‘Waar heeft Bouterse zijn ogen en oren gestopt?’

189

PARAMARIBO, 3 jan – Het is onvoorstelbaar dat president Desiré Bouterse ex-minister Ramon Abrahams benoemd heeft tot adviseur van staat. Dit stelt parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP). Abrahams moest immers het veld ruimen vanwege aanhoudende kritiek tijdens zijn bewind op Openbare Werken. “Waar heeft president Bouterse zijn ogen en oren gestopt”, aldus Jogi.

Dat het staatshoofd en de leider van de NDP de kiezer zo tart, is haast niet te bevatten. “Er is zoveel kritiek rond het functioneren van Abrahams. Toch benoemt hij hem tot staatsadviseur. Wat gaat Abrahams adviseren? Hoe president Desi Bouterse de Staat moet bestelen”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. Het heeft er meer van dat de man wordt beloond voor zijn mismanagement als minister. Hem benoemen tot adviseur is je reinste blunder.

Van de door Bouterse zo vaak geroemde moraal en ethiek is zeker in dit geval niets te merken. “Abrahams staat er bekend om dat hij wettelijke bepalingen en regelingen naast zich neerlegt. Alleen het stelen en bestelen loont. Wanneer personen kunnen bewijzen kampioen te zijn in het stelen van staatsgelden, krijgen ze een nog hogere positie dan voorheen. Is dit een deel van het sociaal contract dat de president heeft gesloten met het volk?”, aldus Jogi.


189 REACTIES

 1. Abrahams heeft gestolen in opdracht van de president en voor de president. Nu is hij beloond geworden door de president net als Mahinder Gopi, die ca. 90.000 hectar grond heeft gestolen van Bruinzeel en nu sectretaris is geworden van de president.


  Maak melding

 2. Bouterse laat bij deze duidelijk zien,dat hij lak heeft aan de Surinamers.Het is nu zijn tijd,en niemand dan ook niemand in Su kan hem wat maken.Toen Suriname onafhankelijk werd,had nooit iemand kunnen denken dat Suriname een broeinest van meedogenloze schurken zou worden.


  Maak melding

 3. Mr. Jogi u heeft volkomen gelijk met uw kritiek. Ik ben wel verbaasd dat mr. Jogi dit durft te zeggen. Bent u niet bang voor DDB (el diablo)? Ik wens u en het Su. volk succes, want dit KARTEL moet z.s.m. verdwijnen.


  Maak melding

 4. Het surinaamse volk heeft hun eigen doodvonnis getekend, jullie hebben gekozen voor deze achterlijke idioot, domm als het achterwerk van een ezel. Surinamers komen jullie in opstand .


  Maak melding

 5. Ministers die functioneerden onder de coupe krijgen ook gewoon pensioen. Daar heeft ddb voor gezorgd. Vene had terecht deze lui uitgesloten voor pensioen. Deze lui waren illegaal aan de macht gekomen. Revo maatjes worden doodgeknuffeld op kosten van de belastingbetaler, walgelijk. Waar blijven RobG, Sra. Sabidirie en al die andere zgn patriotten met hun reacties. Overduidelijk dat deze regering de schatkist aan het leegplunderen is. Dit heeft niets met politiekbedrijven te maken, dit is ordinaire diefstal. De bevolking moet in opstand komen !


  Maak melding

 6. Stelende NDPers wordt geen stobreed in de weg gelegd. Bouva heeft ook flink gegeten van de njang patoe naschoolse opvang. DDB waar blijft jouw kruistocht tegen corruptie of is dat weer zo’n loze belofte?


  Maak melding

 7. JAja, ik sta achter KOLIBRI en KOOS alleen vraag ik hun om de voortouw te nemen in de opstand waar zij voor staan en oproepen komen jullie naar SU en doe het kijken waar jullie mond en ballen zijn tuurlijk is het makkelijk mensen op te steken doe dit doe dat en waar staan jullie zelf en wat doen jullie dat is pas laf en wat men noemt haat en verdeeldheid zaaien geef het voorbeeld kom naar SU en doe dan krijgen jullie zeker volgelingen hahahaaaa.


  Maak melding

 8. Ramon de Zakkenvuller; ” eeeh , fa waka Desi ! Yu sab’ sang oeng bing spreek af tok ” !!!!!

  Desi ; ” sang ??? Sang na tori ” ?????

  Ramon de Zakkenvuller; ” dus yu no sab’ moro ?????!!!!! ****

  Desi ; ” wakti, wakti, yu é bedoel a djunta sang mi bó set’ kong gi yu ” ??

  Ramon de zakkenvuller; ” aaaaaaaai boy !!! A mang dis’ yu no é frigiti ”

  Desi; ” boy, yu sab’ tak’ MI NA INGI, mi no dé frigit’ sani ” !!!!

  Ramon de Zakkenvuller; ” dat mi sab’ fu yu”

  Desi; ” OK, brada! A tori regel k’ba ” . Dringi wang sani dang yu relax. No spang yu éde. Sang yu
  é dringi ?? DIMPLE, BALLENTINE, BLACKLABEL,REDLABEL, BLUE LABEL ??? Kar’
  kong sang yu wani. Alla san’ djaso” .
  Yu ó njang wan mofo PEPRE WATRA nanga mi ???

  Ramon de zakenvuller; ” ai, ai, ai ! Mi sab’ tak’ yu anoe strak”. No wang mang no é bori eng lek’
  yu !! ”
  ” Ma sortoe djunta yu set’ kong gi mie ?????

  Desi; ” booooooiiiii, wang moro HEAVY wang. Wang moro STRAK wang. Drape yu no afoe du
  NOT’ , NOTI, MI É TAIGI YU. !!! “” NEKS, NEKS !!!!! Dis’ STRAK moro OW !!! Serioesoe”

  Ramon de zakkenvuller; ” boy yu e mek’ mi nieuwsgierig. Sang yu set’ kong gi mie dis’ lesi ????

  Desi; ” dis’ lesi yu ó trong STAATSADVISEURRRRRRR !!!!!””””

  Ramon de zakkenvuller; ” heeeeeeeeeeeeeeeeee boy !!!!!!!!! ” MI GADOOOOOO !!!! ” Frijari oso !
  ” MI JESUS, boy !!!! Aaaaaaaaaaai yu boeng. ” Disi na wang EKTE WANG “””!!!!!!! . ” thank you, thank you, thank you. ” yu na wang EKTE MATI !!!! Proost mi
  Mati ” !!!

  Desi; ” your welcome !!!! Yu sab’ fa oeng é wroko tok “!!!!!

  Ramon de Zakkenvuller; ” dat’ mi Saab’ fu yu ” !!!!!

  Desi ; ” OK, dang ” !!!!

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag !


  Maak melding

 9. Boegroe, typische Surinaamse mentaliteit, weer een ander het laten doen, het is toch voor het Surinaamse volk het grootste probleem, laten ze zelf de boel klaren met Bouterse, eventueel met behulp van buitenaf, waarom moeten ze eerst geprikkeld worden om iets te doen i.p.v. blablabla, wakker worden die boel daat en aanpakken die hap


  Maak melding

 10. Surinam patriot
  De revobende is weer op belangerijke functies gezet. Het resultaat zal zijn achteruitgang zoals in de jaren tachtig. DDB doet hetzelfde als in de jaren tachtig en verwacht een ander resultaat. De vele loze beloften doen het volk in vreugde leven.


  Maak melding

 11. jogi moet zijn mond houden hij is een dief met gronden jullie vergeten dat te zeggen vhpers stelen nooit vhp heeft coruptie uitgevonden dus waar over praten jullie vhp ziet niet boomstam in hun ogen maar ze zien wel van anderen


  Maak melding

 12. Het beste plek om te stelen in Suriname is in de politiek…

  Als je op straat een tientje steel kan je gestraft worden…

  Als je in de politiek miljoenen steel word je ook nog beloond ervoor…

  De grootste criminelen in Suriname hebben dat allang door. Daarom zoveel criminelen in de politiek…


  Maak melding

 13. ABRAHAMS wordt beloond voor bewezen diensten aan DDB: EEN DEEL VAN DE MILJOENEN die deze DIEF heeft weggemaakt, staat op de Bankrekening van DDB geparkeerd.

  Dit is de conclusie die ik kan trekken sedert Mondje minister af is.

  Er is nooit onderzoek gekomen naar de MALAFIDE praktijken van deze SCHURK.
  DDB heeft nooit de rede opgegeven waarom deze SHORRIEMORRIE het Ministeriele Veld moest ruimen.

  En nu deze benoeming tot Staatsadviseur. Wat gaat hij in Hemelsnaam Adviseren????


  Maak melding

 14. Daarom ook nooit eenheid in Suriname. De grootste dieven stelen zich legaal rijk. En brengen het land naar de klote…

  Armen worden nog armer, waarvan enkelen gaan roven, dankzij zulke regeringen, vergeet niet dat corruptie de grootste boosdoener is van armoede in een land…


  Maak melding

 15. Voor een ieder geldt “als je doet wat de baas zegt dan wordt je daarvoor beloond. Als je de baas uit de wint houdt dan wordt je extra beloond” zo is het en zo zal het blijven. Overal wordt deze regel gehanteerd en dus ook in Suriname.
  Wek de baas tegen dan zijn je dagen geteld.

  Dus mensen wat jullie ervan vinden telt niet. Ik ben zelf geen pro NDP’er en geen aanhanger van DDB noch Abrahams. Maar laten wij eerlijk zeggen hoe het is en werkt over de hele wereld.

  Te baas taki doe disie doe datie en joe doe sa a mang wanie dan joe e kisie wang bonus.
  In bedrijfsleven idem dito.

  Grootste risico “if baas no de moro joe e ka wang djeep want a tra baas sa dof jo peer”


  Maak melding

 16. De nierdonor RA wordt nu fors beloond voor zijn weldaad: DDB een nier geven.
  Dit is enige tijd geleden in Cuba gebeurd toen DDB ruim een maand in Cuba verbleef en regelmatig naar Cuba afreisde en RB zg. een knie operatie moest ondergaan.


  Maak melding

 17. bouterse moest abrahams de rug toe keren het zal de ndp geen goed doen .die man is een smet op de ndp.ik ben echt teleur gesteld ,het zal de ndp geen goed doen bij de komende verkiezingen dat weet ik wel zeker .ik zou mijn stem niet aan de ndp willen geven maar nog minder aan de vhp of de nps de vhp is een etnisch partij en de nps is een partij die geen draagvlak heeft .maar goed ,wie er ook wint als het nou de vhp of nps front is wij zullen ons erbij moeten neerleggen ,het is afwachten .


  Maak melding

 18. Abrahams kan het wel tegengezeten hebben op het ministerie van OW,maar dat wil nog niet zeggen dat hij met geld vandaar is gegaan.De Surinaamse manier van beschuldigen is me reeds jaren bekend. Iemand van corruptie beschuldigen terwijl er geen harde bewijzen zijn.Ik wil zwart op wit bewijzen zien over gepleegde corruptie.Helaas kunnen de leden van het NieuwFront niet met de bewijzen voor de dag komen.Sorry, jullie van het NieuwFront en de te lichtbevonden aanhang op waterkant.net, zijn ongeloofwaardig.


  Maak melding

 19. Robg
  de bewijzen zijn al geleverd door dhr. Jogi. Het ligt aan het OM tot strafvervolging over te gaan.
  Ddb heeft daarom Abrahams snel vervangen, om de schade die hij berokkent te beperken. Begroting van een gigantisch bedrag was binnen 6 maanden op, zonder dat er iets gerealiseerd was. Het gerommel rond de Carolina brug heeft de staat vele miljoenen gekost. Ondernemers hebben aangegeven dat onder Abrahams met gesloten enveloppen orders konden worden binnengehaald.


  Maak melding

 20. @Paarse KAKKERLAK, RobG,

  Je hebt het GORE LEF om over zwart op wit bewijzen te zien over gepleegde corruptie door Abrahams.

  Jouw BAAS WEIGERT CATEGORISCH OM EEN ONDERZOEK TE LATEN INSTELLEN NAAR DEZE BANDIET.

  Jouw BAAS is een even grote BANDIET als Abrahams die het VOLK openlijk besteelt.

  PAARSE KAKKERLAK, RobG, kruip a.u.b. terug in je HOL waar je thuis hoort.


  Maak melding

 21. @ futuboys van Desi :

  Niemand hoeft met bewijzen tegen OW-Abrahams-Verdwenenjaarbudget te komen. Wanneer Surinam een rechtsstaat was, had de PG de NDP-boef al lang in de kraag gevat !

  Alle Suripolitici moeten er voor zorgen dat in Surinam de rechtsstaat wederkeert !

  DWZ, niet focussen op personen maar zorgen voor :

  Een strenge anti-corruptiewet, onafhankelijk Openbaar Ministerie, goed beveiligde degelijke rechtsspraak, en een strenge integriteitswet, die boeven, terroristen, verkrachters en drugsdealers weghouden uit het openbaar bestuur.

