PVV: president van Suriname oppakken in Z-Afrika

151

De PVV wil dat de president van Suriname, Desi Bouterse, wordt aangehouden als hij in Zuid-Afrika komt voor de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela. De Nederlandse regering moet Zuid-Afrika om medewerking vragen bij zijn aanhouding en uitlevering schrijft de NOS.

In Kamervragen aan premier Rutte en minister Timmermans kaart de partij van Geert Wilders de kwestie aan. De partij wijst erop dat de Surinaamse president in Nederland nog een gevangenisstraf van elf jaar moet uitzitten voor cocaïnetransporten.

De PVV vindt ook dat het ongepast is als koning Willem-Alexander samen met Bouterse aanwezig zou zijn bij welke plechtigheid dan ook.(Bron: NOS)


151 REACTIES

 1. Elines Nirk, Als men over racisme praat dan moet men hun handen in eigen boezem steken. Suriname preekt dat ze een vredelievend land is maar racisme , bedreigingen, moorden, roven, verwondingen, sex met kinderen etc viert hoogtij.
  Ik hoop dat ze DDB oppakken in ZA en oplsuiten. Weg met de moordenaar.


  Maak melding

 2. Ik vind dat de andere partijen ook Kamervragen moeten stellen aan Rutte om deze CRIMINEEL op Zuid-Afrikaanse bodem te laten arresteren om zijn Verdiende Straf in de BIJMERBAJES uit te zitten.

  Deze CRIMINEEL staat toch niet boven de NEDERLANDSE WET??Gaat deze CRIMINEEL Koning Alexander de handen schudden??

  DE AMERIKANEN HADDEN DEZE CRIMINEEL GEGARANDEERD OPGEPAKT, ALS IN HIJ IN DE VS WAS VEROORDEELD!!!

  Nederland moet in actie komen deze CRIMINEEL die zich onaantastbaar waant!!!!!


  Maak melding

 3. wilt meneer wilders dan ook even uitleggen op grond waarvan en hoe de bewijslast tegen mr bouta tot stand is gekomen.
  ik vind dat ze de rechtszaak tegen mr bouterse echt over moeten doen.
  met het bewijs dat er nu is tegen mr bouta word hij niet veroordeeld.
  een getuige die aanwijsbaar liegt is geen betrouwbare getuige.
  voor alle andere tenlaste gelegde verdenkingen is bouta vrj gesproken.
  hij is voor een zaak veroordeeld op ondeugdelijke gronden en met ondeugdelijk bewijs material.


  Maak melding

 4. Wees realistisch dames en heren. De Hollanders hebben nooit ballen getoond. En Hollanders van PvdA huizen hebben nooit ballen gehad. Timmermans is een product van de PvdA. Vergeet maar die ballen.
  Bouta is dankzij de laffe politiek die de Nederlanders hebben gevoerd groot geworden. En er is al afstemming geweest met Timmermans over het afreizen van onze grote LIJDER. Het is dat we de Amerikanen nog hebben. Die moeten steeds de kastanjes uit het vuur halen.
  Als het aan Timmermans ligt, dan is de leus: Criminelen aller landen verenigd u in Zuid-Afrika.
  Hollanders tonen alleen veel ballen tegen asielzoekers of als ze je financieel moeten leeg plukken vanwege boetes of zo. Daar zijn ze goed in. Verder forget het.


  Maak melding

 5. Het zou een heel mooi gebaar zijn als men tijdens de begrafenis van zo’n groot man, de twee grootste schoften uit de Surinaamse en de Nederlandse politiek, de ene met zijn paarse hemd en de andere met zijn gebleekte haardos, samen zou opsluiten in de smerigste cel op Robbeneiland. Het niveau van de politiekvoering zou in beide landen meteen op heel veel punten vooruitgaan.


  Maak melding

 6. Ik vind het ongepast dat Timmermans naar de plechtigheid van Madiba gaat. Die gast poseerde vorige week nog met zwartepieten en plaatste die foto trots op zijn facebook pagina.

  Dit geeft al aan dat die racist Timmermans niets te zoeken heeft in ZA, want hij is vertegenwoordiger van het Nederlands racisme en kolonialisme dat zich in Zuid Afrika als apartheid manifesteerde.


  Maak melding

 7. Maak je geen zorgen om Willempie. Hij kan goed overweg met twijfelachtige figuren. Schoonpappa is een voorbeeld. Timmermannz is een typische salon socialist die – toen macht in het vooruitzicht kwam – de ideologie van de partij verraadde. To hell with the poor, zal hij wel gedacht hebben. Wilderz is helemaal een lachertje. Wel een gevaarlijke. Naar recent bleek, maakte hij al liegende een minister voor leugenaar uit, aldus de liegkunst naar grotrere hoogten stuwend.
  Olland is een op hol geslagen land geworden waarin de wormen uit de hollen van diverse lieden zijn gekropen en zelfs in het openbaar mogen spreken. It’s raining filth in Olland.


  Maak melding

 8. Iedereen denkt natuurlijk dat Wilderz alleen tgen de fundamentalistische Islam is, maar iedereen in Holland, waaonder erg veel Hindoestanen, vergeten dat hij een racist pur sang is. Wilderz zet met het zelfde gemak eigenhandig alle Hindoestanen het land uit als de fundamentalistische Maroks en Turks. Hindoestanen moeten niet leven in de droom dat omdat de, zich blond vermommende shapeshifter, tegen de Islamfundamentalisme is, hij daarom pro Hindoestanen is. Voor hem zijn ze allebei hetzelfde: ongewenst in Neerland.


  Maak melding

 9. Jesse het punt is dat vele leesgasten dat wildertje niet goed doornemen Het is een van die losgeslagen vvd ertjes die het nooit nauw nemen met de donkere nederlanders Hopenlijk heeft hij voor voor het verblijf vergunninkje van het wijvie gezorgd.STOF TOT ONDERZOEKEN>>>>IS HET NIET.Kunnen we er dan direct voor zorgen dat hij het bekkie dicht doet1111


  Maak melding

 10. Jongens laten we niet kortzichtig worden en landen, generaal afschilderen als rasisten.
  Dit is kleingeestig denken;)

  Surinamers, in Suriname; waarom is een man, met deze achtergrond, überhaupt jullie president?
  Is dat niet vragen om moeilijkheden? Of het crieeren van een afgrond?

  Ik begrijp het echt niet, echt niet.
  Ik zelf, als Surinamer, wonende in meedelend, schaam me daar toch wel diep voor.
  Sorry.


  Maak melding

 11. PVV heeft geen recht van spreken en mag voor mijn paart bij het grofvuil gedumpt worden.
  Een partij die geen waarde of meer waarde heeft hoort niet thuis in deze samenleving.

  Geert Wilders is een gestoorde mislukkeling die kleurlingen haat en discrimineert.
  Hij hoort thuis in Robbeneiland en liefst in een grot dumpen waar hij nooit meer het daglicht mag zien.


  Maak melding

 12. @ Basmatie

  Drugsvonnis is Nederlands vonnis volgens Ned recht bewijs geleverd en veroordeeld, de mede-coupplegers van Bouta.

  Hou je bij Surinam, 8 december- en Moiwana-bewijslast is overweldigend. Pres is zelfs bang om te verschijnen.

  Het 8 december-vonnis komt heel binnenkort, dan kan je doorbabbelen over geringe bewijslast !

  De NEP-Amnestiewet is trouwens vorige week door de OAS- leiding naar de prullenbak verwezen !

