Zedenwetgeving vaker misbruikt als revanche

16

PARAMARIBO, 15 jan –Het komt steeds vaker voor dat de zedenwetgeving wordt misbruikt. Volgens advocaten worden vooral mannen weleens aangeklaagd om een andere reden dan werkelijk fysieke aantasting. Tot nog toe komen nogal wat vrouwen weg met alleen maar een uitbrander van de politie.

Veelal wordt over het hoofd gezien dat valse aangiftes strafbaar zijn. De gevolgen voor de aangebrachte burger zijn te vergaand om er maar overheen te stappen. “Het is in zedenzaken toch goed om het slachtoffer te doorgronden om achter de waarheid te komen. Er moet nagegaan worden of ze geen vriendjes beschermen”, zegt advocaat Irene Asarfi tegenover de Times of Suriname. Recent nog was er het geval van een tiener die beweerde verkracht te zijn.

Achteraf bleek haar verhaal niet te deugen en moest de aangeklaagde in vrijheid worden gesteld. “We moeten nuchter naar zaken kijken”, aldus Asarfi. Maar al te vaak blijken aangiftes van verkrachting en seksueel misbruik als ‘wapen’ te worden gebruikt tegen vooral mannen. Volgens de advocaat zijn er gevallen bekend van mannen die aangeklaagd worden omdat hun levenspartner hen uit huis wil. Het heet dan dat zo’n man aan de kinderen heeft gezeten.


16 REACTIES

 1. Zeer geachte raadsman Mr. Asarfi heeft gelijk. Eindelijk heeft iemand de stoute schoenen aangetrokken en de stok in de hoenderhok gegooid.Het is mij vaker ter ore gekomen hoe vrouwen valse en zeer ernstige beschuldigingen uiten aan het adres van mannen,echtgenoten of buiten echtelijke mannen. Zij vallen door de mand naar gelang het onderzoek vordert. De verdachte indeze weet natuurlijk in hoeverre de beschuldigingen waar zijn en zal dat ook aan de verbalisant doorgeven. Het is zaak dat de verbalisant een ruim onderzoek instelt en alle informatie uitwerkt en verwerkt in het proces-verbaal. Daar schort er heel wat, vooral als het slachtoffer “sexy” is. Als deze criminele slachtoffers instaat zijn om te liegen bij de aangifte,dan zijn ze meestal bereid om over lijken te gaan. Meestal wordt het bed ook gedeeld met de verbalisant,waardoor de verbalisant geneigd is om informatie weg te laten voor de vervolging.Ook worden geld of andere waardevolle goederen aangeboden aan de verbalisant. Het is mij bekend dat bij de Justitie en in de assemblee veel mannen werkzaam zijn en vraag ik mij af waarom zij nooit hun mond openmaken om zichzelf,dus de mannen te beschermen. Ik vindt dat er veel zwaardere straffen moeten komen, zodat men zal huiveren om valse aangifte te doen. Laat mij eerlijk zijn, dat de verbalisant wel in staat moet zijn om in een vroeg stadium aan te voelen als iemand de waarheid spreekt. Gelet moet worden ook op “body talk” van deze sluwe vrouwen.Als zij zelf niet sexy genoeg zijn nemen ze een zus of vriendin mee tijdens de aangifte, die dan met opvallend lippenstift,korte rok met spleet etc. komt. Laten wij de koe een keer bij de horens durven te vatten.

  Ik hoop dat de stem van Mr.Asarfi niet als een roepende in de woestijn verloren zal gaan.

  De wetten moeten heel snel veranderd worden en de bestaande wetten moeten tot de bodem uigebuit worden om het nu al te bestraffen.

  Ik moest assembleelid of officier van justitie zijn, dan zouden zij het merken.

  Als ik gevallen hier zou vermelden, dan zal het vrouwvolk zich schamen.


  Maak melding

 2. Al blijkt achteraf dat je NIKS misdaan hebt dan nog houd je PSYCHISCH FLINKE SCHADE aan over.
  Wat te denken over de periode van detentie voor een misdrijf in deze categorie ? Het lijkt mij alles behalve gemakkelijk aangezien dit type misdrijf (zedenmisdrijf ) onder gevangenen niet wordt geaccepteerd. Dus het is steeds oppassen geblazen en leven in constante stress.

  Vrouwen die mannen dit OPZETTELIJK aandoen mogen niet ongestraft blijven !!!!

