Suriname’s nieuwste politieke partij zonder naam

40

PARAMARIBO, 21 dec – De lang aangekondigde politieke partij van Ronald Hooghart bestaat. De vakbondsleider proclameerde zelf zijn ‘volkspartij’. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van ambtenarenvakcentrale CLO. Naar een naam wordt nog gezocht. Volgens Hooghart zijn er opties zat.

Er zijn al wat ideetjes binnen en daar wordt nog naar gekeken. De ooit fervente aanhanger van de Nationale Partij Suriname, NPS, ontkent geruchten over rancune. Het was hoog tijd voor een partij die de ‘zijde van het volk’ kiest. “Van rancune is geen sprake, daar richt je geen politieke partij voor op”, zegt Hooghart. Hoewel het een partij wordt voor ‘iedereen’, wordt het accent toch gelegd op arbeidersbelangen.

De oprichting moet nog afgehandeld worden. Dat moet volgend jaar al het geval zijn, wil Hooghart mee doen aan de parlementsverkiezingen. Of het een solo wordt of een samenbundeling met anderen, wordt nog bekeken. Hooghart mocht zich in elk geval verheugen op de aanwezigheid van Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur. De intussen gepensioneerde Ronald Hooghart is weer tot voorzitter gekozen van de vakcentrale.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. Wat een verbeelding van dit heerschap. Denkt dat hij representatief genoeg is om politieke verantwoordelijkheid te dragen. Ik heb een plek voor hem in Diergaarde Blijdorp.


  Maak melding

 2. Wat een vertoning van hooghart en de zijnen en ,hoezeer je in de politiek elke partij serieus moet nemen lach ik nu nog op wat ik zag. Er mocht niet echt gefilmd worden door de aanwezige pers ,maar zoal je weet zal er altijd 1je zijn die ’t wel lukt. Een lege zaal. Ik zag een dame Mariska(chinees heeft op van Dijk gewoond in de Carolinastr) achter de tafel zitten van /bij Hooghart zitten; deze dame was een VUUUUUUURIGE NDPer wat zal er met deze dame gebeurd zijn. Dus Hooghart neem een vb aan deze dame als ik haar niet achter de tafel zag; zou ik nooit weten dat ze de NDP de rug heeft gekeerd. Nooit a vrouw kosie DiDiBrie so likie fa joe e kosie El Vene, maar goed mik verkiezing kong snel. Waardeloos/ gewetenloos ding joe. Zie wat er met de BVDers is/zijn gebeurd en vandaag de dag keren ze allemaal terug naar de VHP. Nwieuw Suriname gaat zostraks(misschien) op in de VHP. Dit heeft Orie al gedaan met zijn politieke partij UPS. Ex DC Coronie is direkt na haar ontslag van de NDP lid van de VHP geworden. Maar die geweldige Hooghart moet met een nieuwe partij starten d; jaja zo worden we echt 1(een),daarom Hooghart wens ik je alles maar geen suc6. Odi
  Glenny.


  Maak melding

 3. Mijn complimenten aan de NPS om deze randdebiel te royeren.

  Zijn foto met somo bewijst van al zijn normen en waarden.

  De leden van de CLO moeten een nieuwe voorzitter kiezen want onder leiding van deze seniele debiel gaat die man jullie je reputatie kosten.


  Maak melding

 4. Suggesties;
  GPS=gratis partij Suriname
  NHFWP=no habie fo wroko party
  OPS=opportunistiese partij Suriname
  PVDBVCMS=partij voor de bevordering van corruptie met somo (de foto is bewijs)
  UDNPSGP=uit de NPS getrapten partij
  LPI=loosers partij inc (makkelijk te onthouden van lands psychiatries inrichting)
  VIP=verenigde idioten partij
  VIMMCP=verenigde idioten met meerderwaardigheids complex partij
  FHP= Familie Hooghart Partij (zo een nep vhp)
  H&SP=hooghart & somo partij, (gaat wel op een clown show lijken compleet met naakte vrouwen en geld strooien)

  Het is bijna kerst dus mensen voeg maar aan toe. Het lol kan maar niet op.


