Seedorf naar Milaan voor trainerschap AC Milan

45

Clarence Seedorf is woensdag in Milaan om te praten over de opvolging van de ontslagen AC Milan-trainer Massimiliano Allegri. Dat meldt het Algemeen Dagblad op gezag van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport.

Seedorf speelt momenteel voor Botafogo in Brazilië en zou in de zomer de nieuwe coach van AC Milan kunnen worden. Volgens de krant heeft de clubleiding eerder een groot vertrouwen uitgesproken in de Surinaamse Nederlander.

Naast de in Paramaribo, Suriname geboren Seedorf wordt ook de Italiaan Filippo Inzaghi genoemd als mogelijke coach.

UPDATE:
Volgens diverse nieuwssites is Clarence Seedorf per direct benoemd als trainer van AC Milan: NOS, Volkskrant.

45 REACTIES

 1. Clarry a klari.
  Jongu mi fersterie yu.
  Ik ben ervan overtuigd dat je met deze nieuwe uitdaging al jouw criticasters de (s)mond zal snoeren.

  Clarence for Pres.


  Maak melding

 2. Trainer bij AC Milaan is toch ander chapitre dan trainer bij Ajax of welke andere Nederlandse club danook.

  Clarence go go go gooooaaaal.


  Maak melding

 3. 13 jan. 2013

  Welke schaapskoppen durven voor een positieve posting nog minpunten te geven? Let op: Het is Clarence Seedorf van Para!!

  Wie wil nu, in de toekomst, geen AC Milan (Seedorf) tegen Ajax (De Boer) zien? Of tegen Barca? Dit beloven in de toekomst heerlijke voetbalmomenten te worden!!

  Oh ja!, Brunsie probeert contact te krijgen met Seedorf. Ja, voor een plaats in de voorhoede!
  Srika


  Maak melding

 4. @Srika,

  Sang yu e spang nanga dem mang jongu; laat maar lekker minnen.
  In this case zit ik echt niet op plussen te wachten.

  Me myself, voel bij het lezen van dit soort berichten die sranangbrudu stromen van mijn teennagels tot de haarwortels van m’n hoofd.

  Zo’n bericht, en dat op de maandag, mi wieki no mang pori moro.


  Maak melding

 5. Oprechte SUCCES toegewenst aan onze KONDREMAN !!! Ik hoop dat met het aannemen van deze,mijnsinziens INMENSE job er geen smet komt op jou mooie staat van dienst als VOETBALLER bij de ” ROSSONERI ” ( De Rood-ZWarten ) want deze functie is geheel ANDERE KOEK.

  Jij bent geliefd bij deze club. Het is nu één en al Halleluja maar dat kan snel omslaan in ” kruisig hem ” want MENSEN VERANDEREN ALS DE BLADEREN DER BOMEN !!

  Brada ” CEDRE” , tek’ a krakti .Power !!!

  Hälsningar från CHAVÉZ.


  Maak melding

 6. Het is ten eerste een weloverwogen besluit waarover hij heeft nagedacht, alvorens hij ja en zijn handtekening zal plaatsen onder het contract. Want het klopt het is nu halleluja, maar kan inderdaad snel omslaan in ” kruisig hem” Daar is CS zich erg van bewust!!!

  We kennen niet veel top voetballers die later top trainers zijn geworden..
  De beste stuurlui staan altijd aan wal of op de tribune. Hij heeft er zolang gespeeld, hij kent de cultuur, de mensen, de taal ook heel belangrijk om goed te kunnen communiceren. En bovenal Respect, dat hebben de huidige spelers van Milan voor hem. Als oud voetballer is Respect hebben voor je trainer van essentieel belang om te willen werken voor hem en de club. Clarence zie ik slagen, er brandt nog steeds vuur in zijn sport hart om te willen winnen. Dat gaat ervoor zorgen dat Milan van plek 11 in de top 3 komt. De spelers moeten het doen en ze missen nu motivatie en vuur in hun hart om te willen winnen no matter against who they play.. Dat laatste kan CS ze echt mee helpen, want voetballen kunnen ze.

  CS als je bij de eerste wedstrijd onderuit mocht gaan sta op en motiveer de spelers om door te gaan ze moeten geloven dat ze iedere wedstrijd die nog gespeeld moet worden al gewonnen hebben. Zoals David vs Golliat…

  Tjaar ing wakka………….


