Politie Suriname achter rovende Brazilianen aan

23

PARAMARIBO, 23 dec – Een bende rovende Brazilianen maakt het binnenland onveilig. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie komt er een gepast antwoord. Een speciaal team manschappen van de antiterreureenheid van de politie is klaargestoomd.

Het gaat om zo’n dertig politieagenten die een gerichte training gevolgd hebben bij het Nationaal Leger. “Met deze investering zullen we meer kwaliteit hebben, keiharde jongens die goed getraind zijn, die de criminaliteit beter zullen kunnen aanpakken”, zei Tjin Liep Shie bij de afronding van de training. Van de manschappen wordt extra alertheid verwacht als ze het binnenland intrekken. De bende wordt geacht tot alles in staat te zijn.

De bende is via de grens met Frans Guyana binnengekomen. “Er zijn Brazilianen betrokken bij gewapende overvallen. Daarmee wil ik niet zeggen dat zij alleen daarvoor verantwoordelijk zijn. Ook wil ik niet zeggen dat we als samenleving op een bepaalde wijze naar Brazilianen moeten kijken”, aldus Tjin Liep Shie. De laatste weken zijn flink wat overvallen gepleegd in en rond de goudrijke velden in het oosten en zuiden. De eenheid moet er zo snel mogelijk een eind aan te maken.


23 REACTIES

 1. 100 nieuwe CID agenten + 400+ militare medailles + bestaande leger + politie zijn niet opgewassen tegen een kleine bende buitenlanse indringers. Laat mij niet huilen. Vraag toch hulp van de Fransen als Surinamers dat niet zelf kunnen klaren, vind ze en een one way ticket naar hun keuze hel of hemel. Niemand gaat zich druk maken als per ongeluk brunsie ook afvoeren.


  Maak melding

 2. Geloof me , de surinaamse politie agenten zullen falen in hun opdracht. Als ze een paar grammetjes goud toe geschoven krijgen is alles weer vergete en vergeven. Denken jullie nou echt dat de agenten hun leven gaan riskeren aan de brazilaanse maffia, no way.
  Weggegooit geld en verloren tijd.


  Maak melding

 3. In dit stuk ga ik alle kwaadaardige Surinamers hoofdpijn bezorgen met ware feiten en bevindingen die allemaal gerechtvaardigd zijn. Laat me jullie uit de droom helpen Justitie en politie.

  De Brazilianen zijn veel beter getraind, zijn aldus vanaf een grote afstand gealarmeerd wie er aan komt, hebben beter en geavanceerde wapens en worden geholpen door spionnen die niet als zodanig uitzien. Het onbeduidend oorlogsmaterieel, dat door de politie in de strijd zal worden geworpen bij hun strijd tegen deze zogenaamde binnenlandse bende zal geen enkel effect opleveren en gewoon worden neergehaald.

  De zaak Dino was bij deze door Justitie betitelt roversbende al lang bekend, terwijl hij maanden tevoren onbezorgd zat te feesten en zich zat te verkneuteren over zijn egoïstische nog te nemen lucratieve maar misdadige stappen.

  De politieagenten die zogenaamd klaargestoomd en getraind zijn door het Nationaal leger hebben alvast geen schijn van kans. Begin maar bij voorbaat de loden zakken voor ze klaar te zetten waarin ze straks vervoerd zullen worden.

  De helpers van deze zogeheten Braziliaanse roversbende zijn loyaal en trouw en zullen hun Robinhoodachtige zogenaamd rovende maties nimmer laten vallen, ze hebben gewoon landgenoten als spionnen en bondgenoten in wereldformaat, die wereldwijd, alsook in alle lagen van de Suri bevolking bevinden, van inboorlingen tot stadjers, geschoolden en ongeschoolden, eenvoudige tot hoge posten bekleden in de Surinaamse en in de internationale samenleving van warong verkopers tot ambtenaren in hooggeplaatste posities die ook zijn klaargestoomd om de schijn op te houden en te liegen alsof het gedrukt staat.

  De vijand zit naast je gebroederlijk kerst te vieren en mede te beslissen als vertrouwde aanhangers. Zoek, maar gij zult ze niet ontdekken noch vinden!

  Laat me eerlijk wezen; de handlangers c.q. spionnen van het bevrijdingsleger zijn de vijanden van de Suriregering die een omwenteling voorstaan ten voordele van iedere onschuldige en rechtgeaarde Surinaamse burger.

