Ontwikkeling Suriname moeilijk zonder gastarbeid

117

PARAMARIBO, 6 jan – De economische ontwikkeling van Suriname zal niet echt goed op gang gehouden kunnen worden zonder gastarbeiders. Dit stelt Shyam Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine & Middelgrote Ondernemingen in Suriname, Akmos. Buitenlandse werkkrachten zijn hard nodig om lacunes in productiesectoren op te vullen. PSA alleen zijnj niet voldoende.

Dat Suriname nu een wet heeft op Personen van Surinaamse Afkomst, valt toe te juichen. Dat zal de werkmigratie hopelijk ook ten goede komen. “De PSA-wet is geen probleem. Alleen moet de repatriatie goed gestructureerd worden en moet er een immigratiebeleid komen om ook andere nationaliteiten toe te laten”, zegt Binda tegenover de Ware Tijd. Het gaat er dan vooral om krachten te halen voor sectoren waar Surinamers niet voor te vinden zijn.

Tot deze onpopulaire sectoren behoren onder meer technische beroepen. Ook in de landbouw is er een enorme leemte wat werkkrachten betreft, evenals de visserij en veeteelt. Suriname heeft dus vooral behoefte aan een integraal migratiebeleid. ‘Bepaalde doelgroepen’ kunnen dan makkelijker Suriname binnenkomen. “In feite is een ieder welkom die een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het land”, aldus Binda.


117 REACTIES

 1. wanneer gaat dit volk zich eindelijk eens zelf ontwikkelen in plaats van altijd maar klagen, vragen, bedelen en afhankelijk zijn van anderen.

  Kom allemaal van je dikke, luie reet en ga aan de slag.


  Maak melding

 2. Dus PSAers, die in het bezit zijn van een vissersvaartuig of landbouwmachines worden niet alleen met open armen ontvangen, maar mogen ook rekenen op grond, viswater en de nodige vergunningen. En als dat niet gebeurt is het niet goed georganiseerd (op zijn Surinaams gezegd Wang k@ orga). Om maar een klein voorbeeldje te noemen.


  Maak melding

 3. Wie gaat Nederland verlaten om hierzo Kwikvis te komen vangen of zwemcassave te planten op ondergelopen plantages ??
  Ho ho….niet allemaal tegelijk!

  Een investering in een gedegen landbouwschool en technische opleiding is toch een beter alternatief!
  Laat liever gekwalificeerde leraren komen? Voor landbouw en techniek!!!
  Gastarbeid is slechts lapmiddel!
  Deze regering werkt van achteren naar voren, eerst een ziekenhuis bouwen en daarna personeel opleiden.
  Eerst cassave planten en laten onderlopen, daarna denken over irrigatie en afwatering.


  Maak melding

 4. Titel moet zijn: Ontwikkeling Suriname onmogelijk zolang land geregeerd word door Surinaamse politici.
  Subtitel: Surinaamse burgers willen alleen voor lanti werken, buitenlanders nodig voor overige werk (waar trouwens wel geld te verdienen valt).


  Maak melding

 5. This is a special announcement. De behoefte aan buitenlandse arbeidskrachten in Suriname is dringend.De economie van het land kan niet alleen draaien op goud en olie.Er moet meer geproduceerd worden om het Nationaal Inkomen te vergroten en om de welvaart van de bevolking te verhogen en te continueren.

  Het is noodzakelijk dat de overheid, de door de regering Venetiaan-Sardjoe verwaarloosde landbouwsector, gaat aanwijzen als een kernpilaar van de Surinaamse economie.Er moet beleid ontwikkeld worden om de landbouw te stimuleren.Een van de beleidsmaatregelen zal moeten zijn het toelaten van arbeiders om in de landbouwsector te werken omdat Surinamers niet bereid zijn om in de landbouw te gaan werken. Maar een klein deel van de bevolking toont interesse voor de landbouwsector.Er kunnen arbeiders aangetrokken worden uit Haitie,Guyana, Filepijnen, Vietnam, China,enz. Ook zal de overheid binnenlandse en buitenlandse investeerders voor de landbouw moet men met speciale fiscale voordelen moeten interesseren om in Suriname te investeren.


  Maak melding

 6. Psa,s als je remigreerd dan kun je licht en water laten betalen door sozavo,dat schreewde een ndper op de berm.
  Dus geen probleem dit is alvast een tegemoetkoming.


  Maak melding

 7. De regering van toen wist al dat ze na de onafhankelijkheid het Kabalebo project zou starten.Jaren daar voor begonnen ze met het opleiden van technici op MTS niveau.Dat was dat ze wisten waar heen ze wilden.
  Deze regering weet dat niet waardoor de PSA ook niet zal komen.Vooral zij die niet kunnen zwemmen.Van een rijk land naar arm land gaan alleen gekken.Anderen verzuipen liever in de Midd.Zee dan in een arm land wonen.


  Maak melding

 8. Het is een slecht idee om gastarbeiders aan te trekken, geschiedenis leert ons dat als ze eenmaal in Suriname zijn krijg je die gastarbeiders niet meer weg kijk maar naar de HIDOESTANEN, die kwamen als gastarbeiders en hun kleinkinderen zijn nog steeds in Suriname . De Javaanse, Indonesische en Chinese Gastarbeiders waren een verrijking voor de Surinaamse cultuur, we leven tot opheden in harmonie met deze groepen. de grootste fout in de Surinaamse geschiedenis die gemaakt is zijn die Racistische DALITS uit India te halen, als wij de klok terug konden draaien waren deze Racistische graaien nooit in Suriname geweest. De Hindoestaanse geloof zegt dat ze vredelievend moet zijn en iedereen met respect moeten behandelen, deze DALITS uit India hebben hun normen en waarde in India gelaten toen naar Suriname kwamen en tot op heden hebben wij last van sommige van die racistische nazaten. De WaarHeid pleit niet voor om alle Hindoes naar India te sturen nee absoluut niet, hoewel schoonschip maken vanaf de bodem geen slecht idee is wil ik slechts die VHPtuig uit mijn land, laat ze maar hun eigen hindoestanie partij beginnen in India. WaarHeid kent een paar vredelievend Hindoestanen die tot zijn vriendenkring horen en ze weten hoe WaarHeid denkt over sommige van hun Racistische landgenoten en ze zijn met WaarHeid eens deze gasten moeten Suriname uit er is in Suriname geen plaats voor deze racistische DALITS. Ik heb de reactie gelezen van een zekere HINDOE en die kerel of dame was een openbaring die zei exact hoe het is, hij was hindoe maar Surinamer eerst. Tot mijn verbazing zag ik de reactie van VINRAY en FILEREN schrijven hoe vreedzaam hindoe is , dat klop hindoe geloofd is een vreedzaam geloofd maar dat te horen uit de mond van die Racistische DALITS verbaasde mij gezien de haat die beiden spugen over de creolen op Waterkant. Natuurlijk werd de Vrede Lieven HINDOE afgemaakt door die Racistische DALITS, hoe durft hij tew praten over hindoestaanse racisme tegen Creolen en hij wil niet op de VHP stemmen en is eerst Surinamer dan hindoe. Ik had medelijdend met HINDOE hij werd afgemaakt door die Racistische DALITS en de WAARHEID wilde ingrijpen maar een wijze man zei tegen mij bemoei je nooit met een Hindoestaanse onderonsje kijk en leer daarvan, en dat heeft de waarheid gedaan. Suriname moet geen gastarbeiders zoeken want Racistische DALITS als sommige Hindoestanen halen kunnen wij als kiespijn missen, wat zij moeten doen is opleiding geven en werkeloze Surinamers in Suriname zelf om scholen om dit werk tedoen . mocht men mensen van buiten af nodig hebben probeer een Suriname die overal terwereld(Exclusief India) leven naar Suriname tehalen, dat lijk mij de beste oplossing.


  Maak melding

 9. Voordat je gastarbeiders binnenhaalt dient accommodatie gerealiseerd te zijn. Bovendien dient de nodige “tools” ook aanwezig te zijn om het werk te kunnen uitvoeren.
  Wat voor garanties worden er ook geboden t.o.v. gezondheidszorg en VELIGHEID ??

  Ik zeg altijd: Beter bange piet dan dode piet…


  Maak melding

 10. @ Uur van de …. Waarheid

  Dit zijn de NDP-Dalits :

  Voormalige Bruynzeel houtconcessie ad 650.000 hectare houtconcessie, gratis naar de Dalit naast Bouta !
  Miljoenen inkomsten aan importheffingen weg, na ingrijpen van de Dalit-groothandelaren naast Bouta !
  Dalit naast Bouta krijgt als enige vergunning om als particulier stroom op te gaan wekken !

