‘Link Santokhi met drugsgeld slechts roddelpraat’

68

PARAMARIBO, 19 dec – Ex-minister van Justitie & Politie en VHP-leider Chandrikapersad Santokhi wordt genoemd in het strafdossier van Piet Wortel. Het betreft een telefoongesprek tussen de in Nederland voor drugshandel vervolgde Wortel en een ene mevrouw D van de Nationale Partij Suriname, NPS. In het gesprek wordt onder meer gezegd dat Santokhi geld heeft aangenomen van drugscriminelen.

Dat geld zou bestemd zijn voor campagnes tijdens parlementsverkiezingen in Suriname. Opmerkelijk overigens, omdat de NPS en de VHP partners zijn binnen de Nieuw Front-combinatie. Volgens een verslag in de Ware Tijd verklaarde Wortel in de rechtszaal dat het een ‘roddelgesprek’ betrof. Meer waarde mag er niet aan gehecht worden. Wortel zei ook geen verklaring te kunnen geven voor de rest van het gesprek. Hij zou het allemaal weer moeten horen.

Wortel heeft moeite met de verslagen van afgetapte telefoongesprekken. Die zouden verkeerd vertaald, geïnterpreteerd of uit hun context gehaald zijn. Van dit alles zouden ‘leugens’ zijn gebrouwen. Eerder waren al de namen gevallen van Desi Bouterse en Abop-leider en parlementariër Ronnie Brunswijk. Van de laatste zegt Wortel dat hij een kennis is uit de sportwereld. Op de vraag van de vervolgingsambtenaar of er politieke banden zijn, werd ontkennend geantwoord.


68 REACTIES

 1. Allemaal een pot nat.
  Zij komen uit dezelfde haringvat en ik verwacht ook niet dat hij anders is dan zijn lotgenoten.

  Criminaliteit in Suriname is een deel van zijn leven en hij behoort ook tot de groep criminelen, corrupte, frauderende, rovende bende enz. enz. enz.

  Het is niet nieuws aan de horizon.


  Maak melding

 2. Waar rook is is er veelal vuur.
  En geef mij nou een reden waarom ik dit niet zou moeten geloven.??

  Ik hoop dat er een nieuwe zuivere stroom politici opstaat, welke bereid zijn te handelen naar eer en geweten.

  En ja ik weet ik zal een hoop minnetjes krijgen maar ik ben net zo min aanhanger van Santhoki als van Bouterse beide vertrouw ik domweg niet.
  Ja Santohki heeft natuurlijk veel streepjes voor op Bouterse maar is zeker niet de man die ik graag als President wil zien.


  Maak melding

 3. De paarse laster campagne tegen Santhoki gaat gewoon door. Walgelijk ! Voor zo ver ik weet is Santhoki een integer persoon. Mensen maken hem ook uit voor racist. Ja hij is een hindoestaan, maar is ook een surinamer. Nergens heb ik hem kunnen betrappen dat hij alleen hindoestanen vertegenwoordigt. Ook Obama heeft zijn roots in Afrika liggen en toch is de man president geworden. Immers de man is een amerikaan. Hij komt op voor de amerikaanse zaak en geloof me Santhoki zal dit ook doen voor Suriname. Santhoki is een patriot.

  Dat Bouterse een een crimineel is staat als een paal boven water. Geen spelt tussen te krijgen.

  Santhoki 4 president !


  Maak melding

 4. Enkele jaren terug had Desi Bouterse (toen de link tussen crimineel Sege bai & Santokie al werd gelegd) nog in het openbaar geroepen van: ” Chaan weet je nog van die 15 of 20 liter, wat is er mee gebeurd ” I sabie tog Chaan !!

  Santokhie heeft nooit (juridische)maatregelen tegen deze uitspraak genomen want Bouterse zou man en paard noemen over deze kwestie.

  Als ex politieman en Minister van Justitie ook nog een auto van een crimineel (Sege bai) kopen voor jou vrouw zegt al veel over Chandrika !

  Chaan, Sege bai, Piet Wortel (crimineel trio) !!!!

  Kamper heeft gelijk want: waar rook is, is vuur !

  Wanneer gaat deze beerput open, ik ben benieuwd !


  Maak melding

 5. Chaan zit er tot zijn kop in de drugs, dit is geen rook en vuur verhaal meer. Iemand uit een ethnische partij is totaal ongeschikt om president te worden.

  Misschien maakt hij wel kans om president in India te worden, want daar doet hij het allemaal voor.


  Maak melding

 6. Men is bezig deze man te besmeuren omdat hij aanhangig heeft gemaakt de wandaden van deze regering.
  Maar niets is minder waar deze is oprecht en hij gaat door met zijn strijd zoals dat hoort.


  Maak melding

 7. Zwart makerij kunnen ze allemaal. Weet maar 1 ding als Santhoki besmet zou zijn, zouden de Amerikanen nooit met hebben samengewerkt in verband met de wereldwijde drugsbestrijding.
  En wie heeft Santhoki gewaarschuwd dat zijn leven als minister in gevaar was vanwege het stevig aanpakken van de drugscriminelen? Het buitenland (Amerika).
  En ra,ra door wie werd zijn leven bedreigd?
  Hij kreeg nog om niet een gepantserd voertuig van het buitenland. Heeft de belastingbetaler van Su niks gekost.
  Ze zullen nog meer met vuil gaan smijten om die man imagoschade toe te brengen.


