eigen belang en hoe het echt met Suriname of de Surinamers gaat interesseert ze helemaal niet. Suriname en Surinamers, pas op je tellen!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 49. @kolibri

  Nee hoor jij bent achterlijk die de waarheid niet aan kan!
  Zeker te veel van het VHP en Nstront geroken?

  Jullie willen dat het volk kiest, maar men mag niet kritisch en realistisch denken he?

  Nou verdorie vertel mij eens welke beloftes VHP NF allemaal ingelost hebben? Nou komop!

  Mensen als kolibri veroorzaken een haat door de ene zwart te maken en de ander de hemel in te prijzen. Wel ik vertel het je nu, jou domkop: NF VHP shit GO TO THE HELL


  Maak melding

 50. Iedereen op waterkant weet hoe Waarheid over de Hindoepartij uit India denk, de hindoepartij droomt van hervormingen van de staat Suriname naar een hindoe staat geregeerd door hindoe ui India. De dag van de grote speech Segabai lieten de zwarte goden hagel stenen vallen als waarschuwingen aan de VHP, dat wat die Segabai van plan is niet zal lukken. De VHPHindoes hebben een Olifant als symbool van groot, betrouwbaar en sterk, de VHP hindoes zijn altijd onbetrouwbaar en laf geweest net als hun voorouders, kijk naar hun geschiedenis tijdens hun regeerperiode ze zijn net als Segabai altijd etnisch geweest en ze waren er trots op. iedereen weet dat de olifanten uit Afrika komen en de echte olifant krijgers zijn afrikanen en de leeuwen zijn Afrikaans er bestaat geen oranjeleeuw dat is een Europese Myth echte leeuwen zijn zwarte krijgers,wat de VHP als symbool moet nemen is een SLANG giftig en onbetrouwbaar. De VHP hebben te maken met de Machtige PANTERS(creolen) de machtige panter zijn onzichtbaar in de nacht , snel gevaarlijk en eervol. De machtige creoolse panters zullen niet wijken voor de VHP slangen uit India. Segabai weet dat hij de verkiezing gaat verliezen en dat de creolen niet trappen in zijn zoetepraatjes en de Blanke denk tank uit Nederland die de VHP financieel en met adviezen help om de creolen te manipuleren werk niet meer. De adviezen zijn duidelijk maak de creolen bang als dat niet werk, chantage, als dat niet help rassen geweld. De VHP speelt gevaarlijk spel met zijn uitspraken want de zwartegoden lieten met hagelstenen weten dat zijn kinderen(Creolen) nooit meer zullen buigen voor geen andere rassen op de wereld, de tijd van wedergeboorte is aangekomen voor de eerste mens op aarde, de machtecreolen in de symbolen leeuwen, tijgers, arend, panters, olifanten en neushoorn. Wij zullen in vredeleven met ander volken op de wereld maar wat andere volken hebben gedaan met de Creoolsevoorouders zullen de kinderen nooit accepteren we zullen de giftigeslangen uit India verslaan want wij zijn wie wij altijd zijn geweest de ALPHA EN DE OMEGA en er is geen mens dat ons kan verslaan met onze ALLEMACHTIGE VADER. aan onze zijde… AMEN.


  Maak melding

 51. Ieder volk, waar ook in de wereld, krijgt de regering, die het heeft gekozen.
  Deze periode regeert de regering Bouterse-Amerali.
  Veel mensen zijn daarover laaiend enthousiast, veel andere mensen heel erg teleurgesteld.
  Ikzelf vind het geen goed teken, dat er nu al wordt gesproken over signalen, dat de verkiezingen, die pas over en jaar plaatsvinden, niet eerlijk zouden verlopen.
  Ik zou zeggen, dat je van je eigen kracht moet uitgaan en niet bij voorbaat allerlei dingen moet gaan roepen, dat de verkiezingen niet eerlijk gaan verlopen.
  Dat zijn geen goede uitgangspunten voor de oppositie.
  Mijn oprechte mening is, dat Santokhi een heel goede president zou zijn.
  Hij wordt het alleen nooit, omdat hij Hindoestaan is en hij wordt vereenzelvigd met de Hindoestaanse gemeenschap en die heeft in Su geen goede naam en dan druk ik mij nog heel erg zachtjes uit.
  Zo kijk ik er als relatieve buitenstaander tegenaan, die al jarenlang in Su woont.


  Maak melding

 52. @ Rudinho.

  Jij geloofd dat de Hr; ch.Santhoki een goede Pres zou kunnen worden,maar je geloofd het niet omdat hij een Hindoestaan is.
  Kijk dat is het nou het probleem met ons in Sranang,we hebben geen geloofd in een andere ras dan een Creool.
  De haat tussen deze 2 etnische groepen is der mate zo slecht,
  dat ze bijna niet door 1 deur kunnen lopen why ?
  Voor de goede orde;ik ben geen Hindoestaan, ik ben een geboren sranang man in hart en nieren.
  Het maakt me niks uit wie Pres wordt,als hij/ zij maar goed is voor Landen en Volk, dan is hij/zij een Kanjer.
  Begrijp me niet verkeerd, als ik in jouw optie iets verkeerd heb geschreven. odi odi.