  Dan pas kan in Surinam van opbouw sprake zijn !

  Met het huidige wanbeleid is het wachten op de nieuwe devaluatie van de SRD !


  Maak melding

 22. Met deze benoeming bewijst Bouterse schijt te hebben aan de Surinaamse bevolking. Hij tekent hiermee zelf zijn politieke doodvonnis.

  Om de meeste corrupte en incompetente minister van de afgelopen 10 jaar te benoemen tot persoonlijk adviseur is een misdaad tegen het Surinaamse volk.

  Als Dino morgen vrijkomt zou Bouterse hem benoemen tot adviseur bestrijding drugs en wapensmokken.

  Mag ik een kotszakje……


  Maak melding

 23. @RobG

  Je stelt : “Abrahams kan het wel tegengezeten hebben op het ministerie van OW”

  Inderdaad de De-Acht-December-Moorden-Krabita-Anu en een Fufuru-Dju-Jorka hebben Abrahams tegengezeten !


  Maak melding

 24. =Bij deze wil ik Mahinder Jogi groot gelijk geven.

  -Mijn persoonlijke mening in deze is het volgende:::

  -Ik denk dat Abrahams Bouterse onderdruk zet, waarom? Abrahams weet precies wat Bouterse tijdens de 15 moorden heeft gedaan en als Bouterse niet doet wat hij wilt zal Abrahams alles naar buiten brengen.

  Bouterse heeft geen keus en zal deze oplichter en bedrieger een goede post moeten geven.


  Maak melding

 25. @Ira
  In ruil voor loyaliteit worden de criminelen royaal beloond en het arme volk wordt weer bedrogen en pinaart verder..
  Kosten wat het kost wilt de wolf uit handen blijven van de oranje leeuw.


  Maak melding

 26. Dit is zoveelste keer het bewijs dat deze schurken suriname kloten helpt. Oplichters houden hun handen mekaar boven het hoofd, zo zie je maar weer. Dit is weer het bewijs of het nu oude politiek of huidige schurken ze maken allemaal Suriname kapot op deze manier. Trouwens had de zoon van Bouta ook een hoge functie bij de overheid, boeven allemaal.


  Maak melding

 27. In elke ander land van de wereld had RA als corrupte en incompetentie minister achter slot en grendel gezeten nu.

  In het Suriname va Bouterse worden criminelen vorstelijk beloond.

  Abrahams is net als Dino “the right man for te right job’.
  Abrahams gaat Bouterse adviseren om te stelen en te roven en er mee weg te komen met een duur betaalde baan ipv een veroordeling.

  Suriname is een joke….


  Maak melding

 28. Abrahams de zakkenvuller heeft Bouterse stevig bij zijn balzak vast ( het is me alleen nog niet duidelijk waarom), anders kun je deze benoeming niet verklaren. Het heeft er veel van dat Bouterse op zijn oude dag als oplossing voor zijn politieke problemen er nu voor kiest zelfmoord te plegen, vroeger zou hij zich losgerukt hebben uit de greep van Abrahams en hem al lang contant betaald hebben ( met behoud van het kleingeld) en Abrahams zou voor hem een gepasseerd station zijn. Nu laat Bouterse de ramptrein Abrahams doordenderen totdat hij hem in 2015 gecastreerd in het veriezingsravijn laat donderen.


  Maak melding

 29. @Henry,de vervuiling in je geest maakt dat jij de werkelijkheid anders ervaart dan een gezonde persoon.Ik eis harde bewijzen tegen Abrahams. En zolang je niet met de bewijzen voor de dag kan komen maak jij je schuldig aan laster.In dit geval laster op een zeer gemene,achterbakse en laffe manier.


  Maak melding

 30. @ RobG

  RobG EIST ! ja,ja zijn mati OWverdwenenjaarbudgetAbrahams wordt beledigd !

  Dus EIS :

  EIS uitvoering Nederlands drugsvonnis tegen Bouterse in Surinaamse cel !

  EIS vervolging moordenaars van de Moiwana-ongewapende-dorpelingen !

  EIS uitvoering Frans drugsvonnis tegen Ronnie Brunswijk in Surinaamse cel !

  EIS voortzetting proces tegen 8 december massamoordenaars voor de moorden op ongewapende burgers !

  Hier RobG, een stukje echte werkelijkheid !


  Maak melding

 31. @Roy, hij zal inderdaad altijd uit handen blijven van de oranje leeuw. Velen hebben hem hoog ingeschat en hebben zelfs gewed dat hij de oranje leeuw zal gaan bezoeken.!!!

  =Ik zou een ieder aanraden om naar het gesprek te luisteren via de branding met de heer van Eyk…”eerste actie punten bij eventuele overname van staatsmacht in 2015″. 2-01-2014

  -De aanhang van Bouterse zal snel erachter komen wat baas Bouterse aan het doen is met land en volk.


  Maak melding

 32. Ramon is de grootste boef die bestaat en DDB ,gebruikt hem als dekhengst ,melvin is ook de grtse klootzak van de wereld al die klootzakken zitten op hoge posities zonder enig benul DBB MPP jou tijd is al gekmn om te vertrekken ,maar je zult alles moeten opofferen wan dee fo sabakoe wan dee foe tjong tjong MPP jou,,,,,,,


  Maak melding

 33. @RobG
  U wilt hard bewijs.

  De OW jaarbegroting voor 2013 was in juni/juli van 2013 reeds op. Wilt u meer bewijs van minimaal WANBELEID van de verantwoordelijke minister.

  Veel aannemers hebben BEWEERT dat zij opdrachten kregen ten een betaling (envelopje) van 20% van de aanneemsom vooraf. Ik zeg beweert omdat slechts bij een forensisch onderzoek en een gerechtelijk onderzoek de waarheid (onder ede) geheel op tafel komt.

  Indien zonder schud zou een degelijk gerechtelijk onderzoek zeer voortvarend opgepakt zijn om zo alle “VALSE” beschuldigingen de mond te snoeren. Hoeveel politieke munt kan men slaan door KEI hard te de beschuldigingen aan het adres van de heer Abrahams te weerleggen.

  Helaas wordt er niets weerlegd. Hoewel het laatste geen hard bewijs zegt het genoeg.


  Maak melding

 34. Mensen die steeds maar roepen om harde bewijzen:
  die bewijzen zijn er niet meer! Al lang vernietigd dus, weggevaagd, gedelete, verbrand, verscheurd, versnipperd! A no dé moro.
  Er valt niets meer te bewijzen.
  Brampie en Bouta zijn bloedbroeders. Niet allleen bloed aan de vingers maar ook via de gedoneerde nier. Je kunt ook zien dat ze uiterlijk steeds meer op elkaar gaan lijken 🙂 Ze zijn tot elkaar veroordeeld. De één kan de ander niet verraden.
  Ze zitten muurvast aan elkaar, monddood, veroordeeld tot elkaar en dan……..dan is het een kwestie van tijd…..


  Maak melding

 35. Jojo en Henk Molenaar, jullie komen bij mij over als emotioneel onevenwichtig.Ik kijk naar de begroting van OW&V vanuit een financieel-economisch perspectief.Als ik naar de staat keek van de openbare gebouwen,het groen, de riolering,de vuil ophaal,enz.enz in Suriname, onder de regering Venetiaan-Sardjoe-Santokhi,bleek het een puinhoop te zijn.

  Dankzij de regering Bouterse heeft men werk van gemaakt om Suriname tot in de districten op te schonen. KIjk, je moet het zo zien.OW&V heeft een begroting. De begroting wordt onderverdeeld in budgetten voor de diverse diensten.Het bleek dat bij lange na, de totale begroting van OW&V niet voldoende is om alle problemen in het land op te lossen. Het geld was dus niet voldoende terwijl de problemen groot zijn. Nu gaat men in Suriname een bijdrage vragen van de winkeliers om te betalen voor de onderhoudsdiensten van de overheid.Ook de burger zal een bijdrage moeten leveren in het onderhoud van de leefomgeving. Zo is dat en niet anders.Ik benader de vraagstukken vanuit een geschoold kader en niet vanuit onderbuik haatgevoelens.IK DANK U.


  Maak melding

 36. Srafu,blijf niet vasthouden aan het verleden, maar richt je blik op de toekomst.De meerderheid van de Surinaamse bevolking weet dat deze periode een onderdeel is van de Surinaamse geschiedenis.Men staat achter de regering.Zelfs de twee grote kemphanen van weleer zijn partners in de politiek geworden.Dit zijn de feiten en de bevolking kijkt naar deze feiten.


  Maak melding

 37. hebben jullie het niet door dat dibrie een zwakte of hoe je het wil noemen heeft voor deze zeer ongeschoolde kracht DR.Abhraham hoe meer hij steelt hoe higher hij komt en niet te vergeten,al de kleine drugs airstripjes in het binnenland is aangelegd door deze wel edel ongekwalificeerde dr.abhraham van daar de promotie binnen de
  corrupte kliek.


  Maak melding

 38. Tijdens het staatsbezoek van Teodoro Obiang, president van Equatoriaal-Guinea aan Suriname zijn er grote hoeveelheden goud en buitenlandse valuta voor Bouterse meegenomen. Kort het bezoek van Obiang waren er hardnekkige geruchten onder het personeel van de J.A. Pengel luchthaven. Door het gemis aan onderzoeksjournalisten kan over deze kwestie geen helderheid worden gegeven, maar het is gebruikelijk dat leiders uit de derde wereld landen hun geld bij vrienden parkeren.Aan de onderhandse opdrachten moet Abrahams moeten minimaal 40 miljoen US $ hebben overgehouden. Dit bedrag kan goed van pas komen om Bouterse in 2015 in het zadel te houden.


  Maak melding

 39. Mensen, je ergeren helpt niets. DDB heeft schijt aan zijn volk. Hij en de zijnen zijn er om hun zakken stevig te vullen. Weten jullie wat zielig is ?? Hij wordt weer gekozen. Daarna Dino die door zn dure advocaten betaald door het volk vrij komt.WAT EEN LAND.


  Maak melding

 40. De ene vuilehand wast de andere. En natuurlijk wordt hij beloond, ook omdat hij meer afweet van de december moorden.Het zijn immers twee handen op één buik. Tot de dood hun zal scheiden.


  Maak melding

 41. Het eerste advies van Abrahams: Verhoog de tjoekoes die opdrachtnemers moet betalen van 10% naar 20%.

  De man is een complete mislukking door onkunde, gesjoemel en ronduit crimineel gedrag. Als beloning mag hij van DDB nu voor een megasalaris adviseurtje spelen net als de PALU bende bij IDCS die in al die jaren ook niets heeft gepresteerd.

  Ik blijf hopen dat de kiezers bij de volgende verkiezingen afrekenen met deze nietsnutten en profiteurs.


  Maak melding

 42. @RobG
  Zonder enig inzicht in mijn persoon kwalificeert u mij als “Emotioneel onevenwichtig” zonder mij te kennen. Integenstelling tot velen oordeel ik niet over de mensen maar juist over de feiten. Zo rationeel mogelijk. Ik laat de feiten zien dat is niet “emotioneel” zeker niet “onevenwichtig”. Het voorgaande zoveel mogelijk met bron vermelding.

  Ik weet dat feiten door u en veel van de mensen die uw politieke richting volgen terzijde geschoven worden of ontkent worden. Zelfs als de bron de Centrale Bank van Suriname of het Ontwikkelingsplan 2011 – 2016 van deze regering is worden de feiten genegeerd.

  U geeft echter zelf wederom een argument aan voor het onvermogen van de Minister Abrahams. u stelt:

  “Het bleek dat bij lange na, de totale begroting van OW&V niet voldoende is om alle problemen in het land op te lossen.”

  U hoeft mij weinig over budgetteren en begroten te vertellen en zeker niet over budgetbeheer. Dat is mijn professie.

  Geheel rationeel moet je dan afvragen wie is er verantwoordelijk voor het opstellen van een begroting die NIET voldoet. De kern van de problemen zit in het feit dat er niet inhoudelijk begroot wordt en dat de potjes niet beheert worden.
  De minister is verantwoordelijk voor te laag begroten/ onder realisatie / verkeerde prioriteiten stelling. De minister is verantwoordelijk voor de rotzooi op zijn departement en dat heeft de President onderkent toen deze zijn ontslag aanvaarde.

  U verdediging van een positie die niet te verdedigen is duidt op niet rationeel (ik zal nooit stellen emotioneel aan gezien ik u niet zie en persoonlijk ken) afwijzen van de realiteit.
  De realiteit is dat er voor OW voor 2013 een geheel ontoereikende begroting opgesteld was door de regering ten opzichte van 2012 was de OW begroting met ongeveer SRD 280.000.000 gekort (40% gekort ten opzicht van 2012). Dan hoef je niet goed in rekenen te zijn om te weten dat je rondom juli/augustus door het budget heen bent. RobG ken de feiten voor dat men iets of iemand verdedigd.

  Minister Abrahams heeft zijn onbekwaamheid duidelijk gemaakt door zijn eigen begroting tot een on uitvoerbaar niveau te (laten) reduceren.