  Maak melding

 8. @ Bara Kuli

  Ga zo maar door dan krijgen jullie binnen een paar jaar lekker de deksel op je neus.

  Op een punt heb je wellicht gelijk, president worden van India.

  Alleen wordt het een aparte staat buiten de landsgrenzen van India, gelegen in Zuid-Amerika, deel uitmakende van het voormalige Nederlandse kolonie genaamd Suriname.

  Nu tevreden, grote blaaskaak ?

  Dit is geen utopie, dit is de naderende toekomst van Suriname.

  Santhokie is geen Lachmon, die in elkaar dook als de NPS en PNR heldhaftige taal uitkraamden. Santhokie heeft een rijke achterban en een groot en machtig land achter zich.

  Dus hou je voortaan maar koest en keer terug in het hok waaruit je net bent ontsnapt.


  Maak melding

 9. het bericht overnemen van dwT is goed, maar er een ander vlag aan geven dat noem ik na trapperij. het bericht herschrijven elk kind van de derde kals GLO in suriname. maar het verdraaien van de kop, opdat het lijkt dat WKN zelf verslag heeft gedaan vanuit de rechtbank in Rotterdam, omschrijf ik als plagiaat. op plagiaat staat strafrechtelijke vervolging. en nu chan: wie durf de kat de bel aan te binden????????


  Maak melding

 10. koren op de molen van het paarse gepeupel, in hetzelfde gesprek wordt al vermeld dat het roddelpraat is, normale verstandige mensen prikken hier wel door heen maae de minder begaafden willen zoiets nog wel geloven, maar dat deze Waterkant dit op deze manier brengt heeft ook wel wat weg van riool journalistiek, beetje al Telegraaf


  Maak melding

 11. @Milton Fleur, Bouterse heeft vaak in het openbaar Santhoki beschuldigd over die zaak van Sege bai.

  =Als het goed is heeft Santhoki Bouterse toen uitgedaagd om met bewijzen op tafel te komen en het via de rechter uit te vechten. Santhoki heeft Bouterse toen aangeklaagd.
  -De rechter heeft Santhoki in het gelijk gesteld van al die roddelpraatjes toen.
  Bouters moest toen alles weer recht trekken via de media. Mocht Bouterse Santhoki weer door het slijk halen zou Bouterse per dag een bepaald bedrag moeten betalen. Toen is dit gestopt.

  =Ik kan mij nu voorstellen dat het inderdaad een roddelpraat is.

  =Maak voor mij niet uit wie je bent, maar wie zich in een drugswereld bevind moet maar op de blaren gaan zitten in de gevangenis.


  Maak melding

 12. Santokhi is de Ere ex-voorzitter geweest van de CICAD!!
  En hij heeft geen Amnestie nodig om zichzelve LEIDER te noemen!!
  En bouta beweerde dat hij bewijzen heeft tegen Santokhi maar kon het niet tonen tijdens de rechtszaak die hij aanhangig had gemaakt tegen Santokhi. Toen moest bouta op handen en voeten kruipen om zijn verontschuldigingen wegens Laster publiekelijk aanbieden aan de heer Santokhi !


  Maak melding

 13. Als er werkelijk iets aan de hand was dan had DDB er al lang voor gezorgd dat er een proces tegen Chan kwam. Feit dat het bij tories blijft zegt genoeg:

  Paarse berm o goot tories.


  Maak melding

 14. Onder Santhokie gaat Su helaas ook niet beter worden. Sneu voor Su, maar keiharde realiteit. Ik zie geen ene leider die wat gaan doen en integer is. Het is alleen maar hopen en bidden voor Su dat er snel zo’n persoon opstaat en die met zijn hart en ziel voor Su gaat vechten.


  Maak melding

 15. @milton fleur

  voor zover ik weet heeft bouterse rechtens zijn lastercampagne moeten terugtrekken.

  waarom zou ik bermtaal geloven? en als ze samen in de drugshandel zaten, wat zegt dat over bouterse en over suriname? alleen maar ratten te kiezen?

  nou misschien integere surinamers zoeken in het buitenland?


  Maak melding

 16. Met deze achterlijke roddels probeert men de aandacht af te leiden van de echte criminelen Desi, Dino en Lonnie. Allemaal veroordeelde criminelen. Roger Khan was ook een huisvriend van bouta en we weten waar die zit. Piet Wartaal heeft toegegeven dat het slechts roddels zijn wat hij van dhr. Santhokie heeft gezegd. Piet had ook gezegd tegen die en die dat Misjiekaba coke snuift, vandaar dat zijn neusgaten zo wijd zijn.
  De droomwereld en megalomane pres van het paarse gepeupel stort in, dus krijg je deze aanvallen.


  Maak melding

 17. Laatst was er ook al iemand die mijn voorstel van Harivart zowat letterlijk had overgenomen (de zinnen). Ook bedankt! De deelstaat Harivart begint grond te krijgen in de geesten van mensen! Dus gaat het er ook komen!!!


  Maak melding

 18. Paagai,

  Piet Wortel is inderdaad de broer van Willie Wortel.
  Het zijn alle twee stripfiguren met dit verschil, dat Willie uitvinder is en Piet niet.
  Piet is vergeetachtig, maar vooral bang.
  Hij weet zich ineens heel weinig meer te herinneren van wat vroeger is gebeurd.
  Zulke figuren verdwijnen gelukkig ook weer heel snel in de vergetelheid.


