Harde Franse aanpak langs grens met Suriname

15

PARAMARIBO, 16 dec – Frankrijk komt met ‘harde’ maatregelen langs de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Dit heeft de Franse president François Hollande gezegd tijdens zijn bezoek aan het overzeese gebied. Met name de grensoverschrijdende misdaad moet in de kiem worden gesmoord.

Met name het kruisverkeer van aan beide zijden gezochte criminelen moet een halt worden toegeroepen. Ook de illegale goudwinning waar vooral Brazilianen bij betrokken zijn, vereist meer aandacht. Volgens Hollande kan dit niet zonder nauwere samenwerking tussen de justitiële autoriteiten van beide landen. De honderden kilometers lange grens is niet alleen te controleren. De Franse veiligheidsdiensten zullen alvast de controle opvoeren.

De grens tussen Suriname en Frans Guyana is van oudsher een broeinest van illegaliteit. De Fransen klagen ook over toenemende illegale visserij in hun wateren. Opmerkelijk is dat bij zowel de illegale visserij als de goudwinning merendeels personen buiten beide landen betrokken zijn. Volgens Hollande zal vooral samenwerking een grondige oplossing moeten brengen. Suriname en Frankrijk hebben al een verdrag voor het opsporen van criminelen aan de grens. Politiek blijkt het verdrag niet uit te voeren in Suriname.


15 REACTIES

 1. Ook Frankrijk (de nieuwe toegangspoort tot Europa) is nu klaar met deze corrupte, criminele narcostaat Suriname.

  Internationaal isolement is niet ver meer.


  Maak melding

 2. Ach man, Bouterse zwaait de scepter in Suriname. Grenscontrole ? Laat me toch niet lachen. Het is slager de haar eigen vlees keurt. Linksom of rechtsom, het poeder moet de grens over. Stel voor een Franse interventie in Suriname. Bouterse oppakken en uitleveren aan de VS. Probleem opgelost.


  Maak melding

 3. Het afgelopen jaar heeft Frans Guyana 1000 illegale suri’s opgepakt en gedeporteerd.

  De illegalen hebben eerst in het gevang gezeten, voordat ze werden terug gestuurd.
  De politiek doet alsof hun neus bloed, lekker belangrijk.
  Brunsi vind het best, weer 1000 kiezers erbij……….

  Was dit in ned gebeurt, phoehoehoe, hell on earth!

  Voor meer info zie de West.


  Maak melding

 4. Als we een echt functionerende ambassade in Frankrijk hadden, zou dit niet kunnen gebeuren.Dan was Hollande op de hoogte dat zijn land onze poort is naar Europa en wij ons het recht toekennen om ons op Frans gebied te bevinden voor de euro en door te reizen naar het paradijs ‘Holland’.Dat kan Naarendorp bevestigen.Maar die wordt gehinderd door zijn verleden hi hi.


  Maak melding

 5. Volgens Hollande zal vooral samenwerking een grondige oplossing moeten brengen.

  Suriname en Frankrijk hebben al een verdrag voor het opsporen van criminelen aan de grens.

  De Surinaamse politiek van DADA & CO. te Paramaribo, blijkt het verdrag niet uit te voeren in Suriname.

  Er zijn zoveel redenen in deze op te noemen:

  Lonnie Brunsie wenst nimmer mee te werken aan dit verdrag.
  Hij is bijzonder bang om aangehouden te worden door de Fransen.
  Lonnie Brunsie laat nimmer zijn Heli-piloot over de Marowijne rivier vliegen.
  Straks maakt hij nog een (noodlanding) in Saint Laurent.

  DADA & CO. blijven zich natuurlijk verschuilen in Paramaribo.

  Maar de Franse veiligheidsdiensten zullen alvast de controle opvoeren en ook CRIMINELEN in het district Marowijne aanhouden en overbrengen naar Frans-Guyana.


  Maak melding

 6. Ze bereiden zich alvast voor op de komende vluchtelingenstroom als in jaren tachtig, wanneer de dictator schoon schip gaat maken in het nieuwe Suribabwe.


  Maak melding

 7. =Ik kan mij nog herinneren dat meneer Winston Wirht (neef van Bouterse) ooit had gezegd dat het probleem moeilijk is om op te lossen, maar nu gaan de Fransen dat wel doen.

  =Ben bang dat eigen belangen van vele Surinamers een rol spelen om het grote probleem echt aan te pakken.

  =Ik hoop dat de Fransen daadwerkelijk zullen optreden.


  Maak melding

 8. Frankrijk is de instabiele regering en voor al het instabiele oost suriname zat.
  Voor de bescherming van Kourou zal er ongetwijfeld regelmatig geoefende worden door het Vreemdenlingen legioen.

  Men moet niet verbaasd zij als die binnen kort eens een keer beleeft aan kloppen en dwingend verzoeken dat er wat gedaan moet worden aan de wan toestanden.


  Maak melding

 9. Het zijn toffe jongens in het Franse Vreemdelingen Legioen. We kunnen niet eens het gebied met Guyana beschermen……en de Brazilianen gaan in en uit. De meesten zijn avonturiers en criminelen. Kan mij voorstellen dat Hollande zich zorgen maakt.


  Maak melding

 10. O, ja hoor die KOOS SURINAME wilt wel maar kan het niet daar heb je meer voor nodig en ook financieel is het een op stakel genoeg boten vliegtuigjes en vele manschapen en koos weer BOUTERSE wilt het niet nou dat hadden een van de vorige regeringen of NL toen ook voor kunnen zorgen maar die KOOS jij hebt wel ballen onder je nik name bij alles noem jij de naam van de press al heeft hij er niks mee van doen is hij de enige in SU jij haat hem echt wat heeft hij jou misdaan en zet dan je echte naam dan weten wij of jij liegt.


  Maak melding

 11. Wat in het Oost-grensgebied gebeurt is het effect van; “follow the leader” zien doen laat doen. Wel weten de Fransen raad hiermee. Want eigenlijk werkt Suriname dit in de hand door niet mee willen werken. Want de Euro is een magisch middel. En dan moeten regeringsfunctionarissen tegen hun eigen mensen optreden, wat lang op zich zal laat wachten, want vaak hebben zijn ook belang bij dit crimineel gedrag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.