  Grasbarki.


  Maak melding

 53. @ Vooraltijd de…. WAARHEID

  GOD steunt geen massa-volksmoordenaar en/of veroordeelde drugddealers !!

  Jouw-creoolse NDP vernietigt de monetaire reserves van Surinam !

  Jouw creoolse presidentszoon zorgt ervoor dat je binnenkort weer slaaf bent, Hezbollahslaaf !

  Jouw creoolse partij uit Afrika weet niet wat mensenrechten zijn ! Daarom de Moordpresident die onze ongewapende Surinaamse burgers martelt en kapotschiet !

  Jouw creoolse NDP heeft een Joodscreoolse prof op Openbare Werken geplaatst, een goochelaar die het jaarbudget van OW heeft doen verdwijnen !

  Ma, no spang, monetiare reserves de ete, monetaire reserves di den Volksvijand fu NDP bin pot’drape !

  Februari, Preet Bharara, o meki NDP singi wan tra singi : Sing-Sing !!


  Maak melding

 54. @ RobG

  In Surinam zijn VELE ONGEWAPENDE BURGERS in koelen bloede vermoord, EIGEN Sranang volk, begeleid en gecoached door Nederlanders !
  DADERS zijn NDP-wit’mangSlaven ! Redi-NDP-musus!

  Waarom verbergt Nederland nog steeds de Nederlandse nationaliteit van Bouta ten tijde van de December- en Moiwana-moorden ??

  Sribi Sranang nengre mus’fu wiki !!!


  Maak melding

 55. Ik blijf herhalen dat deze NF(VHP/NPS/SPA/DA91) krijgsgevangenen van NL zijn.
  Ze zijn onder dwang en bedreiging om te werken voor NL.
  Wat NL zegt dat moeten ze strikt uitvoeren.
  En wat wil NL hebben?
  1. De NDP zijn grootste vijand met wortel en tak uitroeien.
  2. SU overnemen en al deze krijgsgevangenen opsluiten en alle Surinamers Nederlanders maken, waardoor ze slaven/knechten/ondergeschikten/afhankelijk/kolonie worden.
  3. Al het rijkdom van SU op een sluwe manier roven en plunderen en gebruiken voor zijn eigen land en volk.
  Ik hoop dat het volk dit inziet en geen fouten maakt om aan te sluiten bij de NF.
  De NF zelf wil verlost worden van NL.
  Opmerking:
  Deze huidige Regering/Pres DDB is bezig het volk belangen te behartigen en er is nog ongeveer 1 en een half jaar over
  om nog meer voor het volk te doen.
  Tot slot; Ik denk dat er wetten gemaakt moeten worden dat verkiezing campagnes 6 mnd voor de verkiezing moeten beginnen en ook dat alle politieke partijen apart de verkiezing moeten in gaan en geen combinatie verband en na de uitslag partners zoeken om Regering te vormen indien nodig.


  Maak melding

 56. O samson vindt dat de vhp voor nederland wil werken
  Onwaarheid vindt dat hij voor india wil werken.
  Ik zeg laat die twee eerst uitvechten,dan zullen wij weten voor wie allemaal de vhp wil werken.
  Ik zelf vind dat de vhp voor de eskimo’s wil werken en er valt hagel al hier.

  Aan deze heren geef ik mee dat toe Santokhi minister was, heeft hij iets heel anders gedemonstreerd hetgeen helemaal niet overeen komt met jullie fabels. Misschien kunnen jullie kijken of jullie daarmee naar het klokje van zeven terecht kunnen. Hoop heb ik niet voor jullie maar probeer maar.Succes


  Maak melding

 57. Linglong, praat maar lekker door. De hjndoestanen zjn dit zijn dat ,kortom jij mag ze niet.
  De chinezen komen in opmars in su ik wil zien wat jij gaat doen als jou leiders kiezen voor chinezen aan ee macht. Boiiiiiiii je scheiten totdat je spleetogen krijgt.


  Maak melding

 58. Waarheid migado, je geeft duidelijk aan dat je iets vreselijks hebt meegemaakt in je leven!
  Tjepotie ,laat je gauw behandelen mibooi anders wordt alleen maar later en gaat alleen maar bergafwaarts met je en sat land suriname doe snel. En oh ja ga niet naar een bonumang of een helderziende hindoestaan maar ga liever naar een psycholoog. Misschien kan je een beroep doen op je baas bouta voor de kosten.


  Maak melding

 59. Santhokie heeft 28 jaren gekregen om Suriname tot een rechtstaat te maken. Hij had juist het vertrouwen kunnen winnen van de samenleving. Maar nee,… Ook jij hebt Alibouta en zijn Roversnest niet kunnen pakken. Dat moest helaas door de Amerikanen weer gedaan worden. Suriname kent geen leiders of integriteit. De lokale kondremang zit te wachten op een tweede visieloze leider die graag alle lonen verhoogt, nog meer vrijedagen en vooral belastingverlaging.