  Maak melding

 19. Mensen zet voor niemand hand in het vuur zou het ook niet willen geloven maar laat santokhi reageren op 1 wat deed zijn vrouw bij sege en met zijn auto 2 hoe wist hij niet dat partner huis kocht voor veel goedkoper dan het was en waar had ze het geld vandaan 3 waar is die 20 gebleven dat onder zijn neus verdween en de doof pot in ging er zal wel meer zijn maar wij houden het hierbij laat hij deze dingen aan het volk uitleggen dan is hij voor nu even vrij maar niet de heilig boontje uithangen want geen van hun zijn dat de ganse politieke garde en dat NEDERLAND OF AMERIKA nu niks zeggen van bijvoorbeeld SANTOKHI is omdat ze hem kunnen laten bukken wanneer ze willen waarom je dat BOTA en de KLERK niet aangepakt zijn waarom denk men dat dhr SOROGITA nog vrij rond loopt. come make up your maind.


  Maak melding

 20. Paniek in het Paarse Kamp ( Milton Fleur komt ook weer uit zijn rioolput) Lekker modder smijten naar de enige Surinaamse politicus met nog een beetje niveau.


  Maak melding

 21. @ Bharat

  De toekomst van het huidige Suriname ligt in handen van Brunswijk.

  Als die zijn zin niet krijgt (Presidentschap) bij de volgende verkiezingen zal hij met het Samaaka vonnis in de hand aansturen op een status aparte voor zijn Marowijne en Brokopondo. Plus alle gebieden die door het vonnis aan de Marrons zijn toegewezen.

  In dit scenario kiezen de Javanen met grote zekerheid voor Commewijne als deelstaat.

  En dan zal de VHP kleur moeten bekennen. Waar willen ze naartoe?

  Logischerwijs kiezen ze ook voor hun eigen deelstaat. Nickerie, Saramacca en Wanica ?

  De Creolen die vanaf 1948 de dienst hebben uitgemaakt in Suriname hebben straks voor het nakijken. Ze gaan nog steeds ten onrechte uit van een ongedeeld Suriname enerzijds, maar anderzijds gedragen ze zich heel racistisch naar de andere grote bevolkingsgroepen. De recente uitlatingen op SRS radio waren niet van de lucht !

  Vooral de Marrons en de Hindoestanen zijn vaak doelwit van de politieke arrogantie van de Creolen, die binnenkort met een heel raar fenomeen te maken krijgen.

  In de psychologie noemt men dit het “prisoner’s-dilemma”, wat uitgaat van het strategische uitgangspunt : the enemy – of my enemy – is my friend.

  vertaald: de vijand -van mijn vijand – is mijn vriend.

  De Creolen en de Marrons liggen elkaar niet, de Creolen hebben de Marrons decennia lang als minderwaardig beschouwd en geen enkele kans geboden om zich als een gelijke van de Creolen te mogen ontwikkelen. Nu maken zij een fenomenale inhaalslag.

  In feite hebben de Hindoestanen met hetzelfde te maken. Ze worden decennia lang met de nek aangekeken, met als hoogtepunt de onafhankelijkheid in 1975. Die werd hen door de NPS (Arron) en de PNR (Bruma) letterlijk door de strot geduwd.

  Welnu, anno 2013 zijn de rollen omgedraaid. Zowel de Marrons als de Hindoestanen hebben leiders ( Brunswijk en Santhokie) die niet meer bang zijn om aan de grillen van de Creolen te voldoen. Ze gaan de confrontaties absoluut niet meer uit de weg en laten een sterke leiderschap zien aan hun achterban en in feite hun eigen bevolkingsgroep.

  Waar dit naar toe leidt laat zich raden. De verkiezingen van 2015 zijn de belangrijkste verkiezingen in Suriname na de onafhankelijkheid in 1975.

  Als de voortekenen niet bedriegen dan zullen de Hindoestanen en de Marrons de handen ineen slaan en de Creolen een koekje van eigen deel geven !

  Ik voorspel dat Suriname na 40 jaar als onafhankelijke staat dan ophoudt te bestaan.


  Maak melding

 22. Wie Wortel is?? Wortel is een jongen van Domburg en opgegroeid in de eerste straat.
  Onze leider is ook opgegroeid in de eerste straat van Domburg.

  Harddrugs is synoniem met een aantal familieleden van de Wortel. Maar ja heilige boontjes heb je overal.
  Nooit gezien, nooit geproefd, nooit gehoord, nooit gedeald, nooit gesnoven.
  n


  Maak melding

 23. Chan for Pres!
  Chan for Pres!
  Chan for Pres!

  Ga weg Bouta!
  Bouta go away!

  Chan for Pres!

  Ex-minister van Justitie & Politie en VHP-leider Chandrikapersad Santokhi is de beste politieke persoon nationaal en internationaal om op 25 mei 2015 president van de Republiek Suriname te worden en samen met haar partners Suriname naar rustiger vaarwater te brengen, waarin de rechtsstaat/democratie, de trias politica zoals het in het westen en andere landen in de wereld wordt beleefd, ervaren wordt en functioneert, tot haar recht komt en aan de nationale en internationale doelen, kansen en mogelijkheden van het land Suriname en de Surinamers gewerkt kan worden en om naar grotere hoogten te stijgen.