  Het constitutioneel hof, gevuld met NDP-niet-juristen komt ook niet van de grond. Het wordt internationaal en nationaal een lachertje ! Niet-juristen/leken die de Surinaamse rechter aanwijzingen/opdrachten moeten geven.

  Inter-amerikaanse hof vd mensenrechten o priti Bouta sking !


  Maak melding

 13. Timmermans, heeft misschien wel de ballen maar hij is niet gek en naïef. Nederland heeft zich namelijk
  gecomitteerd aan de de Verdragen van Wenen waarin de onschendbaarheid van diplomaten en staatshoofden is opgenomen.
  Dat houdt dus in dat Nederland Het Verdrag van Wenen geeft geratificeerd. Nederland en ook en ook Zuid Afrika hebben dus bovengenoemd Verdrag dus officieel erkend en bekrachtigd.

  Diplomatieke onschendbaarheid is een bij internationaal recht geregelde bescherming tegen rechtsvervolging voor diplomaten, buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders, ministers van Buitenlandse Zaken -tijdens de periode waarin zij die functie uitoefenen – en bij uitbreiding bepaalde ambtenaren van internationale organisaties. Deze bescherming heeft alles te maken met de bijzondere aard van hun functie. De belangrijkste bedoeling is om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren.

  En wat het nog ingewikkelder maakt voor Nederland:
  Bouterse is veroordeeld als gewone burger en niet tijdens zijn presidenstschap. Stel dat Bouterse wel tijdens zijn presidentschap was veroordeeld dan was nog wel enige kans om hem te laten arresteren. Want inderdaad, dat is wel eerder gebeurd met andere presidenten van andere landen.
  Maar dan ging het om misstanden van die presidenten die ze tijdens hun presidentschap hadden gepleegd.

  Hoe graag wij dat ook zouden willen ik vrees dat Bouterse alleen gearresteerd kan worden nadat hij geen president meer is en weer een ‘gewone burger’ is.
  Alle zogenaamde wijsheden ten spijt op dit forum.

  Minister Timmermans zal dus niet zo naïef zijn om een verzoek in te dienen om arrestatie bij Zuid Afrika terwijl hij bij voorbaat al weet dat dit verzoek geen kans van slagen heeft. Het zou Nederland international alleen maar gezichtsverlies opleveren. En dat is iets waar Nederland en zeker niet minister Timmermans op zit te wachten.

  Dat Bouterse in Zuid Afrika wordt gearresteerd is voor velen misschien een hoop en een wens(inclusief Wilders) maar dat is niet zeer realistisch.

  Het zal voor sommigen misschien miet prettig overkomen maar Bouterse zal na de begrafenis van Mandela gewoon weer op Surinaams grondgebied wandelen zonder dat hem 1 haar zal worden gekrenkt. ( o, hij heeft geen haar sorry)

  Dat er op dit forum nu een discussie ontbrandt over het wel of niet gearresteerd worden van Bouterse is mooi en waar.
  Maar het zal jammergenoeg alleen een discussie blijven en geen werkelijkheid.
  Voor mensen die de hoop en wens hebben zal het dus een grote teleurstelling worden.


  Maak melding

 14. Debora het zij zo! Alleen moeten eerdere kiezers ook gaan inzien dat ze hun stem niet geven aan een hol vat.Die klinken meestal het hardst.Hij voegt niets toe aan de discussie,s komt bij mij over als het ontevreden jongetje uit de bolkenstein klas .


  Maak melding

 15. Wilders heeft niks geleerd van Nelson Mandela.
  De begrafenis van Nelson Mandela is niet de gelegenheid om mensen te arresteren , hoe slecht ze ook zijn.

  En ik weet 100% zeker,President Zuma zal dat niet toelaten.

  Hoe dom kan een mens zijn……


  Maak melding

 16. meneer srafu
  ik heb jaren in ned gewoond en heb meerdere rechtszaken bijgewoond waarbij ik voor 100% weet dat er met de bewijslast gerommeld is.
  ik heb geen problemen met welke veroordeling dan ook mits het op de juiste manier gebeurt en met deugdelijk bewijs.
  gaat u naar google en tikt u bijv: baybassin .
  of meer recent het passage proces.
  de lijst met mensen die veroordeeld zijn dmv gemanipuleerd bewijs is enorm.
  zelfs surinamers krijgen betaald om onder ede te liegen waaronder hesdy balker en Gerald telgt.
  allebei zitten in een getuige beschermings programma van Nederland als dank voor het aantoonbaar liegen.
  die veroordeling van bouta draagt datzelfde luchtje.


  Maak melding

 17. meneer srafu
  laten we doen alsof ddb voor de verandering democratisch gekozen is.
  het is belachelijk om ddb 30 jaar na de Decemberkwestie te gaan vervolgen op het moment dat hij democratisch aan de macht is gekomen.
  dit is tactisch gezien uitermate stom omdat ddb op het toppunt van zijn macht is.
  ten 2e is het een blammage voor de pres en voor het volk van su als hij word veroordeeld.
  men kon toch eerder over zijn gegaan tot vervolging ?
  waarom 30 jaar wachten ?
  er is op dit moment geen rechter die ddb gaat veroordelen,
  mocht hij schuldig zijn .
  denk je dat als bouta schuldig word bevonden dat hij zich gaat aanmelden in boma ?
  bouta is en blijft een militair met een grote aanhang.
  ik weet niet of het wel zo slim is om ddb voor de surinaamse rechter te brengen.


  Maak melding

 18. Vind het juist ongepast om uit zo’n moment zoiets te vragen van een land die in rouw is die pas de grootste leider ooit van het land verloren heeft.

  Om misbruik te maken van van zo’n gelegenheid zou respectloosheid zijn!!
  Het is verdorie een begrafenis van een man die lef had en respect heeft afgedwongen in de wereld.


  Maak melding

 19. 08 dec. 2013

  Houd toch op met het dom gedoe. Er zijn internationale verdragen op het gebied van het beschermen van een staatshoofd en zelf Nederland kan daaraan niet tornen.

  Waarom zou Alexander niet naast Bouterse kunnen staan, terwijl dezelfde Alexander als koning der Nederlanden wel Maduro, president van Venezuela, volgens de westerse pers de onderdrukker van van bevolking, zo innig een hand gaf.

  De PVV speelt alleen maar op de sentimenten van de kiezers
  binnen de groep van Surineds,en zeker van Den Haag, en hoopt zo in maart 2014 stemmen te winnen.

  Maar Srika heeft de PVV niet nodig om minpunten te winnen.
  Die worden toch al gegeven.
  Srika


  Maak melding

 20. Er lopen veel mensen in Zuid Afrika rond die kilo’s boter op hun hoofd hebben. Deze Mandela deze man zou al heilig verklaard worden als hij onder een ander geloof geboren was. Hij is 95 aar geworden. Hij heeft 35 jaar in de gevangenis gezeten. Van de rest is een deel zijn jeugd zeg maar 18 jaar. De rest 42 jaar was studeren strijden vluchten en af en toe mooie momenten.

  En toch was hij de verzoener. Ik moet denken aan een interview van hem toen hij een antwoord moest geven wat hij voelde dat hij niet naar de begrafenis van zijn kind mocht gaan tijdens de gevangenis periode. Hij zei ”it was frustrating” meer niet. Ook mocht hij niet naar de begrafenis van zijn moeder.

  Hij was groot ondanks al die ellende, hij was van een koninklijke familie en hij was koning en altijd koninklijk. Geen profiteur, geen zelfzuchtige maar een groot mens. Een tweede Mandela zal er niet zijn.