  Het zou een goede zaak zijn ook voor de NDP dat de omstandigheden en feiten goed onderzocht worden. Zonder feiten worden de foute conclusies getrokken en kan men geen goed beleid maken laat staan uit voeren.

  Voor de goede orde het maakt mijn niet uit wie goed beleid maakt en uitvoert. Wel wordt met de dag duidelijker dat deze regering niet echt succesvol is en dat wordt ook nog eens bevestigd door de woorden van de president.


  Maak melding

 43. Het is ook een beetje de schuld van Nederland. Dat er zoveel graaiende criminelen in de regering zitten.
  Suriname is een door Nederland samengesteld product, zoals het nu is op dit moment. Daarom hadden ze de verantwoordelijkheid niet zomaar in 1 keer af moeten schuiven. Dit is een feit en niemand kan het ontkennen.

  Als je een aap uit de dierentuin in het wild loslaat is de kans groot dat hij dat niet gaat overleven. Dat beestje weet dan niet precies wat hij moet doen. En als er een agressieve, dominante, territoriale, dictatoriale gestoorde aap tussen zit is de kans groot dat hij zijn eigen soortgenoten probeert de vermoorden of te onderdrukken.


  Maak melding

 44. @RobG
  Ik stel het niet op prijs om met Henk Molenaar vergeleken te worden aangezien ik nooit diens worden zal gebruiken in het kwalificeren van ander mensen zonder dat zij voor mij staan.


  Maak melding

 45. Dit onze surinaamse traditie of je chinees,javaans,hindostaans,bosnegers,boeroes en indiaans bent moeten wij deze traditie hooghouden? Wie kan mij bewijzen dat deze traditie het niet waar is?


  Maak melding

 46. rob g feitelijk gezien heb je gelijk er is geen strafrechtelijk onderzoek geweest dus er is niets aan de hand. als je wat verder kijkt dan je neus lang is dan is de conclusie dat de man zeker incompetent is (halfwege het jaar geen geld meer),dat alleen zou voldoende moeten zijn om ra geen hoge functie meer te geven,hij heeft zijn kans gehad om zich te bewijzen voor volk en vaderland en hij heeft gefaald,lijkt me toch duidelijk genoeg.


  Maak melding

 47. Mahinder Yogi is de laatste die moet kletsen over anderen.
  Hij heeft heel saramacca gestolen.
  Kletst in een onderwijzers woning die hij niet wil afstaan.
  Hij is de domste politicus die er bestaat,
  Santhoki moet hem verbannen


  Maak melding

 48. heman,
  Dat maakt jij niet uit dat maken de Surinamers in Suriname uit.
  Zij maken en breken in Suriname en blijf van Suriname af hou jij je met Nederland bezig begrepen!


  Maak melding

 49. Robg
  Ik denk dat je schizofreen bent net als die andere paarse ratten op WKN. Je ziet maar een kant van het verhaal en dat is dus in het voordeel van DDBCC1. De zelfverrijking van de paarse bende zie je niet. Laat mij je herinneren dat het eerste wwt Abrahams deed als minister was zijn kantoor voor €750000 oppimpen. Daarna zijn dienstauto voor €200000 beveiligen. Deze auto heeft hij nooit teruggegeven en hij rijdt er nog steeds in rond.


  Maak melding

 50. fileren daarin heb je gelijk.
  maar ik heb het over yogi die schreewt maar hij is geen haaa
  haartje beter.
  en voor sjang ik ben surinamer en altijd geweest en woon in suriname


  Maak melding

 51. Ik geraak zo langzaam op het punt dat niets mij meer verbaasd als het gaat om het respectloos handelen van deze regering \ clan jegens haar bevolking.

  Hoezo de jeugd heeft de toekomst; voorbeeld stellen voor de jeugd; rolmodel figuur worden voor de jeugd om ze zo te motiveren zich in te zitten voor de ontwikkeling van Suriname.
  Je kan er alleen Moedeloos van worden.

  En zoals immer heeft iedereen de schuld behalve de daders (beleidsmakers) zelf.


  Maak melding

 52. 2014 het jaar van de psa’er!

  2014 het jaar dat de pensionades zoals robg, boegroe, sra, pongodinges, fleurop, etc. hun intellectuele bijdrage gaan leveren aan Fouta..
  Deserteur paraman kom op, nu ken je je handjes laten wapperen.

  Niets houd de paarse intellectuelen nog tegen.
  Fouta heeft gezorgd voor een psa.
  Kom op, wanneer vertrekken jullie?

  Afu is al druk bezig hij heeft zijn eerste record gemaakt.

  “Donderdag heeft Afu Sensi zijn langverwachte cd gelanceerd. Buiten de succesvolle releases van zijn Koti Odo en Zo Moeilijk skit, is het de laatste 2 jaar vrij rustig geweest rondom de Rotterdamse rapper. Maar Afu Sensi is weer helemaal ‘terug’ en heeft maar één focus namelijk de muziek. (dagbl suri)

  suc6


  Maak melding

 53. En de eerste pp’ers zijn reeds bekend!

  Zoals ik al eerder aangaf een psa is alleen maar geschikt voor de student en de criminele matties van fouta.

  “Tien verdachte Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) staan in Nederland terecht voor onder meer valsheid in geschrifte en het witwassen van crimineel geld. De zaak is een grootscheeps onderzoek naar hypotheekfraude, hennepteelt, illegale onderhuur en witwaspraktijken.” Etc etc. waretijd

  De eerste (pp’ers) paarse psa’ers zijn opgepakt.
  What’s new!


  Maak melding

 54. Wie nog niet door heeft dat Suriname van 1980 tot 1987 en nu weer in handen is van een groep roofzuchtige en moordende criminelen,die zich voordoen als staatslieden,is na-if.
  I won’t even give them the benefit of the doubt.
  Zij maken zich nu op om bij de volgende verkiezingen,met de miljoenen verduisterde staatsfondsen de kiezers om te kopen.


  Maak melding

 55. De paarse ratten zoals Robg kiezen voor een zogenaamde sterke lijder, verstandige mensen kiezen voor democratie.
  De zogenaamde sterke lijder DDBCC1 aan is een crimineel.


  Maak melding

 56. Lees en huiver hoe een politieke afrekening in Noord Korea plaatsvindt.

  Volgens mij loopt er ook iemand in Suriname rond, die een soortgelijke afrekening verdient !

  Quote

  ‘Kim Jong-un liet oom verscheuren door honden’

  De leider van het stalinistische Noord-Korea, Kim Jong-un, heeft de destijds tweede man van het Noord-Koreaanse regime, zijn oom Yang Song-thaek, door uitgehongerde honden laten verscheuren. Dit meldde vrijdag een Chinese krant. De wegens verraad ter dood veroordeelde Yang zou volgens de krant naakt in een kooi zijn gegooid waar 120 uitgehongerde jachthonden waren.

  Die verscheurden hem en vijf anderen die ook waren veroordeeld wegens Yangs vermeende poging tot staatsgreep. Het bloedige schouwspel zou een uur hebben geduurd en zijn gadegeslagen door onder anderen Kim Jong-un zelf en zijn broer, Kim Jong-chol.

  Van de veroordeelden was praktisch niets meer over, volgens de krant Wen Wei Po. Die krant in Hongkong heeft nauwe banden met de regerende Chinese Communistische Partij. Sommige waarnemers zien in het verspreiden van dit gruwelijke verhaal een poging van bepaalde partijleden om de Chinese regering aan te zetten afstand te nemen van Kims regime.

  Oom Yang Song-thaek onderhield uitstekende relaties met Peking en gold als de man binnen het Noord-Koreaanse regime met wie China graag zaken deed. China is praktisch de enige vriend van Noord-Korea. Yang was al heel lang de tweede man van het regime en bleef dat toen de relatief jonge Kim zijn vader opvolgde eind 2011. Die liet in december plotseling weten dat Yang met buitenlanders samenzwoer en de macht wilde grijpen. Yang werd na een showproces ter dood gebracht, maar hoe liet Noord-Korea niet weten.

  Unquote

  Bron: de telegraaf


  Maak melding

 57. Beste Henk Molenaar, ga er maar van uit dat de dagbesteding van Abrahams als volgt uit ziet:

  – dagelijks zuipen van JW Blacklabel
  – coke snuiven
  – geld tellen
  – lekker eten en feesten
  – inventariseren wie er nog meer omgekocht kan worden
  – mee doen in nw gunningen
  – DDB in het gareel houden anders gaat hij als nog kleppen

  Eerlijk gezegd zie ik gast liever wegrotten in een 24 uur sluier ergens in een tbs inrichting. Heb al een hoop voorbij zien komen maar RA spant de kroon. De paarse hyena’s roven het land leeg. Stelletje beesten….


  Maak melding

 58. En of paars wel of niet de verkiezingen gaat winnen, zijn djokkie en van zijn dalton broeders zullen sowieso gevuld zijn, met volle “zakken”zullen zij of blijven regeren of vertrekken……………….We lezen toch jaar in jaar uit in welk lichaamsdelen er “bolletjes”worden ontdekt bij de slikkers.


  Maak melding

 59. Hahahahaha @SJAKKIE,

  “Zijn ogen En oren zitten in zijn djokkie!!!!!!!!”

  Dus hij kijkt alleen maar naar zem Johnny en luistert alleen naar de geluiden van zem kringspieren.


  Maak melding

 60. De meeste goed bedoelde reacties op dit forum ten spijt. Er is slechts een persoon die de spijker op de kop slaat.

  “Namalijk Boouterse zelf had Abrahams de opdracht gegevens voor hen tweeën te stelen. Abrahams wordt beloond voor bewezen dienst door Bouterse alias CC-1. Bouterse heeft niet anders gedaan in de afgelopen 30 jaar dat hij Suriname in de wurggreep heeft. Ik herinner me nog een uitspraak van Djilip Sardjoe “foe alla golloe mi moes gie bevel Bouterse 50 cent”.

  Bouterse is sinds jaar en dag voor mij de grootste corrupteling, de grootste boef, wreedste moordenaar en verkrachter en grootste drugsdealer en maffiabaas die Suriname ooit heeft voortgebracht.
  Wat deze man de afgelopen 30 jaar op zijn kerfstok heeft opgebouwd is onvoorstelbaar. Bouterse liet radiostations, het STVS-gebouw en niet vergeten ons parlementsgebouw en het gebouw van de rechtelijke macht in brand laten steken.

  Eigenlijk verdient Desi Bouterse als hij straks geen president meer is standrechtelijk de kogel te krijgen.Zover zal het niet komen maar wel levenslang zal terecht zijn voor al zijn wandaden jegens Suriname.
  Desi Bouterse is de vloek die sinds 30 jaar Suriname in zijn wurggreep houdt daarom zal ik feesten als deze man het liefst door de VS wordt opgepakt.

  Suriname is beteraf zonder Bouterse.


  Maak melding

 61. wil je DADA KHAN verslaan, da moet Chan & Rusland afstappen van de nette jongen cultuur!

  de Abra-broki’s & de Ramgoelam’s kennen maar 1 taal en dat is de straattaal!

  DADA maakt hier handig gebruik van want ooit is hij ook een straat-taal-jongen geweest…

  hij ging in Nederland de straat op om huis aan huis 18+ bladen te verkopen!

  Maar als Chan huis aan huis aandoet om het volk te behoeden, da wordt hij uitgemaakt voor een gangster!

  Ai boi Ramgoelam’s…jullie hebben egt een knippa-syndroom 🙂


  Maak melding

 62. Bouterse wordt gechanteerd door die Abrahams. Als hij niet uitkijkt trekt RA die beerput open en dan gaat DDB een buffel schijten. Zo eenvoudig is dat.


  Maak melding

 63. Een ding staat vast als een paal boven Water,de Pres
  is een echte Sergeant geweest!
  Hij laat zijn mede strijder niet in de steek toen niet,en nu
  ook niet! Ma a tori disi é tingie.


  Maak melding

 64. Het is onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen in Suriname zijn die geloven in de oprechtheid en integriteit van Bouterse. Dat Bouterse niet deugt, blijkt weer uit de benoeming van rommelaar Abrahams. En weten jullie nog wat Abrahams na de coup van 1980 deed? Hij controleerde persoonlijk dat ambtenaren kwamen werken. Geen zeven-even mentaliteit, geen corruptie, geen gesjoemel. En wat heeft hij zelf gedaan als minister? En als beloning deze benoeming van de president. Suriname is nu echt een bananenrepubliek geworden met een hoop bedorven bananen als bestuurders en beleidsbepalers.


  Maak melding

 65. @ Vrijdag 3 januari 2014 om 20:07 uur, door Gow2-Gowtu

  In het Surinaamse bos heb je ook Paddo’s Onze indiaan heeft te veel Paddo’s gerookt vandaar zijn plannen voor Flyovers en sneltram Parmaribo – Zanderij. En het benoemen van iemand die alleen MULO heeft gedaan tot adviseur van de staat.