  Niemand staat boven de wet. Ook een president niet! Wie in een rechtsstaat woont en voor de rechter moet verschijnen, kan zich niet verschuilen achter een waardeloze amnestiewet, die nergens ter wereld wordt erkend, behalve in landen zoals Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee.

  De Surinamer verdient respect overal ter wereld en een president die niet omstreden is en men hem in de nek aankijkt.

  Jeugd en kiezers van Suriname ga naar de zoekmachine: Google
  Type: Bouterse
  Druk op enter en zie en lees wat voor persoon Bouterse is.

  VHP = Vooruitstrevende Hervormings Partij Suriname, was net als alle andere politieke partijen in Suriname een etnische partij. Let op de naam die al jaren lang is veranderd en alle Surinamers lid van mogen zijn. VHP is nu voor alle etniciteiten die in Suriname voorkomen en gaat voor nationale en internationale doelen. Marrons, Creolen, Javanen, Chinezen, Indianen, Hindoestanen, gemengden, noem maar op. Het is voor alle Surinamers, arm of rijk, mai, moesje, ma-i. pa-i, enz, Iedereen die Surinamer is, is welkom. Welkom Surinamers. Lees de standpunten van de partij.

  Welkom bij de VHP en kijk naar de standpunten. Bezoek ook hun website, VHP – Suriname

  Chan for pres!


  Maak melding

 24. Je vraagt je af hoe dwt aan deze informatie komt.
  Conform mijn info heeft dwt geen ere plaats bij de rechtszitting van wortel.
  Waarschijnlijk van die ‘whisky’ drag queen.

  Vooropgesteld dat het allemaal kolder is wat hierboven staat, maakt het geen zak uit, wat de vieze paarse propaganda uitspuugt.
  Als de burgers van suri in staat zijn om een bewezen, veelvoudige moordenaar en drugscrimineel als pres te kiezen, dan is deze laster een druppel.
  En als deze burgers kiezen voor een bewezen aanrander en bankrover etc. dan zal de lastercampagne ook niets uitmaken.
  Snapivou…….

  @fluerop, als de eerste burger van suri, het voorbeeld geeft en naar de rechtbank stapt, dan zullen we afrekenen met de overige burgers.


  Maak melding

 25. Heer Santokhi Go For it. Nu weet ik waarom DiDiBrie en gevolg niet richting TiGri gaat/kan. DiDiBrie gaat niet want Santhoki gin loesbere(diarree) Chaan zet ‘m op. Voer de druk op. Straks zullen we alles te weten komen over Graanoogst ,Boerenveen, Nelom ,Zeeuw e.a. wat drugs betreft. Din(aapje)heeft al gesproken hoor. Oja ik vergat deze bijna de even grote Drugscrimineel als Din(aapje) en papaatje de hogestr boy Muntslag. Deze willen niet voor’t leven in de bak dus ding pa sa taaaakkie. Vandaar die broeja. Tjaan niks aan de hand. De wereld lacht me de NDP mee. Heel Su weet dat Somohardjo geld, ontving van de in Afrika voor DRUGS veroordeelde Ghazi. Deze Ghazi was ook adviseur van Somo in Ned. Deze Ghazi was eerst de NDPer en geldschieter in Ned voor deze partij(NDP). Ik zag enkele intervieuws van die pa Ghazi.Deze beelden zag ik toen op Salto 1 of 2 . De naam van de zender is mij ontgaan, maar werd op de zater-of zondagmiddag uitgezonden. Any way dhr .Santokhi zal weer lekker slapen vanavond. Hoe ver kunnen jullie gaan bij de NDP? Lekkr diep gezonken. Hiep ,hiep .hiep hoereeee. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 26. De politicus die in staat is een land 100% goed te besturen, die nooit domme dingen doet en het volk niet op een of andere manier belazert, moet nog geboren worden, maar in vergelijking met Bouterse is Santokhi heilig en 100 x beter toegerust door zijn hogere scholing.


  Maak melding

 27. Santhoki heeft ook zijn angsten. Hij is ook mens en heeft zijn familie. Dan nog heeft hij de guts, de integriteit, de lef, de moed, het intellect, het netwerk de wilpower om Suriname uit deze rotzooi, ik wil bijna stront zooi te trekken.


  Maak melding

 28. Vraag maar met onze nationalistische president wat met Tigri aan de hand is. Een laf politiek voeren tegen Guyana. En tegen regering Venetiaan fel van leer trekken als het om het betwist gebied ging.

  Onze leger, onder leiding van de grote B. was dapper tegen onschuldige mannen, vrouwen, zwangere vrouwen. kinderen, bejaarden, hulpelozen. verder zijn het lafbekken.

  Verder lafaards, zakkenvullers, plunderaars van onze natuurlijke hulpbronnen, onze goud, etc. tec.


  Maak melding

 29. Als Santhoki president wordt. Dan gaat er meer en beter onderhandeld en zaken gedaan kunnen worden met beschaafde landen als de Verenigde staten en Nederland. Alleen denk ik dat de huidige president dan wel tjakkie gaat piesen.


  Maak melding

 30. ‘Link Santokhi met drugsgeld slechts roddelpraat’

  santhoki,jij bent een leugenaar.

  weet jij nog toen jij politie agent was,hoeveel drugs jij in het geheim verkocht en verduisterd hebt,ben jij die geheime drugs transacties tussen jou en nederlandse funcionarissen vergeten,’daar kan jij niet om heen,het staat allemaal vermeld.


