Oppositie verwacht alsnog uitleg over bezet gebied

48

PARAMARIBO, 9 jan – De oppositie verwacht alsnog een verklaring van de regering over het door Guyana bezette Tigri-gebied. Dat in Guyana intussen besloten is af te zien van economische activiteiten in het gebied, betekent niet dat de kous af is.

Sinds bekend werd dat de oppositie in Guyana zich verzette tegen de economische plannen, zijn ook in Paramaribo vragen gesteld. Maar die zijn nog steeds niet beantwoord. “De regering is ons nog steeds een verklaring schuldig”, zegt parlementariër Ronny Asabina tegenover de Ware Tijd. Ook publiekelijk is geen verklaring uitgegeven door de regeting. Van een protest of andere vorm van reactie vanuit Paramaribo is ook niets gemerkt.

De oppositie in Guyana was meer tegen de activiteiten om milieu redenen. Anders waren deze kennelijk rustig doorgegaan. Het verzet was zo heftig dat het betreffende bedrijf besloot af te zien van een ontwikkelingsplan voor Tigri. De afwijzing van een aanvraag voor aanleg van een landingsbaan deed de deur dicht. “De beslissing van het bedrijf om zich terug te trekken is niet dankzij, maar ondanks de reactie van de Surinaamse regering”, concludeert Asabina.

48 REACTIES

 1. Ik wacht nu met smart op de reactie van de grootste blaaskaak op WKN:

  W…> staat voor WAARHEID alias WARHOOFD…..> staat voor ONWAARHEID

  Is hij al onderweg naar het TIGRI-gebied met de CREOOLSE eigenaren van Suriname !

  LOL


  Maak melding

 2. Baja, welk geheim hebben bouta en ramotar te verbergen?
  Waarom mag het volk niks weten?
  Is het Tigri dossier voor honderd jaren dicht dan?
  Tigri dossier …OPEN NU,NOW!


  Maak melding

 3. De beslissing van het bedrijf om zich terug te trekken is niet dankzij, maar ondanks de reactie van de Surinaamse regering”, concludeert Asabina.

  DE REGERING VAN SURINAME DOET VOLGENS SOMMIGE OP DEZE FORUM TOCH NIKS.


  Maak melding

 4. Ik ben van mening dat de succesvolle regering van Suriname geen antwoord hoef te geven aan de parasieten. Reden!!!!!!De rioolamoeben van het Nieuwfront spuien alleen maar parasitaire bagger uit.Het politieke spel kunnen zij gewoon niet spelen.Het is klip en klaar, dat de voornemens van Guyana door slim diplomatiek ingrijpen van de succesvolle Surinaamse regering, tot het verleden zijn gaan behoren.EEN DUIDELIJKE OVERWINNING VOOR DE SURINAAMSE REGERING.


  Maak melding

 5. Onze dikbuikige Suri soldaten hebben de Guyanezen flink aan het schrikken gebracht.Ze zagen in dat ze liever geen ruzie moeten hebben met de Suri’s.Bang voor de winderigheid….


  Maak melding

 6. RobG, de inkomsten van de overheid zijn vorige jaar met 30% afgenomen. Exportopbrengsten zijn gedaald en overheidsinkomsten stagneren dit vanwege de daling van de goudprijs. Ten opzichte van 2012 daalden de inkomsten met 30% naar US 120 miljoen.

  De paarse regering was wel in staat om geld uit te geven en dit resulteerde met een toename van maar liefst 22% !!
  De monetaire reserves zijn eveneens met een kwart gedaald.
  Koopkracht van de Surinamers is ook achteruit gegaan, zie hiervoor de indexmundi.

  Terug op jouw posting, waaruit blijkt dat deze regering succesvol is ?

  Graag antwoord hierop. (mits je mans genoeg bent en achter je NDP idealen staat). En dit keer zonder schelden.


  Maak melding

 7. Het Surinaamse leger schieten liever op eigen mensen dan op de leger van Guyana, misschien in opdracht van de Pres DDB.
  DDB en de Pres van Guyana ongestoord van Tigri makkelijk
  Dopa transsporteren zonder pottekijkers.


  Maak melding

 8. @KOOS DE JONG, lees onderstaand artikel goed.