  En surinamers let goed op, niemand en ook niemand gaat ons land helpen. Wij hebben invloed op de samenwerking die wij willen. Wij moeten bouwen op eigen kracht.


  Maak melding

 21. ik ben tegen de stemming ddb, nl nps.
  maar hij is pres van sme, en elke smer zou zijn pres moeten steunen ook in het belang van het land. dat hij naar de begraffenis van nNelson Madela gaat en Suriname daarbij vertegenwoordigd zouden we voolbeeldig moeten vinden.


  Maak melding

 22. Waarom moet er smet worden gesmeerd op het eerbetoon aan Mandela ? Ten eerste heb ik liever dat Desi thuisblijft, want wat heeft hij daar nou aan toe te voegen? Laat hem condoleance registers tekenen voor mijn part, maar dan wel in Parbo. Ten tweede weet heel Nederland dat die Pvv-ers zo opportuun zijn als wat. Ze hebben helemaal geen belangstelling voor Desi, maar nu de USA een daad gesteld heeft inzake Dino, moeten zij de begrafenis van Mandela voor eigen gewin gaan gebruiken. Wat een zielige vertoning. Zo laag heb ik ze nog nooit gehoord, maar wat wil je met een leider als die peroxide figuur. Hij heeft een hekel aan buitenlanders, is by the way zelf ook een, nl. Indo. Hij maakt zijn volk te schande. ik hoop dat de politiek ze gauw weer terugfluit. Mandela verdient respect, hij was een man met karakter. Handen af van zijn herinnering.


  Maak melding

 23. – DDB was de onderdrukker, Mandela was een onderdrukte.
  – DDB is een moordenaar, Mandela een icoon tegen onderdrukking
  – DDB was gewelddadig, Mandela was geweldloos etc. etc.

  DDB beledigt wijlen Mandela door zijn poten daar te trappen, die hypocriet.


  Maak melding

 24. Laat die hufter en debiele racist Wilders eerst weten,dat hoeveel witte hollanders de zd Afrikaanse oer bewoners gedood hebben.Wie heeft de Apartheid daar gebracht? Deze zelfde Hollandse plunderaars en boeven. Weet deze randdebiele en racist Wilders dat niet.Laat deze engerd eerst weten,dat Zd Afrika een democratisch land is.Daarom mag een democratisch gekozen President van Suriname dhr DDB normaal dat land bezoeken bij zo,n bijzonder geval.


  Maak melding

 25. Deze Geert Wilders wil slim spelen en denkt dat wanneer de Coalitie Regering van NL vriendschap sluit met SU/DDB hij in de toekomst geen kans krijgt om in de macht centrum te komen en daarom is hij bezig met sabotage plegen.
  Deze sluwe plannen van G.W moet de coalitie Regering van NL inzien en hem keihard corrigeren.
  De Pres DDB had in het verleden zoveel landen bezoekt zoals USA, Venezuela, China etc. etc. en waar was toen G.W.
  Dus G.W weet bliksemgoed dat er nu vorderingen plaats vinden voor herstel relatie tussen SU en NL en hij is bang voor zijn politieke zetels verlies in de toekomst.


  Maak melding

 26. En dan nog durven beweren dat hij, crimineel DDB is geinspireerd is door Mandela! Kan het nog gekker????????????

  Laffe moordenaar en drugsbaas DDB wordt nu echt paranoia.


  Maak melding

 27. Als ze nu echt eens ballen hadden in Suriname , en Bouterse gewoon eens aanpakten, en niet zo als gebeurt eens in de vertragings actie’s trapten van de verdediging van Bouterse, was deze hele discusie niet nodig, wat is het, bang voor repressailles van het paarse gepeupel, of is het gewoon makkelijker anderen de kooltjes uit het vuur te laten halen?, wie het weet mag het zeggen


  Maak melding

 28. De PVV heeft zich nimmer met Surinaamse kwesties ingelaten! De hamvraag is waarom nu opeens wel?

  Bovendien is de uitlating van Wilders dat het ongepast is als koning Willem-Alexander samen met Bouterse aanwezig zou zijn bij welke plechtigheid dan ook slap gelul!
  De PVV en met name Geert Wilders is een anti royalistische partij in haar kern.

  Nederland gaat dan ook helemaal niets doen!

  De uitlatingen van Wilders zijn niets anders dan een maskerade en zand strooien in de ogen van mensen om de werkelijke problemen te doen verhullen, namelijk de dictatoriale wijze waarop de eenmanspartij PVV geleid word en de extreem rechtse anti-semitische kant die de partij opgaat met haar diverse allianties met extreem rechtse Europese partijen zoals het Front Nationale, de FPO, het Vlaams Belang, de Dansk Folkeparti etc, etc.

  De PVV kreeg in het verleden subsidies van joods Amerikaanse organisaties, die zijn inmiddels ook gestopt.


  Maak melding

 29. Alleen maar bla,bla, Als Nederland deze grote fout zal maken om Bouterse te arresteren, dan voorzie ik onheil in Ned. er wonen niet alleen maar Anti Bouterse in Ned. maar ook Pro Bouterse onder de Surinamers.


  Maak melding

 30. Alla deng dagoes aanhangers van die yorka,hij poept en plast al alle kleuren in de peperdure pampers,ook loopt hij al mank met Jicht,deng bakra tak voor de schut zetten op de airport van Afrika dan gaat het ook gebeuren voorlopig 11 jari voor drugs uitzitten in een koepelgevangenis in Holland!en daarna ja ja….komt nog mee….r.Het wordt ekt kannel…
  De demomen zijn ook moe van hem!OOM NAMESH SHIVA.


  Maak melding

 31. @Hans,dit krijg je van een samenleving
  dat geschoeid is op corruptie,geregel en oneerlijkheid.
  Niemand durft te zeggen waar het opstaat,bang voor zijn/haar karrige of vette boterham,
  daarnaast hebben veel Surinamers weinig of geen besef van wat er eingelijk heeft plaats gevonden op 8December.De democratische geest moet nog bij een heleboel Surinamers uit de fles.Zie maar op welke wijze de tegestanders van hun baas worden bejegend het woord baas zegt al genoeg.


  Maak melding

 32. @srudati

  Nee hoor, ik zou het heerlijk vinden als ik naar zijn boeien en bange gezicht kon kijken, maar ms kan beter amerika of interpol dat doen. Daar heb je dan wel weer gelijk in.


  Maak melding

 33. De premier van Israël heeft afgezegd.
  De reis naar Zuid Afrika kost 1,5 miljoen euro.

  Suriname is stinkend rijk dus Bouterse gaat met een grote deputatie.
  Denk maar wat je er van vindt.


  Maak melding

 34. Hans,

  Nederland heeft Bouterse in 1999 bij verstek veroordeeld. Het was/is dan ook de taak van Nederland om alles in het werk te stellen om deze veroordeling ook gestalte te geven. Die verantwoordelijkheid ligt bij Nederland en niet bij Suriname en haar bevolking.
  Wat heeft Nederland sinds 1999 gedaan om Bouterse daadwerkelijk achter de tralies te krijgen????
  Ver voordat Bouterse president werd (hij was toen een gewone burger) had hij het lef om naar Brazilië af te reizen. Mooie gelegenheid voor Nederland om hem dan in de kraag te laten vaten. Zou je denken.
  Dus mooi niet! De toenmalige ministers Sorgdrager en van Mierlo hadden niet de dilomatieke moed om een verzoek bij Brazilië in te dienen om Bouterse te arresteren omdat ze bang waren dat Brazilië niet aan dit verzoek tegemoet zou komen. Nederland heeft Bouterse dus toen gewoon ‘laten lopen’.
  Daarna heeft Nederland geen enkele moeite meer gedaan om Bouterse, vanwege die veroordeling in Nederland, op te laten pakken.
  Jij beweert dat het ‘gewoon makkelijker is om anderen de kooltjes uit het vuur te laten halen’.
  Ik ben het daar 100% met je eens; het is Nederland die Bouterse bij verstek heeft veroordeeld. Het is dus ook de taak van Nederland om Bouterse op te laten te pakken en niet de taak van de Surinaamse (paarse) gepeupel.

