zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBijeenkomst: remigreren naar –en ondernemen in Suriname

Bijeenkomst: remigreren naar –en ondernemen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 2 februari organiseert Tori Oso Utrecht een bijeenkomst rondom remigreren naar –en ondernemen in Suriname. Belangrijke onderwerpen zijn: de PSA (Personen van Surinaamse Afkomst) wet, stage en vrijwilligerswerk. De bezoekers zijn welkom vanaf 13:00 uur en het programma start om 14:00 uur in het FORUM gebouw aan de Kanaalweg 86 te Utrecht.

Remigreren, doormigreren of blijven?
U of uw ouders willen weer terug naar het geboorteland om daar de oude dag door te brengen? Of om in het geboorteland een eigen onderneming op te zetten….. Voor velen is de keuze tussen blijven, remigreren of doormigreren niet gemakkelijk. Toch is er steeds meer interesse om te remigreren naar of ondernemen in Suriname. Percey Denz, van het Nederlands Migratie Instituut (NMI), verstrekt informatie over bijvoorbeeld de Remigratiewet, de eenmalige vergoeding voor de reis- en vervoerskosten naar het bestemmingsland en de kosten van levensonderhoud in de eerste twee maanden.

Grenzeloos ondernemen
Bent u meer geïnteresseerd in grenzeloos ondernemen? Revinh Ramnandanlall van het bedrijf B4Concepts Management & Advisory, vertelt over de do’s & don’ts op het gebied van ondernemen met of in Suriname. Wat komt er kijken bij ondernemen over de grens? Zijn er organisaties die ondersteuning geven bij grenzeloos ondernemen? Wat zijn de voor– en nadelen om als ondernemer in Suriname een bedrijf op te zetten? Ook de culturele verschillen en ongeschreven regels waarmee men te maken krijgt worden behandeld.

Stage, vrijwilligerswerk en PSA wet
Niet alleen bij toeristen is Suriname in trek maar ook steeds meer stagiaires en vrijwilligers ontdekken de mogelijkheden van Suriname. Stichting Alenbo informeert de bezoeker over vrijwilligers/stage projecten en het nut hiervan. Verder zal Linda Nooitmeer van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO), de wet PSA (Personen van Surinaamse Afkomst) en de huidige stand van zaken toelichten.

Aanmelding en programma
Het belooft een interessante middag te worden met voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Tussen 14:00-15:00 vindt het plenaire gedeelte plaats en na de pauze starten de afzonderlijke sessies (remigreren, ondernemen, stage & vrijwilligerswerk) Aanmelden voor deze middag is mogelijk via [email protected]. Bezoekers betalen een bijdrage van 4 euro. Zonder reservering betaalt men 5 euro. Het programma is terug te lezen op www.torioso.nl/agenda.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. 06 jan. 2014

  Beste forum participanten, even de aandacht!

  Vorige week bracht Srika hier onder de aandacht dat via werk.nl(UWV) Surineds uitnodigingen hebben ontvangen om kaarten te verkrijgen voor een remigratiebeurs.

  Nederland heeft een werkloosheid van meer dan 700.000 mensen en daaronder ook veel Surineds.

  Wil de Nederlandse regering misschien met deze handelingen Surineds zo overreden Nederland te verlaten, richting Suriname of elders? En geef de Nederlandse regering zo toe, dat zij de controle over de werkloosheid kwijt is en, voor de nabije toekomst, geen garantie kan bieden voor werk aan haar burgers. Surineds, wordt wakker en wees waakzaam!!!

  Let op, dat de bijeenkomst van 02 februari a.s. door Surinaamse organisaties georganiseerd wordt, maar dat Srika ook begrepen heeft dat bij andere groepen dit ook zal plaatsvinden.

  T.a.v. PSA is Srika in eerdere postings al duidelijk geweest.Er zal hiermee politiek gespeeld worden. Maakt niet uit welke politiek aan de macht is of komt!!

  Vraag 1: Meneer A is in Nederland geboren en waarvan de moeder Surinaamse is. Hij trouwt nu met mej.X uit Italië en omdat zij geen kinderen kunnen krijgen worden twee kinderen uit Malawi geadopteerd. Hebben deze twee kinderen rechten binnen PSA? En als meneer A komt te overlijden, wat zijn de rechten van mej.X binnen PSA?

