Nieuw Front wordt omgebouwd tot nieuwe combinatie

169

PARAMARIBO, 4 jan – Het Nieuw Front wordt omgebouwd tot een nieuw combinatie. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP. De voorbereidingen zijn al in volle gang en dit jaar moeten de contouren al te merken zijn. Het Nieuw Front heeft als samenwerkingsverband zijn langste tijd gehad.

Het verbond van eerst drie politieke partijen en later vier bestaat al sinds 1987. Eerst was het Front voor Democratie & Ontwikkeling en daarna het Nieuw Front. Nu is dus een nieuw combinatie in de maak. “Een combinatie die voldoet aan de aspiraties van de Surinaamse samenleving. De nieuwe combinatie zal vastgelegd worden in een manifest en gepubliceerd worden voor de samenleving”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Waarschijnlijk zullen meer politieke partijen deelnemen. In elk geval worden er nu gesprekken gevoerd voor een mogelijke samenwerking naar de verkiezingen toe. Een samenwerking die bovenal hecht moet zijn. “Het moet niet zo zijn dat partners in de nieuwe combinatie met elkaar aan het vechten zijn, het moet een team zijn. De samenleving moet kunnen zeggen: Dat is de combinatie waar ik op zat te wachten”, aldus Santokhi.

169 REACTIES

 1. Voor de heer Chandrika segebaai maakt het niet uit wie zich komt aansluiten bij de nieuwe combinatie zolang hij president kan worden.De grootste grappenmaker 2013


  Maak melding

 2. Lijkt mij een goede zaak. Vooraf duidelijkheid en 1 verkiezingsprogramma. Als je het mij vraag is het land te klein voor zoveel partijen. Misschien is fusie wel een oplossing. Met dit alles in het achterhoofd heeft Bouterse zeker een reden om in paniek te zijn. De Nederlandse en Amerikaanse spindoctors zijn al onderweg om de nieuwe combinatie in het zadel te helpen. Eindelijk weer rust in ons land.


  Maak melding

 3. Geef nieuwe combinaties een eerlijke kans ! De anderen hebben bewezen het niet te kunnen. Een land draaien met nog geen 500.000 mensen, rijke bodemschatten , zuiver water (voorlopig) en bossen, toch lukt het maar niet en waarom ? De “graai cultuur” van zgn. leiders en ook van het volk.


  Maak melding

 4. @ rene

  Juist Rene, alle Suripolitieke partijen moeten gaan samenwerken met Desi-Delano-Stellendam-onherroeplijke veroordeling-8decembermassamoordenaar-Moiwanamassamoordenaar-NEPamnestiewet-NEPconstitutioneelhof-NEPwaarheidscommissie, met zoon die Sranangmans tracht te verkopen aan terreurgroep Hezbollah en hen OPNIEUW in slavernij wil zetten !

  Dat is GEEN grap !


  Maak melding

 5. Goed zo heer Santhoki,..en zet die boeven bende Abrahams, Bouterse, Wijdenbosch, Alibux, etc. op een schip en stuur ze allemaal naar de noordpool.


  Maak melding

 6. @Srafu,

  Je vergat aan rene te vermelden dat Desi-Delano-Stellendam-Onherroepelijke Veroordeling-in Hogerberoep wordt genoemd in het Dino-Dossier als CC-1.

  Ik heb het idee dat rene dat niet weet!!!

  Wat is die rene toch een Clown!!


  Maak melding

 7. santhoki is niet voor samen bundelen,maar voor verdeeldheid.

  waarom ineens een combinatie vormen,”is het omdat Rusland door president Bouterse als minister van financien benoemd is.

  meneer santhoki,u bent een grote leugenaar,wat u aan het doen bent,noem ik,een politieke tegen coup.

  u kunt het niet hebben dat u geen pres bent en ook nooit gaat worden.


  Maak melding

 8. Kenmerkend voor de paarse kakkerlakken als René met hun infantiele reacties. Monetaire staatsreserves zijn met een derde afgenomen, de president die zgn geliefd is bij zijn bevolking gaat niet 1 maar 6 gepantserde voertuigen bestellen en tevens verschaft hij een incompetente ex minister een baantje als adviseur.

  HALLO RENÉ !!! Wanneer gaan wij wakker worden ?

  Suriname wordt systematisch leeggeroofd, zie de staatsreserves. Ook de koopkracht van de gemiddelde Surinamer is achteruit gegaan. Bouterse is een waardeloze bestuurder met het charisma van een wolf. En maar roepen dat het goed gaat in Suriname terwijl de cijfers het tegendeel bewijzen.


  Maak melding

 9. @Rene

  Santoki in opmars!
  ik heb santoki nooit horen zeggen dat hij pres wil worden,vanwaar hebje het. als het volk hem daar wil hebben,dan is het andere zaak.Santokhi heeft echt geen presidentschap nodig om een amnestiewet voor zichzelf.
  Tenslotte als hij de president wordt,dan zal de onderwereld beven en terecht want hij is een man van law & order.
  Wie niet hiermee eens is moet maar oppositie voeren en ook op waterkant.net. You are welcome


  Maak melding

 10. DiDiBrie is een kleine leugenaar die het land Su in grote problemen brengt met die kleine leugens van hem. Santokhi zal niet onder doen voor geen enkele DiDiBrie. Ik hoop alleen dat het Su volk de fout die dit Su volk gemaakt had(heeft)in 2010 zal corrigeren in 2015; mijn part eerder. Kijk aub niet naar het opsringen van boeven op een podium die onzin beginnen te roepen en te dansen , want hier koop je niets voor, hiermee bouw je ’t land niet op; met al dit gedoe zal jij als Suries met alles achter blijven. A DiDiBrie dies no doe notie gie joe lik(als)Sranangmang. Geef hem/hen/hun geen kans meer. Ze hebben(vooral DiDiBrie) steeds weer getoond het niet te kunnen het is de zoveelste keer dat bewezen wordt dat DiDiBrie en Co het niet kan. Geef dus een ander de kans laat de ander het FRONT zijn in welke vorm dan ook. Want ondanks alle leugens van DiDiBrie en mi-sji-ka-bha het FRONT heeft altijd weer iets achter gelaten, waarvan je kunt zeggen ai ja dit heeft ’t Front ons achter gelaten wat wel goed is.Ja altijd weer a FRONT no e grap. Odiiii. Glenny.


  Maak melding

 11. Een regeringscombinatie als nu willen wij niet,want er wordt langs elkaar heen gewerkt. De een probeert de ander de loef af te steken. Men probeert in elkaars vijver met netten te vissen.Het volk lijdt eronder en het volk weet dat men nu hen wil paaien.Kom op dan maar we kleuren jullie weg en voor altijd.


  Maak melding

 12. Het volk wil integere mensen en niet mensen die bedreigen,splijtzwammen ed. Het volk voelt zich niet veilig me deze mensen aan het roer.Het is om te huiveren, wie zal je dan beschermen tegen onrecht.


  Maak melding

 13. Het woord Front moeten ze uit de naam halen. Noem het desnoods Nieuw Suriname.
  Het land verdient veel beter dan een snuivende, hijgende, bedreigingen uitende leguaan die inspeelt op het negergevoel van de zwarten.
  De zwarten waren slaven en jullie zullen weer slaaf worden als je niet op mij stemt, is zijn boodschap.
  Intussen heeft hij flink wat afgeroomd van het gezamenlijk bezit van het land en dus ook van de zwarten.
  Het probleem van menige zwarte is dat ook hun ogen zwart zijn, hun ogen zijn gericht op duisternis en niet op het licht. Want anders stem je toch niet op zo’n mongool en z’n mongoloide partij?


  Maak melding

 14. @im hotep, dat is triest voor je want je had juist meer welvaart moeten merken. Door deze regering blijft de ontwikkeling van Suriname ver achter. Waar zijn die 18000 te bouwen huizen gebleven, wegen, bruggen, dijken, flyovers, diepzeehaven, uitbreiding toeristensector etc etc

  Misschien moet je maar eens gaan praten met het personeel van de kinderopvang, of docenten in het onderwijs of leveranciers die de overheid faciliteren. Mensen met gezinnen die maanden op hun geld moeten wachten.

  Jij merkt misschien niets, maar wie ben ij eigenlijk ? Jij bent niet representatief voor de gemiddelde surinamer. Misschien neem jij wel genoegen met droge rijst, Antroewa en Sardien.

  Economen hebben becijferd dat de gemiddelde surinamer in 2014, 4,7 op achteruit gaat. Mark my words, de plannen voor prijsverhogingen in detailhandel liggen al klaar.

  De paarse dagdromers romantiseren graag het leiderschap van Bouterse ..Next ….


  Maak melding

 15. @Sra
  Zelfs de taal die jij schrijft is van Europa en durf te wedden dat alle vakken die jij hebt onderwezen gekregen, Europese kennis was. Weet wat je zegt!
  In elk geval is een SU combinatie aan het roer die een potje van heeft gemaakt.Slechter kon het niet.


  Maak melding

 16. koos

  realiteit zal voor zich spreken.
  waar komen die economen vandaan,en wat is hun doelstelling.

  gaat onder het su volk,kijk om jou heen,en vergelijk wat jou econoom voorspeld heeft.

  hoe komen zij aan die cijfers.


  Maak melding

 17. In alle sectoren en op alle mogelijke manieren wordt er blad gemaakt.Het volk lijdt eronder en wordt steeds armer en armer.Niemand doet er iets daaraan

  Weg met deze regering!Hoop dat snel een andere komt.


  Maak melding

 18. Tja, hoe zou dat nu toch komen? Als je opperhoofden, Bouta, Somo en Brunsie (met CV van alléén mistoestanden) kiest die niet kunnen rekenen, geen verstand hebben van economie of financiën (maar wel van schieten, vechten en hard brullen) dan is het geen wonder dat de economie vastloopt. Dit hele paarse kabinet verdient een brevet van onvermogen. Onbestaanbaar dat partijen als PL en ABOP het zaakje nog overeind proberen te houden. Gewoon de stekker eruit en een zakenkabinet formeren met hooggekwalificeerde lieden aan het roer die wel weten wat er moet gebeuren.


  Maak melding

 19. Sape

  schat jij europa zo hoog in hun onmenselijke hoedanigheden.
  jij weet toch hoe het zover gekomen is dat ik nu een vreemde taal spreekt,maar gelukkig,”ik spreek ook mijn voorouders taal.
  ik vergelijk een partij voor de volken van su ,niet met een com-bi-natie.
  jij begint aan een com-bi-natie als jij verzwakt ben of in peilingen achteruit gaat.
  aan zo een com-bi-natie heeft su geen vooruitzichten.


  Maak melding

 20. @Koos
  Het komt echt wel goed met al die beloften. De contracten worden allemaal getekend in het laatste regeringsjaar. Dan kan de volgende regering de rekeningen gaan voldoen.

  De regering BA zal zeer succesvol zijn door:

  1) Alle in uitvoering zijnde projecten van de vorige regering te claimen (zoals raffinaderij uitbreiding, weg naar Atjoni, Weg naar Albina, Dijken, etc)
  2) Net gecontracteerde projecten te claimen als zijnde gerealiseerd.

  Ofwel met niets doen veel roepen en de voorganger en de opvolger laten betalen. DAT is niet dom!


