Jeugdjournaal Suriname weer op publieke zender

23

PARAMARIBO, 11 dec – Het Jeugdjournaal verschijnt weer normaal via publieke zender STVS. Het STVS-management ziet geen reden om voort te borduren op het uit de lucht halen van het jeugdprogramma. Ontkend wordt zelfs dat het nieuwsitem over de herdenkingsdienst voor de Decembermoorden er wat mee te maken zou hebben.

Het besluit om de uitzending van het Jeugdjournaal stop te zetten, zou genomen zijn door een lid van de afdeling Programmering. “Zijns inziens was het een beetje opruiend. Ik heb hem toen gezegd dat hij mij eerst op de hoogte had moeten stellen. Ik alleen het besluit kan nemen om het uit de uitzending te halen. Dat is gebeurd, het was een foutje en we moeten zo groot zijn om het te corrigeren”, zegt Lackin tegenover STVS.

Dat de uitzending abrupt werd stopgezet, is dus niet het werk van hogerhand. “Er is geen opdracht gegeven door mij of door de regering of de vicepresident”, aldus Lackin. Borger Breeveld , lid van het managementteam bij de STVS, is niet te spreken over het voorval. “Dat doe je niet in een democratisch land, dit doe je niet in een land waar persvrijheid is”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Intussen is er ook een gesprek geweest met Hennah Draaibaar, hoofdredacteur van het Jeugdjournaal.


23 REACTIES

 1. volgend jaar op 8 dec. weer een volgend incident….en maar blijven liegen en bedriegen naar het domme volk toe.

  Geen land ter wereld accepteert zulke maffiastreken, behalve Suriname.


  Maak melding

 2. Een waarheidsgetrouw verslag van de 8 december is volgens een lid van de programering met een Paarse Bril opruiend en dan drukt hij op een knop………???

  Heel vreemd…..


  Maak melding

 3. @ Ingi
  Ik ben dezelfde mening toegedaan. Opnieuw uitzenden. En degene die geblunderd heeft op staande voet ontslaan. Teveel negatieve reclame voor Suriname.


  Maak melding

 4. Dit is echt jammer dat dit gebeurde maar mvr lackin heeft verteld hoe dat komt en naar mijn mening is dit van mvr Draaibar dan niet slim of een opzet om dit op te blazen want als er zo iets gebeurt dan bel spreek vraag eerst wat er aan de hand is en daar van uit hebt u dan genoeg informatie om te spreken want zij is toch goed met mvr LACKIN ze kon haar toch al gebeld hebben want nu heeft zij al beschuldigingen uit gesproken dat ongepast is en nog dood leuk zeggen dat ook de Amerikaanse Ambassadeur de STVS gebeld heeft wie is die man wat een lef als wie ziet zij die man als een GOD nou voor zulke mensen moeten wij wel gaan oppassen Draaibaar als u wat aan het draaien bent hoop niet dat zal lukken want het is mij nog steeds vreemd waarom u niet eerst mvr LACKIN hebt gesproken maar direct de pers en Amerikaanse Ambassade en beschuldiging nou dit ruikt vies.


  Maak melding

 5. Hans,

  Ik stond op het punt om de staatszender van suriname een veeg uit de pan te geven. maar ik las het onderstaande bericht en ik ben weer gerustgesteld.
  Jouw wens komt dus uit. Dinsdagavond is die item gewoon uitgezonden. De kou is dus uit de lucht.

  Draaibaar: ‘STVS-manager toont grootheid’

  11 Dec, 00:00
  Hoofdredacteur Hennah Draaibaar vindt het ‘groot’ van manager Shirley Lackin van de STVS dat die publiekelijk de ware toedracht heeft uitgelegd rond de kwestie van het stopzetten van een uitzending van het Jeugdjournaal. “Ik vind het groot van de STVS om toe te geven dat er niets mis is met het programma en dat het niet uit de uitzending mocht worden gehaald. Wij zijn bij het Jeugdjournaal slechts bezig op een kindvriendelijke manier het recht op vrije meningsuiting bij te brengen en dat doen we al tien jaar”, zegt Draaibaar aan Starnieuws.

  Maandagavond werd naar zeggen van Lackin, zonder haar medeweten het programma uit de ether gehaald toen verslag zou worden gedaan van de 8 december herdenkingsdienst die elk jaar wordt gehouden. Dit zorgde voor vele kritieken en werd het voorval bestempeld als censuur vanuit het staatsmedium.