  En ze hebben gelijk, gelet op de wijze waarop volks en landsbelangen de afgelopen jaren werden behartigd door de vorige regeringen en de huidige waarvoor een contante betaling geheel gerechtvaardigd is. Misdadigers die ongestraft blijven, moordenaars die hoge posten bekleden en maar op los fantaseren om hun eigen positie en van hun vrienden te consolideren, allemaal corrupte beesten in mensengedaante die meedoen met het Surinaamse graaipolitiek zolang hun zakken maar gevuld blijven.

  Ook de toename van misdadige jongeren is schrikbarend hoog te noemen in Suriname, die de moordenaars praktijken van vroegere coupplegers en het huidige beleid zijn gaan zien als normen, waarden, vernieuwing en bevrijdingsstrijd, en voorts geen enkele compassie tonen voor de nabestaanden en het benadeelde Surinaamse volk.

  Ook religieuze organisaties die bondgenootschap met de Surinaamse misdadigers zullen eraan geloven, die te pas en te onpas mee doen met het verspreiden van het venijn, schijnheiligheid adoreren en van twee walletjes eten alsof alle opgesomde mensonterende praktijken vandaag de dag doodnormaal zijn in een democratie.

  De jeugdigen die het huidige regeerbeleid uitbundig toejuichen zijn de toekomstige Surinaamse misdadigers in de dop waarvan het elite gedeelte momenteel wordt klaargestoomd om in de voetsporen te treden van hun misdadige idolen. Dit vooral moet derhalve koste wat kost voorkomen worden.

  Buurlanden zullen onvermijdelijk passief meewerken aan de totale vernietiging van de hypocriete Surinaamse regeerorde en de verovering van het betwist gebied kan men beschouwen als de eerste stap tot herovering en herstel van het democratisch Surinaams bestel.

  Het Surinaamse leger is gewoon een lachertje van lik mijn vestje, bij het horen van “hands-up” doen ze het al in hun broek doen van angst en zal op generlei wijze een bedreiging vormen voor de invasieplegers. Uiteraard zullen er een paar valse moedige soldiers opstaan maar hebben geen schijn van kans tegen gerechtigheid.

  Van Haperen heeft indertijd geen woord gelogen, helaas is die aanpak verijdelt door verraders die ervoor kozen om zelf beter van te worden, want “Pecunia non Olet.” Doch de aanpak van de Surinaamse toekomst heeft de zegen van de Natuur en zal zeker slagen, daar de Surinaamse regering zich reeds heeft gepositioneerd als het rovershol van allerlei wereldwijde criminele organisaties, de vijand van ieder onschuldige en rechtgeaarde mens.

  Lach maar wie lachen wilt, de lach op het gezicht van het boosaardige Surinaamse volk zal spoedig verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra de tijd daar rijp voor is. Alles staat vast als een paal boven water inzake “Mene Mene Tekel Upharsin.”

  Het getij zal niet meer keren voor de Surinaamse aaseters en sympathisanten, tenzij…… dwing me deze vraag niet te beantwoorden, aangezien dit antwoord op de vraag geen enkel gewicht meer zal brengen in wat er gaat gebeuren en wat er komen gaat in Suriname. Kijk uit naar de in het groen gehulde man in het midden van de straat omringd door huurlingen met een blauwe helm op, donkergroen getinte bril met in zijn handen een punt5. They call him django.

  Ik wens alle kerken, sekten en slechte gelovigen in Suriname een ongelukvolle kerstfeest toe met veel onheil en pech in hun toekomst. En aan het onschuldige en rechtgeaarde Surinaamse burgervolk wens ik een prettige lampenfeest toe en veel succes, geluk en voortvarendheid voor de toekomst.
  django


  Maak melding

 4. Al weer negatief dat was al te verwachten van de schaamteloze SURIES altijd hun eigen mensen ondermaats schatten en de profesoren uit hangen ze weten het altijd beter maar alleen hier verder geen bal wat jullie weten is wat de politie ook weet in plaats dat wij het toe juichen dat de criminelen worden bestreden is het als of jullie blij zijn en onze eigen mensen neerhalen gewoon schaamteloos maar jullie doem denken zal ten gronde gaan let op mijn woorden stelletje NEP SURIES.


  Maak melding

 5. Hoe is het mogelijk dat wij niks in de handen hebben,er moet hard opgetreden worden tegen alles wat suriname onveilig maakt gewoon hardc 2 hard dit mag niet gebeuren in Su.schande ik moet jullie komen helpen denk ik MPP.