  Maak melding

 21. Ik wens de NF en partners heel veel succes toe met de nieuwe combinatie.

  Volk van Suriname de verkiezing van 25 mei 2015 gaat tussen deze combinatie en de MC. Democratie/rechtsstaat of en een totalitaire staat

  kleine partijen gaan echt niet meetellen, omdat de verkiezing gaat tussen de rechtsstaat en een totalitaire staat;

  de verkiezing gaat tussen een nieuwe president en de huidige DDB/die een dictator is en zal worden als u voor hem stemt;

  Een verkiezing waar een kleine groep rijk wil zijn/ zie de huidige regering van DDB, waarin de ministers en hun politieke partijen geen beleid maken en volgens DDB geen visie hebben, maar de enige echte visie van DDB telt en van zijn adviseurs/amnestiewet maken, dat volgens de grondwet van Suriname niet kan; zie Abraham, meer dan 100 miljoen us-dollar van ow niet te vinden is en hij geen verantwoording in de DNA voor afgelegd heeft, nu weer als adviseur een topsalaris zal krijgen. Vraag aan Hoefdraad, directeur van de Centrale Bank van Suriname waar in de boeken/rekeningen op de balans de opbrengsten gebleven zijn van het goud dat verkocht is in 2013. Ook hierover is geen enkele verklaring te vinden en informatie gegeven aan de DNA-leden.

  Tegenover een rechtsstaat en democratie,(( trias politica, de grondwet van de republiek Suriname ( oa,als iemand een andere vermoord heeft, moet die volgens de grondwet worden opgepakt door politie en bijde rechtbank/krijgsraad moet hem een vonnis geven en worden door de rechter en daarna moet deze opgesloten worden in de gevangenis), vrije meningsuiting/kritiek mag geleverd worden door iedere burger, geen censuur, enz, enz.) en internationale verdragen die Suriname getekend heeft,)) staat een totalitaire staat.

  Enkele voorbeelden van totalitaire staten: Cuba, Noord-Korea, Equatoriaal Guinee, Venezuela heeft er veel van.)

  DDB zij voorbeelden van totalitaire staten waren/was/zijn:
  Chavez van Venezuela, thans Maduro;
  Obiang van Equatoriaal Guinee;
  Castro van Cuba.

  DDB en NDP vinden dat Suriname ook een totalitaire staat moet worden. De Amerikanen, Fransen, Brazilianen hadden hem hiervoor in de jaren 80 van de vorige eeuw al voor gewaarschuwd. Hij wordt daarom ook heel goed door hen ook hiervoor in de gaten gehouden, maar ook voor andere duistere zaken. Zoek maar op via Google en You Tube.

  dictator Kim Jong-un van Noord-Korea, heeft uitgehongerde honden zijn oom die de tweede man van het land was enkel weken geleden laten verscheuren, omdat die goede contacten onderhield met China.

  Informatie over Bouterse/ zie op you tube en google:
  type in Bouterse en geef dan enter en zie ook overeenkomsten van Bouterse hoe hij met anders denkenden opgaat en zie wat voor persoon hij in werkelijkheid is.

  Kiezers van Suriname, volk van Suriname, jongeren van Suriname, zoek op het internet via Google en You tube en zie wie Bouterse is, als u dat nog niet weet.

  De politieke partijen die nu met hem samen werken kennen hem heel goed, Ronny Brunswijk leider van de Jungle Commando van de vorige eeuw,
  Paul Somohardjo die in het verzet was in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw tegen Bouterse in de jaren van de vorige eeuw.

  Bouterse is voor 11 jaar veroordeeld voor drugszaken door de rechtbank in Nederland en deze straf moet hij nog uit komen zitten in de Scheveningse gevangenis in Nederland.
  Bouterse moet voor de krijgsraad van Suriname verschijnen i.v.m., de 8 december 1982 moorden;
  Bouterse is verantwoordelijk voor de moiwanamoorden
  enz, enz.

  Dino Bouterse is opgepakt in Panama en uitgeleverd aan de USA, waar zijn zaak in februari 2014 wordt voortgezet;

  De Amerikanen hebben van Bouterse ook een dossier over allerlei duisterzaken en willen hem hier over ook horen en vervolgen;

  Een crimineel kan President zijn van een land en dan denken dat je daardoor onschendbaar ben, maar als de Amerikanen je weg willen hebben, dan ga je ook weg. Zie Noriega en nog talrijke voorbeelden, dood of levend. Voor de Amerikanen geldt geen enkele onschendbaarheid.

  Bouterse is een zeer gevaarlijk persoon, een crimineel, zoek maar op via het internet.

  Daarom moeten alle kiezers en politieke partijen zich daarvan bewust zijn. Bouterse is bezig en wil van Suriname een land maken zoals Cuba, Noord-Korea, Venezuela, waarin hij het voor het zeggen heeft en geen kritiek geuit mag worden, geen vragen mogen worden gestled, zijn wil is wet. zie maar het voorbeeld dat het jeugdjournaal dat uit de lucht werd gehaald. Hij was niet in Suriname, maar dat was al door hem bepaald/aangegeven; precies zoals als met de amnestiewet, hij was ook niet in Paramaribo maar ergens in Sipaliwini.

  Hetzelfde gedrag bij de 8 december 1982 moorden,enz. enz.

  Zie het patroon van DDB de crimineel en wordt bewust.\

  Heeft u hersenen en verstand en kunt u denken. Gebruik uw hersenen en denk en handel en zie wat goed is en wat fout.

  Bouterse is nationaal, maar ook internationaal een zware crimineel, een moordenaar, voor drugszaken veroordeeld.
  Zoek maar op op het internet.

  Ziet u hoe hij te werk gaan en jullie zand in de ogen strooit.

  Surinamers/kiezers,politieke partijen u bent gewaarschuwd voor deze oude vos met zijn streken.

  In landen als Noord-Korea, Venezuela, Cuba Equatoriaal Guinee hebben deze dictators, hun familie, vrienden, adviseurs een heel goed leven en het ontbreekt hen aan niets, maar het volk leeft in hele grote armoede. Iedereen die met Bouterse nu werkt en na 25 mei 2015 samen werkt is schuldig dat het zo slecht de Surinamers gaat en zal gaan.

  U wilt toch in de rechtsstaat/democratisch land leven.
  Time for change!
  Stem daarom ook bewust op 25 mei 2015 voor de VHP, NPS en haar partners van de nieuwe Combinatie.

  Suriname heeft een andere president nodig op 25 mei 2015.

  Chandrikapersad Santoki for President!


  Maak melding

 22. Als de ongeschoolde veelvuldige moordenaar, drugsdealer, verkrachter en terrorist de kans heeft gehad om press te worden waarom mag dan iemand die WEL geschoold is geen press worden ??
  Ik kies voor normen en waarden en zeer zeker NIET voor moreel verval.


  Maak melding

 23. @SRA
  In Europa ken ik niemand die president van een land is en meervoudige verdachte in zwaarste delicten. Ook ken ik geen regering waarin er zoveel van dat gespuis is verenigd. Ik denk dat ik daarover niet hoef uit te wijden.
  Zonder Europa is SU verloren. Weet je dat anno 2014 geen enkel land alleen kan redden, dus SU ook niet. Europa is om die redenen een goede partner voor SU. Slechte dingen hoef je niet over te nemen.
  Of……………dan moet je onze pres maar zeggen dat hij maatjes met de USA moet worden als Europa niet goed is.Ja dat is een goed idee denk ik. Ik weet zeker dat hij daar gratis logies zal krijgen en driemaal daags.Ook andere behoeften zullen bevredigd worden al wil hij dat niet. Weet wat je zegt!!!


  Maak melding

 24. Weet iemand wie Christen heet? Zo weet ik ook niet wie Hindu heet.
  Als je niet dagdroomd,dan kan je ook niet vooruit komen.
  I have a dream! Dit land moet verlost worden van ongure figuren en moet die plaats in de wereld krijgen die het toekomt. Ik hoop dat ik goed heb gedroomd.


  Maak melding

 25. Moet ik voor deze reageerders als SRA,HINDU,Solutions ed mijn zaterdag opofferen. Zijn er geen betere reageerders wiens reaktie meer caliber kan bevatten.In elk geval de nieuwe kombinatie zal er komen en als iemand last van heeft dan kan hij of zij in een hoekje blijven mokken. Een troost aan dezen; het zal geen samenraapsel zijn van boeven,verkrachters,moordenaars ed. Mensen met gezag. De onderwereld verzoek ik te beteren want het wordt een andere regering dus niet als van B-A. Ik zelf zal mijn stoute schoenen aantrekken en knokken voor recht en wet, dan zullen wij zien wie gaat winnen. Recht en Wet mi boi!

  Suriname voorwaarts!


  Maak melding

 26. @Rene
  de CD zit vast denk ik, want je weet nieteens dat het al 2014 is.
  P.S wil je een keer alleen zeggen wat je bedoeld of wil bereiken met de santoki segebai.

  Jij hebt alleen een grote bek!


  Maak melding

 27. @SRA

  Heus,ECHTWAAR??
  Op welke europese ideologie was de invasie van 25 feb 1980 dan niet gebasseerd??!!
  Want volgens de paarse kakkerlakken en met jou als vb was de invasie van 25 feb 1980 gebaseerd op de europeese ideologie ,vraag het aan je baasje!!


  Maak melding

 28. Een combinatie aangaan mag!
  Wel ervoor zorgen meneer Santokhi dat geen enkel partij die een sympathisant is van de ndp in deze combinatie wordt opgenomen.
  In 2015 of eerder zelf willen wij in een ndp vrij Suriname wonen!


  Maak melding

 29. En intussen is Misiekaba geadopteerd door de president van Zimbabwe.Nu heet hij officieel Andre Mugabe.
  Hij geeft en staat toe aan zijn volk,de djoeka,dat ze alles mogen kraken en occuperen en straten naar byside benoemen als Zr.Suzanna.


  Maak melding

 30. Santok, je bent helemaal fout bezig met je politiek-voering en combinatie-vorming. Zoals je weet vullen combinaties geen “zetels-zakken”. Laat die rotte politieke gedachten van Lach achterwege. Stel je zelfe op als een echte Surinaamse politicus. That is, BEPAAL JIJ NIET ZELF WAT GOED IS VOOR SURINAME (Sur. kiezers)… dat is NIET goed, maar doe honderden peilingen en vind uit wat de kiezers willen, al stat ie schijf in jouw hoofd. Bvb, als de kiezers verhoging van AOV willen, geef ze het maar (van 525 vaar 625 SRD). Dat extra geld komt toch van jou of jouw vad…’s portemonnee. Ook, beloof de Nickerianen bvb 10 SRD meer per baal rijst. Zo WIN je kiezers en zetels. Leef als een echte Surinamer met neger mentaliteiten. Dat is, leef in het heden. Jang dringi, mek prasiri. Zo win je zetels.Die moesjes, mais, en maes wachten op meer AOV. Zo win je zetels. Volg het voobeeld van Obama, kom op met ideeen die zetels binnen halen. Er zal ALTIJD een groep mensen zijn die NOOIT op jullie zullen stemmen. Probeer die rest van de bevolking over te halen. BELOOF ZE HEMEL EN AARDE en meer geld in hn zakken


  Maak melding

 31. RAY

  JIJ WEET INMIDDELS DAT HET EEN ONDERNEMING VAN NEDLAND IS GEWEEST.
  MET ANDERE WOORDEN,;NEDEURO LAND

  NU DAT PRES BOUTERSE EIGEN STAPPEN ONDERNEEMT,IS,HOLLAND BOOS.
  ZIJ HADDEN GEDACHT DAT BOUTERSE ACHTERLIJK IS.

  JIJ WEET OOK DAT DIE TEGEN COUP DOOR NEDLAND IS GEORGANISEERD,DOOR DEN HAAG EN BEDRIJVEN.


  Maak melding

 32. Santhoki,…..zal de Surinaamse politiek compleet veranderen. Hij gaat zichzelf onsterfelijk maken door de corruptie-wet meteen in werking te zetten bij regeermacht in 2015. Alle ministers zullen gescreend worden. Er komen jonge slimme ministers die een hart hebben voor Suriname.


  Maak melding

 33. Het is over het Front is gevallen dit zag ik allang aankomen.
  Wanneer wordt het Front begraven?
  Gecondoleerd allemaal.
  Santokhi ede djeers djaka da boro oso.


  Maak melding

 34. COMBINATIE the best.

  Op welke manier denk je dat in hokjes denken verlaten kan worden ? Juist ja door in combinatie verband te regeren. Dat is democratisch,verbroederingspolitiek etc.

