Nieuw Front verbijsterd over ingreep Jeugdjournaal

52

PARAMARIBO, 11 dec – Het oppositionele Nieuw Front stelt in een verklaring “met verbijstering en ongeloof” kennis te hebben genomen van de abrupte stopzetting van het Jeugdjournaal via STVS. De regering zal een grondige verklaring moeten geven. Vooral het moment waarop het programma uit de ether werd gehaald, roept vragen op.

“De Nieuw Front-combinatie verneemt uit persberichten dat de stopzetting plaatsvond op het moment waarop verslag werd gedaan van een herdenkingsbijeenkomst in de St. Alfonsius kerk, in verband met de executie van vijftien landgenoten op 8 december 1982”, wordt gesteld. De oppositiepartijen accepteren evenmin de uitleg van STVS-directeur Shirley Lackin. Die stelt dat programma’s door haar medewerkers vooraf moeten worden gescreend .

“Dit staat immers gelijk met het instellen van perscensuur en zal derhalve,indachtig de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat, onder geen beding worden getolereerd. Wat deze laakbare handeling nog afkeurenswaardiger maakt is dat het hier gaat om de nieuws- en informatievoorziening naar onze jongeren en jeugdigen toe die het roer niet lang na nu van ons zullen moeten overnemen”, aldus het Nieuw Front. Niet toegestaan wordt dat “de klok in ons land wordt teruggezet.”

52 REACTIES

 1. Het riekt naar censuur, schending persvrijheid en schending democratie. Onderzoeken en de schuldigen op staande voet ontslaan. Deze blunder mag nooit meer plaats vinden. Surinamers vergeten de termen “in wezen” en “in schijn”. In wezen is het misschien een technische fout geweest, maar de schijn is gewekt dat er in Suriname geen persvrijheid bestaat. Overigens is deze affaire volop in het nieuws in Nederland te zien geweest. Wat een afgang voor Suriname.


  Maak melding

 2. Nieuw Front Alias safi puh party,doet alsof dit voor het eerst gebeurt. NF moet even reminden dat zij medeverantwoordelijk zijn voor DDB als president. NF jullie zijn bereid om samen te werken met chekre chekre paje ( somo) en Koning van Marwina ( Lonny)Waarom met de ene schurk wel en de andere niet? Wees puur ! misleid de bevolking niet. Dat is pas cencuur.


  Maak melding

 3. HAhaahaaa mensen niet over drijven we weten dat dit gebeuren waarschijnlijk een fout is geweest en niet een mooie maar net water in de molen van de oppositie en de klok mag zeker niet terug naar de tijd van 80 maar ook niet naar tijd van NIEUW FRONT want 15j niks is ook niet niks zijn ze ineens zo slim geworden dat ze wat voor SU kunnen doen nou dan hebben ze wel 115j nodig en dan nog misschien Hahahaaaa.


  Maak melding

 4. Mensen,

  Inmiddels is deze giga blunder van STVS hersteld.
  Die item is dinsdagavond gewoon uitgezonden bij de STVS.
  Kritiek van Nieuw front is dus inmiddels achterhaald.
  Lang leve de PERSVRIJHEID!!!

  Draaibaar: ‘STVS-manager toont grootheid’

  11 Dec, 00:00
  Hoofdredacteur Hennah Draaibaar vindt het ‘groot’ van manager Shirley Lackin van de STVS dat die publiekelijk de ware toedracht heeft uitgelegd rond de kwestie van het stopzetten van een uitzending van het Jeugdjournaal. “Ik vind het groot van de STVS om toe te geven dat er niets mis is met het programma en dat het niet uit de uitzending mocht worden gehaald. Wij zijn bij het Jeugdjournaal slechts bezig op een kindvriendelijke manier het recht op vrije meningsuiting bij te brengen en dat doen we al tien jaar”, zegt Draaibaar aan Starnieuws.

  Maandagavond werd naar zeggen van Lackin, zonder haar medeweten het programma uit de ether gehaald toen verslag zou worden gedaan van de 8 december herdenkingsdienst die elk jaar wordt gehouden. Dit zorgde voor vele kritieken en werd het voorval bestempeld als censuur vanuit het staatsmedium.

