Personeelswisseling Onderwijs om ‘kwalificaties’

19

PARAMARIBO, 11 jan – De vervanging van enkele hoge functionarissen op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, is een kwestie van kwalificatie. Dit zegt minister Ashwin Adhin. Onder meer de vervanging van de hoogste ambtenaar op het ministerie heeft te maken met de toekomstplannen voor het onderwijs in Suriname.

Het moet allemaal naar een hoger niveau en daar zijn de juiste krachten op de juiste plaats voor nodig. De hoogste ambtenaar op het ministerie is er enkele maanden geleden geplaatst om ‘het ministerie in rustiger vaarwater te brengen,. “Dat heeft hij goed gedaan”, zegt Adhin tegenover STVS. Adhin was toen zelf pas aangetreden en had enkele hoge functionarissen vervangen omdat die niet voldeden aan hun taakstelling. Falend management had ook geleid tot flink wat storingen in het onderwijsveld. Intussen roerde ook coalitiepartij Pertjajah Luhur zich.

Volgens partijleider Paul Somohardjo waren de hoge functionarissen onterecht vervangen. Sindsdien wordt gedreigd met een boycot tegen Onderwijs & Volksontwikkeling in het parlement. Volgens Adhin is er niets tegen Pertjajah Luhur of welke politieke partij ook. Hij houdt politiek gestook wel liever buiten de deur. “We hebben een technocratische instelling. De kwalificaties moeten hoger liggen. We moeten kijken hoe de mensen op de juiste plaats te krijgen.”

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Ik weet niet welke heer Peneux het is, maar die directeur bij Bruynzeel was is een grote kneus. Hij heeft het staatsbedrijf Bruynzeel kapot gemaakt. Dus Minov, kijk uit.


  Maak melding

 2. RIGHT PERSON AT THE RIGHT PLACE!!!

  Heel belangrijk vóór land én volk!

  Bouw de business case

  : De spil van het succes van een diversiteit recruitment programma is om de harten en geesten van de mensen zal het nauwst invloed winnen.

  Heringmanagers. Een goede commerciële redenen voor het werven voor diversiteit is cruciaal. Meest bedrijven waarderen dat er een commercieel voordeel te behalen door verbreding de kandidate zoeken naar diverse groepen omvatten. Veel bedrijven gewoon te werven voor diversiteit

  als het wordt gezien als “het juiste ding om te doen”. De commerciële voordelen van een

  personeelsbestand met meer cultureel bewustzijn, meer invalshoeken, verschillende benaderingen uit verschillende bedrijfstakken zal leiden tot verbetering van de bottom line. Het zak ook meer respect en bewustwording voor de persoon onder de workforce genereren.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 3. We moeten af van het fenomeen met onderwijs politiek bedrijven. Daarom blijft men na ruim 38 jaren nog steeds tobben met goed onderwijs, omdat men niet voor kwaliteit gaat maar voor kwantiteit. Want nog steeds wordt er koehandel bedreven met het onderwijs. Vooral op de basisscholen is het om te huilen, de zogenaamde onderwijzers daar, weten vaak van voren niet dat men van achteren ook leeft. Juist op de basisscholen als je het met het onderwijs meent, dat moet je PABO afgestudeerden accommoderen, en juist dat is het probleem. Men praat over hoge functionarissen zonder niveau en die helemaal niets voorstellen, Suriname moet eindelijk ophouden met het “peterpriciple”, wetmatigheid dat vrijwel iedereen op een functie zit die net te hoog is voor zijn/haar kwaliteiten. En wanneer je bepaalde van deze mensen Nederlands hoort spreken krijg je het erg benauwd. De meeste van deze hufters spreken Nederlands maar begrijpen het niet en vaak ook zeer laaggeletterd en het steeds hebben over ontwikkeling of vooruitgang. Terwijl deze gasten veelal een rudimentaire ontwikkeling hebben door gemaakt. Onderwijs is geen gunst het is een recht en voor de leerlingen een plicht om te volgen.


  Maak melding

 4. Aah….dramatische en opportunistiche uitleg van de slogan … het moet naar een hoger niveau….
  Elke organisatie dient zij medewerkers op te leiden naar het gewenste niveau.
  Dit is op koppensnellen vanuit de elleboog.


  Maak melding

 5. Onderwijs is wel degelijk een technocratische instelling maar wordt veelal gezien als een filantropische en/of ideologische.
  Liefdewerk oud papier, zo is al eeuwenlang het beeld dat er bestaat over Onderwijs.
  Daarom is de kwaliteit schrikbarend achteruit gegaan. Het schort aan waardering voor het beroep.
  Beleidsmakers voeren een beleid van 100 jaar geleden en staan niet open voor nieuwe adviezen, ideeën en prikkels.
  Bureaus en stoelen van Minov zitten onder een aangekoekte laag van ouderdom en stilstand.
  Onderwijs, het ondergeschoven kindje van deze Regering.
  Ik hoop dat de grote opruiming van Adhin wat zoden aan de dijk zet.
  Nieuwe mensen, nieuwe kansen!