  Surinamers bepalen zelf wie ze tot president van hun land kiezen. Wij, die hier in Nederland wonen, wij die zo graag hun neus steken in binnenlandse aangelegenheden van andere landen, zouden natuurlijk graag willen dat de Surinaamse bevolking voor een ander president had gekozen.

  Ja! Bouterse heeft een besmet verleden. Ja! Bouterse is door Nederland bij verstek veroordeeld.
  Maar nogmaals, Suriname is een soevereine staat en het is de Surinaamse bevolking die bepaalt wie president van hun land wordt. Paarse gepeupel of niet!


  Maak melding

 35. @ tedje

  Ariel Sharon ligt al 7 jaar in coma,die killer met zijn kunstgebit{ook somo} kan met de aller grootste deputatie aankomen in Zuid Afrika,het zou ook beter zijn.Hoe meer klasse van zoogdieren hoe beter voor de Freedom van SU.


  Maak melding

 36. Winnie wat dat punt betreft over die uitleveringverzoek wat van Mierlo aan Brazilie had moeten doen, heb je volkomen gelijk, daar heb ik me toen ook mateloos aan geergergd, en zijn toen ook protesten richting regering gegaan via mijn partij, alleen ik kan mij niet herinneren dat Bouterse die mensen op 8 december in Nederland heeft vermoord, dat was volgens mij toch echt in fort Zeelandia gebeurt. En die reactie van jou is nu net wat ik bedoel, gewoon weer afwachten wat doen anderen, hoef je toch zelf niets te doen, Bouterse is nu op dit moment het probleem in Suriname, en hoelang is dat proces nu al niet aan de gang, sterker nog hoe lang heeft het niet geduurd, voordat er aan begonnen is, het was al zo wat verjaard en onder druk van buitenaf werd er uiteindelijk aan begonnen, er zullen vast wel weer argumenten komen waarom het allemaal zo gelopen is, want ik moet toegeven dat in uitvluchten en smoesjes Surinamers, je mag het ook argumenteren noemen, in het algemeen goed zijn, moet ook wel als je slecht tegen de confrontatie kunt.


  Maak melding

 37. @Winnie,

  Mensen zoals Hans willen zich doen overkomen als DE redder van Suriname. Maar intussen zitten ze te denken hoe moet ik verder in mijn leven.
  Ze hebben niets te doen met hun luxe leven hier in Nederland dus gaan ze uit verveling hun neus in andermans zaak stoppen.

  Ze zijn gewend en kunnen het niet laten om hun lange neus in andermans achterwerk te stoppen.
  Dom dat ze zijn gaan ze ook hier te werk.

  In een ander onderwerp kwam hij zich voordoen als of hij God zelve was, bij SP werken, vakbondslid, OR.
  lid van en werken bij SP kan een ieder, vakbondslid kan een ieder zijn. Aangezien hij vakbondslid is wil hij anderen doen geloven dat hij vakbondsman is. Lid zijn van een vakbond is iets anders dan een vakbondsman. Bij OR(ondernemingsraad)werken betekend voor de werknemers opkomen en ze niet de laan laten uitsturen.

  Hans jij wilt doen overkomen als een profeet. Maar intussen …..
  Boy ga je bezig houden met andere zaken dan met een moordenaar. Hij is een moordenaar met graad.
  Velen hadden gedacht dat hij, de moordenaar, zou buigen voor. Ondanks alles blijft hij op beide benen staan en dat doet onwijs pijn bij velen.

  Die man is gewoonweg jullie TERRIBLE NIGHTMARE.

  Is het misschien dat je onder tafel toch goed betaald krijgt van Waterkant om je nonsens samen met je maatjes hier te uiten? Want daar ruikt het sterk naar.

  Verveeld het jullie niet om alsmaar je tijd te verdoen met één(1) onderwerp? Overal hetzelfde. Jullie zijn 1-tonig geraakt, zelfde liedje. PFFFF. Draai nou een ander liedje.


  Maak melding

 38. Allen,

  Ben niet Pro of Anti Bouters.
  Waarom zegt de PVV hier in Nederland niet om F.W. Klerk op te pakken die verantwoordelijke is voor meer dan 10.000 zwarte mensen in Afrika.
  Wang wit mang ou tang wang wit mang.


  Maak melding

 39. De PVV wilt zoveel, maar wat komt uit hun handen? Tot nu toe helemaal niets.
  Wat denkt blondje wel? Die man is gewoon een ziek ding in zijn hoofd.
  Ik zou hem adviseren om niet te veel van dat rotzooi te gebruiken om blond te worden.
  Smerige leugenaar en nog steeds heeft men hem niet door. Hitler is weer terug, want zo heeft hij het volk kunnen paaien om zijn slag te slaan.

  Het zit ze heel diep in de genen om zich met andermans zaken in te laten.

  De brave jongen van de klas lopen spelen maar intussen je zelf voor kak zetten.


  Maak melding

 40. Wat Bouta in het verleden heeft gedaan is niet goed te praten. Maar hij probeert nu wat menselijker te zijn.

  Maar die racist Wilders ze moeten hem op sluiten in een Surinaamse cel. Zodat al die criminelen hem pakken van achteren. Dan piept hij de volgende keer helemaal niet meer.


  Maak melding

 41. Kan de pvv de crisis in eigen land gaan oplossen want je heb geen respect voor een andermans zijn begrafenis. Alleen Nederland wilt weer de show stelen kortom geen respect voor de blackpower !! I hope south Afrika say NO !!


  Maak melding

 42. @Eerlijk,

  Gaat never gebeuren, gaan ze nooit van hun leven roepen, omdat wat zij doen mag en als een ander het in zijn hoofd haalt dan ben je meteen een moordenaar of drugsbaron.
  Zolang zijn soort vermoord, Zuid-Afrika, mag het en niemand hoeft de gevangenis in. Maar als het een andere huidskleur is dan moeten ze in de gevangenis verdwijnen.
  Kijk naar hoe ze zwarte ex-presidenten in de gevangenis in Scheveningen laten indraaien.
  Laat mij zien wanneer een Blanke ex-president is opgepakt en hier in de gevangenis is verdwenen?

  Verwoerd, Botha en De Klerk zijn allemaal Hollanders die in Zuid-Afrika de baas zijn komen spelen. Met duizenden doden op hun geweten, of ze geweten hebben. Heeft de Nederlandse regering OOIT werk van gemaakt om zijn eigen mensen, hun eigen moordenaars te laten vervolgen. NEE zal nooit gebeuren.
  Heeft Nederland OOIT aan de strafhof te Den Haag gevraagd om één(1) van deze massamoordenaar te vervolgen? NEE NEVER NOOIT.
  Zij hebben het recht om zwartjes af te schieten als groot wild. Daar kicken ze op. Maar als een ander het waagt om 15 moorden in Suriname te plegen, dan is dit de grootste misdaad in de mensheid. Maar duizenden zwartjes afschieten dat is voor hen normaal en is dat geen misdaad tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 43. Rivaldo;

  Dat is inderdaad een optie; maar misschien wil meer!
  want een Surinaamse banaan, is de lekkerste op deze wereld
  een tropische verassing.Yu sabi tog,once a Black, always
  you wants a Black.