  Maak melding

 31. @ Boegroe

  U komt weer met uw Anti-Nederland-USA-kaart ! Weet u waarom uw liefje Desi niet is opgepakt ?
  Juist ja, hij pleegde zijn coup met hulp van Nederland ! Daarom heeft Desi ZOGENAAMD steeds ruzie met Holland.

  Soso schijnbeweging : Ballast Nedam blijft opdrachten krijgen en Holland houdt archief op slot !

  In archief zit bewijs dat Desi NEDERLANDER was toen hij de gezamenlijke coup pleegde.

  Kan daarom in NEDERLAND vervolgd worden voor het in koelen bloede vermoorden van ongewapende burgers, die NEDERLANDERS waren.(onder andere de man die zich inzette voor persvrijheid en democratie, journalist Frank Wijngaarde)

  Dus Boegroe kom NOOIT meer met je zg Anti-Holland-kaart !

  Desi & Holland hebben samen gezorgd voor onderdrukking Surivolk en Holland frede wan bigi schadeclaim !!!


  Maak melding

 32. Recht en waarheid maken vrij. Maar wat vrijheid ooit was werd macht om te onderdrukken en was nooit de bedoeling. Santhokie is gezien zijn intelectuele capaciteiten en de durf die hij toont vooralsnog de enige man die het getij kan keren.

  Het is dan ook duidelijk dat velen dit door hebben en in Santhokie een integere en capabele tegenstander zien. Men durft dan niet anders dan hem met modder te besmeuren. Hoe dom moet je anders zijn om dit niet te begrijpen en anders niet kunnen of willen zien. Het is toch zo simpel dat, wanneer je een hond wil slaan altijd weer een stok vindt.Dit laatste geldt vooral voor de ellendelingen die zich achter de huidige vies en vuile regeermacht scharen.
  Met Santhokie aan de macht zijn jullie dagen dan ook spoedig geteld want hij heeft een missie om definitief met diegene af te rekenene die Suriname in een vuile machtsgreep houden en met de angst die over de hoofden van alle integere en oprechte Surinamers regeert af te rekenen.

  Santhokie is in staat om de corruptie aan te pakken en Suriname tot grotere hoogte te brengen zodat men weer trots kan zijn om zichzelf weer Surinamer te noemen.


  Maak melding

 33. het makkelijkste in deze wereld is om iemand (vals) te beschuldigen. de politieke strijd die santokhi nu voert, daarbij zal hij van alles tegenkomen, dus ook zulke valse beschuldigingen.
  zolang piet wortel geen bewijzen kan aanleveren, hebben deze beschuldigingen geen waarde, want zie mijn eerste regel.


  Maak melding

 34. die man vertelt alleen maar leugens jullie zijn zo achterlijk maar ja hij denkt dat zo aan de mach kan komen bouta blijf pres geen enkele straat hond ai een straat hond is veel beter


  Maak melding

 35. In goed Nederlands noem je dit beuzelpraatjes, insinuaties die kant noch wal raken. Het wordt verkiezingstijd dus, moddersmijterij. Dit is het aloude verkiezingsgedrag, dus krijgt – brokobana fisti pre eerder persoonlijk – de hete adem van de betere in de nek voelend – fowruskin, kippenvel – het is alom bekend, dat een kat in het nauw rare sprongen maakt, ouwru gwinti fu todo na kras’krasi, was te verwachten, alom bekend. Wel is het dat hoe je het wendt of keert met deze regering met haar “Illusiepolitiek” en populisme, is er een economische stilstand ontstaan en omdat meer aan het uitgeven bent dan je verdiend. De helemaal niet noodzakelijke wat dan ook worden overdadig gefaciliteerd wat niet zo hoort, riekt naar patronage nepotisme zo u wilt, en een president met zeer autocratische trekken, wat niet misstaat in een BananaRepubliek en daar zit niemand in Suriname op te wachten. We moeten eindelijk een keertje af van de eenkennigheid, alleen zo is ons een voorspoedige toekomst gelegen. En nu weer wordt de gemeenschap een megaproject belooft zonder de vooraf beloofde projecten te tonen. En omdat een kinder hand snel gevuld is, juichen de apolitieke gelovigen dat het goed komt. Srananman, laten we elkaar niet voor de gek houden we moeten eindelijk een keer eerst voor de spiegel gaan staan. En dan ons afvragen waarom het zo lang moet om een land met zo een kleine populatie het zo te voortduren moet hebben? Want hoe je het wendt of keert, het kan toch nu in deze tijd niet meer zo blijven zijn dat het steeds aan een andere ligt toch! Ja toch of zie ik het verkeerd. We hebben een president nodig die overal terwereld met opgeheven hoofd aankomen kan. We moeten af van het ethische-denkpatroon, we zijn tot elkaar veroordeeld, dus móeten we het samen doen, en dat kan, want het maakt niet uit of de kat zwart of wit is, als hij maar muizen vangt, ja toch. Deze huidige president heeft zijn incapabeliteit – inclusief zijn maccabe advieseurs – overduidelijk bewezen, een viesieloze sujet, die daar zit om zijn hachje te redden maar voor hoelang nog. Deze partij is duidelijk eigen politieke doelen aan het nastreven en het algemeen belang volledig van de tweede echelon vindt, hoewel het het meest essentiële is. Vooral de internationale grensoverschrijdende criminele activiteiten door hoge regeringsgezagsdrager – volgens internationale dagbladen toen -(diplomatenpaspoort) op zak bij het plegen van een misdaad, dat zegt nogal wat. Hier kan je spreken van; de appel valt niet ver van de stam (vader als president) over internationale imagoschade gesproken. Suriname verdiend beter, zeventiende op wereldranglijst over (latente)rijkdommen, en met steeds oplopende staatsschulden, door onbehoorlijk bestuur, door onbehoorlijk bestuur natuurlijk. Deze president heeft Suriname geen goed gebracht, daar hoef je niet met mij eens te zijn, maar het tegendeel zou helemaal niet kunnen bewijzen, want dat is een feit. We willen geen president hebben die niet weet hoe het hoort, de tijd van komen is gegaan en daarop volgt, de tijd van gaan is nú gekomen. Dit rijke land heeft managers nodig mensen die kunnen managen die er voor hebben geleerd, en die zijn er genoeg maar door het selectief beleid worden zij erbuiten gesloten, en geen partijloyalisten, dat soort mensen hebben we nodig niet deze lamballen met hun: Nyan Dringi Partij, het moet nu eindelijk afgelopen zijn. Hopelijk heeft het volk door over de luchtkastelen bouw projecten van deze regering het nu eindelijk door. Dit is wederom volksverraadt hopelijk worden deze lichtgelovigen nu eens eindelijk wakker. Suriname heeft kwaliteit nodig en geen kwantiteit, maar juist bij deze gezagsdragers wordt kwaliteit kennis en kunde uitgesloten, dit is overduidelijk waar tenemen in alle geledingen.