  Maak melding

 60. Beste RobG, sinds begin 2009 is China de grootste handelspartner van het Afrikaanse continent. China is in Afrika vooral uit op het winnen van grondstoffen, al dan niet in ruil voor infrastructurele werken of leningen. De onderlinge handelsstromen bereikten vorig jaar een recordwaarde van 135 miljard euro, drie keer zoveel als in 2006. In tien jaar tijd is de export van Afrikaanse landen naar China gestegen van 4,6 miljard naar 75,8 miljard euro.

  Maar de aanwezigheid van de Chinezen kent ook een keerzijde. Afrikaanse werknemers worden systematisch vernederd en uitgebuit.

  Hier een voorbeeld

  Zambiaanse mijnarbeiders klagen al jaren over slechte werkomstandigheden, uitbuiting, lage lonen en achterstallige betaling in mijnen die door Chinezen gerund worden. In 2005 werd de Chinese leiding van een kopermijn van nalatigheid beschuldigd toen 51 mijnwerkers omkwamen bij een van de dodelijkste explosies ooit.

  En dit is maar slechts één van de voorbeelden en dan hebt ik het niet eens over uitbuiting van Tibetanen of Han Chinezen.

  RobG, jij hebt een mondvol over Nederland en de slavernij maar als het op China aankomt kijk je de andere kant op.
  Anno 2014 bestaat slavernij nog steeds. Als je het mij vraagt zijn de chinezen op dit moment de grootste slavendrijvers op deze aardkloot. De Arabieren met hun huishoudelijke hulpjes uit Indonesië en de Filipijnen zijn goed voor een 2e plaats.

  Jij en je paarse broeders zijn allemaal HYPOCRIET !


  Maak melding

 61. De aanhangers van bouterse zijn in mijn ogen heel erg dom, vergeetachtig en ze dromen overdag.
  Ze zijn vergeten hoe bouterse 3 jaar geleden in Ocer tekeer ging over oneerlijke verkiezing, hij ging zelfs zover dat hij zei dat een aantal gebieden bewust geen stemkaarten hadden ontvangen. Nu santokhi vraagt om een eerlijke verkiezing zijn die paarse kakkelakken op hol.


  Maak melding

 62. Waarheid het wordt de hoogste tijd dat jullie paarse shaka zulus ons land verlaten. Suriname behoort in principe toe tot de indianen. Jullie paarse ongeschoolde apen hebben ons land leeggeroofd en naar de malle moer geholpen. Knoop dit goed tussen je flap oortjes, Suriname is niet van jullie.

  Iedereen die het beste voor heeft met Suriname is natuurlijk welkom om te wonen en te werken ongeachte kleur, ras, seksuele geaardheid of geloof. Het stigmatiseren of discrimineren van een bepaalde bevolkingsgroep vind ik te misselijk voor woorden.


  Maak melding

 63. @ Hallo ; Je krijgt de waarheid van Mario.

  Iederéén is welkom om te wonen en om te werken,maar nu discrimineer je ook al.Ik ben van geen enkele politieke partij van Sranang,mijn vrouw is mijn President,en ik ben de Minister van Jus/Pol thuis bij ons.De Hollanders hebben een
  mooie gezegde:” Ze kunnen beter over mij lullen dan over mijn lul fietsen”. Wij zitten te twisten wie wat wordt in het komende kabinet,en die klootzakken zitten lekker te drinken na elke beraad in het DNA,Suma dong now !
  Denk aan je bloeddruk,let them go take it easy.


  Maak melding

 64. De presidenten van Nederland, Amerika en Suriname mogen allen 1 vraag aan God stellen.

  Obama aan God: wanneer gaat het weer goed met de
  Amerikaanse economie?

  Antwoordt God: over 40 jaar geen zorgen.

  Obama begint te huilen helaas maar dat maak ik niet
  meer mee!

  Rutte aan god: Wanneer gaat het goed met de Nederlandse economie?

  Antwoordt God: over 80 jaar geen zorgen.

  Rutte barst in huilen uit en zegt maar dat maak ik niet meer mee!

  En dan is bouterse aan de beurt. Ook hij vraagt wanneer gaat het goed met de Surinaamse economie?

  Toen begon God te huilen en zei: dat maak zelf ik niet meer mee!


  Maak melding

 65. De hagelstenen buien kan ook een voorteken betekenen dat er een niewe wind in Suriname moet waaien.
  Want zoals het er nu aan toe gaat ben ik bang dat we bedolven worden door “witte”sneeuwbuien a la America.


  Maak melding

 66. Allen,

  Degene die mogen stemmen in Suriname zullen de toekomst van Suriname in 2015 gaan bepalen, wij(niemand anders)zal hierin verandering kunnen brengen.
  Wij kunnen via deze site op elkaar schelden hoeveel we willen, maar zij bepalen en niemand anders.

  Ik wens Degene die mogen stemmen in 2015 veel geluk en wijsheid toe.(ps ik mag niet stemmen).