  Als de VHP, samen met partners het vorenstaande wil bereiken, dan is dat toe te juigen. Het beleid zal een groter draagvlak hebben. Chantage zal niet mogelijk zijn. Het volk zal zich vertegenwoordigd voelen etc.

  In elk geval niet zoals het nu is. Bah!


  Maak melding

 35. sape

  tegen mensen als jou zeg ik;welterusten.

  in europa word het onder de tafel geschoven,en met dikke sluiers bedekt.

  alle presidenten van europa hebben een militair verleden waar zij meer dan 1000 mensen vermoord of hebben laten vermoorden.

  kijk maar naar jou oude gabber BUSH EN NU OBAMA.


  Maak melding

 36. Deze discussies raken kant noch wal. Het volk wil graag genaaid worden door DDB en zijn vriendjes. Ze staan niet open voor verbetering. Dus, waar maken we ons druk om ?. Su een verloren natie !


  Maak melding

 37. Beste Im Hotep,

  Het feit dat je de onderstaande vragen aan mij stelt zegt al heel veel…

  – waar komen die economen vandaan, en wat is hun doelstelling ?

  -hoe komen zij aan die cijfers ?

  Maar goed, Suriname heeft bij de IMF/Wereldbank nog al wat schulden uitstaan. Voor een lening zijn enkele strikte voorwaarden aan verbonden. oa periodiek overleggen van cijfers aan de IMF economen is één daarvan.

  En daarmee zijn je vragen direct beantwoord.

  De belangrijkste doelstellingen van het IMF zijn: het bevorderen van wisselkoersstabiliteit en een vrij internationaal betalingsverkeer, het voorzien in de behoefte aan internationale liquiditeiten en het verlenen van financiële steun aan leden die problemen hebben met hun betalingsbalans.

  Als je denk dat IMF Suriname kapot willen maken dan sla je de plank gigantisch mis ! In 2012 waren 188 landen lid van het IMF. Het heeft 107 miljard dollar in leningen uitstaan aan 87 landen.

  Mijn advies naar jouw toe is parkeer die paarse sceptische gedachtegoed van je en ga de cijfers goed bestuderen.

  http://www.indexmundi.com/suriname/

  Veel succes ermee


  Maak melding

 38. SURINAM PATRIOT

  neen jongen,ik draai geen over uren zoals jij en kontsoorten.

  en als pres Bouterse mij zou betalen voor mijn ondersteuning naar de regering,’dan is dat zijn goed recht,’het gaat jou niks aan.


  Maak melding

 39. Ja,ja,ja we blijven realistisch

  Ben benieuwd welke combinatie een meerderheid van 33 zetels kan vormen zonder de PL, ABOB en NDP bij te betrekken.

  Deze zogenaamde samenraapsel van politieke partijen die een blok willen vormen om aan het bewind te komen is al bijvoorbaat een meerkoppige lelekoe.

  Een partij die niets te bieden heeft kan in blokformatie gewoon meeliften.
  Dus het front trekt geen lering uit het verleden.

  25 mei 2015 is het pagharatijd,


  Maak melding

 40. Karm, de partij van somo gaat met iedereen vreemd. Bouterse gaat een hoge prijs moeten betalen om somo binnenboord te houden. Laten we nu eerlijk zijn, het rommelt binnen de mc en somo houdt zich afzijdig bij stemmingen binnen de dna. Ook bij de laatste partij bijeenkomst van de ndp was somo ook niet aanwezig. Moet wel zeggen dat de vhp de laatse tijd een goede indruk maakt. Ben zelf niet partij gekleurd.


  Maak melding

 41. @SRA

  Ik will je het duidelijk maken dat de invasive gepleegd door je baasje tegen zijn Eigen landgenoten niet tot stand is gekomen door een afrikaanse,braziliaanse venezolaanse,boliviaanse ,cubaanse, russische ,amerikaanse ideologie ,maar de letterlijke woorden van je baasje is sinds 31 jaren lang ..ik ben beinvloed door westerse ideologie…Aldus je baasje die graag het westen de schuld van al zijn zonden geeft!
  Een tegencoup..welke tegencoup…er is 1 coup gepleegd door je baasje , er is nooit een tegencoup gepleegd door niemand..die tegencoup bestaat alleen in de verbeelding van je baasje .


  Maak melding

 42. 2 Koos,

  je vraagt wel veel van im hotep en andere paarse strontvliegen om cijfers te bestuderen.

  Verder dan verbaal en fysiek geweld komen deze simpele zielen niet.


  Maak melding

 43. Nieuw Front wordt ineens omgebouwd tot nieuwe combinatie om aan te tonen dat de Verenigde Hindoestaanse Partij niet discrimineert.
  Zij zien klaarblijkelijk dat zij het alleen niet zullen redden. Wie wil mag zich aansluiten.


  Maak melding

 44. Broeder Ray, dat je nog in discussie gaat met SRA. Die man heeft het verstandelijk vermogen van een bevroren visstick. Deze revo gasten zijn een verloren generatie voor Suriname. Ze zijn vergelijkbaar met NSB-ers, landverraders. Daarom hoop ik dat Santhokie snel het roer overneemt. Hij kan relatief snel scoren met het invoeren van de corruptie wet en intrekken vd amnestie wetgeving.
  Wat mij betreft is zijn presidentschap dan al geslaagd.
  Het paarse kamp schijt 7 kleuren stront. Bouterse kan nog zoveel monologen houden in de Ocer met zijn Zeeman outfit
  maar de opmars van de VHP is niet meer te stuiten.


  Maak melding

 45. Ik ben begonnen aan een boek met de titel

  “Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm” orginele titel “Why Nations Fail”.

  Het legt al heel snel uit, aan de hand van de kolonisatie van Zuid en Latijns Amerika door de Spanjaarden, dat landen waarin weinigen kans zien alle rijkdommen voor zich zelf te vergaren de arme landen zijn,

  Hoe rijk aan grondstoffen en hoe vrucht Suriname ook is zolang het Clientisme de politiek beheerst zal het altijd arm blijven en een mislukte natie zijn. Dat is treurig maar kan niet verweten worden aan externe factoren maar aan de Surinamers zelf die zich door hun Kiesgedrag steeds hopen op rijke giften van hun politieke voormannen.


  Maak melding

 46. @Koos

  Hahahaaaaaa….die sra en zijn staartje aan paarse kakkerlakken neem ik niet serieus.
  Ze doen verwoede pogingen om de heer Santokhie te besmeuren maar het zal hem noch zijn baasje nooit lukken!
  Ze zijn gewoon weg geen partij voor meneer Santokhi. Ik noem de paarsen berm en ocer schreeuwers!


  Maak melding

 47. Als men het mij vraagt, ach ja, waarom mag Santokhi geen president worden van Suriname, gelet op de afgelopen jaren waarin presidenten kwamen en gingen in Suriname en daarbij hun bijdrage nolens volens voor Suriname en voor het Surinaamse volk hebben achtergelaten, kan hierbij echter met zekerheid gesteld worden, dat alle gewezen presidenten toch wel iets nuttigs hebben gedaan tijdens hun bewind voor het Surinaamse volk en land. Dat ze niets gedaan hebben voor de Surinaamse bevolking en land is bullshit, ze hebben degelijk hun best gedaan. Nu mag wat mij betreft Santokhi de scepter zwaaien, ook al slijmt hij met Jezus theorieën, het zal hem toch niet veel baten. Een goede politici of president moet goed kunnen slijmen, liegen en bedriegen en Santokhi heeft alle drie eigenschappen in huis. En wat dan nog, het is normaal hoor, het is de gelovige eigen!

  Dus mensen die dwepen met wie dan ook weten dit als geen ander, zolang je eigen zakken maar niet onder lijden. Ik steun Santokhi als mens, het zal Suriname en volk niet beroerd op worden dan het nu al is.

  Voor de doemdenkers wil ik uit de doeken doen, dat ik wel degelijk gedurende mijn kinderjaren op Katholieke, Moslimse en andere gelovige scholen heb gezeten in Suriname, te beginnen op Blauwgrond als basis de Sint Helenaschool enwel tot de zevende klas. Mijn ouders hebben mij niet ervan weerhouden kennis te maken met het Christendom en andere, en zoals men ziet en kan ervaren, God, Allah noch winti’s hebben de Natuurkrachten die in mij huizen kunnen evenaren. Ik kreeg bijna altijd een tien voor Catechismus en ik was altijd haantje de voorste wanneer de Bijbel werd doorgelicht en ik wist bijna alle antwoorden dat zelfs Zeurs, predikanten en dominees mij vroegen om predikant c.q. katholieke priester te worden. Ik ben wel een priester geworden maar niet wat men denkt volgens de geijkte norm.

  Mijn oudelui hebben mij altijd geleerd, dat wanneer je de vijand wil verslaan dan alles van de vijand moet weten, beter dan de vijand moet zijn, en meer moet weten dan hij/zij zichzelf kent. Waarom denkt men dat Predikanten, priesters en zelfs de Paus met mij geen discussie wil aangaan, omdat zij weten dat ik ze hun leugens voor de voeten zal gooien, dezelfde leugens waarmee zij de wereldbevolking altijd hebben gestrikt.

  Ga er maar van uit dat alle minners en plussers hier op waterkant.net hun eigen waarheid niet onder ogen zullen en willen zien, omdat ze slecht zijn in hart en nieren en de vervloeking van de misdeelde mensheid door het godsgeloof met zich meedragen. Ze zullen nimmer een gelukkig leven kennen dan alleen die van haat, nijd, egoïsme en zelfvernietiging, because God is the Devil himself!
  django


  Maak melding

 48. Wordt het niet een keer tijd dat het ÉÉN PARTIJ wordt en niet een combinatie van partijen? Alle partijen die het Front vormen hebben in hun partijprogramma staan dat ze zich zullen inspannen voor het hele Surinaamse volk, waarom ze dan toch aparte partijen moeten zijn is mij niet duidelijk. Als de partijen, die nu het Front uitmaken, het aandurven om tot één partij samen te smelten, garandeer ik ze dat deze partij de verkiezingen grandioos wint, de meeste Surinamers voelen zich tegenwoordig op de eerste plaats Surinamer, ze verloochenen hun etnische afkomst niet (dat hoeft ook niet), maar dat is niet meer zo belangrijk als in het verleden, de meeste Surinamers willen het land en de rijkdommen van het land eerlijk met hun landgenoten delen, alleen de diehard racisten (volgens mij een minderheid) willen alles voor hun eigen etnische groep alleen houden. Ik kan me natuurlijk vergissen, laat, als een echte Surinamer zien, door me massaal plusjes te geven dat ik me niet vergist heb, misschien gaan de ogen van de eerlijk en oprechte politici open en krijgen we daadwerkelijk ÉÉN PARTIJ.


  Maak melding

 49. Santokhi Segebai is NOOIT veroordeeld geweest voor DRUGS maar Boerenveen wel
  Desi Botersacht wel
  Ronny Brunswijk wel
  Santokhi Segebai heeft misschien ooit eens iemand dood geschoten uit hoofden van zijn werk
  Maar die zak DiDiBrie heeft gewoon uit goedvinden mensen laten oppakken thuis en vermoord.
  Zak DiDiBrie heeft Indianen laten oppakken door Lin(k)scheer en laten door zagen en in de Nickerie-rivier gegooid. Die zakkenwasser DiDiBrie heeft het land Su en de Suries veel meer kwaad gedaan dan goed. DiDiBrie waar is de hulp die je aan Su zou bieden? Jij DiDiBrie zou ’t leven gemakkelijker maken voor de Suries. De Surier zou niet meer 2 banen mogen hebben fawaka tidé? Hoe goed zou de Suries het hebben als je aan de macht was gekomen? Als de Suries niet oppassen vreten ze nog hondenschijt, want de Suries ziet niet eens waar jij DiDiBrie het doet. Dus kan ’t dom Su volk het ook niet vreten. In 2015 of eerder is het uit met de pret van de zakkenwasser de DiDiBrie en Co. Wanneer ik naar deze DiDiBrie kijk; dan Gado a no wang boeng gado door/ om ons op te zadelen met zo’n DiDiBrie. Gado had ons anders kunnen vinger wijzen. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 50. Ik heb wel een naam voor SanthokiBAI combinatie. We noemen het gewoon de GEDOEMD-combinatie alles wat ze zullen OF WILLEN doen is GEDOEMD te mislukken.