  Maak melding

 7. Ben heel blij voor Clarence,hoop maar maar om bij H,Chaves
  aan te sluiten dat hij, het goed afbrengt als Trainer.
  Als trainer zijn hangt af van veel factoren,zo moeten de spelersgroep hem accepteren wat hij ze opdraagt!
  Mar gezien zijn staat van dienst als voetballer, zullen ze hem moet gehoorzamen. Brada ik wens je veel succes met je nieuwe uitdaging het zal je, lukken Brada!!!!!!


  Maak melding

 8. Clarence Seedorf met alle liefde uit mijn hart wens ik je veel succes toe met deze uitdaging.
  Zolang je een eerlijk en oprechte mening heb mi boi,zal je blijven slagen.Je zal mijn voorbeeld blijven.
  Bogo Bogo Blessie!


  Maak melding

 9. Gemiste kans voor de voetballerij van Suriname.
  Ik snap het niet met su,ze weten het altid beter.
  Deze man seedorf is een groot formaat,voorzien van kennis en kunde.
  Jammer jammer !


  Maak melding

 10. Clarence Seedorf verdient het!
  En hij kan het zeker aan.

  Ik ben het met alle positieve reacties eens.
  Het is geen gemakkelijke ‘job’.

  En vandaag las ik ook diverse (positieve) reacties over C.S. in andere dagbladen.

  B.v. (SPITSNIEUWS): Clarence Seedorf is altijd al hoofdcoach geweest.
  nrc.nl (14/01/2014): over C.S. en La Gazzetta della Sport.

  En laten wij met z’n allen deze TOPVOETBALLER, als trainer ook succes wensen.


  Maak melding

 11. Allereerst PROFICIAT Clarence maar zoals hij al heeft meegemaakt zal de tegenwerking van wit en donkerwit de goeden natuurlijk niet te na gesproken zal niet mals zijn vooral niet van de vierde macht DE MEDIA die slijpen al hun messen voor elke fout kraka yu bakka wie e kraka yu


  Maak melding

 12. surinaamse sporters zetten suriname op de kaart
  na grootheded,als rijkaard,gullit,cluivert,komt er voorlopig geen einde aan grote surinaamse sporters
  vanuit nederland die hard aan de weg timmeren om suriname op de kaart te zetten als een grote sportland met grote ambities.als je van uit de voetbal jeugd opleidingen al ziet hoeveel hoge potentie er daar in zit met name surinaamse voetballers die over 2 a 3 jaren van zich gaan doen spreken bij clubs in nederland en er buiten.zo,als bij feyenoord de jeugd voetbalertje en jeugd internationaal rashaan fernandes waar grote clubs in binnen en buiten nederland lijrisch zijn over hem en in hem een hele grote fenomeen zien in de rijen,als ronaldinho,cristiano,messi,en zo lopen er nog een paar die het ook goed doen om door te breken dan kunnen we alleen maar trots zijn als surinamers en op onze clarence seedorf en grote sportman gefeliciteerd jongen het gaat je goed.


  Maak melding

 13. Ik vind het prima dat deze Suriboy, die z’n hart nog steeds in Suriname heeft, dit heeft kunnen bereiken in de wereld van het topvoetbal.

  Het huidige Surinaams voetbal is in ontbinding, en winnen de teams van de kleinste eilandjes in de Caribbean de meeste wedstrijden van het Suri nationaal elftal.

  Het huidig Suri nationaal elftal zijn een stel sukkels die helemaal niet weten of kunnen voetballen !
  Het enige wat deze zogenaamde top voetballers kunnen is vechten op het veld. Verder kunnen deze jongens niets !

  Met Captain Seedorf aan boord zou je een totaal andere situatie hebben gehad, maar onder de Surinaamse sukkels hadden ze toen gekozen voor Giskus !

  Giskus was en is nogsteeds een FIFA maffia baasje die op het laatste moment bang was voor omkoping tijdens het laatste schandaal !

  Nogmaals een Big up voor Clarence en hoop ik dat de PSA regeling een wending zal brengen in het Surinaamsvoetbal.


  Maak melding

 14. Dat is pas nieuws!! dati na a tori mi mang! kijk dat zijn daden!! alle geluk voor deze geluksverdiener!!

  Seedorf vaar met deze wereld in zee! en jij komt de eerste en de beste uit de zee!!

  Veel lof en nog meer geluk!!