  Aanklager USA dhr Preet Bharara zal in februari 2014 afrekenen met zowel Bouta als met zijn NDP-dalits !

  PS : U praat over afkomst, NDP moet basisvraagstuk in Surinam van GROTE werkloosheid (splits naar afkomst), maar een ArbeidersTEKORT zien op te lossen ! Kom dan met je racistische praatjes !


  Maak melding

 11. @RobG
  Misschien ook de drugs junkies uit Suriname die Nederland niet meer wil hebben.. Also de Surinaamse ambtenaren die naar het werk gaan maar geen bureau hebben. O, include ook de NDP propagandisten en degenen die jouw president op het punt staat te royeren. Al deze groepen en de families van Abrahams en Somohardjo kunnen inderdaad een bijdrage leveren aan de onwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 12. 06 jan. 2014

  Beste @Guno,

  Houdt toch op met het gelul dat het Surinaamse volk het zelfs wel redt en dus geen gastarbeiders nodig heeft.

  Laat Srika eens duidelijk zijn naar het Surinaamse volk in Suriname:’Met uitzondering van Staatsolie, kunnen jullie het in Suriname moeilijk zelf doen. Een groot deel is verwend en lui, matig gericht op het eigene, specifiek niet geschoold en niet duurzaam gericht op de ontwikkeling van de eigen economie. Tevens prikkelen veel politieke leiders in Suriname niet tot een cohesie in het nationaal denken en doen. Wie in Suriname zorgt voornamelijk voor de zo trotse goudproductie: de Marron of de Braziliaan?’.

  Wil een land een duurzaam economische niveau van brede ontwikkeling bereiken, dan heeft dat land ten minste 800.000 tot 1 miljoen mensen nodig die de gevraagde werkenergie kunnen leveren.

  Suriname heeft die gevraagde werkenergie niet, en moet dus een beleid voeren gericht op het stimuleren van geboorten, immigratie en integratie binnen de Surinaamse samenleving. Hierbij kunnen ook gastarbeiders behoren die specifieke kwaliteiten bezitten, gericht op de verdere ontwikkeling van de economie.En niet te vergeten, dat het volk ook betere specifieke scholing moet krijgen.

  Het is niet wijs van de Surinamer in Suriname om steeds Surineds te wijzen op het feit dat deze groep niet in Suriname woont en ook liever kan wegblijven uit Suriname.En deze uitspraken komen ook uit de monden van vele hooggeplaatste Surinamers in Suriname.Ja, een menselijk gedrag voor het hebben van angst voor de (aankomende) concurrentie.

  Maar de economische en technologische ontwikkelingen in de wereld blijven echt niet wachten op die kleine Suriname.
  Neem maar Nederland als voorbeeld. Door zeker 20 jaren aan laagwaardig onderwijs, waarbij het alleen maar leuk moest zijn, het grootste deel van de leerlingen en studenten kozen voor een zogenaamde pretpakket, gedoceerd door vaak de goedkope, onbevoegde ‘plofdocent’- wiskunde, natuurkunde en scheikunde waren opeens minder belangrijk – maakt nu dat Nederland bijna niet meer kan concurreren op economisch en technologisch gebied met de top van de wereld. Binnen 20 jaren zullen zelf Indonesië en India Nederland hebben ingehaald.Hoewel nu India al voor de ruimte heeft gekozen!!

  @Guno en andere Surinamers, Srika hoopt dat er eerst wordt nagedacht alvorens uitspraken te doen.

  Wie heeft al nagedacht over de minpunten?
  Srika


  Maak melding

 13. He srika,
  Ik heb op plus gedrukt, maar de stand blijft +1 en verandert niet in +2. met andere woorden : jouw pluspunten worden op de een of andere manier binnen het systeem zelf geboycot,


  Maak melding

 14. Deze boitie koelie moet zijn bek houden.

  Hij is een looser en zwetst maar was.

  Ga maar aren fohnen en andere wasjes doen baboe.

  En bij Kirpalani rotie eten


  Maak melding

 15. Ik denk dat deze meneer de kern van het probleem raakt.
  De wegen in Suriname zijn dankzij de Chinezen op geknapt. Bij de bouw van de grote gebouwen in Suriname zijn vooral Chinezen belast. Een ziekenhuis heeft recentelijk artsen uit de Filipijnen laten halen omdat Surinaamse artsen niet bereid waren het werk te doen. In de dienstverlening zien wij tegenwoordig steeds meer Surinaamse Nederlanders en Hollanders. Bij staatsolie werken ook een groep Italianen.


  Maak melding

 16. Werkloosheidspercentage in Surinam zeer hoog !

  Minister Soza zegt dat zij geen bakken heeft met werkzoekenden, wel bakken met mensen die zij on- en minvermogenkaarten geeft !

  Zij roept alle burgers op zich te melden voor deze begi-begi-karta, dat is NDP beleid in Surinam ! Moni de !

  PS :
  Leve het Mega-salaris van staatsadvisur Abra-Verdwenen-OW-jaarbudget !

  Moni de !


  Maak melding

 17. @uur van de ….waarheid

  Je lijkt zwaar getraumatiseerd en gefrustreerd getuige je uitspraken over je mede landgenoten Hindostanen.
  Zoek gauw hulp en ga in therapie. Misschien wordt je nog gered.


  Maak melding

 18. Warheid
  je hebt echt hulp nodig jouw haat tegen jouw eigen kondremangs is schandalig, je bent een echte racist en in je gedrag een slaaf van DDB. Alsof je er enig voordeel uit haalt leef je je uit met je racistische vuilspuien. Je bent het trieste uitschot onder de creolen en ik kan het kaf wel van de koren scheiden. Degenen die het niet eens zijn met jouw president Didibrie worden door jouw als Dalits gekenmerkt en mogen terug naar India. Jij bent een grote vijand van het Surinaamse volk en verdient het niet in zo’n mooi land te wonen. Als je zo superieur bent rot op naar een Afrikaans land en maak daar een supermogendheid van, hahaha. Want zwarten zijn in jouw woorden superieur toch.


  Maak melding

 19. sinds de afschaffing van de zweep vinden wij onze employee onder de kankantrie boom met een parbo-biri, bij de mofodoro van omoe-snesi om klanten lastig vallen, of santo-boma om te relaxen..

  zweepje zweepje pe yu deh 🙂


  Maak melding

 20. Fileren waaraan kan je zien dat Waarheid een Afrikaan is.
  Misschien is hij wel een getraumatiseerde hindoestaanse onaanraakbare, als hij drinkwater aanraakt, dan mogen de hogere kasten daar geen water meer van drinken anders worden ze onrein, dit is geen sprookje maar realiteit.
  En Suriname zit vol met racisten van alle groepen. Nederland had Suriname eigenlijk moeten verdelen in een paar delen. Bijv. een Aziatische gedeelte en een gedeelte waar jaarlijks gratis voedselpakketten naartoe gestuurd moesten worden wegens hongersnood.


  Maak melding

 21. Surinaam regeering moet alle hooggesgoolde werkloose mense bei-een roepe en verpligt klijne bedreif late starte met klijne supsiedie. Klijne bedreivjes. Dan sien wie heef talent en met hem groote bedreiv beginne. En sgoolverlaaters als arbijder neeme. Dan ook mislukte bedreivjesmense kreige ervaaring hoe werkt handel en prooduksie.


  Maak melding

 22. Uur van de….>WAARHEID,
  Uur van de….>WAARHEID of een DEBIELE ?? Phfffffff…
  JE DENKT MET JOU VIEZE VUILLE MOND, WANT ZODRA JIJ JOU MOND OPEN DOET KOMT ER STRONT UIT !!! DRUGSVERSLAAFDE IDIOOT! PLEASE WASH YOUR MOUTH or by the way WASH YOUR BRAINS !!
  Having said that,..Enjoy on your nonsense logic.
  Bevrijd je hart van haat RACIST !,..AMEN!!!


  Maak melding

 23. Menier Zwakka,

  Ieke is Erdem. ieke woone platte land turkei.
  Ieke ook hooggesgoolde anaal fa beet uit turkei.
  Ieke ook wil klijne bedreif start in Surnaam.
  Maar in Surnaam veel ander turkies mens uit hoge land van turkei al woonen en zei heb groote bedreif. Zei zeg ieke nie welkom in Surnaam.

  Menier Zwakka kan jei helpe mei?


