TV uitzending over strijd om Surinaamse kiezer

8

Maar liefst elf kandidaten van Surinaamse afkomst strijden in Den Haag op 19 maart om de gunst van de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen. Nooit eerder hebben zoveel kandidaten van Surinaamse afkomst daaraan meegedaan. Niet allen staan op een goede verkiesbare plek, maar het aantal politieke kandidaten is dit keer opvallend hoog.

18 januari: Portret van raadslid Rajesh Ramnewash (Nederland 2)
Een op de tien inwoners in Den Haag is van oorsprong Surinamer. Daarmee vormen ze de grootste etnische groep. Op zaterdag 18 januari besteedt het actualiteitenprogramma van OHM op Nederland 2 aandacht aan de kandidaten. Kiezers kunnen zo meer over hen te weten komen. Een van hen is Rajesh Ramnewash, op dit moment PvdA-gemeenteraadslid. Met oud-staatssecretaris Albayrak als voorzitter van de PvdA-wethouderscommissie is hij geselecteerd als kandidaat-wethouder voor Den Haag.

Politiek talent
Ramnewash is landelijk cao-onderhandelaar voor het voortgezet onderwijs bij de vakbond FNV AOb . Voor meer dan 1 miljoen leerlingen en 140. 000 werkers is hij verantwoordelijk voor goede leerprestaties en eerlijke arbeidsomstandigheden in het Nederlandse onderwijs. Zaterdag krijgt hij de vraag gesteld wat zijn politieke talenten zijn dat hij al na drie jaar raadslidschap voor de zware post van wethouder in de derde stad van Nederland in aanmerking komt.

Kijk zaterdag 18 januari op Nederland 2 van 11. 30 tot 12.00 uur naar de uitzending.
De herhaling is op zondag 26 januari van 15.00 tot 15.30 uur

8 REACTIES

 1. 18 jan.2014

  Prima zaak om zo de kandidaten van Den Haag van Surinaamse komaf voor te stellen.

  Srika hoopt dat de forumhouders dit positieve initiatief ook op andere kandidaten, van Surinaamse komaf en uit andere steden, zal toepassen.
  Srika zal dit blijven volgen.
  Srika


  Maak melding

 2. Ik ben een Suri,maar ben ook een aanhanger van Wilders,nee
  ben geen Hindoestaan.G.Wilders wordt bestempeld als een racist,in feite is hij dat niet.Hij heeft het specifiek over
  de Moslims in het land die van Marokko en Turkeye die zich
  niet kunnen en willen aanpassen aan de Nederlandse wetgeving! (De goede na gelaten uiteraard)laten we zeggen hij is een populist!Hij is ook tegen de verkwisting van de Nederlandse overheid, ten aanzien van de gelden van de Nederlandse belasting betaler.Uiteraard zullen altijd mensen zijn die mijn mening niet deelt,graag opstellen in rij van 4,ik ben altijd open voor een opbouwend kritiek.


  Maak melding

 3. Grasbarki,

  De aanhang van Wilders heeft er geen boodschap aan of je moslim bent of niet. Voor hen geldt maar een ding: heb je een kleurtje, dan wegwezen uit Nederland!


  Maak melding

 4. Je hoort ze niet en nu de verkiezingen aanbreken spelen ze op de sentimenten van je sur achtergrond. De autochtone raadsleden komen ook voor ons op.Wat deze lui moeten doen is om iets extra’s voor ons doen ,zoals het omlaag halen van de vliegtarieven naar Sur.Opkomen voor de belangen van vakantie gangers in Sur. Surinamers voorlichten over specifieke rechten zoals mogelijkheden voor terugkeer naar Sur. Onze belangen in Sur. beschermen etc etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.