  Maak melding

 67. De paarse reacties hier waterkant getuigen van wanhoop. Santhoki heeft de aanval op Bouterse geopend en met succes. Hiermee heeft de VHP de startschot gegeven voor campagne. Alle mooie woorden van de paarse regering ten spijt. Van de verkiezingsbeloftes is nagenoeg weinig terecht gekomen en ze hebben het land in de uitverkoop gedaan aan de Canadezen en Chinezen. Het is zelfs zo erg
  dat Amerali en Limburg zichzelf opgesloten hebben op de WC. Ze schijten 7 kleuren stront als ze met Santokhi in debat moeten gaan. Ben benieuwd wanneer Bouterse uit z’n grot komt en serieus een debat gaat voeren met Santhoki.
  Zijn gelul in de Ocer is allom bekend. Wordt tijd dat hij verantwoording gaat afleggen.


  Maak melding

 68. Beste mensenkinderen,

  Suriname verdient goede regeerders. De huidige regeerders zijn dat niet. Nou wil ik wel het een en ander ten goede regelen voor jullie, maar dan moeten jullie ook naar mij luisteren. Tezijnertijd zal ik jullie stemadvies geven. Leef goed en zijt goed voor je buren. En kijk uit naar mijn postings. Jullie weldoener, You Know Who!


  Maak melding

 69. Onwaarheid en consorten zijn bewust een ieder aan het afleiden. Het probleem is dat de ndp wil stemmen stelen bij de verkiezingen. Een ieder moet daarop letten, want ze zijn al meer dan een jaar bezig het een en ander te regelen daarvoor.BV. district secretarissen zijn weggestuurd en ongeschoolde buitenvrouwen en vrienden zijn in die functies benoemd.Alibaba weet er alles van, daarom zit hij met verplicht verlof.


  Maak melding

 70. Dus geachte lezers ik verzoek u nogmaals om allert te blijven van nu, want strategieen worden bedacht om te sjoemelen bij de verkiezinge. China en andere landen helpen daarbij,want zij hadden dat beloofd.


  Maak melding

 71. Verkiezingen zijn nooit eerlijk omdat er altijd met de waarheid (waarheden, feiten) wordt gesjoemeld. Elke partij geeft z’n eigen versie en de kiezer meot maar uizoeken welke versie waar is. De laaggeschoolde of ongeschoolde kiezers zijn vaak niet eens op de hoogte van veel feiten laat staan dat ze zelf iets gaan onderzoeken en conclusies gaan trekken. Hun waarheid is dat wie het meest belooft en de meeste cadeautjes uitdeelt, de beste partij is. Dit is de negatieve kant van democratie: dat de keuzes van intellectueel onvermogende mensen altijd een gok is.


  Maak melding

 72. Armand, laat ik je een voorbeeld geven hoe eerlijk de huidige president is. Bouterse heeft kiezersbedrog gepleegd met zijn amnestiewetgeving. De amnestiewetgeving was nooit een onderdeel geweest van de NDP verkiezings-programma. 1 dg na zijn beëdiging toverde de president de amnestiewetgeving uit zijn hoge hoed. Zelfs mensen binnen de NDP hadden hier moeite mee. Ook heeft hij de oppositie partijen op een dwaalspoor gezet.

  Dus als Santhoki de regering oproept voor eerlijke verkiezingen dan heeft hij een punt !


  Maak melding

 73. @ Sra

  U zegt eerst dat u, als creool, eerste en hoofdbewoner bent van Suriname.
  1.Nu zegt u dat “die witman heeft mijn voorouders ontvoerd en onder dwang met geweld uit hun woon gebieden naar het kust gebied dat nu paramaribo genoemd word verplaats,daar waar zij gedwongen werden om slaven arbeid te verrichten.”

  Dus u bent samen met de andere creolen geen eerste-, noch hoofdbewoner van Surinam ! U bent onder dwang geïmporteerd en bent uitgebuit. Uw komst was pas tijdens de koloniale slavenhandel.
  De oorspronkelijke bewoners van Zuid- en Noord Amerika woonden al veel eerder op het hele continent !!

  U heeft het over kolonisator en koloniseren, een voorbeeld daarvan zijn de NDP-coups tegen de rechtsstaat Suriname, in samenwerking met de Hollanders. Met de daarbij gepleegde moorden op ongewapende burgers in Paramaribo en ook in Moiwana.
  Dino de zoon van jouw NDP-pres heeft net geprobeerd Sranang WEER te koloniseren, deng bin wan ser’yu baka, nu in samenwerking met de terreurbeweging Hezbollah !

  U heeft het over kennis van de geschiedenis van Sranang. Zoals u weet doen de huidge machthebbers aan geschiedvervalsing! Zo denken deze NDP-slaven dat er een revolutie in Sranang heft plaatsgevonden, terwijl sprake was van een NDP-DICTATUUR met medewerking van de koloniale Hollanders ! Ook denken de NDP-ers dat een Sranang-bakru bijna een miljard aan monetaire reserves voor hen heeft achtergelaten bij de Centrale Bank van Suriname (of zijn het de STAATSVIJANDEN geweest ? )

  De slavernij is al tig jaren geleden afgeschaft, u bent vrij, doorzie dat een keer en blijf geestelijk geen slaaf , no begi begi neks na no wan dictator !!