  Maak melding

 36. hier boven na vijf ga je nog zo reageren want bouta blijf pres al vin den een paar jullie het leuk maar het is zo, nog iets de meesten van jullie die reageren wonen in nederland dus jullie hebben geen in breng in 2015 sus ik begrijp dat julli dood willen omdat jullie,jullie zinnen niet krijgen


  Maak melding

 37. Het kan verkeren

  Begin dit jaar was het groot nieuws. Bepaalde zaken uit het dossier Wortel aangaande ene Bouta zijn toen bewust uitgelekt naar de media. De Nederlandse NOS bracht het zelf als groot item. Bouterse of Bouta deed zaken met drugsverdachte Wortel. Wat de Nederlandse media toen BEWUST hebben verzwegen, gecensureerd, is dat ook Santokhi in het dossier werd genoemd. De Nederlandse media zweeg als het graf daarover. Want het past niet in hun strategie van demonisering van Bouterse. DWT doet niet mee aan censuur en bracht het nieuws op de voorpagina vandaag.

  Iedereen in Su heeft dat gelezen en dat telt. Niet wat gefrustreerde personen in NL roepen en censureren maar wat de Surinamer zelf ziet en hoort. En dat is niet mals als je de commentaren zo op straat hoort.

  Maar de NL justitie heeft nu een probleem. Ze kunnen niet zeggen dat wat Wortel zegt over Santokhi wel borrelpraat is en over Bouterse niet. Want over beide mannen zegt Wortel dat het gewoon djaffen is grootspraak die wij met een korreltje zout moeten nemen.

  Of ze oordelen dat wat Wortel zegt klopt of niet.

  Een Surinaams gezegde luidt “A sem tiekie san nak’a blaka fowroe o nak’ a wit wan toe.

  Fijne dag verder. O ja het feestje op Para was leuk


  Maak melding

 38. Wil je niemand naast je hebben wonen, vertel ze dat het huis spookt en je hebt nooit buren.
  Wil je dat iemand zijn baan kwijt raakt vertel dat ie aan bonu doet en je gaat bewiesen.
  Wil je de kans op het presidentschap voor Santhoki nihil maken, zeg dat hij bij een drugsdeal betrokken is, en zijn kansen zijn verkeken.
  Bewijs is bij dit soort zaken niet nodig.
  Santhoki is niet míjn president maar bij gebrek aan beter, liever hij, dan die hele bruine bonen bende bij elkaar.


  Maak melding

 39. Jullie kunnen stront praten wat je wilt maar volgende week zit ik in het binnenland en ga ik me weer vermaken met de marron vrouwen. Hun mannen werken in de stad dus als ik voor telecom werkzaamheden in een djoeka dorp ben neuk ik me ndp paars !


  Maak melding

 40. Let wel: “te yu naki kapalasi yu e go yere boriman tongo”, en sheriff laat je niet van jouw apropos brengen. I hear it to the grapevine. Ook kan zeggen losse vlodders of hun kruit is nat. Eigenlijk kan je ook zeggen dat luchtballon voor dat ze de lucht ingingen ze al leeg waren. Te yu mati barba e bron, bigin nat dif’ yu. Bika oktu te ey kori yu à no e lafu. Also if you can’t do the time don’t commit the crime.


  Maak melding

 41. Goed zo man. Neuk ze maar plat. Men zegt ook alles wat lekker is kost. Kost geld, kost tijd, kost liefde, kost gezondheid. En de oogst is ????

  Ligt altijd op de loer. Jij geeft daar aid (hulp) en komt in de beschaafde wereld met aids. uit dank.