  Vraag 2: De inwoners van de Caricom hebben volgens deze samenwerkingsovereenkomst van die caribische landen ook rechten in Suriname. In hoeverre bijt deze overeenkomst in op de rechten verkregen door de diaspora uit PSA? Hebben Surineds nu ook rechten binnen de Caricom?
  Srika


  Maak melding
 2. Mensen nogmaals, waarom zou ik moeten betalen om zo een bijeenkonst te moeten bijwonen. Het zijn surinamers die dit organiseren. Het gaat mij niet om die 4 euro naar het feit is dat er bij iedere bijeenkonst niets duidelijk is.
  Bij de bijeenkomst n frankendael vorig haar door jennifer simon geerling, kon zij ook geen antwoordt geven op vragen van het publiek. Mij vraag is nog steeds wat willen jullie ons wijs maken eigenlijk, of is dit toch ee slaatje uitslaan.
  Mensen nogmaals volg je eigen weg want suribame heeft niets te bieden dan alleeen maar ellende. Dit is een feit uit eigen ervaring.


  Maak melding
 3. Forumers, Reageerders, Odi odi.

  Maandag 6 januari 2014 om 02:45 uur, door Srika
  XXXX!!!!
  Een heel(leuke casus) om alsnog over na te denken.

  ma 06 jan 2014:
  ‘Nog tien jaar ellebogen om banen’, in Nederland.

  AMSTERDAM –
  Tot 2024 zullen werknemers op de Nederlandse arbeidsmarkt moeten knokken om banen. Dat blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO. Vooral vanwege de stijgende pensioenleeftijd blijft de beroepsbevolking tot 2024 groeien.

  Dat schrijft de Volkskrant. De bank houdt er rekening mee dat de potentiële beroepsbevolking tussen 2013 en 2023 groeit van 245.000 naar 620.000 personen. De afgelopen 10 jaar nam de bruto arbeidsparticipatie van 45-plussers al sterk toe, door onder meer de afbouw van de VUT.

  @Hugo CHAVÉZ:
  Het wordt dan op korte termijn, Promoten van Emigratie & Remigratie naar de Tropen. (SU)


  Maak melding
 4. Suriname is de laatste land in de wereld waar in zou investeren en ook zou adviseren om te investeren. Zonder steekpenningen kom je geen eind verder in dat land.

  Zelfs advocaten knijpen je leeg met hun absurde tarieven en ontberen zelfs enige kennis van de gangbare jurisprudentie om een zaak voor je te winnen.

  Surinamers staken om elke kwestie dat hun niet aanstaat: overwerken, productie-capaciteit opvoeren, deadlines halen, overtollige nationale feestdagen etc. etc.

  Geen land in de wereld heeft procentueel gezien zoveel luie mensen, die profiteren van hun ex-landgenoten overzee.

  Wij SurNeds hebben ze lui gemaakt, nu is het zaak om ze te laten stikken !

  Alleen de sterksten blijven dan over en wellicht dat dan een keerpunt wordt bereikt in de ontwikkeling van Suriname. Anders zie ik het heel beroerd in voor dat land.


  Maak melding
 5. Hallo,
  Als Nederland wil hebben dat de Surinamers terug gaan naar Suriname dan moeten zij per gezin 3 miljoen geven!
  Rasta had een keertje tegen Kok gezegd geef ons 3 miljoen dan gaan wij morgen weg en wie wil mag blijven.
  Groetjes,


  Maak melding
 6. @ Sjang

  De Nederlandse regering zal geen enkele euro uitgeven aan een SurNed om te remigeren naar het half failliete en een door de drugsmaffia bestuurd land.

  Bovendien is de animo om zich definitief in Suriname te vestigen onder de SurNeds bedroevend laag, ca 1 promille ( in aantallen uitgedrukt ca. 350 mensen) !

  Neem nog maar een jointje en slaap verder in je hangmat !


  Maak melding
 7. A ha ha ha ha ha ha ha haaa ha ha haaaa

  Mensen, mensen, pas op, trap er niet in!

  Ga aub zuinig met uw spaarcenten om.

  Je zuurgespaarde centen worden al te makkelijk van je afgepakt.

