Ex-minister overweegt vertrek uit SPA

23

PARAMARIBO, 9 jan – Ex-minister Clifford Marica van Handel & Industrie overweegt zijn vertrek uit de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. De reden voor het vertrek is meer van persoonlijke aard. Het betekent weliswaar niet het eind van een politieke loopbaan.

De ambities zijn er, maar die zullen ergens ander gebotvierd worden. Welke politieke partij gekozen wordt, is nog niet duidelijk. Wel moet het een partij zijn die zijn visie baseert op gezag en niet op macht. “De partij moet het land tot ontwikkeling willen brengen vanuit gezagsuitstraling. Het moet niet zo zijn dat men geen rekening houdt met het volk dat hen daar geplaatst heeft”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Dat wordt dus behoorlijk zoeken.

Een overhaast op en overstappen zit er niet in. Marica en de SPA hebben een vrij onstuimige periode achter de rug. Hij was de favoriet van ex-voorzitter Siegfried Gilds als diens opvolger. Grote delen van de partij en vooral het kadet dachten er anders over. Die wilden Guno Castelen als nieuwe partijleider. Na een verbeten strijd won de laatste. Marica is sindsdien inactief. Hij sluit overigens niet uit dat hij bij de SPA blijft.


23 REACTIES

 1. Ex-minister overweegt vertrek uit SPA.

  Want hij was reeds in het geheim benaderd omstreeks (maart 2010) door……!!!

  PARAMARIBO, 18/03/2010 – Minister Clifford Marica van Handel & Industrie zegt gewild te zijn bij andere politieke partijen. Er zou zelfs sprake zijn van een “politieke jacht.” Of het om partners binnen de coalitie gaat, blijft nog even geheim.

  Marica wil de kat uit de boom kijken binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid, Spa.

  Is hij anno 2014 alsnog beïnvloed geworden door de (tijgerkat) Huggy HOOG zonder HART?


  Maak melding

 2. Hij kan nergens anders gaan dan de NPS of NDP meer keuze heeft hij niet want de boot van de SPA en DA91 gaat zinken.
  Misschien kan hij bij de VHP proberen wie weet!
  Groetjes,


  Maak melding

 3. Alweer het zoveelste bewijs dat de politiek in Suriname al decennia lang 1 grote poppenkast is. Een ieder wil het zijne van hebben uit die njang-patu.

  Volk van Suriname, stem in 2015 verstandig; stem op jezelf en vermijd de stembus.
  Laten de Janks Suriname maar rulen; slechter dan nu kan het toch niet.


  Maak melding

 4. Beste Clfford,
  Ik wil je graag aanraden om te blijven bij de SPA.Blijft standvastig en democratie volgen.Zo het volk moet kiezen zo hebben de SPA leden gekozen en is rechtsgeldig.Zij hebben jou dit keer nog niet uitgekozen.Dus blijft geduldig op je post.Als je gaat vluchten ben je of was je geen waardig lid van de partij.En waar je ook elders gaat aansluiten het blijft de zelfde democratie.Je vuile was a.u.b.niet buiten hangen.


  Maak melding

 5. ” Tussen de regels”

  Welcome to the club van oome hoogie,

  Als wij rond december jouw lijst van mensen mogen aanschouwen die zich bij jouw hebben aangesloten,zullen velen stijl achterover vallen.

  Go hoogie go hoogie


  Maak melding

 6. Marica overweegt zijn vertrek uit de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA maaaaaarrrrrrrrr………
  hij sluit overigens niet uit dat hij bij de SPA blijft.
  Wat een contradictie. Ik snap er niets van.
  Hij wil, maar hij wil niet.
  Hou dán je mond dicht en praat wanneer je het weet!


  Maak melding

 7. geld is verslavend als coke, zou mij niet verbazen dat hoogatie inmiddels ook een tiental gram per dag snuift, en marica schuift langzaam maar zeker bij hun, snuiven geld van het volk en lekkere jonge meiden stelletje verkrachters…dit alles om ddibrie in het zadel te houden.


  Maak melding

 8. 08 JAN.2014

  Dit is erger dan het speculeren met houtconcessies. Dit is opportunisme op haar best!!

  Je wilt weg, maar tegelijkertijd wil je blijven. Wat wil die man nu eigenlijk? Cliff, wees een man en neem een standvastig besluit! Yu e gagu tumusie nanga gow no gow!!

  Maar ja, een kabeljauw te vangen door een spiering te werpen loont zeker in Suriname.

  Gelukkig dat Marica toch veraf staat van die visvijver van Somo,met daarin import kabeljauw.Want Marica e suku en sawtu!Het politiek gevecht om Para begint nu al vorm te krijgen.
  Srika blijft benieuwd.
  Srika


  Maak melding

 9. Zie hier weer een voorbeeld van hoe onbetrouwbaar Surinaamse politici kunnen zijn. Marica moet de wil van de partij gewoon respecteren en niet ontevreden worden, omdat hij niet tot voorzitter is gekozen.
  Wellicht een reden voor SPA om de partij op te heffen en zich aan te sluiten bij de NPS. Electoraal stelt dit groepje toch niets meer voor.


  Maak melding

 10. Verras uw geliefden met Suriekado
  Vanuit uw huiskamer, tegen minimum inspanning via Internet uw familie, vrienden of geliefde in Suriname verrassen met Suriekado.

  Stuur beltegoed naar Suriname
  Maak familie en vrienden in Suriname blij! Stuur online beltegoed naar Suriname vanuit je eigen woonkamer via recharge.com.


  Maak melding

 11. Maric…..(ka) wat is nou eigenlijk het/ jouw probleem? Je moet gewoon weten dat het nu eenmaal zo gaat/ is in ’t leven. Er kan maar 1 de winnaar zijn. Blijf waar je bent. zo blijf je 1 van de goeie en betere (ex) ministers van de spa ; zoals mevr. Willians, Dafares, e.a. of wil je soms als Gilds eindigen? Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Een lid van een partij die een partij verlaat omdat hij niet heeft gekregen wat hij wilde noem ik een rasopportunist. Dan nog schaamteloos komen vertellen dat er veel partijen zijn die jou willen geeft volgens mij aan dat die partijen die jou benaderen net zo opportunistisch zijn als de persoon die ze benaderen. Als iemand een partij om die redenen verlaat zou ik deze persoon nooit in mijn partij willen hebben. Gaat hij straks de NDP of NPS verlaten als hij niet krijgt wat hij wilt?


  Maak melding

 13. En waarom is dit nieuws? Te veel Surinaamse politici denken van zichzelf dat ze geweldig en onmisbaar zijn. Wel beste Marika, als je morgen dood zou neervallen, draait de aarde gewoon door en is men je binnen de kortste keren vergeten. Het interesseert ons niet (nu in ieder geval niet) of je je eigen boevenbende trouw wil blijven of dat je wilt overstappen naar een andere boevenbende.


  Maak melding

 14. ding mang dies na barvoroe ,ze kijken waar ze hun slag kunnen slaan en gaan ze profiteren .
  een en al triest met deze abanies .bouta na tikie kerde man .


  Maak melding

 15. Wat is de transfer bedrag die de NDP voor hem wilt betalen? Basja bobo is be zig met een demolition derby op alle partijen, Rusland, hoogmoed, nu Clifford straks nog yogi als de vhp hem uittrapt. Transferseizoen is al vroeg begonnen 2 jaren voor de verkiezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.