  Zoals gezegd SU is het Singapore van Zuid Amerika hahahahahahah


  Maak melding

 66. @PAARSE TOP-KAKKERLAK Robg,

  Jij slaat echt alles met je opmerkingen die bij mij de indruk wekken dat jij het PRIMA vindt dat het SURINAAMSE VOLK op SCHAAMTELOZE WIJZE wordt beroofd van haar BELASTINGGELD door DDB en Abrahams.

  Ik dacht dat PARAMAN DE GROOTSTE PAARSE KAKKERLAK was maar jij steekt met kop en schouder boven PARAMAN uit.

  Je zoekt naar KEIHARDE BEWIJZEN, NO SPANG, DE YANKS GAAN JOU OP JE WENKEN BEDIENEN IN DE DINO-CASE MET KEIHARDE BEWIJZEN.


  Maak melding

 67. ik ben helemaal mee eens, als de VHP gaat regeren dan gaat het volk LIJDEN met een lange IJ. Iedereen weet dat die VHP Koelies de Grootste bandieten zijn, neem Santokhi zijn vrouw die met drugs werd gepakt,Santokhi koopt een huis van crimineel Segebai maar wist als minister niet dat hij zaken deed met crimineel Segebai de VHP Criminelen noemen het een voortreffelijke beoordeelkunde hebben . De VHP is een schurkenbende die van het Surinaamse volk steelt en zaken achter gesloten deur doet in het duisternis van de nacht( denk aan de Coup die ze wilden plegen door Brunsie uitnodigen om te praten en de volgende dag ware alle postten verdeelt ze zouden ondanks de NDP zegen blijven door regeren) en niemand kan dit ontkennen. Sinds de onafhankelijkheid is het met Suriname bergaf gegaan dankzij de VHP criminelen en de NPS dementeren. Bouterse heeft ingeggrepen en die VHP BANDITOS naar huis gestuurd (kon niet anders Staatsgreep). VHP kan Bouterse niet vergeven want als Bouterse niet had ingegrepen dan was Suriname kleine India geworden met een crimineelbende aan de macht, DE VHP. Op waterkant zie je VHP aanhang (dementerende REETKEVERS) schreeuwen dat de etnische hindoestaanse partij(VHP) van Suriname een paradijs gaat maken, wat men moet begrijpen is dat Suriname na de onafhankelijkheid financieel gezien een paradijs was, het waren die STELENDE KASTENLOZE parasieten afstammelingen van contract arbeiders die Suriname in 38 jaar persoonlijk naar de afgrond hielp met het stelen van gelden. De VHP geeft Bouterse de schuld van alles maar voor de staatgreep ging toen al slecht met Suriname door die stelende parasieten VHP Banditos. De waterkant VHP aanhang (REETKEVERS )die aan stront blijven kleven en hun Nederlandse aanhang die in kleuren kan veranderen , Rood , geel, Groen, blauw en PAARS wanneer ze in hun reet worden juichen helaas te vroeg. De komende 7 jaar zullen ze nog meer onzin uitspugen om hun frustratie kwijt te raken na weer een verloren verkiezing. Ik raad de VHP aanhang op waterkant wanneer ze in Suriname zijn dat ze gebruik kunnen maken van de BOSJE brug, succes naar de andere wereld is gegarandeerd!


  Maak melding

 68. @solution
  Solution heeft een prachtig stuk geschreven over negers dit negesr dat, creolen ect. Solution repte over invasie van nog meer Indiase of Pakistaanse parasieten die de Surinaamse bos willen leeg eten en met hun miljoenen invasie de creolen tot minderheid moeten maken. Solution zei hij is HINDOESTAAN. Ik heb problemen met slecht 1ding dat hij aangeeft een Hindoestaan te zijn. Waarheid is al jaren op waterkant en nog nooit heeft een Hindoestaan zoiets geschreven omdat dapperheid zit niet in de Hindoestanen DNA alleen op het wittescherm in BOOLYWWOOD filmen. SOLUTION is niemand anders dan een Blanke NEDERLNDER die FATOE wilt breken op waterkant. In zijn schrijven geeft solution aan dat Suriname zonder de creolen een paradijs zou zijn maar iedereen weet dat zonder de creolen Suriname een tweede India zal eindigen zijn met veel hongernood en voedselhulp ontvangen van de VN. Wat solution schreef zou een Hindoestaan nooit durven te schrijven want deze KASTENLOZE afstammelingen van contractarbeider weten dat hun voorouders in India slaven warren en die waren minder dan een hond volgens de kastensysteem. Wat ik aangeeft wanneer je weet dat je voorouders geschiedenis slechter is dan die van de creolen dan ga je geen onzin lopen schrijven. Wat mij opviel was de schrikreactie en blijheid van sommige VHP Reetkevers. Neem eens FERE E hij schreef aan solution je moet uitkijken dat ze je niet pakken voor wat je opschrijf. Fere E was bezorgd om een niet bestaande soort genoot. Normaal zou fere E moeten zeggen zoiets schrijf je niet wat is er mis met jou maar wat opviel is dat sommige VHP reetkevers positieve likes gaven. Men dacht de dappere Hindoestaanse MESSIAH was gearriveerd maar het was niemand anders dan een blanke Nederlandse CLOWN die de hulpeloze VHP reetKevers op waterkant naar het SLACHTHUIS leidt!


  Maak melding

 69. @ Michael
  Michael suggereer je dat er een 2de Bouterse herrijst die Kim Jong-un stijl met wortel en tak afrekent met die stelende VHP parasieten. Als jij dat suggereer dan ben je hier echt niet welkom op waterkant want wij zijn een vreedzame volk we gaan echt NIET afrekenen met de VHP reetkevers hoe verleidelijk je suggestie ook mag zijn. ik zie het al voor mij, VHP eigenaars en bestuurleden nemen de eerste vlucht richting India ai baja ik moet ophouden met dagdromen want de meeste dromen zijn bedrog!


  Maak melding

 70. Zogenaamde Waarheid
  Ik kan opmaken dat jij een gestoorde persoonlijkheid bent die diepe racistische gevoelens heeft richting Hindoestanen. De VHP boort langzaam en met goede argumenten jouw messias, de zogenaamde grote neger lijder, die trouwens een Indiaan is, de grond in. Dat maakt jouw wild want jouw grote lijder DDB is eigenlijk een dictator en nog eens een moordenaar en drugsdealer. Zijn zoon heeft van hem geerfd en is ook een topcrimineel en drugsdealer. Maar door jouw gevoel van superioriteit als neger (trouwens hoe kan het dat 10% blanken de zwarten zolang konden domineren in Zuid Afrika) wil je niet inzien dat DDB desastreus is voor Suriname. Daarom spui jij je racistische haat over Hindoestanen. Trouwens als er minder negers waren in Suriname zou de criminaliteit misschien wat lager zij, want wie zitten het meest in Santo Boma. Met leugens en herspinsels probeer je de Hindoestanen zwart te maken. Gaat je niet lukken want het volk van Suriname wil in een democratie en niet in een dictatuur leven en gaat zich met alle middelen verzetten tegen deze liegende en stelende NDP bende. Daarom wilde de VHP geen regering met DDB als president, want we weten allemaal dat VHP de eerste keus was van DDB. Helaas heeft die pae NF en Suriname verraden en heeft DDB aan de presidentsschap geholpen.


  Maak melding

 71. Zogenaamde Waarheid

  Kastensysteem is onbekend in Suriname en bij de Surinaamse Hindoestanen. Overigens valt niet aan te tonen wie wat is in Suriname.
  Jouw voorouders waren al slaaf in Afrika en zijn door Afrikaanse stammen doorverkocht aan de blanken. Dus stop met jezelf belachelijk maken want je bent niets beter dan een Hindoestaan, in feite…..


  Maak melding

 72. Abraham legt geen verantwoording af in de DNA over grote geldbedragen bij OW. Waarom heeft hij dit niet gedaan en komt er nog een verklaring hierover van zijn opvolger of van DDB?

  De directeur van de Centrale bank van Suriname vermeldt ook niet in de boeken waar de inkomsten van het verkochte goud in 2013 is.

  Ra ra! wat is er met de gelden gebeurd en waar is het vermeld?

  Volk van Suriname, het is uw geld/goud en u heeft recht op antwoorden van Abraham en van de directeur van de centralebank van Suriname. Volk laat uw stem horen. Werk aan de winkel voor de media, pers/journalisten.

  Abraham: wat is er met de grote hoeveelheid geld bij OW gebeurd?
  Hoefdraad, vertel wat is er met de inkomsten van het goud gebeurd en waar in de boeken is dat vermeld?, Hoe groot was het?
  minister van financien, wat is er met de gelden gebeurd en waar kunnen we dat in de boeken vermeld zien. Op welke rekeningen van de balans is dat te vinden?
  Hoe groot waren die bedragen?
  DDB, wat is er met de gelden gebeurd?

  Wij het volk hebben recht omdat te weten. Het is ons goud en ons geld.

  We kijken uit naar uw antwoord/uw antwoorden.liefs voor de 15 de van de maand januari 2014. Hoe eerder hoe beter.

  Wat is er met de gelden en inkomsten gebeurd?

  Wij kijken met belangstelling uit naar de antwoorden of heeft de domme massa geen recht om het te weten.

  Bij voorbaat dank!


  Maak melding

 73. Onze grote leider is al enige tijd in de war, maar nu is hij de weg blijkbaar helemaal kwijt.
  In bijna ieder ander land in de wereld zou Abrahams voor zijn corrupte handelen, toen hij nog minister was, een gevangenisstraf krijgen, maar hier in Su kan blijkbaar alles.
  Het is allang duidelijk, dat Bouta zich omringt met allerlei figuren, die hem trouw zijn, maar die hem ook iedere keer weer op het verkeerde pad brengen.
  Dat Abrahams nu staatsadviseur is geworden, is een klap in het gezicht van heel Suriname, maar wel een actie, die past bij een president, die de weg helemaal kwijt is.
  De verkiezingen volgend jaar zullen uitwijzen of onze leider daarvoor de rekening krijgt gepresenteerd.


  Maak melding

 74. Als ik naar de foto kijk,dan lijkt het alsof hij een schouderklop krijgt van pres voor zijn verdiensten. Verder denk ik dat de buit wordt gedeeld onderling evenals de buit binnengehaald door go-pi.


  Maak melding

 75. @Fileren,
  Mijn analyse als een internetgediplomeerde psychiater merk ik dat er veel spanning en emoties in je schrijven zit. Ik kan jou gerust stellen waarheid is absoluut geen Racist slechts een Vrijheidstrijder die Suriname wilt verlossen van die stelende VHP tuig in mijn land Suriname. Mijn advies aan Fileren is laat je flink in je kont naaien net als al die VHP ReetKevers op waterkant, jij noemt in je kont naaien waarschijnlijk FILEREN maar maak niet uit het zijn slechts woorden. kom ontspannen terug en schrijft iets positief over de Waarheid, Je gaat je hierdoor goed voelen en het maakt jou een betere mens.


  Maak melding

 76. @warm Waeheid
  U zegt de stelende VHP?
  De VHP is niet eens aan de macht!

  De NDP is stelende en het volk zal beslissen in 2015 wie stelende was.


  Maak melding

 77. Ay mi Gran Gado……Wie is door de baas benoemd als staatsadviseur.Vader Abraham hoort niet bij de graaiende bende,want hij is een eerlijke Aartsvader geweest.Deze Abraham van de paarse bende die is de echte graaier,want de Baas heeft meer rovers nodig.A de wan Saari tori yere.


  Maak melding

 78. zogenaamde Waarheid

  je zegt het zelf een internet gediplomeerde blabla. Meer hoef ik niet te horen je diploma is een stuk toiletpapier. Je lijkt me meer een psychopaat. Vandaar dat je niet kan denken. Je bent woest op de Hindoestanen omdat ze je baasje niet willen, jo DDBslaaf.
  En jij hebt het de hele tijd over reet, kont en dat soort dingen. En opeens ben je opmerkelijk zachtmoedig, ik heb je blijkbaar geintimideerd. Het lijkt wel een obsessie voor je, ben je niet stiekem…
  Trouwens je hebt het over het Indische kastensysteem, weet je er wat van? Ik ga je er niks over vertellen.
  Wat ik je wel ga vertellen dat jouw soort door de blanken is geciviliceerd dmv het Christendom, anders was je nog steeds een jager verzamelaar en woonde je in een grot of hut zoals jouw voorouders 50000 jaar geleden.