  Maak melding

 24. Uur van de….>WAARHEID,

  Uur van de….>WAARHEID,RACIST,
  Je zegt, dat de grootste fout in de Surinaamse geschiedenis die gemaakt is HINDUSTANEN uit India te halen?? Hindustanen zijn naar Sur gehaald, omdat andere bevolkingsgroepen gefaald waren, om Suriname welvaart te maken. Wil je weten hoe er met Suriname gesteld zou zijn zonder Hindustanen? net zoals Haïti zonder Hindustanen! Vrijwel geheel Afrika behoort tot de Derde wereld. Met uitzondering van Zuid-Afrika en dat komt omdat daar veel BLANKEN en Indiërs en nu ook Chinezen wonen. Tenslotte zou jij en jouw soort honger lijden en sterven van honger zonder Hindustanen. Trouwens vraag jij je ook wel eens af welke bevolkingsgroep belastingbetalers zijn en wie de ROVERS zijn in Suriname? Weetje ook waar de belastinggelden die Hindustanen betalen gaan? ja juist, naar jouw soortgenoten en naar de ROVERS in bosland.


  Maak melding

 25. Inflatie 2 % en economische groei van4%.
  Ik dacht dat het planbureau en bureau statistiek zich met deze zaken bezig houden en niet de centrale bank van Suriname. Dit betekent dat zijne hoogheid hoefdraad deze instanties buiten spel zet. Advies aan de heer Hoefdraad met betrekking tot de bezuinigingen: Doek deze instanties op en neem ook de Algemene rekenkamer mee, want die voeren niets uit of beter gezegd: Die mogen in opdracht van DDB niets uitvoeren.


  Maak melding

 26. He jongens
  Willen jullie a.u.b. ophouden met de racistische teneur van deze discussie.
  Reden: ik ben reeds lang geleden tot de conclusie gekomen dat wij( en met wij bedoel ik de Hindoestanen aan de ene kant en de Creolen aan de andere kant) niet meer zonder elkaar kunnen.
  Enerzijds hebben wij Creolen de hindoestanen nodig omdat wij te lui zijn om te gaan planten en kweken. Dat doen de Hindoestanen voor ons. Anderzijds hebben de Hindoestanen de Creolen nodig om hun producten te verkopen. Sta daarom even stil wat er zou kunnen gebeuren wanneer morgen een van deze bevolkingsgroepen totaal zou verdwijnen uit Suriname. Ik ben bang dat die andere bevolkingsgroep het niet zou overleven.
  Het begint te lijken op de beginjaren 70 van de vorige eeuw. Het grote verschil is dat de Hindoestanen toen bang waren voor de Creolen, nu zijn de creolen bang voor de hindoestanen. Het interesseert mij niet wie de volgende president van Suriname wordt, als het maar geen DDB is. Voor alle duidelijkheid: Ik ben geen Hindoestaan. Ophouden met de racistische teneur.


  Maak melding

 27. Waarheid, wees blij dat je dankzij de hindoestanen hier nog je woord mag doen en doe snel om hulp te zoeken anders zul je heel eenzaam persoon zijn op deze wereld. Hindoestanen zij intelligente mensen. In afrika zij ze net zo dom als jij e saarom vechten ze en moorden ze elkaar uit.


  Maak melding

 28. @Uur van de….>WAARHEID

  Die joints van jou worden steeds sterker.

  Als je zo doorgaat komen de rookpluimen straks je hersenpan uit.

  PSA is een onzin ding van de NDP en dan moeten de NDP’ers hun rotzooi maar gaan opruimen !

  Uur van de waarheid is aangebroken voor Bouterse en consorten.

  Zeker 99,9 procent van de SurNeds piekert er niet over om naar dat verrotte land te remigreren.

  Sweet dreams NDP’ers !


  Maak melding

 29. De WAARHEID kwam voor sommige DALITS hard aan en natuurlijk spugen ze weer Haat tegen de creolen, zoals gewoonlijks kruipen de vhpDALITS Tuig in hun slachtofferrol. Natuurlijk de Waarheid is alweer een racist hij is ziek , hij haat de succes van de Hindoestanen, natuurlijk zijn die VHP Dalitsde beste leugenaars en ze dementeren vaak ze vergeten heel gauw wat ze over de creolen schrijven. Mijn schrijven is gericht tegen de VHP DALITS Tuig als Fileren, koelie Roy Homobri, Shayrie Darwin en derest van die vhptuig. HOMOBRI repte over een hindoestaanse superioriteit boven alle afrikanen maar helaas wordt een hindoestaanse superioriteit Wetenschappelijk niet ondersteund. Een Afrikaanse(Creoolse superioriteit wordt wetenschappelijk wel ondersteund, op verzoek post ik graag links van creoolse superioriteit en die zullen door de HATENDE Dalits veel dislike krijgen. Waarheid heeft geen problemen met de vredelievend hindoes slechts die DALITS tuig op waterkant. Ik heb genoten van een echte Surinaamse HINDOE die met racistische FILEREN een discussie heeft over normen en waarde , ik heb het tekst kopieert zodat iedereen kan lezen wat ik bedoelt met die DaletsTuig als FILEREN. We hebben meer mensen als die HINDU nodig .
  Dinsdag 7 januari 2014 om 10:44 uur, door HINDU
  fileren
  en jij noemt mij een zogenaamd hindu.
  ik denk niet dat jou mening wetenschappelijk is.
  het is,omdat het jou opgevallen is dat deze hindu niet achterlijk is,en genoeg wetenschappelijk
  kennis in huis heeft. jij praat over respect voor mens en natuur,geweldloosheid,ego.
  maar het vooroordeel naar mensen kan jij niet achterwege laten,jij zal en moet ndp in het negatief centrum plaatsen. ndp kan jij niet vergelijken met nps/vhp(front,combo),ndp zit er pas 3 jaren,front heeft meer dan 10 jaren gezeten. en wat ndp in 3 jaren bereikt heeft,is front in 13 jaren niet gelukt. nu dat jij de waarheid van een hindu gelezen hebt,raak jij in paniek,”ben jij dan als hindoe oprecht bezig,ik weet zeker van niet.jij scheld mensen van een partij uit,”maar ik weet zeker dat jij wel erger dan die mensen zou zijn als jij daar gezeten had. jou woorden is overladen van haat,ego,jaloezie,en jij komt heel racistisch over.
  met hindoes als jou praat ik liever niet
  Dinsdag 7 januari 2014 om 11:06 uur, door HINDU
  uur van de waarheid
  jij hebt ook gelijk,zij zijn haat dragers en haat zaaiers.
  valse hindoes kunnen maar een ding,;zij stellen zich als een clown,verrader,huigelaar voor om geliefd door het blanke ras te worden,net als schoot hondjes.
  I REST my Case. Kom op met de dislike hoe meer dislike hoe harder de waarheid je pijn doet.


  Maak melding

 30. Dinsdag 7 januari 2014 om 09:43 uur, door kolibri

  Waarheid, wees blij dat je dankzij de hindoestanen hier nog je woord mag doen en doe snel om hulp te zoeken anders zul je heel eenzaam persoon zijn op deze wereld. Hindoestanen zij intelligente mensen. In afrika zij ze net zo dom als jij e saarom vechten ze en moorden ze elkaar uit.

  HOMOBRI voor een zangvogel zing je alleen maar onzin, wordt het geen tijd om stront uit iemand zijn kont te pikken mischien wordt je wel rustig van en krijg je helderheid!


  Maak melding

 31. Dinsdag 7 januari 2014 om 08:55 uur, door john

  Inflatie 2 % en economische groei van4%.
  Ik dacht dat het planbureau en bureau statistiek zich met deze zaken bezig houden en niet de centrale bank van Suriname. Dit betekent dat zijne hoogheid hoefdraad deze instanties buiten spel zet. Advies aan de heer Hoefdraad met betrekking tot de bezuinigingen: Doek deze instanties op en neem ook de Algemene rekenkamer mee, want die voeren niets uit of beter gezegd: Die mogen in opdracht van DDB niets uitvoeren.

  JOHN heb je hier voor bewijs dat ze door DDB buiten spel zijn gezetof in opdracht van of roep je net als al die VHPTUIG zomaar wat?


  Maak melding

 32. A. Larm

  Mevrouw uur van de waarheid begrijp je nu waarom je voorouders met spiegeltjes en kraaltjes zijn omgekocht?¿¿¿¿¿¿.

  mevrouw larm ik heb die kunta kinten shaka zulu filmen ook gezien, sinds wanneer zijn filmen die gemaakt zijn door de kinderen van de DADERS bewijsmateriaal geworden over de geschiedenis tenzij je der bij was en zag dat ze met spiegeltjes en kraaltjes zijn omgekocht. laat een weten heb je met je tijdmachine gezien hoe het is gegaan?


  Maak melding

 33. Shayrie Darwin
  Ja ja ja alweer kraam je onzin uit. Afrika derdewereld land en India economische wereld macht die ieder maand voedsel hulp krijgt van de VN om hun bevolking te verzorgen.
  Alweer praat je onzin met je hindoestaanse propaganda. De hindoes hadden het zo slecht in hun eigenland dat ze besloten hebben om India te verlaten voor Afrika en Zuid-Amerika. De hindoes hebben geen welvaart in Suriname gebracht , welvaart is gecreëerd door de creoolse voorouders. Na de afschaffing slavernij wilden de voorouders niet meer voor de blanken werken zo hebben ze de nieuwe slaven uit India gehaald . http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/11/15/hindoestaanse_contractarbeid_vervolg_van_slaverni/ Ze Noemen ze de DALITS en die waren gekomen om de opgebouwde WELVAART door de creolen te behouden. De Hindoestanen zijn nooit Bouwer van welvaart geweest in Suriname het is de grootste leugen die DALETS aan iedereen vertellen maar de Nederlandse geschiedenis boeken vertellen hoe het is gegaan. De Hindoestanen vertelde onze creoolse voorouders hoe rijk ze India waren en de veel land bezaten ze waren vergeten te vertellen dat zij de slaven waren die het land in India moesten bewerken als KASTENLOZE.


  Maak melding

 34. Shayrie Darwin.

  Jouw posting is heel intresant,maar ik ben niet eens met de Volgende zin ; De Hindoestanen zijn gehaald omdat de andere
  bevolkingsgroepen gefaald hebben! Hallo zeg, de Javanen hebben zich ook de …….. gewerkt hoor! Dus vlakt deze bevolkingsgroep niet uit!!

  John ;

  Je hebt volkomen gelijk,het moet nu ophouden met dat gezeur over het Etnische gedoe! Wij moeten juist onze krachten bundelen en niet slap ouwe hoeren over onze
  afkomst.( We moeten leven als Tom en Jerry, teken film )
  We maken ruzie; maar, we kunnen het niet zonder elkaar punt uit,einde discussie !!!!!!


  Maak melding

 35. Voor de meeste sectoren waar laag geschoolde arbeidskrachten nodig is hoef je geen gastarbeiders te importeren. SCHOP DIE LUIE (CRIMINELE NEGERS) AAN HET WERK!
  Dan is het probleem opgelost. Maar ja, hun arbeidsetos is nihil.


  Maak melding

 36. Binda,het is geen slecht idee om gast arbeiders het land binnen te halen.
  ik ben eigenlijk meer voor het aanmoedigen van het su volk om zelf die stappen te ondernemen om het land en zijn producten zelf tot ontwikkeling te brengen.
  ik zou een wet uitvaardigen waar bv,scholing in bepaalde vakken,zoals landbouw,techniek,bouw verplicht zouden moeten zijn.
  een verplichting tot zelf en land opbouw kan allen maar positieve uitwerking hebben,maar als er niet aangewerkt wordt om het volk te upgraden of in die banen te leiden,gaat men net als die europeanen gast arbeiders het land binnen moeten halen,”en dat kan een negatieve inslag op het su volk hebben.

  of is men bezig om het koloniaal systeem te promoten.
  het gast arbeider systeem is het zelfde als slaven arbeid,”maak suriname daar niet schuldig aan,wij kunnen het zelf voor ons zelf doen”’zonder gast arbeiders.

  wat wij nodig hebben is een goede motivatie vanuit hogere hand.
  Discipline


  Maak melding

 37. Dinsdag 7 januari 2014 om 11:59 uur, door Pablo
  Voor de meeste sectoren waar laag geschoolde arbeidskrachten nodig is hoef je geen gastarbeiders te importeren. SCHOP DIE LUIE (CRIMINELE NEGERS) AAN HET WERK!
  Dan is het probleem opgelost. Maar ja, hun arbeidsetos is nihil.

  pablo

  geef niet de creool de schuld.
  er zijn ook andere volken die in su wonen en geen werk hebben ,of niet willen werken.

  nu zoek jij geen oplossing,maar geef jij aanleiding om maar een bevolking’s soort de schuld van alles te geven,en dat noem ik onrechtvaardig.


  Maak melding

 38. @ Sari

  U of je moet de gootafvoer van jezelf heel zuinig mee omgaan!Helemaal een minderwaardig sterveling dat een drek is en in een vuilnisvat thuis hoort,trouwens welke echte Surinamer eet nauw geen roti bij kirpalani als je een grote trek heb of een onverzadigbare verlangen van heb.Na wan sari torie!

  @ SRIKA

  Ik had gedacht aan minpunten,maar in het jaar 2014 zal U zich onbeperkt verlustigen van pluspunten.
  U reactie is totaliter goed waarneembaar en ook helder.


  Maak melding

 39. @SRA

  Alle andere bevolkingsgroepen werken!!!
  Toen je baasje de opening verrichte van het staatscassave fabriek was je heel blij want toen had jij het in je gedachte dat jou soort Suriname tot cassava land zou maken. Suriname zou groeien en bloeien dankzij cassava ,import en export zouden naar grot hoogten gebracht worden dankzij cassave.Want jou soort zou zogenaamd de anderen bewijzen dat ze kunnen werken. Maar neen hoor waarom gaan ze zwoegen op de velden in de felle zon. Ze eten liever rijst dat de hindostanen planten!
  Waarom gaan werken als anderen ervoor kuinnen zorgen dat je rijst in de winkel kan kopen die anderen planten?!
  DUS WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET ZO MAKKELIJK KAN??!!


  Maak melding

 40. @Michael
  Hahahaaaaa……kijk maar naar het staatscassave bedrijf, die staat te rotten en geen 1 creool die ooit 1 cassave heeft geplant en geleverd aan deze staatsfabriek!
  Je zou denken van he cassave is hun hoofdvoedsel zij gaan het doen,neen hoor zij doen het niet. Zij eten liever rijst waarvoor de hindostaan gezwoegd heeft op de rijstvelden!


  Maak melding

 41. RAY
  woon jij in suriname om te weten wie wel en niet werkt.
  verder wil ik niet op jou posting ingaan,omdat het op de een of ander manier op racisme uit gaat vallen,en daat hen ik geen zin in.

  ik heb het over su en de surinamers,”jij praat over hindoestaan en scheld de creool uit.


  Maak melding

 42. 07 jan. 2014

  Beste @John,

  Bedankt voor jouw opmerking.

  Ja, het is waar dat Srika vaker op dit forum geboycot wordt door zij die dit forum beheren.Zelfs het veranderen van de inhoud van de posting of de posting geheel tegenhouden is al vaker voorgekomen. Protesteren helpt niet.

  De vermoedelijke bedoeling is om Srika te ontmoedigen verder op dit forum te participeren. Dit probeert men ook te bereiken met de minpunten.Maar alleen wanneer Srika in het straatje van de forumhouders post, is wat acceptatie te bemerken.

  Dat geeft het karakter van dit forum weer. Ook ziet Srika op dit forum het openlijke racisme binnen de postings toenemen.

  Wij mogen van mening verschillen, maar breng dan geen persoonlijke, feitenloze en op het ras gerichte postings uit.En de forumhouders laten dit steeds weer toe!!!

  De beheerder van deze site is in Rotterdam geregistreerd en de politiek binnen Rotterdam begint nu ook aandacht te krijgen voor de racistische verschijnselen op dit forum. Ook in Suriname kijkt men met een wakend oog naar de ontwikkelingen op dit forum.De reacties hier,op dit forum, kunnen bijdragen tot negatieve implicaties binnen de Surinaamse samenleving.Misschien is dat ook het streven van de forumhouders.

  Maar de uiteindelijke verantwoordelijke zijn de forumhouders. Die moeten worden aangesproken, daar zij als enigen de controle hebben een posting te blokkeren of het vol te schieten met minpunten.

  Of de posting van Srika wordt geblokkeerd of de posting wordt volgeschoten met minpunten! Doe maar!!!
  Srika


  Maak melding

 43. @SRA
  Alweer Racisme aanhalen….bij jou gaat racisme hand in hand samen netals bij jouw baasje Amnestie hand in hand samen gaan!
  Wij geven jou de feiten door stommerik ,alleen doet het je pijn om de waarheid te horen!


  Maak melding

 44. RAY
  jij bent echt ziekelijk ziek.
  de waarheid,jij bedoeld jou waarheid.
  blinde haat laat jou meer en meer in een diepe donkere dal zakken,en strak kan jij er niet meer uit.


  Maak melding

 45. @ SRA

  Noem je dit nieuws?De inhoud van dit soort nieuwtjes wordt toch nooit eerlijk opgepakt of met specifiek gerichte focus aan ten koste gelegd,jammer genoeg.


