Eerste eigen brandstofmerk Suriname gelanceerd

33

PARAMARIBO, 14 dec – GOw2 is gelanceerd. Suriname’s eerste eigen brandstofmerk moet de geschiedenis van Staatsolie nog meer gaan verrijken. Deze wens uitten meerdere sprekers tijdens de introductie van het frisgroen gekleurde bedrijf. Voorlopig wordt nog vooral importbrandstof verkocht. Maar dat zal gauw veranderen.

Als de raffinaderij van Staatsolie volgend jaar af is, zal de hele Surinaamse markt worden voorzien van gasoline en diesel. “We hebben een zaadje gelegd”, zei GOw2-directeur Aubrey Nai Cheung Tong . Tot de missie bij aanvang behoort het positioneren. En dat op zo’n manier dat GOw2 eerste keus zal zijn van consumenten. Ook moet het een trenssetter worden in de regio. “Men moet kijken naar onze stations en winkels en zeggen: ik wil dit ook in mijn land.”

Volgens minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen staat Staatsolie voor zijn zoveelste uitdaging: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Staatsolie een trend zal weten te zetten. Dat we andere bedrijven zullen weten te dwingen om deze standaarden te volgen.” Staatsolie’s dochtermaatschappij Suritex is eigenaar van GOw2. GOw2 bezit twintig pompstations. Die zijn overgenomen van multinational Chevron (Texaco). De naam is bedacht door musicus Gregory Kranenburg.


33 REACTIES

 1. Goede distributiekanaal om coca te verkopen en geld wit te wassen. Ook John Gotti werkte destijds met benzinepompen, projectontwikkelaars en vakbonden. Surikartel heeft de boel goed onder controle.


  Maak melding

 2. Ik denk dat je gelijk hebt koos . Dit is al de zoveelste ontwikkeling in suriname en die ook tegelijkertijd dreigt te mislukken. Voorbeeld:als je aan het tanken bent dan is alles stil en donker want de electriciteit is uitgevallen .dan is het maar afwachten of je nog benzine kan krijgen. Ik ben benieuwd hoe moderner het zal worden.


  Maak melding

 3. Vraagjes hoor aan alle doemdenkers:
  Wanneer werd ook weer de staatsolie uit de grond gestampt?
  Wanneer werd ook weer de eerste Surinaamse brandstof gelounched?
  Wanneer warden er betekenisvolle infra aangelegd?


  Maak melding

 4. @Paraman,..wanneer werd de Surinaamse dollar ingevoerd?
  Wanneer werd de binnenlandse oorlog stop gezet?
  Wanneer kwam IAM-Gold in Suriname?
  Wanneer begon de welvaart in Suriname weer te bloeien na de armoede van de 80 jaren?


  Maak melding

 5. Okay tot mijn verbazing heeft op het forum niemand op dit nieuws gereageerd, de opening was bij mij zowat om de hoek en heb het allemaal gevold, maar jammer dat niemand een leuke reactie geeft zeg, ik vind het wel een goede zet voor Suriname….

  SURINAME GEFELICITEERD !


  Maak melding

 6. -Zoals iemand het al vertelt heeft…..

  ==Het is niet Bouterse zijn verdienste het zijn de echte mannen zoals wijlen Benito Nijboer, Waaldijk en niet te vergeten Eddy Charap. Ere wie ere toe komt. ik ben gewoon trots dan er eindelijk tankstation staat van Surinaamse makelij.

  =Succes Suriname


  Maak melding

 7. Surinaamse dollar ingevoerd?
  Tijdens Venetiaan, goed gedaan!
  Wanneer werd de binnenlandse oorlog stop gezet?
  Tijdens Venetiaan, goed gedaan!
  Wanneer kwam IAM-Gold in Suriname?
  Tijdens Venetiaan, niet zo een goede deal!
  Wanneer begon de welvaart in Suriname weer te bloeien na de armoede van de 80 jaren?
  We wachten er nog steeds op…

  Grappig om te zien… Ik vind het een geweldig initiatief. Suriname maakt stappen vooruit en Nederland kan dat maar niet verkroppen.

  Vroeger, totdat ik reacties begon te lezen hier, dacht ik dat Nederlanders intelligent waren gezien de ontwikkeling van het land. Helaas is dat niet het geval.

  Er komt niets positiefs uit… Koos, je hebt gelijk. Is een manier om meer drugs te verschepen naar Nederland. Hopelijk krijgen jullie genoeg om jezelf dood te snuifen… Echt een BS met deze kerel.


  Maak melding

 8. Ik juich het toe, dat Suriname nu zijn eigen brandstofmerk heeft !!!
  Of het nu gaat om bier, bronwater of een brandstofmerk, het is goed, dat dit soort ontwikkelingen van de grond komt.
  Overigens: wat betekent de afkorting GOw2 ?
  Hij kan wel verzonnen zijn door een Surinaamse schrijver, maar vertel er ook even bij, waar deze afkorting voor staat.


  Maak melding

 9. Om plagiaat te voorkomen is de kleine w ertussen gezet.
  Die drummer heeft gewoon plagiaat gepleegd.
  Google eens “GO2 Kranenburg” en je zal het zelf zien.
  Gow2 staat voor gowtoe= goud, de kleur van de olie maar tegelijkertijd moet het ook het nieuwe goud van SU voorstellen. Dat is wat ik denk. Het logo vind ik tof!
  Vooralsnog gebruikt men gewoon importbrandstof en zal in de toekomst SU zijn eigen brandstof produceren.
  Als we zover zijn zal ik juichen…..