  Maak melding

 5. Niet zo lang geleden noemde Hooghart Bouterse bij elke gelegenheid, vol overtuiging een moordenaar, nu is er in zijn ogen niets verkeerd aan Bouterse, zijn ‘vleiende’ benamingen voor Somohardjo ken ik niet, maar ik ben er zeker van dat die ook niet mals waren, nu is Somohardjo zijn grote politieke voorbeeld en bondgenoot. Ik stel daarom voor dat Hooghart zijn partij noemt de GDP; Grote Draaikont Partij.


  Maak melding

 6. Het kortste sprookje aller tijden:

  Er was eens …….
  een nappie en een pinda
  Ze stapten samen in het schuitje om een reis te maken, verbroedering ten top!
  Toen kwam er een kleine golf en die sloeg het schuitje om……
  En ze hadden nog niet eens een naam bedacht voor hun schuitje….
  Later bedacht het volk een naam:
  “Soengoesnel!”


  Maak melding

 7. Met alle respect maar Suriname telt slecht 500.000 inw. Een land met minder inwoners dan een stad als Rotterdam.
  Toename politieke partijen betekent uit eindelijk hogere kosten voor de burgers. Ook deze partijen moeten gefaciliteerd worden om hun werk te kunnen doen. Daarnaast wordt het vormen van coalities ook een stuk moeilijker.

  Pleit daarom voor een kleinere politieke landschap met minder ambtenaren. Desnoods met kiesdrempel werken.

  Het land telt bijna 40 duizend ambtenaren terwijl de landbouwsector schreeuwt om personeel. Bizar !

  Suriname schreeuwt om hervormingen en niet om populistische gedoe. De bezem moet er door heen.


  Maak melding

 8. Ik vind Hooghart een goede toevoeging aan de huidige politiek in Suriname. Hij is er uitstekend op zijn plek.

  Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.


  Maak melding

 9. Een Politieke Partij Zonder Naam?

  Doet me denken aan BZN!

  En voor onze RONALD HOOGHART aan het STUUR, komt binnenkort de Geest van Zangeres Zonder Naam bij hem in de BUURT.


  Maak melding

 10. Ach, nog een idioot op het surinaams politiek toneel.
  En wat voor één. Hooghart heeft misschien wel een mooie naam, ik heb uit zijn mond nooit echt vernieuwende dingen de nuttig zijn voor ons land gehoord. Bovenden klopt er niks aan dit heerschap.In intervieuws heeft hij steeds iets demonisch. Misschien gaat hij op een missie voor Delano om uitgebroken vee te schutten. Hij is net zo onbetrouwbaar als zjn matie Somo.
  And the show goes on.


  Maak melding

 11. Ik denk dat dit een Chineespartij is en om ons niet af te schrikken plaatsen ze een Surinamer als oprichter om zand in ons ogen te strooien. De Chinese voeren hun take over plan uit misschien is het toch geen slecht idee om een Amerikaanse MilitaireBasis in Suriname te openen.


  Maak melding

 12. Beschrijvende diagnose;
  Zielige / hooghartige man en in de war. Schreeuwlelijk, zichzelf overstemmend maar wordt niet gehoord, hetgeen leidt tot frustraties en verbale agressie. Er is sprake van zekere innerlijke tegenstijdigheid,voert strijd met zichzelf maar verkoopt tevens ook zijn ziel aan de duivel. Hij is thans volkomen de weg kwijt en neigt tot zelfdestructie.

  Tjepotie Hooghart, jouw complexen / tekortkomingen ziet een ieder. Jammer dat je niet door hebt, dat je jezelf onder je eigen korenmaat beschadigt. Go zoekoe jepie na LPI,je bent de weg kwijt.