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll.


  Maak melding

 3. MAAR!!!

  Meestal is het zo dat moeder vrouw de onderspit moet delven.

  Ook al zijn ze mishandeld,verkracht,onzedelijk bestast,vernederd enz.enz, toch moetem ze geluk hebben dat zij gerechtigheid vinden. Mannen hebben meestal geld, borrel vrienden etc., waardoor zij het onderzoek ook keihard negatief beinvloeden of proberen te beinvloeden.

  Bij een geval van verkrachting had de verdachte vier advocaten bij de arm genomen. Een ieder kan begrijpen dat iets niet klopt.
  Dat is de maatschappij anno 21e eeuw.

  Ik denk dat bij de politie een groep van zeer integere en capabele politiemannen met hun hart op de juiste plaats moet zijn, die dan landelijk alle ernestige vormen van menselijjke leed moet onderzoeken of monitoren.

  Bij die instantie moet een ieder zijn beklag kunnen doen wanneer zij merken dat een onderzoek niet in de juiste richting verloopt.(OPZ is voor andere dingen)
  Het vorenstaande zeg ik nu pas, terwijl ik al tientallen jaren daarover heb nagedacht.


  Maak melding

 4. Het lijkt mij dat het voor een man net zo ingrijpend moet zijn, om vals beschuldigd en veroordeeld te worden voor incest, verkrachting, sexueel misbruik, onzedelijke handelingen enz. als voor een vrouw die dat daadwerkelijk heeft meegemaakt.
  Gewetenloos zijn vrouwen die dit soort dingen doen als valse aangiften, omdat je het leven van een ander helemaal kapot maakt.
  Zwaar afstraffen, die handel!
  Hetzelfde geldt voor mannen die zich echt vergrijpen aan onschuldige kinderen.
  Ook zwaar afstraffen die handel!
  Ik bedoel, AFSNIJDEN, die handel!


  Maak melding

 5. Ongeveer een week geleden in de vooravond stond ik samen met drie personen voor een woning in een zijstraat van de Kwattaweg.Op ongeveer 800 meter waar de straat doodloopt stond een auto geparkeerd. Het was verdacht, daar niemand van de buurt die auto kende.Plots rende een huilende (snikkende)vrouw uit die auto weg. Een persoon uit mijn groep reed gelijk naar die verdachte auto en vroeg aan de mannelijke bestuurder wat er aan de hand was. Hij kon geen zinnig antwoord geven, dus trok hij de contactsleutel uit dat voertuig weg en belde de politie van derde rijweg. Intussen liep die vrouw terug naar die auto en was zij waarschijnlijk gebeld door de auto bestuurder. Kort daarna kwam die vrouw aangelopen naar ons en viel ons op dat zij niet meer huilde. Op een zeer commanderende toon en ruw vroeg zij naar de auto sleutels,maar ik hield haar voor, dat zij even op de politie moest wachten.Zij werd boos omdat wij de politie hadden gebeld en wilde snel de buurt verlaten. Zei dreigde valse aangifte tegen ons te doen als wij haar de sleutels niet zouden afgeven.Zij zou de politie zeggen dat wij ook geld hebben buitgemaakt uit bedoelde auto etc.

  Gelukkig kwam de politie heel snel terplaatse en lostte het probleem zeer taktvol op. Wat leuk was dat de politie ons bedankt heeft dat wij de politie hadden ingeschakeld en de sleutel uit die auto hadden weggetrokken.

  Zo zie je dat er overal vrouwen als gevaarlijke slangen zijn.


  Maak melding

 6. We moeten wel oppassen dat we straks niet gaan beweren dat alle van verkrachting verdachte mannen engeltjes zijn, voordat je het weet gaan we de kant van India of Afrika op, daar zijn alle verkrachters bij voorbaat onschuldig.


  Maak melding

 7. @Henkes

  Eindelijk iemand die verder nadenkt. Ik had met opzet de problemen van mannen en vrouwen apart belicht om te zien wat de reacties waren. Volgens mij zijn de problemen van moeder vrouw vele malen groter dan van de mannen. De leugens van sommige vrouwen wegen niet op tegen de leugens van de mannen.Wij hebben een lange weg te gaan voordat moeder vrouw zich beschermd zal voelen in de maatschappij, want u ziet welke reacties meeste plusjes krijgen. Het spijt mij om aan een ieder te mogen zeggen,dat de meesten onder u niet weten waar de schoen wringt.Vraag het aan stop geweld tegen vrouwen of buro huiselijk geweld.
  Naar het schijnt is het werkelijk een mannen maatschappij waar de vrouw als meubelstuk wordt gezien. Het is kort samen gevat erbarmelijk het leed veroorzaakt door mannen aan vrouwen. Het weegt niet op tegen het leed tegen mannen.