  Maak melding

 51. Glen pengel, met verraders zoals jou kan geen één land economisch bloeien of vooruitgaan , hoeveel heeft Nederland je betaald om hier die onzin uittekramen?


  Maak melding

 52. =Velen van jullie hebben gelijk en persoonlijk hoop ik ook voor een partij met een combinatiegroep waar niemand etnisch gaat denken.
  Ik hoop ook dat er WEER goed geschoolden in de politiek plats zullen nemen.GEEN moordenaar, fraudeurs of oplichters.

  -Aan de NDP’s wil ik het volgende meegeven:::Bouterse mag weer winnen, maar vergeet niet hoeveel mensen straks in de rij moeten gaan staan voor toiletpapier, olie, rijst……
  Waarom::Zie maar wie de STAATSADVISEUR wordt.

  Ik denk dat het volk wakker geschud moet worden.
  WAT GAAT ABRAHAMS ALS STAATSADVISEUR BOUTERSE GAAN VERTELLEN?
  1. Hoe het volk bestolen moet worden
  2. Hoe corruptie in stand gehouden moet worden
  3. Hoe familie en vrienden verrijkt moeten worden????

  =Chavez had zogenaamd heel veel gedaan voor zijn volk, maar helaas heeft dat land grote schulden en hebben de mensen nauwelijks te eten en toiletpapier!!!!!
  Alleen de familie en zijn vrienden hebben alles. Dit doet Bouterse ook.


  Maak melding

 53. aah…. ter overdenking

  Elke politieke partij die in zee gaat met een populistische partij ‘bloedt’langzaam maar zeker leeg.

  Zie maar wat er met de kleine partijen van de MC gebeurd is.


  Maak melding

 54. Het is niet een wonder dat elke dag een nieuwe politieke partij of samenwerking wordt aan gegaan , hoe meer partijen hoe meer Corruptie ,kijk aan Griekenland bijna alle minister hebben iets gedaan die niet in belang van volk was ,wel aan zelf verrijking .in Suriname is veel erger niet allen zakken vullen maar ook het land inpikken


  Maak melding

 55. beste mensen het heeft lang geduurt maar het einde voor paars en bouterse is nabij en komt nooit weer terug in de leiding van het land er is maar een oplossing voor het land dat is het verleden moet berecht worden bouterse tijd is nu geweest heeft veel te lang geduurt het wordt tijd voor een nieuwe toekomst voor sur met leders met vooruit ziende blik leiders met visie bruggen bouwers tussen alle volken in het land en landen om zo sur tot bloei te brengen eenheid en hard werken zal zijn vruchten afwerpen voor het land en misdaad zal geen plaats meer zijn in sur want als santoki het goed wil doen kan hij de geschiedenis in gaan als de opruimer de aanpakker en door zetter om alles goed te doen voor het land surinaame


  Maak melding

 56. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de VHP afstand nemen van de naam Verenigde Hindoestaanse Partij of ze willen de aandacht van het etnische van de partij afleiden.De naamsverandering Verenigde Hervormings Partij is niets anders dan en cosmetische naamsverandering geweest. In de NDP zijn alle bevolkingsgroepen in Suriname goed vertegenwoordigd.Lang leve de NDP.


  Maak melding

 57. morena zolang er een Verenigde Hindoestaanse partij bestaat in Suriname heeft deze partij geen kans om de macht over te nemen in Suriname!
  Als je leider van een land wil worden dan moet je afstand doen van een etnische partij.
  Deze partij zal in het vervolg afbreken en in de zee terecht komen.
  Men wil geen borstkas in Suriname men wil opbouw dus hou jij je bezig met Rutte, Wilders, de pedofielen en de voedselbanken.


  Maak melding

 58. ROBG,
  Ze mogen de naam veranderen maar zolang bij de VHP alles Hindoestaan is dan hou je niemand voor de gek, De VHP zal altijd etnisch blijven. De vhp is nu hervormpartij, de eigenaars zijn Hindoestanen, directeuren zijn Hindoestanen , kaderleden zijn Hindoestanen, congres leden zijn allemaal Hindoestanen , parlementariërs zijn Hindoestanen, districthoofden zijn allemaal Hindoestanen, kiezers zijn allemaal Hindoestanen , want ze weten wat ze voor terug krijgen. Wat de VHP heeft hervorm is de H van Hindoepartij naar Hervormingpartij en nu mogen alle Surinamers op de VHP stemmen want ze zijn hervormd. Als men je met ogen open nu al bedonderd wanneer deze partij gaat regeren dan zijn we allemaal de LUL!


  Maak melding

 59. Van de wal in de sloot , deze man vernield de hele combinatie .
  hij denkt dat met de naams verandering de kiezers ook van meening zullen veranderen hahaha , een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet .
  wie O wie zal erintrappen , alleen een blinde en een doofstomme .
  schei tog uit santokie , heb je het nog steeds niet door dat de afrekening al heeft plaats gevonden ?????


  Maak melding

 60. even een correctie in mijn vorige bericht

  Op 8 december 1982 was DDB wel aanwezig in het fort zeelandia toen de 15 slachtoffers werden doodgeschoten. Al deze slachtoffers zijn bij hem langs geweest. Enkelen heeft hij persoonlijk vermoord.


  Maak melding

 61. RobG
  Waarom zou de VHP binnen een combinatie van partijen haar roots verloochenen. De andere partijen met hun eigen roots zorgen voor evenwicht en maken het geheel een nationale partij met verschillende accenten.

  Het gaat om het programma dat deze overkoepelende organisatie aan de kiezers voor kan leggen en niet om wie de poppetjes zijn. De nieuwe overkoepelende organisatie behoort etniciteit af te schudden. De VHP, net als de NPS of BEP, etc behoeven hun afkomst niet te verloochenen om uit eindelijk samen te werken zonder overheersende etnische kleur.

  Veel geschreeuw over niets.


  Maak melding

 62. Ik had al het donkerbruine vermoeden.
  Let op mijn woorden; in Nieuwe Combinatie zullen ook ABOP en Pertjajah yumoer participeren.
  En waarom zouden Lonny en back&neck dat niet doen als ze daardoor hun geroofd vermogen kunnen veilig stellen en hun chantage-praktijken verder kunnen continueren?
  Mij bekruipt het angstige gevoel dat ook Dada himself deel zal uitmaken van deze Ka-mbinatie.
  Dat is nou politiek; waar dan ook ter wereld.

  Overigens, ik amuseer me kostelijk met al die kemphaantjes hier op deze site. Ze (voor- en tegenstanders) hebben nog steeds niet door dat ze decennia lang genaaid worden.


  Maak melding

 63. @RobG en andere racisme-stokers !

  Nodeloze Dwanguitgaven Partij , de NDP !

  De racisme-kaart van U en uw NDP zal geen succes hebben bij de Suris met lege magen !
  Kijk meer naar het echte GEDRAG/MENTALITEIT van de partijtoppers en naar INHOUD van beleid en de uitwerking daarvan (gescreend volgens een integriteitswet, zonder strafblad, streven naar vooruitgang Surinam en Surinam-bevolking, bij corruptie (een strenge anti-corruptiewet) wegwezen uit de partij en uit de politiek.

  De NDP (Nodeloze Dwanguitgaven Partij) moet naam veranderen ! Inderdaad zijn vele bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in de Nodeloze Dwanguitgaven Partij.
  Om u uit de racistische droom te wekken zal ik u als Boutist enkele ras/afkomst-gevalletjes voorleggen !

  Wanneer de NDP-Pres niet inziet dat de benoeming van Abra-verdwenen-jaarbudget-OW totaal niet passend is, dan kun je zien dat het gaat om een verkeerde INHOUD van het NDPbeleid. (of er is sprake van afwezigheid van beleid)
  Een Creoolse Pres geeft een diefkatti-Jood een hoge baan, vanwege de bevolkingsdiversiteit in de NDP ?

  Diefkatti-Hindostaanse NDP-groothandelaren pressen de Creoolse Pres om de goedhandelende Creoolse minister van financien Wijnerman weg te jagen ! Zij willen Suriname en de bevolking blijven bestelen en willen geen juiste importheffing betalen ! Is dat een voorbeeld van de NDP bevolkingsdiversiteit ?

  De redi-blakamang-Pres maakt een van de legerleiding onafhankelijke (een niet aan de legerleider ondergeschikte) gewapende macht de CTU, onder leiding van zijn redi-nengre-zoon Dino. De Blakamang legerleider kan niet anders dan opstappen, er bestaan alleen EENHOOFDIGE legerleidingen. Een legerleider kan geen gewapende macht in een land toestaan, die niet ondergeschikt is aan zijn bevel. Is dit een staaltje de bevolkingsdiversiteit van de NDP ?

  De Creoolse Pres geeft een van zijn medeverdachten in het 8 decembermassamoordproces een baan in Parijs, Ambassadeur van Suriname ! Deze post levert het land totaal niets op en is een mislukking. Sluit de tent, er is geen geld en EEN reizend Surinaamse ambassadeur voor geheel Europa, met als standplaats Den Haag, voldoet. Maar vanwege de bevolkingsdiversiteit binnen de NDP blijft de bevolking van Suriname deze totaal onnodige uitgaven betalen !

  De minister van SOZA vraagt haar landgenoten naar haar departement te komen, zij regelt wel voor een ieder een MINVERMOGEN kaart. In plaats van banen voor de Surinamers te scheppen, tracht de NDP-coalitie personen vast te zetten in afhankelijkheid ! Ook een voorbeeld van de bevolkingsdiversiteit binnen de NDP ?

  De Creoolse Pres vliegt een Creoolse-familie-deskundige (waarschijnlijk een Coronianer) in als directeur van de Centrale Bank van Suriname. De belangrijkste wapenfeiten zijn tot nog toe een devaluatie van de SRD met ongeveer 30 %. En vanaf begin 2013 tot heden een maandelijkse forse teruggang van de monetaire reserves. Ook hier een voorbeeld van de bevolkingsdiversiteit binnen de NDP ?

  De zoon van de Creoolse Pres, Dino, maakt plan om ALLE Sranangmangs te verkopen aan Terreurbeweging Hezbollah. (het proces hierover in de USA wordt in februari 2014 voortgezet). De Pres vindt het niet nodig dat er onderzoek wordt gedaan naar de strafbare feiten van zoon Dino op Surinaams grondgebied begaan of strafbare feiten door Dino begaan tegen de rechtsstaat Suriname en terroristische misdrijven tegen de bevolking van Suriname. Er is in Suriname een zeer grote bevolkingdiversiteit. Is dit een voorbeeld van de bevolkingsdiversiteit binnen de NDP ?

  U moet door rassen/afkomst/bevolkingsgroepen heen leren kijken en letten op wat en waar een individu voor staat en in de praktijk doet : Is die integer, handelt hij volgens de wet , eerbiedigt hij de mensenrechten en de rechtsstaat, eerbiedigt hij de waarden en normen in de maatschappij en ziet hij de Surinaamse bevolking als een geheel ! etc.

  Stop de racisme-kaart-politiek van de Nodeloze Dwanguitgaven Partij, de NDP !!


