zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBEP volgt financieel beleid met argusogen

BEP volgt financieel beleid met argusogen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jan – Oppositiepartij BEP volgt de verrichtingen van nieuwbakken minister van Financiën Andojo Rusland met argusogen. Volgens fractieleider Ronnie Asabina wordt de lat hoog gehouden. Rusland zal het minimaal even goed moeten doen als zijn voorgangers Wonnie Boedhoe en Adelien Wijnerman. Voor deze maat geldt een bijzonder argument.

Beide bewindsvrouwen moesten vroegtijdig afhaken. En de redenen voor hun vertrek zijn nog immer duister. Dus zal Rusland het minstens net zo goed moeten doen. “De sociale controle op hem zal heel groot zijn en de meetlat zal ook hoog worden gehouden”, zegt Asabina tegenover Dagblad Suriname. Hij is ervan overtuigd dat een groot deel van de samenleving niet gelooft dat de twee vanwege mismanagement, onbekwaamheid en ondeskundigheid de laan zijn uitgestuurd.

Rusland staat voor grote uitdagingen. Hij zal onder meer moeten waarmaken dat het Suriname echt zo voor de wind gaat. “Ik vind het verwerpelijk om in dit kader alleen te verwijzen naar de macro-economische indicatoren. Deze zienswijze leeft op gespannen voet met het gedachtegoed van de regering, dat erop neerkomt dat wanneer men praat over ontwikkeling, de mens centraal staat”, aldus Asabina. Voor werkloosheid onder jongeren zal moeten worden aangepakt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Zolang de grootste racist en dictator uit de Surinaamse geschiedenis “Desire Delano Bouterse” voor het zeggen heeft maakt het niet uit wie de portefeuille van financiën gaat beheren.

  Deze lui moeten doen wat de paarse leiding ze opdraagt, namelijk een rookgordijn optrekken en zorgen dat de paarse bobo’s goed gefaciliteerd worden. En deze lui gaan letterlijk over lijken.


  Maak melding
 2. Mi Kondre, baja het is komen en gaan met die lui. Als het fout dreigt te gaan schuift de paarse Messias zijn problemen af op de minister van financiën. Want 1 ding is zeker, pensioen is gegarandeerd en het fungeren als pispaal nemen ze voor lief, na wang hiep hiep hoeree toch ?


  Maak melding
 3. Sang die front motjos hebben alleen een grote mond. Onze president doet het fantastisch. Het land maakt grote sprongen vooruit en de bevolking is tevreden over de geboekte resultaten. Een mandaat voor nog 5 jaar Bouterse zit er dik in. Adviseer die calimero’s te stoppen met huilie huilie te doen. Ga op vakantie naar Suriname, geniet van het eten, de klimaat en het prachtige land maar hou aub je smoelwerk dicht over deze regering. Jullie zetten je zelf maar ook Suriname voor schut. Dit is toch het laatste wat je wil.


  Maak melding
 4. =Men heeft een grote mond gehad dat alles transparant en eerlijk moet gaan, maar tot heden heeft Bouterse NOOIT vertelt waarom Wonnie Boedhoe en Adelien Wijnerman vertrokken zijn zijn bij financiën.

  =Dit is letterlijk een politiek spelletje, omdat je moet doen wat baas wilt hebben anders ga je de laan uit.

  =Meneer Rusland is goed opgeleid en hoop ook daarom dat hij zijn kwaliteiten goed zal gebruiken voor land en volk.

  =Het volgende vind ik grappig om te lezen. Het zullen zeker projecten zijn waarmee Bouterse nu mee loopt te pronken. In 1980 had Bouterse toen wapens met dat geld gekocht. Ik wacht het af…….

  = DEN HAAG – Suriname heeft 70,3 miljoen euro van de Europese Unie (EU) gekregen in 2012. Aanvankelijk kreeg ons land 82,4 miljoen euro toegewezen door Europa. Dit staat in het rapport ‘Jaarrekeningen van het Achtste, Negende en Tiende Europees Ontwikkelingsfonds- Begrotingsjaar 2012’ van de EU. Het Europees Parlement (EP) buigt zich donderdag over dit rapport.

  In het financieel rapport staat niet aangegeven aan welke projecten de uiteindelijke 70,3 miljoen euro is besteed. Ook staat niet aangegeven of die projecten al zijn afgerond.

  De EU is een van de donoren van Suriname. Als voormalige kolonie ontvangt Suriname periodiek gratis enkele miljoenen euro’s uit het Europees Ontwikkelingsfonds (EDF). Deze fondsen worden aan alle 79 lidlanden van de Afrikaanse Caribische en Pacifische groep (ACP) verstrekt. De EU heeft voor de periode 2014- 2020 een bedrag van ruim 30 miljard euro beschikbaar voor de ACP. Een duidelijke verdeelsleutel onder de lidlanden is er nog niet.

  De EU liet vorig jaar doorschemeren dat de hulp aan Suriname nu veel minder zal zijn. De status van mid-income land maakt dat Suriname op een andere manier benaderd zal worden door de Europese Unie, maakte de Europese Commissie (ministerraad van de EU) de ACP-EU parlementariërs vorig jaar bekend.


  Maak melding
 5. Dat de vorige ministers van Financiën met name Wonnie Boedhoe en Adelien Wijnerman wegens mismanagement door de huidige president van Suriname werden verzocht plaats op de pas te maken kan worden beschouwd als een gelanceerde fabel door allerlei speculanten. Wat precies de reden hiervan is gaan alleen de betreffende personen aan en niemand anders.