  Maak melding

 8. @ Henkes

  ik ben het VOLKOMEN met je eens dat wij de weg van Afrika en India moeten vermijden wat betreft deze vorm van misdrijf. Bovendien getuigt het van een zéér hoge mate van domheid indien iemand zou beweren dat alle van verkrachting verdachte mannen een AUREOOL boven het hoofd hebben hangen.

  Interessant in het artikel is het feit dat deze vorm van ” revanche” toegepast door vrouwen in de surinaamse samenleving door een ADVOCAAT VAN HET ZELFDE GESLACHT onder de aandacht wordt gebracht.

  Het stuk gaat over vrouwen die de ZEDENWETGEVING MISBRUIKEN en een raadsvrouw die aan de bel trekt door beter AANDACHT en OPLETTENDHEID te vragen tijdens verhoren. Stilstaan bij de IMPACT van zulk een valse beschuldiging op een man kan zeker geen kwaad want het kan ELKE MAN overkomen.

  Om maar een voorbeeld te geven; je gaat naar SU met vakantie en komt een dame tegen . Na een avondje stappen gaan jullie samen naar jou appartement. Jullie hebben een hartstochtelijke nacht . Alles vindt VOLGENS JOU VRIJWILLIG plaats. Om de één of andere reden krijgt ze achteraf spijt en besluit er iets aan te doen. Tot jou grote verbazing staan de volgende middag agenten aan de deur met de mededeling dat je wordt beschuldigd van VERKRACHTING.

  Ze pakken je aan je lurven en je wordt weggevoerd. Je belandt ONSCHULDIG in een broeierige surinaamse cel tussen al het Schorem. Jij nu. Wat nu ??? De familie in rep en roer. Vol ongeloof en verbazing vragen zij zich af waarom je DAT gedaan hebt ???? Je moet via de familie je baas in Europa informeren omtrent je aanhouding. Dit alles vanwege een VALSE BESCHULDIGING !!!

  Goed, het is maar een voorbeeld maar zou zo kunnen gebeuren. Dan heb je de poppen aan het dansen. Ik huiver reeds bij die gedachte.

  Hälsningar från CHAVÉZ !


  Maak melding

 9. van verkrachting zijn van alle tijden ,alleen in suriname is taboe ,vaak zijn de verkrachter van een meisje een dicht bij de familie lid .de straffen zijn heel mild ,van de daar dader vaak vrij uit ,en de slachtoffer blijf achter met zijn verkrachting zitten ,en als ze niet goed oppas zit ze ook met een kind van de verkrachter.vaak zijn de advocaten mede schuldig, deze komt op voor de verkrachter en niet voor de slachtoffer ,doe wat aan ,aan deze corrupte advocaten en de politie .


  Maak melding

 10. Stille wenk voor de mannen,als ze weten dat ze niks van een vrouw kunnen maken hebben ze daar ook niets te zoeken.
  Vaak gaat het om het neuken en nogmaals neuken,zonder toekomst.
  Een man moet verlijding kunnen weerstaan van een goeie zelfbeheersing kunnen hebben.
  En dat kunnen de meeste mannen niet.
  Een surinaamse man wil eerst sex hebben voor dat je wat van hun krijgt.
  Kijk maar heel simpel als je een baan wil moet je negen van de tien keren op je rug.En dat kan niet.
  Dat is ook een vorm van vernederen,en omdat de meeste vrouwen weten dat een baan de toekomst is doen ze dat.
  En wanneer ze die man niet meer wilen dan heb je de poppen aan het dansen!


  Maak melding

 11. Wij moeten niet vergeten dat Mr Asarfi een raadsman is en tegelijk reclame maakt om meer klanten aan de haak te slaan.

  Als deze gevallen van valse aangifte alarmerend zouden zijn, dan zou het Parket zeker aan de bel hebben getrokken.