  Maak melding

 6. ZE ZIJN BANG VOOR DE BRAZILIANEN… WEET JE AL HOELANG DEZE BENDE HET BINNENLAND VAN SURINAME ONVEILIG MAKE… EIGENLIJK KAN JE SPREKEN VAN EEN SOORT BRAZILIAANSE MAFIA SYSTEEM IN HET BINNENLAND VAN SURINAME…DE CHINESE WIKELIERS DAAR HEBBEN GEEN RUST.. ZE WORDEN BEROOFD EN AFGEPERST AAN DE LOPENDE BAND…


  Maak melding

 7. Geef de binnenland bewoners de grondrechten zo als zij het willen en ze ordenen deze brazilianen wel.Daarna gaan de djoeka’s elkaar achterna zitten met houwers en kapmessen zo als het nu in Z.Sudan gebeurt.Dat ligt nu eenmaal in hun aard.En wat na zo een zuivering overblijft oppakken en opsluiten wegens genocide.


  Maak melding

 8. L’histoire se repete.

  Eind jaren 60 heeft Johan Adolf Pengel zijn elitair opgeleide grenspolitie, nadat ze het hazenpad hadden gekozen na de inval van de Guyanezen, gebruikt om de stakingen van het onderwijzend personeel en studenten te breken. Er lopen nu anno 2013 teveel goed opgeleide politie, militaire en geheime diensten rond in Suriname. Laten wij de hoop uitspreken dat deze machten niet ingezet zullen worden om na mei 2015 een staatsgreep voor DDB te plegen.


  Maak melding

 9. Nu weten jullie tenminste waarom de Braziliaanse politie preventief Braziliaanse criminelen gewoon doodschiet, opgeruimd staat netjes, en voorkomt een hoop toekomstige ellende.
  Daarom wijken deze criminelen nu uit naar buurlanden waar het volk meer opkomt voor criminelen als voor de slachtoffers…

  Suriname heeft helaas ook een samenwerkingsfobie met zijn buurlanden…

  Daarom zou het niet slecht zijn om permanente wegblokkades te plaatsen op meerdere strategische punten als alleen maar die van richting Nickerie met zwaarbewapende mensen…

  Ik kan me niet voorstellen dat China of anderen hierin niet willen meehelpen, omdat er ook veel Chinese slachtoffers vallen, maar daar is de regering te arrogant voor om hulp te vragen.


  Maak melding

 10. De Surinaamse politie achter de criminelen Brazilianen aan , maar het gebeurd niets waant de Surinaamse politie zijn bank voor deze criminelen of ze worden omgekocht door de Braziliaanse criminelen , de politie zijn eenmaal corrupt in Suriname anders was dit nooit gebeurd in Suriname met een bevolking nog geen 500 duizend .eerst de corruptie .


  Maak melding

 11. De Surinaamse politie achter de criminelen Brazilianen aan , maar het gebeurd niets waant de Surinaamse politie zijn bang voor deze criminelen of ze worden omgekocht door de Braziliaanse criminelen , de politie zijn eenmaal corrupt in Suriname anders was dit nooit gebeurd in Suriname met een bevolking nog geen 500 duizend .eerst de corruptie


  Maak melding

 12. Om dit probleem te tackelen heb je een gezamenlijke politie en militaire actie nodig, je moet voor dit soort acties de juiste mensen inzetten, dus, zouden de militairen een gepast antwoord hebben. Militairen functioneren beter dan de politie in een jungle voor een zo-een actie.


  Maak melding

 13. Deze Tjin Liep Shie heeft het altijd maar over …

  We zullen … Er komt een gepast antwoord … Wordt verwacht …

  Altijd en alleen maar Bla Bla Bla met deze man.

  We zullen wel weer zien.


  Maak melding

 14. haters,doemdenkers,redimusus,tegenstanders,nep suris,als het nieuws van suriname jullie niet bevalt,waarom bezoekken jullie deze forum dan nog.

  de heer tjin liep shie heeft aangegeven wat bepaalde brasiljanen in het binnen land van su aan crimminalieteit uit oevenen,en,dat er agenten speciaal door het leger getraind zijn,en dat zij niet voor die crimminelen zullen terug krabbelen maar stevig aan zullen pakken.,’of willen jullie het niet zelf proberen en kijken wat er zal gebeuren,als jullie dan geen pakslaag zullen krijgen.

  volgens sommigen zijn wij bang of onze leger is te klein,’jullie/jij komt nog voor een verassing te staan.