  Maak melding

 64. mi na wang creoro mi no e disco nowang sma.

  ini fosie teng,te dorosej sma bing tja broeja ondro oenoe,altijd wang foe oenoe bing opo foe strej na strej foe freedom,soso datie oenoe bing kang free foe dorosej maktie.

  a ting e drai baka,soso ienie sanie foe diesie teng.
  mi no e spang nanga ndp,deng mang e doe ooktoe sa deng mang.
  nooitie ete wang partij beng de na ienie sanang kondre sa abie alla soortu ras na ienie,datie na wang boeng sanie,bieka na crioro,iendjie,hindustanie,jampanesie,snesie,nanga deng trawang na ienie kondre,na sanangmang.
  ma na a pratie sa oenoe pratie e broko oenoe nekie.

  deng crioro sma foe sanang,bondroe kaa wang,libie takroe denkie gie deng sa e denki takroe.
  bondroe kong na wang mekie na lobie kraktie foe oenoe kong na fasie fa.


  Maak melding

 65. ik hoop dat jullie niet dom worden om een koelie het land te regeren. kijk toch uit man.
  suriname is multucultu maar koelies zijn alleen maar jaloers op negers.


  Maak melding

 66. Men wil de naam VHP veranderen. Komt omdat men eigenlijk jaloers is. Ieder mens blijft wat het is. De geest van iedere partij is een identiteit. Is de VHP anti soc-econ welvaart en welzijn.

  Ogen niet sluiten.Zonder de VHP was Sur nu een puinhoop geworden. Is niet de VHP DE stabiliserende factor.

  Vanwaar wordt 45.000 ambtenaren betaald. Hoe draaien al staatsbedrijven.

  Let wel: natuurlijke hulpbronnen behoort aan iedere surinamer. En nimmer aan een bepaalde groep.

  Met naamsverandering VHP zal verlies van aanhang tot gevolg hebben.

  Als de VHP de verkiezing alleen ingaat dan haalt zij gegarandeerd 17 zetels. Wel wie zal de regering formeren.


  Maak melding

 67. wang lo sma e takie datie sanang nafoe deng iendjie brada,”no mekie witmang lej tjalie joe ede gwe.
  bika deng fosie sma foe mie(oenoe),creoro,beng tang doesoeng jarie biefo deng iendjie brada beng sabie sanang.

  datie mekie mie e kalie ala crioro brada nanda sisa,foe spang anoe kong na wang.


  Maak melding

 68. Baala @na so noo,

  Sa mekke yu mafoe lee so. Yu fesi gej kaka tapoe pampiela tapoe wattaa. Yu tjaboe mafoe yu.
  Fieka foe sikrifi lee-lee sani dja na tapoe na internet.
  Mi wasrikow yu. Bika yu sabi taki oenoe boesinengeh n’e miki krap.
  Yu kakalassie yu. Na soso sokkie nangha nja-njang po-poi yu wannie?
  Kong dja mekke meki mi leri yu. Oenoe boesienengeh oema na kampioen.


  Maak melding

 69. @ Hellen

  Wakti jere mi no bing verstan bun.

  Na wan blaka mang kisi a 500.000 hectare sang bin de fu Bruynzeel!
  Na wan blaka mang ben kisi a 400.000 hectare in areas of interest, baka a gouddeal !
  Na wan blakamang san lasi a heri budget fu OW ini wan afu jari trong Staatsadviseur !
  Na wan blaka mang fu Centrale Bangi nanga Pres e legi a monetaire reserve fu Sranang, en moro e doro !

  Den blaka mang e go na fesi ! Ai waka so bung , dati a boi Dino fu yu krioro Pres , wanni seri a heri volk djie terroristgrupu Hezbollah !

  Y na wan sribi nengre, yu e wakti new srafu-teng !!!


  Maak melding

 70. Romeo Hoost, alias GMAP wordt verbannen van diverse Surinaamse radiostations in Amsterdam. De mensen zijn z’n leugens en valse verdachtmakingen beu.De kans is groot dat Romeo Hoost zijn eigen radiostations gaat beginnen.Helaas zal deze banneling buiten de boot vallen.


  Maak melding

 71. O wee,de enquêteur die de forumleden op WKN als zijn steekproefpopulatie zou willen kiezen.
  Hij zou tot de bizarre ontdekking c.q. conclusie kunnen komen dat 99,9% van de Surinaamse Hindoestaan racistisch is.
  Maar gelukkig,het is een select gezelschap;so dont you worry!
  AL BRANDT DE HELE STAD,IK SLAAP ALS EEN ROOS!!!!


  Maak melding

 72. Aah……. in ocer werd door de clanleider de etnische kaart gespeeld. Het bewijs dat hij zijn gegeven positie onwaardig is.
  Het ndp kartel valt in 2014 uiteen.
  Ronnie heeft nu de betere kaarten en Gregory kan beter de vrouwen het roer laten overnemen.


  Maak melding

 73. Staatsolie gaat een coup plegen in Suriname. Hoe?
  Die partij of combinatie die de steun krijgt van Staatsolie, gaat de verkiezing winnen.

  Het is dus belangrijk dat men Staatsolie bij voorbaat waarschuwt geen politiek te bedrijven en geen partij te kiezen of hun expertise en middelen in te zetten voor welke partij dan ook.

  Staatsolie, bij deze!


  Maak melding

 74. Ik snap die hele onzin niet van sommigen hier met, van “die koelie dit, die koelie dat”. Voor mij is Santhoki gewoon een Surinamer net als ik en iedereen die in Suriname geboren is. Ik kijk naar de kwaliteiten en wat hij voor ons geliefd Suriname gaat doen. Als hij Suriname welvaart kan bieden hebben wij allemaal baat bij. Is het niet wat wij allemaal willen hebben??


  Maak melding

 75. Stel voor het woord Koelie hier op wkn per direct te verbannen ! Sommigen weten niet eens wat het woord inhoud.

  Koelies waren ongeschoolde arbeiders voor zwaar handwerk afkomstig uit Azië. De term wordt in het Nederlands specifiek gebruikt voor koloniale ongeschoolde contractarbeiders (loonslaven) uit de tijd na de slavernij. Het woord heeft verder een negatieve lading: moeten werken als een koelie (mensonwaardig); koeliewerk (zwaar, vernederend en eentonig).

  We hebben een mondvol over kolonialisme maar laten we de hand eerst in ons eigen boezem steken. Niemand verdiend het om uitgemaakt te worden voor koelie, nigger of spleetoog. Echt walgelijk…


  Maak melding

 76. Omdat je het niet eens met elkaar ontstaat er een discussie. Vervolgens ga je elkaars mening/keus respecteren. Dit is fatsoen, dit zijn normen en waarden.

  Als je anderen gaat beledigen (bv koelies etc) of je loopt te dreigen zoals de wolf…dit is een teken van zwakte ontstaan door moreel verval..


  Maak melding

 77. Oh la la….Wat krijgen we nou? Front Nps & Vhp moeten verschrikkelijk goed opletten met die Pae Somo.Deze Pae is onbetrouwbaar.En die DDB wil hem ook niet missen,want anders gaat de huidige regering naar de knoppen.Deze Pae is zo sluw.A bakraman taki:Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet.Eigenlijk is die Pae Somo meer geschikt voor een katjang(pinda)fabriek.Hij deugt niet voor politiek.


  Maak melding

 78. ROY

  DAN BEN JIJ HEEL DIEP GEVALLEN.

  eerst mensen die een eigen mening hebben,voor alles wat vies en vuil is uitschelden.en nu probeer jij het goede voorbeeld te geven.

  ROY,houd jou zelf maar voor de gek.
  er zijn vele mensen die jou door hebben.


  Maak melding

 79. beste mensen van en voor surinaame noem is een ding op wat bouterse voor surinaame heeft gedaan nou wat blijft hangen en steeds terug komt is drugs december moorden coup en en zoontje dino dat loopt ook alle gevangenisen plat zelfs in amerika wil hij opgesloten worden en zo president met zo fam en zo verleden is geen visite kaartje voor surinaame en de hele paarse zooi loop er achter aan voor de kruimels die bouterse rond strooit dat hij president is geworden is een groote grap geworden maar nu zeg ik u wat heeft het nieuwfront voor surinaame betekent nou dat heeft gezorgt voor dat jullie normaal konden leven zonder angst en met een president zonder bloedt aan zijn handen leve nieuwfront leve nps gado bless surinaame


  Maak melding

 80. huidige situatie:

  ik ben abop,…ik wil sociale zaken & justitie en ik Lonnie ga naar school

  ik ben Somo ,…ik wil onderwijs/LVV etc en mijn vrouw ver van huis

  ik ben DADA,…ik wil mijn schoonzoon/zoon/vrouw/priester/boeven uit het verleden en nieuw te benoemen boeven 🙂

  CHAN zegt: U mag een unit vormen met ons, maar ga er niet logischerwijs van uit op een ministerschap ALS JE GEEN KADER HEBT!!!!

  en hier zit het verschil,…..THE CHAN(GE) 🙂

  geen gereshuffle-gezeik, maar in één keer de juiste mensen op de juiste plek!!!!


  Maak melding

 81. oho; keeeh baa ghaan gadu bia.
  Baala @na so noo kiesie attiebrong tapoe mie.
  Bia na spotoe mmbe mekie angah yu.
  Mie beng plakiserie yu na boesienengeh lekie mi dja.
  Soboe mie sikiefie na boskopoe gie yu na tapoe na intelnet.
  Baala j’aa moe attiebrong angah mi bia; mi begie pardon.
  Angah neng foe Gadu tje tjallie bhaa mmbe wannie foe mietie yu.
  So oen sa mietie nangah na lobie foe anana.


  Maak melding

 82. surinam patriot

  hij of zij corrigeert niet zich zelf,maar probeert uit te leggen hoe het zou moeten,terwijl hij/zij vorige posting’s boekdelen spreekt.

  lijd die persoon dan aan geheugen verlies.

  en jij doet even hard mee,want nu wil jij van(jou) een leugen de waarheid maken.


  Maak melding

 83. morrones

  mi no kiesie atiebrong tapoe kee,mie e waka nanga krienie atie.

  mi grando pa na boesinengeh,mie na grando pietjieng

  morreones

  waka nanga konie

  tang boeng

  ifoe grang gado wanie dang oenoe sa mietie na ienie kondre.

  soso lobie foe anana


  Maak melding

 84. Surinam Patriot, die zogenaamde Dame Miera is zo hypocriet als de neten, Roy wordt hier door haar aangesproken op zijn (later gecorrigeerde) uitlatingen, dat mag, maar in een ander topic waar een Waarheid een partij vuil loopt te spuien waar de honden geen brood van lusten, lift ze lekker mee en dan mag het in eens wel, zolang het maar uit de paarse hoek komt, conclusie gewoon niet serieus nemen en negeren


  Maak melding

 85. Hans

  ROY had het eerder moeten doen,en niet nu zogenaamd het schijnheilig boontje uit gaan hangen.
  heb jij gelezen wat hij neer getypt heeft,’vergelijk dan zijn vorige posting’s op mensen waar hij niet mee eens is.

  en jij vertoont ook zulke kenmerken.


  Maak melding

 86. ROY
  dat hoef ik niet te doen
  die voorbeeld kan jij toch zelf merken.
  lees jou laatste posting naar mij gericht nog maar een keer,dan zal jij jou zelf betrappen.

  als ik ziekelijk gedrag vertoont,”hoe ziekelijk ben jij dan die zijn eigen gedrag niet door heeft.


  Maak melding

 87. ROY

  wat voor strijd voer ik dan,dus feiten naar voren halen is volgens jou strijd voeren.

  leg mij dan uit wat een discussie is en wat de bedoeling van een discussie is,’als jij dat kan.


  Maak melding

 88. @Miera,..sorry maar Roy heeft gelijk. Je speelt het op de man, terwijl je geen discussie begint over het onderwerp.
  En als Roy zich verontschuldigt voor de vorige postigs wil je dat niet accepteren. Hmm,..raar maar je vergeeft Bouterse wel voor de moorden die hij gepleegd heeft.En Bouterse is voor jou een heilige, ook al benoemd hij die boef Abrahams tot staatsadviseur.