  Volgens Draaibaar wordt met de reactie van Lackin recht gedaan aan het recht van vrije meningsuiting, zoals dat is vastgelegd in de grondwet en andere internationale verdragen waar Suriname partij bij is. De hoofdredacteur is er content mee dat Lackin de garantie geeft dat het programma normaal mag worden uitgezonden. Dinsdagavond is het item normaal uitgezonden, waarbij over deze kwestie openlijk is gesproken. Er is ook aandacht besteed aan de Internationale Dag voor de rechten van de mens. “We maken gebruik hiervan om de kinderen uit te leggen wat mensenrechten zijn en hebben gekozen om te praten over censuur”, zegt Draaibaar.


  Maak melding

 5. @ boegroe
  Hoe vaak moet ik je erop wijzen dat het door jou geschreven nederlands niet voldoet aan de normen (les eisen) van de dikke van Dale.
  Het komt stom over dat een volwassene die rondvliegt met het verstand van een vuurvlieg (letterlijk de IQ cellen bedoeld).

  Wat bedoel je hiermee te zeggen wat is je intentie?
  “mensen niet over drijven”
  Wordt bedoeld over drijven te begrijpen als over water drijven van de mensen of wordt bedoeld

  “mensen niet overdrijven”
  boegroe kun je het verschil zien. Maar tja je wordt niet geweerd van dit forum want het is voor een ieder dus doe maar je verslag die zo eng en smal is qua inhoudt = je IQ cel van je verstand.

  Ik vindt het niet kunnen dat zo een ingreep wordt gedaan door dochter van LACKIN. Ze moet toch beter weten of heeft het financieel en prestige gewin haar ontwikkeld verstand gereduceerd naar -1
  Kennelijk MOET ze meegaan met papa want anders wordt ze afgezet en mag ze niet meer in de kamer komen van ……..!


  Maak melding

 6. Met alle goede bedoelingen van het Nieuw Front voelt deze verklaring toch aan als mosterd na de maaltijd.
  Er is de afgelopen dagen al zoveel gezegd over het stopzetten van het jeugdjournaal – en zeer terecht – dat deze verklaring er eigenlijk niet meer toe doet.


  Maak melding

 7. Pokai tongo,

  we vinden met z’n allen dat men niet aan de persvrijheid mag tornen.
  Dat de STVS achteraf blijk geeft die persvrijheid te willen respecteren( die item is dinsdagavond gewoon uitgezonden) mogen wij allen blij mee zijn.
  Ten minste dat is mijn mening.

  De STVS had ook kunnen beslissen die uitzending helemaal niet uit te zenden. En dat zouden we dus ook niet pikken.
  Dit is dus op een goeie manier opgelost.


  Maak melding

 8. De moordenaar gaat tot naar Afrika om zogenaamd te rouwen over mandela en thuis geeft hij de opdracht om de herdenkingsbijeenkomsten van zijn 15 slachtoffers geen voortgang te doen vinden.


  Maak melding

 9. In paniek wordt een lopende uitzending van de STVS afgebroken, zo bang is de paarse bende dat de waarheid wordt verteld aan kinderen. Daarom moesten ook de schoolboeken met les over 8 december, inclusief de minister van onderwijs verdwijnen.
  Men wil de jeugd dom houden, immers een dom gehouden jeugd stemt op een domme partij.

  Vanaf het aantreden van deze regering worden assembleeleden en critici de mond gesnoerd en uitgemaakt voor landverrader. Persmensen worden bedreigd en geintimideerd. De massa wordt gemanipuleerd met onzin in “Non Fact” van brulaap Limbo. De zogenaamde persvoorlichter valt critici persoonlijk aan en verscherpt tegenstellingen.

  Dit alles zijn symptomen van regeringen onder DDB, aanwijzingen voor dictatuur en censuur. Dit was in de jaren 80 al zo maar opnieuw geintroduceerd door de paarse bende.


