Suriname weert controle op luchthaven

101

PARAMARIBO, 8 jan – Suriname weigert Amerikaanse veiligheidsagenten toe te laten op de luchthaven te Zanderij. Volgens de Ware Tijd wordt daarmee de deur dichtgehouden voor directe vluchten op de Verenigde Staten van Amerika. De Amerikanen eisen die controle, maar voor Paramaribo gaat dit te ver.

Er zijn zekere principes in het geding. ‘De Amerikanen toelaten om controle uit te oefenen op ons grondgebied, zouden we politiek niet kunnen verantwoorden. We willen niet dat zij ons werk hier voor ons komen doen. We zijn in staat om zelf te zorgen voor de beveiliging’, zegt Gerard Brunings, luchtvaartadviseur van president Desi Bouterse. De oude droom van weer rechtstreeks vliegen naar Amerika kan voorlopig dus niet waar worden gemaakt.

De veiligheidscontrole maakt deel uit van een open sky regeling. Die is veel minder gesloten dan de open sky met Nederland. ‘Wij zullen vrijwel alles mogen. Er zijn geen beperkingen op capaciteit, frequentie, aantal luchtvaartmaatschappijen of tarieven. Het enige is dat er geen verbindingen binnen de Verenigde Staten mogen worden onderhouden’, aldus Brunings. Het oponthoud nu levert niet echt verlies op. Het aantal passagiers vanuit Suriname richting VS is beperkt.

101 REACTIES

 1. waarvoor zijn ze bang in banana republic surinam???
  let the yanks come
  of heeft het iets temaken met ….
  laat maar
  geen controle, nada, nopes, never


  Maak melding

 2. Deze misdadige criminele president weet niet dat de Amerikanen hem door hebben. Dat deze nonvaleur geen transparantie duldt heeft alles te maken met zijn persoonlijkheid, dit is hele eier eten! Dus eigen belang, nu Suriname verworden is tot een Politiestaat en BananaRepubliek in optima forma. Wel weet ik dat hij het niet door heeft dat hij op eieren loopt. Deze crimineel is Suriname naar beneden aan het halen, wel weet ik; de kruik gaat zolang te water tot die barst. Wat deze laaggeletterde niet weet is dat hij met vuur speelt, want de Amerikanen weten precies wat in Suriname uitgespookt wordt. Je moet er vanuitgaan dat zeer waarschijnlijk zoonlief uit de school heeft geklapt. Ook zal het mij niet verbazen wanneer er een raid door de Amerikanen in Suriname zal plaatsvinden, Noriega weet er alles van. Want Suriname staat nog steeds op de lijst van “narcostaten” bij de DEA. Ook omdat de Radarinstallatie waarvoor Suriname geld heeft ontvangen en nog steeds – ligt opgeslagen in Suriname – niet aan het installeren hiervan wilt meewerken. Wel weet ik dat de dagen van deze criminele president geteld zijn, en dat zal zeer spoedig zover zijn, geloof het of niet.


  Maak melding

 3. @Santa,
  “De wraak van een vlieg op een olifant!”

  Ik moest bij betreffende topic ook denken aan de Pekingees (kuttenlikker) van de buurvrouw die elke dag staat te keffen naar Max, onze Rottweiler.
  Onlangs is hij wel erachter gekomen dat het maar beter is te beffen dan te keffen; Max pot verstang gi eng.


  Maak melding

 4. Dit was al sinds het aantreden van de wolf in besloten kring vastgelegd.
  o.l.v. puppy de wolf en met medeweten van de de wolf sr werd de import en export van coke op zeer grote schaal gerealiseerd.
  C.T.U. werd ingeschakeld om alle directe tegenstanders (grote dealers) van de familie bouterse uit te schakelen zodat zij (fam de wolf) alleen de coke handel konden controleren.
  Zolang export van coke richting europa verdwijnt zullen de amerikanen “passief” toekijken en mag brunings zich groot voortdoen.


  Maak melding

 5. Geen visie betekent geen ontwikkeling.

  Puur korte termijn denken van de regering.

  De Amerikanen eisen dit van meerdere landen en dat wordt altijd toegestaan.

  Waarvoor zijn ze bang?

  ‘De Amerikanen toelaten om controle uit te oefenen op ons grondgebied, zouden we politiek niet kunnen verantwoorden. We willen niet dat zij ons werk hier voor ons komen doen. We zijn in staat om zelf te zorgen voor de beveiliging’, zegt Gerard Brunings, luchtvaartadviseur van president Desi Bouterse.

  En hier wringt de schoen: Bouterse wil geen DEA agenten op de luchthaven toelaten. Hij is doodsbang om binnen no time als een pakketje het land uit gesmokkeld te worden.

  “Het oponthoud nu levert niet echt verlies op. Het aantal passagiers vanuit Suriname richting VS is beperkt.”

  Nog een staaltje van korte termijn denken: wel eens aan gedacht dat meer mensen gebruik zouden willen maken van deze directe vluchten ?

  Bovendien loopt de staat Suriname inkomsten mis door het wegblijven van toeristen.

  Daarom zal het nooit goed komen met Suriname.


  Maak melding

 6. @ Abaisa

  ” Je bent een onafhankelijk land of je bent het niet.
  In dit geval dus wel. ”

  Onafhankelijkheid betekent ook in financieel opzicht onafhankelijk.

  Maar jou “onafhankelijk land” leeft van de giften van de SurNeds overzee en van de Chinezen die het land binnen no-time zullen koloniseren met de spleetogen.

  Hoezo een onafhankelijk land ?

  Zelfs een ezel is slimmer dan jou president !


  Maak melding

 7. michael je praat poep alleen maar poep praat je .van welke gift leeft suriname ,wij krijgen toch geen ontwikkelings geld .praat een beetje verstandig en trouwens niet jij aleen hoor er zijn er nog meer .alle hulp is mooi mee genomen maar niet bten koste van alles .dat mie bing wan takie .


  Maak melding

 8. Door deze maatregel denkt DDB de Amerikanen een hak te zetten, waardoor ze hem niet bij aankomst op Zanderij direct in de boeien slaan in afwachting van de Seals in hun helikopters die hem net als Noriega en Dino meenemen naar de USA.

  Een hospitaalschip van de USA-army met uitsluitend medische specialisten is zich voor aan het bereiden om de zieke Surinamers met oogkwalen in heel Suriname van medische hulp te komen voorzien,allerlei soorten brillen aan boord, genoeg om hun in hun verdere leven tot hun dood vlijmscherp te laten zien. De Amerikaanse medische specialisten gaan er vanuit dat wat al die Cubaanse medische specialisten kunnen, kunnen wij nog vele malen beter doen. De hoog bejaarde DDB is toe aan een nieuwe bril, gezien dat hij loenst,ziet alles driedubbel in het kwadraat, een wc-bril zou ook goed van pas kunnen komen gelet op zijn buikomvang (net als een hangzwijntje).

  Té a man dé waka a san soor lik hiepie ka dé foer fowfroe bakka gó.


  Maak melding

 9. Wat de controle van buitenlandse mogendheden om onze internationale luchthaven betreft, zitten we gelukkig op 1 lijn. Santhoki had als minister van justitie onder NF bewind ook de nederlanders die zoiets wilden, terecht afgehouden. Ook al zijn ze groter en machtiger, een beetje respect voor onze souvereiniteit kunnen ze toch wel opbrengen?