  SRAFU e skrifi fu WIKI den Sranang-sribi-srafu lek yu !

  PS : Santokhi is GEEN veroordeelde drugscrimineel of massamoordenaar van het Suri-volk !


  Maak melding

 74. Het is vaak zo dat de regerende partij alle staatsinstanties inzet ter eigen propaganda. Dit gebeurt wanneer in de verkiezingswetgeving niet/onvoldoende is beschreven wat allemaal wel en niet mag. Hoe moeten mensen en middelen zo neutraal mogelijk ingezet worden? Hoe en door wie moet controle hierop geschieden? Hoe ver mag men gaan met beschuldigen/scheldpartijen/beinvloeding etc? Dat zou allemaal in de verkiezingswetgeving moeten staan en door een onafhankelijke verkiezingscommissie moeten worden getoetst. In vele landen mag de regering geen extra geld uitgeven (cadeautjes) enkele maanden voor de verkiezing. Aanpassing van wetten die de regerende partij veel sympathie oplevert worden ook niet toegestaan tot een bepaalde periode voor er gekozen gaat worden.


  Maak melding

 75. @ Sra

  U zegt eerst dat u, als creool, eerste en hoofdbewoner bent van Suriname.
  1. Nu zegt u dat “die witman heeft mijn voorouders ontvoerd en onder dwang met geweld uit hun woon gebieden naar het kust gebied dat nu paramaribo genoemd word verplaats,daar waar zij gedwongen werden om slaven arbeid te verrichten.”

  Dus u bent samen met de andere creolen geen eerste-, noch hoofdbewoner van Surinam ! U bent onder dwang geïmporteerd en bent uitgebuit. Uw komst was pas tijdens de koloniale slavenhandel. De oorspronkelijke bewoners van Zuid- en Noord Amerika woonden al veel eerder op het hele continent !!

  U heeft het over kolonisator en koloniseren, een voorbeeld daarvan zijn de NDP-coups tegen de rechtsstaat Suriname, in samenwerking met de Hollanders. Met de daarbij gepleegde moorden op ongewapende burgers in Paramaribo en ook in Moiwana. Dino de zoon van jouw NDP-pres heeft net geprobeerd Sranang WEER te koloniseren, deng bin wan ser’yu baka, nu in samenwerking met de terreurbeweging Hezbollah !

  U heeft het over kennis van de geschiedenis van Sranang. Zoals u weet doen de huidge machthebbers aan geschiedvervalsing! Zo denken deze NDP-slaven dat er een revolutie in Sranang heft plaatsgevonden, terwijl sprake was van een NDP-DICTATUUR met medewerking van de koloniale Hollanders ! Ook denken de NDP-ers dat een Sranang-bakru bijna een miljard aan monetaire reserves voor hen heeft achtergelaten bij de Centrale Bank van Suriname (of zijn het de STAATSVIJANDEN geweest ? )

  De slavernij is al tig jaren geleden afgeschaft, u bent vrij, doorzie dat een keer en blijf geestelijk geen slaaf , no begi begi neks na no wan dictator !!
  SRAFU e skrifi fu WIKI den Sranang-sribi-srafu lek yu !

  PS : Pleeg geen geschiedvervalsing, Santokhi is geen veroordeelde drugscrimineel en ook geen Massa-volksmoordenaar van ongewapende Surinam-burgers !


  Maak melding

 76. Srafu

  Als jij mijn vorige berichten goed gelezen had,dan zou begrepen hebben,dat mijn voorouders eeuwen geleden,voordat eurpa bestond,al in die gebied(zuid suriname),een beschaving hadden.
  Dus toen was er nog geen slavernij.
  Het breken en controlen van een volk of volken(slavernij)is in europa ontstaan en niet in afrka,gaat de boekken beter na.

  Verder heb ik niks aan jou te melden.


  Maak melding

 77. @Sra
  Desi nanga D ino e dji yu odi !

  Slavernij is er over de hele wereld geweest in allerlei vormen en met verschillende namen. Ook in Africa en in het Midden-Oosten. Daarom komen de creoolse voorouders van de Surinamers uit verschillende afrikaanse landen.

  Tegenwoordige Sranang-slavernij : de periode van de onderdrukking van het Surinaamse volk door een stelletje coke-sloldaten !!

  De Nieuwste Sranang-slavernij komt van Dino en zijn Hebollah-terroristen ! Bedong eigen Hezbollah-leger om alle Sranangmangs te onderdrukken !

  If yu e tang sribi, yu wani onderdruk Sranangmang, dan teki Desi nanga Dino plus Hezbollah, dan un mars gwe na Africa !