  Suriname is een zeer corrupt land. Corruptie waarbij criminele netwerken hoogtij vieren.

  Rechters als Anand Charan, politie en justitie mensen, advocaten als frank Truideman (ex rechter door drugs affaire, notaris Soerdjbalie, advocaat Dharmindernath Moerahoe……en ga zo maar door….

  Politie en justitie weten het allemaal, alles gebeurt openlijk.

  Dus opgepast met inversteren in Suriname. Velen hebben het met de dood moeten bekopen.

  Zij die anders van mening zijn: ondervinden zal het je leren!


  Maak melding
 8. 06 jan. 2014

  Srika had zich zojuist willen aanmelden voor de bijeenkomst in Utrecht. Maar bij het bekijken van de flyer schrok Srika zo hevig, dat hij maar besloten heeft die bijeenkomst maar te laten lopen.

  Volgens Srika kunnen de organisatoren van Tori Oso Utrecht geen Surinamers zijn, noch Surineds !!

  Op de kaart van Suriname, zie flyer, zijn de grenzen van het land verkeerd aangegeven. Belachelijk toch!! Guyana lacht nu weer in de vuistjes!!

  Wat voor extra verkeerde informatie over Suriname zal Srika dan op die 02 februari te horen krijgen?

  Een verkeerde kaart van Suriname? Dat kan echt niet!
  Srika


  Maak melding
 9. @ Srika

  ” Een verkeerde kaart van Suriname? Dat kan echt niet! ”

  Waarom zou dat niet mogen ?

  Deze mensen hebben een vooruitziende blik, want over een aantal jaren is er bijna niets meer over van het huidige Suriname.

  Aan de franse kant wordt ook een stuk geclaimd door de Fransen en in het zuiden komen de Brazilianen opzetten. Die zijn van mening dat niet de middellijn van de bergketen de grenslijn is tussen Suriname en Brazilie, maar dat de gehele bergketen tot aan de uiteinden van het dal aan Surinaamse zijde Braziliaans grondgebied is.

  Dan blijft nog alleen de kant van de Atlantische oceaan over als territoriaal gebied.
  En aangezien door de opwarming van de aarde de zeespiegel flink aan het stijgen is en de mangrove bossen het onderspit hebben gedolven vor de kust van Suriname, blijft er in dit tempo in 2100 bitter weinig over van het oorspronkelijke gebied van voor 1948.


  Maak melding
 10. @Srika
  Een verkeerde kaart van Suriname? Dat kan echt niet!
  Jawel..
  Een moordenaar kiezen als press in Suriname? Dat kan echt niet!
  Jawel…

  Srika, alles is in ons geliefde land mogelijk.


  Maak melding
 11. Tori Oso is vindingrijk!! weer een manier gevonden om geld af te troggelen!! Het zijn Su’s en geef hen de kans om alles in kennis gesteld te worden!!!

  Mi doro baka 4 mung tapoe a grong dja na Holland fu a swite Sranang!!!!!

  Alla sma odi odi!!! naga wan boeng njoen jari!!! nanga alla koloku!!


  Maak melding
 12. Klinkt behoorlijk rooskleurig ( stelletje zakkenvullers) maar om de surinaamse burgerschap te bemachigen, als geboren surinamer moet wel eerst circa 400 euro neergeteld worden.
  Terwijl de chinezen en brasilianen goedkoop en misschien gratis de surinaamse nationaliteit krijgen.
  Durven ze nog 4 Euro te vragen .
  basta: tori oso wordt dan tori kossie


  Maak melding
 13. Hallo mensen,hoe is het met jullie en met suri en de suricorups.ben net terug uit suri en mijn mening is.Denk gij 100 keer om maar 1 euro in suri te investeren.Heb je veel geld doe het ergens anders.maar goed, zeg mij eens eerlijk waar in de wereld is er geen corup en eerlijk zonder de surineds zou suri nu heel anders zijn ja of niet


  Maak melding
 14. Hallo,

  Ik wil muskieten vangen en exporteren. Is dat een goede business voor de toekomst?
  Ze willen toch in de toekomst eiwit van insecten als voeding voor mensen?
  Bovendien kan die muskiet naar de bloedbank eerst. Die marrons schijnen goede bloed te hebben wat die muskiet graag zuigt. Muskiet hout ook can Creoolse bloed en van kinderbloed.
  Dus goede business: bloedbank en voeding. Of niet?