  Maak melding

 10. De amerikanen eisen een controle vanuit Paramaribo richting Amerika zodat zij duistere figuren als dinootje en papa, kunnen ontmaskeren en aanhouden!!
  De controle die nu wordt uitgevoerd hebben wij te danken aan dinootje en zijn papa!Twee rotte appels in 1 mand bederven het voor de rest!
  En nu denkt bouta dat hij een wraakactie gaat ondernemen.
  Amerika hou dinootje voor zijn verdere leven in een cel daar!!!Papa komt zo strakjes ook aan zijn beurt!!


  Maak melding

 11. @Niemendal
  Respekt voor onze souvereiniteit bestaat wel ,okay!Maar wie in Godsnaam gaat een amnestie lijder in een souvereine staat willen respekteren?!


  Maak melding

 12. optie 1

  Su krijgt geld voor bestrijding..
  jawel jawel AUB welkom.. kom op met dat geld, wij gaan indammen / bestrijden & elimineren .. MAAR WAT BLIJKT, al die moni verdwijnt in de potmonie van J E W E E T W E L!!

  optie 2

  wij gaan jullie helpen de misdaad bestrijden!

  nee nee nee,… wij kunnen zelf onze problemen oplossen, wij zijn een Su-ve-reine-Staat, wij kunnen onze eigen boontjes wel d(r)oppen, maar blijf ons vooral steunen met EU miljoenen!!

  Dat de *buren* last hebben van onze Surinamers,.. zo is duidelijk 🙂


  Maak melding

 13. Als we Amerika de grote broer noemen en zover Amerika een bevriende natie is die veel betekent en kan betekenen voor SU,dan denk ik dat wij daarnaar moeten gedragen.Rekening houdende met het geval Twin Tower,dan moeten wij onze grote broer situeren om voor de veiligheid van zijn land te zorgen. Stel dat een vliegtuigvol Hisbola leden instijgt en richting de US wil vliegen, dan zal het handig zijn hen hier te herkennen en te stoppen. Hoe willen wij vrienden maken. Laten wij eerlijk zijn, als de US ons land iets wil aandoen,dan kunnen ze het doen wanneer ze willen en wat ze willen.Ik denk dat grote delen van het volk met mij eens zal zijn als ik zeg dat wij deze regering moeten opdonderen en een nieuwe kiezen, die het volkswil tot uitdrukking tot komen.Zo zie je wat de naweeen zijn van Dino,de amnestiewet en criminelen in de regering.Zij zijn bang en het volk wordt meegesleurd in alles. Big brother USA you are welcome in SME, we love you.


  Maak melding

 14. Onze sub-economie de drugshandel mag niet verloren gaan.Als narcostaat moeten we ons verzetten tegen alles dat onze handel frustreert.Dino for president.


  Maak melding

 15. Goed zo die mensen gaan ons land naar de knoppen helpen dat zijn ze goed in ,dus goed zo Gerard Brunings,jij hebt verstand van zaken proficiat,,,dat hebben we nodig in Su.


  Maak melding

 16. @ Abaisa :

  Jouw statement :

  “Je bent een onafhankelijk land of je bent het niet.
  In dit geval dus wel.”

  Is bijzonder ONVOLLEDIG !

  Hier de juiste aanvulling :

  Je bent een anafhankelijk land met een massavolksmoord/drugsveroordeelde president of je bent het niet !
  In dit geval dus wel VOLLEDIG !


  Maak melding

 17. Nu ineens principes. Als je niets te verbergen hebt verleen je gewoon medewerking. Toeristen naar de Verenigde Staten worden hierdoor gedupeerd. Ze kunnen de controle zogenaamd zelf uitvoeren, maar bij iedere vlucht naar Nederland worden er drugs op Schiphol onderschept. Ik stel voor Brunings ook de toegang tot Amerika te weigeren.


  Maak melding

 18. Natuurlijk moet je dit niet toe laten. Hier in Ned. zeggen de autoriteiten zelf al dat er bijna geen smokkel meer plaats vind via lijnvluchten. af en toe zit er nog een bolletjesslikker tussen maar daar blijft het ook bij. Als je ziet wat er hier binnen komt met de boot pfff elke week worden er weer honderden kilo’s gepakt. Denk gewoon dat Amerika weer een vinger in de pap wilt hebben. Dat doen ze nu al over de hele wereld bewijzen zat nu met Snowden.

  Lobie.


  Maak melding

 19. @strafu

  Je bent een anafhankelijk land met een massavolksmoord/drugsveroordeelde president of je bent het niet !
  In dit geval dus wel VOLLEDIG !

  Welk lands regering of koningshuis heeft geen bloed aan de handen? Het enig verschil is dat in Su het niet erg lang geleden is. Get over it or deal with it.

  Ga die yanks zeggen, we gaan een paar van onze mannen op jullie vliegveld zetten om vluchten te controleren. Doen jullie realistisch mang, met mpp.


  Maak melding

 20. Een Amerikaanse inspecteur op Pengel International legt binnen 24 uur alle lekken bloot die er op Pengel International zijn met betrekking tot luchthaven veiligheid.

  Gevolg is dan dat alle vluchten gestaakt zullen moeten worden tot dat de gaten gedicht zijn en de coca transporten veel moeilijker worden.


  Maak melding

 21. Het was mij al duidelijk dat veel beroepsreageerders van veel onderwerpen niets af weten. Ze reageren om het reageren, om hun lege leventje te vullen.

  Amerika kom je niet gemakkelijk binnen met name als je een bepaald uiterlijk heb en een niet-westers klinkende naam. Een kennis van mij ging vorig jaar naar Miami met een groep voor studie doeleinden.

  Zijn Hindustaanse collega werd als enige uit de groep afgezonderd en heel lang bovenste buiten gekeerd. Hij heeft gezworen nooit meer na Amerika te gaan door de behandeling die hij heeft gekregen.

  Het is dus niet uitgesloten dat zij dit soort praktijken op Surinaamse bodem zullen uithalen. Dat kunnen wij niet hebben.


  Maak melding

 22. Bovendien de controle op Zanderij is behoorlijk streng tegenwoordig. Nog strenger dan bijvoorbeeld in Nederland.

  Buiten staan overal jongens en meisjes van het BID team mensen te observeren en af te luisteren. Alle koffers worden gescand en besnuffeld door honden. Daarna moet je door een paar controles die je binnenste buiten keren en je bagage onderzoeken.
  Zelfs in het vertrekhal worden mensen in de gaten gehouden.
  Had je vroeger onder het vorige bewind niet.

  Trouwens een NL minister heeft dat ook gezegd op kamervragen dat sinds het BID team actief is de bestrijding effectiever is geworden.


  Maak melding

 23. mag suriname ook in america gaan controleren,dacht het niet . dus gaat dit americaans feesje en infiltratie gaat niet door .suriname en Surinamers zijn gelijk aan de americaanen .wie dit anders ziet leeft nog in het koloniaale tijdperk waar de blande Nederlanders superieur waaren aan de Surinamers.vrijpostig doorai noem ik dit .
  heeft america soms geen drugs probleem.daar is het duizenden maal erger,is zeker weer 1 van die ideen van san tokie on de reet te likken van een rijk land .is amirica soms de baas van de weereld
  zijn er ook americanen in moscou of china ,als ze daar zijn mogen ze ons weer benaderen . de arme landen kleineeren dat probeeren ze ,maar gelukkig dat er een goede president is ,die democratisch gekozen is,door ons volk,en niet door de enkele lieden die voor uitverkoop vav onze souvereiniteit zijn .lang leve de republiek suriname .voor de Surinamers en door de Surinamers.