  De corrupte bende van de parasiet Venetiaan en zijn amoeben hebben een rotzooi van gemaakt. ZO IS HET EN NIET ANDERS.

  Afdrachten Surinaamse goudsector ‘onvindbaar’
  Door: Jeroen Trommelen − 05/02/13, 06:54

  De Surinaamse regering heeft de afgelopen jaren honderden miljoen euro’s aan inkomsten uit goudroyalty’s niet verantwoord op de begroting. Onder meer de royalty’s die het Canadese goudbedrijf Iamgold vanaf 2004 aan de staatskas heeft afgedragen, zijn tot aan 2011 onvindbaar in de cijfers die zijn voorgelegd aan het Surinaamse parlement; de Nationale Assemblee. .

  Dit blijkt uit een analyse van de Volkskrant. De gaten in de begroting kunnen het gevolg zijn van zowel slechte boekhouding als van corruptie.


  Maak melding

 9. @GRASBARKI,de Guyanezen weten dat Suriname een sterk leger heeft. Suriname laat niet met zich spotten. Maar tegen een bevriende natie als Guyana gaan we niet vechten.


  Maak melding

 10. De inkomsten van de staat is misschien met 30% gezakt…

  Maar de legale en illegale inkomsten van sommige regeerders zijn met miljoenen gestegen…

  Het Tigrigebied moet op een diplomatieke manier opgelost worden. Evt. door een internationale tribunaal. Lukt dit niet dan moet Bouterse met Ramotar, eventueel anaal…

  Dat gaat misschien wel helpen, liefde helpt meer problemen oplossen dan oorlog…


  Maak melding

 11. @R,A.Y

  De criminele regering van Suriname is tekst en uitleg schuldig aan de surinaamse bevolking. Heden weet niemand wat er afgesproken is tussen Bouta en Ramotar.
  Je hebt bouta en ramotar die alles weten en de rest weet van niks af!
  Het Tigri dossier moet opengemaakt worden ,tigri is niet van bouta en ook niet van ramotar,ze kunnen dus onmogenlijk als maties zaken gaan oplossen zonder de bevolking ,wederzijdse, openheid van zaken te geven!


  Maak melding

 12. Regelmatig komen informaties naar buiten hoe laks en corrupt NPS/VHP/NF heeft gehandeld in hun regeerperiode(n). Van NDP is het bekend.

  In 1980 militaire coup omdat NPS/NPK grondgebied van Suriname verkwanseld had. NMG bravo.
  Maar anno 2013 onderneemt de toenmalige legerbevelhebber en thans opperbevelhebber geen moer tegen de bezetters. Waarom. Waarom toch. Of was het inderdaad alleen maar amnestie en blad maken.


  Maak melding

 13. Donderdag 9 januari 2014 om 13:40 uur, door RobG

  Was het niet Venetiaan en zijn regering die toen riepen dat als iemand met Guyana wil vechten hij dat maar zelf moet gaan doen. Was het niet Venetiaan en zijn regering die toen zei dat wij niet hebzuchtig moeten zijn om een vermoedelijk olierijkgebied aan Guyana af te staan.

  Nu ze in de oppositie zijn roepen deze grappenmakers moord en brand om alles. Net kleine kinderen. Diegenen hier op waterkant die het hardst roepen om militair ingrijpen zullen als eerste het hazenpad kiezen. O nee sorry ze zitten allemaal vellig in Nederland te stoken. De lafaards.

  Duidelijk is dat stille diplomatie hier zijn werk heeft gedaan. De regering hoeft geen enkel uitleg te geven aan het NF. Wel als DOE het vraagt.


  Maak melding

 14. RobG, de goudafdrachten lopen via een rekening van het Surinaamse staatsmijnbouwbedrijf Grassalco bij de Centrale Bank. De info die jij hebt is van een Nederlandse krant die ergens de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. De betreffende krant probeerde Suriname in diskrediet te brengen.

  De Nederlandse journalist had beter graafwerk moeten verrichten om de cijfers te achterhalen. De overmaking van de royalty’s wordt minutieus bijgehouden door de Centrale Bank. Tachtig procent van de inkomsten gaat rechtstreeks naar de staat en twintig procent is bestemd voor Grassalco.