  Maak melding
 15. Salam aleikum.
  Ikke wilt beginne in Zurenam een tapicoca vabrik. Deze cocassave vabrik ikke wilt oprichte te leonsberg omdat dan ikke ben verzeker van besgerming van de groote baas.
  Deze handel zal breng veel werkgelegeheit in Zurenam. Ikke denk over 5 jaar hele bevolk van Zurenam kan werk in mijn vabrik.
  Ikke nu op zoek ben naar: planters, oogsters, raspers en distribitors for de hele world.
  Goudprijs zak altijd, maar cocassave nooit.

  Daag,

  Hes


  Maak melding
 16. Bijeenkomst: remigreren naar –en ondernemen in Suriname.

  Maar zo kan je ook niet ondernemen bij terugkeer naar Suriname.

  Permanente stroom Gunsi laat op zich wachten
  07/01/2014 (Bron-dwtonline.com)

  PARAMARIBO – Er zijn nog geen zonnepanelen geïnstalleerd voor de bewoners van Gunsi omdat niet alle onderdelen van het elektriciteitsysteem naar Suriname zijn verscheept.

  “We wachten nog op twee containers en één van deze moet eind januari in het land zijn”, zegt projectcoördinator Theresa Castillion-Elder. De andere laadbak zal volgens haar niet lang daarna aankomen.
  (Zie dwtonline.com) voor het volledig verhaal.

  @Srika: Je stelt me teleur in deze.
  Dus je gaat niet aanwezig zijn op 02/02/2014 te Utrecht.

  Maar er is toch een kleine oplossing voor onze REMIGRATIE als ONDERNEMER.
  De Consul-Generaal van Suriname dhr. Roy Lieuw A Sie, heeft namelijk (Srika) ook laten opnemen in een nieuwe onderneming in SU.

  Zandverwerkingsfabriek start in 2015.
  Investering voor (enkele) (miljoenen) (euro’s) wordt in het vooruitzicht gesteld.

  (Bron-dwtonline.com) van 06/01/2014.

  Op de kaart van Suriname, zie flyer, zijn de grenzen van het land verkeerd aangegeven. Belachelijk toch!! Guyana lacht nu weer in de vuistjes!!

  En straks gaat @Srika de Guyanezen uitlachen.
  Want er zal veel ZAND worden opgegraven in het Tigri-gebied door deze onderneming.


  Maak melding
 17. Wees duidelijk tegennover Suris in het buitenland, geen lapmiddelen bedenken, die in wetgeving en uitvoeringsmaatregelen zullen worden uitgewerkt, waarna de Suri-ambtenaren voor uitvoering zullen zorgdragen !

  Geef de Suris een tweede nationaliteit, de Surinaamse en je bent klaar ! Geen onduidelijkheid meer ! Meer kans dat Suris van waar ook op de wereld, een nog grotere bijdrage leveren aan hun land !

  PS : Wie voert de landenovereenkomst, De Toescheidingsovereenkomst, gesloten tussen Suriname en Nederland niet goed uit ???


  Maak melding
 18. Wat een onzin allemaal en wat een vooroordelen. Echt jammer deze reacties. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die wel geloven in een toekomst in Suriname. Met de houding die jullie aannemen is het land inderdaad gedoemt.
  En als je geen 4 euro over hebt, blijf dan lekker thuis op je bank zitten en wees gelukkig.


  Maak melding
 19. 07 jan. 2014

  Beste @Toos,

  Wat moet Srika dan denken van de organisatie van 02-02-2014.

  Hoe willen zij juiste informatie geven over Suriname, terwijl zij zelf de principiële kennis ontberen over Suriname en wel in deze de grenzen van het land?

  Ja, noem het maar een slordigheid! Maar hoeveel garantie heeft Srika op die dag dan dat de gegeven informatie over Suriname ook niet vol slordigheden zit?

  Maar een correctie op de gebruikte kaart van Suriname moet wel plaatsvinden!!