  Maak melding

 46. WAARHEDEN :

  De CBVSur speelt nu informatie-verstrekker, nadat de door deze regering bij haar aantreden aangetroffen monetaire en goudreserves danig zijn aangetast.

  Jammer dat dit familielid van de Pres, GEEN DRINGEND advies mag/wil geven aan de Regering/Pres, om onmiddellijk te STOPPEN met ONZINNIGE CONSUMPTIE-UITGAVEN !

  Hoe lang kan de CBvS nog intervenieren als regering en Pres onnodige uitgaven blijven doen ?

  Ook de totale salsaris-uitgaven van de overheid zijn wederom enorm gestegen, iets waarop analisten van de Royal Bank of Canada, deze week ook weer hebben gewezen !

  Wanneer komt er iets PRODUCTIEFS uit de bus, dat de staat
  dringend benodigde gelden oplevert ??


  Maak melding

 47. Wel gastarbeiders uit de eigen regio, want voor de sectoren Landbouw, veeteelt en visserij heb je geen hooggeschoold arbeiders nodig. Het zijn trouwens sectoren die je bijna volledig kan mechaniseren, waardoor je hoge opbrengsten heb, met weinig arbeiders.


  Maak melding

 48. @SRA

  Ik moedig jou soort om te gaan werken . ik wijs jou soort erop dat de rest van de surinamers werken en zij alleen niet. En wat doe jij? Jij moedigt jou soort juist aan dat zij niet hoeven te werken .


  Maak melding

 49. Suriname doet er goed aan bij de volgende verkiezingen gelijktijdig een referendum te houden over de toekomstige status van het land.

  Een terugkeer naar de status van voor 1975 is geen gezichtsverlies. De periode binnen het Koninkrijk der Nederlanden wordt in de geschiedenis gekenmerkt als een periode van politieke stabiliteit en economische vooruitgang van Suriname.

  Je onderkent als land en gemeenschap dat de overhaaste onafhankelijkheid niet gedragen werd door de meerderheid van de bevolking en dat de geschiedenis over de afgelopen 40 jaar heeft bevestigd dat Suriname als zelfstandig land met een veel te kleine bevolking niet levensvatbaar is deze economische tijd van globalisering.

  De samenwerking binnen de Caricom heeft Suriname geen economische en politieke voordelen opgeleverd. De economische vooruitgang van het land is gestagneerd na de onafhankelijkheid in 1975, terwijl de politieke tegenstellingen tussen de diverse bevolkingsgroepen alleen maar is toegenomen. In dit klimaat is geen vooruitgang mogelijk voor het land en volk, waarvan de helft zelfs in Nederland woonachtig is.

  Suriname heeft weinig keus in deze. Niet terugkeren naar de situatie van voor 1975 betekent op langere termijn onherroepelijk dat het land ten prooi zal vallen aan China.

  De ontwikkelingen in Afrika moeten bij de Surinaamse bevolking en de politieke elite de alarmbellen doen afgaan. Wat in Afrika gebeurt is synoniem aan een moderne kolonisatie van het continent door de Chinezen. De geschiedenis herhaalt zich.

  Inderdaad, China legt wegen en spoorlijnen aan in Afrika, bouwt ziekenhuizen en scholen en ook moderne steden worden met Chinees geld gefinancierd. Echter, de keerzijde is dat de Chinese overheid steeds meer de politiek bepaalt en waar het westen de banden met een bepaald land laat afhangen van de mensenrechten en democratiseringsproces, daar heeft China een eigen politieke kijk op. Mensenrechten en democratiseringsproces zijn ondergeschikt aan de economische en politieke belangen op de langere termijn. Voor nu gelden alleen de economische belangen.

  De politiek die de NDP en Bouterse nastreven loop parallel aan de politiek van China.

  Hoe vaak is Bouterse in het parlement verschenen om zich te verantwoorden voor de zijn politieke beslissingen?

  En inzake mensenrechten is een amnestie wet aangenomen, die zijn weerga niet kent in de moderne geschiedenis na de 2e wereldoorlog.

  Inderdaad, deze president heeft heel goed geluisterd en gekeken naar de politiek die China voorstaat en kopieert het langzaam in zijn voordeel.

  Met steun van de Chinese overheid, die zowel financieel als politiek, inclusief massale Chinese immigratie, garant staat voor een voortzetting van de semi-dictatoriale eenpartij politiek van de NDP.


  Maak melding

 50. Michael jij moet op PLEUREN van deze site, dit is een Surinaamse site ga naar je eigen Nederlandsite kritiek uiten op het beleid Rutten. Michael maakt Suriname uit voor een verrotte corrupte land en krijgt van die VHP dalits positieve likes, kraak Surinaamse mooie natuur af met kwik en ongedierte hij krijgt weer positieve likes van die VHP Dalits, nu pleit hij om van Suriname weer een kolonie te maken zodat Nederlandse bedrijven de rijkdommen kunnen stelen want Nederland kom nu achter dat Suriname in de top 10 landen staat wat rijk aan grondstoffen is en Nederland niet dus willen de parasieten de boel stelen om Nederland rijker te maken. Michael pleit voor Suriname als een NEDERLANDSE kolonie met een apartheid stelsel zoals ze dat eerder deden. Nederlandse apartheidstelsel in Suriname hield in alle bevolking groepen krijgen aparte buurt toegewezen om te wonen en Nederlanders krijgen de beste plaatsen toegewezen en ze moeten allemaal werken in dienst van Nederland zonder rechten de bevolking waren derderangs burgers in eigenland. Laten wij niet vergeten tijdens de Nederlandse bewind Surinamers geen rechten, wie demonstreerde voor meer democratie in Suriname werd op gepakt en naar een Nederlandse gevangenis gestuurd wegens het ondermijn van de staat der Nederlander. Michael creolen hebben nog een appeltje te schillen met de kinderen van de slavendrijvers, we wachten wel de juiste moment af zoals het in de heiligboek staat geschreven slaap zacht Michael je ziet je ondergang niet aankomen.


  Maak melding

 51. Alleen maar dikke praat van bijna iedereen. Ga toch eens een keer serieus aan het werk en doe wat met de rijkdommen van Suriname. Allen maar praat en goede sier! Waar blijft toch die cultuuromslag! Praatjes vullen geen gaatjes! Wil je wat bereiken zul je de spreekwoordelijke mouwen op moeten stropen.


  Maak melding

 52. Dinsdag 7 januari 2014 om 12:49 uur, door Ray
  @Michael
  Hahahaaaaa…… Zij eten liever rijst waarvoor de hindostaan gezwoegd heeft op de rijstvelden!
  ==================================

  Is er iemand die ze dwingt om de rijst te planten??


  Maak melding

 53. De beloofde ontwikkeling van productiesector en landbouw blijft uit. Het geloof in eigen kunnen ontbreekt. Buitenlandse bedrijven en aannemers moeten de job in Su komen klaren. Je zult altijd buitenlandse krachten nodig hebben. Maar niet ten koste van Surinamers. Ordening van de arbeidsmarkt is noodzakelijk. Maar nogmaals ondernemerschap moet gestimuleerd worden, Surinamers moeten praktischer worden. Een voorbeeld is dhr.Jharap die als pioneer Staatsolie heeft opgebouwd. Zo moeten meer ondernemingen ontstaan. Op dat gebied moeten er plannen en inzichten op papier gezet worden die straks door de nieuwe regering in beleid moeten worden vertaald. Psa moeten als een welkome groep gezien worden aangezien velen uit deze groep staan te popelen om aan de slag te gaan in Suriname. Zoals de VHP heeft gedaan in Nederland zijn diaspora conferenties een must. Psa wil zien wat de mogelijkheden zijn en wat hun te wachten staat.
  De overheid moet ook faciliteiten scheppen zoals infrastructuur en bedrijventerreinen. Nu komt het voor dat midden in een woonbuurt afvalverwerkingsbedrijf staat. Ongekend. Regionale ontwikkeling moet meer omvatten dan beschikkingen ondertekenen. Ook de kolonisatie door China is zorgelijk. Voordat je weet bepaalt het grote geld in China wat er in Suriname gebeurt, als de politiek volledig in de greep van deze groep komt. De kleine opkomende Surinamer heeft dan geen kans meer. Dit alles staat en valt met projecten en plannen zoals die door het NF nu gemaakt wordt.