  Bij aantreden deze regering had Bouterse aangegeven een
  puin te hebben aangetroffen. Niet veel later bleek dat de regering Venetiaan een monetaire reserve van ruim 1 miljard US achter had gelaten. Natuurlijk waren de goudafdrachten in de boeken meegenomen, dat kan toch niet anders. Erger is dat de reserve nu met een kwart is afgenomen zonder dat daar nieuwe inkomsten tegenover staat.


  Maak melding

 15. Goed zo!

  Vragen stellen, want dit is niet normaal.

  “Het Guyanese mijnbouwbedrijf Muri Brasil Ventures Inc. dat op 7 november 2012 mijnbouwrechten in het zogeheten Tigri-gebied van het Guyanese ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen had verkregen, heeft gisteren in een verklaring gesteld af te zien van activiteiten in de betwiste driehoek.
  Muri Brasil had 18 exploratievergunningen over een totale oppervlakte van 216.000 hectare verkregen.
  Bron de West.

  Wat ook abnormaal is.
  Adviseur abrahams krijgt 270.000srd per jr, voor zijn ‘advies’
  Adviseur2, jozefzoon, wss 200.000 srd.
  Adviseur3 van der san 200.000 srd.
  Adviseur4 bosje 200.000srd
  Adviseur herrie berrie 200.000 srd.
  De rest is incognito, en dan nog limbo 120.000 srd.
  Circa 1 miljard en 19 milj.

  En toch nog een belabberd beleid!


  Maak melding

 16. RobG.

  Maar ze pikken onze (Eigendom)af en dat noem ik geen vriend.
  En bovendien dit speelt zich al van 1965 af,in de tijd van wijlen J.Pengel (NPS )
  In ieder geval Gran tangi voor je moeite!!!!


  Maak melding

 17. Esmerald.

  So langa a tjaka tjaka dé, no wang problema !
  Wintie waai a volk é pai,stem vee van ðada en andere
  duistere Figuren of te wel, Zakken vullers.


  Maak melding

 18. Prachtig lul verhaal van Hoefdraad. Kwt van de reserves is wel verdampt. Had het al eerder aangegeven, goud is geen goede belegging. Hoogtijd dat Suriname duurzaam gaat ondernemen. Genoeg mogelijkheden met oa verbouwen van Quinoa, kokos, paranoten etc etc. Goud is alleen maar ellende en het land veranderd langzaam in een maanlandschap.

  PARAMARIBO- Er is veel te doen geweest over de verkoop van een gedeelte van de goudvoorraad door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in 2013. De bank kreeg kritiek over deze handeling. Bankpresident Gillmore Hoefdraad om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat “als het goud niet was verkocht de bank ongeveer US$ 20 miljoen zou verliezen door de val van de goudprijs”.

  “Het goud dat werd verkocht, is simpelweg verwisseld voor banktegoeden in harde valuta. Dit maakt ook deel uit van de internationale reserves”, stelt Hoefdraad. Hij benadrukt dat de verkoop van een deel van het monetaire goud een bewuste stap is geweest van de CBvS.

  Te groot risico

  De president van de bank beargumenteert waarom een gedeelte van het edelmetaal van de hand moest worden gedaan. “Het vermindert onze exposure in goud. Suriname is een goudexporterend land. Het is een risico om een te groot deel van de internationale reserves in goud te hebben als je reeds zo afhankeljk bent van de exportopbrengsten en overheidsinkomsten”, legt Hoefdraad uit.

  De monetaire autoriteit voert aan dat de dalende prijs reeds aangaf dat de continu stijgende trend aan het kenteren was. De verkoop van goud is volgens Hoefdraad een omzetting geweest van een component van de reserve (goud) in een ander component (deviezen: foreign exchange). Tegen 31 december 2013 was de goudprijs US$ 1205 per troy ounce in vergelijking met de cijfers van 31 december 2012, toen de goudprijs US$ 1675 was.


  Maak melding

 19. @RobG
  Als je de bewijzen hebt, sleep Venetiaan voor het gerecht. Een bevriende natie occupeert het grondgebied van een ander land niet. Sorry!