  Maak melding

 78. Sra , helaas is er dan van die vermeende bechaving waar jij zo hoog over opgeeft bitter weinig van overgebleven, als je ziet hoe de mensen leven en met elkaar omgaan daar waar volgens jou de beschaving begonnen is en helemaal als je ziet wat voor een postings van o.á. De Waarheid, Aibasa, Perp Boegroe en van jou hier op de site voorbij komen vol met racistische, discriminerende en denegrerende (war)taal


  Maak melding

 79. Terechte oproep: garanderen van “Vrije- en geheime verkiezingen”.

  OAS waarnemers toelaten.
  Vooral strenge controle in het binnenland is geboden.


  Maak melding

 80. Broeders en Zusters.

  Voor mij maakt het niks uit, wie President van het Land wordt.Hij/zij moet Capabel zijn om het Land en Volk te dienen.Als ik het goed heb begrepen willen sommige Landgenoten met name aanhang van NDP een Creoolse Pres.
  Omdat ze menen dat de Creolen als eerste,na de Indianen het Land als eerste hebben betreden.Die fucking vlieger gaat bij mij niet op,de Pres moet democratisch gekozen worden het kan een Hindoestaan of een Javaan of who the fuck mayby some body els,als het maar een Sranan man is.
  Het gaat hier om wie eerst komt wie eerst maalt,dus houden jullie op met dat geouwehoer allemaal.


  Maak melding

 81. 20 jan. 2014

  Wat Srika in het bericht mist, is de specificatie wat Santokhi bedoeld heeft met het begrip ‘oneerlijke verkiezingen”.

  Het beloven van een hogere positie, het komen werken bij de overheid of het geven van domeingrond zijn handelingen die sinds de tijd van A.Pengel en G.Lachman politiek normaal gevonden worden.Dus hierin kan de oneerlijkheid niet zitten.

  Kijkt Srika naar de verdeling en het tot de beschikking hebben van radio, krant of tv valt op, dat de grote politieke partijen alleen hierin hun eigen domein hebben en dat er ook nog redelijke toegang is tot de staats radio en staats televisie.

  Het enige wat overblijft is, op de dag van de stemming, knoeien met de stembiljetten en of het verzinnen van extra namen voor mensen die niet in Suriname wonen, maar wel gaan stemmen. Voor Srika lijkt dit onwaarschijnlijk.Er zal veel internationale controle zijn!

  Suriname is altijd geprezen om haar eerlijke verkiezingen.Door de uitspraken van Santokhi waarmee hij, op dit punt, nu al een politieke lading voor de aankomende verkiezingen probeert te bereiken zijn gewaagd.

  Feit blijf, dat Santokhi zijn verdachtmakingen niet met concrete voorbeelden sterk maakt.

  Maar ja!, Srika wordt wel versterkt met de gegeven minpunten.Eerlijk of oneerlijk, dit blijft een feit!
  Srika


  Maak melding

 82. Suriname.

  Als je goed kan lezen, dan had dit niet geschreven.!
  Ik heb er geen moeite mee wie Pres wordt,en natuurlijk is DDB democratisch gekozen,maar het kon ook iemand anders zijn.


  Maak melding

 83. Creoolse Broeder en zuster, de strijd is aangebroken om te strijden voor Suriname.Al jaren probeert de ETHNISCHE Hindoepartij Suriname over te nemen maar tot opheden is het ze niet geluk dankzij de dapperestrijd van onze Creoolse voorouders. De werkeloze VHPdDALITS op waterkant zijn fulltime met campagne en propaganda bezig. Niet alleen democratisch gekozen president Bouterse moet het gelden maar de Creolen worden door de racistische VHP DALITS aangevallen. De Hindoestanen die van Suriname houden en Suriname voor de hindoepartij zetten worden als verraders aangemerkt door Fileren, (k)HOMOBRI en passanten. De VHPTuig op waterklant zijn jaloers op de NDP omdat de NDP een partij is waar allebevolkingsgroepen zijn vertegenwoordig en ze hebben allemaal hogepositie. De Vhp is een etnische hindoepartij met aan het hoofd MOORDENAAR Santokhi die Boyke Bikharie dodelijk in zijn rugschoot, Santokhi is de puppet is van de oude ETHNISCHE DALITS GARDE die Suriname willen roven zoals ze dat altijd hebben gedaan zelfverrijking en corrupte netwerk opbouwen met het oog op toekomstige rooftochten. Creoolse Broeder en zuster blijf alert laat je niet voor de gek houden de VHP is niet veranderd het zijn nog steeds dezelfde Koeliepoppetjes die aan de touwtjes trekken en ze zijn allemaal koelies. Als deze mensen zullen regeren gaan ze Suriname achter de schermen verkopen want deze mensen kennen geen vaderlandseliefde voor Suriname behalve hun portemonnee vullen en de vinger naar ander wijzen zoals hun werkeloze steuntrekkende koelies Propagandisten op waterkant doen. De dallits uit India zijn altijd eerlijk geweest wat hun liefde voor India betreft ze zeggen het zelf ze zijn hindoes uit India en India is hun land alleen willen ze daar niet gaan wonen want Waarheid betaald hun tickets voor ze als ze voorgoed naar India vertrekken. Natuurlijk gaan deie Daliuts op WK de racismekaar uitspelen zoals ze dat altijd doen wanneer ze de waarheid krijgen maar WAARHEID laat zich niet de zwijgen opleggen zeker niet door die racistische DALITS. Waarheid is klaar voor de strijd en mijn Face to face uitnodiging geld nog steeds voor die LAffekoelioes op waterkant. . Voor de creolen die voor de VHP willen gaan stemmen begrijp ik vrijheid van keuze maar als jij denkt dat deze etnische partij iets voor de creool of andere groepen gaat doen zou ik zeggen kijk naar hun verleden dan zie je hoe de toekomst eruit gaat zien. In de wijze woorden van onze voorouders wat Ruik naar Masala, Blaf als Masala, kwak als Masala is voor 100% Masala laat je niet gek maken door hun zoete praatjes.