  Maak melding

 89. @miera
  feiten en fictie…groot verschil..
  je moet je niet laten leiden door emoties…
  je moet niet zeggen/schrijven wat je denkt maar DENKEN wat je zegt/schrijft..

  waarom zou ik je moeten uitleggen ??? Ik gebruik geen meerdere nicknames..

  Ik wacht nog steeds op 2 concrete voorbeelden inzake vies en vuil..


  Maak melding

 90. Santhoki kan mijn zegen krijgen als hij beloofd alle boeven binnen een jaar op te sluiten en alles wat ze hebben gestolen van de staat terug te vorderen.


  Maak melding

 91. Zondag 5 januari 2014 om 15:00 uur, door Roy
  @miera
  feiten en fictie…groot verschil..
  je moet je niet laten leiden door emoties…
  je moet niet zeggen/schrijven wat je denkt maar DENKEN wat je zegt/schrijft..

  waarom zou ik je moeten uitleggen ??? Ik gebruik geen meerdere nicknames..

  Ik wacht nog steeds op 2 concrete voorbeelden inzake vies en vuil..

  ==========================================================
  en dan noem je mij geestelijk ziek.

  waarom reageer jij dan op mijn posting.

  jij moet dit en dat.

  ik bepaal wanneer en hoe ik iets zeg of doe of denkt”dat bepaal jij niet voor mij.


  Maak melding

 92. Hoe meer wij Hindoestanen worden aangevallen (door de racisten), hoe sterker onze identiteit wordt. Dus anti-Hindoestanen, please val ons verbaal zo veel mogelijk aan en versterk onze Hindoestaanse identiteit. Bij voorbaat dank!


  Maak melding

 93. Vijay

  ik ben zelf een hindoe.
  doe niet als een aap ,die alles van zijn medemens na aap.
  wij hebben geen identiteit.

  wat is nu de hindoe identiteit.
  bhaai bha.


  Maak melding

 94. @HINDU,

  Je hebt zgn geen Hindoe identiteit en toch noem je jezelf HINDU. Geen identiteit?

  Enkele dingen over je Hindoe identiteit:

  Wij geloven in:
  – reincarnatie
  – Dharma (5 Yams en 5 Niyams)
  – onze Bhgavaan/Bhagvati/Devi’s/Devta’s/Parmatma/Atma/Shastra’s
  – geweldloosheid als basis voor een deugdzaam leven
  – eer aan onze voorouders/taal/cultuur/godsdienst
  – eer aan dieren/Moeder Koe/flora en fauna/Aarde
  – in elk wezen Parmatma aanwezig is
  – Yoga/Meditatie/Shruti/Smriti (Veda’s/Purans/Upanishads/Maha Kavya’s (Ramayan, Mahabharat, Gita)/Itihaas)
  – welzijn van alle wezens
  – Rishi’s/Muni’s/Sadhoe’s/Sant’s/Mahatma’s
  – Kennis (van de ziel) en Bhakti (devotie), Shakti(Seva = onzelfzuchtigheid)
  – Mededogen/Barmhartigheid/Eerlijkheid/Hygiene/Schoonheid/Kunsten/Overvloed/Vrijgevigheid/Dankbaarheid/Vriendelijkheid/Eenheid/Onthechting/Liefde voor de God in ons allen/Behulpzaamheid/
  enz.
  – onvergankelijkheid van de Atma(ziel)
  – Atma als Parmatma in het klein
  – enz.

  Nou hoef je niet alles te beheersen en uit te kunnen voeren, maar je krijgt wel een idee wat je Hindoe-identiteit is, hoop ik.


  Maak melding

 95. @ Marlio

  DDB heeft nieuwe orders van zijn Ned/Joodse baas :

  Benoem de dju OW-verdwenenjaarbudget-Abra als staatsadviseur, moni de !

  Verminder de montaire staatsreserves ELKE MAAND met een aanzienlijk bedrag tbv flut-consumptie-uitgaven !

  Doe GEEN onderzoek naar strafbare feiten van Dino tegen de staat Suriname (oa VERKOOP van de gehele bevolking aan Hezbollah). Surinam weet niets van terrorisme !

  Preet Bharara, aanklager in zaak Dino (Pres weet van niets), o pot verstang dji NDP-leiding !!

  Njew Februari Bharara-Revo o seki Sranang !!!


  Maak melding

 96. vijay

  mooie woorden.

  door de eeuwen heen zijn wij niks opgeschoten ,alles wat jij daar noemt,daar hebben de meeste van ons zich schuldig aangemaakt(het tegenover gestelde gedaan),onze verkeerde daden hebben wij zo goed verborgen,dat de wereld zou gaan denken dat wij heilig zijn,maar jij ook als hindoe weet beter.

  ik doe mij niet voor zoals ik niet ben,omdat ik geen huichelaar ben.

  de hindoes die dit lezen kunnen mij geen ongelijk geven,zelfs santhoki niet.

  laten wij eerst ophouden met onze schijnheiligheid,daar komen wij niet ver mee.


  Maak melding

 97. @HINDU,

  Het gaat er niet om dat je faalt, het gaat er om dat je blijft proberen en weet wat je eigenlijk zou moeten doen en hoe je of wat je eigenlijk zou moeten zijn.

  Hoeveel Christenen/Moslims/Joden/Anderen zijn er in geslaagd in het toepassen van hun godsdienstige regels? Niet meer dan de Hindoes. Toch verwijt jij alleen de Hindoes iets.
  M.a.w. jij maakt je schuldig aan Hindoe-bashing en gedraagt je ten onrechte als een anti-Hindoe.

  Wat ik wel met zekerheid durf te stellen is dat Hindoes minder geweld gebruiken tegenover hun medewezens dan niet-Hindoes. Derhalve hebben zij zeker het recht van spreken!

  P.S.: Durf jij in Paramaribo, rondom de Centrale Markt met een zichtbare dikke gouden ketting om je nek rond te lopen?
  Zo niet, voor wie ben je dan bang? Voor een Hindoestaanse rover of een niet-Hindoestaanse?


  Maak melding

 98. vijay

  neen ik verwijt de hindoes die doen net alsof zij het beter weten,terwijl zij de grootste smeerlappen zijn.

  mij schuldig maken”;en dat is wat ik bedoel,wij praten over hindoe ,maar jij gaat andere religies erbij halen,
  waar vind jij nog een religie dat niet politiek ingesteld is.
  geef mij maar antwoord

  jou medemens,daar heeft de hindoe geen respect voor,als onze families elkaar verkrachten,vermoorden,zelfmoord plegen,zware incest,een andere ras als minderwaardig zien,dan moet jij niet over medemens praten.

  in su leven wij anders.
  ik ben geen pooier of modo mang,dus met zo een formaat ketting gaat jij mij nooit zien,maar als ik eentje zou hebben dan zou ik het gewoon dragen,probeer het te stelen,dan zal jij zien hoeveel agenten in burger jou gaat aanpakken. en of ik bang ben,neen,niet voor niemand.


  Maak melding

 99. @HINDU,

  Indien Hindoestanen zoveel problemen hebben, waarmee heeft de NDP ze dan niet geholpen? Ze zijn toch vreselijk in de steek gelaten door de NDP? Daarom zouden ze niet opnieuw voor de NDP moeten kiezen, als ze verstandig zijn.


  Maak melding

 100. 05 jan. 2014

  @Koos,

  Geef jij Srika nog ongelijk?

  Je ziet dat Santhoki al veel sneller met drastische maatregelen komt, om te proberen zijn VHP-schip niet te laten stranden.

  Alleen krijgt hij hiervan te veel pijn in zijn rechterbeen.

  Wat wordt Santhoki toch te voorspelbaar!!!

  Voorspelbaar is wel, dat Srika nu woeste minpunten ontvangt.
  Srika


  Maak melding

 101. Het wordt in Suriname dat alleen hindoestanen gaat regeren, tot nu toe hebben alleen negers gereageerd met behulp van andere partij, negers kunnen geen land regeren, kijk aan Afrika, ze zijn dom en moordenaars , dus weg met nergens partij ,lever bouwta dan een echte neger.


  Maak melding

 102. Als er één Surinamer is die nu al bezig is propaganda te maken voor Santhokie om President te worden, dan is dat Desire Bouterse de oema wedje onlangs op de berm pré.


  Maak melding

 103. Het wordt tijd in Suriname dat alleen hindoestanen gaat regeren, tot nu toe hebben alleen negers geregeerd met behulp van andere partij, negers kunnen geen land regeren, kijk aan Afrika, ze zijn dom en moordenaars , negers slaat negers dood dus weg met nergens partij ,lever bouwta dan een echte neger.maar nu is de tijd aan gekomen voor hindoestanen aan macht te komen en te laten zien hoe een land regeert moet worden succes Santhoki .


  Maak melding

 104. maandag

  even dit,;een echte neger bestaat niet”die naam is door de blanke slaven handelaars aan afrikanen gegeven toen zij als slaven verkocht werden.

  de naam is;creoro en afgeleid van kroes harig volk.
  in oude tijden,werd de originele naam gebruikt,en dat was;seti-betekend;mens.
  maar daar gaat het niet over.

  mijn mening over jou bovenstaande posting;
  jij zegt ,negers kunnen geen land regeren,
  mijn antwoord;obama heeft afrikaans roots,en is ook donker van kleur en heeft kroes haar(wat jij neger noemt),maar hij is wel voor twee termijnen gekozen.

  etheopie,congho,en nog vele landen die door creolen onderhouden worden,en zij doen het goed.

  jij zegt ook ,weg met nergens partij,lever bouwta dan een echte neger.
  mijn antwoord;het lijkt erop dat jij tweedracht tot stand wil brengen,”wie zegt dat pres Bouterse geen echte creool is,”hij word wel indiaan genoemd,maar dat zijn de meeste creolen,van wege ons broederschap met de indianen.


  Maak melding

 105. De afgelopen dagen waren de paarse paupers zeer aktief op WKN, geinspireerd door hun Baas werden allerlei racistische en loze argumenten gebruikt. Het is werkelijk een waste of time om daar inhoudelijk op in te gaan.
  Hopelijk dat in 2014 wat steekhoudende argumenten gebruikt gaan worden en discussies op niveau.

  In elk geval geeft VHP het goede voorbeeld door niet met modder te gaan gooien, en als zwijnen in de NDP stal gaan rollen, maar gewoon constructief verder te gaan. Zoals de aankondiging van een nieuwe combinatie als tegenhanger van het falende MC. Er zijn vele partijen geinteresseerd vandaar dat Santhoki en partners met een verbeterde strategie komen die door alle partners gedeeld wordt, een gedeelde visie om Suriname uit het slop te halen.
  Een heel goede zet van de VHP en NPS.

  De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) doet haar naar naam eer aan door hervorming na te streven. Hervorming op het gebied van onderwijs, economie, rechtstaat, bestuur, beleid, leiderschap etc.
  Dat de leden van de VHP voornamelijk uit Hindoestanen bestaat is bekend. Maar iedereen is welkom en er melden ook mensen uit Marowijne en Coronie zich aan. De meeste partij in Suriname zijn gebaseerd op etniciteit, ABOP, BEP, PL, KTPI, NPS, Seeka, DOE etc. Maar door samenwerking kan een gezamenlijk doel geformuleerd worden, en misschien dat het ooit een grote Surinaamse partij wordt, dan is het doel van natievorming echt bereikt.

  De partij van Desi B. daarentegen staat al meer dan 30 jaar onder dezelfde man. De partij zou eigenlijk moeten heten Nationale Desi Partij. Een partij gebaseerd op de wil van een man, en de rest volgt slaafs. Degenen die kritiek uiten werden vroeger fysiek belaagd,tegenwoordig bedreigen ze, discrimineren ze, schelden je uit of beschuldigen ze je vals. Dan krijg je dus de springende NDPers zoals Andre Mugabe.