  Maak melding

 20. President WOLF zou de helft van VHP opsluiten voor corruptie. Misschien ook Venetiaan erbij. We wachten nog steeds. Laat DDB eerst Abrahams opsluiten voor corruptie.


  Maak melding

 21. Ray

  Is het dan niet duidelijk wat de regering gedaan heeft
  Lees ook inhoudelijk dan zal jij merken dat het door regering (ndp),de fransen zich terug getrokken hebben.

  De President hoeft niks uit te leggen
  Front combo moet niet kletsen en ophitsen.


  Maak melding

 22. @R.A.Y

  By Ray Chickrie
  Caribbean News Now contributor

  PARAMARIBO, Suriname — There has been no official word yet from the Suriname government in response to the revelation that Guyana has granted permission for a geological and geographical survey (PGGS) that includes a clause guaranting a Brazilian company, Muri Ventures, up to 18 prospecting licences to survey more than two million hectares of land for rare earth elements in a disputed area claimed by both Guyana and Suriname.

  This development is being widely covered by the media in Suriname and Guyana and nationalistic sentiment is running high in both countries over the disputed land, which in Suriname is known as Tigri and in Guyana as the New River Triangle.

  In 2011, President Desi Bouterse of Suriname said, “Let’s be clear on this; the Tigri area is our land.”

  But Bouterse added that the border dispute wouldn’t prevent his government’s push for closer political and economic cooperation with Guyana.

  The government of Guyana has also been silent on the issue, and the minister of natural resources, Robert Persaud has been condemned by the independent press of Guyana for reportedly agreeing a secret deal with the Brazilian company. The media in Guyana also alleged that the director of Muri Ventures openly campaigned for the ruling PPP government in Guyana.

  One newspaper editorial in Guyana attributed this to “the overwhelming lack of transparency in government business. On top of the PPP’s historic Marxist predilection to secrecy and control of information.”

  The Guyana Stabroek News asserted that the Guyana government has been unwilling “to implement legislative and other measures which would place all government business in the open and eliminate any room for hidden deals and attendant shenanigans. As a result, the Jagdeo administration stonewalled on access to information legislation.”

  Meanwhile, in Suriname, the opposition parties are demanding answers. They condemned this action by the Guyana government as a violation of national sovereignty.

  “Timber is being robbed from Surinamese soil,” they asserted.

  The Suriname opposition has sent parliament speaker Jenny Gerlings-Simons a letter calling for Bouterse to come to parliament immediately to explain what is happening in Tigri.

  The opposition said that Guyana’s action is a “serious violation of our territorial integrity and undermining our national economic interests.”

  “Very disturbing information has reached us about the granting of mining rights by Guyana to a third party on Surinamese territory,” the opposition continued.

  Suriname’s minister of natural resources, Jim Hok, said that he would not tolerate these illegal acts by Guyana

  Heeft Hok zijn smoelwerk ooit opengedaan rond deze kwesties ,heft hij akties ondernomen tgen Guyana?!
  Het antwoordt is neen,alleen in Suriname kan hij praten!!


  Maak melding

 23. @R,A.Y.
  Hoezo de fransen trokken zich terug?!
  Hielden zij Suriname bezet. Werden de fransen verslagen door het legertje van bouta bestaande uit enkele ex- militairen die wij heden kennen als de Boxel amnesialijders
  Is er een vredesakkoord ondertekend tussen bouta en de fransen waarover jij alleen weet>
  Luister zoek het stukje op want zo een bericht kan ik me niet herhinneren gelezen te hebben omdat het helemaal heen nieuwswaardig iets geweest moest zijn ,het kan zijn dat er een bericht is geplaatst met nul waarde .
  Plaats het berichtje voor me en dan kunnen wij het samen gaan analyseren!!Misschien heb jij de verkeerde conclusies getrokken uit het berichtje uit liefde voor je baasje bouta.


  Maak melding

 24. Baja het houd nooit op. Suriname is onder Desi Bouterse één grote boevennest geworden. VHP moet doorgaan met hun missie namelijk misstanden aan de kaak stellen want de NDP geboefte gaan het niet doen.

  Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) vraagt procureur-generaal (pg) Soebhaas Punwasi om een onderzoek in te stellen naar het verduisteren van een groot geldbedrag bij ATV, een dochteronderneming van Telesur. Een staflid bij het televisiestation zou volgens een bericht in Times of Suriname honderden duizenden dollars hebben gestolen in contanten en gefraudeerd hebben met cheques.

  Girjasing zegt aan Starnieuws dat hij besloten heeft om de pg rechtstreeks te schrijven en geen brieven aan president Desi Bouterse meer te richten. “Wij krijgen toch geen antwoord van de president”, stelt Girjasing. Hij heeft wel een kopie van de brief gestuurd naar assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

  De politicus vraagt het Openbaar Ministerie om onmiddellijk een onderzoek in te stellen. “Wat mij bijzonder stoort is dat de woordvoerder van Telesur reageert door te stellen dat het een interne aangelegenheid is en daarvoor begrip vraagt aan de gemeenschap. Dit kan naar mijn inziens niet worden geaccepteerd omdat Telesur een parastataal bedrijf is waarvan de staat Suriname aandeelhouder. Op grond van het bovenstaande verzoek ik u een justitieel onderzoek te laten instellen in deze kwestie”, vraagt Girjasing.


  Maak melding

 25. Regeering nu pas agter dat in Tiegrie is veel sgoon sand. Eerst sei dagten dat daar is veel teigers. Sei dagten dat Giyana wil daar savarie toer houde voor Brasilaan toeriste. Die Gujaneese is bang voor mieljeu ramp. Voor ooferstrooming?


  Maak melding

 26. @ 14:49 uur, door RobG.
  Beste RobG U roept weer eens voor uw beurt. Zoals Koos de Jong reeds melde worden de royalties vie Grassalco verwerkt.

  Ik raad u aan het boekje “GOWTU” van Jeroen van Trommelen ook te lezen en u zult zien wie het informele goud stelen en dat 8 van de 10 grootsten allemaal aan de familie Bouters gelieerd zijn zoals Safrina NV en NaNa rescources (Naarendorp). dan is Brunswijk een grote en blijkt er 1 aan de NPS te koppelen te zijn.
  NaNa rescources (woorden van de heer H. Naarendorp) haalde 50 kg goud per week uit het binnenland en neemt daar 20% van terwijl de staat 4% royalties krijgt. Het aandeel van NaNa (Naarendorp) was ooit $ 500.000/week netto winst. RobG ik hoop dat u gaat begrijpen wie de echte goudrovers zijn.

  RobG de informele goudbusiness is 1,5 maal groter dan de formele (IAM Gold). De president zou deze ordenen met behulp van de heer Dompig.
  De formele goudindustrie draagt af; 6 of 7% royalties over de opbrengst, 36% winstbelasting over de winst (was recent nog $ 1.100/troy ounce en is nu gereduceerd tot $ 450/troy ounce) en 5% dividend over de winst na belasting. De informele bussines draagt 4% en wie de winst maken werd geheim gehouden tot dat de heer trommelen een luikje vind bij de kamer van koophandel om deze geheime getallen boven water te halen.

  RobG iets roepen en schelden werkt niet. U bent slim genoeg om de feiten te begrijpen.


  Maak melding

 27. Als je nu de mensen die tegen de NDP hoort en de oppositie dan zou je denken dat het een probleem van nu is terwijl het sedert onder NL is en wat hebben de gasten die nu moord en brand schreeuwen toen gedaan zij waren toch jaren aan de macht maar als ze denken dat de PRESS dom is en zomaar zonder denken in de branding springt waar zij NL,VHP,NPS jaren lang hun kont schuil hielden dan hebben ze het mis het vergt tijd om dit op te lossen zij hebben 100j gewacht en niks gedaan nu eisen ze dat deze regering nu direct op springt Hahahaaaa en meneer RAY, je zegt dat je nu antwoord wil en niet over 100j jaar maar ik hoorde jou niet toen NL besloot om toen de bewijzen voor 60j weg te zetten zo zie je het maar weer hoe jij je eigen volk neer haalt waar het kan je ziet de munt maar de kop van je zelf en maten ben je blind voor maar ja ligt in je bloed en zonder bloed leef je niet dus verbetering is er niet zelf na de dood zou je nog willen schelden maar ja aan alles komt een eind wens je wel nog 1000j hoor en GOD BLESS.