  Maak melding

 24. @Pongosaqoui,Zo streng zijn ze weer niet want die tas met drugs die via onze luchthaven naar venuzeula ging.(aug vorig jaar,geval van Muntslag.)RARA,


  Maak melding

 25. @Pongosaqoui

  De controle op Zanderij is politiek GEKLEURD ! Controle op wat dan ook dient ONAFHANKELJK te zijn, dat is het probleem in Surinam !

  Let op de USA-bewijzen mbt drugshandel/wapenhandel/terrorisme van Dino via Surinam !

  Alle Surinam controles deugen niet, daarom wist NIEMAND in Surinam wat Dino met diplomatiek paspoort in Panama deed ! Of niet ?

  Onafhankelijke controles kunnen na februari 2014 worden opgezet wanneer de kopstukken van de drugs-, wapenhandel en het internationaal terrorisme in Surinam openlijk worden ontmaskerd in het Dino-strafproces in de USA !


  Maak melding

 26. Niet meewerken aan de drugs bestrijdings actie van de amerikanen = het afgeven van een verkeerd signaal. Betreffend signaal= reeds geanalyseerd. Reactie volgt.Owee.


  Maak melding

 27. @marlio,volgens mij heb jij geen enkel besef wat de amerikanen wel kunnen.
  Heel suriname hebben ze al in kaart gebracht.Wanneer deze amerikanen gaan toeslaan rennen alle surinamers weg plus je pres.
  Een luchthaven moet veilig zijn ja.
  Via de sattelliet vergaren ze de juiste info.
  De president van su is niet opgewassen tegen zo,n grootmacht.
  Caricom zal niet hepen hoor!


  Maak melding

 28. Er wordt steeds vanuit gegaan dat de Amerikanen deze controle in Suriname zouden willen om te spioneren, of om een andere ‘Big brother is watching you’-reden.
  De andere kant van het verhaal is dat de VS, zoals algemeen bekend, constante dreiging ervaren van terroristische organisaties. En zoals is gebleken, is die dreiging reëel. Dan is het niet verwonderlijk dat je alle middelen en mogelijkheden wilt inzetten in het kader van risicomanagement. Wat de Amerikanen willen is niets anders dan in een vroeg stadium figuren die mogelijk een bedreiging voor hun land zouden kunnen vormen, te detecteren. De beveiliging die ze in andere landen willen is in feite een aanvulling op de beveiliging van het land zelf. De meeste landen doen daar hun voordeel mee, en nemen veel van die intensievere en geavanceerde beveiligingstechnieken over om hun eigen grenzen beter te bewaken. Dat zou Suriname dus ook kunnen doen, in plaats van meteen te denken dat de Amerikanen de beveiliging zouden willen doen, omdat Suriname het zelf niet goed zou kunnen, of niet goed zou doen. De Amerikanen willen de zaak in Suriname niet overnemen, maar juist samenwerken met de beveiliging van het land.

  De wereldleiders hebben destijds hun medeleven betuigd na de aanslagen, en hun steun toegezegd om dat soort zaken in de toekomst te voorkomen.
  Maar dat ook daadwerkelijk doen, blijkt toch wel een heel andere verhaal….


  Maak melding

 29. Woensdag 8 januari 2014 om 17:01 uur, door Srafu

  Hoe vaak ben jij op zanderij geweest de laaste tijd. Ik reageer meestal niet op ongefundeerde beweringen want het is je reinste onzin wat je daar verkondigd. Hoe kan 1 van de beveiligers daar weten wat voor politiek kleur je heb.

  Hoor jij mensen nog zoveel klagen over de 100 procent controle op Schiphol nee want in Suriname is het 200 procent.


  Maak melding

 30. Wel weet ik dat deze crimineel het voor de Surinamers die de VS willen bezoeken het niet makkelijker op maakt, de reden is simpel, omdat hij zelf geen poot in de VS kan zetten. Het is gewoon zich wreken op de VS, een persoonlijke strijd tegen de groten der aarde. En omdat hij nergens welkom is want zijn dagen zijn geteld. He is the biggest loser.


  Maak melding

 31. Harde feiten.
  In de maand november kwam mijn vriend vanuit NL, voorts zou iemand ook een vriend ophalen op de JAPI (Johan Adolf Pengel Internationaal luchthaven)Die persoon hield mij voor, dat hij zijn vriend zonder oponthoudt via een andere uitgang zal afhalen. Verder stelde hij mij voor om ook mijn vriend die behandeling te geven.Zo gezegd zo gedaan. Inderdaad ging alles zoals beloofd. Hoe ? Hij is een vriend van Dina en op grond daarvan heeft hij zijn lijnen op Japi.
  De lezer moet meer begrijpen dan ik schrijf want ik wil ook niet dat men mij begint te bedreigen.
  Rekening houdende met het vorenstaande is het toch redelijk dat de USA vraagt om op Japi te mogen werken. Laten wij ook vragen om bij hen te werken en denk ik niet dat dat een probleem is.


  Maak melding

 32. @Pongosaquoi
  Als Pengel 200% is waarom haalt de 100% op Schiphol er nog steeds genoeg uit. Zolang de 200% controle niet functioneert zal men op Schiphol alles over moeten doen alleen een beetje beter.
  Bij de voordeur controleren terwijl de achter deur openstaat heeft weinig zin. Pengel is zo lek als een mandje voor degene die de weg weet buiten het theater dat men bij de voordeur opvoert.


  Maak melding

 33. ik had het al gezegt ze komen ze zijn op een goed spoor ze ruiken iets in sur en het spoor lijd ze naar de top van surinaame en er gaan meer komen want surinaame heeft wat te verbergen anders doen ze niet zo oooo kom dino nog wel vrij ik denk het niet oooo hoe loopt dit af hahahaha


  Maak melding

 34. Surinaamse autoriteiten zouden eigenlijk vanaf Schiphol controle moeten uitvoeren op passagiers naar SU afreizen om de extacy uitvoer te remmen. De nederlandse autoriteiten schijnen daar weinig aan te doen. Is exportproduct dus goed voor de ned. economie.


  Maak melding

 35. heeft geen zin om iets anders er bij te zoeken bv ned weer in sur is iets goed mis en daarom heeft dino ook vakantie in de usa maar hij krijg nog wel bezoek en als hij geluk heeft kunnen ze samen de vakantie verder vieren hahaha


  Maak melding

 36. @ Roman 17:06 uur

  ” de Amerikanen willen de zaak in Suriname niet overnemen, maar juist SAMENWERKEN met
  de BEVEILIGING van het land”. You’re DAMN RIGHT !!! En waarom zeg ik dat ??

  Wel, dit gebeurt bijvoorbeeld op luchthaven ” EL DORADO” ,in Bogota/Colombia. De
  Amerikaanse veiligheidsagenten staan zelf niet fysiek te controleren maar houden de boel in de gaten door observatie vanachter GETINT GLAS.