  Maak melding

 15. Seedrof je zal het maken want hij is de enige Surinamer met karakter.En hoop dat het je lukt.Duim voor je je bent een bijzondere mens.
  Maar wanneer gaan zulke jongens naar de arme Suriname .
  Of alleen maar roepen switie sranang maar……….


  Maak melding

 16. ik weet dat er onvrede is vanuit suriname over de huidige staan van zaken omtrent het surinaamse voetbal die geen ene structuur heeft.het gebrek aan dicipline,tactische onderbouw,en trainings vaardigheden als deze punten niet verbeterd worden kom je niet verder dan zal suriname het moeten doen met jongens die vanuit nederland wel van uit de knvb jeugdplan vanaf de jeugd en bij hun bvo clubs deze vaardigheden bezitten en goed onder bouwt zijn met het gene .suriname vergeet dat ze vanaf het voetbal jeugd een plan moeten uitzetten.begin bij 7 jarigen tot 18 jaar zet een jeugd competitie op laat ze in competitie verband tegen elkaar voetballen geef ze een sport beurs ,scholing en sport waardoor je voetbal klimaat ontwikkelt laat gedlplomeerde trainers uit nederland overkomen desnoods van uit de cios sport opleiding die niet zo duur zijn.bouw een sportcentrum waar er plannen worden uitgemeten.als je vanuit deze structuele standpunten te werk gaat kom je heel ver geloof me.ik weet dat het de nederlands manier is van denken maar met de gang van zaken hoe het nu gesteld is met het surinaamse voetbal maakt het mensen in suriname zeer droevig.gooi het roer om en doe het anders op de hollandse manier van werken waar heel de wereld voetbal in de keuken van de knvb in zeist heeft gekeken hoe je een voetbal natie op poten moet zetten,en niet hoe suriname zich jaar in jaar uit belachelijk maakt in caraibische gebied en denken dat ze het op hun manier kunnen doen want zo werk het niet.


  Maak melding

 17. In Nederland lullen ze teveel over Seedorf maar dat komt uit jaloezie.Hij is de enige Nederlandse speler die zo goed heeft gespeeld in het buitenland.Nog heilige Johan Cruyff of v.Basten kunnen aan hem tippen.Waarom heeft AC milan geen van die andere geweldige namen gevraagd om trainer te worden.Hij is ook een speler die een geweldige visie heeft en makkelijk uit zijn woorden kan komen.Wanneer Cruyff praat vraag ik mijn zelf af wat die man zegt.v.Basten heeft ook weer kritiek dat Milan Seedorf heeft aangesteld als trainer.Ze hebben hem niet gevraagd omdat hij ongeschikt is punt uit.In het buitenland wordt Seedorf gewaardeerd maar in Nederland niet maar deze zwarte man is voor mij de man die Nederland omhoog kan krijgen en niemand anders.


  Maak melding

 18. @MAESTRO SEEDORF,zal altijd een Nederlander van surinaamse afkomst blijven.
  Zijn hart ligt wel in suriname,maar zal nooit het nederlanderschap verruilen voor het surinaams.!


  Maak melding

 19. Clarence van harte proficiat. Het is je van harte gegund door Italianen.
  Als ik de reacties op telegraaf lees, riekt dat naar jaloezie maar je staat er boven.
  felicidades.

  groet


  Maak melding

 20. Natuurlijk wenst iedereen Clarence succes. Dat doen Gullit en van Basten ook, maar beide hebben aan den lijve ondervonden dat trainer/coach zijn iets heel anders is dan topspeler zijn.
  En wat voor ervaring als trainer brengt Clarence mee? Zelfs zijn diploma Coach Betaald Voetbal was een verkorte cursus, die de KNVB, wegens zijn verblijf in Brazilië nog korter heeft gemaakt.
  Een voordeel voor hem is dat hij er 10 jaar heeft gespeeld, Italiaans spreekt en de mentaliteit van de supporters kent.
  Dat de dochter van Berlusconi aan hem de voorkeur geeft zonder overleg met de technische staf van Milan zou na een paar nederlagen wel eens funest voor Clarence kunnen worden.
  Maar laten we allemaal hopen dat hij slaagt!