  Maak melding

 79. @Fileren

  ooh fileren waarheid gniet van jou dapperheid verborgen achter je toetsenbord. je bent vast wel de trots van INDIA
  het is voor jou te hopen dat de waarheid geen psychopaat is want een ontmoeting met jou kan heel slecht voor je gezondheid zijn


  Maak melding

 80. Was het niet een van die zogenaamde paarse waarheidsprofeten die stelde dat de mensheid ontstaan is in Afrika en dat daar het wiel? en de schoenen zouden zijn ontwikkeld (wat dan ook zowat het enige is wat ontwikkeld is) en van daar uit zouden er mensen zijn geweest die vanuit het Afrikaanse continent zich verspreidt hebben, verstandig als ze waren, en hebben zich verder ontwikkeld in Azie, India, en Europa de dombo’s bleven achter in Afrika niet instaat zich veel verder te ontwikkelen, wat dus ook de reden is dat tot vandaag aan toe nog steeds vanuit de westerse landen ontwikkelingshulp gegeven moet worden, veel van die Afrikaanse dombo’s zijn toen als slaven naar o.a. Suriname vervoert iets wat om humanitaire redenen nooit op die manier had mogen gebeuren, veel van hun nazaten mogen trouwens ergens wel blij zijn dat het wel gebeurt is, want volgens mij kun je, ondanks alles, op het moment beter in Suriname leven dan in veel Afrikaanse landen, waar moord en doodslag aan de orde van de dag is.
  bij die nazaten heb je er veel die zich alsnog ontwikkeld en geschoold hebben, die vindt je logische wijs niet bij de N.D.P., en hoeven zich door hun verstand niet superieur te voelen, dat laten zij over aan de minder begaafden die in DDB het grote voorbeeld zien, je moet je als je een minderwaardigheidscomplex hebt, toch op een of andere manier ergens aan op trekken, alleen jammer dat ze op het verkeerde paard, in dit geval steenezel gokken, het blijven Dombo’s


  Maak melding

 81. Waarheid.
  Types als jij horen niet thuis op de Waterkant.
  Racistische types – en daar behoor jij toe – horen eigenlijk thuis in de gevangenis.
  Kun jij je niet beter uitdrukken, dan alleen maar via ordinaire scheldpartijen ?
  Jij bent een echte verrijking voor Su, maar niet heus.


  Maak melding

 82. @fileren
  Als er minder negers in Suriname waren dan waren alle vrouwen vogelvrij verklaard door die hindoestaanse verkrachters en Suriname was net als India een verkrachtingstaat in wording. Peuters, jongemeiden en vrouwen zouden dagelijks worden verkracht door jou goed heilige volk. Jouw vraag is hoe het kan dat 10 % blanken de zwarten zolang konden domineren, mijn antwoord 10% vind ik niet slecht vergeleken met de slechts 0,7% blanken die India langer hebbeen gedomineerd dan elk zwartland. Verschil is bij de zwarte hadden ze meer mensen nodig omdat de afrikanen hun ging vermoorden in hun slaap! Wat criminaliteit betref als Hindoestanen zo’n braaf volk zijn waarom zijn de gevangenis in India overvol en waarom voert men massaal de doodstraf. je schreeuwt veel negers in de gevangenis maar het wordt tijd dat je onderzoek doet naar de oorzaak. 1) hindoestaan bezopen achter stuur rijd vrouw dood, Hindoestaan gaat dankzij een koelie-rechter en officier van justitie niet naar de gevangenis. Creool bezopen rijd iemand dood, hij wordt door de zelfde officier van justitie en rechter aangeklaagd veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd dit noem men rechtspraak deze zaken komen nu naar buiten. Wat de slaven betreft stammen gingen elkaar verkopen jij herhaalt wat de blanken zeggen tenzij jij ook daarbij was, je weet wat men zegt de leugen regeert! jij met je VHP was eerste keus van DDB zoiets heet strategie Bouterse was nooit van plan om met die VHP bloedzuiger te regeren maar door de VHP te gebruiken als onderhandelingtactiek heef hij genoeg druk weten te zetten op die andere partijen en ze waren heel snel uit. de VHP dacht ook mee te regeren maar toe ze achter kwamen dat ze worden gebruikt waren ze razen en begonnen om hun heen te slaan als een gewond dier. Fileren je moet het niet erg vinden dat waarheid creolen superieur vind wetenschapper hepen bevestig wat wij al jaren riepen en onthoud 1ding de ZWARTE VROUW IS de godin OP AARDE met superieure genetisch materiaal die geen enkel vrouw op aarde bezit! Waarschijnlijk zal je slecht slapen welterusten.


  Maak melding

 83. Hans

  ik heb die stuk ook gelezen.

  kwart van jou verhaal is wat die betreffende persoon vermeld heeft,
  de rest van jou verhaal is uit de duim gezogen.

  jij hebt met jou gemeenheid driekwart verdraaid en verzonnen.
  waarom zeg jij niet dat het jou mensen zijn geweest die verwarring onder het vredige volk van toen,gebracht hebben,waarbij,verdeel en heers politiek de basis van jullie concept is(ook tegenwoordig).


  Maak melding

 84. Waarheid.

  Hoe komt het dat er juist onder de zwarte bevolking zoveel ongehuwde jonge moeders raszuivere kinderen rondlopen, omdat de zwarte vaders hun pik niet in de broek kunnen houden, hoe komt het dat o.a. Sante Boma voornamelijk bezet is met zwarten, getuigt dit van beschaving,? nee!!!
  getuigt dit van normbesef? Nee!!!
  In Afrika waar het dus mogelijk was dat een zeer kleine blanke groep een meer dan 10x grotere groep kon onderdrukken, dat er dus ’s nachts wel eens een blanke in zijn slaap werd vermoord , nu vraag ik mij af als je voorouders zulke heldhaftige mensen waren dat ze dat niet gewoon overdag deden en in 1 keer het hele zooitje over de kling joegen, moet toch mogelijk zijn met zo’n overmacht


  Maak melding

 85. Suriname, dan mag jij ons nu vertellen hoe het dan wel gegaan is, als jij zegt dat ik het uit mijn duim heb gezogen, en zeg mij dan ook wat ik uit mijn duim heb gezogen


  Maak melding

 86. @Hans
  Wat een infantiele opmerking:Met zo’n overmacht van 1,5 miljard mensen moeten ze toch de Pakistanies in Kashmier toch onder de voet lopen?
  Waarom lukt dat India ook niet?
  Je bent zó danig racistisch bezig dat jij niet eens meer normaal kan nadenken.BAH!


  Maak melding

 87. Suriname, jij stelt dat het zulke vredelievende mensen waren Tuurlijk waren die er, toe en nu daar en hier, maar google voor de aardigheid eens op Shaka Zulu en Mfecane, misschien dat je dan je mening enigszins bijstelt


  Maak melding

 88. Hans,was jij voorstander of tegenstander van zwarte piet? ……. ahum!!!
  Ik heb jullie allen verteld dat ik jullie weer zou herinneren aan wat jullie in november en december roeptoeterden.


  Maak melding

 89. @HANS
  Hans hoe kom het dat er in India zoveel verkrachters rondlopen, hans waarom zijn er in Nederlands zoveel pedofielen dat ze een eigen partij zijn begonnen. Hans hoe kom het dat in Suriname de hoeren huizen vol zitten met Hindoestaanse meiden getuig dat van goede opvoeding, hans waarom zijn blanken zo Moordlustig en gaan zelf in Afrika de natuur over hoop schoppen door op wilde dieren te jagen als zogenaamde sport. Hans waarom hebben de blanken 70Miljoen indianen vermoord en Amerika overgenomen. Hans is het waar dat veel hindoestaanse meiden zich in hun kont laten naaien om zo maagd te blijven voor hun huwelijk nacht. Hans waarom tonen de blanken media alleen de 2% van Afrika waar het slecht is en niet de 98% dat een moderne mooie stad is. Hans als Afrika zo slecht is waarom gaan veel blanken mensen in Afrika wonen en niet in de betere India. Hans waarom worden blanken en Hindoestanen nog steeds met staart geboren en waarom hebben ze zoveel haren op hun lichaam. Hans waarom scheren de hindoestaanse en blanke vrouwen elk week de haren van hun benen en armen een bos haar groeien is toch sexy. Hans waarom hebben blanken en Hindoestanen Apen DNA (neanderthal dna) en donkere afrikanen zijn de enige die geen apen DNA hebben volgens alle wetenschapper . Hans waarom zijn donkere afrikanen genetisch superieur volgens de wetenschappen en de hindoestanenen en blanken niet? HANS als jij mij vragen beantwoord, krijg je antwoord op jouw vragen!


  Maak melding

 90. Hans

  dat hoef ik niet te doen;shaka zulu is een fictief verhaal met een zwarte afbeelding,maar de inhoud van die verhaal is niet afrikaans maar europees.

  weer een (zijn) verhaal om mentale en geestelijke slavernij onder het crioolse volk te bevorderen.


  Maak melding

 91. Hans

  jou eerste vraag;hoe het gegaan is.

  dat gaat ik jou niet vertellen,ik denk dat de waarheid te scherp voor jou hersenen gaat zijn.

  ik bezoek deze forum niet om mijn geschiedenis aan jou te gaan leren.


  Maak melding

 92. zogenaamde Waarheid

  je bent echt blijven steken in het creool-hindoestaan denken van voor 1975. Waar heb je al die tijd gezeten???
  In Suriname is bezig zich als natie te ontwikkelen, geen Creool , Hindoestaan , Javaan etc, maar Surinamers.
  Dit proces wordt nu verstoord door die gek DDB.
  Het is blijkbaar jouw levenstaak om Hindoestanen te bestuderen en zo slecht mogelijk te bespreken.

  Het is behoorlijk triest dat jij je troost met 10% tegenover 0.7%, gedomineerd blijft gedomineerd. Trouwens heel Afrika was ook gekoloniseerd door 0.1% blanken.
  Ik ben niet degene die beweerd dat Indiers superieur zijn, jij vind jezelf wel superieur.
  Ik moet wel vermelden dat heel Europa India aangevallen heeft, Portugezen, Spanjaarden, Engelsen etc.
  En dit op het moment dat de barbaarse moguls het India nog aan het vernietigen waren. De Indiers zijn in hun filosofie een vreedzaam volk. Indiers waren niet bezig met het ontwikkelen van wapentuig.
  De Engelsen kwamen met geavanceerde wapens die Indiers niet hadden, zoals geweren en kanonnen. Trouwens op dit moment beschikt India over kernwapens en ontwikkeld de derde grootste marinevloot in de wereld, dus elk land zal zich 2 maal bedenken.
  In elk geval is de hoogstaande beschaving en literatuur bestaand gebleven en tot op de dag van vandaag springlevend. Toen de rest van de wereld nog als oermensen leefden hadden ze in India al hoogstaande beschavingen.
  De oermensen die uit Afrika wegtrokken evolueerden en stichten hoogstaande beschavingen in Europa en Azie.
  In Afrika stopte de ontwikkeling bij het rechtop lopen en achter wilde dieren aan rennen toch @Hans.
  En het is een vaststaand feit dat de Koning van de Ashantie jouw voorouders heeft verkocht aan de blanken. Wees maar blij want je woont nu in een van de fantastische landen Suriname of Nederland. Anders zat je nu in een krottenwijk in Ghana.

  Het vervangen van Creoolse verkrachters door Hindoestaanse ofzo is een walgelijk idee dat jij noemt. Zo laag kan je gaan Waarheid. Op dit moment worden in Suriname al wekelijks kinderen, jonge meiden en vrouwen verkracht, en het maakt me niet uit door wie, het is walgelijk. Ik wist niet dat dit soort dingen in Suriname gebeurden en het moest stoppen. Van de regering hoor je geen enkel beleid op dit gebied.
  Trouwens het aantal verkrachtingen in heel India met een populatie van meer dan een miljard mensen is lager dan die van een stad als New York. Dus procentueel veel lager, dus stop met dat als stokje gebruiken, het is belachelijk en triest wat je doet.

  De zwarte vrouw wordt nu aantrekkelijk gevonden omdat ze het schoonheidsideaal van westerse blanke vrouwen volgen, dus compleet met glad haar. En meestal is dat glad haar Aziatisch, hahaha. Maar genoeg daarover ik laat de vrouwen in hun waarde, zoals ik dat met elke vrouw doe.

  En als laatst, ik ben voor niemand bang dus mij kan je fysiek niet intimideren hoor. Maar aangezien ik gewoon kan beschaafd aan het discussieren ben begeef ik mij niet op dat niveau. Waarschijnlijk ben jij met je internet diploma gewoon BONOEMAN die mensen oplicht en hun geld afhandig maakt, zogenaamde psychiater.
  Ik geef je toch een kans en zou zeggen verdiep je in het yoga en de oosterse filosofie, je gaat de waarheid ontdekken en een wereld gaat voor je open. Je gaat verlost worden van al je enge ideeen en de gelukzaligheid vinden, echt waar.

  Het was een waar genoegen jou te FILEREN, bij deze….


  Maak melding

 93. FILEREN

  ik heb jou verhaal zitten lezen ,maar,jonge,ik heb mij kapot gelachen toen ik het gelezen had.

  lees deze no,’,voordat india tot bestaan gekomen was,bestond kemet(egypt),al duizenden jaren.

  en jij weet toch wie de originele egyptenaren waren.

  in ieder geval,niet de hundu.