  Als wetenschapper moet de raadsvrouwe toch weten dat er eerst een onderzoek moet komen hoeveel procent daavan valse aangifte zijn en hoeveel procent daarvan tot aanhouding leidt. Ik vermoed dat het zeer miniem is.

  Dagelijks doen politiemannen en het Parket hun uiterste best om aangiftes van zeden delicten zodanig te ontrafelen zodat er geen verkeerde besluiten worden genomen. Laten wij van hieruit die twee instanties veel wijsheid en succes toewensen.


  Maak melding

 12. Nu even iets anders.

  Het verkrijgen van domeingrond
  het behalen van een voldoend cijfer.
  het verkrijgen van een lening
  het verkrijgen van sociale steun
  het verkrijgen van werk, bv als schoonmaakster
  het bewegen van een onderzoek in een andere richting

  Het rijtje kunt u zelf nog aanvullen. Bij al deze gevallen komt het voor dat de man eerst met de vrouw wil slapen voordat er iets gedaan wordt.

  Wil iemand zo vriendelijk zijn om aan te geven waar de vrouw de man onder druk zet om sex te hebben met haar voor een gunst.

  Een klein voorbeeld;

  Op de kweekschool valt een opvoeder een student lastig. Heel jaar door en zegt openlijk dat hij seks wil. Zij weigert. Tijdens het praktijk examen zegt de opvoeder; “U hebt een zes en een half,maar laat mij kijken wie u bent. Ohw nee je krijgt een vijf ik heb een vergissing gemaakt.”

  Ik denk niet dat ik nog meer voorbeelden moet aanhalen.


  Maak melding

 13. Onderzoek rijksrecherche ‘foute’ agent
  door Bjorn Thimister

  John V., de Limburgse politie-inspecteur die verdachte is in de corruptieaffaire rond J. v R. vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie, heeft volgens de opsporingsdiensten veel meer op zijn kerfstok.

  De rijksrecherche is bezig met een onderzoek naar het valselijk opmaken van processen-verbaal door hem in andere strafzaken, blijkt uit een vertrouwelijke brief van justitie die in bezit is van De Telegraaf. Deze ‘besmette’ zaken dreigen hierdoor mogelijk stuk te lopen. V., voormalig teamleider van de afdeling zware criminaliteit, zou onder andere in de fout zijn gegaan in een lopende kwestie rond een Limburgse dievenbende.

  De verdachte inspecteur van politie, inmiddels op non-actief gesteld, pleegde volgens de speurders onder andere valsheid in geschrifte in een zaak waarbij drie mannen worden verdacht van het stelen van meerdere personenauto’s en grondverzetmachnies in 2007 en 2008. Behandeling van het hoger beroep in deze kwestie is, in verband met het lopende rijksrechercheonderzoek naar V., voor drie maanden aangehouden.

  Verschillende advocaten in Limburg eisen nu van het OM zo snel als mogelijk openheid over in welke strafzaken John V. gerommeld zou hebben met proces-verbalen. De Maastrichtse strafpleitster F. L. zegt de hoofdofficier van justitie per brief om uitleg te gaan vragen. ,,Ik wil, mede namens mijn kantoorgenoten, weten wat er precies met deze meneer aan de hand is en aan welke onderzoeken hij heeft deelgenomen. Als het namelijk zo is dat hij valselijk proces-verbalen heeft opgemaakt die als bewijsmiddel zijn gebruikt, dan moeten die rechtszaken over gedaan worden.” Advocaat M. H. uit Venlo geeft aan om dezelfde reden vandaag een brief naar justitie in Limburg te zullen sturen.


  Maak melding

 14. Zo zie je maar weer; geld stinkt niet,en corruptelingen hebben ook geen specifieke kleur!Ik ben een voorstander
  om zulke lieden in het openbaar te kastijden door steniging
  tot de dood op volgt,zaka zaka !
  Daar gaat de goede naam van het Korps van deze mooie Stad.


  Maak melding

 15. Onderdrukking van vrouwen seksueel is uit den boze.Wel vind ik dat de Surinaamse vrouw erg meegaand is.Even een leuke babbel en je ligt al in bed.Het heeft wel tot gevolg dat mannen denken elke vrouw zo gemakkelijk in bed te kunnen krijgen. Vrouwen zeg gewoon NEE , wees duidelijk en dit soort zaken zullen zich minder voor doen.
  Vrij veilig AIDS Smakelijk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.