  Ze komen pas in actie/ of te voorschijn wanneer ze iets vermoeden/of op het spoor zijn. Voor de rest zijn de AMERIKANEN ONZICHTBAAR en slechts de LOKALE VEILIGHEIDSMENSEN staan op de voorgrond. Vermeldenswaard is dat de Amerikanen zich voornamelijk richten op vluchten richting AMERIKA.

  Belangrijk in deze SAMENWERKING is dat BEIDE PARTIJEN wat van elkaar leren.De Colombianen grijpen met beide handen de kans om kennis te maken met nieuwe technieken.

  Volgens mij heeft de Amerikaanse overheid een handje geholpen bij de financiëring van een FULL BODYSCANNER op de luchthaven ten tijde dat deze er ontbrak.

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll !


  Maak melding

 37. Mister Bouta voelt de bui al hangen. Z’n dagen zijn geteld. Hahaha ! Februari moet zoon lief voorkomen dan zal de de beerput open gaan. Ai frede !


  Maak melding

 38. Dit is een goed besluit van de Surinaamseregering,Suriname is een onafhankelijk land je kan de Amerikanen vragen om de mensen training te geven om hun werk goed te doen mar dat willen de Amerikanen niet ze willen in Suriname zelf aanwezig zijn. De haat tegen Bouterse is zo groot dat veellandgenoten Suriname willen opofferen aan een land die over de hele wereld miljoenen mensen heeft vermoord en nu komen wij achter dat het meestal om economische redenen gaat, degene die lezen en naar documentaire kijken. Ik raad iedereen aan om eerst onderzoek te doen dan met je Waterkant praatjes te komen want dit gaat niet om Bouterse maar om de onafhankelijkheid van Suriname. Amerikaanse grootste Militaire basis van zuid Amerika in Ecuador moet binnen enkel jaren dicht ze krijgen geen verlenging van de Ecuadoriaanse regering, Suriname werd vroeg gepolst om een Amerikaanse Militaire basis in Suriname te plaatsen dat hand in hand samen gaat met een nog grotere Amerikaanse ambassade die op dit moment wordt gebouwd. De vragen waarop wij antwoordt moeten krijgen is waarom bouwt Amerika in een klein landje als Suriname de grootste ambassade van zuid Amerika. Waarom willen ze hun grootste Militaire basis in Suriname plaatsen, waarom willen ze de controle op zanderij over nemen zo weet Suriname niet wat het land binnen komt en uitgaat,wil de Amerikaanse kustwacht Surinaamse wateren patrouilleren als onderdeel van hun grondgebied. De meeste mensen maken zich druk over Bouterse arrestatie maar dit is meer dan Bouterse wat wij ons moeten afvragen voor hoelang kan Suriname een onafhankelijk land blijven. Veel mensen hier zijn pro Amerika ik ben pro Suriname en ben liever de baas in eigen huis hoe slecht het ook mag zijn dan een slaaf(derderangs burger in eigen land) van een andere land zijn. Wie wilt nou zijn vrijheid in handen geven van een land die veel bloed in zijn handen heeft dit is krankzinnigheid. Amerika moet eerst zijn moordlustigheid en oorlogen stoppen en hun meer richten op hun eigen problemen in eigen huis want financieel staat Suriname beter voor wat vele niet weten is dat Amerika op papier al failliet is, ze kunnen hun schulden niet meer betalen en leven op de pof. De enige dat de Amerikanen overeind houd is hun militaire macht en financieel andere landen die belangen in Amerika hebben. Waar men bang voor is hoe een wereld zonder Amerikaanse bemoeienis eruit gaat zien, ik denk gezien de daden van Amerika van de afgelopen decennium een stuk rustiger wat oorlogen betreft. Wat men niet moet vergeten is dat een Amerikaanse Militaire basis in Suriname maakt Suriname en doelwit voor de vijanden van Amerika en wie de illusie heeft dat Amerika Suriname gaat beschermen bij een eventuele aanval zal van een koude kermis thuis komen. Wat mij betreft blijft Suriname een mooi onafhankelijk en neutraal land.


  Maak melding

 39. 80 procent van de reageerdes op deze site zijn van het nieuwfront .
  dus mensen maak je niet druk , het zijn mensen die vroeger geld kregen van het frontje vandaar dat bepaalde van ze rijk zijn geworden kijk maar naar die autodealers in su en al die grote ijzerhandel zaken , vertel mij wat , en daarom zijn ze nu boos omdat het tij is gekeerd .
  geen gratis geld meer .


  Maak melding

 40. en ook hier in holland kwam een deel van surinaams staatskas ook naar toe vandaar die duizende toko’s . surinamers open je ogen en maak een zaak hiervan om erachter te komen waar de ontwikkelings gelden naar toe zijn gegaan , je komt er heus wel achter .


  Maak melding

 41. Zo wat een gelul wat is dit zet maar alleen Amerikanen op de luchthaven sedert wanneer hebben jullie gehoord dat de Amerikanen dit van Nederland eisen of van een ander Europees land nee het geld alleen voor derde wereld landen wel het feest gaat niet door als aan mij ligt vraag hen om dan ook op hun luchthaven 20 SURIES te plaatsen kijk dat wat het antwoord zal zijn stelletje gekken waarom moet het zo zijn daarom zien deze gasten ons als minder omdat jullie soort het voor hen in de broek doen je kan mn leven nemen maar mijn ziel niet maar jullie verkopen niet jullie geven het zelf gratis weg .


  Maak melding

 42. @GEZOND VERSTAND

  Daarom wist jouw zogenaamde onafhankelijke staat niet dat DINO bezig was Surinam aan Hezbollah te verkopen voor 200 miljoen !
  Daarom wist Surinam niets van de wapen- en drugsverkopen van DINO ! Alles is volgens jouw onder controle !

  Kent de onafhankelijke staat de medeverdachten van DINO al, of wacht men bangelijk af op de uitwerking van de aanklacht door de Amerikaanse aanklager Preet Bharara ?

  Dit mooie onafhankelijke NDP-regime van jou heeft ervoor gezorgd dat de Grondwet is vernietigd door een NEP-amnestiewet ! Het onafhankelijke Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten zal binnenkort gehakt maken van jullie onafhankelijke NEP-amnestiewet !


  Maak melding

 43. 08 jan. 2014

  In de diplomatieke wereld bestaat er iets als het begrip “reciprociteit”.

  ‘Jij mag het doen, als ik het ook mag doen!’

  ‘Als ik op de luchthaven in de USA mijn agenten mag plaatsen ( of althans de mogelijkheid daartoe krijgt), dan krijg jij van mij ook de toestemming het in mijn land te doen.’
  Srika


  Maak melding

 44. @Boegroe
  Boegroe ik ben helemaal met je eens, ik maak mij zorgen om de Surinamers , ze zeggen allemaal ze houden van Suriname maar het ontbreek hen aan eigenwaarde wie het Surinaamse volkslied zingt zegt we zullen vechten voor Suriname. Als ik de reactie leest dan is Bouterse de grootse massa moordenaar ter wereld, de grootste drugsbaas ter wereld. Suriname is niet perfect als rechtsstaat maar Nederland en al die andere landen zijn ook niet perfect, ze hebben allen hun oorlogen en drugs problemen gehad. Gelukkig is het lot van Suriname niet in jullie handen jullie mogen je ei uiten tegen Bouterse en consorten maar wanneer je het land Suriname aan buitenlandse machten wilt geven omdat jij denk ze zullen beter en rechtvaardiger zijn voor de Surinamers dan ontbreek het bij degene aan gezonde verstand. Mijn wens is voor de waterkanters met hun negatieve energie blijft AUB waar je bent en zet geen voet op Surinaamse Bodem. SRAFU je zal wel een goed persoon zijn met goede bedoelingen maar met jou is geen dialoog mogelijk waarschijnlijk ben je te slim voor iedereen op waterkant of er ontbreekt bij jou aan GEZOND VERSTAND.