  Maak melding

 54. RAY, om te promoten dat vhpDalits de beste landbouwers zijn is weer Bullshit,ik begin te geloven dat na Lafheid ook Liegen in de Genen van de Hindoestanen zitten. Voordat de hindoes in Suriname kwamen was Surinaamse landbouwsector de beste die er was. de Creoolse voorouders werkte in De landbouwsector en in andere sectoren werd alle werk door creoolse voorouders uitgevoerd. De landbouwsector was de de creme de la crème onder de creolen, na het afschaffing van de slavernij wilde de creolen niet meer werken voor de blanken wat die ook boden, slecht enkel werkte voor perceel en geld voor deze blanke duivels. De Surinaamse landbouw stond na het afschaffing van slavernij op instorten en Nederland haalde de Hindoestanen en Javanen om het werk uittevoeren die de creolen voorheen deden. De Javanen waren harde werkers maar de Hindoestaanse tijdelijke contractarbeiders Bakte der niks,(in de boeken staat vermeld dat ze moesten wennen aan hun omgeving) maar tot op heden zijn ze aan het wennen aan hun omgeving. Nadat de Hindoestanen de landbouwsector hebben overgenomen is het bergafwaarts gegaan met de kwaliteit en de productie in de landbouw in Suriname. Als men wilt zien wat de productie van landbouw was toen het door de creolen werden gedaan en door de Hindoestanen raad ik je de geschiedenis boeken aan daarin staat vermeld hoe slecht het ging in hindoestaanse handen en tot opheden hebben we last van het is nooit meer goed gekomen. Met de landbouwsector in hindoestaanse handen waren de kwaliteit slecht en productie laag dat betekent voor Nederland inkomsten bederving en probeerden ze de creoolse voorouders massaal naar de landbouwsector te lokken maar het was vergeefs de Trotse creoolse voorouders hielden voet bij stuk dat ze niet meer voor deze blanke Duivels zouden werken en Nederlanders plakte een ETIKET op de creolen die tot opheden wordt gebruikt,De Creolen Zijn te Lui om te Werken! Anno 2014 wordt deze wapen nog steeds gebruikt tegen de creolen voorral door de hindoestaanse dalits.


  Maak melding

 55. Maandag 6 januari 2014 om 20:12 uur, door Jacobus
  De regering van toen wist al dat ze na de onafhankelijkheid het Kabalebo project zou starten.Jaren daar voor begonnen ze met het opleiden van technici op MTS niveau.Dat was dat ze wisten waar heen ze wilden.
  ===============================
  Omdat ze het zo goed wisten hebben ze een spoorlijn aangelegd die liep van ergens naar nergens….. dit ondet toeziend oog en met open knip van TH deskundigen uit NL.
  Ja toch het geld moest op en vooral retour naar afzender.

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Van een rijk land naar arm land gaan alleen gekken.
  ===================

  Aahh jou voorouders waren dus GEKKEN!


  Maak melding

 56. Ik zeg toch al lang dat de oplossing voor Suriname is de 2 deelstaten? Harivart voor de goedwillende en beschaafde mensen en de rest voor de ongeciviliseerden. De laatsten mogen dan doen in hun staat waar ze zin in hebben zonder dat iemand zich aan hen ergert. Bouterse en zijn regering bereiden de totstandkoming van de 2 deelstaten voor zonder dat ze het zelf beseffen. Vroeg of laat gaan mensen dit eisen!


  Maak melding

 57. Dinsdag 7 januari 2014 om 16:16 uur, door michael
  Suriname doet er goed aan bij de volgende verkiezingen gelijktijdig een referendum te houden over de toekomstige status van het land.

  Een terugkeer naar de status van voor 1975 is geen gezichtsverlies. …….
  ==================================
  Een heel goed idee!!

  Onder 1 voorwaarde.

  Dat indien het voorstel wordt afgewezen de voorstemmers hun Surinaamse Nationaliteit onherroepelijk verliezen en zich verplichten om binnen afzienbare tijd (max.1 jaar)het land definitief te verlaten.


  Maak melding

 58. Bouterse grootste fout behalve die onschuldige mensen die zijn vermoord was de kans aan te grijpen om alle VHP Koelies het land uit te zetten tijdens zijn staatsgreep. Hij had alles moeten onteigenen van die VHPDALITS en met een rugzak naar huis sturen naar India, zoals AMIN in Uganda dat heeft gedaan. Als Bouterse dat had gedaan dan waren we van al die stelende parasieten racistische VHPtuig af en Suriname kon als één volk samen leven met de niet racistische Hindoestanen. Konden we de klok maar terug draaien dan was er geen Decembermoord geweest maar een grote schoonmaak, Uitzetting van al die vhPdalits. Als AMIN dat kon dan kan ieder zwarte leider in Afrika en Zuid-Amerika dat ook. Ik wil de moderators bedanken het valt niet mee iets te posten jullie maken het echt moeilijk voor mij maar Waarheid gaat nergens en met amateurs moderator reken ik graag af.


  Maak melding

 59. Dinsdag 7 januari 2014 om 19:37 uur, door Bharat
  Ik zeg toch al lang dat de oplossing voor Suriname is de 2 deelstaten? Harivart voor…..
  Vroeg of laat gaan mensen dit eisen!
  =====================================

  Beste man je hebt toch al je deelstaat waar je eisen kan stellen!

  Pak de boot en ga naar jou deelstaat Bihar.

  Laat de schrijnende armoede van daar jou niet tegen houden want je kan toch heel goed rijstplanten en landbouw doen; toch?


  Maak melding

 60. Ik heb een beter idee. Houd bij de verkiezing in 2015 ook ee referendum over de 2 deelstaten: Harivart en XXXXXland.
  Harivart beslaat het gebied vanaf Guyana tot half Paramaribo.


  Maak melding

 61. Abaisa, jij mag vertoeven in het gebied van Marowijne tot Frans Guyana. Waarschijnlijk heb je zelfs grond in bezit daar, dus dan is het erg makkelijk voor jou.
  Harivart voor de beschaafden!


  Maak melding

 62. SRA ik wilde jou positieve like geven maar dat werk bij jou niet de moderators hebben alleen negatieve like bij jou standaard gesteld. wat zijn het zielig koelies!


  Maak melding

 63. Namie,

  Jullie krijgen ook je staat, slechts een hoor, nl XXXXXXland, van half Paramaribo tot Frans Guyana. Ik wens je alvast veel plezier daar.

  P.S: hoe wil je jou XXXXXXXland noemen? Waarheidsland?


  Maak melding

 64. Ray je gebruik altijd dat woord baas (Bouterse) bij de creolen mischien wordt het tijd dat jouw Baas santhokie die kleine thokie uit zijn broeke haalt en in die apenbek pijpbek van jouw stop mischien wordt je der rustig van en toon je respect voor de creolen de eigenaar van suriname!


  Maak melding

 65. Als ik sommige reacties hier lees, realiseer ik dat er behoorlijk veel wantrouwen is onder de Surinamers. De heer Binda heeft zijn visie gegeven over het belang van een migratiebeleid, maar een groot deel van de reacties hebben hiermee niks te maken. Ik ben in ieder geval erg blij met de verscheidenheid aan culturen in Suriname.


  Maak melding

 66. Bharat, nee ik heb een andere naam ingedachte geenkoeliesZijnWelkomLand klink veel beter en brengt duidelijkheid met zich mee, ja toch.


  Maak melding

 67. observer, heb je goed gezien het is een strijd ttussen de GODELIJKE Creolen en de VHPDALITS uit india. derest van de hindoestanen zijn oke slecht grote gpoep racisten moeten we kwijtraken


  Maak melding

 68. Het is een kwestie van loon naar werken. En dat is het grootste probleem waar Suriname mee kampt. De meeste SurNeds zullen niet naar Suriname vertrekken om een schamelijk loon. Nu men Filipijnen heeft ontdekt, die voor een grijpstuiver willen werken, zal het niet beter op worden.


  Maak melding

 69. Dinsdag 7 januari 2014 om 20:04 uur, door Bharat
  Abaisa, jij mag vertoeven in het gebied van Marowijne tot Frans Guyana. Waarschijnlijk heb je zelfs grond in bezit daar, dus dan is het erg makkelijk voor jou.
  Harivart voor de beschaafden.
  ======================================
  Het is lastig hé om genezing te vinden van jou eeuwige trauma van landloosheid!

  Ook al zouden we het land verdelen dan nog zou jou eeuwige trauma die de landhonger van jou veroorzaakt niet te stillen zijn en zou je opnieuw opzoek gaan naar nog meer land.
  Het spijt ons zeer dat jij komt uit een systeem waar je NOOIT land zou kunnen bezitten echter is dat jouw probleem en niet de onze.

  Move your GREEDY eyes away from the land of the real Americans (Arrawak, Trio, Wayana etc.) and get the hell back to where you came from.


  Maak melding

 70. onWaarheid, Is duidelijk hoor, maar pas op voor de Chinezen, want dan gaan zij zich welkom voelen in jou staat.

