Humberto Tan ‘koning’ van de Nederlandse talkshow

22

Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe ‘koning’ van de Nederlandse talkshow genoemd. Zijn RTL Late Night talkshow op RTL 4 mag volgens de krant toch wel dé verrassing van het afgelopen seizoen worden genoemd. Het programma trekt nu gemiddeld ruim 800.000 kijkers en zowel Tan als RTL-programmadirecteur Erland Galjaard zijn tevreden over het resultaat.

RTL Late Night, dat elke werkdag live vanuit het Amsterdamse American Hotel wordt uitgezonden, zit Pauw & Witteman op de hielen; regelmatig weet de in Suriname geboren Tan-A-Kiam zelfs meer mensen aan zich te binden. De aanval op de gevestigde orde is geslaagd aldus de krant.

Humberto Tan benadrukt dat het elke dag opnieuw ‘vechten’ is. “Ik zou dan ook willen zeggen dat de aanval op de gevestigde orde vooralsnog is geslaagd” aldus de 48-jarige presentator. Hij roemt onder andere de vrijheid die hij krijgt van de zenderleiding. “We zijn flexibel, de uitzending gaat regelmatig een kwartier of twintig minuten langer door dan gepland” zegt Tan tegen de krant.


22 REACTIES

 1. Wat het programma nog meer succes zal opleveren zal zijn de deelname van politici. Die zitten vaak bij P&W. Ook moet RTL zorgen voor meer interessante gasten, ook interessante buitenlanders die in Nederland op bezoek zijn.
  Tevens moet Humberto een klein beetje meer kritische interviewer dan deelnemer worden.
  Het tijdstip van het programma is goed gekozen. Allochtonen komen meer aan bod dan bij P&W en DWDD, waar dat helemaal bekaaid is. In DWDD zie je alleen maar blanke bands, bijvoorbeeld. Nooit een band van allochtone afkomst dat in Nederland een eigen muzieksoort ontwikkelt. En dat geldt voor meer zaken bij DWDD. Dus Late Night is een prima tegenwicht zowel tegen DWDD als tegen P&W waar ook de allochtone mens en cultuur meer aan bod komt.


  Maak melding

 2. Vreemd dat er mensen zijn die verschil maken tussen blanke en gekleurde gasten. Bij DWDD is het een gezellige ratje toe. Humberto is een aardige knappe kerel, maar ik ga niet naar zijn programma kijken omdat hij getint is en meer kleurlingen in zijn programma heeft. De presentator van DWDD is zeer bekwaam. Mijn petje af. En in de toekomst: Matthijs, vraag je gasten die interessant zijn en niet om hun kleur. Alsjeblieft niet !


  Maak melding

 3. @John D,

  M.a.w. onder de allochtonen zitten geen tot weinig interessante mensen? Geen mensen die iets presteren? Geen goede musici, sporters, zakenlieden, wetenschappers etc? Waarom zou de Nederlandse regering dan zoveel hoogopgeleide mensen uit het buitenland hier een werkvergunning hebben gegeven? Zie je die mensen – die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en bedrijfsleven en ook op tal van andere gebieden – ooit in DWDD of P&W? Het zijn toch altijd de mensen uit de kennissenkring van Mathijs (of de VARA) die je daar ziet?
  Allochtonen mogen pas opdraven wanneer er in het buitenland een ramp heeft plaatsgevonden en dan moeten ze ook nog die landen flink bekritiseren. Dan zijn ze goede allochtonen en welkom bij de VARA! De eens socialistische omroep, nu in handen van salonsocialisten.


  Maak melding

 4. Vijay, Humberto Tan nodigt mensen uit die voor hem (en zijn redactie) interessant zijn, welke kleur ze ook mogen hebben, dat het een goede tegen hanger is voor DWDD en P&W van de Vara, blijkt wel uit de kijkcijfers van rond de miljoen per avond, dat het een geduchte concurrent is geworden voor P&W is meer dan terecht, jij noemt het salonsocialisme, ik vindt het nog meer naar het neo-libelarisme neigen wat voor mij de reden was mijn lidmaatschap van de Vara op te zeggen iedereen mag van mij geld verdienen, maar dat juist bij de arbeidersomroep de best in mijn ogen over betaalde presentatoren zitten kan ik maar moeilijk rijmen.
  Ik hoop dat het programma van Umberto zo door gaat, hij komt in ieder geval een stuk sympathieker over dan de vaak arrogante Jeroen Paul


  Maak melding

 5. wat een onzin allemaal, heeft men nog steeds niet door dat de discriminatie niet voorbij is.
  zodra een kleurling iets doet hebben ze het altijd over Humberto doet het heel goed. laat dat duidelijk zijn


  Maak melding

 6. Lekker positief Hellen, laat ons dan eens weten hoe jij het zou doen, ik ben benieuwd, hoe jij een dergelijk programma en door wie jij het in elkaar wilt gaan zetten en met welke gasten en onderwerpen zou willen vullen om een kijkdichtheid te bereiken zodat je bestaansrecht hebt


  Maak melding

 7. Inderdaad,men kijkt eerder naar uiterlijke van de mensen dan naar de inhoud.Ben blij met zn programma.Hier stikt ook naar RTL4 personeel/mensen.De wereld draait door idd.P&W is objectief en eerlijk.,heeft meer inhoud.


  Maak melding

 8. Gaat bij mij niet om welk programma of hoe in elkaar gezet is. bij gaat het erom de kleur zegt het altijd in de wereld. dus discriminatie blijft
  Je huid zeg in de hele wereld alles waar je ook mag zijn.men heeft altijd op en aanmerkingen.


  Maak melding

 9. @ hans goed gezien. Terechte vraag aan hellen. Deze zou haar program vullen met Taikoesie, Glenn Codfried de subsidie-bedelaar, Boga de moordenaar, Keerveld die nooit de deur uit gaat, maar alles weet wat in ’t voordeel van DiDiBrie is. George Olimff(of hoe deze ook mag heten) Mevr pronk uit Leiden, Orsine Bee, Ilse Adams,Martha coenders,mene Aamong en Winston kout als buitenlandse gast lekker intersant hoor. Wat zouden de avonden leuk leerrijk en gezellig zijn. Haha odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 10. Ik woon al 35 jaren in Nederland maar vind niet dat ze mooie programma’s uitzenden.Die Belgen doen het veel beter.
  Vooral met programma waarvan je iets kan leren als kijker.
  Sport en nieuws is voor mij de beste in Nederland.De rest vind ik helemaal niets vooral politiek.Daarom kijk ik meer naar die buitenlandse zenders.


  Maak melding

 11. jurist omberto tan,doet het zeer goed in een korte tijd.en kan zijn manetje staan in zijn eentje. proficaat voor deze goed geklede gentlemen
  verder is er op nederlandse t,v de programa d,w,d,d die gaat nog maar wat betreft de rest is het baar slecht gesteld
  b,v ,,,praatgroma,s en amusement shows.shows als de dino show doen het goed bij jongeren maar
  heeft totaal geen inhoud.en wat is opgevallen op de nederlandse t,v is dat er weinig nieuwe gezichten worden toegelaten in shows als holland got tallents,en soortelijke muziek amusement shows ze stellen alleen bekende hollanders op in die shows die daar niks te zoeken hebben en geen eens verstand hebben van muziek,zo,als angela groothuisen,misselijk makende gordon en nog een aantal .zulke programa,s kan je uitendelijk toch niet serieus nemen,je ziet ze overal in andere shows opdoemen wat je ,jezelf gaat afvragen lijkt wel een hollandse onderonsje of wat.en alle shows lijken op elkaar,daarom is r,t.l late night een beetje wat anders en oogt fris.


  Maak melding

 12. Helaas zien wij op de tv altijd dezelfde koppen waar je doodmoe van wordt .Elke avond komen er van die lullekoek verhalen waar van je denkt moet dat nu .het ene na het andere lulprogramma na het andere . Na een dag van hard werken [geldt niet voor iedereen ] wil je ontspanning en niet nog meer ellende of gelul aanhoren wat je overdag al genoeg moet horen .Allemaal ego trippers ook die tan .Ook schuwen ze bijbaantjes niet omdat genoeg voor hun nooit genoeg is . spotje hier spotje daar en maar zakkenvullen die lui .de meest onzinnige programma s worden ons voorgeschoteld ,domme schow programma etc waar de meest stomme dingen worden behandeld .Wat interesseerd ons nu dat hij of zij racekak heeft om maar iets te noemen .80 % van de programma s heeft geen inhoud allemaal GELUL


  Maak melding

 13. Umberto heeft gezorgd, en dat gebeurt nog steeds, voor een nieuw elan in de Nederlandse talkshows. Het vlotte en speelse karakter en de vrolijkheid die het programma uitstraalt, is ronduit verbluffend. Hoe zo, politici, die in het programma ontbreken. Wat een onzin, want die behoren meer tot het oubollige en passen eerder bij pauw en witteman. Uitgezonderd die politici die een moderne kijk opna houden. Die zijn terdege merkbaar in het programma. De kritiek die sommigen uiten, doet geen recht aan de prestaties van umberto. Die zal zeker komen uit de hoek van de Surinaamse creool. Zodra een Nederlander van Surinaamse afkomst het goed doet, zijn het weer die creoolse suri’s die op een meedogenloze wijze hun oer slavernij jaloeziementaliteit in het geweer brengen en niets anders kunnen dan afbreken. Die krabben, ofwel de creool breken op afschuwelijke wijze elkaar af, ook sterk in Suriname. Het beeld zie je nu al. De creool wordt en is dat nu al zo een beetje, de paria van Suriname. Het duurt niet lang meer of zij zullen de loopjongens en de tuinmannen worden van de vooruitstrevende rassen in Suriname. Voor mij is umberto geworden tot de koning van de talkshow en het keizerschap is niet ver gelegen. Creolen:”bouw elkaar op en stop met het gedoe van een een afbraakmentaliteit.


  Maak melding

 14. Lieve Kijkers, ophouden met denken in zwart wit of anders,

  Een zeer bekende surinaamse zwarte politicus heeft ooit gezegd:

  ie kang poer a nengre uit a prasoso, maar ie no kan poer a praoso uit a nengre.

  vrij vertaald:

  je kunt de neger uit zijn erfhuisje halen maar de neger mentaliteit (de prasoso) kan je niet uit de neger halen.

  welnu Umberto Tan is alles wat meer is en niet minder;
  een welopgevoede zoon van zijn moeder Hilly,
  dus niet meer blank of minder zwart, gewoon een wereldburger,
  ophouden dus met stigmatiseren,
  de man heeft alle kwalteiten om ons bezig te houden,

  go Umberto, go, hetty


  Maak melding

 15. Humberto heeft een heel erg leuk programma, ik hoop dat hij nog heel lang op tv te zien is, zijn talkshow is zoveel spontaner dan dwdd.
  You go Humberto 🙂


  Maak melding

 16. Ik ben heel trots op Umberto, hij laat zien dat ook wij zwar4ten iets goed kunnen neer zetten. Hij de tweede Ophra. Goed zo jongen ga zo door


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.