  Maak melding

 10. Zolang het volk dit allemaal maar blijft tollereren, zal die paarse bende tot alles in staat zijn, om het leven in dit land zo ondraaglijk mogelijk te maken, in beschaafde landen zou het volk al lang op straat geweest zijn, en deze gedragingen zoals corruptie, stelen van het volk, en censuur niet gepikt hebben, maar het lijkt er op dat deze dingen niet belangrijk zijn voor een groot gedeelte van dit volk, vandaar hun passief gedrag.


  Maak melding

 11. Jack Russel,

  Als je er zo van overtuigd bent dat Suriname een niet beschaafd land is. Waarom maak jij je dan druk dat die mensen zo passief zijn? Kennelijk hoort dat erbij.
  toch?


  Maak melding

 12. Is gewoon broodvrees dat de technici de uitzending abrupt be -eindigden.Want wie daarvoor verantwoordelijk was,zou gewoon eruit geschopt worden.Maar met Lackin gaan ze dat niet doen.Er zit veel in die naam.


  Maak melding

 13. Het bericht moet niet gelezen worden alof het front een verklaring uitgeeft, maar de persmachine van de VHP met name sharmila bangaram kalidien.

  “Volgens Draaibaar wordt met de reactie van Lackin recht gedaan aan het recht van vrije meningsuiting, zoals dat is vastgelegd in de grondwet en andere internationale verdragen waar Suriname partij bij is. De hoofdredacteur is er content mee dat Lackin de garantie geeft dat het programma normaal mag worden uitgezonden. Dinsdagavond is het item normaal uitgezonden, waarbij over deze kwestie openlijk is gesproken. Er is ook aandacht besteed aan de Internationale Dag voor de rechten van de mens. “We maken gebruik hiervan om de kinderen uit te leggen wat mensenrechten zijn en hebben gekozen om te praten over censuur”, zegt Draaibaar” en dan toch zitten zeuren henna werkt toch voor de NOS of niet????


  Maak melding

 14. Jacobus,

  Het jeugdjournaal bestaat denk ik al zo’n 10 jaar of zo?
  Elk jaar heeft het jeugdjournaal wel een item over de herdenking van de decembergebeurtenissen. Elk jaar ging het ook goed. Waarschijnlijk is het dit jaar door een overijverige medewerker van STVS op een verkeerde knop gedrukt waardoor alles op zwart ging. Kan gebeuren.
  Foutje, bedankt!
  Moet je daarom die medewerker meteen de laan uitsturen?

  Kijk, anders zou het zijn als dit elk jaar zou gebeuren en door die zelfde medewerker. Ja. Dan zou ik inderdaad zeggen; weg ermee!


  Maak melding

 15. @ coulance

  een ieder die tegen de pres. is,wordt gerekend tot staats vijanden.Kan je dan voorstellen dat mensen huiverig zijn dingen uit te zenden waarin de pres. een beetje negatief besproken wordt.Kan zelfs dodelijk zijn.


  Maak melding

 16. @ Nieuw Front

  In twee termijnen van jullie president Venetiaan hebben jullie de moordenaar niet kunnen berechten, niet eens in geslaagd om hem naar Boxtel te krijgen tot hij zichzelf amnestie gaf. En nu zijn jullie verbijsterd over censuur van een kinderklas?? De man heft geen enkele problemen met journalisten vermoorden, radio TV & kranten drukkers te verbranden en de brandweer te verbieden.
  Wordt toch wakker Nieuw Front en begin met een echte oppositie te voeren in plaats van kawfoetoebois te spleen en af en toe toneel voeren in het parlement.
  Begin met het ontslaan van mevrouw laken zulke idioten kunnen toch het pers niet manipuleren en censuur toepassen zoals het hun uitkomt.


  Maak melding

 17. He front ga maar weer lekker stampvoetend als een dwingende klein kind eisen dat de President uitleg komt geven in de DNA. Jullie kunnen niet anders. Toen Sardjoe het programma over Taiwan liet stoppen of het verhaal van die ene Neijboer per direct moest stoppen, waar waren jullie kleine dwingende front kinderen.