  Maak melding

 94. @Hans
  Een gek kan meer vragen stellen dan 100 wijzen kunnen beantwoorden. En het niveau en aard van de vragen van @Waarheid is bedroevend, dat is nou het niveau van de paarse paupers hier. En de onderzoeken en wetenschappers waar hij zich op baseert trek ik ook in twijfel. Hebben ze misschien ook bestudeerd waren negers zo verdomde lui zijn??


  Maak melding

 95. Suriname
  Nee hoor Harappa en Mohenjadaro waren voor de Egyptenaren. En als ik mij niet vergis horen de Egyptenaren niet tot het negroide maar het blanke ras. De oudste beschaving is waarschijnlijk in Irak oftewel in Mesopotamie geweest. Wat is je punt?


  Maak melding

 96. @fileren je verteld alweer leugens
  Tijd voor geschiedenis les
  Afrika werd niet gekoloniseerd door 01% blanken zoals je beweerd het was ontelbaar die blanken bleven komen totdat ze door ziekte zijn gestopt doe je onderzoek miljoenen blanken zijn in Afrika omgekomen door ziektes ze wilden massaal Afrika over nemen maar de natuur hielp ze omzeep maar in hun Boeken schrijven de blanken dat ze geen weerstand hadden voor onbekende ziekte. Over 1 ding zijn we eens de Hindoestanen zijn niet superieur wetenschap ondersteunt hun claim niet jammer genoeg ondersteun de blanke wetenschappen de claim van de donkere Afrikaanse superioriteit wel en de blanke wetenschappen zeiden dat wij allemaal mensen zijn en we zijn gelijk. De gelijkheid claim stuit tegen mijn creoolse superioriteit daarin geef ik je gelijk! Creolen zijn een superieure RAS maar we hebben wel respect voor alle inferieure rassen die nog rond lopen. Je verteld dat de Engelse met geavanceerde wapens kwamen die de Indiërs niet hadden en daarom werden de Indiërs verslagen sorry geen boodschap aan de INDIERS zijn van nature altijd LAFAARS geweest, mijn Afrikaanse voorouders hebben, zich dood gevochten tegen de blanken geavanceerde wapens, ze hebben sommige slagen gewonnen maar ze hebben de oorlog verloren denk aan shakazulu strijd tegen de Engelse. Je rept over de Indiërs een hoogbeschaving hadden toen de wereld nog in oertijd leefde. Afrika had geen oertijd Afrika had een hoogbeschaving met koninkrijken van Ethiopië tot Ghana. De zogenaamde hoge beschaving van India was niet van INDIA maar van bezoekers van en andere planeet wat dacht je van Alexander de grote die India wilde verroven, uit het niets stegen vliegende schotel en schoten op de oorlog olifanten van Alexander de grote zo werd de invasie gestopt door niemand anders dan de buitenaardse bezoekers. De mahabharata verteld ook over de kernoorlog door deze buitenaarde bezoekers 5000 jaar geleden en de bezoeker waren pikzwart net als de hindoegod krishna die op beelden bebouw wordt geschilder terwijl haar huidkleur zwart is zo kun je zien hoe racistisch de Indiërs zijn ze geven hun god een ander huidskleur. Je voorouders waren waarschijnlijk de slavenhulp van deze buitenaardse bezoekers ze moesten de bezoekers aanbidden en dienen. Je heb het over India militaire macht, ja India heeft 2 oude vliegdekschepen maar ik denk dat een torpedo van een onderzeeër wel raad mee weet uiteindelijk kunnen de Indiërs slechts de reddingboten bedienen als militairenmacht stel India niet zoveel voor wanneer lafheid in je genen zijn kom je niet vooruit,.jij mopperde iets dat in Afrika de ontwikkeling stopte na het rechtoplopen en achter wilde dieren aan lopen. Zoals ik je al zei afrikanen hebben GEEN apen DNA zoals die Indiërs en blanken, wij leven in de informatietijdperk en alles wat de blanken hebben verteld is een leugen liegen en bedriegen zit in hun genen. Ik ben je trouwens dankbaar dat je achter bent gekomen waar mijn voorouders vandaan kwamen je had het over Ghana, je moet me vertellen hoelang je TIJDREIS heeft geduurd. Je hebt het over creoolse verkrachter sorry de grootste verkrachters zijn de INDIERS natuurlijk heb je een paar MIX creolen die hun hindoestaanse kant niet kunnen bedwingen en nog één 0,1 % creoolse verkrachters die kan je op je vinger tellen. Je mopperde dat de zwarte vrouw aantrekkelijker word doordat ze Wester uitziet alweer praat je onzin en zwarte vrouw met afro of gevochte haar straalt nog beter uit dan de rest. En niet vergeten de huid van een zwarte vrouw blijft lang jong terwijl de Hindoestanen en blanken snel verouderen dat is wetenschappelijk bewezen.
  Je mopperde nog iets over je bent niet bang en je laat je fysiek niet intimideren, (1) ik heb je fysiek niet geïntimideerd of bedreigd, toon aan dat ik je in mijn schrijven met fysiek geweld heb bedreigd, je zal niks vinden want het is niet zo het is je laffe Genen die hol slaat bangheid. Je zei mijn internet diploma is gewoon een BONOEMAN die mensen oplicht, wanneer je vanavond wakker schreeuwt en je zelf hebt nat gepist dan zul je respect hebben voor alle Bonoemannen. Je schreef WAARHEID bleef steken in de creool-hindoestaan denken van voor 1975,mijn antwoord het waren je racistische zogenaamde vreedzame ouders uit India die racisme naar Suriname hebben gebracht tegen mijn voorouders en tot op heden gebruiken de afstammelingen de racisme tegen de creolen.


  Maak melding

 97. FILEREN
  de ancient egyptenaren hadden blackskin and woollyhair. als je die boeken niet heb gelezen, dan moet je zwijgen en geen onzin schrijven, tenzij het je racisme aan het werk is door alles wat zwart was blank te maken zoals dat met je hindoe god huidskleur krishna is gebeurd door zwarte huid blauw te schilderen in tekeningen.


  Maak melding

 98. Volgens de Veda’s, de oudste geschriften van de mensheid, is de eerste beschaving ontstaan op het Tibetaanse hoogvlakte. De mensen daalden af naar het Zuid Aziatische continent en stichtten daar de Arische (Hindoe) beschaving van Aryavart. Vervolgens breidde deze beschaving zich oost- en -west en noordwaarts uit. Het centrum van de beschaving bleef echter de oude beschaving van Zuid Azie (thans India, Pakistan, Afghanistan, Bangladesh, Nepal, Tibet, Birma). In spirituele opzicht is het centrum van de beschaving thans India-Nepal-Tibet. Tibet is gevallen in Chinese handen. Nepal in handen van opruiige communisten en India wordt voortdurend aangevallen en verzwakt door de Moslim- en Christenmachten.
  Indien India zijn Hindoe geaardheid verliest en tot een moslim- of christenstaat verwordt, dan zal het de gevaarlijkste staat van de wereld worden, want 1,3 miljard mensen met een christelijk of islamitisch expansionistiche levensvisie zal zich zeker op gewelddadige wijze (wat deze 2 godsdiensten eigen is) profileren.
  De wereld mag beter hopen en bidden dat India Hindoeistisch (dus vreedzaam) blijft want anders gaan horden agressieve christelijk-islamitische Indiers de wereld overspoelen, vergezeld door Bangladeshis, Afghanen en Pakistanen.


  Maak melding

 99. “Indiers zijn van nature altijd lafaards geweest”

  @nu krijg je de waarheid,

  Een beschaving die is aangevallen door alle andere beschavingen van de wereld en het heeft overleefd, kan onmogelijk een beschaving van lafaards zijn. In tegendeel, er moeten heel wat helden in deze beschaving hebben geleefd.
  De moslims en christenen hebben heel Afrika aan hun wil onderworpen en bekeerd. Niet alleen heel Afrika, maar heel de wereld!!! De enige beschaving die – weliswaar met zeer zeer grote verliezen – deze twee vernielzuchtige machten heeft weten te stoppen, is de oude Indiase beschaving geweest. De Hindoes (en de uit hen voortgekomen Buddhisten) zijn de enigen die zich door de moslims en christenen niet geheel hebben laten wegvagen, ondanks de ruim 1000 jarige overheersing door de Isam en het Christendom van het Indiase subcontinent.
  Het aantal Hindoes dat zich heeft verzet tegen bekering tot Islam en Christendom en daardoor zijn vermoord loopt in de vele tientallen miljoenen!
  Want, waarom zou je de gewelddadige Islam en Christendom gaan aanhangen wanneer je het vreedzame Hindoeisme tot je beschikking hebt? Helaas wordt door menigeen onze vredelievendheid als lafhartigheid gezien en hun eigen wreedheid als heldhaftigheid. Helden zijn er altijd geweest, maar geweldiger is dat India heiligen heeft voortgebracht waar de hele werled met diep respect naar kijkt. Van Bhagvan Rishabhdev tot aan Shri Ram Krishna Paramhans en Kripaluji Maharaj. Geen enkele andere beschaving is het gelukt om continu in elke generatie minstens 3 zeer grote heiligen voort te brengen dan de Indiase. Dat maakt deze beschaving en cultuur ook zo uniek.


  Maak melding

 100. Na een vreedzame prive bezoek te hebben gebracht in de V.S ben ik weer gezegend bij mijn home sweet home naar het punt van het uitgang en da sa me lesi!!! Een held op sokken {wang Flapdrol dus}verstopt zijn oren en ogen. Hahaaaaahaaahaahaaaahaaaaaaahaahahahaaahahhhehehehaaahaahaaahaahaahhhahaaahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaahaahageeegeeee Pardon….V.H.P soso LOVE..


  Maak melding

 101. Suriname, Shaka Zulu juni 1786-22 sept. 1828 de rest kan iedereen googelen en de conclusie trekken dat er niets fictief aan is, je valt door de mond, net zo als al die andere paarse slaafjes o.a. de zgn. Waarheid die eens nrr de rechtbank in Paramaribo moet gaan kijken hoeveel er daar niet veroordeelt worden voor incest verkrachtingen en andere vunzigheid, als rotte appels door de mand vallen, als je iets zegt zeg dan de volledige waarheid en ontken niet wat er niet in jou kraam te pas komt, wel eennheel sterke eigenschap van de paarse kakkerlakken, maar ze hebben een goed voorbeeld aan hun grote baas DDB


  Maak melding

 102. Eigenlijk een flauwekul discussie hier waar de mensheid/beschaving ontstaan zou zijn, iedereen met een PC kan zich de vingers blauw googelen en er uit halen wat hij wil, het is alleen belangrijk hoe beschaafd ben jezelf en je omgeving, en dan maak ik toch de vergelijking met de jaren 40-45 in Europa en het heden van nu in Suriname, de Duitsers (germanen) voelden zich de Ubermensch, en de Joden moesten vervolgd en uitgeroeid worden, dat Ubermensch gedrag zie ik nu terug in de “Waarheid” en zijn continue afgeven op de Hindoes, puur racisme.
  Waaheid je weet waar dat toe geleid heeft de ondergang van het derde rijk, uiteindelijk trek je aan het kortste eind, het verstand en beschaving zal toch wel overwinnen


  Maak melding

 103. Ik dacht dat deze topic over
  ‘Waar heeft Bouterse zijn ogen en oren gestopt?’ging maar nee hoor ik denk dat het beter is om nit meer op deze site te komen.


  Maak melding

 104. Beste Waarheid, Hans, Fileren en vele anderen,
  Indien jullie niks te doen hebben, ga een boek lezen of jullie tijd en energie op een nuttige manier besteden.
  Ieder keer weer proberen jullie met halve waarheden anderen te overtuigen.
  Voordat Suriname ontdekt werd, was er al jaren slavernij in Azië en Europa. Mensen werden als slaaf gebruikt nadat ze in een oorlog verslagen waren. Later kwam hebzucht om de hoek kijken en werden ze gebruikt om geld te verdienen.
  Ps. Vele oorlogen zijn gewonnen doordat andere betere wapens hadden en niet door hen die toen in de meerderheid waren.


  Maak melding

 105. @Bharat
  Thanks. maar u begrijpt wel dat het paarlen voor zwijnen werpen betekent. Mensen als @waarheid zij bezig de VHP af te kraken en zijn niet voor rede vatbaar, maar zij mogen weten dat de VHP als een kankantrie boom is en niet zal buigen voor niemand.


  Maak melding

 106. fileren

  volgens jou was het egyp volk blank,’ik weet 1000% zeker van niet.

  jij houd toch van feiten,”hier,een realistische feit,l.in welke land ligt egyp
  antwoord;in afrika,”en afrika is het land van de kem seti(black peaple),in die tijd bestonden nog geen blanken(rovers en moordenaars).

  in het aziaat gebied, was er ook in die tijd nog geen beschaving.
  toen de afrikanen in die gebieden kwamen,hebben zij beschaving in die gebieden gebracht.


  Maak melding

 107. @ iedereen

  Mensen laat je niet van het onderwerp afhouden door handlangers van DDB op dit forum, zij worden betaald om verwarring te stichten !