  Maak melding

 42. Sopi pengel,

  Hoeveel nazaten heb je daar lopen? De kans is groot dat je over 18 jaar je eigen dochter (waarvan je het bestaan niet eens weet) neukt. Geweldig toch?
  Ben je ook benieuwd door wie de 3 monstertjes Amelio, Kamelio en Aurelio geneukt gaan worden? Vast niet door jou, want ze zijn wat dat betreft echt niet kleurenblind.


  Maak melding

 43. @Sopi Pengel: “als ik voor telecom werkzaamheden in een djoeka dorp ben neuk ik me ndp paars !”

  Maar ook HIV rose! Die kleuren passen heel goed bij elkaar. Veel plezier! 🙂


  Maak melding

 44. Beste mensen allereerst fijne feestdagen alleen voor een ieder die altijd eerlijk en oprecht is en niets te maken heb met Drugs{laai}of Crime business plan!
  Zonder twijfel zijn er niet te weinig laai salesmannen, salesvrouwen nog arme salesjongeren die in hun free time met zulke business zich bezig houden en hiernaast nog op dit forum actief zijn met alleen maar negativiteit,wel jullie kunnen nog heel even smullen of amuseren van het vrije markt,want binnenkort wordt de dopakraan voor eeuwig afgesloten,dus geen eenvoudige bloedinkomen meer..


  Maak melding

 45. Ja mag hier stellen: dati koskosi no e broko soro. Ifu na obya à no fu yu no spiti na ini. Ook, wie met één vinger wijst naar een ander houdt er zelf drie op zichzelf gericht. Dan hoe dan!


  Maak melding

 46. Laten we wel wezen: kijk maar naar de jaren voor de verkiezingen!

  Santokhi, de PG Punwasie en de hele bende…. geen haar beter dan de huidige regering. Deze Santhoki naturaliseerde zelfs Nederlanders binnen now time als die maar stemmen kon krijgen. Een van de mensen die steekpenningen aan Santhoki en Somo Hardjo betaalde, bedankte in het openbaar deze zelfde Santokhi in het openbaar.

  De huidige regering is gestoeld op drijfzand maar de vorige was nog erger!

  Dus kom mij niet vertellen hoe heilig Santokhi wel of niet is. Deze laatst genoemde doet of onaantastbaar is want die heeft schone handen?. O ja, wat gebeurde er al die jaren bij het Hof in Suriname? Rechters en advocaten mochten een netwerk bouwen en vooral Nederlanders ongestraft oplichten. Kijk maar naar die ene zaak waarbij rechtzoekende rechtstreeks Bouterse aanschreef. Santokhi minister van Justitie? Ja ja minister om eigen zaakjes heilig te stellen. Dus AUB donder toch op, jullie zijn allemaal criminelen en dat blijven ze, zodra ze aan de macht zijn vergeten ze even dat ze nog leven!


  Maak melding

 47. Wanneer de baas van het land van alles heeft geroepen ten nadele van de ander op basis van nijd en jaloezie teneinde zijn eigen misdadigheden te verbloemen zegt veel over deze zaak, tegelijkertijd geeft dit zeker aan, dat de baas incapabel aldus niet geschikt is om volkshoofd te zijn. M.a.w. de heer Santokhi heeft inderdaad op zakelijk gebied ooit met pek omgegaan, maar hij heeft zich daarbij nog nooit besmet, maar hij heeft zich juist bijtijds terug getrokken toen hij bemerkte dat hij zou worden belazerd en ingeluisd. Hij ontdekte op tijd dat er bij de voortzetting van eerlijk handelen met bepaalde figuren geen sprake zou zijn geweest indien hij toch met ze verder in zee was gegaan. Dit is een correcte beslissing van iemand die karakter heeft, met principes is grootgebracht en bovendien eerlijk is op de koop toe. Ieder is op een voordeel uit, maar weinigen zijn eerbaar en menslievend.

  Neem mezelf maar als voorbeeld; niet omdat ik hemelsbreed op een foto te zien ben met een groepje Neonazi’s dat ik er dan ook één van hun ben en hun sympathieën deel? Het is toch te zot voor woorden dat er meteen wordt gegeneraliseerd wanneer men zakelijkerwijs of sociaal gezien omgang heeft met mensen wiens praktijken en mensonterende theorieën het daglicht schuwen? Dat ik op één foto’s geposeerd heb met louche figuren welke geschiedde op hun verzoek uit dankbaarheid, omdat ik ze eens alleen maar een vergaderzaal heb verhuurd voor het normale tarief is menselijkerwijs doodnormaal (zie als voorbeeld Maxima en Alexander op de foto met een crimineel). Niemand kan mij dus iets verbieden! En natuurlijk was ik er niet beroerd voor om met genoemde Neonazi’s op de foto te gaan. Verder heb ik schijt aan wat men ervan vindt, zolang ik niet van ze vreet mag men hierover zeggen wat men wilt, ik wordt er niet koud of warm van, het zijn medemensen die hun eigen idealen nastreven, maar verder heb niets met hun doen en laten te maken. Ze zijn bij mij altijd welkom als klanten en daarmee basta!

  Dat tegenstanders geen ruimte aan ze wilde verhuren is hun pakkie-an en niet de mijne. Ik heb mijn centen gekregen en hun tegenstanders hebben slechts bot gevangen daar deze zogenaamde Christenen anti deze groepering zijn. Dit is een duidelijk geval van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Sapienti sat!