  Maak melding

 84. @Laat de Strijd beginnen ..WAARHEID is Binnen
  De strijd is al lang begonnen met de Creool voorop in de rij.
  We gaan ervoor!
  De macht blijft bij de Surinamer!
  We gaan eerst de racisten moeten uitroeien en verder gaan met de Surinamers.


  Maak melding

 85. @Lorre
  @ SRA,
  Komt SRA een cafe binnengelopen met een papegaai op zijn schouders.
  Zoooo vraagt de barkeeper; en waar haal je die vandaan?
  Uit Afrika antwoordt de papegaai.

  Komt Lorre met een touw aan zijn nek een bar binnen gelopen.
  Zoooo vraagt de barkeeper; en wat gaat u drinken?
  Wat heb je vraagt Lorre.
  Alles behalve Koelie Cola zegt de bar keeper!
  O sorry!Dan ga ik maar rond HANGEN zegt Lorre!


  Maak melding

 86. Heel goed opgemerkt door Santokhie dat we moeten waken dat er eerlijke verkiezingen plaatsvinden. Zeer sterke speech van Santokhie die helder en krachtig zijn visie geeft. Een sterk VHP leidt tot grote eenheid in de partij. Dat leidt tot grote eenheid in de combinatie. N sterke combinatie leidt tot een sterke regering in 2015.

  Didibrie en kornuiten hebben aangetoond dat ze niet opgewassen zijn tegen gefundeerde kritiek en voor smerige persoonlijke aanvallen gaan zoals laatst op de berm. Er wordt niet geschroomd valse beschuldigingen te uiten door de president zelf. Daarnaast wordt door de regeringswoorvoerder openlijk de etnische kaart gespeeld. Didibrie had belooft een strijd tegen corruptie te voeren, niks aan gedaan door de regering. Integendeel is het erger geworden en de grootste dief Abrahams is nu adviseur. Het volk is voor de gek gehouden met een amnestywet die niet in de verkiezingspropaganda van de NDP stond. Het volk is belazert met vele beloften die niet waargemaakt zijn. Het land is aan de financiele afgrond gebracht.
  Het volk wordt voor de gek gehouden met revo retoriek over kolonisator, terwijl het alleen pm de belangen van Didibrie en zijn bandieten gaat. Het volk is belazert door Didibrie en kornuiten door criminele zoon Dino tot hoofd van een gewapende brigade te maken. En toch gaat deze Didibrie proberen weer president te worden, en hij heeft bewezen dat hij zeer vieze politiek kan bedrijven. Het wanbeleid wil Didibrie gewoon voortzetten en hij is best bereid de verkiezingen te manipuleren, want Didibrie is geen democraat maar meer een dictator. Het liefst wil hij als een soort Maduro regeren.

  De reacties van de paarse ratten laat zien dat ze duidelijk in paniek zijn. De onzin die ze posten getuigt hiervan. Er zijn geen valide argumenten of feiten te bespeuren, alleen smerige racisme, leugens en bedrog. Precies zoals hun leider DDB list en bedrog gebruikt dombo Limbo racisme en discriminatie. Suriname is van alle etniciteiten en de beste man moet president worden. Niet die Didibrie dus.
  @ONWAARHEID spant de kroon en laat duidelijk zien hoe de DDBslaven denken. Hij laat zien dat hij een racist is en blindelings achter crimineel DDB aanloopt, ook al gaat het land naar de klote. Laat je nakijken want met je gedachten ben in het verleden blijven hangen en lijdt net als je baasje aan grootheidswaanzin. Er zijn goede medicijnen voor psychoses en schizofrenie.


  Maak melding

 87. @ONWAARHEID
  Volgens mij weet je niet wat LAF betekent laat me je even uitleggen:
  – betekent 15 ongewapende burgers in hun jockey laten doodschieten door DDB en 30 jaar lang proberen vervolging te voorkomen
  – vrouwen en kinderen te Moiwana laten afslachten als leider van het leger.