  Maak melding

 45. wat een gelul bouterse heeft gelijk nederland en amerika laten ook geen mensen toe om hun de lessen voor te laten lezen surinamers word wakker jullie kijken alleen maar om het is 2014 gedane zaken nemen geen keer maar het wordt tijd dat jullie voor uit gaan kijken niet achter uit nederland is boos op bouterse om dat ze hem niet klein kunnen krijgen zo is en blanke we zijn uit de slavennij nederland houd van konte likkers als venne. bouterse is geen konte likker een ieder maak fouten daar zijn wij mensen voor maar toch oeng spang annoe makandra kijk wat hij voor die oudjes heeft gedaan en de kinderen geen school geld eten op school enz had die rode bek aap dat allemaal gedaan eten jullie niet dan vegen jullie je mond surinamers worden jullie een


  Maak melding

 46. Woensdag 8 januari 2014 om 22:19 uur, door Srika
  08 jan. 2014

  In de diplomatieke wereld bestaat er iets als het begrip “reciprociteit”.

  ‘Jij mag het doen, als ik het ook mag doen!’

  ‘Als ik op de luchthaven in de USA mijn agenten mag plaatsen ( of althans de mogelijkheid daartoe krijgt), dan krijg jij van mij ook de toestemming het in mijn land te doen.’
  Srika
  ========================

  Ook dan heb je er nog niks aan.

  Wat zal de invloed zijn van zeg maar 30 Su beveiligers op een willekeurige airport in de US ?

  Wat zal de invloed zijn van 20 US beveiligers op Zanderij??

  Suriname is een onafhankelijk land en is zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van haar grenzen.
  Training en samenwerking is altijd welkom; maar dit verzoek ligt even anders.

  Het reisgemak van een bepaalde groep mag nooit de basis principes van onze onafhankelijke samenleving aantasten.

  Dan maar op de gebruikelijke manier blijven vliegen.


  Maak melding

 47. @ gladijs

  Ja, wij NDP laten Dino in- en uitgaan met wapens en drugs !

  De rechtsstaat kent geen tijd. Het moet altijd blijven !
  Geen pardon voor massamoordenaars in een rechtsstaat !

  Stop met afleidingsmanouvres over Nederland en Slavernij !

  Dino en Bout wilden NU het Surivolk VERKOPEN aan Hezbollah ! Voor 200 miljoen dollar ! Fu tja srafuteng kon baka ! Babbel daar over !

  Babbel over het door jouw helden gevraagde prive-Hezbollahleger om ons Surinamers te ONDERDRUKKEN !

  Jouw NDP-regering is wel bezig de door jouw als ‘rode bek aap” aangeduide Sranangmang, de voor het LAND opgespaarde monetaire reserves, te verkwanselen aan nodeloze CONSUMPTIE-uitgaven !

  Tan bun SRIBI-SRANANGMANG !


  Maak melding

 48. Waar zijn de luchtvaartautoriteiten en of de regering in godsnaam bang voor.
  De Amerikanen weten echt alles over ons.
  Hun (afluister)apparatuur, die ik overigens afkeur, is zo geavanceerd, dat wij ons daar geen voorstelling bij kunnen maken.
  Waarom dacht je trouwens, dat die Amerikanen hier naar toe komen of willen komen ?
  Wij zijn toch een vrijstaat op het gebied van drugs.
  Ikzelf denk, dat de verhoren van Dino in de VS heel veel boven water hebben gebracht, wat het daglicht niet kan verdragen.
  We zullen in de (nabije) toekomst nog veel meer horen van de Amerikanen en ik denk, dat dat slecht nieuws is voor Suriname of je nu aanhanger bent van deze regering of niet.


  Maak melding

 49. @Boegroe
  De Europese landen voldoen qua controle vrijwillig aan de eisen van de VS.
  Op Schiphol wordt momenteel een project uitgevoerd van ongeveer euro 250.000.000 om doelmatig aan de veiligheidseisen te voldoen. Dit project is alleen voor mensen die op doorreis zijn vanuit landen waar de controles niet effectief zijn of niet voldoen aan de eisen in de Schengenlanden of de VS. Men wil voorkomen dat achter de beveiliging mensen dingen aan elkaar door kunnen geven.

  In andere Zuid Amerikaanse landen wordt op luchthavens heel intensief samengewerkt met de DAE.

  Boegroe er zijn meer oplossingen voor het zelfde probleem.


  Maak melding

 50. Gezond Verstand,

  Waarom dacht je, dat de Amerikanen interesse hebben in Suriname ?
  Precies: we hebben een president, die veroordeeld is voor drugsmisdrijven, maar daarvoor nooit zijn straf heeft uitgezeten.
  We hebben een president, die – en nu druk ik mij voorzichtig uit – waarschijnlijk nog veel meer nog op zijn kerfstok heeft.
  Hij heeft een zoon, die op dit moment in de VS vastzit vanwege dezelfde delicten als die pappa heeft gepleegd.
  Zo vader zo zoon met dit verschil, dat we Dino waarschijnlijk nooit meer terugzien op Surinaamse bodem.
  Wat wil jij nu eigenlijk verdedigen ?


  Maak melding

 51. Terecht dat men wereldwijd Amerikanen wantrouwt. De spionage door de NSA is daar de reden voor.
  Bijkomende reden voor Suriname is natuurlijk de vrees van Bouterse dat hij in de gaten wordt gehouden en wat die agenten allemaal kunnen uithalen.


  Maak melding

 52. Het wordt weer bewezen met die reacties dat de VHP Dalits Suriname aan de hoogste bieder verkopen zodra ze de kans krijgen. Natuurlijk zijn er een paar creolen die opo kondre zingen met die DALITS maar geschiedenis leert ons dat die MIXcreolen de grootste verraders zijn die tussen ons lopen. Natuurlijk zijn niet alle mix creolen of goede Hindoestanen die van Suriname houden verraders maar het grootste gedeelte wel. Ik heb heel vaak geroepen om een FACE to Face ontmoeting met die VHP Dalits op waterkant maar de lafheid in hun genen staat hun niet toe mijn vriendelijke uitnodiging te accepteren. Wat die klein gedeelte 100% creoolse verraders betreft het wordt tijd dat je in de boeken gaat duiken en die zullen je zeggen je kan niemand vertrouwen dan je eigen soort, loop maar mee met die VHP dalits je zult zien hoe je gaat eindigen. Deze dalits uit India trouwen in India met hun eigen huisdieren man trouw met hond in India we weten tenminste dat zijn huwelijksnacht met zijn verse bruidegom hondje stijl wordt. Wat die FILEREN betreft die constant Waarheid uitdaagt ik ben een vredelievend vreedzame persoon,omdat te tonen wil ik je ontmoeten face to face om je een mooie bos zwarte rozen te overhandigen. Wat ze moeten doen met al die landverraders op waterkant traceren voor justmentday. Micheal, Henk en Hans de paarse Blanke pedo’s wat moet ik doen om jullie RATTEN weg te krijgen van mijn Surinaamse site waterkant!