  De Pres heeft helemaal GEEN oren en ogen wanneer het gaat om de belangen van het Surinam volk !

  DDB is al lang ALLEEN bezig met zijn eigen belang. Hij tracht uit de bajes te blijven, verder niet !

  Daarom interesseert het hem geen reet dat onze monetaire reserves worden verspeeld aan onzin-consumptieve-uitgaven !

  Daarom maakt het hem niet uit wie op Fiancien zit, hij geeft af en toe rechtstreeks betaalopdrachten die direct moeten worden uitgevoerd ! Mevrouw Wijnerman moest weg omdat zij het onverantwoord vond hoe de NDPtop (inclusief DDB-familielid bij de Centrale Bank) met de staatsfinancien omging!

  Daarom benoemt hij tegen alle logica in Abra-verdwenen-jaarbudget-OW als adviseur !

  Daarom komt het NEP-Constitutioneel Hof er voorlopig niet ! En daarom komt de zogenaamde NEP-Waarheidscommisie er ook niet !

  Daarom zorgt de Pres ervoor dat er GEEN onderzoek is naar strafrechteijke handelingen van zijn zoon Dino in Suriname en buiten Suriname, gericht tegen de staat Surinam. Terwijl het duidelijk is dat de staatsveiligheid en de veiligheid van de totale bevolking in gevaar is gebracht door deze Dino.

  Volgens de Pres is er sprake van een complot van de USA ! Heeft de bevolking daarna nog ENIGE info van de Pres gehad over dit complot ?

  De USA heeft wel open ogen en oren voor SURI-drugs-wapen-handelaren-terroristen die de gehele Surinam bevolking wilen verkopen voor tweehonderd miljoen dollars !

  Misschien dat grote delen van de Suri-bevolking bij de hervatting van het proces Dino wakker zullen worden bij de daar gepresenteerde bewijslast, die heel Surinam diep zal schokken ! Den masker o fadong kmopo !


  Maak melding

 108. Een boom vol kersen waarvan een paar rijp, rood waren.
  Een aap kwam langs en wat doet ie, de boom in en schud de de hele boom leeg met alle groenne en een paar rode kersen. helemaal leeg nada,
  kwam beneden en tot zijn eigen verbazing vond hij maar een paar rode kersen tussen. Dat zijn de mentaliteiten van een NEGER.


  Maak melding

 109. =Aanhang van de NDP, luister en huiver even naar de branding naar wat Jogi te zeggen heft over Abrahams:::

  De branding…03-01-2014..Mahinderkoemar Jogi heeft moeite met benoeming Ramon Abrahams tot Staatsadviseur.

  Ik denk dat het volk wakker geschud moet worden.
  WAT GAAT ABRAHAMS ALS STAATSADVISEUR BOUTERSE GAAN VERTELLEN?
  1. Hoe het volk bestolen moet worden
  2. Hoe corruptie in stand gehouden moet worden
  3. Hoe familie en vrienden verrijkt moeten worden????


  Maak melding

 110. Hans

  een jood is een blanke europeaan.

  het woord ,jood,is in van europees afkomst.

  de eerste en tweede wereld oorlog was onder blanke mensen(blank vermoord blank).
  hitler is/was,blank
  nedlanders,zijn blank

  voordat het blanke ras een inval in het noorden van nubia(nu sudan geheten)tot stand gebracht hebben,hebben zij hun eigen volk eerst als slaven gehad.


  Maak melding

 111. @Bharat
  je getuigt over respectabele kennis over de geschiedenis van India en de Vedische geschriften te beschikken, complimenten. Helaas kan je wijsheden niet overbrengen op dwazen wiens geesten niet rijp is en vertroebeld is door “maya”.
  Ik ben met je eens dat in de 1000 jaar onderdrukking door Moslims en Christenen er veel strijd is gevoerd door Hindoes waarbij er helden zijn, en ook vele doden.
  Maar deze duistere tijden heeft het volk doorstaan door de innerlijke strijd. De Vedische beschaving bestaat daarom nog steeds. En de het Hindoeïsme spoort niet aan tot expansie en onderdrukking, maar tot vreedzaam en beschaafd samenleven.


  Maak melding

 112. BOXEL.

  die aap kan nooit met een seti(mens)vergeleken worden,omdat die mentaliteit,alleen bij de aap mens voor kwam.
  en als jij het theorie van de ontwikkeling van de aap mens na gaat dan zie jij dat die aap mens blank is.

  dat is zelf door blanke wetenschappers bevestigd.


  Maak melding

 113. @Hans
  het is duidelijk dat @Warheid een pure racist is die zijn haat ventileert jegens Hindoestanen. Hij begrijpt niet dat superioriteit niet bestaat en een gevaarlijk idee is, dat in de jaren 40-45 vorige eeuw desastreuze gevolgen had. Ook in Afrika bijvoorbeeld dachten de Hutus’s dat ze superieur waren aan de Tutsi’s en het resultaat was genocide. Maar deze paarse ezel @Warheid heeft niets geleert niet uit de geschiedenis. Overal waar blanken komen brengen ze welvaart soms ten koste van anderen, maar dat betekent niet dat ze superieur zijn.


  Maak melding

 114. Bouterse heeft het toch voor elkaar. Door de rassentroefkaart te trekken vliegen de creolen en de hindoestanen elkaar in de haren en kan hij lekker zijn gang gaan.

  Zie de reactie op dit forum.


  Maak melding

 115. @Suriname
  over de etniciteit van de oude Egyptenaren bestaat geen zekerheid. Het meest waarschijnlijke is dat het er verschillende etniciteiten waren zwart, wit, bruin. Maar doet er niet ter zake, deze beschaving was samen met de Vedische beschaving een van de eersten.


  Maak melding

 116. @im hotep

  Oer Egypte was waarschijnlijk gemengd van ras.
  Je moet onderscheid maken tussen Noord Afrika en Sub Sahara. In Noord Afrika zijn wel beschavingen ontstaan.


  Maak melding

 117. bharat

  het was egyp die door de naties van toen werden aangevallen.

  de aziaten waren een barbaarse volk zonder taal,cultuur of geloof.
  zij werden door de afrikanen opgevangen en verzorgd,’na 400 honderd jaren werden zij terug naar hun gebied gestuurd ,”zij gingen terug met een afrikaans geloof,cultuur en taal.

  de volken die zonder reden afrika aangevallen hebben waren.
  1.aziaten,(hyksos),na dat zij door de afrikanen geholpen waren.

  2 arabieren,samen met de aziaten.

  3.europeanen,samen met de aziaten en arabieren.


  Maak melding

 118. @Henk Molenaar
  we zijn hier in racistische discussie gelokt door het NDPtuig zoals @Warheid.
  Maar ik weet nog steeds wat de topic is, “waar heeft Bouterse zijn ogen en oren gestopt”, en mijn vraag is :
  WAT STOPT DESI DELANO BOUTERSE IN ZIJN NEUS!


  Maak melding

 119. fileren

  jou verhaal van waarschijnlijkheid is niet op feiten of realiteit gebaseerd.
  sub sahara ,en zo wil jij afrika blank maken.

  weet jij toevallig in welke land Memphis is.


  Maak melding

 120. fileren

  jij als nederlander,gaat altijd de feiten verdraaien,zo ben jij en zo gaat jij blijven.
  al het goede van de zwarte mens,probeer jij en jou soort,”blank te maken,en dat is echt een ziekelijk,dodelijk jaloersheid.
  een geschiedenis stelen dat niet van jou is.


  Maak melding

 121. @Waarheid ik noem je nu @Warheid
  ik heb met je gediscussieerd om meer naar van jouw racistische ideeen naar buiten te halen.
  En ik weet nu genoeg, “vliegende schotels”, “bezoekers van een andere planeet”, “buitenaardse bezoekers”, ECHT????????????????? Je bent gekker dan ik dacht.

  Jij en jouw NDP paupers worden nu gedomineerd door 0% blanken, je baas DDB heeft het over de kolonisator die Suriname nu wil overnemen, het is een hersenspinsel in zijn hoofd, en daardoor in die van de NDP paupers.

  Je praat over LAF, is het niet jouw baas DDB die ongewapende Surinamers “op de vlucht heeft laten doodschieten” en daar geen verantwoording voor durft te nemen in de rechtszaal. Dat noem ik lAF.

  Ik heb trouwens veel respect voor de Surinaams creoolse vrouw, zij moet veelal de kinderen en kleinkinderen grootbrengen omdat sommige creoolse mannen LAF zijn en weglopen voor hun verantwoordelijkheid.

  Laten we het vooral niet hebben over de verkrachtingscijfers in Afrikaanse landen, daar is het soms de gewoonste zaak van de wereld en haalt niet eens het nieuws. In Zuid Afrika bijvoorbeeld komt het heel veel voor dat baby’s van nog geen 2 maanden worden verkracht, vanwege een of andere bijgeloof. Ga dit maar na. De verkrachtingen in India halen tenminste het nieuws en de daders worden opgehangen.

  Over geopolitiek wil ik het niet hebben met jouw. Wel kan ik meegeven dat “the shift of balance of power for west to east” aan de gang is en dat controle over de Indische oceaan cruciaal is. De 2 vliegdek schepen van India zijn een opmars naar een veel grotere vloot. En dat zijn het nog steeds 2 meer dan het hele Afrikaanse continent.

  Nu snap ik wat jij bedoeld met apen DNA, de heel kleine procentuele aanwezigheid van neanderthaler DNA, hahaha. Jij weet niet dat oer-Afrikanen van de halfaap “Lucy” afstammen zo’n 2 miljoen jaar geleden.
  Jij voelt je superieur maar een kleine miniscule bacterie kan de dood beteken voor jouw ook.

  Je hebt niks geleerd van de onlangs overleden held Nelson Mandela die het geweldloosheidsprincipe net als Gandhi volgde. Bekende woorden van Mandela zijn dat hij altijd heeft gevochten tegen zwarte en witte superioriteit/dominantie. Als rest van Afrika dit principe zou kunnen omarmen zouden vele conflicten op beschaafde wijze opgelost kunnen worden. Zoals je weet wordt Afrika in elke uithoek geteisterd door gewapende conflicten. Het gevaarlijkste idee wat bestaat is geweldloosheid en daarom zijn mensen bang om dat te omarmen.

  Het is een bekend dat discussies tussen Surinamers vaak eindigen in handgemeen, maar ik ben voor om gewoon beschaafd te discussieren. Dat betekent niet dat ik bang ben voor wie dan ook.
  Maar goed, jij blijft doorgaan met racisme en haatzaaien, om je criminele baas te beschermen en als afleiding van de realiteit van stelende NDPers zoals Abrahams.


  Maak melding

 122. @Srafu
  je hebt gelijk. Er worden zinloze discussies uitgelokt om de aandacht af te leiden van de echte issues. Je hebt een mooie opsomming gegeven van de issues.


  Maak melding

 123. @Henk Molenaar
  ik ben even de discussie met de NDP paupers aangegaan om te kijken wat hun argumenten waren.
  @Warheid kwam met dingen als buitenaardse wezens, aanvallen van aliens etc.
  Het is een zinloze discussie met deze paarse paupers.
  Ik doe er niet meer aan mee aan die etnische haatzaaien.


  Maak melding

 124. Iedereen weet toch dat Bouterse een ontspoord figuur is die in de val van wellust, macht, ego, rijkdom is getrapt en mensen heeft vermoord en laten vermoorden en te pas en te onpas kogelbrieven laat bezorgen? Geen kaas gegeten heeft van regeren en het land naar een enorme ramp leidt?
  Wat ik niet begreep (maar intussen wel) is hoe Hindoestanen op zo’n nietsnut pufzak hebben gestemd. Het antwoord is simpel: soort zoekt soort.


  Maak melding

 125. Waar DDB zijn ogen en oren gestopt heeft weet ik niet,maar waar hij zijn vingers gestopt heeft, weet ik wel.
  Kijken jullie naar de foto van Abraham, en kijkt naar zijn blik.


  Maak melding

 126. Hr. Jogi, moet je nog politiek opgroeien? Wat Abra heeft gedaan (verspillen van geld etc.) is met opzet gedaan en met 100% goedkeuring van DDB. Vergeet dat niet! Het is allemaal politiek op hoog nivo. Kijk eens ook de relatie tussen DDB en Jule Wijd… zelfde politiek. Zogenaamd 2 partijen uit een Paarse… Doel: meer zetels behalen voor “dezelfde” partij.


  Maak melding

 127. @Fileren alias Kontneukende REETKEVER
  Wel.. wel.. Wel.. typisch Koelies die nooit de Waarheid kunnen vertellen. Fileren beticht de waarheid van racisme en Haatzaaien, voordat de waarheid reageerde op die KoeliesTuig op waterkant waren het de VHP Koelies die haatzaaiden tegen de Creolen en Bouterse. Wat schreven die VHP koelies op waterkant (1) die creolen zijn dom dat ze op Bouterse stemmen, ze hadden slaven moeten blijven, (@) we moeten die creolen allemaal naar Afrika sturen ze maken Suriname kapot, (3) dit is mijn favoriet wat die koelies op waterkant schreven: die creolen zijn dom hebben een laag IQ en ze hebben in hun geschiedenis noog niks bereik en zonder de Hindoestanen vergaat Suriname, (4) de creolen zijn apen en geen mensen ) ik kan heel wat opschrijven wat die dappere VHP koelies allemaal schreven over de creolen en ze gaven elkaar hoge positieve likes. Fileren vond haar Koelie matties geen racisten die haatzaaiden op waterkant, maar nu de waarheid en andere creolen genoeg hebben van deze KOLIEhaat tegen creolen en terugslaan nemen die Dappere VHP Koelies de Slachtofferrol in. Waarheid zei het al als die VHP koelies zo dapper zijn laten wij een face to face discussie houden met elkaar ik garandeer je de creolen komen opdagen en je mag de waarheid confronteren met zijn schrijven en ik neem niks terug. Ik weet dat geen één koelie kom opdagen bij een face to face ontmoeting omdat LAFHEID zit in hun genen. Wat vliegende schotel en buitenaardse wezen betreft het staat in alle heilige boeken geschreven een andere woord voor vliegende schotel is vliegende WIEL. Fileren ik ga jou niet verijken met wijsheid ik heb liever dat je een domme koelie blijft, Mijn wijsheid deel ik met mijn creoolse broeders. @Fileren schreef Overal waar blanken komen brengen ze welvaart soms ten koste van anderen, maar dat betekent niet dat ze superieur zijn. Mijn antwoord je bent een grote Gore blanken kontlikker, geschiedenis leert ons blanken creëren niks ze stelen juist van andere culturen om zich met alles te verijken wat los en vast zit. De blanken geschiedenis bestaat uit moord roven en moord. Ze hebben niks gecreëerd behalve Moordwapens en ze stelen andere volken creatie en maken zich eigen. Mijn advies aan al die VHP REETKEVERS op waterkant. Een wijze man zei een land kan alles overleven behalve de verraad van zijn eigen mensen binnen hun grenzen. Voor al die VHP-REETKEVERS mocht er ooit een oorlog komen tussen India en een Europese land die India voor 100% zal afmaken dan zijn het verraders als FILEREN waar men voor moet uit kijken, de signalen van VERRAAD zijn duidelijk aanwezig bij deze Blanke aanbidder.


  Maak melding

 128. Warhoofd, hoe moet jij in godsnaam met je beperkte verstandelijke vermogens anderen verrijken met wijsheid, veel meer dan wat onsamenhangend gebrabbel en racistisch gekleurde beledigingen naar andere bevolkingsgroepen komt er niet uit, is dit het niveau van Paars? ja dus maar dat kan ook niet anders met zo’n figuur als regeringsleider die gezien de kop van het artikel ook niet meer goed weet waar hij mee bezig is met uitzondering van het leegroven van de staatskas en het op leuk betaalde plaatsen Brothers in Crime neerpoten


  Maak melding

 129. @ Boeler HANS
  PAARSE REETKEVER is er ergens geen VHP stront waar aan je kan gaan sabbelen, ik heb geen tijd om met een Vieze PAARSE REETKEVER gesprekken aan te gaan als je door gaat stuur ik RENTOKILL op jouw en die andere paarse reetkevers af .
  Welterusten STRONTKLEVER.


  Maak melding

 130. Zo al die waarden hier op dit forum zijn, vertrouwen zij hun gasten. Hun handelsmerk is 1 en al dieftigheid, dus vertrouwen zij nog niet eens hun Eigen schaduw laatstaan Abrahams.


  Maak melding

 131. weet niet waar jullie je druk om maken.
  vhp oftewel tokkie komt niet aan de macht.
  koelies mogen rascistisch zijn.
  een heleboel negers zijn dat ook.
  ik ben zelf een neger en mocht het tot een etnische oorlog komen dan weet ik wel wie gaat winnen.
  stoor je niet aan stemmingmakende rascistische koelies.
  ze zijn niet allemaal zo.
  een grote groep hindostanen heeft geen problemen met negers , helaas hoor je niet.
  we moeten onszelf ook een spiegel voorhouden.
  de meeste roven worden gepleegd door negers.
  hangen op de hoek en voor winkels overlast veroorzaken ….negers.
  afkomstig uit een gebroken gezin ….
  opleiding of school niet afgemaakt….
  de dealer in de straat is meestal …..
  enz….laten we onszelf niet beter voordoen dan we zijn.


  Maak melding

 132. Bouterse is een las voor Suriname.Die man heeft weinig verstand van zaken.Dat die man president is geworden van Suriname is onbegrijpelijk.Ook Brunswijk wilt President worden van Suriname en dat kan.


  Maak melding

 133. Met de benoeming van Abrahams heeft Bouterse bewezen dat hij een alleenheerser is en geen democraat. Hij heeft hiermee zowel vriend en vijand verrast. De coalitiegenoten PL en Abop zijn dit met argusogen aan, omdat hun ministers ook zijn vervangen maar nergens meer een benoeming (lees: beloning) hebben gehad. Bouterse meet dus met 2 maten en heeft lak aan de rest. Dit mag niet zonder gevolgen blijven bij de verkiezingen van 2015!!!


  Maak melding

 134. Bout heeft Abraham nodig.
  Kijk.Lucky Luke schiet sneller dan zijn schaduw.Maar dat is een slakke gang vergeleken met Abrahams.Deze steelt 2x sneller dan zijn schaduw.Voor de NDP is het dan van de hoogste belang dat hij in de buurt van de schatkist blijft snuffelen.


  Maak melding

 135. @Warheid
  Je begint steeds gefrustreerder te raken jo DDB kontlikker. Je hebt het alleen over reetkevers en konten, je lijkt wel geobsedeerd. In jouw eigen woorden: kontnaaien is zaligmakend.
  Inhoudelijk ga ik niet in op je posting, racistixlsche onzin. Je verdedigd gewoon een moordenaar. Face to face zou je me niet aankunnen, ze zou schijten in je broek.


  Maak melding

 136. Het is duidelijk dat Bouterse in paniek is sinds de arrestatie van zijn zoon en sinds de opkomst van Santokhi.
  Bouterse ziet een Hindoestaanse samenzwering: Preet Bharara en Santokhi. Derhalve speelt hij nu de racistische kaart.
  Bouterse zou moeten weten dat de moeder van Preet Bharara een Jodin is en derhalve, volgens de Joodse wet, Bharara een Jood is. En dat bewijst Preet ook, want hij heeft veel mensen van Indiase opkomst laten oppakken. Sommigen beweren dat hij juist door Indiers te vervolgen wil aantonen dat hij een onbevooroordeelde echte Amerikaan is. De Indiase diplomate die was gearresteerd en onzedelijk gefouilleerd is daar bewijs van.
  Dus indien Bouterse meent dat er een samenzwering is, dan moet hij vrezen voor Abrahams, want deze is ook een Jood. De Joden Abrahams en Bharara zullen een grotere plaag blijken te zijn dan Santokhi.
  Misschien moet Bouterse aan Abrahams vragen waar een Kabbalist (Joodse magier) te vinden is, want tegen een Joodse samenzwering zal alleen een Kabbalist hem kunnen beschermen en geen Ingie en Djoeka Obia.


  Maak melding

 137. @Socrates, spijker op de kop.
  Bouta bevoordeelt zijn eigen vriendjes, ze zitten allemaal in commissies of als zogenaamde adviseurs. Belang van het volk is ondergeschikt. De rest van de scheld tirades zijn om de aandacht af te leiden.


  Maak melding

 138. was desi delano bouterse zat met zijn toespraak van 31dec, ik schaam mijn diep voor deze onbenul als creool/ dan heb je nog een paar achtelijke domme creolen die lopen te lachen, schaam mijn diep en sari tori voor suriname. ik hoop dat ze de straat op gaan het hele volk en afrekeningen met deze man. als surinaamse creool zeg ik dit


  Maak melding

 139. Bouterse heeft gewoon weer eens teveel coke in zijn neusgaten gehad toen hij deze beslissing nam.
  Laat dit een waarschuwing zijn voor alle Surinamers, vergeet de NDP, veeg er je kont mee af, wat dat is precies wat Bouterse met ons land doet!
  Laat jullie niets meer op de mouw spelden beste medelanders, alle beloftes van Bouterse zijn totaal nutteloze kreten gebleken!!!
  Onthoudt dat goed, hij is een loslopend projectiel dat alle kanten op kan en zal vliegen om zijn doel te raken.
  Hoogste tijd dat we dat nu eindelijk allemaal eens gaan inzien!
  NDP, weg ermee!


  Maak melding

 140. Waarom DDB deze stappen maakt nou dat weet ik niet maar misschien let op misschien omdat zijn bloed broeder Abrahams teveel,veels teveel over en van DDB weet,dat is zeker zo daarom zijn ze bloed broeders m.a.w Abrahams knijpt de ballen van DDB fijn,DDB heeft wijnig of geen keus dus Abrahams zal altijd en ongestraft zijn zin van DDB krijgen denk ik.


  Maak melding

 141. astrid

  was desi delano bouterse zat met zijn toespraak van 31dec, ik schaam mijn diep voor deze onbenul als creool/ dan heb je nog een paar achtelijke domme creolen die lopen te lachen, schaam mijn diep en sari tori voor suriname. ik hoop dat ze de straat op gaan het hele volk en afrekeningen met deze man. als surinaamse creool zeg ik dit
  —————————————
  A.,
  In jou dome voortvarendheid zul jij pas bij je zinnen komen wanneer jou heilige Christendom door een ander gezindte zal zijn verzwolgen. Welke?? Je hebt jou ogen en oren toch niet in je reet?


  Maak melding

 142. @Paraman

  als jij je gedachten gang niet abrupt verandert,steven je frontaal op toestanden als in Afrika af.
  Daar komen ze al om van de honger omdat in plaats van te planten ze elkaar achterna zitten om de ander te doden met de landbouw gereedschappen.Lijken wel op de man[geraamte] met de zeis.


  Maak melding

 143. Ik kom net uit Apoera op een van de openbare wegen werden wij door 6 zwaar bewapende mannen tegengehouden en terug gestuurd, de hele weg is door Abrahams en bouta overgenomen. Uit verdere informatie blijkt dat er vele miljoenen zijn gestopt in een groot luxe project, en mischien een drugs lab, de airstrip is druk met vele kleine vliegtuigen geboud met geld van OW. Daarom is Abrahams terug in het machts centrum. Geen enkel journalist durft vragen te stellen in Suriname.


  Maak melding

 144. Bouterse heeft zelf boter op zijn hoofd dus kan hij niet anders.Ze vullen allemaal hun zak en het volk kan zelf niets aan doen.Dat is Suriname punt uit.


  Maak melding

 145. DE DOPA PRESIDENT IS EEN KA PROBLEEM IN SURINAME
  DENK JE DAT HIJ BLIND IS OF DENK JE DAT HIJ DOM IS
  PRESIDENT DENK NIET AAN ZIJN VOLK
  SAMEN MET ZIJN ROVERS BENDE ROOF HIJ ALLES
  VAN GELD TOT GOUD
  ALLES WAT GELD KAN BRENGEN ROVER DEZE BENDE VAN SURINAME
  IK HOOP ALLEEN DAT HET VOLK IN ZIET WIE DEZE DOMME LUMEL IS
  HIJ HEEF GEEN SCHOLING , EN ALS HIJ WAT COKE HEEFT INGENOMEN DAN KOMT HIJ EEN HELEBEL BELOVEN AAN HET DOMME VOLK
  FLY OVERS,18000 HUIZEN , TRAM VERBINDING , WEG NAAR BRAZIL , BRUG OVER DE CORANTIJN EN MAROWIJNE ENZ ENZ,,
  SOSO MONEY A PRESIDENT DISI E DENKI
  OP ALLE KANTEN STELEN ZE ALS HONDEN , MAAR ONZE PRESIDENT IS IN SLAAP OF AAN HET DROMEN OVER SANTHOKIE ???
  WANT ALS CHAN STRAKS PRESIDENT WORDT , DAN IS PRESIDENT HERENIGD MET ZIJN ZOON IN AMERIKA
  NB,AMERIKA BEDANK VOOR DE OPRUIMING VAN DINO
  VELE NA DEZE AMERIKA


  Maak melding

 146. @Mr.X

  Waarom wordt Jogi dan niet opgepakt, want hij heeft nooit gezegd dat hij niet bij de rechter zal verschijnen.Ook heeft hij geen amnestiewet voorzich laten maken, dus denk ik dat uw stelling kant noch wal raakt.


  Maak melding

 147. waarom zijn de meeste hindustanen in 1975 uit suriname vertrokken ra ra,door het geweld van de negers ,berovingen,bedreigingen,wij hebben al onze bezittingen achter moeten laten.hallo ome neger leer je kinderen dat raciste niet meer hoort in nederland gebruikt dat woord koelie niet,jullie waren toen de oerwoud ingevlucht,wij moesten suriname opbouwen.stop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.