  Maak melding

 28. “De beslissing van het bedrijf om zich terug te trekken is niet dankzij, maar ondanks de reactie van de Surinaamse regering”, concludeert Asabina. Kan iemand deze zin voor mij in begrijpelijk Nederlands vertalen?


  Maak melding

 29. Het was mij al duidelijk dat veel beroepsreageerders op waterkant van veel onderwerpen niets af weten. Ze reageren om het reageren, en vervullen hier mee hun leegbestand dat ze een leventje noemen, andere beroepsreageerders doen dat om de etnische Hindoe partij te promoten. De VHP Dalits zijn vergeten dat tijdens de regeerperiode van de VHP met Venitiaan dat Suriname een olierijksgebied via internationale rechtszaak aan Guyana heeft verloren. De regering VHP met Venitiaan had een goedevriend van Venitiaan als advocaat
  Aangesteld die de Surinaamse belangen moest verdedigen,maar die advocaat was niet capabel en had geen ervaring met zulke zaken op internationaal gebied en Suriname verloor de zaak. International word gezegd Suriname had niet
  Verloren want ze hadden de gelijk aan hun kant als ze een goede advocaat in dienst hadden genomen. Het zou mij niet verbazen als die Koelies in guyana en die in Suriname een deal hebben gemaakt wan die Dalits in Suriname verkopen Suriname aan de hoogste bieder mochten ze ooit de kans krijgen, ze noemen dit vaderlandse liefde voor Suriname. Na de verloren rechtszaak heb ik die VHP Dalits en de dementerende NPS niks horen zeggen of klagen over de verloren rechtszaak,Maar nu komen die ReeDKeverS moord en brand gillen terwijl er niks aan de hand is. Ik heb meerdere malen aangegeven dat het tijd wordt om
  die Dalitsregering in Guyana een kopje kleiner te maken, een oorlog tegen Guyana wint Suriname gegarandeerd,we nemen niet allen onze gebieden terug
  maar ook tweederde van guyana. Waarom Suriname de oorlog tegen Guyana wint is omdat die KOELIES in Guyana net als die koelies in Suriname de LAFHEIDGenen bezitten. De Guyanese regering neemt stap voor stap olierijke gebieden van Suriname over het wordt tijd voor een harde boodschap. Wat Bouterse moet doen is de Jungle commando leger van brunswijk tijdelijk te actieveren en brunswijk tot kolonel commandogroepen benoemen en hem en zijn commando naar guyana sturen. Hoe je het ook mag bekijken het is een win win situatie of die Dalits in Guyana rennen voor hun leven met de kogels in hun rug of brunswijk en zijn commando troepen worden afgemaakt. Hoe je het ook bekijk we sturen een boodschap naar guyana en die DALITS daar zullen zich gedragen tot dat we weer een slappe VHP regering hebben!


  Maak melding

 30. beste meneer of mevrouw waarheid.
  hoe kom je erbij om alle hindostanen voor lafaard uit te maken.
  racistisch zijn is een keuze …..een foute keuze.
  ik denk dat je geen creool bent .
  als creool heb je het meest te maken met racisme en dan weet je door ondervinding dat racisme geen oplossing is.
  een oorlog met Guyana gaat suriname nooit kunnen winnen .
  suriname heeft geen geld en geen logistieke middelen om wat dan ook te doen.
  hetzelfde geld voor Guyana.


  Maak melding

 31. Beste Rob G.

  Een heel simpele vraag: sinds wanneer hebben wij een sterk leger, waarvoor andere landen bang zouden moeten zijn ?
  Hou op zeg, je vertelt een grote joke mang.
  We hebben niet eens een marine, die de Marowijne en Corantijne en de Atlantische Oceaan kan beveiligen en over vliegtuigen beschikken we al helemaal niet.
  Waar gaat jouw opmerking eigenlijk over ?


  Maak melding

 32. Beste Waarheid,

  Heb je ons misschien nog iets meer te vertellen, dan alleen maar scheldpartijen over Hindoes of houdt je wereld daar op.
  Ik ben een Surinaamse Carribean en ken jouw culturele achtergrond niet, maar ik heb heel veel medelijden met jou.
  Mang, wat ben jij beperkt zeg.