  Volgens Draaibaar wordt met de reactie van Lackin recht gedaan aan het recht van vrije meningsuiting, zoals dat is vastgelegd in de grondwet en andere internationale verdragen waar Suriname partij bij is. De hoofdredacteur is er content mee dat Lackin de garantie geeft dat het programma normaal mag worden uitgezonden. Dinsdagavond is het item normaal uitgezonden, waarbij over deze kwestie openlijk is gesproken. Er is ook aandacht besteed aan de Internationale Dag voor de rechten van de mens. “We maken gebruik hiervan om de kinderen uit te leggen wat mensenrechten zijn en hebben gekozen om te praten over censuur”, zegt Draaibaar.


  Maak melding

 6. @boegroe
  Mevrouw Draaibaar zal stapel gek zijn om navraag te doen.
  Ze weet het uit het verleden door o.a. als journaliste van de NOS in Suriname te hebben gefungeerd en daarbij vele slechte ervaringen (KOGELBRIEVEN EN TELEFONISCHE EN REGELRECHTE BEDREIGINGEN) te hebben meegemaakt,dat bij dit duivels regiem er altijd OPZET in het spel zit.
  Nu daar de VS ambassadeur zich ermee is gaan bemoeien komen ze met leugens en bedrog en trekken zij zich schielijk terug!!
  NU MOETEN ZE LATEN ZIEN WIE ZE ZIJN.
  LAFAARDS ZIJN DAT!


  Maak melding

 7. @brutaaltje
  De kou is dus uit de lucht????

  Ik weet niet hoe goed je Henna kent,maar dit is een subtiele manier van NATRAPPEN.
  En deze keer vind ik het ZEER TERECHT!
  Stel nou eens dat de VS ambassadeur niet had ingegrepen. WAT DENK JE DAT ER DAN ZOU ZIJN GEBEURD!
  DENK JE DAT DEZE LAFFE STVS-manager,Lackin,die quasi grootheid dan aan de dag zou leggen?


  Maak melding

 8. @Boegroe
  meneer Boegroe het gaat hier om wezenlijke principes van de rechtstaat (persvrijheid).

  De reacties van mevr. Lackin zijn aan de ene zijde qua toegeven van de gemaakte fout geheel correct. Maak het aub niet groter dan het is een vergissing/fout van een operator. Zij neemt gelukkig heel wat verantwoording maar schuift ook af.

  Echter met haar reacties wekt mevrouw Lackin wel wantrouwen op want zij heeft duidelijk gesteld dat er vooraf gecontroleerd zou moeten zijn. De routine is niet doorlopen om de een of andere reden. Die controle is best te billijken en zelfs logisch als het om aanstootgevende beelden, privacy of opruiende zaken gaat. De persvrijheid is niet absoluut.

  De reflex van de operator die het beeld op zwart zet zodra hij 8 december herdenking waarneemt geeft aan de instructies omtrent de controle vooraf verder gaat dan aanstootgevend of opruiend. De wijze van handelen/ adhoc/paniek, na vergeten te zijn vooraf te controleren, geeft aan dat er in de vooraf controle een element van censuur zit en dat is SCHANDALIG.

  Laat het een vermoeden zijn maar ook het vermoeden is zeer Schadelijk en zal consequenties moeten hebben. Er nu overheen praten kan niet meer.

  Dat de VS ambassadeur zich er mee bemoeit is geheel logisch. De ambassadeur heeft meer informatie dan wie van ons ook (hij heeft de tools om heel Suriname af te luisteren) en als hij ziet dat een bevriende natie weer af kan gaan glijden naar een dictatuur zal hij moeten laten blijken dat de VS dat onaanvaardbaar vindt. Ongeacht wat voor ondemocratische rot streken de VS en haar instellingen uitvreten op onze wereld. Het wordt VS belang als het fout gaat in Suriname en wellicht heeft de VS Ambassadeur indicaties dat het niet echt goed gaat.


  Maak melding

 9. lACKIN IS DAT NIET…???

  IN IEDER GEVAL WAT EEN CORRUPTE DIRECTIE ZIT DAAR.
  HET STOPPEN VAN DE UITZENDING GEBEURD IN OPDRACHT VAN.
  EEN ECHTE TV ZENDER ALTHANS DE DIRECTIE DAARVAN MAAKT GEEN KEUZE TUSSEN LINKS OF RECHTS EN KIEST ER NIET VOOR OM BEPAALDE MENSEN TE BESCHERMEN.
  NEE EEN ECHTE TV ZENDER IS ONAFHANKELIJK EN PAST GEEN CENSUUR TOE.


  Maak melding

 10. ” Het besluit om de uitzending van het Jeugdjournaal stop te zetten, zou genomen zijn door een lid van de afdeling Programmering. “Zijns inziens was het een beetje opruiend. ”

  Bang voor de internationale pers en de Amerikanen die het gelijk als een beknotting van de persvrijheid gaan zien, is de regering knarsetandend op hun schreden teruggekeerd. Dat verandert niets aan de ingreep in onze vrijheid van meningsuiting.