  Maak melding

 53. Hoe dan ook zullen de Amerikanen via een ander systeem JAP-Luchthaven in de gaten blijven houden.

  En natuurlijk is DADA & CO. zeer huiverig in deze.

  Reactie van @Pongosaqoui op woensdag 08/01/2014 om 16:42 uur.

  Dus BID & de DOUANE doen het bijzonder goed in SU.

  Wel raadpleeg de volgende site: (www.rechtspraak.nl) en lees het volledig verslag.

  Gevangenisstraffen tot zes jaar voor invoer cocaïne, omkoping …
  http://www.rechtspraak.nl › … › Organisatie › Rechtbanken › Noord-Holland‎

  11 dec. 2013 – Gevangenisstraffen tot (zes jaar) voor invoer cocaïne, omkoping douane en corruptie. Haarlem … wegens het medeplegen van de invoer van cocaïne, het omkopen van … Straf.

  De rechtbank heeft aan de oud-douanier (zes jaar).
  En deze (oud-douanier) is een PSA’er.
  Hij werd reeds geruime tijd in de gaten gehouden hoor.
  En voelde natuurlijk toen nattigheid.
  En hiervan moeten die gasten in SU op de hoogte zijn geweest.
  En zo oud is hij ook weer niet.


  Maak melding

 54. WAARDELOOS het enigste wat jij kunt doen om geen reactie van mij te krijgen is zelf gewoon niets posten, o ja nog een manier is je zelf van kant maken


  Maak melding

 55. De veiligheid op luchthavens is meer een hinder voor de passagiers. Laat niemand je wijs maken dat de luchthavens veilig zijn. Trouwens veiligheid tegen wat? Terrorisme of drugs? Als een terrorist iets wil doen, dan zal geen enkele veiligheid die tegen houden. Drugs misschien. Er is nooit een schaarste aan drugs op de westerse markt. Hoe komt het binnen? Onderandere via de (veilige) luchthavens.

  De veiligheid is big brother naar de algemene man en kleine smokelaars, maar absoluut niet tegen zware drugs handelaren of terrorisme.


  Maak melding

 56. Bouta en zijn boeven schijten buffels als ze amerikanen horen. Proberen jullie duivelse kinderen maar straks na de verkiezing het land uit te reizen.. vooral die bugru ede bouta. Ai brinki nanga soso swettie!


  Maak melding

 57. Het grote Surinam (500.00 inwoners) met zijn drugs- en moordpresident, brult tegen de USA (314 miljoen inwoners) dat zij zelf voor beveiliging zorgt bij directe vluchten van Suriname naar de USA !

  Soevereiniteit, zelfstandig land, geen pottenkijkers, geen samenwerking op dit punt met USA !

  Echter, zeer recent blijkt dat de zoon van de president van het zelfstandige land Surinam, Dino, in wapen- en drugshandel zit en ook nog onze bevolking en land trachtte te verkopen aan de terreurgroep Hezbollah.

  De copmplete zelfstandige Surinam beveiliging (inclusief staasveiligheidsdienst) weet hiervan niets !

  De USA brengt dit voor Surinam aan het licht(USA-aid), zonder dat zij op JAP mogen mede-beveiligen !

  Waar hebben de Pres en de regering van dit zelfstandige land Surinam het dan over ?


  Maak melding

 58. Als ik zo”n reputatie had als Suriname en een president had als DDB met allerlei connecties in de drugs/criminele wereld en op de lijst van Interpol met een uitleverings verzoek om ergens nog een straf van 11 jaar uit te zitten, dan zou ik ook niet blij zijn mijn een paar van die pottenkijkers bij mijn voordeur. Een beetje “normaal” land wat op crimineel vlak weinig tot niets te verbergen heeft, zou toch blij zijn met een paar gratis waakhonden


  Maak melding

 59. NOU, jojo mijn vraag is daarmee nog steeds niet beantwoord laat SURINAME de AMERIKANEN vragen om ook met 20 Surinaamse agenten of wat dan ook op hun luchthaven te controleren dan zou ik graag antwoord krijgen want de westerse landen die dat doen zijn zij die slijmen met de VS zijn ze ook op FRANSE.DUITSE,BELGISE,CHINEESE, LUCHTHAVENS, ze kunnen beter ISRAEL gaan controleren wat die doen hoe zijn die aan kernwapens gekomen heeft iemand dat ooit gevraagd wat doen ze met de PALESTEINEN hoe worden de oorlog vluchtelingen daar behandeld is het SURINAME waar drugs gemaakt word in AMERIKA in er meer drugs dan heel SU en kijk even de andere kant op mensen hoeven geen honger en armoede te lijden wat geven deze landen om mensen als je ze allebei wapens verkoopt dus laat mij met rust met gelul van wie is goed wie niet jullie zullen op den duur de wapens vreten en als zo vele van jullie vinden dat VS overal afluistert en camera,s heeft waarom nog straks als ze vragen ook in SU in je kont te kijken staan jullie soort ook hoera te springen is de controle op hun eigen bodem niet goed genoeg.


  Maak melding

 60. @ Boegroe

  U vraagt twintig Surinam-veilgheidsagenten die in de USA controles gaan uitvoeren ?

  Dat zijn zeker de twintig Suri-agenten die Dino en criminele hulpjes niet mogen controleren bij zijn wapen- en drugshandel !

  Van terrorisme en Hezbollah hebben deze twintig ook nog nooit gehoord !

  Sranang tja lafu ! Februari moro o doro !!


  Maak melding

 61. @Boegroe
  U blijft niet bij het topic.
  De VS legt veel landen onredelijke eisen op. Eisen waar zij zelf niet aan voldoen. We kunnen daar van allerlei dingen bijslepen zoals Israelische kernwapens. Het veranderd niets aan ons dagelijkse leven. De VS wil overal mee kijken en doen dat. Ook in Europa. Ik heb er geen problemen mee omdat ik niets te verbergen heb. let wel ik weet door projecten waarbij ik betrokken geweest ben hoe diep men in uw en mijn achterzak kan kijken.

  Feit is dat de VS en de Schengenlanden harde afspraken hebben over controles en de nakoming van de afspraken jegens elkaar hardmaken op een voor hun aanvaarde wijze. De VS is (terecht) een doel voor terrorisme (ze vragen er om door hun domme gedrag elders in de wereld) en willen hun eerste verdedigingslijn (ook begrijpelijk) zover mogelijk van huis inrichten. Zij hebben de macht om dit af te dwingen (fact of life).
  Wat is het voordeel van Suriname dit tegen te gaan of om te eisen dat men dan ook in de VS wil gaan controleren. Voor de VS is de controle een marginale inspanning. Suriname wordt er betrouwbaarder door en Surinamers kunnen makelijker de VS binnen komen.

  Iedereen blij behalve zij die iets te verbergen hebben.


