Telecombedrijven ‘zitten’ op inactieve nummers

4

PARAMARIBO, 15 jan – Telecommunicatiebedrijven in Suriname houden zich niet aan de rapportageplicht voor inactieve mobielnummers. Volgens de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas, wordt zij niet op de hoogte gehouden. Sommige bedrijven hebben duizenden ‘slapende’ combinaties. Internationaal brengt dit Suriname in de problemen.

Het land heeft twee miljoen nummercombinaties ter beschikking gehad. Daar zijn al ruim anderhalf miljoen van verstrekt aan Telesur, Digicel en Uniqa. “Dit betekent dat wij relatief dicht tegen ons plafond aan zitten”, zegt Tas-woordvoerder Jerrel Pinas tegenover de Ware Tijd. Controle is moeilijk, omdat de Tas niet veel middelen ter beschikking heeft. Steekproefmetingen zijn nog het meest haalbare. Nu wordt door de bezem er door gehaald.

Uniqa is het eerste bedrijf dat voor de bijl gaat. Het bedrijf heeft vijfduizend combinaties terug moeten geven. Volgens Pinas moet dit ook een waarschuwing zijn voor de twee andere. De slapende combinaties zullen zoveel mogelijk terug worden genomen. “Het punt is dat wij eerlijke concurrentie in de sector willen bevorderen. Als mensen nummers bij een maatschappij aanvragen, moeten zij daar ook over kunnen beschikken”, aldus Pinas.


4 REACTIES

 1. Zo houden zij de tarieven en abonnementen hoog. Is in een liberale wereld één van speerpunten om zoveel al mogelijk grote winsten te maken n vooral in Suriname waar controle en naleving van wetgeving flink zoek is.


  Maak melding

 2. Anderhalf miljoen nummers vertrekt aan Suriname. Dit betekent dat op een bevolking van 500.000 mensen drie nummers (drie mobiele telefoons)per persoon verstrekt moeten worden om dit aantal te halen. Dat lijkt mij heel veel, gelet op de inkomenssituatie van de Surinamers.


  Maak melding

 3. John zo heel gek lijkt me dat niet, ik weet niet goed meer wanneer Uniqa en Digicel op de markt zijn gekomen, maar ik weet wel dat toen deze op de markt kwamen er toch wel vrij veel Surinamers gelijk een Pre-Pay simkaart van deze aanbieders kochten omdat ze voor een laag bedrag er een nieuwe mobiel bijkregen, naast die de ze al van Telesur in gebruik hadden, soms van beide nieuwe aanbieders, op de O.W verbinding tussen Paramaribo en Nw. Nickerie had mij zwager drie toestelletjes op het Dashbord van zijn auto liggen kijken wie de beste ontvangst had, belachelijk maar waar. En hoeveel Twee landen simkaarten zouden er uit gegeven zijn, mijn vrouw en ik hebben er beide een, veel mensen uit onze kennissen en vriendenkring hebben ook zo’n simkaart en deze kaarten hebben toch ook een Surinaams nr.
  Veel zakenmensen in Su zullen ook wel twee nr.’s hebben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.