  Srika


  Maak melding
 20. Mensen….het ‘zuurgehalte’ is hoog! Waarom altijd zo negatief over alles en iedereen. Negatieve kritiek is altijd o zo makkelijk, opbouwende kritiek met goede argumenten…daar helpen we elkaar mee, maar niet met bovenstaande vergezeld met o min spelfouten her en der. De een z’n ervaring is de andere niet. Ondrofeni is de beste leermeester en laat ieder het voor zichzelf uitvinden. Bijeenkomsten als deze moeten vaker georganiseerd worden zodat men vragen kan stellen, netwerken of een vervolgafspraak kan maken met bijvoorbeeld gastsprekers. Ondernemen en remigreren is namelijk niet altijd een rooskleurige zaak. Denk ook goed na bij jezelf…jij moet je in eerste instantie aanpassen aan het land, het land niet direct aan jou. Soso lobi mensen.


  Maak melding
 21. Bijeenkomst: remigreren naar –en ondernemen in Suriname.

  Maar zo kan je ook niet ondernemen bij terugkeer naar Suriname. Dan zal ik regelmatig arbeiders moeten ontslaan.

  Voorbeeld nr.2 (na de zonnepanelen)

  En wederom vragen die gesteld dienen te worden op 02/02/2014 te Utrecht.

  Mini-waterkrachtcentrale Granolo sula nog niet afgebouwd
  08/01/2014 (Bron-dwtonline.com)

  PARAMARIBO – De mini-waterkrachtcentrale van Granolo sula kan de bewoners van Poeketie nog niet van stroom voorzien.

  Drie transformators moeten nog geïnstalleerd worden op het elektriciteitsnet. “De trafo’s zijn al in het land en we moeten deze naar het binnenland transporteren”, weet Harold Soekhnandan, technisch manager van de stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB).


  Maak melding
 22. Ondernemen?

  Gaat niet lukken gezien de laatste analyses!
  Laagste notering sinds mensenheugenis, schandalig!

  “Laagste ‘Doing Business’ notering Suriname

  PARAMARIBO – De toonaangevende digitale krant van het Caribisch gebied ‘Carib Journal’ heeft in de editie van 7 januari gemeld dat Suriname op afstand het laagst genoteerd is als het aantal dagen voor het opzetten van een bedrijf in het Caribisch gebied in beschouwing wordt genomen. Het medium is in het artikel ‘How Many Days Does It Take to Set Up a Business in the Caribbean?’ …
  nagegaan waar de beste plek in het Caribisch gebied is om zaken te doen. Volgens Carib Journal is dat geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden, hoewel de Wereldbank Puerto Rico en St. Lucia in de afgelopen jaren heeft geplaatst in de top van de wereldranglijst.

  Op elk van deze eilanden duurt het slechts zes dagen voor het opzetten van een bedrijf, als de gegevens over het jaar 2013 in beschouwing worden genomen.

  In Suriname wordt het al te bruin gebakken, want ons land neemt op afstand de laatste plaats in op de lijst, aangezien het een beschamend aantal van 208 dagen vergt voor het opzetten van een bedrijf in ons land.

  In de ‘Doing Business’ lijst staat ons land wat deze indicator aangaat op de 181e plaats. De Wereldbank definieert de tijd die nodig is om een bedrijf te starten overigens als “het aantal kalender-dagen dat nodig is om de procedures af te ronden om het legaal exploiteren van een bedrijf te kunnen starten”. Er wordt ook bekeken of een procedure kan worden versneld tegen extra kosten en wat de snelste procedure onafhankelijk van de kosten is.”
  bron no spang

  Weet waar je aan begint, tenzij je veel tjukoe wil betalen.


  Maak melding
 23. Want je kan niet Grenzeloos ondernemen of investeren.

  Remigranten/Emigranten, die zich in Suriname willen vestigen en ondernemen, moeten ook voorzichtig zijn
  voor (dubieuze en criminele) figuren & bedrijven die aldaar gevestigd zijn.

  Wederom een volgende voorbeeld:

  Transport helikopter over weg zorgt voor enorme schade in Suriname.
  08/01/2014 (Redactie dwtonline.com)
  En dan kan je ook direct over het gedrag van een (dubieus) (paars) figuur lezen.

  Gelukkig dat het geen (Helikopter) is uit India.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES