Coalitie heeft politieke plooien glad te strijken

43

PARAMARIBO, 26 dec – De coalitie heeft aardig wat plooien glad te strijken de komende weken. Met de begrotingsbehandeling voor de boeg, doen zich wrijvingen voor. Die zullen met open vizier benaderd moeten worden om gezichtsverlies te voorkomen. Het laatste wordt meer dan ooit van strategische waarde.

De verkiezingen voor een nieuw parlement en lagere vertegenwoordiging zitten aan te komen. Maar met nog iets meer dan een jaar te gaan, vertoont de coalitie nogal wat scheurtjes. Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, maakt er geen geheim van. De wrevel zit er dik op, omdat volgens Somohardjo niet echt rekening gehouden wordt met zijn partij. Niet alleen worden besluiten buiten deze coalitiegenoot genomen. Kopstukken worden ook vernederd.

De drie ministers van Pertjajah Luhur mogen dan de recente opruiming hebben overleefd, schade wordt wel degelijk geleden. Topambtenaren ooit naar voren geschoven door Somohardjo, zitten nu werkeloos thuis. Dat is onder meer het geval op Onderwijs & Volksontwikkeling. Somohardjo dreigt het ministerie te boycotten tijdens de begrotingsbehandeling. Dit betekent zoveel als dat de begroting van dit ministerie niet goedgekeurd zal worden. In 2014 is dit politiek niet te verkopen.


43 REACTIES

 1. Tja,…met het terug halen van mevr. Somo uit Indonesië is meneer Somo uit op oorlog. Ik zeg laat de regering maar vallen ze bakken er helemaal niks van. Nieuwe verkiezingen nu!!


  Maak melding

 2. @ O.B.
  Wat als Somo een goedverzorgde reis krijgt aangeboden ? Zal het niet dan alles koek en ei zijn ?

  Ik denk het niet. Somo is over de streep te trekken door hem een jonge merrie aan t bieden van circa 18 jaar.
  Daar bovenop nog een douceurtje te geven door zijn ega te benoemen als bezoldigde 1e secretaris van de Groenland.


  Maak melding

 3. Prachtig dat de PL. besluitvormingen van ddb en lonnie gaat blokkeren. Blijft de schade tenminste beperkt. Deze plakband coalitie kan zich beter opheffen. Graag nieuwe verkiezingen. Een kabinet wat geen meerderheid heeft, heeft geen bestaansrecht. Laat Santhoki het stokje overnemen.


  Maak melding

 4. Natuurlijk zijn er problemen,behoeftes en verlangens in de samenwerking tussen deze partijen.Een groot probleem vormt het structureringsvraagstuk.Het lijkt alsof de partij van Somodihardjo niet aan de zware vereisten kan voldoen en dat doet zeer bij hem als zijn mensen uit de boot vallen. Daarom moet men dit vraagstuk m.b.t. de coalitie van de NDP en andere politieke partijen benaderen vanuit de organisatieleer, een tak binnen de sociale en economische wetenschappen. Mijn uitgangspunt is dat de samenwerkende organisaties in de coalitie stuk voor stuk uniek zijn.Deze partijen zijn uniek omdat zij zich niet laten domineren door de traditionele grote partijen VHP en de NPS.


  Maak melding

 5. Als jij als tomeloze dief dief op de achtergrondzit te graaien alsof je leven ervan af hangt dan wordt je opgedonderd ja. Bouta is geen Vene! Schaamteloze kermisklant!


  Maak melding

 6. Ik ben zo trots op dat mijn president en zijn beste zoon de wereldpers heeft gehaald en dan nog in het engels.Hij is zo deftig met zijn jas en das. Inderdaad had hij een diplomatiek paspoort nodig.Waarover er gesproken is weet ik niet want ik begrijp geen engels.
  Ook merry christmas aan pres en familie.


  Maak melding

 7. Somo heeft geen BALLEN, mede doordat de wolf BANG is laat hij (de wolf) zich chanteren door somo….

  Somo waait met alle winden mee (deegrol)..Het is algemeen bekend dat hy geen betrouwbare parter is om politiek te “bedrijven”, hy lift mee op het succes van een ander.

  Om de huidige plooien glad te strijken baya heb je heeeel wat ” strijkijzers ” nodig, ik ben bang dat zelfs EBS de nodige stroom niet kan leveren..


  Maak melding

 8. Dino zit in bak en volgens Dada is het business as usual. Wederom een tegenslag voor de grootste coke distributeur van Suriname.

  Wynette V. (38) geeft toe dat ze meer dan 120 cocaïne bolletjes heeft geslikt. Zij werd gisteren aangehouden door het Bestrijding Internationale Drugs-team op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij bezit de Surinaamse nationaliteit.

  De vrouw werd aangehouden nadat gebleken is dat zij cocaïne bolletjes geslikt heeft. Zij wilde op die manier drugs naar het buitenland smokkelen. Wynette V. is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling anti-Narcoticabrigade. Zij is intussen in verzekering gesteld.

  Mijn god, 120 bolletjes ! Het menselijk lichaam wordt tegenwoordig als container gebruikt. En maar zeuren dat Schiphol 100 % controleert. Suriname is een ordinaire narcostaat.


  Maak melding

 9. check resultaten van COALITIE(BOEVEN BENDE PARTIJ)

  Een selectie uit de Surinaamse politiek van 2013. Als eerste de arrestatie van Dino Bouterse. Dat was een surrogaat genoegdoening voor de anti- boutisten. Evenwel mogen misdaden door de vader begaan geen enkel invloed hebben op de rest van het gezin. Omdat je gezinsleden die niet betrokken zijn bij de decembermoorden geen deel kunt laten uitmaken van de genoegdoening. Ook niet als de vader door omstandigheden, jou wel bekend, niet is gestraft voor de misdaden onder zijn gezag.

  Dat is geen reden om anderen om hem heen die onschuldig zijn heel veel onheil toe te wensen of leedvermaak te tonen.

  Ten tweede het ontslag halverwege 2013 van Ramon Abrahams van Openbare Werken. Die goede man heeft kans gezien om op de helft van het boekjaar het hele jaarbudget van het ministerie doorheen te jagen. Hij voerde een verschroeide aarde tactiek met het budget. “Ik ga wel weg, ma mo klar’a moni fos mi gwe,” leek zijn credo te zijn, in zijn laatste dagen als minister.

  Ten derde, het bekvechten van de Rashied Doekhie en Badrisein Sital, een voorbeeld van hoe het niet moet binnen een partij. If ye feti in’a media, yo lasi. Ook het opschonen van het ministerie van Onderwijs door minister Adhin, waarvan de echo nog steeds nagalmt. Niet alle hoogtepunten zijn voor iedereen hoogtepunten. Zeker niet voor Salam Somohardjo die is niet te spreken over de mutaties van zijn incompetente mannetjes door Adhin. Het zit hem zo hoog dat hij nog steeds af en toe daarover fulmineert.

  Tenslotte, de aangenomen PSA-wet is een mijlpaal. De toescheidingsovereenkomst is een doorn in het oog van nationalisten als de oud-president Jules Wijdenbosch. Wijdenbosch zei in Eekta te Den Haag op vrijdag 13 december dat de toescheidingsovereenkomst nooit heeft gefunctioneerd. Alle zaken met de toescheidingsovereenkomst in de hand zijn behandeld door de rechter. Dat is een onwerkbare overeenkomst en kan in de prullenbak.

  Met de aanname van dePSA-wet is de toescheidingsovereenkomst de nek omgedraaid. Het steekt hem dat de overeenkomst door de Nederlanders is opgesteld. Wijdenbosch heeft liever dat Surinamers alle schrijfwerk zelf aanpakken. DNA is de plaats waar dat moet gebeuren. Alles wat door Nederlanders is geschreven herschrijven. Maar de bruggen en dijken mogen de Nederlanders wel bouwen. Dat na wan tra tori, dat na wroko.

  Ook de geschiedenisboeken, met weglating van de decembermoorden, herschrijven. Dat stuit, want de onlangs overleden historicus Andre Loor heeft ons niet geleerd om stukjes niet op te nemen alsof er een soort collectieve amnesia over een bepaalde periode heerst. Surinamers moeten alles zelf herschrijven zoals ze dat willen, inclusief weglating omdat de daders aan de macht zijn. Ondanks de vele plooien in 2013, is de PSA-wet een goed begin om alle Surinamers die een bijdrage willen leveren ook kansen te bieden. Maak de PSA-wet werkbaar. Gi ‘en anu nanga futu. Set kon! TANG BOENG


  Maak melding

 10. Ja Somo wat een grote leugenaar ben je, schaam je je niet om niet te vertellen dat jou gelederen nu werkloos thuis zitten, maar wel vet betaald worden zonder iets te doen.


  Maak melding

 11. De oude Vos, DDB, verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken en zijn sluwheid. Als Paul Somohardjo van Pertjah Luhur, Harish Monorath en Premdew Lachman van Nieuw Suriname en Ronny Brunswijk van ABOP nog nog steeds niet ween en gezien hebben, hoe hun mini-sterretjes aan een kant zijn gezet of niets te vertellen hebben nu in deze coalitie en toen DDB eenmaal als president door list en bedrog, omkoping had plaats gevonden dan leren ze het nooit meer. De verliezer is het Surinaamse volk, ja toch?
  Bij DDB gaat hem om zijn eigen belang, nl: niet in de cel in Scheveningen in Nederland te belanden voor 11 jaar drugsveroordeling en ook niet in de gevangenis in de USA. DDB is uit op zijn eigen belang. Zie maar hoe Nieuw Suriname ervan af is gekomen, zie maar PL., zie maar hoe het totale volk ervan af is gekomen? Zie maar hoe de wereld naar het land Suriname en de Surinamers kijkt. Als een onschuldige Surinamer op een internationale luchthaven in de VS aankomt, wordt hij als een crimineel beschouwd en behandeld.
  In de jaren 80 van de vorige eeuw toen Bouterse de coup gepleegd had is het fout gegaan, doden en nogmaals doden, zie maar op via google en you tube. Geen medicijnen, lege schapen in de winkels, grote armoede,
  Bij de 2e herkansing onder Jules Wijdenbosch, waarin Bouterse ook sterk bepaalde, is het ook fout gegaan: lege schappen in de winkels, geen medicijnen, geld ontwaarding/ de surinaamse gulden had geen enkele waarde, grote hoeveelheden goud van de Centrale bank is verdwenen uit de kluis van de Centrale Bank van Suriname en anderen leven in het buitenland ermee als een god in Frankrijk, armoede, hele grote armoede in Suriname.
  De regering Venetiaan- Sardjoe heeft tijdens hun regeringstermijnen orde op zaken gebracht hierin en er gloorde hoop, voor de toekomst, helaas zitten sommigen van hen nu in de oppositie en anderen in de coalitie, die er ook niets van bakken, omdat DDB van uitgaat dat ze geen visie hebben, enz.
  En zie nu sinds 25 mei 2010, welke koers Suriname weer op gaan en dat is de 3e keer dan DDB weer aan de touwtjes trekt. Nu verdienen vrienden, adviseurs van DDB heel veel geld, maar zie wat ze er van presteren, zie de schoolboeken die voor vele miljoenen zijn gekocht, enz.
  Een kat in het nauw gedreven, maakt rare sprongen. Er zal in de komende periode tot de verkiezing van 25 mei 2015 veel gestrooid worden met geld, domeingronden enz, naar de gunst van kiezers. Houdt u dit heel goed in de gaten en gebruikt u uw verstand en stem bewust voor een andere koers. Als de vos zijn passie preekt, boer let op uw ganzen.
  Aan het totale Surinaamse volk, de kiezers jong tot oud, wil ik dit voorhouden. Als de leiders van de politieke partijen die nu met DDB samen werken de huidige samenwerking/coalitie niet verbreken voor de komende verkiezing van mei 2015, kiest U dan massaal bewust als Surinamer voor de huidige oppositie partijen in de DNA bij de verkiezing van 25 mei 2015.
  Surinamers: “Kies en stem bewust voor een andere president, kies voor een andere koers voor Suriname”.
  Surinamer/kiezers: Stem massaal voor de VHP.


  Maak melding

 12. Chan for Pres!
  DDB is een vriend van Maduro van Venezuela, Castro van Cuba en Obiang van Equatoriaal Guinea. Landen met bedenkelijke lijders aan het hoofd, landen waarin de familie en naaste vrienden van deze lijders het aan niets ontbreekt en het totale volk in heel grote armoede leeft. Wil u ook dat Suriname die koers op moet?
  Kies dan bewust voor een andere koers/richting.
  Surinamer/kiezers:
  Kies massaal voor de VHP.
  Chan for Pres!


  Maak melding

 13. @passant
  Van de geschiedenis moet men leren maar tja als ze niet willen “leren” dan willen ze ook niet weten/zien/aanhoren dat ze een verkeerde keus maken om te kiezen voor een moordenaar, drugsdealer, verkrachter.

  Zij die de coup hebben meegemaakt weten wat voor ellende deze moordenaar teweeg heeft gebracht.
  Elk normaal weldenkend mens moet toch beter weten.

  Ik heb nog hoop…welis waar wordt het steeds minder.


  Maak melding

 14. @Cosmopolitan,de politiek in Suriname gaat gewoon verder zonder Dino.Jammer voor je dat je vriend Shantokhi met zijn duistere onderwereld contacten, niet tot president gekozen zal worden.Read my words. Santokhi mag dan de duurste p.r. en communicatiedeskundigen inhuren uit Amerika en Nederland,en dat heeft hij heimelijk reeds gedaan, het zal hem toch niet lukken om president te worden van Suriname.


  Maak melding

 15. @RobG,..kijk uit met je uitlatingen aan het adres van Santhoki, waar je helemaal geen bewijs van hebt. Het is laster en smaad!! Dus als je niks te vertellen hebt, hou je mond!


  Maak melding

 16. RobG, als je uitgespeeld bent met je glazenbol kan hij daarna zo de schroothoop op. Voor de duistere onderwereld contacten moet je bij je baas Desi Bouterse zijn. Ik wil je nog even aan herinneren dat justitie in de VS gesprekken tussen Roger Khan en Desi Bouterse op de tape hebben staan. Volgens de openbare aanklager liep de troefkaart rond in Paramaribo. De rest kun je zelf ook wel invullen.

  Het is algemeen bekend dat Bouterse Sr. zich omringt heeft met juridische adviseurs. Zodra het proces van Dino gaat beginnen gaat het feest beginnen. En dat Bouterse Sr zich zorgen maakt is niet meer dan logisch. 2014 wordt de jaar vd waarheid voor Suriname. Gaat Bouterse Sr. überhaupt nog de verkiezingen van 2015 nog halen of mag hij ze straks gaan volgen vanuit een gevangenis in de VS ?

  Dat je niets met Nieuw Front hebt kan ik nog begrijpen maar dat je je steun geeft aan notoire criminelen kan ik niet begrijpen. Dit is toch niet in het belang van het volk ?


  Maak melding

 17. @ RobG

  “Deze partijen (u bedoeld PL en ABOP) zijn uniek omdat zij zich niet laten domineren door de traditionele grote partijen VHP en de NPS”.

  U bent een grappenmaker, Als Presidenten Venitiaan en Bouters een ding gemeen hebben is het het feit dat de coalitie partners PL en ABOP hun beide continue chanteren om eigen belangen. VHP en NPS hebben de PL nog ABOP gedomineerd zij zijn net als de DNP/Mega combinatie slachtoffers van deze partijen.

  Ventitiaan ging hier te netjes en soft mee om waardoor hem niet daadkrachtig gedrag verweten werd.
  Bouters gaat hier boerenslim mee om door de coalitiegenoten veel machteloze ministers te geven en de uitvoerende macht te concentreren in ongrondwettelijke presidentiële commissies. Echter voor Boerenslimheid krijgt ook President Bouterse de rekening gepresenteerd.

  Beide methoden leiden tot ellende. Nu is er ook weer het quorum spook (met dank aan Somohardjo) waardoor de regering lam geslagen wordt.
  Door gebrek aan inzicht en medewerking kan deze regering de jaren 2010, 2011 en 2012 nog steeds niet afsluiten en wordt de begroting voor 2014 steeds voor zich uit geschoven. Ze moet wel om dat Somohardjo weigert de begrotingen voor Adhin en Amafo goed te keuren waarmee de gehele begroting uit eindelijk afgekeurd wordt. De regering werkt dus feitelijk zonder begroting of wordt zoals het er nu uitziet bij stemming over de begroting naar huis gestuurd (indien Suriname op dit moment een democratie is).

  Ook president Bouters krijgt van Somohardjo een les schaamteloze chantage politiek met als gevolg stagnatie en uiteindelijk achteruitgang nu de goud inkomsten sterk teruglopen.
  In USdollars is het BNP/medewerker weer terug onder het niveau van 2010.

  Wie er ook zaken doet met Somohardjo en Brunswijk je krijgt de rekening gepresenteerd.


  Maak melding

 18. Strijk een plooi glad :

  Pot na Grondwet baka fa a bing de, heri heri ! Noso neks no e go bun na ini na kondre !!

  Pres moet niet bemoeien met zaken die zijn verstand te boven gaan (hij heeft de opleiding niet, onvoldoende opleiding): Bijvoorbeeld Grondwet, Financien, Centrale Bank beleid, Economisch beleid, Geheime dienst/staatsveiligheid.

  Voorbeeld van het laatste : Pres verbiedt Geheime dienst met zaken van Dino te bemoeien, Dino mag ongecontroleerd doen en laten wat hij wil. Maar Dino is een afgestrafte crimineel, dus brengt hij het land, de bevolking en de Pres in gevaar.
  Een burger die de bevolking wil VERKOPEN aan terreurgroep Hezbollah. Bepaalde politici in Surinam hebben dit feit nog niet helemaal begrepen.
  Plaats daarbij de wens van drugveroordeelde Ronnie Brunsie dat Dino Pres Bouterse moet opvolgen.
  Dan weet je als bevolking en politici welke geheime scenarios in Surinam worden klaargezet.

  Intussen zoeken Pres en de staatsveiligheidsdienst achteraf naar gegevens over Dino en zijn contacten.
  Eigen schuld dikke bult !

  Blijf maar lekker bang, moro o doro!!!


  Maak melding

 19. Langleve VHP. Het zou allemaal beter worden onder didibrie. Nu moeten er pakketten uitgedeeld worden.

  VHP-jongeren onder leiding van Dhiraj Soekhai hebben op eerste kerstdag 150 kerstpakketten uitgedeeld aan behoeftigen. Soekhai zegt dat gestart is in Meerzorg, waarna de reis eindigde in Alkmaar. Via het netwerk van de VHP is er een lijst gemaakt van de meest behoeftige burgers. ”Liefde staat centraal tijdens kerst. We weten dat niet eenieder zich kan permitteren om een mooie kerst te hebben. Het mag niet zo zijn dat er gezinnen tijdens deze tijd van het jaar in een mineur stemming zijn, daarom besloten wij ze tegemoet te komen”, stelt Soekhai.

  In eerste instantie zouden er honderd pakketten worden verdeeld, maar de behoefte bleek volgens Soekhai groter te zijn. ”De pakketten hebben elk een waarde van ruim SRD 100 en bestaan uit levensmiddelen die horen bij de kerstviering, zoals kerstbrood, kaas, koekjes, bruine bonen”. Soekhai zegt dat het triest gesteld is met de gezinnen aan wie de pakketten zijn uitgedeeld. ”Het gaat meer om mensen die al in de eerste week tot de tweede week van de maand al helemaal ‘skeer’ zijn”.

  Volgens Soekhai die ook ondernemer is, moet er geïnvesteerd worden in de landbouw, zodat deze mensen een bestaan kunnen opbouwen en niet meer afhankelijk zijn van anderen. Hij zegt dat de mijnbouwsector alleen een groep ten goede komt en ook nog uitgeput zal raken, terwijl de landbouwsector voor iedereen iets kan betekenen en onuitputtelijk is. ”Wij proberen natuurlijk van onze kant als ondernemers, maar ook als VHP deze mensen tegemoet te komen”.


  Maak melding

 20. @ Abaisa

  Begin met de boeven de Grondwet ongeschonden terug te zetten !

  Geef ook aan de Surinam bevolking terug de gestolen voormalige Bruynzeel houtconcessie ad 650.000 HECTARE
  etc.

  Meki yu tonton wroko ! Onderdaan/slaaf van Hezbollah !


  Maak melding

 21. Misschien dat men in het jaar 2014 ook massaal zal overgaan tot een CORRUPTIEONDERZOEK in (Switi Sranan)!

  Want dit kunnen ze ook als voorbeeld nemen.
  Onze Vicepresident Robert Ameerali was vol lof over zijn bezoek aan Turkije.

  Maar wie zal het voortouw in deze nemen?

  ‘Aanklager van nieuw Turks onderzoek gehaald’

  26-12-2013 19:25 uur – (Bron: ANP & parool.nl)

  Een officier van justitie in Istanbul heeft donderdag beweerd dat hij van (hogerhand) van een (corruptieonderzoek) is afgehaald.
  Het zou gaan om een nog (groter corruptieonderzoek) dan het onderzoek waardoor de regering van premier Recep Tayyip Erdogan onder druk is komen te staan.

  Dit doet mij denken aan DADA & CO.

  Ik heb geen ‘hoop’ meer op ‘DOE’ van CARL BREEVELD.
  Want die leeft alleen volgens zijn eigen GOD’s plan.


  Maak melding

 22. ‘DOE’incl.CARL BREEVELD is een grote “vlees noch vis” partij.
  Christenen zijn altijd grote lafaards geweest.
  (Gesprek met EU en stemming ivm de amnestiewetswijziging!)
  Dat bewijst deze lummel ook al weer voor de zoveelste keer!
  Ik ga over mijn nek als deze man in beeld komt!
  WAT EEN VIEZE ONDERKRUIPER!


  Maak melding

 23. @ Abaisa

  Na YU neng no bun ! Wan echte Abaisa sabi san na wan Grondwet !
  Na yu wan libi leki wan srafu ini Hezbolllakondre, a njew neng san den ogri mati fu yu wan dji un kondre !

  Wan Pres nanga drugsvonnis no tjari Sranang no wan presi, soso slavernij/onderdrukking e kong. A boy fu yu mati Pres fassi keba na USA!


  Maak melding

 24. Rel over poster 12 Years a Slave

  25-12-2013 09:34 (Bron: ANP & het parool.nl)

  De makers van de slavenfilm 12 Years a Slave hebben de Italiaanse distributeur van de film gedwongen hun campagne aan te passen.

  De Italiaanse poster van 12 Years a Slave. © Lionsgate

  Op de poster van het hartverscheurende, waargebeurde relaas van een Amerikaanse slaaf in de 19e eeuw staan de blanke personages centraal in plaats van de Afro-Amerikanen waar het om gaat.
  Dat meldt het entertainmentblad Variety.
  De lancering van de posters eerder deze week leidde tot groot rumoer op internet.

  Producent Lionsgate stelt de ‘blanke campagne’ in Italië niet te hebben goedgekeurd.
  Op de posters staan prominent Hollywoodsterren Brad Pitt en Michael Fassbender.

  Het echte hoofdpersonage, gespeeld door acteur Chiwetel Ejiofor, staat heel klein in een hoekje van de poster.

  Brad Pitt speelt in de film een kleine bijrol en Michael Fassbender speelt de sadistische slavenhouder die hoofdpersoon Solomon Northup koopt.

  De zaak kwam aan het rollen nadat een Italiaanse blog een bioscoopposter van de film twitterde waarop wordt gesuggereerd dat Brad Pitt de grote ster van de film is. Pitt is overigens wel één van de coproducenten van het drama, dat wordt gezien als één van de grote kanshebbers bij de Oscaruitreiking eind februari.

  12 Years a Slave draait vanaf 20 februari 2014 in de Nederlandse bioscopen.

  Ik zal zeker een bezoekje brengen bij één van de bioscopen.


  Maak melding

 25. Te yu no sabi sani yu no musu taki.

  Big sma taki “Aksi baka ben de fosi aksi fesi.”

  Na papegaaien is o zo gemakkelijk.
  Nadenken en eigen onderzoek plegen middels het lezen van relevante lectuur is stukken moeilijker.

  Dit is zeker te veel gevraagd aan een zelf geproclameerde slaaf.


  Maak melding

 26. Somoharjo wil topamtenaar werk terug geefe. Anders hij kan gaan begrooting afkeure. Dan mieniesterie niet goet weet dat hoefeel gelt zei kan uijtgeefe. Dan mieniesterie moet sein slim en topamtenaar met studierijs stuure. Naar Sjiena. Daar sei moete jaar lang studeere hoe koe kan haas fange. Dang heele problema opgelos. Begrooting gaat door, toplastpakke ver weg, Somoharjo tefreede.


  Maak melding

 27. Als de VHP een coalitie wil vormen met de nwe. verkiezingen weten ze in ieder geval wel met wie ze dat niet moeten doen, nl. de PL.
  Weer een schoolvoorbeeld van de onbetrouwbaarheid van Somo. zo lang hij gebruik van iets of iemand kan maken om zichzelf verwanten en/of partijgenoten een rol van betekenis toe te kennen zal hij solidair zijn, maar verandert daar iets in zal hij je laten vallen als een baksteen, de enigste idiologie die die man/partij heeft is er 1 van “zo de wind waait, waait mijn rokje”


  Maak melding

 28. @ Abaisa :

  U vraagt teveel en wil teveel weten, daarom raad ik aan zelf twee onderzoeken te doen.

  1. Waarom is hoofd staatsveiligheid niet ontslagen nadat Dino vast is gezet in USA. Dino hield zich onder andere bezig met Anti-Surinaamse, staatsondermijnende, -gevaarlijke activiteiten ?
  (er zijn twee mogelijke denkrichtingen)
  Want niemand in Surinam wist vd handelingen van Dino en de Pres zoekt nu nog naar nadere gegevens. Of ………

  2. Waarom heeft USA een topdiplomaat uit IRAK, die gespecialiseerd is in anti-terrorisme etc, in het kleine landje Surinam geplaatst ?

  Bespreek deze vragen/cases uitvoerig op de berm !
  En probeer te denken !


  Maak melding

 29. NEWCASTLE –
  Een 57-jarige Nederlander is opgepakt toen hij probeerde honderden kilo’s drugs Groot-Brittannië binnen te smokkelen. De man, die de ferry van IJmuiden naar Newcastle had genomen, werd daar al op 7 december aangehouden. Het nieuws is echter nu pas bekendgemaakt, schrijft de News Guardian vrijdag.

  In de bestelbus van de man lag 110 kilo heroïne en cocaïne, 170 kilo cannabis en 50 kilo amfetamine. Het spul heeft een totale straatwaarde van 1,8 miljoen euro, denkt de Britse douane. De man zit sindsdien vast.

  Een woordvoerster is blij met de vondst. „Dit is een uitstekende vangst van onze medewerkers, waarmee een grote partij schadelijke drugs van de straat is gehouden.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.