  Maak melding

 18. Jacobus,

  Overdrijven is ook een vak.
  Volgens mij kunnen de heren en dames van het nieuw Front
  gewoon vrij rond lopen. En dit zijn mensen die een en al
  tegen de pres zijn. Behoort het hele Front niet in het gevang te zitten dan? Staatsvijanden worden toch vastgezet. Of niet? Je moet eens de West lezen of Parbode.
  Een en al anti regering en anti pres. Die mensen hebben gewoon de ruimte om hun kritiek te spuien.

  Denk je dat in de jaren 80 dit mogelijk zou kunnen zijn?
  Nee, want dan zouden deze mensen vastzitten of ‘verdwenen’ zijn.

  Jacobus, je mag je zienswijze hebben maar ga alsjeblieft niet overdrijven.

  Inderdaad, in de jaren tachtig werden critici opgepakt om nimmer terug te keren. Maar laten we blij zijn dat die tijden veranderd zijn. Het is weliswaar nog niet helemaal wat het wezen moet, maar toch..


  Maak melding

 19. 1) Voor wat betreft (opgelegd) censuur, zijn er tal van voorbeelden, maar verwijs ik hier bewust naar slechts drie gepleegd door de ene en dezelfde overheid, uit twee verschillende regeerperioden, zo u wilt dezelfde overheid met twee verschillende gezichten. Het eerste is in de jaren tachtig, tijdens en na de staatsgreep en de daarop volgende militaire periode toen censoren op de verschillende nieuwsredacties werden geplaatst om het nieuws te controleren voordat het werd gepubliceerd. In die periode zijn mediabedrijven ook gesloten en letterlijk weggeschoten. Het tweede voorbeeld is toen op 10 mei 2007 een uitzending van het programma ‘Suriname Vandaag’, ook door dezelfde overheid, maar nu met een ander politieke geaardheid uit de uitzending werd gehaald. Dit programma onderging hetzelfde lot in 2009. In alle drie gevallen is sprake geweest van censuur door de overheid, omdat niet haar belang werd gediend. Benadrukt moet worden dat het politiek belang, zeker dat van een zittende regering niet hetzelfde is als het algemeen belang. In een democratie is het slechts aan de rechter toebedeeld uit te maken wiens en welk belang of recht zou zijn geschaad. Deze voorbeelden zijn voor de journalistiek afgrijselijke dieptepunten, die internationaal ook als zodanig staan opgetekend.


  Maak melding

 20. de gasten van het front hadden gedacht oh hier kunnen we scoren, maar jammer. je schot heeft haar doel niet gehaald.
  Afgaand op het moment en de omstandigheden waarop op maandag 9 december een uitzending van het Jeugdjournaal via de STVS uit de ether is gehaald, mag worden geconcludeerd en aangenomen dat op dat moment, wat de reden ook mag zijn geweest en wie dat ook zou hebben gedaan er sprake is geweest van censuur door de STVS. Om de discussie gezond te houden is belangrijk daar niet bij stil te blijven staan. Het is juist het vervol traject in deze kwestie die maakt dat achteraf, na hoor- en wederhoor en de acties die zijn ondernomen door de STVS en het Jeugdjournaal, er van censuur totaal geen sprake is en kan zijn geweest, maar een incident. Censuur wordt alleen opgelegd door een overheid, een gezagvoerder of aangewezen persoon of instantie. Door iemand die daarvoor de verantwoordelijkheid draagt.

  In het onderhavige geval is de vermeende of in eerste instantie opgelegde censuur genomen door een onbevoegde medewerker bij de STVS. De verantwoordelijken bij de STVS, in dit geval zeker twee personen (Shirley Lackin als lid van het management team belast met de dagelijkse leiding bij de STVS en Borger Breeveld, lid van het management team, hebben in overduidelijke taal niet alleen deze handeling betreurd, afgekeurd en verworpen en zich verontschuldigd, maar is ook aan het Jeugdjournaal de gelegenheid gegeven het programma alsnog zonder inmenging van de STVS, in zijn geheel uit te zenden. Het Jeugdjournaal heeft niet alleen de gelegenheid gekregen dit te doen, maar heeft zelfs de ruimte gekregen haar doelgroep (kinderen) omstandig uit te leggen wat zich heeft voorgedaan. Sterker nog, in die uitzending is aan de doelgroep/kijkers een wat mij betreft goed item gepresenteerd over het onderwerp censuur. Lackin is ook nog in datzelfde programma in beeld verschenen om aan te geven dat de gepleegde censuur/ handeling nooit had mogen plaatsvinden.

