‘Achterklap’ bij Maritieme Autoriteit Suriname

4

PARAMARIBO, 31 dec – Achterklap en roddel. Directeur Michel Amafo van de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, heeft er de buik vol van. Het is niet te verteren dat werknemers op schoot gaan bij het bestuur van het publieke bedrijf. Volgens bestuursvoorzitter Jennifer van Dijk – Silos wordt er ook echt geklaagd.

Het personeelsbeleid zou niet om over naar huis te schrijven zijn. “Er borrelt aardig wat, directeur, er is angst voor u. Men denkt dat bevorderingen plaatsvinden op basis van persoonlijke voorkeur. Het zal vol verve worden ontkend, maar ik hoop dat u erover nadenkt. Het mag niet zo zijn dat in een bedrijf in Suriname dit soort angsten leven”, zei Van Dijk – Silos tijdens het eindejaarsfeest van Mas. En daarmee was de toon gezet. De directeur liet het niet over zijn kant gaan.

De achterklap op zich bleek dan niet eens zo hard aan te komen. “Ik had gehoopt dat we het binnenskamers hadden kunnen bespreken. Laten we ons niet overgeven aan roddel. Als iemand niet naar mij toe durft komen, schenk ik er verder geen aandacht aan. Er zijn van die zaken die je alleen in de slaapkamer bespreekt. Ik ben wat jonger dan de bestuursvoorzitter, maar ik had wel wat meer volwassenheid verwacht”, aldus Amafo.

4 REACTIES

 1. Dit krijg je bij over het paard getilde mensen, want je mag zeggen wat je wilt, in Suriname bij de overheid kom je het systeem van “peterprinciple” tegen, het is meer schering dan inslag. Je zou verwachten dat je mensen met een nautische achtergrond tegen te komen. Bij een bedrijf dat over zeevaart gaat, maar juist neen. Het tegendeel is waar, want de paarden die de haver verdienen krijgen hem niet. En daarom moet je ook geen vooruitgang in Suriname verwachten. Men geeft vaak belangrijke en verantwoordelijke baantje eerder aan een partijloyalist dan aan een terzake deskundige. En juist dat is het probleem waarmee Suriname kampt, dus je mag gerust stellen dat Suriname haar eigen ontwikkeling in de weg staat, bewust of onbewust? En steeds naar een ander wijzen en de schuld geven, voor het niet willen lukken van de vooruitgang van land en volk.


  Maak melding

 2. Dit is ook altijd mijn verbazing geweest.
  -Omdat je voor een partij werkt zgn partij loyalist,kom je in aanmerking voor een top baan.
  -Alle deskundigen worden aan een kant geschoven.
  -Promotie maak je niet aan de hand van verder studeren,maar aan de hand van dienst jaren
  -Als je naar cbb gaat niemand weet jou op een correcte manier de juiste informatie te geven.
  -En zo zijn er tal van overheids instanties waar ongeschoolde mensen zitten.
  -Maar ja kijk maar naar de top.
  Alleen in suriname komt dit voor.
  En dit wordt de hedendaagse ontwikkeling en grote hoogte van suriname genoemd.
  -Men moet het roro gaan omgooien,dit is absoluut niet goed voor de ontwikeling van het land.
  -Ik ben benieuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.