  Het interview dat Mahinder Jogi gaf heeft mij erg geamuseerd. Jogi is heel moedig en durft de waarheid te zeggen en ondanks zijn grappig accent, heel helder. Jogi somde een paar fouten van Abrahams op en vroeg zich in gemoede af hoe een discutabel persoon als Abrahams nu adviseur van staat kan worden. Is het omdat president Desi B op dit moment aan het leeglopen is? hahahaha
  In elk geval is duidelijk dat alle vrienden en partijtoppers van Desi B op geaccomodeerd worden in commissies en als adviseurs. Incompentente minister is nu adviseur van de president, hoe verkoop je dit aan het volk.

  Dat er slecht bestuur gevoerd wordt kan je zien uit het schrijnende geval van de stichting voor het kind. Personeel is uit wanhoop gestopt met werken omdat ze geen salaris krijgen, maar de kinderen zijn er nog. Wanhoop bij de directie, omdat het een structureel probleem is. Sociale Zaken kan bestuurlijk gewoon niet de gemaakte afspraken nakomen. Er wordt wel geroepen om MC podium dat mensen met hun water en elektriciteit rekening naar Sociale Zaken kunnen gaan en dat het betaalt wordt. Zelfs de parlementarier Carl Breeveld is hier zeer geirriteerd over want dit is geen beleid. Ik heb hem zelden zo fel gezien. Een ander voorbeeld is dat weer in woonwijk een gigantisch gebouw wordt gebouwd zonder iemand weet wat de bestemming is. Zelfs parlementariërs kunnen er niet achter komen. Blijkt dat een Chinees daar iets neerzet, maar niemand weet wat er komt. Zo worden er op vele plekken in Paramaribo grote panden neergezet die niet overeenkomen met het bestemmingsplan van de buurt. Er is geen beleid op dit gebied. Mensen met geld oa de Chinezen kunnen doen en laten wat ze willen en zonder dat het Surinaamse publiek daar inspraak op heeft. Wat voor land is Suriname geworden. De bus en boothouders worden ondanks beloften nog steeds niet optijd uitbetaald, is het zo moeilijk dan????

  Al met al biedt dhr.Santhoki met zijn nieuwe combinatie een fris alternatief. De naam is niet belangrijk, maar het gaat om wie in de combinatie zit. Ik vermoedt dat we vele bekende gezichten gaan terugzien. In de huidige coalitie is niemand gelukkig en iedereen behartigd maar zijn eigen belang. Na mei 2015 kan de nieuwe combinatie beginnen met herstel van Suriname.


  Maak melding

 106. @Vijay
  het heeft geen zin de prachtige hindoe filosofie hier uit te leggen. Het is voor onrijpe geesten niet te bevatten. De Hindoestanen die van het pad van deze leer zijn verdwaald, komen terecht in een web van hebzucht, haat en jaloezie. Die heb je er dus ook tussen zitten.


  Maak melding

 107. @Koos
  goede opbeurende bijdragen van jouw in deze topic.
  De paarse paupers komen niet verder dan schelden, vage argumenten, kromme redenering, racisme etc. Discussie is eigenlijk zinloos, maar ik begrijp dat je af en toe toch reageert omdat de reactie van de paarse paupers vaak tenenkrommend is. Ze lopen maar wat leeg op WKN…


  Maak melding

 108. NDP gaat geheid minder zetels halen dan de vorige verkiezing. Wat ze ook doen, hoeveel ze ook omkopen. Geen enkele ambtenaar wil weer een regering die de lonen niet op tijd betaalt. Geen enkele zakenman/bedrijf wil een regering die de factuur niet op tijd betaalt.


  Maak melding

 109. Welke naam dan ook, Chan en zijn combinatie zullen het afleggen tegen DADA. Daarvoor is DADA hun veels te slim af. Advies aand Chan, zeg het volk niet wat je gaat doen maar vraag het volk wat ze wil dat je moet doen.


  Maak melding

 110. @Suriname OBAMA heeft scholing genoten.Kortom een geleerde man.Wang lerie mang.
  Maar huidige pres van su wil mensen hebben die kunnen lezen en schrijven.


  Maak melding

 111. Sommigen hebben het al voor het zeggen in Surinam !

  Daarom heeft de NDP-regering al getekend voor “islamitische mensenrechten” !

  En is er een hechte band met Iran,Turkeye en Hezbolah !


  Maak melding

 112. Santhokie heeft zijn kredieten al verspeeld. Door samen te werken met chekre chekre paje alias (somone i hardjo”) maak jij duidelijk dat je ten koste van alles wilt regeren. Somo die corruptie heeft uitgevonden blijft onbetrouwbaar. Santhokie moet zich richten op een goede opositie partij.. Jullie zijn net goed om alleen diagnoses vast te stellen, maar een land regeren heb je meer voor nodig. NDP mag dan een boeven partij zijn, maar ze vertegenwoordigen alle lagen van de bevolking. Een partij die dus degelijk wel het nationaal belang van individuen dient.


  Maak melding

 113. ALLE lagen van de bevolking worden vertegenwoordigd door de NDP lees ik ! Daarna schelden op Santhoki.

  Jawel, benoeming van de Dju-verdwenen-jaarbudget-OW-Abraham tot staatsadviseur, tegen een dik salaris, verloren geld, onnodige staatsuitgave !

  Jawel, voormalige houtconcessie Bruynzeel (eigendom van Surivolk) 650.000 hectare, weggegeven aan hindostaanse
  vriend van Bouta !

  Jawel, goudconcessie in areas of interest gouddeal ad 450.000 hectare (eigendom van Surivolk)weggeven aan schoonzoon minister, de snesi Shew-Atjon !

  Jawel, de blakamang Naarendorp benoemd als ambassadeur in Frankrijk met hoog salaris. Deze medeverdachte 8 decembermassamoordproces, zit gebakken, er is daar totaal niets te doen, geen voordelen voor Surinam !

  Jawel, de hindostaanse NDPgroothandelaren hebben de Creoolse Minster Wijnerman gesaboteerd. Bouta grijpt in omdat deze boeven geen redelijke importheffing willen betalen. De staat Surinam wordt openlijk bestolen !

  NDP, inderdaad een zeer gemengde BENDE !


  Maak melding

 114. @Srafu,

  “de snesi Shew-Atjon !”

  John Sew Atjon is een blakka snesi.

  Sew = naaien
  Atjon = afkorting van Atjoni

  Dus na een nacht flink te hebben gerollebold in Atjoni werd John na 9 maanden geboren.

  Whahahahahahahaha.


  Maak melding

 115. mi kondre

  trouwens dat obama een opleiding politiek gevolgd heeft,moet hij wel woorden gebruiken die hem voor gekauwd zijn”hij heeft geen eigen visie.
  en hij weet,net als nelson mandela wat het koloniaal politiek inhoud.

  als hij niet praat of handel hoe hem opgedragen word;,dan word hij vermoord.


  Maak melding

 116. @Correctie :

  Wanneer de Chinezen het land Surinam volledig hebben overgenomen, zullen wij zien of Sew Atjon, blakamang of toch snesi is !

  Leve de NDP-met-leden-uit-ALLE-bevolkingsgroepen, resultaat een gemengde staatskas-rovende- bende !


  Maak melding

 117. Maandag 6 januari 2014 om 00:26 uur, door Fileren
  @Vijay
  het heeft geen zin de prachtige hindoe filosofie hier uit te leggen. Het is voor onrijpe geesten niet te bevatten. De Hindoestanen die van het pad van deze leer zijn verdwaald, komen terecht in een web van hebzucht, haat en jaloezie. Die heb je er dus ook tussen zitten.

  fileren

  hindoe filosofie bestaat niet,het hele hindoe geloof vind zijn oorsprong in afrika,”en dat heeft GHANDI in zijn laatste toespraak naar het india volk kenbaar gemaakt.

  tot nu toe als jij achterin van cashmir gaat vind jij nog van die afrikanen.

  mensen die in een leugen leven,onrealistische beeld spraak als realiteit naar voren halen,hebben een onrijpe geest.

  een rechtvaardig pad leid tot ruime geestelijkheid,maar,hoogmoed leid tot geestelijke en mentale blindheid,jij gaat prachtige woorden zeggen,maar ben zelf de grootste bedrieger,waarvan haat,bedrog,hebzucht en jaloezie de persoonlijke waarden innemen.


  Maak melding

 118. @suriname,ik denk niet dat hij vermoord zal worden.
  in elk geval hij is geen stratiemang.
  Zijn vrouw dat is een echte first-lady goed en hoogopgeleid.
  Onze pres is niet te vergelijken met het echt paar obama.
  Je pres kan niet eens engels praten,noch zijn echtgenote.
  Voor het surinaamse-volk spelen ze ekte echt paar met titels.Gelukkig heeft hij de beste adviseurs.
  De aanhouding van dino is een van de bewijzen.
  Trouwens vandaag is de uitspraak of MUNTSLAG wel of niet word uitgeleverd!


  Maak melding

 119. zogenaamde @HINDU
  ik weet niet tot welke stroming van het Hindoeïsme jij behoort en of jij uberhaubt een hindoe bent maar jij slaat de plank volledig mis.
  Hindoeïsme heeft wel degelijk een filosofie dat beschreven is in de Vedische geschriften. Er zijn duidelijke richtlijnen en een visie hoe een mens een rechtvaardig en op verlichting gericht leven kan leiden.
  De Vedas zijn de oudste geschriften en zijn duizenden jaren geleden ontstaan in het gebied rond Noord India en overgedragen door de Ariers. Het oer Sanskriet, de taal waarin de overdracht plaatsvond is een belangrijke aanwijzing en valt onder de Indo Arische talen. De Indo Arische talen kan je naar mij weten niet terugvinden in Afrika.
  En inderdaad het NF bewandelt een rechtvaardig pad en zal in een nieuwe combinatie met nieuw elan de strijd tegen de achteruitgang van Suriname aangaan.
  Hoogmoed en arrogantie van DDB en de paarse paupers leidt tot corruptie, bedrog, haat, hebzucht en jaloezie.
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ.


  Maak melding

 120. MI KONDRE

  laat hij dan,net als martin king of kennedy, gaan zeggen dat hij ook ervoor is dat blank en zwart samen achter een tafel zouden moeten zitten om hun geschillen op te lossen,”kijk dan als hij niet vermoord word.

  obama heeft zelf toegeven dat hij ook een stratie man is geweest en ook cocain gebruikt heeft,elke stratie man houd van soul muziek”ook obama.

  en onze pres kan en moet jij niet met obama vergelijken,obama is van amerika’.
  onze pres is van suriname.
  obama is daar gezet omdat er een rassen oorlog tussen blank en zwart zou uit breken,en daar weet obama ook van,”vanwege politie geweld,onderdrukking,racisme tegen het zwarte volk.

  jij zegt dat mijn pres geen engels kan praten;”dat vind ik helemaal niet erg,ik heb liever dat hij het sranang spreekt”wij leven niet in een engelse of amerikaanse kolonie.

  ik weet niet wat dino misdaan heeft,ik was er niet bij.
  maar als amerika geen tastbare bewijzen heeft,en,dat het bekend gaat worden dat amerika met opzettelijke listen en bedrog,dit in werking gesteld heeft om pres bouterse mentaal en geestelijk kapot te maken,”dan hebben zij een groot probleem,en vooral als het beken gaat worden dat santhoki(NL),hier achter zit.


  Maak melding

 121. @suriname,wie een hond wil slaan vind makkelijk een stok.
  Hoe stel jij dat santoki hier achter zit.
  Wie zit dan achter 8 dec moorden
  Moiwana.
  De moorden van de indianen .
  En bovendien sranang-tongo is geen taal ,dat zal mij niet ontwikkelen.
  Probeer jij de stad paramaribo te renoveren,alles staat er verlaten bij.
  Hij zal nooit onschuldig verklaard worden.
  Wees blij dat ze hem hebben opgepakt.
  Anders was je ook alverkocht als slaaf van HEZBOLLAH.


