Vrijages troef op verjaarfeestje Pertjajah Luhur

24

PARAMARIBO, 8 dec – De NDP was weliswaar de grote afwezige, maar de partij van Paul Somohardjo leed geen gebrek aan loftuitingen. Zo de partij van Desi Bouterse het al niet kon opbrengen, genoeg anderen wel. Wie het feest van vijftien jaar Pertjajah Luhur meemaakte, zou wellicht overtuigd kunnen raken dat het om de grootste partij ging van Suriname en om de grootste leider.

De VHP, NDP-partner KTPI, aspirerend politicus Ronald Hooghart en Abop van Ronnie Brunswijk, ze waren er. En het was een en al lofprijzen. Brunswijk was wel niet lijfelijk aanwezig (hij had net een voetbalpartijtje achter de rug, volgens zijn vertegenwoordiger). Maar het maakte het de hemel in prijzen niet minder op. “Als ik kijk naar de leider van Pertjajah Luhur, zou je denken dat we praten over vijftien jaar relatie met VHP, maar onze geschiedenis gaat veel verder”, zei VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

“Soms waren we aan één zijde om de strijd te leveren in de oppositie en soms aan de andere kant om ontwikkeling te brengen. We gaan naar de verkiezingen, en nu kan je de wegen zien van de VHP en PL”, aldus Santokhi. Somohardjo liet het allemaal glunderend over zich heen komen. Als hij al voorkeuren heeft, hij liet het niet echt merken, gelijk een waardige tiener. Duidelijk is dat het niet lekker zit nu: “We willen vrij zijn, geen afdeling van NDP of Abop.” Een verjaardagwens? “Ons doel is om in 2015 weer regeermacht te verkrijgen.”


24 REACTIES

 1. Hahahaaaaaaa…met dinootje in gevang is de feeststemming bij de ndpers enigzins afgenomen…
  Ze hebben voorlopig geen zin in feesten want ze kunnen het niet zien hoe hun lijder heden aan het lijden is!


  Maak melding

 2. @Boegroe

  zeg Boegroe feesten jullie niet meer ,ik bedoel feesten de ndpers niet meer ,wanneer gaan jullie weer met feesten beginnen ,na de terugkeer van dinootje misschien?!Hahahahaaaa…..leer te leven zonder te feesten boegroe de ndp man ,dinootje komt noooooit meer terug!!!


  Maak melding

 3. @Boegroe

  Zeg eens boegroe om wie is je bAASJE in Afrika gaan huilen?Weet je baasje dan niet dat op 8 Dec geheel Suriname – de ndpers aan het rouwen is voor de slachtoffers gemaakt aan zijn handen ??!!!
  Zijn Amnestie is toch bedoeld om hem uit de gevangenis te houden betreffende 8 Dec 1982?!!
  Lijdt je lijder aan Amnesia??!!!


  Maak melding

 4. Somohardjo, de Surinaamse Berlusconi ! Zo geslepen en gewiekst als een vos doet het met iedereen die het wil.
  Somo heeft/had ook z’n bunga bunga parties en dacht deze Don Juan dat hij ook alles met alle vrouwen kon doen !
  Het scheelde maar een haartje of hij was de bak ingedraaid vanwege de ongewenste tongzoen die hij dacht uit te delen aan een kandidaat van een Miss verkiezing.

  Anyway, de VHP heeft een paar Marrons in Moengo omgekocht en die hebben laten weten dat Chandrika ontwikkeling naar dit dorp zal brengen.
  Wat deze Moorons niet weten is dat ‘Chaan’ andere ideeen heeft met deze broeders, en hen allemaal het liefst achter de tralies zit !

  Ook Brunsie is ee poos trug in Commewijne en onlangs in Nickerie neergestreken denkende dat de locals op hem zaten te wachten ?!?!

  De NPS had een hele sterke troef in Nickerie, in de persoon van mw Carmelita Fereira, maar zoals het typsich binnen de NPS gaat hebben ze zelf deze mevrouw (figuurlijk) de das om gedaan.

  Ik denk zelf dat de NDP 29 of 28 zetels zal behalen bij de e.v. verkiezingen omdat deze partij heel goed op weg is om een beter Suriname voor een ieder te maken !

  ‘Mensen, ik vraag u niet om van mij te houden maar ik vraag u wel om van uw land Suriname te houden’ !!!

  Dit zijn meesterlijke woorden van een echte President !


  Maak melding

 5. Ja he, vandaag banga,morgen komt er een prins langs en dan ben je koningin.

  Haha de andere politieke partijen zijn als water in sommo’s molentje,

  En ja het wordt een kijharde onderhandeling om de knikkers straks.

  sommo/abop hebben een ervaring meer dan het front.
  En dat is dat ze met DDB aan de onderhandelingstafel hebben gezeten.


  Maak melding

 6. volgens mij is die boegroe gewoon een ongeschoolde sukkel daar lopen er bij de NDP een heleboel van,hij probeert iets verstandigs te zeggen maar als je geen verstand hebt dan wil dat niet lukken.