  Verantwoordelijkheid
  Lackin heeft uitgelegd dat alle programma’s die worden aangeboden, worden gescreend en bekeken om na te gaan of die geschikt zijn voor de uitzending. In de journalistiek is dit een normaal gegeven. Op alle redacties is dit de taak van de hoofdredacteur die de journalistieke verantwoordelijkheid draagt binnen het medium er op toe te zien dat het aangeboden programma, ingezonden artikel of ingesproken bericht beantwoord aan niet alleen de rechten van artikel 19 van de grondwet (het recht op vrije meningsuiting ) maar ook de plichten. Dit heeft niets te maken met censuur en het beknotten van de persvrijheid. Ook aan de redactie waar ik mijn journalistiek beroep uitoefen, worden artikelen aangeboden. Sommige doorstaan de journalistieke criteria, bij andere wordt de aanbieder aangegeven dat het stuk door de beugel kan mits hij enkele aanpassingen pleegt, terwijl sommige aanbieders met een nette maar kordate brief worden bedankt voor het opsturen van het stuk naar onze redactie, maar dat het niet geplaatst kan worden omdat het niet voldoet aan de voorwaarden.

  Gebruikmakend van het recht op vrije meningsuiting lijkt het mij een gezonde zaak dat de publieke opinie, rond censuur, persvrijheid en de redactionele verantwoordelijkheid zich blijft ontwikkelen met positieve, rationele en vooral goed onderbouwde stellingen, zonder dat de begrippen bewust of onbewust uit hun context worden gehaald of een foutieve betekenis aan wordt opgehangen.


  Maak melding

 21. Nieuwe Front; Blijf lekker slapen en slaap kindje slaap spelen bij de DNA.
  Hebben ze het nog niet in de gaten dat Suriname gevangen zit door DDB? Wat een achterlijke zootje zitten bij de NF!

  Die 100 nieuwe CIVDers zijn niet voor jan lul bij gekomen, maar om Suriname verder onder controle te houden zodat de komende verkiezing geen enkele partij kans maakt om te regeren.
  Waar DDB allerlei maatregelen treft zitten andere partijen nog te slapen. Maar ja, zo zijn ze opgevoed in Su en de mentaliteit is ver te zoeken. Jongeren worden door DDB gemanipuleerd en de leeftijd grens om te stemmen is naar beneden getrokken zodat de jongeren op DDB kan stemmen.

  Dat is een heel slechte ontwikkeling want de jongeren weten niet veel over de december moorden en worden zo dom gehouden. Wat wil je, Suriname is een bananen Republiek en makkelijk te manipuleren.


  Maak melding

 22. Wat is Censuur precies.

  Worden berichten of uitzendingen volgens de onwetenden in Nederland bijv. niet eerst gecontroleerd, gescreend en aangepast voordat ze uitgezonden worden.

  Wat is de rol van de hoofdredacteur volgens de onwetenden, het is nooit een free for all, men bepaald wat je mag zien of horen.


  Maak melding

 23. He debora kan je ons ook vertellen wanneer de leeftijdsgrens is aangepast.

  Enne als ik je goed begrijp zijn de decembermoorden de enige reden waarom jongeren wel of niet zouden mogen stemmen op een partij.

  What about het land eindelijk ontwikkelen, werkloosheid, scholing.

  Weet je wat laat maar, want jullie zijn toch zo schaamteloos dom.


  Maak melding

 24. @pokai tongo
  Jij mag mensen niet op hun taalfouten wijzen.
  Pas op of je wordt gelyncht.
  Stoor je daaraan niet en ga zo door!
  Prima!
  Of ….. eh ….. was jij er ook geen voorstander van?
  Je komt mij bekend voor! 😳


  Maak melding

 25. Mevrouw Draaibaar weet dat je niet kan uitzenden zonder dat de hoofdredacteur fiat heeft gegeven.De rumoer die ze heeft veroorzaakt heeft maar een doel.Ze heeft de regering van Suriname en en het land Suriname in een kwaad daglicht willen plaatsen.Haar poging is mislukt.