  Overigens, erg fijn van je dat je je eigen deelstaat aanvaardt. Werk hard voor de totstandkoming van beide deelstaten. Dan gaat Suriname een mooie toekomst tegemoet. Ieder krijgt wat hij wil.


  Maak melding

 71. Abaisa,

  Vroeg of laat gaan we allemaal terug naar waar wij vandaan kwamen: hel of hemel.

  Maar eerst wil ik vertrekken naar Harivart.

  Overigens, Abaisa, zet je ook zo’n grote mond op tegen de Fransen die ‘jouw’ land bezet houden? Ik hoor je nooit daarover.


  Maak melding

 72. Bharat, wij hebben geen twee staten nodig éénding is duidelijk Suriname is van de CREOLEN, wetenschappelijk onderzoek toont aan de eerste Amerikaan was een afrikaan. vertel mij waarom denk je dat de Hindoestanen nog meer staten nodig hebben , jullie hebben srilanka, Afghanistan, Pakistan, India. ga maar met die staten onderhandelen voor een eigen land, Hindoestanen horen in Azië en niet in Zuid-Amerika en Afrika. CREOLEN woonplaats is het hele aardbol waarom omdat wij de eerste mens hier waren, wij zijn overal zelf in India.


  Maak melding

 73. bharat, DE STRIJD TEGEN DE CHINEZEN IS ALBEGONNEN , WIE WEET KUNNEN DE HINDOES EN CHINESE 1 BOOT DELEN OM TERUG TEGAAN NAAR HUN EIGEN LAND JULLIE ZIJN TOCH BUREN VAN ELKAAR.


  Maak melding

 74. Mebaryu, het wordt gezellig in suriname die javaanse vrouwen krijgen eindelioj cooncurentie. filipijnse vrouwen zijn van harte welkom in suriname.er werk voor zr in DIAMOND.


  Maak melding

 75. Deze Shyam Binda,kraait uit zijn nek als een kip zonder kop!! Ik ben pas van SU!! na 4 maanden en je wilt niet weten! ik heb gemerkt dat SU’s alles beter weten en kunnen! alleen moet jij voor hen denken!!


  Maak melding

 76. Eduard Lupson, jouw gedrag doet me denken aan de stoere maar in werkelijkheid laffe relschoppers die bang zijn voor witte haaien,krokodillen,ratelslangen,giftige spinnen,pitbulls en de beren op hun weg.Je fantaseert allemaal problemen die helemaal niet bestaan.Begin je maar goed voor te bereiden op de aaneengesloten termijnen die onze president nog nodig zal hebben om Suriname te ontwikkelen.

  Ik blijf bij mijn standpunt dat de overheid in Suriname de landbouw als een van de kernpilaren van de Suriname economie moet beschouwen.Als het moet zal de overheid desnoods landbouwers uit Turkije, Afrika, India, Indonesië,China,Thailand, de Filipijnen,enz moeten aantrekken om de potentie aan landbouw van Suriname te ontwikkelen.

  De overheid moet zich helemaal niets aantrekken van de lafbekken,meelopers,dromers,opportunisten,doemdenkers,onheil voorspellers en het bagger van het NieuwFront.Het NieuwFront moet zich opdoeken.


  Maak melding

 77. onWaarheid,

  Zolang creolen beweren dat Suriname alleen van hen is, zijn er 2 staten nodig!

  Pas wanneer creolen tot inkeer komen en inzien dat Suriname van alle Surinamers is en zich daar ook naar gaan gedragen, gaan de anderen er zich meer thuis voelen.

  Maak ook niet de fout om Hindoestaanse Surinamers als Indiers te zien. Wij zijn geen Indiers, wij zijn Hindoestaanse Surunamers, net zoals jullie Afrikaanse Surinamers zijn en geen Afrikanen meer zijn.

  Dat verhaal van jou dat creolen nog voor de Indianen in Suriname woonden doet niet ter zake, want jij bent een afstammeling van de Afrikanen, niet van die ‘Surinaamse’ creolen.

  Nogmaals, zolang creolen beweren dat Suriname alleen van hen is, mogen alle anderen een eigen deelstaat in Suriname claimen.


  Maak melding

 78. Impressies van een dag in de Kwattaweg.
  Ik loop naar de Chinees om een pak melk en de krant te halen. Onderweg kom ik mijn Creoolse overbuurman tegen die mij verteld dat zijn vrouw in het Academisch ziekenhuis is opgenomen vanwege ernstige maagklachten. Het gaat nu wel beter en volgens de Hindostaanse specialist kan zij over 2 dagen naar huis. Op het moment dat ik een blik werp op het hoofdartikel in de krant hoor ik iemand zeggen “zwagrie fawaka” Ik draai mij om en zie Hugo, met wie ik vroeger ging voetballen. Wij stoppen bij de Javaanse Warung voor een loempia en praten over de goede oude tijd.
  Zo leven de mensen in Suriname dag in dag uit met elkaar en dat moeten wij niet gaan verpesten met onze frustraties.


  Maak melding

 79. Dinsdag 7 januari 2014 om 20:37 uur, door Bharat
  Abaisa,

  Vroeg of laat gaan we allemaal terug naar waar wij vandaan kwamen: hel of hemel.

  Maar eerst wil ik vertrekken naar Harivart.
  ====================

  Helaas vaart de Lalah Rookh niet.

  De snelste manier is een vliegticket kopen naar Mumbai of Delhi en daar vandaan door naar jou deelstaat Bihar.
  Met wat geld in de hand lukt het je vast wel om jou droom daar te verwezenlijken!!

  suc6 en ga SSneLL!!


  Maak melding

 80. @Eduard Lupson en andere NieuwFront-hufters,er is een groot tekort aan goed arbeidspersoneel in Suriname.Door de schaarste aan goede arbeid is de prijs van de factor arbeid schrikbarend duur geworden.Het is dus noodzakelijk dat er goede buitenlandse arbeidskrachten worden aangetrokken om de exorbitante prijs voor arbeid naar beneden te drukken.

  Bedrijven maken misbruik van deze situatie.Door de schaarste brengen ze particulieren grote bedragen in rekening voor hun geboden diensten.Deze problemen lijken steeds meer in omvang in Suriname toe te nemen.Ondanks de afkeurende opmerkingen van de NieuwFront-hufters gaat de economische ontwikkeling van Suriname dankzij de politieke inzichten van president Bouterse gewoon door.


  Maak melding

 81. B.C.

  Als iederéén zoals jij en Hugo denken,zou de wereld anders uitzien.Uiteraard heeft een ieder een andere Politieke voorkeur,maar om een ander die niet jou mening deelt voor
  een Koelie of iets erger uit te maken gaat me te ver!
  Wij zijn tenslotte allemaal Sranan man,wat is dat nou voor een gelul ! B.C. deze slaat niet op jou,dus lees goed wat ik hiermee wil zeggen.

  A tan so.


  Maak melding

 82. K@Warheid,
  je bent weer druk bezig met de WKN te bevuilen met jouw negativiteit en racistische haat. SLAAFWAARHEID is dolgelukkig omdat hij een zogenaamde @Hindu heeft gevonden die zijn haat tegen Hindoestanen ondersteunt. @Hindu is een ruggegraatloze kontenlikker die accepteert dat SLAAFWAARHEID de Hindoestanen denigrerend koelie en dalit noemt. @Hindu ik noemt dit zelfkastijding, ga straks zijn tuin schoonmaken want dan ben je een goeie koelie voor SLAAFWAARHEID.
  @Hindu vindt dat het Hindoeïsme zijn oorsprong in Afrika heeft en mijn vraag of er daar archeologische vondsten of wetenschappelijk bewijs voor is reageert hij niet. @Hindu vind zichzelf wel wetenschappelijk onderlegd.
  @Hindu noemt zichzelf Hindoe maar vindt er dat geen filosofie achter de religie zit.
  Verder vindt @Hindu het blijkbaar normaal dat SLAAFWAARHEID zichzelf superieur noemt, terwijl in de Hindoeistisch leer EGO een grote misleider van de mens en menselijkheid is, die de mens van zijn echt innerlijk kern verwijdert. SLAAFWAARHEID heeft de grootste EGO die er is. Doet mij vermoeden dat @Hindu helemaal geen Hindoe is maar verzonnen om de racistisch aanvallen hier op WKN voort te zetten.
  Dus SLAAFWAARHEID stop met het vervuilen van WKN met je haat en racisme. Rot op naar een willekeurig Afrikaans land en maak het daar tot een wereldmacht, zodat we kunnen zien hoe superieur je bent. Met hier op WKN steeds irriteren helpt niks. Ga eens werken, want met de tijd die je hier besteed met het verspreiden van koeterwaals kom je daar niet aan toe. Anderen zoals de Hindoestanen zijn druk bezig met werken en het land vooruit te brengen.