  Maak melding

 33. @blablablaWAARHEID
  ik blijf de incompetente president WOLF en zijn desastreus beleid bekritiseren. En daarmee ook de napraters en verdedigers van deze regering. Argument en feiten moeten het uiteindelijk winnen van list en bedrog. Vandaar dat ik jouw en soortgelijken blijf bekritiseren. Maar het blijft een discussie met woorden. Ik laat iedereen verder in zijn waarde en ben zeker niet geinteresseerd om wie dan ook te ontmoeten (en ook geen tijd voor). Jouw vredelievendheid trek ik in twijfel aangezien jij constant door op oorlogspad bent, critici van je president werken als een rode lap voor je.


  Maak melding

 34. @Rudinho
  Sommige reageerders hebben niets te melden en in elke zin plaatsen ze een racistische verwensing. Dit getuigt van een zeer laag niveau en een verwarde geest.

  De nationale assemblee zou in spoedzitting enwel onmiddelijk bijeen moeten komen rond deze kwestie. Een deel van het Surinaams grondgebied wordt door een vreemde mogendheid gecontroleerd en economisch geexploiteerd. GEEN ENKELE FORMELE REACTIE OF ACTIE VAN EEN SURINAAMSE MINISTER OF DE REGERING. Dit kan echt niet!!!
  Je verwacht op zijn minst diplomatiek protest richting Guyana, niks nada. En laten we eerlijk wezen het Surinaams leger stelt niks voor. Ze kunnen niet eens een vaste post in het Tigri gebied plaatsen om vandaaruit te patrouieren en informatie te verzamelen.
  Geen marine, geen luchtmacht. President WOLF houdt het volk voor de gek met een zogenaamde vijand de kolonisator. Maar op zo’n belangrijk moment als duidelijk wordt wat Donald achter zijn rug om doet, terwijl ze samen nog naar Zuid Afrika zijn geweest, houdt de WOLF zijn mond. De president denkt dat als hij niks doet het probleem vanzelf weggaat, zoals WOLF met vragen in de nationale assemblee doet.
  Heel slap voor een ex legerleider, die dus wel op ongewapende burgers in hun jockey laat schieten. GROTE LAFAARD.
  Wordt tijd voor een sterke regering die dit conflict snel internationaal aandacht geeft, Caricom, OAS, Unasur etc etc, we gaan helaas tot 2015 moeten wachten.


  Maak melding

 35. Ik heb jullie gewaarschuwd voor die VHP parasieten Bandieten klik maar op link en lees hoe die koelies Al het goud geld tijdens hun regeerperiode hebben gestolen(KOlibri noemt het een Succesvol koelie zijn)toen Bouterse aan de macht kwam was de opgebouwde reserve die volgens Venitiaan der moet zijn was gestolen door de Koelies op de Surinaamse bank. Niemand praat over het verdwenen geld, die koelies hebben het door geluisd via naar hun banken zo kunnen ze het geld onder elkaar verdelen, hoe denk je dat ze een bank hebben..
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3388676/2013/02/05/Afdrachten-Surinaamse-goudsector-onvindbaar.dhtml
  de koelies regeren niet dus kunnen ze niet stelen van het volk en dat zit ze dwaas, jullie kunnen de waarheid voor alles uitmaken maar geen één Waterkant Dalits en hun CreoolseRasVerraders kunnen verklaren waar het geld is gebleven. Waarheid heeft jullie gewaarschuwd de Waarheid Komt altijd boven water. Bouterse moet een strafrechtelijk onderzoek starten en degene voor de rechter slepen wie het ook mogen zijn Creolen, Javanen en zeker Die stelende Hindoestanen want stelen van het Surinaamse volk verdiend alle aandacht.


  Maak melding

 36. De roepstem geldt bepaald niet lieden, die bereid zijn om hun nek uit te steken om eventueel tot hun laatste kubieke centimeter bloed te strijden voor dit grondgebied.
  Tijdens die vuile oorlog waren deze gasten meer ziek,zwak en misselijk dan dat zij hun zonen afvaardigden dan wel in staat waren of bereid om te vechten.