  De Nederlandse media heeft over het incident geschreven en het bleef maar bij de kennisgeving. In Nederland weet men ook dat de eindredacteur nog altijd het laatste woord heeft en niet mevrouw Draaibaar in Suriname.

  Mevrouw Draaibaar moet maar meer aandacht gaan schenken aan de psychische toestand van de voorzitter van de VHP, de heer Santokhi.Die man is gek.Hij slaat gewoon door. Hij mist de contacten met de realiteit.De emotionele uitbarsting van Santokhi tijdens de VHP massabijeenkomst in Nickerie, is een duidelijk voorbeeld van zijn geestelijke aftakeling.


  Maak melding

 26. Sabidieri,

  “What about het land eindelijk ontwikkelen, werkloosheid, scholing”

  Inderdaad what about it. Mooi verkiezingsbeloftes van de president. 3 jaar verder, resultaat 0,0 ! Alles was gebaseerd op luchtkastelen.

  Niet alleen de decembermoorden is een reden om niet te stemmen op het NDP maar ook:

  – de massa slachting in Moiwana
  – de executies op 12 inheemsen
  – de leider die bij verstek veroordeeld is in Nederland
  – zoon van de leider vast zit in de VS op verdenking van drugs en wapenhandel. Daar boven op komt nog de verdenking van terrorisme
  – de Amerikaanse OM harde bewijzen heeft tegen de president van Suriname mbt criminele handelingen, zgn troefkaart.
  – het verschaffen van baantjes aan vrienden
  – betrokken bij diverse omkoop en corruptie schandalen
  – om het haverklap ministers vervangen
  – het rechtssysteem om zeep geholpen met de amnestiewetgeving. Geen rechter durft een uitspraak te doen.

  En zo kunnen we nog even doorgaan. Het NDP heeft niets anders dan ellende voortgebracht. Weet je wat schaamteloos is, mensen die deze megalomane president op de troon hebben gehesen. Met een beetje historisch besef weet je dat Bouterse bloed aan zijn handen heeft en dat hij TOTAAL niet geschikt is voor deze job. Met andere woorden hij is incompetent. Hij misbruikt deze job voor eigen gewin. Zonder diplomatieke onschendbaarheid hangt hij. En dat weet hij zelf ook.

  Maar goed de kennelijk zijn de Surinaamse jongeren gevoelig voor een gratis bordje bruine bonen met zoutvlees.

  Have nice day…


  Maak melding

 27. @RobG.
  Ai rob je heb gelijk mang.
  Die Sandopie draai helemaal door.
  Hij ga alle rekord nou breken met stemmen die hij trek.
  Hij trek alle stemmers van onze BAAS weg.
  We moet maar aan BAAS vrage wat we moet doen voor help.
  We moete die Sandopie nou echt gaan remme.
  Want die stemmers barometer draait overtoere.


  Maak melding

 28. Beste Paraman, dank je wel voor je infantiele bijdrage.

  Getuigt maar weer eens dat jullie paarse kakkerlakken maar al te graag heulen met een moordenaar. Iedereen meteen greintje fatsoen zou nooit Bouterse als president accepteren. Zijn handen zijn doordrenkt met bloed.

  – 15 doden tijdens de coupe
  – 60 doden inval dorp Moiwana
  – 12 doden inheemsen

  Welke lafaard schiet nu op zijn eigen bevolking ?

  Helaas denken de schaamteloze materialistisch ingestelde Surinamers hier anders over. Die hebben liever een dikke bankrekening dan een democratisch Suriname. Over principes gesproken. Overal op de wereld gaat men de straat op voor meer democratie en vrijheid. Sommige komen op voor hun idealen maar de Surinamer met name de NDP jongeren hebben een ruggengraat vol met slagroom.