  Maak melding

 6. Hopelijk wordt dit beleid voortgezet vanaf de hoge ambtenaar tot aan de president: gekwalificeerde mensen op al deze posities.
  Kwalificatie van president en een enkele minister geeft te denken.


  Maak melding

 7. -Ashwin Adhin, ik hoop voor u dat u de juiste mensen met kader op die posten kunt krijgen.

  =Als Somohardjo en nog velen van het volk houden gaat men miet boycotten, maar men moet gaan inzien dat het onderwijs op een hoger level moet komen.

  @Mebaryu, je hebt groot gelijk over het volgend::: We moeten af van het fenomeen met onderwijs politiek bedrijven. Daarom blijft men na ruim 38 jaren nog steeds tobben met goed onderwijs, omdat men niet voor kwaliteit gaat maar voor kwantiteit.

  =Niet alleen het onderwijs, maar op alle posten. Ook moet men gaan afzien van het gedoe “vriendjes politiek””…


  Maak melding

 8. @ Soer
  Waarom begin je altijd met aah,zit er soms iemand achter je met een hete staaf in je reet of zo ?
  Terwijl jij naar mijns inziens nuttige dingen schrijft,en voornamelijk niet te lang !!!!


  Maak melding

 9. Haaaa…..zo een ervaring met de staaf zal aan mij voorbij gaan…

  De aaah….een manifestatie van verbazing en ontgoocheling. Maar we gaan gewoon door.


  Maak melding

 10. Hogere olieproductie? Let op de werking van de vraag en aanbodcurve. Hoe meer geproduceerd wordt, hoe lager de prijs en hoe minder je overhoudt.

  Surinamers, profiteer ervan. Verkiezing e kong, dus grong e pratie.


  Maak melding

 11. SOMO is en blijft een wajang pop en koorddanser.
  Een volksmisleider van de rasechte soort, die omwille van eigen persoonlijke belangen in de huidige coalitie blijft.
  Surinaamse volk: Als de SOMO de passie preekt, let op je omgeving” .


  Maak melding

 12. Een onderwijsinstelling is een “bedrijf” dat door gekwalificeerden met een pedagogische instelling geleidt dient te worden. Kijkend naar de samenstelling van de overheid dan kan je niet veel verwachten. We moeten gewoon af van dit “samenraapsel” dat zich gezagsdragers noemen.


  Maak melding

 13. Het is een technocratisch gelul, want om je onderwijssysteem in te richten heb je ook een goede visie nodig. Wat is het vergezicht van deze minister, ten aanzien van het onderwijs in Suriname. Dat heb ik nog niet gehoord. Er moet een samenhangend plan worden ontwikkeld. In dat plan moet de nadruk niet alleen liggen op het hoger onderwijs, maar met name op het vakonderwijs. Suriname is een land in ontwikkeling, dat op korte termijn goede vaklui nodig heeft. Opleiden van sommige academici in Suriname is geldverspilling, omdat je met het daar beschikbare wetenschappelijke corps nimmer het niveau zal kunnen bereiken. De Adek is in mijn ogen een veredelde hbo-instelling, niets meer en niets minder. Ook het zogenaamde conservatorium van de heer Williams is waste of time and waste of money. Want ook dit instituut zal geen gekwalificeerde musici leveren, die de artistieke toets zullen kunnen doorstaan. Voor een conservatorium is meer nodig. Behalve een goed gebouw en docenten moet je ook een hoogwaardig culturele leven hebben. Daarvan is nog geen sprake in Suriname. Jakkie famirie en Combinatie 16 hebben geen conservatorium afgestudeerden nodig. Ik roep minister Adhin daarom op het totale onderwijsveld tegen het licht te houden en na te gaan wat het nut en de noodzaak van sommige opleidingen is.


  Maak melding

 14. @ Soer ;

  Het was een gewone vraag hoor,gezien jouw antwoordt kan ik alléén concluderen dat je een verstandige vent/vrouw bent!
  No hard feelings.

  Odi Odi.


  Maak melding

 15. Aay baja……het jaar 2015 is niet zover meer.Dus de paarse bende wil meer oliedollars zien in de staatskas.
  De goudensleutel van Mati Obiang moet vaker gebruikt worden om de staatskas te plunderen.Want als een andere regering na de verkiezing komt,dan werkt de goudensleutel niet meer.
  Het Surinaamse volk wordt op allerlei manieren in de maling genomen. Wat erg he!!!!!!!!!


  Maak melding

 16. Somo kletst een hele tijd over benoeming van Familie-leden van Minister Adhin.Misschien wel niet zo bedoeld.Want anders zou ik zeggen look who is talking !!!.verbeter de wereld en begin bij je zelf denk aan je (buite) vrouw Pardie ??? jouw hele familie,om maar een lange lijst kort te houden, bij de overheid.Laat mij de beerput van jouw niet open doen gemene lafaard!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.