  Maak melding

 37. @Waarheid, er klopt helemaal niets van het gepubliceerde art. in volkskrant. Zie mijn bovenstaande posting gericht aan RobG.

  Er is geen hoor en wederhoor op toegepast. De regering Venetiaan heeft in haar nadagen een monetaire reserve van ruim 1 miljard US achter gelaten. De goudafdrachten zijn gewoon in de boeken meegenomen. De Surinaamse Bank en Grassalco zijn verantwoordelijk voor de afdracht.

  Jij geeft verder aan dat Bouterse een strafrechtelijk onderzoek moet doen naar stelende (oud) bewindspersonen.
  Grootste dief in de Surinaamse geschiedenis is Ramon Abrahams, notabene een revo maatje van hem. De man heeft gefaald als minister. Dezelfde Abrahams heeft recent een baantje gekregen als adviseur van Bouterse. Het is algemeen bekend dat Abrahams als minister overheidsprojecten gunde aan zijn eigen bedrijven. Zaken waarvoor een aanbestedingstraject moet plaatsvinden. Graag jouw reactie hierop !

  Nu we toch over de waarheid hebben, de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft spijkerhard bewijs dat de Surinaamse president Desi Bouterse in de periode dat hij parlementariër was nauwe contacten had met een van de grootste drugscriminelen uit de regio. De DEA is in het bezit satelliettelefoon opnames van drugscrimineel Roger Khan, die in 2009 in de VS voor onder meer cocaïnehandel tot veertig jaar cel werd veroordeeld.

  De grote Dino Show gaat medio februari van start. In Amerika krijg je alleen strafvermindering als je volledig meewerkt met het onderzoek en geloof me Dino gaat zijn vader erbij lappen. Op het moment dat je terroristen als Hezbollah faciliteert op surinaams grondgebied dan moet er op zijn minst een onderzoek plaatsvinden.

  Waarom weigert de Surinaamse president een strafrechtelijk onderzoek te doen naar zijn zoon ?

  Jij pronkt graag met de waarheid, maar laten we nu dan man een paard noemen. Graag jouw reactie op mijn vragen. (zonder te schelden of racistische opmerkingen)


  Maak melding

 38. ▂▂
  ▌ |
  ▌ G+ hij gaat mij>>>>FILEREN
  ▌ /▌\
  ▌ / \

  ████████████

  Suriname 2015 verkiezing jaar
  Voor al die VHPERS en consorten
  Kies de Boot naar India of de KNOOP


  Maak melding

 39. De oppositie in Guyana was meer tegen de activiteiten om milieu redenen. Anders waren deze kennelijk rustig doorgegaan. Het verzet was zo heftig dat het betreffende bedrijf besloot af te zien van een ontwikkelingsplan voor Tigri. De afwijzing van een aanvraag voor aanleg van een landingsbaan deed de deur dicht. “De beslissing van het bedrijf om zich terug te trekken is niet dankzij, maar ondanks de reactie van de Surinaamse regering”,
  concludeert Asabina.

  er is vanuit het surinaamse regering dus,heftige tegenstand geboden.
  hiermee is ook duidelijk gemaakt dat wij klaar staan om over onze gebied/en te waken en onze vrede met guyana kunnen hand haven.


  Maak melding

 40. @Sra

  u zegt :
  “hiermee is ook duidelijk gemaakt dat wij klaar staan om over onze gebied/en te waken en onze vrede met guyana kunnen hand haven”.

  De zaak NDP-DINO bewijst dat Sranang helemaal niet klaar staat over onze gebieden te waken !
  NDP-Dino onderhandelde om Sranang te VERKOPEN aan terreurgroep HEZBOLLAH, voor 200 miljoen dollars !

  Sribi-srafu SRA, Hezbollah srafu yu b’o trong !!

  NDP n’e bewaak noti, Sranang moni srefi no veilig !!


  Maak melding

 41. oppositie ,redimusus maken jullie geen bombarie het gaat niet helpen ,alles is onder controle ,niet overdrijven .
  je gaat niets mee winnen het Surinaamse volk heeft jullie door .
  bouta go go


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.