  Maak melding

 21. Wat houd deze man de eer van Surinamers hoog. Ik heb eigenlijk nooit kunnen begrijpen waarom hij altijd zo’n punt maakte van oranje. Hier hebben ze hem nooit gewaardeerd. Ze zouden hem hier nooit trainer laten worden. Maar kijk hoe buitenlanders met hun helden omgaan. Hij wordt trainer van een top-club. Alle italiaanse kranten schrijven lovend over hem. Geef ere wie ere toekomt. Top Clarence you deserve this. Joe na wan dja dja Sranan man.


  Maak melding

 22. @singel hij zal zeker slagen,die jongen is geen blufferd maar een doener.
  Hij is groter dan dat hij nu is.
  Mijn zegen krijgt hij.
  Eens moet toch de eerste keer zijn.
  We wachten het af.


  Maak melding

 23. @arlet we moeten dit nooit vergeten een dja dja sranang mang en nederlander op papier.
  In suriname moesten ze hem ook niet kijk maar naar wikipedia.
  Ze wilden alleen dat geld vreten.
  Sranang mang sa tang dong.
  Hoe dan ook hij is bij de nederlander begonnen.En is altijd respektvol gebleven,en dat heeft hem vandaag op deze plek gezet.
  Een GROOTMAN!!!!!!


  Maak melding

 24. ooh wat zijn de rapen zuur..bij menige hollandse jaloerse coaches,wat denk je van de negatiefe media in nederland die deze jongen belachelijk maakte,van basten die hem vernederde,van marwijk en diens onbeschofte schoonzoon hem geen plek gunde in het wk team en in die tijd top en top fit was zo kunnen we nog doorgaan hoe racistich en vuil holland deze jongen heeft behandeld .en alle surinamers machteloos en met verbijstering afvroegen hoe dit kon anno 2000.
  deze jongen heeft zo,n sterke persoonlijk heid dat ze hem niet onder de tafel kunnen lullen,daar houden hollanders niet van je moet nederig naar hun toe zijn en vooral een donkere persoon anders pas je niet in hun profiel hoe ze ons eigenlijk willen zien,,m,a,w dat ze boven ons staan niet bij clarence seedorf die is goed gebekt en weet waar hij over praat en heeft een tactische voetbal bagage waar je u zegt en zal bewijzen dat hij zijn manetje kan staan,en dat viel nooit goed bij de hollanders en vooral niet bij de coaches,zo,als van marwijk,van basten enz.de tijd zal het leren en ben zeer van overtuigd dat het goed komt.


  Maak melding

 25. Seedorf is de enigste die wat voor Suriname doet en gedaan heeft,hij heeft oa een voetbalterrein aangelegd aan de HW dicht bij Paranam,dat kan je van de supersterren als Rijkaard, Gullit enz enz niet zeggen.


  Maak melding

 26. Ze hebben v.Basten,Cruyff,Gullit en Rijkaard niet gevraagd omdat ze ongeschikt zijn punt uit.Als trainer hebben ze ook niet gepresteerd.In Nederland mogen ze Seedorf niet maar dat komt uit jaloezie.Vind je het gek dat Orange nooit wat wint.Omdat ze teveel leiders hebben in Orange.Ook in Brazilië wordt het niet anders 3 wedstrijden spelen en weer 0 punt halen net als de afgelopen EK onder de trainer v.Marwijk.Meestal heb ik gelijk.


  Maak melding

 27. MR.Clarence Seedorf alledaags bedachtzaam en aanhoudend langer en meer verheugd zijn,want zo kent de wereld jou en nog heel veel succes toegewenst door bhaai en fam.


  Maak melding

 28. @ kees

  Zo is dat,je hebt het uitmuntend zonder enige twijfel verwoord en dan nog die Rijkaard,Gullit opnieuw VERLIEFD worden op hele jonge dames{leeftijd verschil aan te hogere kant van de heren}!!!! Totaliter geen enkel RESPECT! voor het leven!!Heel veel geld,macht,pedofilie, kunnen op zich veelal in welke context dan ook vrij uit komen.Hahaahaha….
  omstandigheden


  Maak melding

 29. @Henk Molenaar,
  “Nog iemand wat gehoord van Royston Drenthe?”

  Ja ik; hij zit nu lekker van z’n verdiende miljoenen te genieten.
  Ben je soms jaloers?

  Wanneer komt er nou eindelijk iets positiefs uit jouw stink snuit over Suriname en/of Surinamers?
  Je gedraagt je nog steeds als een ouwe racistische koloniale plantage eigenaar.
  Kom nu niet met je DDB-troef, want daar hebben wij het nu niet over.
  Fuck you Henk Molenaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.