  Dus meneer Santhoki, laat u zich door niets en door niemand uit het veld slaan noch door roddels noch door onder de gordel gerichte achterklap, maar zet uw vaart onverdroten voort. Zolang ik maar achter u sta en u zoals gewoonlijk uit eer en geweten handelt ten opzichte van uw medemensen heeft u niemand en niets te vrezen. Wat maakt het uit wat u bent, het is geen schande om een koelie te zijn of welke ander bevolkingsgroep dan ook. U bent een aardbewoner en heeft hetzelfde recht als ieder ander op deze ook door de mens bewoonde planeet. Uiteraard steek ik voor niemand mijn vinger in het vagevuur, want mensen…ook de heer Santokhi zijn veranderlijker dan de bladeren der bomen. Maar zolang u bewust goed doet en de smalle paden der ongerechtigheid pertinent vermijdt zult u altijd slagen in alles wat u doet en uw doelen ongehinderd bereiken.
  django


  Maak melding

 48. @Kruisertje, overduidelijk dat je gefrustreerd bent. Maar je beschuldigen zijn voor een groot gedeelte gebaseerd op lucht. Zolang Santhoki de door jouw genoemde beschuldigingen niet veroordeeld is, is de man onschuldig. En zo gaat dat in een fatsoenlijke rechtstaat.
  We moeten oppassen met het plakken van etiketten op mensen zonder bewijslasten. Plegen van karaktermoord ligt op de loer.

  Desi Bouterse is een andere verhaal. De man heeft voor zichzelf en zijn vrienden de amnestiewetgeving in het leven geroepen. Amnestie kun je alleen krijgen als je schuldig bent bevonden. Helaas is Bouterse de rechter te snel af geweest. Met andere woorden Bouterse bekend schuld en we gaan over tot de orde van de dag.

  Of Santhoki een heilige laat ik aan de bevoegde instanties over, tot die tijd is hij één van de weinige parlementariërs die verstand van zaken heeft en OP MIJ integer overkomt.

  Het feit dat je iedere parlementariër crimineel noemt is net zo iets als iedere zwarte per saldo een dief is, iedere Marokkaan een homohater en iedere blanke Nederlander een hekel heeft aan Surinamers. Dat er onfrisse elementen in de Surinaamse politiek actief zijn kan ik niet ontkennen echter zolang de bevolking types als Bouterse aan de macht helpen is het dweilen met de kraan open.

  De Surinaamse bevolking heeft het zelf in de hand.


  Maak melding

 49. typisch hoe elke opgepakte drugshandelaar/transporteur niets van doen heeft met drugs. ze zijn allemaal lieve engeltjes, die door de goegemeente worden onderhouden (want vaak hebben ze niet eens een baan)

  de politici, de echte grote boys waar me met recht schande over mogen praten, zijn nog heiliger dan de paus zelf, die weten helemaal van niets, altijd is alles onzin, en de feiten worden altijd door de aanklager verdraaid.

  krijgt de aanklager genoeg poen, dan geeft ie ook nog ruiterlijk toe dat hij de woorden had verdraaid en ziet opeens de goede bedoelingen van de drugshandelaar/transporteur/corrupte politicus.

  dat ze boven onze hoofden vieze spelletjes spelen just for the love of money and power is waar, en met de komst van electronische ontwikkeling gaan onze ogen steeds vaker open.

  dat we rechtafstuinen op directe confrontatie a-la-franse revolutie met volkeren is een feit. volkeren hebben schoon genoeg van die graaihandjes, machtwellustelingen en vernietigende drugs.

  het is slechts een kwestie van tijd, gadaffi — de hond die deed alsof ie in een tent leefde- en sadam — die zgn. voor zijn volk koos- , maar intussen leefden ze als Goden in hun eigen paradijs zijn onze ‘lijders’ voorgegaan, wie volgt?


  Maak melding

 50. Het gerucht doet de ronde dat baron Santokhi, Nederlandse en Amerikaanse huurlingen op het gebied van communicatie, dus communicatie-adviseurs heeft ingehuurd.Deze mensen moeten tegen grove betaling hem helpen om president te worden.


  Maak melding

 51. Het gerucht gaat ook dat ene RobG binnenkort in een dwangbuis afgevoerd gaat worden, omdat hij helemaal begint door te slaan en verwacht wordt dat hij geweldadig gaat worden


  Maak melding

 52. @ RobG

  Het gerucht gaat dat er al vele Venezuelaanse, Iranese en Cubaanse huurlingen/adviseurs werken voor de moordenaar van ongewapende Suri-burgers.

  Het zijn financiele en monetaire experts die de staatskas en staatsreserves zullen vullen/verhogen en de waarde van de SRD zullen doen stijgen !

  Het wordt toch nog een gouden kerst ! Moro e doro !


  Maak melding

 53. AI ja ja…..A chamaar Santokhie die is om de haverklap in de buurt van Noordzee.Wat zoekt ie hier bij de andere hindoechamaars in blanda.Deze worden door hem omgepraat om hem te steunen voor de verkiezingen in 2015 in Suriname om Pres te worden.Ze weten nu,dat de PSA goedgekeurd is in Suri maar het stemrecht hebben PSA,ers niet.Wat bereik je met zo,n iemand dan?


  Maak melding

 54. Om weer te zien he, hij beschuldigd de PRESIDENT en kijk maar weer een drugdealer ontmaskerd mr Santoki,doe maar als of je neus bloed, trouwens zijn we gewent van jou he .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.