  Maak melding

 44. Als Wilders in Zuid Afrika zou wonen zou hij waarschijnlijk leider van de Afrikaner Partij zijn.
  Een racistische partij die Zuid Afrika voor de blanken wil claimen.
  -Wilders iemand die de islam wil uitroeien
  -Wilders die vindt dat Nederlander alleen voor nederlanders moet zijn
  -Wilders die vindt dat Nederland uit de EU moet stappen

  Uitspraken die uit de mond komen van iemand die niet geheel met beide benen op de grond staat en die extreme en onuitvoerbare ideëen heeft.
  Een man die een vurige voorstander is voor het opheffen van het Koninghuis en dus het koninsghuis totaal niet serieus neemt.
  En plotseling vindt hij nu dat het ongepast is als koning Willem-Alexander samen met Bouterse aanwezig zou zijn bij welke plechtigheid dan ook ???
  Deze man is zo hypocriet als de pest.

  Hoe serieus moet je deze racist nou nemen.

  Wilders, weet net als u en ik dat het laten arresteren
  van Bouterse in zijn geheel niet haalbaar is, vanwege de diplomatike onschendbaarheid van Bouterse.

  Maar goed, die man heeft nu weer de aandacht en de schijnwerpers staan op hem gericht.
  En dat is het enige wat voor Wilders van belang is.

  en dan nog hebben sommigen een sterke geloof in hem..


  Maak melding

 45. Wilders heeft gelijk.Een Moordenaar Mag niet naar een begrafenis van een Mens die wereldwijd goed heeft gedaan. Dus die Di Di Bri moet opgepakt worden .en opgehangen worden A MA- KAUL:-)


  Maak melding

 46. linksom of rechtsom…straks slaat Dinootje door voor strafvermindering en dan komen de yankees hem wel halen.
  Ratten als Saddam/Khadaffi/Ceaucescu/Bouterse ontlopen hun straf niet.


  Maak melding

 47. Surinamers,Zuid Afrikanen,Indonesiers, Antillianen en vele anderen zijn allen slachtoffers geweest van het Kolonialisme en racistisch verleden van het Koninkrijk der Nederlanden.
  Denkt Wilders echt dat de leiders van Zuid Afrika een ander persoon die ook slachtoffer is geweest van kolonialisme en racisme, zal oppakken en uitleveren aan Nederland?
  Suriname was ook een soort apartheids experiment, vandaar dat elke bevolkingsgroep in SU zijn eigen politieke partij had en tegen elkaar werden uitgespeeld, tot de dag van vandaag!
  Widers zou het openbaar ministerie in Nederland moeten vragen, om de vele oud politie agenten die in Zuid Afrika een bloedbad onder de schoolkinderen in Soweto aanrichten en voor de val van het Apartheidsregime, de wijk naar Nederland namen, op te pakken en te vervolgen wegens misdaden tegen de menselijkheid.
  Want vandaag de dag lopen velen vrij rond in Nederland, vooral in Almere en Lelystad.


  Maak melding

 48. Hans,

  Dank voor jouw reactie.
  Ik ben content dat we op bepaalde punten op een lijn
  zitten.

  Maar ik moet toch het volgende kwijt.
  Hans, je geeft het zelf aan he? Bouterse is een probleem in Suriname. Ligt het niet aan de Surinaamse bevolking om
  dit probleem te tacklelen dan ? Waarom moeten wij Nederlanders ons dan weer daarmee bemoeien?
  Hans, heb jij als Nederlander last van dat Bouterse president van Suriname is? Ik zou denken van niet.

  Het surinaamse electoraat heeft in 2010 op een dusdanige manier hun stem uitgebracht dat het heeft kunnen gebeuren dat Bouterse president van Suriname kon worden. Wat hebben wij Nederlanders dan daar mee te maken? Nogmaals, Bouterse heeft een besmet verleden. Uiteraard.
  Maar dat weten de Surinamers zelf ook wel. En kennelijk
  zijn de surinamers zelf daar content mee. Ik zie namelijk geen massale betogingen tegen Bouterse in Suriname.
  En heeft de Surinaamse bevolking de Nederlandse bevolking gevraagd om zich met deze kwestie te bemoeien?
  Dat opgeheven vingertje hoort nou eenmaal tot onze traditie.
  De bemoeizucht van de Nederlanders is uit eigen beweging
  en omdat we denken dat wij vromer zijn dan de paus zelf.

  Suriname staat te boek bij Nederland als een bananenrepubliek en schurkenstaat. Vanwaar die bemoeizucht van Nederland in binnenlandse aangelegenheden
  van Suriname dan? Laat die bananerepubliek en schurkenstaat dan ook haar eigen problemen oplossen!


  Maak melding

 49. Henk,

  Niemand uitloopt zijn straf. Dus ook jij zal ooit in het hellevuur verbranden. Dat is het lot van moordenaars, criminelen en racisten zolas jij.


  Maak melding

 50. Misschien pakken de Amerikanen hem wel op.

  Zie onderstand artikel in de Ware Tijd

  quote

  Spong: president derde verdachte drugszaak Dino

  09/12/2013 01:59

  Preet Bharara, de Amerikaanse openbare aanklager in de zaak tegen Dino Bouterse, houdt een belangrijke troef achter de hand. Er is een derde verdachte in deze zaak en die is in Suriname woonachtig. Hoewel hij hem niet bij naam noemde, indiceerde strafrechtadvocaat Gerard Spong dat die derde verdachte Desi Bouterse is.

  Bij de herdenking van 31 jaar Decembermoorden zondag in de Mozes en Aaronkerk in Amsterdam zei Spong dat 2014 een spannend jaar beloofd te worden. Over acht weken start het strafproces tegen Dino Bouterse in de Verenigde Staten. In Suriname wordt er volgens hem flink gespeculeerd over die derde verdachte en laat Desi Bouterse zich intussen flink juridisch adviseren over zijn immuniteit als president. Dat hij toch een risico neemt om naar de begrafenis van Nelson Mandela in Zuid Afrika te gaan, is volgens Spong mogelijk verklaarbaar.

  Bouterse zou mogelijk samen reizen in een vliegtuig met de president van Brazilië. De relatie tussen Brazilië en de VS is op dit moment vertroebeld en zou Bouterse dan daarvan gebruik kunnen maken om niet gearresteerd te worden.

  Spong ziet het liefst Bouterse in de Surinaamse cel belanden. Maar een celstraf in de Amerikaanse gevangenis kan ook maken dat de krijgsraad het Decemberstrafproces voortzet en dat Bouterse dan na berechting ook een straf in Suriname uit te zitten heeft.

  unquote

  Bron: de Ware Tijd


  Maak melding

 51. Michael,

  Spong ziet wat betreft Bouterse elk jaar weer als een belangrijk jaar. Spong is natuurlijk geen goeie vriendjes
  met Bouterse. Spong kan dus moelijk aankondigen dat Bouterse op basis van zijn diplomatieke onschendbaarheid helemaal niet gearresteerd kan worden.