  Maak melding

 29. @RobG.
  U haalt dingen door elkaar. Mevrouw Draaibaar is de eind/hoofdredacteur van het Jeugdjournaal en daarmee verantwoordelijk voor de eindcontrole van haar product (de inhoud van het programma)

  STVS is als zender/doorgeef medium verantwoordelijk voor het verzenden en moet controleren of mevrouw Draaibaar en haar team geen rare dingen wil uitzenden die in strijd zijn met de algemeen aanvaardbare normen. Er kan maar zo iemand iets raars in de band gemonteerd hebben (bijvoorbeeld dat Limbo sex heeft met een oranje olifant het geen aanstootgevend zou kunnen zijn voor de doelgroep).

  Nu blijkt dat STVS personeel niet vooraf de marginale controle gedaan heeft. Het resultaat is dat de operator bij een geheel onschuldig 8 december item zonder ruggespraak adhoc in een primaire reactie de zender op zwart zet.
  Het gaat om de reactie die aangeeft/doet vermoeden dat er instructies zijn die de persvrijheid beperken. Het laatste is niet bijzonder want de vorige regering heeft zich schijnbaar hieraan ook schuldig gemaakt. De 2 data zijn zelfs op Waterkant bekend gemaakt.

  Mevrouw Draaibaar heeft niet het doel Suriname of haar regering zwart te maken. Zij claimt het recht van persvrijheid het geen ontnomen is door de zender op zwart te zetten en op een correcte wijze gecorrigeerd is door als nog uit te zenden.

  Niet Mevrouw Draaibaar roept negatieve publiciteit af maar de organisatie van STVS die zichzelf te kijk zet en zelfs de aandacht van de VS trekt in het kader van persvrijheid.

  Meneer RobG u draait de zaak om. Er is duidelijk vast gesteld dat de uitzending niets aanstootgevends of opruiends bevatte en dat men door interne fouten de zender op zwart gezet heeft. Laat men uit zoeken waarom deze blunder begaan is in plaats van er om heen te praten.

  RobG een dergelijke blunder is natuurlijk koren op de molen van politieke tegenstanders die allemaal strijden voor hun principes en daar het volste recht toe hebben.

  Recht praten wat krom is maakt het alleen maar erger. Daarom is de reactie van mevrouw Lackin prima. Zij haalt de angel uit het probleem en maait het gras voor de voeten van de oppositie weg. zij zegt mea culpa “Foutje op operationeel niveau” in de hoop dat niemand verder zoekt naar de reden waarom op operationeel niveau dit gebeurde. Waarom was een paniek reactie nodig in het JEUGDJOURNAAL.


  Maak melding

 30. Suriname is geen dump plaats van het buitenland.
  Men moet geen tape in Suriname gaan dumpen als men die niet op de Nederlandse televisie kan draaien.
  Die tape is puur een Nederlandse aangelegenheid moeten ze het dus in Nederland laten draaien.
  Laat zij maar politiek in Nederland bedrijven met doden.
  De doden zullen ze wel een keertje volgen!


  Maak melding

 31. Het is duidelijk dat de paarse bende voor een birdje bruine bonen hun land verkopen.
  Degene die hier voor DiDiBrie pleiten hebben geen moreel besef noch normen en waarden, laatstaan idealen voor het land. De paarse bende adoreert een lijer met bloed aan zijn handen. En voor de tal van feiten genoemd door Koos hoef ik niet te herhalen. De pres stond in ZA er wel netjes bij naast Mugabe en Badhir, en de sneer van Obama was ook voor Didibrie bedoeld.

  Feit is dat staatsmedia tegenwoordig gewoon paats zijn en een deel van de propaganda machine. Men is huiverig om kritisch te zijn tegen deze megalomane pres. De infantiele poginhen van de paarse bende op WKN zijn lachwekkend. Steeds anderen erbij halen terwijl ze zelf het land naar de klote brengen.


  Maak melding

 32. Robg

  Is uit zijn hol gekropen om weer onzin uit te kraaien.