  Maak melding

 62. jaja,de dienst komen uitmaken in een land dat niet van jou is.
  ik vind die janks brutaal om zomaar hun agenten op su luchthaven te komen stationeren,en dat,zonder toestemming van de president.

  wil amerika dan een openlijke inval in su uitvoeren,of was dit een observatie naar gedrag,of hadden zij gedacht dat wij toch niks zouden zeggen om voor onze rechten en grondgebied op te komen.
  zij hebben DINO BOUTERSE,dus dachten zij ,laten wij kijken hoe klein wij hun gekregen hebben,’jaja,vergeet het maar


  Maak melding

 63. @Sra
  Er staat:

  “Suriname weigert Amerikaanse veiligheidsagenten toe te laten op de luchthaven te Zanderij.”

  Ze komen zeker niet de dienst niet uit maken en ze komen niet zolang er geen instemming is van de republiek Suriname.
  Zolang Suriname niet meewerkt al het aan de andere kant, in de VS, verdacht zijn en zullen reizigers uit Suriname extra beperkingen ervaren.

  U trekt een foute conclusie en trekt dat door tot in het extreme. Over de hele wereld maken landen afspraken over luchthaven- en vliegverkeersveiligheid. Dit initiatief van de VS is geen aanval op de nationale soevereiniteit van Suriname maar een poging de veiligheid te vergroten op basis van afspraken tussen landen die normaal zijn.

  U geeft aan argwanend te zijn en over lange tenen te beschikken en daardoor tot verkeerde conclusies komt. Dat is niet nodig.

  Door niet mee te werken maakt de Republiek Suriname zich verdacht voor de VS aangezien Australie, Europa, Japan etc. zich zonder enige ophef confirmeren aan dit soort afspraken en de VS toelaten voor controle op deze afspraken.


  Maak melding

 64. @JoJo,denk je niet dat je dit aan dovemans oren preekt.
  Het staat toch bekend dat su niet open staan voor ontwikeling.
  Als de ene dombo wat roept,roept de andere het ook na.
  Jammer hoor,juist wek je bij de amerikanen argwaan op.
  Dus je zal altijd in de gaten gehouden worden.


  Maak melding

 65. Zeer opmerkelijk!

  Frappant dat de U.S, voor het eerst in de geschiedenis, de suri luchthaven wilt helpen bewaken…..

  Wist u dat ‘men’ onlangs mini-drones heeft toegepast om de ówroe yarie’ beelden in suri, vast te leggen.
  Zie foto’s wkn.

  Conclusie….de suri’s worden al ‘gedroned’, zonder dat ze het door hebben.


  Maak melding

 66. @Mi kondre.
  Met AZIJN en VENIJN mensen wegzetten leidt tot verharding. Met enig geduld enige humor en ironie blijven wijzen op de inhoud kan wellicht een heel klein verschil maken. de kracht van herhaling is in de geschiedenis bewezen.

  Een ander effect is dat zodra je met inhoud mensen als RobG, Pero, sabidieri tegemoet treed zij gaan zwijgen en niet reageren. Als je scheld kunnen ze terug schelden.

  Suriname heeft een verbale instelling en benadering van informatie distributie. De laatste die iets vertrouwenwekkends mededeelt krijg gelijk zonder dat veel van de onderliggende informatie onderzocht wordt.

  Het interessante van deze periode is/zal worden dat de regering informatie van jaren “SUCCESVOL” op tafel zal moeten leggen met de sloten van de begrotingen 2010, 2011 en 2012. Ook de begroting van 2014 wordt interessant as men de mededelingen van de Governor van de Centrale Bank van Suriname in ogenschouw neemt.

  Wat jij Dombo’s noemt en wat Henk Molenaar cs als Paarse P…. betitelt zie ik als vruchtbare aarde. Gezien de geringe kiesdeler en de verdeling van Zetels over de districten hoeft er in 2015 niet zoveel te verschuiven om een heel grote verschuiving te realiseren en herstel mogelijk te maken. Denk aan de VS waar 2 staten en binnen de staten een paar districten bepalen wie de president wordt.

  Inhoud wint uit eindelijk altijd.


  Maak melding

 67. Deze drugscimineel,moordenaar,landrover en boevenbende schijt paars als hij alleen de naam amerikanen hoort.zoon lief hebben ze al ,alleen papa nog,Gods molen malt langzaam maar deze moordenaar krijgen ze in de bak met amnestie en al en Kabamisi de kerk voorganger ook


  Maak melding

 68. 09 jan. 2014

  @Esmerald, een correctie!

  Het is niet de eerste keer dat USA Zanderij wil komen beveiligen,zoals jij dat zegt!
  In de 2e Wereld Oorlog hadden de Amerikanen Zanderij ook al bezet en beveiligd.
  Srika


  Maak melding

 69. @blablablaWAARHEID
  ik blijf de incompetente president WOLF en zijn desastreus beleid bekritiseren. En daarmee ook de napraters en verdedigers van deze regering. Argument en feiten moeten het uiteindelijk winnen van list en bedrog. Vandaar dat ik jouw en soortgelijken blijf bekritiseren. Maar het blijft een discussie met woorden. Ik laat iedereen verder in zijn waarde en ben zeker niet geinteresseerd om wie dan ook te ontmoeten (en ook geen tijd voor). Jouw vredelievendheid trek ik in twijfel aangezien jij constant door op oorlogspad bent, critici van je president werken als een rode lap voor je.


  Maak melding

 70. Nog een feitje, het is uit de aanklacht van aanklager Bharara gebleken dat Dino B. geen enkel probleem had om via JAP wekelijks 20kg coke uit te voeren. Daarvoor hadden hij en Muntslag een goed crimineel netwerk die reikte tot in JAP. Vermoedelijk is dit netwerk nog steeds actief in gebruik, extra controle middels Amerikaanse veiligheidsmensen zouden deze lijn in moeilijk maken.


  Maak melding

 71. Na het lezen van de commentaren op dit bericht moet ik helaas concluderen dat het bij de meeste posters ontbreekt aan de ‘basic knowledge’ over dit onderwerp.

  In het kort komt het erop neer dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten de controle op inkomende passagiers hebben verplaats van de luchthaven van aankomst naar de luchthaven van vertrek (naar de USA).Ook Amerikaanse reizigers die naar een luchthaven in de USA vliegen worden gecontroleerd op de luchthaven van vertrek. In de meeste gevallen worden locale krachten ingehuurd voor de werkzaamheden,uiteraard onder supervisie van Amerikaans veiligheidpersoneel. Personen die met de SLM naar de USA reizen ondergaan op de luchthaven van Aruba de vereiste controle.

  ‘De Amerikanen toelaten om controle uit te oefenen op ons grondgebied, zouden we politiek niet kunnen verantwoorden. We willen niet dat zij ons werk hier voor ons komen doen.’Aldus dhr. Brunings.

  Deze gezwollen verklaring van de adviseur van de president is kinderachtig en lijkt bedoeld om witte voetjes te maken bij de president.


