OM verzwaart aanklacht tegen agent in zaak-Rishi

35

De officier van justitie heeft de aanklacht tegen de agent die vorig jaar de 17-jarige Rishi doodschoot op station Hollands Spoor, verzwaard naar moord. Daarmee komt hij tegemoet aan klachten van de familie. Die vond de tenlastelegging ‘doodslag’ te licht.

Vanwege doodsbedreigingen die de agent heeft gekregen, is de beveiliging tijdens de rechtszaak vandaag verscherpt. Zo zit de agent afgeschermd en is zijn stem vervormd. Ook is zijn naam uit de openbare tenlastelegging gehaald. De publieke tribune wordt extra in de gaten gehouden.

Op de plek waar Rishi werd doodgeschoten werd vlak na het schietincident een steen gevonden met de tekst: “The cop will die, promise”. Ook zouden op Twitter dreigberichten zijn geplaatst door sympathisanten van de omgekomen jongen. De familie van Rishi is vanmorgen niet naar de strafzaak tegen die agent gegaan.

UPDATE: De agent die de 17-jarige Rishi Chandrikasing doodschoot op het Haagse station Hollands Spoor, moet worden ontslagen van iedere rechtsvervolging. Dat stelde aanklager Wouter Bos maandag bij de rechtbank in Den Haag. De agent heeft terecht ‘aanhoudingsvuur gebruikt’.

Bekijk de reconstructie:

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Wilt nog niks zeggen. Je moet nagaan Holland is een politiek land. Gaan ze het nou echt toestaan dat een agent word veroordeeld moord??? Ik denk van niet.

  In Nederland kunnen ze het niet hebben dat hun dienders die de wet moeten handhaven en de orde moeten bewaren worden veroordeeld voor moord. Dat is een te negatieve reputatie die Nederland niet kan veroorloven.

  Racisme is nog nooit zo zichtbaar geweest in Nederland tot nu toe sinds de zwarte piet discussie dit jaar. Rishi was een allochtoon.

  Daarbij komt nog kijken dat in Den Haag waar dit zich afspeelt de politie bekritiseerd word omdat ze hardhandig tegen soms onschuldige allochtonen optreden.

  Als die agent daadwerkelijk veroordeeld word zou me verbazen. Ik denk misschien doodslag of zelfs vrijspraak.


  Maak melding

 2. Een O.M. moet met een strafeis komen maar dat doet de O.M niet hij komt met een vrijspraak.
  Dat zat allang aan te komen wat een land zeg!
  Die agenten liegen en bedriegen.
  Ik vind dat een familie lid een einde aan deze zaak moet maken.
  Zin’s zij zogenaamd Baas hier hebben veroordeeld had ik nooit meer geloof aan deze magistraat.
  Het is wie macht heeft maakt macht.


  Maak melding

 3. Polisiementalitijt is dat se elkaar besgerme. Wat ook gebeur. Het Oopenbaar Miniesterie is verlenghant van poliesie. Se hebbe al lang diel met elkaar gesloot. Agent kreig 2 jaar sgorsing en daarnaa kreig andere baan binnen poliesie. misgien als gevangbewaarheer.


  Maak melding

 4. ja nu pas merken sommigen van jullie dat nl rascistich is, jammer voor die arme jongen en de fm,velen van jullie hier op wkn vinden die tata,s zo heilig wat nu?


  Maak melding

 5. Ik heb net gelezen dat het OM om vrijspraak vraagt.

  Niemand wilde me geloven en iedereen viel me er op aan. Nu ziet iedereen.

  Nooit schreeuwen om strafvervolging als je weet dat je het niet eens bent met een mogelijke uitspraak.

  Zelfde geval met het strafproces in Suriname.


  Maak melding

 6. Nee en niemand op dit forum wil geleoven dat deze jongen een enorm strafblad had.
  Dat hij op het perron een engelsman had bedreigd en gezegd had dat hij een revolver bij zich had.
  Moet je in Suriname eens doen.
  Ze doorzeven je.


  Maak melding

 7. Rishi was een jongen met problemen. Hij had een strafblad, is verdachte geweest in verschillende zaken, was al jaren bekend bij jeugdzorg en had een alcoholprobleem .


  Maak melding

 8. @ Tedje

  OM wilt geen straf eisen omdat een veroordeling paniek kan zaaien onder agenten en effect kan hebben op hun gedrag.

  Is politiek. Daarom vond ik het al vreemd dat ze de uitvaart wilden betalen. Was ook geen probleem om moord als aanklacht toe te voegen. Was om de familie hoop te geven.


  Maak melding

 9. Tedje, wat lul je toch voor onzin. Allemaal cliché wat je daar neerzet. Kun je de waarheid niet onder ogen zien. Dit is nou wat je noemt de boel omzeilen. Liegen dus. De waarheid verdoezelen. Zand in andermans ogen strooien. Dat zegt meer hoe gestoord je bent. Met jou velen. De boel belazeren. Ja belazeren. Dat zit in jullie botten. Kijk maar naar Julie heden, verleden en zal in de toekomst ook zo blijven. Het zit namelijk in jullie botten.


  Maak melding

 10. Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen 1 jongen die niets op zijn kerfstok had,en die in 2012 op de vlucht in den Haag doodgeschoten is
  en de paar mensen meer die op de bewuste 8 dec. zijn doodgeschoten in Paramaribo en de straffen die hier voor staan, de Politie moet zwaar gestraft worden en de massamoordenaar mag vrijuit gaan,
  Vergeef me mijn cynisme


  Maak melding

 11. mensen er is nooit een diender bestraft in nederland laat staan een witte .in mij en vele ogen betreft dit moord met opzetelijkheid.technisch gezien over dit geval kan ik als ex beveiliger over kwijt dat het ging over een bewegend opject in de vlucht die van achter makelijk uitgeschakeld kon worden door hem in zijn benen te raken en zo tot stoppen te dwingen, ook dat tegerlijketiijd deze cowboy zich in verenigde kracht vertoefde op dat moment van aktie en niet in het nauw werd gedreven. het word onmachig om van de witte te winnen wij als gekleurde mensen vooral äls het over zulke kwesties gaat .een grote voorbeeld kijk maar in amerika hoeveel witte cowboys dienders daar door mogen moorden op gekleurde mensen en hun werk mogen aanhouden.dat zal met deze witte jantje ook gebeuren.en niet vergeten dat de nederlandse witte gemeenschap zeer rascistich en hard aan het worden is of mischien al was en de politie doet er aan schandelijk aan mee.


  Maak melding

 12. In Suriname schieten ze een zwerver lek die een manja pikt…..Doorzeven ze een auto met ongewapende verdachten. En niemand maakt zich druk.


  Maak melding

 13. Als je niet vlucht omdat je niets gedaan hebt kun je ook niet in je nek geschoten worden. Die engelse zwerver kan het gelukkig we na vertellen, maar heeft door die zelfde “onschuldige” Richie wel angstige momenten beleefd, werd toch ook met de dood bedreigt


  Maak melding

 14. Wie zegt dat die zwerver niet heeft gelogen om het geheel aan te dikken. Met een béétje doordenken ga ik haast denken van wel.
  Met getrokken pistolen iemand benaderen, zegt voor mij dat die zwerver heeft beweert dat hij met pistool is bedreigt…


  Maak melding

 15. Tedje het doet er niet toe of hij een lange strafblad had,hij rende weg voor de politie,hier is een wet dat als je eigen leven bedreigd wordt dan mag je schieten,de jonge heeft de agent niet bedreigd en hij rende weg,dat hij de engels man heeft bedreigd doet niet terzake,jij was er bij toen hij de engels man had bedreigd,tedje je weet niet er voorgevallen is dat waarom hij de enegels man bedreigd heeft.de politie man heeft hem in koele bloede vermoord,hij is een moordenaar en hij moet net als andere misdadiger bestraft worden,er wordt aangehaald dat 8 december moorden vrij uit gaan,kijk goed om je heen,president kennedy is vermoord door eliten die lopen ook lekker vrij,aanslag op green peace boot in frankrijk 1 journalist gedood de moordenaar gaat vrij uit(dat hij niet vervolgd zal worden door het om of dat met zwart te maken heeft dat weet ik niet)Hij moet gestraft worden want hij heeft die jonge in koele bloede vermoord.
  Wens aan de famielies van de overleden jonge sterkte,
  groetjes


  Maak melding

 16. @Hans en Henk Molenaar,
  De ene misdaad kun je niet rechtvaardigen met de andere.
  Jullie vergelijkingen zijn ook behoorlijk scheef.
  Misselijkmakend vind ik jullie reacties.


  Maak melding

 17. Oke einde discussie met HENK MOLENAAR en HANS zij keuren het goed omdat het ook in SU gebeurt mag het hier ook dus dat is dan hun mening toch maar vraag twee wat heeft dit met SU te maken is het daar gebeurt zijn er ineens zoveel deskundigen nou dan mag de rechter naar huis en gaan we gezellig weer naar goeie ouwe wild west tijd perk dank U.