  Feit is dat zijn megalomane pres een mega prutser is die alleen nog maar met luchtkastelen kan komen. Die pruts pres heeft echt een reality check nodig. In zijn fantasie ziet hij flyovers, trams, ziekenhuizen, bruggen. Niets van nog half bereikt, en twee derde van zijn tijd zit erop. Zat Ddb ook aan de cocaine van Dino? Hahaha


  Maak melding

 33. Jojo, mevrouw Draaibaar kan dan ondersteuner/eindredacteur zijn van het programma,maar ze heeft zich niet aan de regels gehouden. Ze heeft nog altijd de verplichting om het product voor de uitzending voor te leggen aan de verantwoordelijken binnen de STVS.Ik denk dat de operator zich aan de protocollen heeft gehouden en dat hij achterfa ontdekte dat hij niet de schriftelijke fiattering voor de uitzending in zijn bezit had.


  Maak melding

 34. Sabiediri,

  Ik vind jou echt zielig en heb een beetje medelijden met je.
  Zou je niet eens een cursus willen volgen voor algemeen ontwikkeling?

  Dit zou je een stukje verder kunnen helpen om mee te kunnen doen in discussies betreft sociaal maatschappelijke items.
  Want zoals je hier dingen schrijft slaat nergens op het is alleen maar bla, bla, bla en nogmaals bla zonder inhoud.

  Succes.


  Maak melding

 35. NF moet geen leugens schrijven om het volk te misleiden, maar de waarheid schrijven wat precies gebeurd was. Er was alleen een klein deel van die programma van 1 min en 56 seconden niet uitgezonden, wegens het vieze politieke spel waarmee dat gespeeld wordt ten nadele van de huidige Regering en demotivatie werkt naar het volk toe, terwijl NL die geheime documenten van de jaren tachtig van betrokkenheid niet openbaar wil maken, zodat de waarheid boven water komt van de Oorzaak en Gevolgen. Dus 10 min jeugd journaal was normaal uitgezonden, alleen was 1 min en 56 seconden programma dat te maken had met een vieze politiek eruit verwijderd


  Maak melding

 36. Indien kindertjes waarhijt van telefisie moet leeren en niet van hun auwders, dan is seer droefig. Dan telefisie kan se alle leugen vertelle. Kinder gaan auwders niet meer gelofe. Kinder kan geen versgil sien tussen waarhijt en verzinsel. Voor hen is alles waar: Cinterklaas is 300 jaar out, Paus is Got en Bauwters is engel.


  Maak melding

 37. @RobG
  De uitzending is aangeleverd (op band wordt gesteld).
  Dan kan STVS alle controles doen die men wil. Elders in de wereld wordt bij kritische uitzendingen met 60 seconden vertraging uitgezonden zodat er gemonteerd kan worden als iets niet goed uitkomt.

  Draaibaar cs hebben netjes gedaan wat van hun verlangd kon worden.
  Er is een keer niet gecontroleerd. Nu kom jij met allerlei formele stappen/ handtekeningen etc. Je kunt er vergif op in nemen maar in Suriname werken dat soort formele dingen niet. Voor dat er iemand tekent is het nieuws een week oud.

  Je zet niet de zender op zwart (ultieme maatregel) omdat je een handtekening mist. Je zet de zender op zwart als je bang bent en niet meer weet hoe te handelen. Dan gebruik je de handrem.

  Voor de operator is het veiliger de uitzending te stoppen dan iets uit te zenden wat de baas onwelgevallig is. Zie de geschiedenis met de geschiedenis boeken. Alle procedures waren doorlopen/ iedereen had ingestemd en toch sneuvelde de directeur omdat de geschiedenis herschreven moest worden.

  RobG helaas ga je te ver mee in het goedpraten van wat niet goed te praten is.
  Mevrouw Lackin heeft het heel goed gedaan. Operationele fout/ controle als nog doen / excuses maken en zo snel mogelijk als nog uitzenden en zand er over. Is dat zo moeilijk er is iets fout gegaab. Wij maken allemaal dagelijks fouten.


  Maak melding

 38. Pokai tongo, als u een ander de maat neemt voor wat betreft zijn slecht taalgebruik moet u zelf niet “ik vindt” schrijven. Op de lagere school wordt al onderwezen dat bij ik alleen de stam van het werkwoord wordt gebruikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.