  De strijd van @FILEREN is tegen deze incompentente regering van het NDPtuig zoals Abrahams en Bouterse die het land weer eens naar de klote brengen. De tekenen zijn daar dat het land afstevent op een financiele en economische ramp. Deze criminele president Wolf en zijn criminele zoon hebben het land negatief op de kaart gezet. De mensen die daar oppositie tegen voeren worden afgeschilderd als landverraders. NDPtuig zoals Limbo en SLAAFWAARHEID gebruiken ook nog racisme tegen Hindoestanen om het wanbeleid van DDB-CC1 te verdedigen.

  Om toch terug te keren tot deze topic. Surinamers moeten de kansen in het land pakken en blijven werken aan de toekomst. De regering moet het stimuleren dat mensen gaan ondernemen en niet dat ze naar sociale zaken gaan met hun water en electriciteitsrekening. Het is geen Cuba, Venezuela of Iran. Buitenlandse werknemers zijn welkom als aanvulling maar niet als er genoeg Surinamers zijn om te werken.


  Maak melding

 83. Het is duidelijke de meeste mensen hier zich niet met racisme bezighouden maar met de actuele feiten uit Suriname. SLAAFWAARHEID heeft een hindoestaan gevonden die zich onderdanig opstelt.
  Uit de postings kan ik opmaken dat er vele waarachtige creoolse Surinamers zijn die hun mening niet baseren op racisme :
  @Anitri taki
  @Srika
  @John
  @Kolibrie
  @Grasbarki
  @Pablo
  @@Observer
  @Mebaryu
  @BC
  etc. etc.
  Ik zal het niet met alles eens zijn wat ze zeggen, en er zullen een paar niet creolen tussenzitten, maar wat ik aangeef is dat ze een mening geven gebaseerd op feiten.


  Maak melding

 84. Fileren;

  Ik kijk niet naar iemand zijn /haar kleur,maar naar zijn/ haar gedrag. Dat is voor mij heel belangrijk, heb dat van mijn zalige ouders geleerd.


  Maak melding

 85. @Grasbarki
  een zeer respectabele mening wat jij hebt.
  Ik ken creoolse Surinamers niet anders dan dat ze met alle volken overweg kunnen. Maar overal heb je rotte appels tussen.


  Maak melding

 86. Surinamers willen niet werken in de landbouw? Betaal ze redelijk en naar geleverde prestatie, dan zullen ze wel werken in de landbouw en in andere takken.
  Een goede werkgever zorgt ervoor dat de werknemer niet hoeft na te denken wat hij moet doen, maar precies weet wat hij moet doen. Dat verhoogt zowel de werklust als ook de prestaties. Het denken moet worden uitgewerkt door de management.


  Maak melding

 87. @Fileren:
  Ik ben opgegroeid in de tijd toen niets mocht en de tegenstellingen in Suriname zeer heftig waren.
  Zeg maar in de tijd van de anitri bakbatitri en de lomsoe dagoe. In die tijd mocht je ook niet verliefd worden op een hindoestaans of javaans meisje. En als je homo was deed je er beter aan naar Nederland te vluchten.
  Op basis van al deze ervaringen heb ik één belofte gemaakt:
  Ik zal niemand discrimineren op grond van:
  Geloof
  Politieke overtuiging
  kleur
  ras
  sekse
  seksuele geaardheid
  fysieke eigenschappen (dik, dun, klein, groot etc)
  Opleiding.
  Ondanks het feit dat mijn negatieve ervaringen op diverse gebieden (vooral in Nederland) dit zouden rechtvaardigen.
  Maar, in ieder geval bedankt dat het jouw is opgevallen.


  Maak melding

 88. @ W…> staat voor WAARHEID

  WARHOOFD…..> staat voor ONWAARHEID, je bent wel goed bezig op WKN.

  Haast iedereen heeft het bij het verkeerde eind, alleen jij ziet licht aan het einde van die donkere tunnel.

  Zonder de SurNeds en families uit de VS waren jullie allang verzopen, net als die cassave aanplant in Para.

  Dus nu maar een toontje lager gaan zingen en accepteren dat het de Surinamers in bijna 40 jaar niet gelukt is om zelfs het TIGRI gebied te verdedigen tegen de Guyanezen.

  Om maar te zwijgen over de Corantijn rivier, die volledig als Surinaams grondgebied werd toegewezen door het Zeerecht tribunaal, maar door de Guyanezen in de praktijk als hun eigen grondgebied wordt beschouwd.

  Als een geslagen HOND accepteert Suriname dat Guyana concessies afgeeft aan buitenlandse ondernemingen in het BETWIST gebied en de Corantijn rivier leeg vist.

  Volgens jou is Suriname toch alleen van de CREOLEN ?

  Als je zo heldhaftig bent, trommel dan alle CREOLEN op en verjaag die Guyanezen van het Surinaams grondgebied.

  Anders moet je nu langzamerhand gewoon je grote bek dicht houden. BLAASKAAK !


  Maak melding

 89. Hetzelfde verhaal hoor je overal, wat er voor mij achter zit is dat veel werkgevers waar ook ter wereld in het algemeen niet willen investeren in werknemers en altijd op zoek zijn naar zo goedkoop mogelijke arbeidskrachtenkijk maar naar Nl. eerst de zuid-europeanen, toen de Turken en de Marokkanen, nu de Polen, Roemenen en Bulgaren, allemaal aan het werk voor het minimum of minder getuige de regelmatige invallen, Su gaat ook al dezelfde kant op Chinezenm, zelfs chinese strafgevangenen a.h. werk op de houtarealen, de Haitianen op de bananenplantages, terwijl je overal in Suriname werklozen rond ziet lapen en echt niet allemaal omdat ze te beroert zijn om te werken, maar wel vaak omdat ze niet tegen dat hongerloontje wat in Su nog meer regel dan uitzondering is zich uit willen sloven, de slavernij was toch afgeschaft? 300 A 400 in de maand is dat normaal terwijl de prijzen voor goederen al richting Europees niveau, en je veel werkgevers al in grotere 4WD’s ziet rondrijden en de grote meneer uithangen in het luxe wereldje en zich dingen veroorloven waar je alleen maar van kunt dromen.Waarom niet investeren in opleidingen en goed personeel, ondanks alles blijf ik geloven dat er genoeg bereidwillige mensen rondlopen in Su en dat er niet veel mensen van buitenaf nodig zijn, mits er maar normale salarissen en arbeidsomstandigheden aangeboden worden.


  Maak melding

 90. Net als mijn Hindoestaanse vrienden had ik een stille bewondering voor Creolen, omdat ze al datgene hadden wat belangrijk is in deze wereld: stijl, brutaliteit, kracht, lichaam en erotiek.” Anil Ramdas.


  Maak melding

 91. ARMAND,!!!!!

  Wat jij beweert over Anil Ramdas, als dat klopt dan verklaart het waarom hij zijn eigen leven heeft beroofd, omdat hij een bewonderaar was van NEGERS DE ROVERS EN LUILAKKEN, DIE OP BORGOE LEVEN !! Als het niet zo triest was had ik mij in een deuk lachen, hihihi, maar uiteindelijk heeft de HINDUSTAANSE FATSOEN en de afkomst van Anil Ramdas ervan weerhouden om een ander te BEROVEN EN TE MOORDEN ! Trouwens, Nelson Mandela , Martin Luther King, waren CREOLEN, maar ze waren grote BEWONDERAARS en volgers van (HINDOE)MAHATMA GANDHI !! Nelson Mandela en Martin Luther King waren GEINSPIREERD door een HINDUSTAAN! …NIET DOOR CREOLEN! Inmiddels weet men waar je kunt belanden met je STILLE BEWONDERING VOOR CREOLEN !,.. zolas Anil Ramdas …….HEEL TRIEST!
  P>S> overigens STILLE BEWONDERING VOOR CREOLEN,.. Anil Ramdas, vond…‘De creoolse bevolking lui en agressief en laf en een domme massa……….


  Maak melding

 92. Shayrie Darwin, als door een wesp gestoken is je reactie.
  Je lijkt erg jaloers en je hebt waarschijnlijk een minderwaardigheidscomplex. Het is niet te laat…..
  Misschien als je in dit leven heel hard eraan werkt (aan je minderwaardigheidscomplex), word je beloond in je volgende leven en word je als Creool geboren.
  Dus…….aan de slag! Nu meteen!
  Is dat het wat je ouders je geleerd hebben over het Hindoe geloof?
  Andere rassen door het slijk halen? Foei toch!
  Ook het Hindoe geloof predikt Liefde en Barmhartigheid!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.