  Maak melding

 10. Goed voor Suriname. Als ze ook nog 1 of 2 Srd per liter onder de concurrenten gaan zitten (hun transportkosten zijn immers veel lager, vergeleken met de anderen) dan veroveren ze zeker een groot marktaandeel.
  Blijft alleen de vraag of ze de kwaliteit kunnen blijven verbeteren (soepele smering voor de motor e.d.).


  Maak melding

 11. goed zo , maar niet makkelijk maken voor smokkelaars die het dan naar guyana kunnen overbrengen .
  dus uitkijken geblazen .
  de olie is van en voor surinamers .


  Maak melding

 12. Het embleem doet me echt denken aan een kruising tussen Go Texaco en BP…

  Positief initiatief in ieder geval…

  En zo moeten er nog meer bedrijven komen die iets positiefs aan de ontwikkeling van SU kunnen bijdragen, mogelijkheden zat alleen moet er nog een wil zijn die uit te kunnen voeren…

  De knapste mensen zijn degenen die uit niets, iets kunnen maken, de domste mensen zijn degene die uit iets wat aanwezig is, niets kunnen maken…


  Maak melding

 13. Toch alweer een stap voorwaarts naar een eigen Surinaamse economie. En aan al de criticasters op dit forum kan ik maar één ding vragen, wat hebben jullie tegen een Surinaams bedrijf dat werk en inkomsten genereert in Suriname in plaats van buitenlandse bedrijven die hun winst naar het buitenland versassen?


  Maak melding

 14. Waarom zou je de aaardolie die je wint, niet zelf rafinerenwaarom geef je dat laatste in handen zodat zij er aan verdienen, die winst kun je ook in eigen zak steken en/of in de vorm van korting op de brandstof ten goede laten komen aan de consument, dat is in de vele jaren dat ik in Su met vakantie was, eindelijk is het dan zo ver, natuurlijk zullen er weer aasgieren rondlopen die er weer een slaatje uit zullen slaan maar dat lijkt me wel logisch in een land waar corruptie meer regel is dan uitzondering lijkt het wel, maar dat probleem oplossen zal wel niet tijdens deze regeerperiode gebeuren, vrees ik


  Maak melding

 15. PARAMARIBO, 14 dec – GOw2 is gelanceerd. Suriname’s eerste eigen brandstofmerk moet de geschiedenis van Staatsolie nog meer gaan verrijken. Deze wens uitten meerdere sprekers tijdens de introductie van het frisgroen gekleurde bedrijf. Voorlopig wordt nog vooral importbrandstof verkocht. Maar dat zal gauw veranderen`

  dati na a tori,producten van suriname,door surinamers en voor surinamers.

  goed zo mi kondre man,zulke stappen/ondernemingen,daar sta ik 100% achter.


  Maak melding

 16. hans

  de problemen worden al opgelost.
  als jij zovele jaren op vakantie bent geweest,niet alleen dat,maar ook de afgelopen jaren,’dan zou jij gemerkt hebben dat de problemen wat binnenlandse zaken betreft opgelost worden,het gaat niet misschien niet naar de tempo dat jij verwacht,maar,er wordt hard aangewerkt.

  jij praat over rafineren

  ben jij dan zo achterlijk.
  of heb jij het nieuws bericht niet goed gelezen.


  Maak melding

 17. Sra jij hebt goed gelezen en ik ook, alleen was ik zo stom, iets weg te laten,nl. dat ik in di jaren dat ik in Suriname “me afgevraagd heb dat ze dat zelf niet doen” , is het nu duidelijk wat ik bedoelde


  Maak melding

 18. Suriname gefeliciteerd dit is een goed stap vooruit.

  Iedereen weet dat Suriname benzine en diesel importeert en wij schreeuwde al jaren waarom Suriname geen eigen raffinaderij heeft voor eigen consumptie en voor de export. Suriname kan nu zijn eigen prijs bepalen en KOOS(alias Henk molenaar) de Suriname Hater laat alleen negatieve berichten achter als hij hoort dat Suriname vooruitgang boekt! Nogmaals Suriname gefeliciteerd nu hoeven wij niet op de boor te wachten die ons benzine en diesel levert want wij zij nu een producent benzine en diesel producent met ons eigen olie!!! Nu nog de rijs sector, de suikerriet sector aan pakken om de productie te verhogen en Suriname wordt een paradijs.


  Maak melding

 19. JAja, zo is het nu eenmaal het geloei van de SU haters zoals wie de eer heeft of wie mee begonnen is dat kom altijd van Suri en regering haters maakt niet uit wie begon wie maakt het af of wie brengt het verder ik kan ook beginnen met een huis te bouwen en weet niet hoe verder nou en er komt iemand die dat weet en doet aan wie dan de eer en het gaat niet om eer gaat om is het goed voor SURINAME maar mensen die hier steeds gillen van niks is goed dus steeds maar negatief laat SURINAME en ga blijf waar het goed is dan hoeft het gezanik van jullie niet want niks is goed ook nu niet SU zijn eigen benzine produceert wat een schande zulke mensen moeten ongewenst zijn in SU een SU verbod krijgen want het zijn mensen die alleen maar negatief wensen voor SU dus het niet waard zijn te komen of te genieten van SU het zijn AWARIES niet meer niet minder.


  Maak melding

 20. Het is echt jammer dat er nog zoveel surinamers zijn die het niet kunnen waarderen dat in stappen worden gezet om vooruit te komen
  Jullie zouden je moeten schamen eigenlijk zijn jullie niet anders als die bakras (schijnheilig)
  Ik vind het geweldig dat Su GOw2 lanceert om het land verder op weg te helpen
  Een ieder die op mijn reactie commentaar heeft mag persoonlijk met mij in contact komen
  ik ga geen discussie uit de weg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.