  Maak melding

 18. @Tedje,

  Dat Rishi een strafblad had, dat wist die politieman toch niet toen hij schoot? Hij wist toch niet dat hij te maken had met iemand met een strafblad? Dus die strafblad-verhaal is hier helemaal niet van toepassing. Waar het om gaat is: heeft de politieman wel of niet gehandeld zoals redelijkerwijs van hem verwacht kon worden? Zou hij evenzo gehandeld hebben indien het een blanke verdachte betrof? Waarom schiet je op iemand die wegvlucht en redelijkerwijs geen gevaar vormt voor omstanders, aangezien het vroeg in de ochtend was en haast niemand zich op die plek bevond? Hoeveel van de 100 politieagenten zouden net zo gehandeld hebben?


  Maak melding

 19. Volgens de agent probeerde hij in de benen te schieten en raakte hij per ongeluk zijn nek…

  Wat moet ik me daarbij voorstellen, was Rishi acrobaat en vluchtte hij ondersteboven op handen weg???

  Of heeft deze agent nieuwe brilglazen nodig. Bij Specsavers heb je al 2 brillen voor 80 euro…

  Geen van beiden is mijn conclusie hij keek teveel naar die film: Shoot to kill…


  Maak melding

 20. Bete Tamara en Boegroe

  Lezen is ook een kunst.Waar schrijf ik dat ik deze schietpartij goedkeur?

  Ik wijs op de selectieve verontwaardiging in deze.


  Maak melding

 21. Henk Molenaar, iemand die goed leest had dit soort opmerkingen nooit gemaakt, ik kan in ieder geval nergens in mijn postings niet terugvinden, 1 of andere vergelijking met Suriname, dus kan dit soort opmerkingen ingegeven door een behoorlijke vooringenomenheid, door lieden die alles aangrijpen om racisme er weer bij te halen.Bij de politie is een melding binnengekomen dat een zwerver bedreigt is met de woorden oprotten of ik schiet je dood, hier zijn de agenten heengestuurd, met de vermelding, dat de verdachte mogelijk een vuurwapen had, (met een zakdoek kun je niemand doodschieten toch), de rest is te zien op het filmpje, dus bekend, over wie of wat de verdachte was wisten de agenten niets, wel dat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, dan wordt je toch wel voorzichtig, dat de agent nooit in deze positie had mogen schieten is zonneklaar, en hierdoor gestraft moet worden is duidelijk, maar het kan hij bij mij moeilijk in dat hij al lopend bij zichzelf gedacht heeft die ga ik doodschieten, en dan “al lopend” hem precies in zijn nek kan raken, dan moet het wel een verdomd goede schutter zijn geweest om dat voor elkaar te krijgen, en dit alles heeft volgens mij niets met racisme te maken, wat door vooringenomenheid wel naar voren wordt gebracht, nogmaals ik vindt ook dat die agent zwaar gestraft moet worden, maar voor doordslag, en dat die betreffende agent ondergedoken is omdat hij bedreigt word door lieden die het recht in eigen hand te nemen, klopt dat dan wel?


  Maak melding

 22. @tedje

  je gaat te keer als een koffie dame …

  Als je nu eens echt het nieuws rond rishi had gevolgt
  dan had je geweten dat justitie een correctie een officiele
  rectificatie op het journaal hebben gegeven

  Mischien ben je dat voor het gemak ff vergeten in je comments te zetten ..

  Wel was hij bekend bij jeugdzorg ..

  O ja de beste agent heeft zijn verklaring keer op keer verandert dat weet je tog ook he ??

  EN mensen die het gezien hebben die moesten hun verklaring intrekken (omdat het media beeld al bepaald zou zijn dan )

  en das niet goed voor de agent ..

  o ja en nu is tie oh zo bang voor rishi zegt hij
  en hij heeft het erg zwaar snik snik snik snik

  terwijl hij eerst nog verklaarde ik was zeker van me zaak wist wat ik deed en schoot bedacht en niet uit impuls ..


  Maak melding

 23. @hans

  Sorry maar ben jii ook zo een persoon die denkt dat
  de politie super mensen zijn of zo ..

  Je moest eens weten wat een agent allemaal kan denken
  en doen ..Het zijn mensen die ook zoals elk ander mens
  (VERKEERDE GEDACHTES KAN HEBBEN)

  In de video beelden kan je duidelijk zien dat RIshi met zijn rug naar de agent toe staat .. EEN WEGRENNENDE JONGEN is geen Directe bedreiging voor jouw ..

  EEn agent krijgt bij vuurwapen gevaarlijk meldingen toestemming om zijn wapen te gebruiken INDIEN er gedreigt word of er een dreigende situatie onstaat OP heterdaad

  Rishi zwaaide niet met een pistool op het moment dat de agenten hem onder schot hielden ..

  Nee hij rende weg met ze rug gekeerd ook hield hij op dat moment duidelijk geen handwapen in ze handen en hij hield ook niemand onder schot ..