  Mensen moeten leren respect te hebben voor de feiten zoals ze nu zijn en geen spijkers gaan zoeken op laag water waar dit niet gewenst is door de betrokkenen. De motieven kunnen evenwijdig uiteenlopen van persoonlijk tot zakelijk en men kan eeuwig doorgaan met speculeren, maar de waarheid is, dat Adam en Eva ook een door de kerk gelanceerde sprookje is, en dat van de appel en de slang zijn nietszeggende bijkomstigheden.
  django


  Maak melding
 6. @ Parbo
  De vooruitgang van een land leid ik af aan de mate van werkloosheid en de daarmede gepaard gaande criminaliteit.
  Nu wil ik het niet hebben over de miljoenen, die door de Surinaamse politici achterovergedrukt worden, maar over de kleine criminaliteit, die schering en inslag is , zoals het roven van een halsketting, inbreken in auto,s en ander klein spul. Niet vergeten dat ik met mijn inkomen het nooit in mijn hoofd zal halen om een ketting of ander kruimel te gaan stelen, maar niet mag worden vergeten dat als je geen werk hebt en bijna van de honger omkomt een ketting een vermogen is. Aan de andere kant kan ik het ook niet begrijpen waarom er gastarbeiders nodig zijn in Suriname (ook de wet PSA zal gastarbeid gelegaliseerd bevorderen), terwijl er heel veel werkloosheid in Suriname is. De enige verklaring hiervoor is dat de Surinamers te lui zijn om te gaan werken, niet wetende dat zij mij juist bang maken om met vakantie te komen of te remigreren. Ik heb geen zin om thuis overvallen te worden en of constant waakhond voor mijn vrouw te spelen omdat ik bang ben om haar alleen thuis te laten.
  Dus rijst mijn vraag: over welke vooruitgang van Suriname heb je het. Dat van de criminelen of van de normale hard werkende mensen, die zich niet schamen om hun brood op een eerlijke en zweterige manier te verdienen.


  Maak melding
 7. @Django
  “Dat……….. Wonnie Boedhoe en Adelien Wijnerman wegens mismanagement …… fabel door allerlei speculanten. Wat precies de reden hiervan is gaan alleen de betreffende personen aan en niemand anders.an Django”

  Wat een vrijpostigheid van Django en allen die denken dat het publiek geen recht heeft te weten waarom zij ontslagen zijn. Het zijn publieke functies en worden zij met gelden van het volk betaald. Niemand heeft het recht om naar believen te doen en te laten wat men wil met financien van het volk. Terecht wil het volk weten waarom zij opgedonderd zijn, want zij gaan heel hun leven nu een salaris ontvangen met publieksgeld. Als de ministers niet fout zijn, dan moet de president maar oppleuren. Iemand is indeze fout.
  Eigenlijk neem ik django niet kwalijk dat hij zo denkt omdat een django alles op een andere manier wil oplossen, waarbij het verstand niet nodig is.


  Maak melding
 8. Ook Rusland zal zijn zakken vullen.Zo gaat het in Sranan.Ik heb het niet beter gekend.Zo snel mogelijk rijk worden ten kosten van alles.Zolang deze situatie zo blijft is het een ramp voor het land.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 9. @Abel

  Vooral Abel moet zijn mond houden, want gij bestaat niet meer, alleen Kain heeft het voor het zeggen en hij is niet zijn broeders hoeder.
  django


  Maak melding
 10. Bouterse is op zoek naar Ja knikkers. Ik verwacht niet veel goeds van Rusland, want hij moet doen wat de baas zegt. Stelen en zoveel mogelijk.Helaas maar waar. Er zal niets veranderen.


  Maak melding
 11. Slap gelul, geen enkele inhoudelijke bijdrage, met afgedankte cliches goedpraten van wandaden en gepleegde feiten door al die die paarse kontlikkers op dit forum.


  Maak melding
 12. @ Sosolaw

  EN Desi-volksmoordenaar ongewapende burgers-8 december-Moiwana-ongewapende-dorpelingen-moordenaar-elf-jaar-drugshandelveroordeelde-
  ZoonDino-die-Surivolk-wil-verkopen-aan-terreurbeweging-Hezbollah, DAN ???

  Disi na Wolfenbutel !!


  Maak melding
 13. Aan argusogen heb je niet veel in dit land, je hebt minimaal Arendsogen nodig om door het schimmige beleid te kunnen kijken in ons land!
  Er wordt zo’n grote mistbank opgeworpen dat zelfs met arendsogen het moeilijk zoeken is.
  We worden allemaal bedonderd door de paarse bende, dat weten we toch allemaal al lang!
  Maar er zullen altijd van die paarse paupers blijven die zich laten omkopen voor een paar parbo’s en wat bananenchips!
  Vooral de ongeletterde in onze samenleving zijn gek op mooie woorden van met name Desi Bouterse!
  En let op, ze worden bij de aanvang van het verkiezingsjaar weer hele mooie dingen beloofd en ze krijgen weer “gratis” geld toegestopt als ze maar op de NDP stemmen!
  Ook de nieuwe minister van financiën zal op den duur de deur gewezen worden zodra deze het lef heeft tegen baas B in te gaan!
  Suriname is gedoemd naar de klote te gaan zolang er geen regels en wetten komen die ook corrupte wetsdienaren kunnen bestraffen!
  Het is een doodzonde voor ons mooie land zolang er niemand is die daadkracht weet te tonen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES