Samen tegen racisme en discriminatie

14

Met het oog op 21 Maart, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie’, organiseert het Comité 21 maart op zaterdag 22 maart een landelijke demonstratie in Amsterdam. Het Comité roept kerken, vakbonden, maatschappelijke en religieuze organisaties, anti-discriminatiebureaus en politieke partijen op gezamenlijk de krachten te bundelen in de strijd tegen ongelijkheid, racisme en discriminatie.

Hiertoe nodigt het Comité u uit de algemene vergadering op 27 januari a.s. bij te wonen, om de strategie te bepalen.

Het Comité 21 maart is een initiatief van verschillende maatschappelijke organisaties: Social Development Coorporated, Keti Koti, HTIB, EMCEMO, Collectief tegen Islamofobie, Transnational Migrant Platform, Platform Stop Racisme en Uitsluiting, Internationale Socialisten, Commission for Filipino Migrant Workers en FNV Finance, Landelijk Beraad Marokkanen en Stichting Aknarij.

Algemene vergadering
Datum: 27 januari 2014
Tijd: 19.30
Plaats: HTIB, Eerste Weteringplantsoen 2c, Amsterdam


14 REACTIES

 1. Disriminatie tegen alle vormen zijn niet toegestaan, ik ben helemaal eens met jullie Ga zo door!Maar about discriminatie tegen gays? Zijn dat geen mensen? Ik mist dat in jullie vermelding. Graag ook samenwerken mett een organisatie die opkomt voor deze groep.


  Maak melding

 2. O wat bijzonder???????

  Jaren en jaren hebben we naar andere landen uitgedragen dat we eenheid hadden en dat we niet discrimineerden???????

  Waar is die saamhorigheid gebleven????

  Eindelijk komen ze Surinamers zelf mee buiten:
  Er is geen ons in Suriname, haat en nijd is orde van de dag. De ene donkere scheld die andere uit omdat die donkerder is???????

  Een emotioneel labiel volk. Ik denk dat 90% naar een gesticht kan!


  Maak melding

 3. @ D.Nirahoe.

  Het hele leven is geven en nemen,de ene is tolerant de andere weer niet,en dat is heel jammer.Zo kan ik ook niet op een feestje van mijn buurman komen, omdat hij rijk is en een andere vriendenkring op na houdt! Gay’s is een verhaal appart,ik heb geen hekel aan ze,maar wil met ze ook niet bemoeien,want onze lieve Heer heeft Adam en Eva geschapen, en niet Adam en Evert.

  @Lingion.

  Ook jij hebt gelijk ;veel mensen beseffen niet dat wij allemaal eens komen te overlijden.En dat wij allemaal van vlees en bloed zijn,en dat wij samen moeten leven op deze Aardbol.


  Maak melding

 4. @Grasbarki.

  Dank u wel. En niemand beseft dat NIETS zo erg is dan gediscrimineerd worden in je eigen land door je eigen mensen, en zelfs je eigen kinderen.

  Maar ja, de wereld is rijp voor de sloop, zelfs de politiek doet aan mee. Immers de oproep van Santokhi aan Brunswijk of Bouterse naar aanleiding van een overval/beroving …. weet u het nog??? Ze moesten met hun mensen gaan praten van Santokhi. Waarom o waarom,


  Maak melding

 5. @ Hr./Mw. Linglong.

  Discriminatie bestaat al eeuwen dat weet zelf ook wel,maar het is inderdaad heel vervelend omdat mee te moeten maken.
  En vooral in je eigen Land,en door je eigen kinderen gediscrimineerd worden, is helemaal van de gekke.
  Ik heb een idee dat de mensen die een ander discrimineer, niet eens beseffen dat ze die ander behoorlijk pijnigt.
  U heeft gelijk als u zegt; niet praten, maar orde handhaven
  en ik zeg de kogel eroverheen,klaar is Kees!

  de groeten Grasbarki.


  Maak melding

 6. @Grasbarki v/h (toekoenari) op (dwt.com), Odi odi.

  Je moet wel een beetje opletten a.u.b.
  Of heb je toevallig een (blackout) achter je PC gekregen in Amstelveen?

  Wij zijn niet meer in het jaar (2011) met jouw reactie.

  Zondag 19 januari 2014 om 20:23 uur, door Grasbarki.
  @ anna_z.
  Ik blijf lekker hier (toekoenarie)na Sranang ding man è disco
  mi toe,liever door witte gediscrimineerd worden dan door je eigen soortgenoten!
  ———————————————————-
  Jammer dat (PapaLaarko) niet meer reageert.
  Maar @pasew houdt je wel in de gaten.
  FER.E (v/h Garnet) ook.


  Maak melding

 7. Onderlinge discriminatie tussen mensen van hetzelfde ras en discriminatie door personen van verschillende rassen, blijft altijd heel erg fout. Hoe je het keert of draait, discriminatie is verkeerd en het zal nooit verdwijnen omdat het net zo oud is als de mensheid. Het zit in de mens om slecht te doen en negatief te denken over anderen. Daar kan een goede opvoeding of een goede opleiding niet tegen opboksen. Rascisme / discriminatie is een kankergezwel dat never nooit zal worden uitgeroeid. Het zit in het hart van de mens.


  Maak melding

 8. Liever hier in Nederland met discriminatie leven, dan in Suriname, Turkije of Marokko. In die landen viert nepotisme ,cliëntelisme en discriminatie hoogtij. En zeker in de islamitische landen is discriminatie erger. De mensen die uit die landen komen genieten hier van de vrijheid van godsdienst. Maar omgekeerd willen ze niet dat het christendom in hun islamitische landen verspreid wordt. Het zou (voormalige) politici Albayrak,Rabbae, Marcouch en Arib sieren 100 Bijbels mee te nemen als ze naar hun vaderland op vakantie gaan. Ik betwijfel het!


  Maak melding

 9. Grasbarki, dus jij vindt dat er niet gediscrimineert moet worden, maar van uit je christelijkheid wil je niets met homosexuelen te maken hebben, waar blijf je dan met de bijbelteksten ,”heb uw naaste lief gelijk u zelve” en “oordeelt niet opdat gij niet ge- of beoordeelt zult worden”, gaat het er niet om dat de mens gelukkig is, met een man of een vrouw, met zwart of met wit


  Maak melding

 10. @ Hans:

  Hans,ik heb niks tegen homo’s maar zoals je hebt horen zeggen
  of in de bijbel heb gelezen Adam en Eva, En niet Adam en Evert.
  Over het geloof wil ik helemaal niks zeggen,Katholieken en Protestestanten maken elkaaar af,en de Moslims maken dezelfde fouten. dus kom niet met je geloof gedoe !
  Ik geloof op mijn manieren dat doe ik al jaar en dag,en mijn vrouw is zo zwart als roet.Ik heb liever een lelijke vrouw dan een knappe vent.Maar natuurlijk zal ik een Homo
  behandelen als ieder ander,maar als ik moet kiezen dan heb ik een Lesbische naast mij dan zo´achterlader.
  Kort samen gevat, no hanky panky with me,let me stay alone and happy without a damned guy.
  Na mie Grasbarki è takie dja.


  Maak melding

 11. Als er wordt gelopen met als doel “discriminatie is niet toegestaan” en je een groep uitsluit(in dit geval gays) dan heeft die optocht/wandeling GEEN WAARDE. Dan is het meer een show.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.