  Bovendien hebben we totaal niks aan speculaties.
  Misschien is de 3e verdachte wel Santhoki. Met speculaties kan je elk naam invullen bij die 3e verdachte. Inderdaad dus ook die naam van Bouterse of santhoki.
  Speculatie wil zeggen dat je met namen kunt speculeren.
  speculeren= fantaseren


  Maak melding

 52. sorry het moet natuurlijk zijn;

  Henk,

  Niemand ontloopt zijn straf. Dus ook jij zal ooit in het hellevuur verbranden. Dat is het lot van moordenaars, criminelen en ook racisten zoals jij.


  Maak melding

 53. Winnie, waarom ik mij druk maak om wat er in Suriname is wel het volgende, mijn hele schoonfamilie, woont en werkt in Suriname en met name mijn schoonouders, en gunnen hun gewoon het beste, hebben op een negetieve manier behoorlijk last gehad van de periode’s Bouterse en een stuk eigenbelang, mijn vrouw en ik hebben al een dikke 10 jaar een kleine woning in Suriname waar we jaarlijks onze vakanties doorbrengen en over een paar jaar defenitief na toe gaan om daar van ons pensioen te genieten, volgens mij hebik voldoende redenen om me druk te maken over het wel en wee van Suriname, en wat er op het moment in Su aan de hand is kan ik beslist niet als iets positiefs zien


  Maak melding

 54. @Kwasbita,

  Het getuigd van jouw domme en achterlijke bekrompen hersenen.

  Obama gaat er heen en neemt mee de MASSAMOORDENAAR ‘G. Bush’ mee.
  Ook in Zuid-Afrika kunnen ze dan meteen De Klerk meenemen.
  De eerste moordenaar Bush heeft eigen handig voor gezorgd dat er dagelijks zoveel doden in Irak valt. Waar heeft hij het voor gedaan? Denk je dat hij zo begaan was met het Iraakse volk? Als je dat denkt dan kan ik zeggen jongen open je ogen.
  De Klerk en zijn voorgangers Verwoerd en Botha, zijn de massamoordenaars in Zuid-Afrika.
  De Klerk is de enige die nog leeft, kunnen ze meteen als Willem Alexander terug vliegt in de vrachtruimte samen met Bouterse mee vliegen.

  Dan praat je over eerlijkheid. Maar zolang alleen de zwarte moordenaars worden opgespoord en de Blanke uitschot/moordenaars rond mogen lopen dan wie wilt wie voor de gek komen houden?


  Maak melding

 55. @Hans,

  O.k. jij hebt dus een persoonlijk belang. Daar kan ik mij nog iets bij voorstellen. Maar dan nog ben jij niet degene die kan bepalen wie de Surinaamse bevolking als haar president kiest. Jij hebt een eigen perceptie over Suriname wat dus niet echt positief is begrijp ik.
  Maar ik ken ook mensen die in Nederland wonen en ook een
  familienband hebbben in Suriname maar wel positief zijn.

  Hans, het is een kwestie van perceptie. Jouw perceptie is
  niet de perceptie van een ander en omgekeerd.
  Gelukkig maar.


  Maak melding

 56. Mandela draait zich om in zijn graf als een drugsdealer/moordenaar zijn respect komt betuigen.

  Mandela en Bouterse zijn 2 volkomen tegenpolen.

  Alles wat Mandela is, is Bougterse juist niet.

  1) integer
  2) gerespecteerd
  3) stelt landsbelang boven eigen belang
  4) vergevingsgezind
  5) geweldloos
  6) respect voor de wet
  7) niet corrupt
  8) geschoold
  9) moreel overwicht
  10) geen bloed aan zijn handen…..

  Moet ik nog doorgaan…


  Maak melding

 57. Natuurlijk moet de crimineel en moordenaar Bouterse aangehouden en uitgeleverd worden. Maar wat de PVV hier roept, past helemaal bij de gelegenheidspolitiek die deze partij bedrijft. Bouterse was niet zo lang geleden op bezoek in China. Waarom heeft de PVV dat toen niet geroepen? Neen, want China is een te belangrijke handelspartner voor NL. En waarom vraagt de PVV de leiders in Latijns America niet om medewerking? Ik vind dat Bouterse gearresteerd moet worden en ook verantwoording moet afleggen voor 8 december. Maar van de PVV heb en had ik geen hoge pet op. Dat is nu ook niet veranderd.


  Maak melding

 58. Oppakken, desnoods door de AIVD laten ‘ontvoeren’ direct na de ceremonie. Gerechtigdheid is meer waard dan wat belastingcentjes die toch aan onzinnige projecten worden uitgegeven door onze slappe regering.

  Bouterse zal het gevangen zitten in Nederland als een hele vernedering ervaren. Als het moet rij ik hem van Rotterdam naar Scheveningen en dat helemaal gratis.

  Een mooie bonus voor de nabestaanden en eindelijk rust in Suriname.


  Maak melding

 59. Henk Molenaar,

  Niet iedereen heeft die haatdragende, vijandige en racistische aard als jij.

  Gelukkig was Mandala in leven in staat om zijn vijanden te vergeven en niet te haten;

  ”Niemand wordt geboren om een persoon te haten. Een mens leert haten. Als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Liefde komt gemakkelijker in ons hart dan haar tegenpool.’

  Mandela was in staat om zijn blanke vijanden die hem 27 jaar in de gevangenis hadden gestopt en duizenden zwarten hadden vermoord te vergeven en mee samen te werken.

  Henk Molenaar,

  In leven was Mandela niet haatdragend en vergevingsgezind van aard. Dat schrijf je zelf op.

  Gezien zijn levensvisie zou Mandela totaal geen bezwaar
  hebben tegen de aanwezigheid van Bouterse of wie dan ook.

  100% zeker


  Maak melding

 60. Beste Koos: Iedereen die gerechtigheid wil en eist dat een moordenaar boet voor zijn misdaden wordt door de Paarse Paupers weggezet als racist en landverrader…..

  Zo voorspelbaar…


  Maak melding

 61. Henk Molenaar wilt alleen maar indruk komen maken, niets meer.
  Jij bent de grootste DOMBO die hier rondloopt en ook nog je kop in het zand stoppen.
  Is jullie nog steeds niet opgevallen dat Bouterse jullie niet nodig heeft. Wat lullen jullie nog steeds.
  Is Bouterse zo slim of zijn jullie zo DOM?

  Als die man opgepakt moest worden, waarom heeft de inlichtingendienst van Nederland niet achter hem gezeten of jullie uitstekende arrestatieteam? Blaffen maar bijten ho maar.
  Amerika voor het karretje willen spannen dat is jullie tactiek.

  Waarom gaan jullie schreeuwers hier op de site niet samen een plan van aanpak smeden en Bouterse in Suriname arresteren. Want de beste stuurlui staan altijd aan wal.
  Zoveel uitkraaien maar er komt niets uit jullie.

  Het Nederlandse bevolking zit allemaal te morren, maar geen 1 die zal naar Malieveld gaan en protesteren tegen de voedselbanken die Nederland rijk is. Ga protesteren tegen al die graaiers, ga protesteren tegen al die gespuis die zogenaamd het goed met het volk voor hebben, ga protesteren tegen het dure leven in Nederland, Ziekenfonds dat steeds duurder word en moet ik zo door gaan?

  Stelletje nietsnutters.

  Laat Bouterse die zijn misdaden heeft gepleegd voor wat hij is.
  Ga hier in Nederland op de bres om voor je vreten te vechten.


  Maak melding

 62. @Henk Molenaar

  BOUTERSE IS YOUR WORST ENEMY, HE IS YOUR TERRIBLE NIGHTMARE.

  Volgens mij ga jij met die man naar bed en je staat met hem op.