  Maak melding

 7. @Boegroe

  Whahahaaaaaaa….heb ik bij jouw op de teentjes getrapt?!
  Hahahaaaaaa…..jou partijgenoten Mogen zich massaaal met minnetjes op mijn reakties reageren ,het bewijst alleen maar hoe groot de frustratie bij jou en je soortgenoten is.Hmmmmm… het lijkt meer bij de ndpers dat zij in een periode van rouw is geraakt met de arrestatie van dinootje,zoontje van de dec moordenaar!!!
  Whahahahaaaaaaaaa…..papaatje die 8 dec ontvlucht en een paar uien traantjes is gaan gieten bij de begrafenis van mandela,en dan heb je zoontje life die aan het kwijnen is in Alcatraz,o jee dan heb je de troeuwe ndp volgelingen ,ook zij hebben geen zin om verder met het leven te gaan nu papa en zzonlief aan het lijden zijn !!Mooier nog het lijkt alsof de gehele ndp horde aan het lijden is. Een betere geschenk dan deze bestaat niet ,de GENADESLAG die volgt nog!!!


  Maak melding

 8. @Milton
  Hou die korte termijn retoriek en lulkoek over die Marrons voor jezelf. Want ook die hebben dit doorzichtig gelul van de paarse parasieten door.


  Maak melding

 9. ‘Mensen, ik vraag u niet om van mij te houden maar ik vraag u wel om van uw land Suriname te houden’ !!!

  Dit zijn meesterlijke woorden van een echte President !

  ——-

  Milton,

  Het is lulkoek van een president die zelf niet eens van zijn land en volk (behalve de Bosnegers, en dat ook nog voor de stemmen) houdt. Die man is vooral verliefd op zichzelf. Wie hem – in landsbelang – tegengas geeft, werkt hij weg.


  Maak melding

 10. Ja toch maar die kameleon meenemen in de samenwerking denkt Santhoki, de samenwerking van Somo met de Ddb staat op springen.

  Samen de strijd aanbinden tegen de paarse kakkerlakken.


  Maak melding

 11. @Milton de dagen van je valse profeet zijn geteld, die wolf in schaapskleren Ddb.
  Chan is door de inwoners van Moengo zelf uitgenodigd, omdat ze ook vooruitgang willen.
  Chan kan deze groep helpen vooruitgang te boeken zodat de criminaliteit vanzelf daalt binnen deze groep. Dit heet vooruitzien, en is beter dan alleen opsluiten.

  Somo lijkt ook al genoeg te hebben van megalomaan Ddb.
  Als je niet uitkijkt heb je volgend jaar al verkiezingen.


  Maak melding

 12. Na regen komt zonneschijn.
  De regering moet een afspiegeling zijn van het volk.Dat is er thans niet. Hoe zou een democraat als Santokhi een regering kunnen vormen zonder javanen,boslandcreolen en andere groepen. Hoe gaan wij verbroedering, natievorming krijgen als wij in hokjes denken.Wat men thans heeft gedemonstreerd is maar een voorproefje.Aan de aankomende regeerders wil ik meegeven, dat ik een SME wil zien waarin alle bevolkingsgroepen overal in het land mag wonen en werken.Daarvoor is een verbroederingspolitiek noodzakelijk.Een boslandcreoolse DC in Nickerie en een hindoestaanse in Marowijne moet in de toekomst kunnen. Het binnenland kan mijninziens niet tot ontwikkeling gebracht worden als alleen bosnegers daar wonen. Denk aan landbouw, huizenbouw, onderwijs,medischezorg enz.Suriname kan snel veranderen als er werkelijk een vriendschap wordt bewerkstelligd door de politiek.Rekening houdende daarmee zeg ik het volgende; Heer Brunswijk,hr.Santokhi, hr.Somohardjo,hr.Hooghart,hr.Soemita en anderen. Span anu, u hebt al alles geef Sme een kans en ga de geschiedenis in als hero’s. Het volk wil rust,vriendschap enz. Dan zal SME binnen een regeertermijn naar grote hoogten gebracht worden.Het volk wil wederom die plaats in de wereld krijgen welke ons ontnomen is. Een SME waarbij geen visum meer nodig is en geen 100 en 1 procent controle. Eem rechtsysteem waarbij burgers zich beschermd voelen enz enz. Verder laat ik het over aan andere reageerders. Go for it. Succes.


  Maak melding

 13. Opo koh Pae Somo.Het vrijage van jou om te regeren na 2015 ben ik heel bang voor.Jij Pae als een domme javaan moet pindaboer worden.Daarvoor ben je de juiste persoon.De beschaafde samenleving wordt door jou verpest in Sranang kondre.Ai Pae moele moele!!!!!


  Maak melding

 14. Die SOMO heeft nu ook al een KUNSTGEBIT!Op een foto waarop hij met een smile poseert is dat duidelijk zichtbaar.Als mensen hem willen pakken,gewoon voor zn bek rammen dan pas word het echt lachen.


  Maak melding

 15. Samen de verloedering veroorzaakt door het NDP gepeupel in werking is gezet.

  Als Obami maar geen president wordt, dan dat wordt een totale afgang voor Su.


  Maak melding

 16. Natievorming: niet letten op afkomst. Dit mag niet doorslaggevend zijn. Wat telt is de bezetting van de partij met personen die over kwaliteit en moraal beschikken.
  Zo bijvoorbeeld mag NDP alleen maar uit Marrons en Tucajanas bestaan. De NPS uit Chinezen. De VHP uit alleen maar Javanen. Landsbelang ons aller belang.
  Een partij met verraders en gaan voor eigen belang totaal ongezond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.