  Wat moet je nou met zo een lulverhaal om de schuld in de schoenen te schuiven van iemand van de afdeling programmering. STVS is een staatsomroep en alleen iemand die hoog in de regering zit kan zo ingrijpen, niet een onbenullige medewerker !

  Ze geven in ieder geval toe dat het als ” opruiend ” werd beschouwd.

  Maar sinds wanneer is de waarheid vertellen en laten zien ” opruiend ” ?

  In die zieke geest van de NDP aanhang hebben de moorden dus nooit plaatsgevonden en wordt hun rovershoofdman ten onrechte van 15-voudige moord beschuldigd.

  Dit kan alleen in een Bananenrepubliek voorkomen en dat in de week dat Mandela, de grootste geweldloze vrijheidsstrijder ooit op deze wereld, ons net heeft verlaten.

  Onze strijd voor een rechtvaardige wereld waarin moord nooit onbestraft kan blijven zal ook na deze gewelddadige ingreep in de persvrijheid blijven doorgaan.


  Maak melding

 11. Micheal,

  Onze strijd? Welke strijd? Bedoel je misschien die onnozele reacties die hier op dit forum van Waterkant geplaatst worden en door slecht’s een handjevol
  lapzwamsers worden gelezen?
  ‘ Bouterse is een moordernaar’, ‘Bouterse is een drugs veroordeelde’, ‘Bouterse is een paarse nietsnut’,
  etc..Dat zijn nou de heldheftige woorden die sommigen hier bezigen.
  Het zijn misschien wel treffende woorden maar woorden die
  totaal geen toegevoegde waarde hebben in welke strijd dan ook. Daarmee krijg je Bouterse zeker niet weg. Met de strijd bedoel je waarschijnlik de strijd op dit forum tussen o.a. Boegroe, Sra, Brutaaltje, aan de ene kant en o.a. Koos, Henk, Esmerald en michael aan de andere kant. Wat een heldhaftige strijd zeg! wie kan de andere overtreffen met onzinnigheid en waar niemand anders om maalt. Dat is de strijd die je waarschijnlijk bedoelt, Michael. De pantoffelhelden hier om dit forum die met hun verzonnen namen wel stoer durven te zijn. Dat zijn nou jouw ware ‘strijders’. ‘De strijders van het forum Waterkant’

  Michael, strijd dien je te voeren op het veld. De massa mobiliseren en tot aktie beroeren. Je nek durven uit te steken voor jouw idealen en waar je voor staat en niet bang zijn voor de gevolgen. Dan ben je pas een held.
  Mandela, is wat dat betreft het lichtend voorbeeld. Hij had een gevangenschap van 27 jaar voor over en was niet bang voor de dood. Dat is een ware held.

  Michael, dat je op dit forum onder een pseudoniem gespierde taal laat horen maak jou nog geen held en zeker geen strijder.
  Als je denkt dat jij de strijd zal winnen op de anonieme forum van Waterkant dan ben je zeer naïef . Achter de computer ben je misschien een ware held maar
  in werkelijkheid een anoniempje. Een virtuele held in een virtuele strijd. In deze virtuele wereld ben je misschien met jouw strijd bezig maar in werkelijkheid zal je altijd anoniem blijven onder jouw anonieme naam. Michael, ik geef het gewoon toe omdat ik totaal geen illusies heb dat ik een strijder ben.
  Gewapend met mijn anonieme naam op de virtuele forum van Waterkant, dan voel ik mij zeker een held. Een pantoffelheld wel te verstaan. Mezelf achter de computer helemaal uitleven en doen alsof ik een strijd voer.
  Maar als het op werkelijke aktie overgaat dan geef ik mij niet thuis. Dan laat ik het aan anderen over.
  De ware helden die zich wel durven te openbaren en hun nek durven uit te steken.

  maar ik, ik ben maar een pantoffelheld in een virtuele strijd.


  Maak melding

 12. “Het zijn misschien wel treffende woorden maar woorden die
  totaal geen toegevoegde waarde hebben in welke strijd dan ook. ”

  Ergo het zijn woorden die hun waarde totaal hebben verloren, ze stellen niets meer voor.


  Maak melding

 13. Jullie proberen weer met leugens te komen.
  Er heeft geen enkele VS ambassadeur zich met deze zaak bemoeit.
  Laat zij die tape maar in Nederland draaien daar hebben zij toch die tape gemaakt.
  Gaan jullie maar een tape maken en naar de televisie gaan in Nederland en vragen om het af te draaien.
  Henna Draaibaar moeten ze opdonderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.