  Maak melding

 122. fileren

  heel goed,houd maar vol in jou dwaasheid en leugens,misschien geeft het jou een trots gevoel.

  het gaat mij niet over afrika,”het gaat mij over waar het geloof vandaan gekomen is,.
  laten wij ook een keer eerlijk zijn.
  toen afrika al duizenden jaren een samenleving was,waren onze voorouders nog barbaars.

  ik houd van waarheden,begrijp mij goed het gaat niet om afrika,”het gaat om geloof,cultuur en taal overdracht dat wij van die afrikanen mee gekregen hebben,krishna,is een goede voorbeeld ervan.

  wil jij een echte hindu zijn,”gaat dan eerst na waar onze oorsprong van geloof afstamt,en als jij het weet en begrijpt,zal het jou goed verlopen,en zullen,haat jaloezie,bedrog naar jou zelf of jou mede mens geen effect hebben.


  Maak melding

 123. Omgebouwd? Zodat ze voortaan hun verstand kunnen zoeken???

  Wat hebben ze de afgelopen jaren gedaan?

  VHP/NF JULLIE HEBBEN DE HELE RECHTSTAAT KAPOT GEMAAKT!

  SANTOKHI,jij en de anderen waren toch DE MAN? Wat nu????

  Wie op NF VHP stemt geeft zichzelf een messteek in de nek!


  Maak melding

 124. mi kondre

  is het jou dan niet opgevallen ,dat na be bezoeken van santhoki in europa,voordat pres bouterse voorzitter van unasur(caricom)geworden was,wat zich op de dag van zijn aantreden gebeurt is,dino aangehouden.

  jij weet best wel dat die hele coup gebeuren door nl is ge doceert.

  het sranan taal is uniek,het word zelf door nederlanders,marokanen,turken,cabo’s gebruikt.

  en ja, het word tijd dat wij de surinamers onze eigen taal beter gaan begrijpen en spreken,”wij zijn nog de enige volk die een vreemde taal (nl),in plaats van onze eigen taal spreken.

  jij bekijkt de dingen hoe het jou als een bot toegeworpen word,zonder het fijne van te weten.
  als amerika of nederland zegt dat surinamers niet gast vrij zijn,”dan geloof jij dat ook blindelings.

  jij bent geen surinamer


  Maak melding

 125. Men leze Handvest VN en Grondwet Suriname:in zake ras, godsdienst, geaardheid,afkomst, man of vrouw, politieke gezindheid etc. En ophouden met achterlijk discussie.

  VHP begaat de grootste fout aller tijden. Naamsverandering betekent verlies identiteit. VHP is geen hoer. verkondig je principes en laat het volk beslissen.
  De oppositiebank is ook een instrument. Of is de drang naar macht naar jullie hoofd gestegen.

  Jullie geven ongekende ruimte aan de overige partijen voor een slachtpartij in open veld.

  Jullie hoogmoed begint afbrokkeling te vertonen. Vrij recent: denk aan jullie diaspora beleid. Jenny heeft het in 3 maanden klaargespeeld. Waar is de VHP met PSA.

  Heeft VHP een afdeling politieke psychologie.


  Maak melding

 126. @suriname dankzij het internet zjn de amerikanen van alles op de hoogte,wat er in dewereld gebeurd.
  Ik hoef geen straattaal te praten zo wordt het geassioseerd.
  Een taal zonder gramatica,ik wil een taal leren waarvan ik mijn kennis kan verbreden.


  Maak melding

 127. @suriname (alias sra,su,hotep enz.)
  Jij zegt @ mi kondre :”is het jou dan niet opgevallen ,dat na be bezoeken van santhoki in europa,voordat pres bouterse voorzitter van unasur(caricom)geworden was,wat zich op de dag van zijn aantreden gebeurt is,dino aangehouden”.

  WEET JIJ NIET DAT unasur en caricom niet dezelfde organen zijn?

  Verder zeg je :”het sranan taal is uniek,het word zelf door nederlanders,marokanen,turken,cabo’s gebruikt”.

  IS HET SRANANGTONGO DAAROM UNIEK?
  Als het Sranangtongo zó uniek is dan zijn het Ebngels,Frans,Spaans,Duits,Russisch en ga zo maar door alle uniek!
  Of weet je niet wat het woord “uniek” betekent?

  Verder zeg jij:”wij zijn nog de enige volk die een vreemde taal (nl),in plaats van onze eigen taal spreken”.

  EN FRANS-GUYANA,GUYANA,VENEZUELA,BRAZILIË EN VEEL MEER DAN?Spreken die dan geen vreemde taal?

  MET JOUW ALGEMENE ONTWIKKELING IS HET ZEKER NIET PLUIS!


  Maak melding

 128. zogenaamde HINDU
  ik baseer mijn mening graag op wetenschappelijke vondsten en feiten zoals archeologische vondsten en onderzoek naar talen. De INDIANEN verhalen die jij verteld op basis waarvan, jouw onderbuikgevoel?

  Belangrijke uitgangspunten in het hindoeïsme zijn respect voor mens en natuur, geweldloosheid en het verminderen of loslaten van de EGO. Ik hoef dus niet perse gelijk te hebben maar zie graag concreet bewijs om mij te overtuigen. De waarden die jij mij toeschrijft kan ik ook op jouw Mega Chaos regering projecteren:
  corruptie : Abrahams als minister van OW
  bedrog : amnestiewet Bouterse
  haat : Limburg
  hebzucht : Gopi met zijn grote concessies (NDP)
  jaloezie : Somohardjo alleen maar voor eigenbelang

  Zal ik je nog enkele INDIANEN verhalen van jouw Mega Chaos regering opnoemen :
  strijd tegen corruptie
  snelweg met flyovers
  tram naar para
  18000 woningen
  ziekenhuis Wanica
  bruggen over Corantijn en Marowijne
  goedkope benzine Petrocarib
  sociaal contract met volk


  Maak melding

 129. Rufus
  welke relevante groepen in Nederland heeft juf Jennie geconsulteerd? Wie in de diaspora was op de hoogte van de inhoud van de wet?
  Het is een haastig doorgedrukte wet die alleen is ingevoerd om te scoren door de coalitie en de oppositie met name de VHP een hak te zetten. Gewoon politiek spel met een wet die allerlei mazen vertoont. Om politiek te scoren worden in haastig tempo snel een brug over de Carolinakreek gebouwd voor ettelijke miljoenen, en een stukje snelweg naar Zanderij. Alles omdat de verkiezingen naderen en er gescoort moet worden. Bouterse kan zich de oppositiebank niet veroorloven, of wel?


  Maak melding

 130. Hindu, van Racistische DALITS als VINRAY en FILEREN ga je nooit winnen. dit zijn ras echte raciste als hun ouders en voorouders en de waarheid zal nooit zege vieren ij deze Dalits. alles wat je zei is 100% waar maar dat ga je van die dappere toetsenbord Krijgers nooit horen!


  Maak melding

 131. WARHEID
  Laat van zich horen die slaaf die verblind is door racisme en zijn haat spuit jegens blanken en critici van Didibrie, dus ook de VHP. Maar aangezien hij een racist is zijn het ook de Hindoestanen die hij haat. Deze SLAAF WARHEID wordt gedomineerd door 0% blanken aangezien het kolonialismespook in zijn hoofd zit. Hij noemt zichzelf psychiater maakt heeft duidelijk hulp nodig. Ik noem hem slaaf want zijn scheldtirades zijn allemaal voor zijn baasje, dus echt een DDBslaaf.

  PS een over ander leegloper heeft meerdere alias gemaakt, om precies te zijn 5 en deelt hier minnetjes uit. Past precies in het beeld van leugens en bedrog die de paarse paupers gebruiken. Ach ja.


  Maak melding

 132. O mijn hemel, slaan ze nu ook aan het verbouwen?
  Een land waar een ieder de hoogste wil zijn. Een paradijs is vandaag de dag kapot gemaakt door corrupte lieden, fraudeurs, oplichters zoals onder andere de beste vriend van de president Abrahams die in opdracht miljoenen heeft verduisterd en nu voor zijn heldendaad extra wordt beloond.

  Zo kunnen we opmaken dat je in Suriname oplichtingspraktijken, corruptie, hebzucht en ander crimineel gedrag met de paplepel krijgt ingegoten.

  Doe wat je met Suriname wil, maar het volk is zo verpest dat een gelijkwaardige omgang met hen onmogelijk is geworden. Vreselijk vind ik de mentaliteit daar, normen en waarden? Van wie moeten ze het leren?

  Nu schreeuwt iedereen als er wat misgaat, maar mensen het land is tijdens de vorige regeringen juist kapot gemaakt. Vooral georganiseerde criminele netwerken werden opgebouwd uit rechters, notarissen, advocaten politie etc etc.

  Santokhi wist ervan, maar een ieder hield elkaar het hand boven het hoofd of sterker nog, men deed gewoon mee. Zo was o.a. versnelde naturalisatie te koop bij Santokhi ( ik kan het bewijzen)

  Anno 2014, discriminatie, criminaliteit, corruptie door volk, ambtenaren, rechters, notarissen, Abrahams (in opdracht van Bouterse, project die zogenaamd miljoenen duurder uitvielen.

  Wie moet je nou geloven in Suriname?

  Het volk claimt vreedzaam te leven, maar de realiteit blijkt anders te zijn. Men haat elkaar en de macht hebbers doen daar juist aan mee. Er is in Suriname een ware rassenhaat. gekleurde mensen discrimineren elkaar omdat de ene lichter is en die andere donker is.

  O mijn lieve hemel, waar zal het eindigen?

  Ik garandeer u: HET KOMT NOOIT GOED MET SURINAME!

  SURINAME IS EEN KWEEKVIJVER VAN CORRUPTE CRIMINELE, GESTOORDE, HEBZUCHTIGE EN ONBETROUWBARE MENSEN!

  Alleen mensen met passie voor het land (surineds) die goed ontwikkeld zijn, kunnen Suriname nog redden! Zij die in Nederland zijn geschoold en objectief in staat zijn wonderen te verrichten voor het land en volk.


  Maak melding

 133. goed zo , je kan nu al tellen ???
  ndp is in problemen
  soso oplichters , drugs dealers , rovers , verkrachters , hezolah orga en nog veel meer ??
  suriname het wordt nu echt tijd om af te rekenen met ndp .
  suriname is aan de rand van bankroet , damkzij president
  bouterse en zijn bende leden

  N , D , P , … NJANG DOPOE PLATA


  Maak melding

 134. fileren

  en jij noemt mij een zogenaamd hindu.

  ik denk niet dat jou mening wetenschappelijk is.
  het is,omdat het jou opgevallen is dat deze hindu niet achterlijk is,en genoeg wetenschappelijk kennis in huis heeft.

  jij praat over respect voor mens en natuur,geweldloosheid,ego.
  maar het vooroordeel naar mensen kan jij niet achterwege laten,jij zal en moet ndp in het negatief centrum plaatsen.
  ndp kan jij niet vergelijken met nps/vhp(front,combo),ndp zit er pas 3 jaren,front heeft meer dan 10 jaren gezeten.
  en wat ndp in 3 jaren bereikt heeft,is front in 13 jaren niet gelukt.

  nu dat jij de waarheid van een hindu gelezen hebt,raak jij in paniek,”ben jij dan als hindoe oprecht bezig,ik weet zeker van niet.

  jij scheld mensen van een partij uit,”maar ik weet zeker dat jij wel erger dan die mensen zou zijn als jij daar gezeten had.

  jou woorden is overladen van haat,ego,jaloezie,en jij komt heel racistisch over.

  met hindoes als jou praat ik liever niet


  Maak melding

 135. uur van de waarheid

  jij hebt ook gelijk,zij zijn haat dragers en haat zaaiers.

  valse hindoes kunnen maar een ding,;zij stellen zich als een clown,verrader,huigelaar voor om geliefd door het blanke ras te worden,net als schoot hondjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.