  Ga iets beters met je leven doen, want ik durf te wedden dat aan het einde van de maand je geen geld bijgeschreven krijgt op je bankrekening omdat je Bouterse zo graag wilt zien verdwijnen.

  Heeft die man, Bouterse, jouw persoon iets aangedaan/aangericht?

  Als dat niet het geval is, waarom maak jij je druk om wat die man met zijn leven wilt doen.
  Want jij bent voor hem anders gewoon lucht. Zo belangrijk ziet hij je.


  Maak melding

 63. Whahahahahaha,

  Eindelijk een hele goede opmerking van Willy!
  Wij denken het, hij zegt het.

  Willy, het is voornamelijk, voor de surineds, van groot belang dat Bigbrother en niet Nederland, de belangrijkste troefkaart tevoorschijn haalt.
  In suri noemen ze dat “kap” of “bouwnie”, of zo iets, whahahahahahaha.

  ***In mijn land moet je eerst naar de gevangenis gaan alvorens je president kan worden.***
  Nelson Mandela


  Maak melding

 64. Marlon115: “Heeft die man, Bouterse, jouw persoon iets aangedaan/aangericht?

  Als dat niet het geval is, waarom maak jij je druk om wat die man met zijn leven wilt doen”

  Hitler, Sadam Hussein, Mengele.Idi Amin, Stalin en nog veel meer van deze schoften hebben mij persoonlijk ook niets aangedaan……

  Beste Marlon115:

  Dat is het probleem met Suriname: het maakt Paarse Paupers zoals jij niet uit wat hun president op hun kerfstok heeft. In elk ander land met een bevolking met ballen en zelfrespect zou men de straat opgaan….Niet in Suriname….. I love Su….pffff wat een lachertje…


  Maak melding

 65. Ter uwer informatie!

  “De internationale regel is dat staatshoofden volledige immuniteit genieten en niet kunnen worden gearresteerd.

  Maar strafpleiter Gerard Spong wees er onlangs in De Volkskrant op dat de VS uitgaan van een “restrictieve immuniteit”.
  Een staatshoofd geniet alleen immuniteit als hij een strafbare handeling voor de staat heeft gepleegd. Drugssmokkel valt hier niet onder.”

  Spong:
  “Bouterse weet dat en dat maakt hem bang. Hij is bang dat tijdens een reis iemand in een land die volledige immuniteit aan zijn laars lapt en hem aanhoudt.”
  Bron: Nrc

  “Een samenleving is een volwaardige Democratie, als ze op correcte wijze met haar opposanten omgaat”
  Nelson Mandela


  Maak melding

 66. @ krasi wiri

  Nou Kras Wati, dan ben je het geval van Manuel Noriega, dictator van Panama vergeten.

  Die hebben ze ook in Panama opgepakt, terwijl hij zich in de diplomatieke vestiging van Vaticaanstad had verschanst. Maar ook dat hielp niet. Hij is mooi voor jaren achter de tralies gezet en nu is hij overgeleverd aan Frankrijk, waar hij ook is veroordeeld wegens cocaine handel. De rest van zijn leven (zo jong is hij niet meer) zal hij het zonlicht alleen op de binnenplaats van de gevangenis zien opkomen en ondergaan.

  Hetzelfde lot staat Bouterse ook in het vooruitzicht. Eerst 10 jaar in een Amerikaanse cel, wegens grootschalige uitvoer van cocaine naar de VS en daarna mag hij de rest van zijn leven slijten in een gevangenis in Vught. Dan is hij al een bejaarde, tandeloze bandiet. Zijn verdiende loon !


  Maak melding

 67. Nederland vraagt niet om aanhouding Bouterse
  DEN HAAG –

  Nederland zal Zuid-Afrika niet vragen om de aanhouding en uitlevering van de Surinaamse president Desi Bouterse. Dat heeft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag op Kamervragen van de PVV van Geert Wilders geantwoord.


  Maak melding

 68. In Nederland zijn veel dingen te zeggen over onze president .
  Voor de nabestaande van de december moorden spijtig
  Maar soms moet je kunnen vergeven en verder gaan met leven .
  We kunnen alles vergeten en vergeven wat de blanken hebben gedaan
  En leven in nl . Hebben respect voor de koning die in een koets rond rijd met suriname goud
  In de jaren dat suriname kolonie was. Als je in nl kijkt bigin bij de Wegen net
  Is er een straat of plaats naast de monimentaire gebouwen waar ze zelf in woonden zie je niks met bedoeling dat het nl was dus plunder roetes in sr klaar is er ergens op de wereld iemand gestraft coor al die moorden op onze voor ouders ?
  Verder elke staats greep gaan er mensen dood en ander leven die hebben gewonnen
  In su gaat het om Max 12 man en andere landen zijn het min 100 .
  Bouterse heeft in zijn staats greep een nl commando vermoord dus nl is boos en gebruikt Surinamers voor om hun eigen redder te hangen
  Niemand is perfect laat onze president doen waar hij voor gekozen is
  Hij vraagt aan ons Surinamers om samen met hem van ons land een gezond land te maken en daar moeten we met zijn allen op focussen meer niet .
  Zoals iemand al zegt Mandela was vergevend gezin dus die draaid echt niet voor Bouterse in zijn graf als hij dat niet doet tegen andere .( de blanken ) en andere leiders die veel ergere zaken in hun bagage hebben .

  Tot kort onze president dhr Bouterse is niet de boeman hier maar de Nederlandse regering die niet terug kijkt naar mr w kok die ook veel Afrikanen in de jaren 90 nog vermoorde met hun dump afval ( gevaarlijke stoffen )
  Wie de wereld wilt veranderen moet echt bij zich zelf beginnen


  Maak melding

 69. Wilders beoogt geen Surinaams belang als hij oproept de Surinaamse president te arresteren. Hij dient Nederlands belang,bouta is immers in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf voor illegale drugshandel. ik citeer ene Tedje die zegt:
  Nederland wil Bouterse niet.
  Te duur. 11 jaar in de cel.
  Laat Suriname hun problemen lekker zelf oplossen.


  Maak melding

 70. Tedje, vertel dat maar ook aan Henk, Hans, Esmerald, Koos,
  Roy, Ray, etc..
  De bemoeizuchtigen!

  ‘Laat Suriname lekker haar eigen problemen oplossen’.

  Tedje, die houden we erin!


  Maak melding

 71. Ira , je hebt gelijk. vers van de pers.De telegraaf van
  heden avond.
  Zoals sommigenen al op dit forum beweerden heeft Timmermans wel de ballen maar hij is niet naiëf, zoals sommigen wel zijn op dit forum. Bouterse is diplomatiek onschendbaar en een verzoek om arrestaie van Bouterse zou Nederland alleen maar internationale gezichtverlies opleveren.

  Koos, Henk, Esmerald, Tedje, Roy, Hans, etc.. jullie
  naïve smoelwerk is nu wel gesnoerd mbt de arrestatie van Bouterse in Zuid-Afrika.
  Maar blijven jullie maar lekker fantaseren over die arrestatie van Bouterse door Nederland. Het blijft zeer lachwekkend! Jullie zullen nu wel weer met allerlei non-argumenten komen waarom Nederland heeft besloten geen verzoek tot aanhouding van Bouterse is overgegaan.
  Maar wij weten wel beter.

  Als Bouterse gearresteerd wordt dan zal het zijn door de Surinaamse justitie en zeker niet door de Nederlandse. Waar daar hoeven wij niet meer op te rekenen.