  Van de agenten waren er een of 2 in burger gekleed
  eentje had zijn gezicht bedekt …

  Hoe zou jii reageren als er opeens 3 mensen achter je staan vaag gekleed met scherp geschut in hun handen

  DAT WEET JE NIET je reageert dan op het moment
  en zijn reactie was rennen …

  Niks van dreigen of wat dan ook ..


  Maak melding

 24. Breezer , ik denk dar jij eerst nog maar eens goed mijn posting , met name wat ik over die agent schreef, moet lezen, kom je waarschijnlijk “geen” supercop vind, en dat ik niet zou weten wat in in zo’n situatie zou doen, is puur hypothetisch, ik heb geen reden om te vluchten. Laat staan dat ik een reden had om me in zo’n situatie op zo’n tijdstip te manoeuvreren


  Maak melding

 25. hans je vertoont vluchtgedrag gezien je reacties. Je bent dus wel degelijk op de vlucht.
  Maar het verschil met Rishi is dat je niet belaagd wordt door 3 gewapende politiemannen met pistool op je gericht !
  Die politieman die geschoten heeft is een koelbloedige MOORDENAAR!
  Hij en zijn hele familie hebben levenslang!
  Dat is zijn straf!!


  Maak melding

 26. Naar mijn mening was het een grove fout van de politie. De politie-agent heeft geen moment nagedacht wat de gevolgen zouden kunnen zijn van zijn schietgrage gedrag.

  Als het een blanke jongen was geweest, had de politie never nooit op hem geschoten, maar eerst tien keer nagedacht voordat hij zou schieten.

  Doen ze ook in het verkeer: gekleurde mensen aanhouden zonder grondige reden. De witte bestuurders laten ze doorrijden, ook al maken ze brokken in het verkeer, maar de gekleurde bestuurders zien ze mijlenver al aankomen om ze vervolgens zonder reden aan te houden. De politie heeft niets te doen en de politie is echt niet je beste vriend. Je hebt niets aan ze.


  Maak melding

 27. Hans,als je over de moorden heb van 8 december,was je erbij,wat ik gehoord heb,was een hindoestaanse man die had gehoord dat aantal politici en militaire bouterse wilde vermoorden,toen heeft de hindoestaanse man aan bouterse verteld, als dit verhaal klopt dan is bouterse geen moordenaar,klopt het verhaal niet dan zit hij misschien wel achter de moorden,wil je nog tegen je zeggen hans,leer in het vervolg objectief(eerlijk en rechtvaardig te zijn ook als het om zwarte of om een witte gaat te oordelen)waarom heb je niet over de moord van president van Kennedy,hij is vermoord door eliten,de green peace schip opgeblazen door franse regering,1 journalist omgekomen,waarom wil justitie de vader van maxima niet vervolgen hans.Smeerlappen komt in elke ras en geloven voor,dus hans voortans geen partij trekken en leren toegeven en probeer niet je eigen ras die meer op zijn kerfstok hebben dan de zwarte te verdedigen.De politie man heeft hem in koele bloede vermoord,grote kans dat de politie niet vervolgd wordt,dan heeft de familie maar een keus,bidden dat die politie door GOD gestraft wordt en dat hij zijn hele leven op dit aardbol mag kreperen,de dood is te mooi,zien lijden daar zal zeker de wond van de fam. beetje helen,groetjes


  Maak melding

 28. bruine mensen kom bij een, ze willen ons uitroeien alles wat we doen is fout, allen maaar onzin reactie van die rasistische blanken( hij had alcohol problemen en een strafblad) daarom verdiend hij een kogel of de dood?
  de verschillende nationaliteiten moet elkaar en hun land steunnen en stopen met al onze zuur verdienden geld aan deze rasistische criminelen tegeven
  (weet je hoe ze over je praten & denken als ze je niet zien)
  als er een hell is komen jullie daar zeker vandaan


  Maak melding

 29. wtf zijn we nog op aarde!!? 🙁

  (het is niet onze fout maar we zijn uiteraad berijd om de uitvaart voor jullie te betalen omdat we zo menselijk zijn)


  Maak melding

 30. Waar er rook is,is er ook vuur. Ik denk niet dat deze Agent
  Rishi dood schoot omdat hij zwart was,het is een samen loop van omstandigheden! Als je loopt te verkondigen dat je Pistool je zak hebt, zal geen Agent overal ter Wereld risico
  nemen om je zonder getrokken wapen benaderen. Wat zouden sommige forummers schrijven, als een Zwarte Agent(allochtoon)een Blanke jongen per ongeluk zou doodschieten ? Dan zouden deze negatievelingen zeker juichen van blijdschap.Wat een stelletje hypocrieten zijn
  jullie toch,het is natuurlijk jammer dat zo´n jonge jongen, het leven moet laten.maar ach gedane zaken nemen geen keer, hij komt toch niet terug door jullie gezeik op het forum.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.