  Maak melding

 15. @ Sra

  KISIE YU SREFI :
  haters = haters van Grondwet, wet en rechtsstaat
  doemdenkers = die denken dat Dino NOOIT meer terug komt
  redimusus = militairen die in samenwerking met Hollanders de Surinam democratie hebben vernietigd. Volk onderdrukt en uitgemoord.
  Tegenstanders = personen die zien dat schatkist leeg is en dat er geen begroting is.
  nep-Suris = sturen voedselpakketten en geld om Suribevolking te redden

  Goed nieuws : de anti-corruptiewet is gisteren aangenomen door DNA.De volkswoningen, bruggen en wegen zijn gereed. De door de Pres uitgegeven houtconcessie (voormalige Bruynzeel-concessie) van 650.000 hectare is door de Pres teruggegeven aan het volk van Surinam.
  Alle leden van DNA hebben gisteren de Grondwet mogen lezen, Pres gaf bij decreet toestemming daarvoor.


  Maak melding

 16. Goeie trainingen betekent niet veel ervaring. Waarom geen militairen die al ervaringen hebben in het binnenland. De jongens van de politie lijken nog ook jong te zijn. Ik hoop t niet ,maar sari tori gi ding vriendinnen. Ook in de jaren tachtig was dat gebeurd. Pas getrainde militairen naar het binnenland gestuurd. Waste of money and body.


  Maak melding

 17. Roofende Brasiljaanen? Dan tok makkelik se te pakke? Se beroofe tok Sjieneese? Dang laat frauwlike Sjieneese polisie met wapen bei Sjinees wingkel slape. Als Brasiljaanroofer kome, dan sei kan se neersgiete. So moet polisie fal sette.


  Maak melding

 18. Maandag 23 december 2013 om 19:14 uur, door sra
  Aldus mijn Lieve Switie (sra-Judeska).

  Onze (sra) krijgt binnenkort de commando over deze patrouille.
  Volgens (sra) komen wij voor een echte (verassing) te staan.
  Staat zeker als een paal boven water!

  Maar ik heb toch een leuke KERST verrassing voor mijn Lieve Switie (sra-JUDESKA)!

  Je bent nu echt voor de KERST in beeld gebracht hoor Lieve Schat.
  Raadpleeg even de volgende site.
  http://www.palladiumboots.com/video/palladium-boots-major-lazer#part1

  En op zo’n manier gaat mijn Lekkere Lieve Switie (sra-JUDESKA) alle CRIMINELE BRAZILIANEN uit SU. verwijderen.

  En als het je lukt, krijg je van de Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, een Gouden oorkonde en een Boots.


  Maak melding

 19. fer e

  ik ben geen homo en vertoon die gedracht ook niet,dus wat wil jij duidelijk maken.
  jij ken mij niet en weet niet hoe ik eruit ziet,maar jij doet net alsof jij mij kent.
  als jij een man of vrouw bent weet ik niet en hoef ik niet te weten.
  jou homo gedracht begint rare omwentelingen te maken,vanwege het feit dat jij jou zin niet krijgt en dat jij jou teleurgesteld voel omdat jij jou in mij vergist hebt en mij niet kan maken hoe jij wil.

  nee fer e,mi a no wan buler.

  geef jou reactie wat het bovenstaande nieuws betreft,en wordt niet persoonlijk,’wij kennen elkaar niet,en dat wil ik zo houden om camaliteiten te verkomen.


  Maak melding

 20. Dit gedonder met brazilianen had ik weerder voorspeld bij mijn kennissen.De brazilies die naar ons land komen zijn het af/uit schot uit de fafelas/krotten wijken,die niets te verliezen hebben.Het zijn gasten die altijd een vuurwapen of meer bijzich hebben om te knallen..Suries kijken jullie goed uit dat zij niet uit het oerwout komen om de bevolking te rossen.Ik denk dat 30 agenten alleen niet genoeg zijn..Waarom niet in combinAtie met de
  SOLDIERS…Denk aan gebied TIGRIE,waarbij de surie-politie op de vlucht sloeg voor de GUYANESE-Banditos……


  Maak melding

 21. Nu mogen de politie’s wel de naam jan zonder genade dragen .
  ze mogen ze kapot schieten , en geen rekening houden .
  deze brazilianen kennen ook geen genade wanneer ze op rooftocht zijn .
  de fransen zouden ook het zelfde gedaan hebben .
  en dat geld ook voor de guyanese rovers die denken dat ze met twee benen in suriname staan .(gewoonneer knallen )


  Maak melding

 22. Heren er zijn een paar suri die ex legionaire zijn geweest neem ze in dienst eigen team formen en gelooft me de klus wordt geklaardt ik weet waarover ik het hebt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.