  Diagnose volgens DSM IV clasificatie:
  As I : ADHD, afhankelijk van middelengebruik,
  – aan een middel gebonden stoornis
  As II : Almachtsideen / persoonlijkheidsstoornis met
  antisociale kenmerken en narcistische trekken.
  As III : Somatische factoren / spanningen
  As IV : financiele problematiek / schulden
  As V : niveau van functioneren /GAF score: 40
  afgelopen jaren 20-60

  Voorgeschreven medicatie:
  – Ritalin 100 mg/d (i.v.m ADHD)
  – Rivotril 02 Mg. d.d 1 (tranguilizer)
  – Seroquel 100 Mg. 2.d.d 1 ( agressiedemper)
  – Somatische medicatie.


  Maak melding

 13. Nou meneer hooghart,een kind geboren,aangifte doen bij cbb,daar aangekomen.
  Vraagd de loket medewerker welke naam moet ik inschrijven,en vervolgens zegd hooghart mevrouw die naam heb ik pas over 2 maanden.
  Hier is toch niets mis.


  Maak melding

 14. Volgens een ambtenaar van de burgerloijkje stand voor naamsregistratie is een fout geslopen in de titel volgens artikel 2291 sub D. in plaats van Hooghart..had moeten zijn -Hooghartig.


  Maak melding

 15. Desie is uitmuntend in het aantrekken van stromannen. Mensen die voor hem zaken doen of vuile jobs klaren en ook werken als politieke wurmen, mollen en splijtzwammen.

  Hoogie is aangetrokken om de NPS te ontmantelen (demolish) en als het kan geheel te vernietigen. Hij verkondigt dat dr.Rusland geen sranangtongo praat en te hoog is opgeleid om voorzitter te zijn van de NPS. Met deze kolder kun je ongeschoold en halfgeschoold Suriname (dat is een heel grote groep) naar je toe trekken en doorgeven aan dictator Desie die geen dr.titel heeft. Dit verraad is a priori beloond met een ministerspost voor zijn CLO;Miskin is de minister.

  Het deel van de Surinaamse bevolking dat het begrip GERECHTIGHEID van zich heeft afgeworpen en slecht uit is op bevrediging van materiele behoeften is vermoedelijk meer dan 75%. Hoogie is promiment in de eerste rij.


  Maak melding

 16. De HHP – Hoog Hartstochtelijke Politieke-partij. We kennen meneer Hooghart met z’n gepassioneerde en vurige. Suriname zou toch brood met brug eten?


  Maak melding

 17. De HHP – Hoog Hartstochtelijke Politieke-partij. We kennen meneer Hooghart met z’n gepassioneerde en vurige wensen en/of ideeën. Suriname zou toch brood met brug eten?


  Maak melding

 18. In wezen is hoogie al vakbonds/politiek dood maar omdat zijn achterban hem ipv te begraven te werpen voor de paarse tingiefowroe’s zwerft hij tussen de fossielen als somo.
  Hoogie zal nooit in vrede rusten voor wat hij de arbeiders heeft aangedaan.


  Maak melding

 19. Iedereen mag zijn politieke partij oprichten. De Braziliaanse hoeren zijn al bezig met de BSHP, de Braziliaans-Surinaamse Hoeren Partij. Zelfs Bouterse zal wel op ze stemmen.


  Maak melding

 20. Als de surinaamse gemeenschap Bouta, Brunsi, Somo enz naar voorschuiven om hun te leiden, dan mag Hooghart er ook bij tog.

  Niet voor niets is er een gezegde: ‘Ieder volk krijgt de leider die het verdient’


  Maak melding

 21. waarom weer een partij die geen naam heeft maar die heeft ook geen visie en ook geen toekomst weg ermee hou op met partijen ,maak twee partijen in suriname dan zijn wij klaar met al deze grappen makers partijen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.