  Maak melding

 72. Ik heb jullie gewaarschuwd voor die VHP parasieten Bandieten klik maar op link en lees hoe die koelies Al het goud geld tijdens hun regeerperiode hebben gestolen(KOlibri noemt het een Succesvol koelie zijn)toen Bouterse aan de macht kwam was de opgebouwde reserve die volgens Venitiaan der moet zijn was gestolen door de Koelies op de Surinaamse bank. Niemand praat over het verdwenen geld, die koelies hebben het door geluisd via naar hun banken zo kunnen ze het geld onder elkaar verdelen, hoe denk je dat ze een bank hebben..
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3388676/2013/02/05/Afdrachten-Surinaamse-goudsector-onvindbaar.dhtml
  de koelies regeren niet dus kunnen ze niet stelen van het volk en dat zit ze dwaas, jullie kunnen de waarheid voor alles uitmaken maar geen één Waterkant Dalits en hun CreoolseRasVerraders kunnen verklaren waar het geld is gebleven. Waarheid heeft jullie gewaarschuwd de Waarheid Komt altijd boven water. Bouterse moet een strafrechtelijk onderzoek starten en degene voor de rechter slepen wie het ook mogen zijn Creolen, Javanen en zeker Die stelende Hindoestanen want stelen van het Surinaamse volk verdiend alle aandacht.


  Maak melding

 73. He’s Back WwwAAARHEIDDD
  Niemand stopt Waar.HeiD
  It’s me… waarheid

  Als ik naar de namen alleen lees van deze reageerder dan denk ik aan het volgende;

  Dat hij terug is van ergens, misschien LPI (ontvlucht)
  Hij halucineert en denkt dat iemand hem wil stoppen.

  Waar het verstand bijster is, schieten woorden te kort en probeert hij dreigementen te uiten.

  !@@@@@@@@@@@ Who the hell you think you are @@@@@@@@
  Bedreigen omdat je een dienstwapen heb en stroman ben om drugs te transporteren. Ga door en kijk wat van je leven gaat worden. Kruikje gaat te water tot het niet meer kan.


  Maak melding

 74. Intussen wordt in de broko parnasi Sranang regerings-luchtvaart-beleid gemaakt op basis van de aanhouding door de USA van de ZEER criminele zoon DINO van de MASSA-MOORD-Pres !

  “We zijn in oorlog met de USA” en “Het is een complot van de USA tegen Sranang” wordt geroepen, terwijl Sranang blij moet zijn dat een GROOT-crimineel, drugs- en wapenhandelaar en internationaal terrorist, door de USA is uitgeschakeld !


  Maak melding

 75. De kleine nooit eerlijke ondernemers die jaren na veel lastige drukte nutteloos hebben besteden aan wat neer te zetten en ook tu a jang dringie in Switi Sranang nanga deng broedoemonie en NANGA wan bigi mofo,a de foe kong tapoe gee ever saf safri!! Hahaha…
  Komop V.H.P. soso faya lobie en na fesie!!!

  ALLEEN STERK SAMEN STERKER!!!


  Maak melding

 76. Donderdag 9 januari 2014 om 14:16 uur, door JoJo
  @Sra
  Er staat:

  “Suriname weigert Amerikaanse veiligheidsagenten toe te laten op de luchthaven te Zanderij.”

  Ze komen zeker niet de dienst niet uit maken en ze komen niet zolang er geen instemming is van de republiek Suriname.
  Zolang Suriname niet meewerkt al het aan de andere kant, in de VS, verdacht zijn en zullen reizigers uit Suriname extra beperkingen ervaren.

  U trekt een foute conclusie en trekt dat door tot in het extreme. Over de hele wereld maken landen afspraken over luchthaven- en vliegverkeersveiligheid. Dit initiatief van de VS is geen aanval op de nationale soevereiniteit van Suriname maar een poging de veiligheid te vergroten op basis van afspraken tussen landen die normaal zijn.

  U geeft aan argwanend te zijn en over lange tenen te beschikken en daardoor tot verkeerde conclusies komt. Dat is niet nodig.

  Door niet mee te werken maakt de Republiek Suriname zich verdacht voor de VS aangezien Australie, Europa, Japan etc. zich zonder enige ophef confirmeren aan dit soort afspraken en de VS toelaten voor controle op deze afspraken.

  jojo

  er waren al duidelijke afspraken tussen su en amerika gemaakt.
  suriname heeft geen aanleiding aan amerika of wat voor land dan ook om zulke acties te ondernemen.

  dan zal ik jou uitleggen waarom ik op die manier gepoost hebt.-‘uit verschillende berichten heb ik kunnen opmerken,dat, wat zich plaats gevonden heeft,’al heel lang hier voor door amerika en………geplant was,vb,dino word gepakt op de dag dat zijn vader(D.Bouterse),als voorzitter van caricom is aan getreden.,’dat word wel ook spygishe oorlog voering genoemd
  het verhaal van dino aanhouding heeft zich binnen enkele uuren wereldwijd versprijd,’dat word ook wel mentale oorlog voering genoemd.

  ineens wil amerika veiligheids agenten op surinaams grondgebied plaatsen-waaom-‘wat is hun motief-wat is hun intensie’.’jij weet dat suriname onafhangkelijk is,dat betekend dat wij ook voor onze veiligheid moeten zorgen-elke land heeft zijn eigen veiligheids regels omdat de active hoedanigheden van elkaar verschillen.

  voor amerika is het niet nodig om veiligheids agenten in su te plaatsen.

  amerika word op dit moment door verschillende groeppen bedrijgt,;wat heeft suriname ermee te maken.

  amerika zoekt ook bronnen om hun economie te liften;-laten zij het dan eerlijk spelen,en niet steeds met afleidings taktieken.

  mijn mening.

  dus wat heeft amerika in suriname te zoeken.

  en kom mij niet zeggen dat het om veiligheids reden is.

  en waarom nu,en niet,bv,8 jaren hiervoor.

  ga zeggen,omdat er een veroordeelde man president van suriname is.


  Maak melding

 77. @Sra
  U zegt “er waren al duidelijke afspraken tussen su en amerika gemaakt.”

  Dan is het ook zaak dat beide de afspraken nakomen en dat laten controleren.

  U haalt de affaire Bouterse Junior aan. Als er in deze affaire voor de VS vastgesteld kan worden is dat Suriname zich niet aan de afspraken houd. Hoe men ook tegen de wijze van bewijs verzamelen aankijk heeft Bouterse Junior duidelijk gemaakt dat:

  1) er mensen in Suriname zijn die de mogelijkheden hebben of zeggen te hebben de veiligheidsvoorzieningen op JAP naar hun hand te zetten.
  2) deze mensen voor Dollars bereid zijn VS vijandig gezinde organisaties gebruik te laten maken van de hun beschikbare macht en faciliteiten op JAP.

  Gezien de paranoia van de VS ten aanzien van hun veiligheid en terrorisme is het dan niet verwonderlijk dat zij gemaakte afspraken willen controleren. Hoe onafhankelijk Suriname ook is het is normaal dat afspraken gecontroleerd worden, zeker als er duidelijke vermoedens zijn dat de afspraken niet goed genoeg nagekomen worden.

  In de VS weten ze ondertussen wat Bouterse Junior verklaard heeft.

  Dat de VS planmatig omgaan met de kansen die Bouterse Junior hun geboden heeft is niet meer dan logisch. Hoe onafhankelijk Suriname ook is de VS cowboy’s vinden veiligheidslekken in hun achtertuin heel vervellend en schieten helaas eerst voor dat zij vragen gaan stellen.

  Sra het gaat om de facts of life en laat duidelijk zijn de VS vinden het niet fijn dat een ongeleid projectiel als Bouterse de president van Suriname is. Als de nood aan de man komt blijkt dat deze clan bereid is Hezbollah als lijfwacht binnen te halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.