  Maak melding

 88. Ja Koos zolang Holland middels zijn ambassade en zijn donker witte fazallen vat heeft op Su zal God moeten huilen ja maar mark my words zijn tranen zullen als bij een wonder gedroogd worden bij jouw soort daarentegen zal het flink vloeien want volgens jouw gaat het zo slecht in Su maar je vindt het nogsteeds interressant om erover te l..llen


  Maak melding

 89. Juist ja de Olmecs daar hebben de deskundige Abanies nog nooit van gehoord maar den tjar walo titel…. hmmmm zeker alleen maar de paragrafen hielen likken roofzucht en sweef tekie afgerond


  Maak melding

 90. DDB heeft in het verleden bewezen geen middel te schuwen om de macht te behouden. Het wanbeleid van zijn regering kan hij niet verdedigen met argumenten. In plaats daarvan voert hij monologen met valse beschuldigingen en omkoperij. Beloftes die DDB niet kan waarmaken. De domme massa wordt gemanipuleerd. Zelfs de etnische kaart wordt getrokken. Stelende NDPers worden niet bestraft maar beloond. De NDP zelf is verdeeld, de zogenaamde coalitie hangt als los zand aan elkaar. Totaal geen samenwerking en cohesie. Staatsmiddelen worden gebruikt om propaganda te maken, zoals bij aanleg van water, beloven een huis binnen een week te bouwen bij brand etc. Populisme gaat in dit jaar hoogtij vieren. De sfeer in het land is er een van corruptie en nepotisme. Kritische journalisten zijn al bedreigd. Het land staat financieel aan de afgrond. Goud en monetaire reserve smelt als hagel voor de zon. Het land is in nood, de mensen zijn in nood. Dit alles duidt erop dat men niet zal schuwen om de verkiezingen te manipuleren vanuit de kamp van DDB.


  Maak melding

 91. Degenen die hier DDB verdedigen hebben een probleem met hun moreel ethisch kompas of doen dat uit zelfbelang en egoisme. Sommigen voelen zich superieur tegenover anderen en verdedigen derhalve een ex dictator, crimineel en incompetente zak als president DDB.


  Maak melding

 92. Het thema blijft vrije en eerlijke verkiezingen zodat de oprechte rechtvaardige kandidaat de winnaar wordt. En NIET zij die frauderen en corrupte handelingen plegen en dictatoriale neigingen hebben. Er zijn blijkbaar genoeg fascisten die achter een dictator gaan staan. Het Surinaamse volk wil democratie en een solide rechtstaat waar wet en recht gelden.


  Maak melding

 93. @ Hans.

  Ja Hans: ik heb het allang door dat onze (Waarheid) een onrust stoker is, i.p.v. vrede stichter.Het is net wat je schrijft,hij verpest het voor de anders denkende onder ons.
  Natuurlijk mag hij een idool hebben en dat is DDB,maar dat neemt niet weg dat een andere Pres kandidaat niet deugt!
  Ik vind het zeer bijzonder jammer, dat (Waarheid)het altijd de Hindoestanen op de schopstoel zet.
  Ik wil het woord Fascist niet gebruiken maar,hij neigt er naar jammer heel jammer !!!!!!


  Maak melding

 94. Ik kan de Zogenaamde waarheid alleen maar zie als een grote Gorilla die zichzelf op de borst slaande anderen probeert te imponeren en te kleineren zo geweldig vindt hij zich zelf, intussen allerlei wartaal uitslaand, ik weet wel een goede plek voor hem voor hem nl. de dierentuin, inhoudelijk op hem ingaan heeft totaal geen zin, met zijn dikke paarse plaat voor z’n kop, en zijn gebrabbel komt toch weer op het zelfde neer, heel veel lawaai en weinig wol


  Maak melding

 95. @ antwoord aan ….. etc etc

  Jij moet echt dringend psychiatrische hulp gaan zoeken, beste vriend.

  Jou postings zijn niet meer serieus te noemen. Je kraamt regelrecht wartaal uit.

  Dit is gewoon zielig en haast niet voor te stellen hoe diep jij in de ellende zit.

  Ik hoop van harte dat iemand uit jou omgeving je postings opmerkt en jou kan helpen met je geestelijke toestand.

  In elk geval wens ik jou heel veel sterkte toe. En denk aan je hart !


  Maak melding

 96. Voor de NDP bende, alias Ali Baba en zijn 40 rovers is Suriname gewoon een rovershol dat ze met alle bestaande middelen in hun macht willen houden.
  Buiten het zicht van het publiek intimideren is een in het verleden reeds gebruikte methode.


  Maak melding

 97. Ach hans en grasbarki die nu janken zijn hypocriet tot op het bot.

  Ze zien nu ineens racisme en geen vrede, terwijl deze lui samen met koos, ray en henk molenaar en nog een paar van die hypocriete ezels hier op waterkant donkere Surinamers voor alles en nog wat uitmaken.

  Je maait wat je zaait mi boi, het is nie leuk he.


  Maak melding

 98. Zeer gevaarlijke uitspraak van chan segebai, ik hoop dat de president nu de files uit de kast haalt en die hele vhp top laat berechten voor drugshandel, belastingontduiking, zwendel, oplichting, witwassen, grondroof, roof en moord.

  Eigenlijk is de vhp een criminele organisatie a la de Siciliaanse mafia die in elke gezonde democratie niet eens meer zou mogen bestaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.