  DEN HAAG –
  Telegraaf ma 09 dec 2013, 18:12

  Nederland zal Zuid-Afrika niet vragen om de aanhouding en uitlevering van de Surinaamse president Desi Bouterse. Dat heeft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandag op Kamervragen van de PVV van Geert Wilders geantwoord…….


  Maak melding

 72. Wilders heeft ooit geroepen ,SURINAMERS zijn BEESTEN.Enkele jaren geleden hadden 2 Surinaamse en 1`Antilliaanse jongen een Blanke in Almere doodgeslagen.En zie daar sommigen van die “beesten”likken zijn kont,enkel omdat het Bouterse betreft,had die mongool ook gezegd oppakken die Klerks die heeft ook heel en heel veel moorden op zijn geweten,ach ja het betreft een blanke die maar zwarten heeft vermoord denkt het gedrocht.

  Esmerald likt wilders zijn kont als ze/hij dat niet weet of niet meer wil weten.
  Wilders is alleen voor de Nederlanders die wit zijn zelfs is hij half Indisch,die gebleekte haren tonen zijn identiteits-crisis aan.

  Surinamers die hier lopen te roepen ja ja ja wilders het gedrocht heeft gelijk die kunnen hun slavenmentaliteit niet loslaten ach ja zijn maar die slijmballen van de witmangs.


  Maak melding

 73. staat inderdaad een bericht op internet(Telegraaf) .
  Bouterse zal niet worden gearresteerd. Niet in Zuid Afrika in elk geval.
  Nederland maakt de zoveelste knie buiging voor Bouterse
  zodat Bouterse hun ambassadeur in Suriname kan accepteren.
  Waar blijven de stoere praatjes van Nederland nu dat Bouterse in de Scheveningse gevangenis thuishoort???

  Nu hadden ze de kans om Bouterse voor de hele wereld te kleineren en hem geboeid af te voeren naar Scheveningen.
  Maar nee, dat doet nederland dan weer niet.
  Ze zijn zich aan het inslijmen.Bah!


  Maak melding

 74. Henk Molenaar, ben wel wat gewend vd paarse kliek. De term racist kunnen we ook aan het rijtje toevoegen. Je kunt er vergif op innemen dat deze troefkaart vaak gespeeld gaat worden. Dus als je tegen Bouterse bent ben je een racist. Hilarisch… De meeste paupers nemen niet eens de moeite om het woord op te zoeken in de dikke van Dalen
  Zoveelste bewijs dat de paarse kliek ongeschoold is. Voor deze lui blijft Bouterse een interne aangelegenheid en buitenstaanders mogen niet bemoeien. Als vermoord hij heel paramaribo. Laag allooi en bedenkelijk van niveau.


  Maak melding

 75. @Tara,

  Sodemieter een eind op mens!
  Projecteer je ingebakken, minderwaardigheids-complexen niet op mij.
  Omdat jij, met jou rugzak in het achterhoofd, kruipt voor willy, betekend niet dat een ander dit doet.

  Als willy, het vuile werk wenst op te knappen, dan mag hij van mij.
  Wie gebruikt wie…

  Terug naar je hok, en maak het eens een keer schoon.
  De paarse drek druipt ervan af.


  Maak melding

 76. ‘Oppakken, desnoods door de AIVD laten ‘ontvoeren’ direct na de ceremonie. Gerechtigdheid is meer waard dan wat belastingcentjes die toch aan onzinnige projecten worden uitgegeven door onze slappe regering’.
  aldus onze Koos in al zijn overijverige, betweterige enthousiasme. Wel heel veel moeite en geldverspilling om iemand op te palkken die hoegenaamd niet belangrijk is voor Nederland. Vind je ook niet Koos?

  Koos, ik vrees dat deze onzinnige droom van jou niet in vervulling zal gaan. Laten we onze belastingcentjes maar voor de vele voedselbanken hier in Nederland gebruiken.
  Die hebben het veel harder nodig.
  Volg toch het advies van Tedje; ‘laat die Surinamers maar zelf hun eigen problemen oplossen’. Dat zou jou die vele hoofdpijntjes schelen. Want Bouterse levert jou wel
  een heleboel hoofdbrekens op he?

  Je hebt wel een treffende bewoording gebruikt voor de Nederlandse overheid; SLAP!


  Maak melding

 77. IK BEN ZOU BLIJ DAT IK TEGEN OVER IEDEREEN BENADER ELK MENS MET RESPECT
  RESPECT TONEN , INTERESSE TONEN, ELKAAR AANDACHT GEVEN , ONDERSTEUNEN , RESPECT IN DE SAMENLEVING , EERBIED
  IK BEN SURINAME DANKBAAR ,DIT HEB IK IN SURINAME GELEERD OP SCHOOL EN THUIS , DANK JE WEL SURINAME


  Maak melding

 78. Beste Koos: Neem nu die reactie van whoehaa…..”Nederland maakt de zoveelste knie buiging voor Bouterse”

  Zit Suriname nu echt vol met van die Paarse Leeghoofden die vol bewondering kijken naar hun president/moordenaar/drugsdealer/vader van een criminele zoon….?


  Maak melding

 79. nog meer teleurstellingen voor mensen die Bouterse graag gearresteerd zien worden door Nederland in Zuid Afrika. ik vrees dat de gereserveerde cel in scheveningen nog lang leeg zal blijven;

  De Nederlandse dagbladen publiceren nu massaal het laatste nieuws; Wilders is zeer teleurgesteld. maar dat geldt zeker niet voor Wilders alleen. he esmerald, koos,
  henk molenaar, tedje, ray, hans, michael…

  En prenten jullie de woorden van minister Timmermans maar in jullie onnozele hoofden; Volgens Timmermans kan er op dit moment niks worden gedaan om die uitspraak tot uitvoering te brengen. “Zolang hij als staatshoofd van Suriname internationaal immuniteit geniet”.

  ‘NEDERLAND VRAAGT NIET OM AANHOUDING BOUTERSE’

  ‘President Desi Bouterse is maandag in Zuid-Afrika aangekomen in verband met de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela. Bouterse is in Nederland tot elf jaar cel veroordeeld wegens drugshandel. Volgens Timmermans kan er op dit moment niks worden gedaan om die uitspraak tot uitvoering te brengen. “Zolang hij als staatshoofd van Suriname internationaal immuniteit geniet”.

  De PVV stelde ook dat het “ongepast” is dat koning Willem-Alexander bij dezelfde plechtigheid aanwezig is als Bouterse. “Nederland hecht belang aan het bijwonen van deze bijzondere bijeenkomst; uitnodigingen aan andere genodigden spelen hierbij geen rol”, laat Timmermans in zijn antwoord weten.

  Wilders vindt het antwoord “erg teleurstellend”, meldt De Telegraaf.


  Maak melding

 80. @ brutaalding
  Een beetje masochistisch om het enge gedrag van een ander op de voet te volgen.
  phoe….

  Het is geen verplichting om mijn reacties te lezen.

  Last commend,ik vind je namelijk niet interessant genoeg!

  Have a nice life.


  Maak melding

 81. Henk Molenaar, inderdaad ja. En daar moet je nou maar aan wennen en mee leren leven. Want die paarse paupers are here to stay! en daar kan jij geen ene mallemoer aan veranderen. capice!

  Henk Molenaar, bedankt voor de empowerment. Want door gasten als jullie krijgen de woorden ‘paarse paupers’ een wel zeer bijzondere lading.

  Dank jullie wel!


  Maak melding

 82. HENK MOLENAAR HOOFD WERK NIET GOD
  MEN LACH JE UIT
  ALS JE DE GESCHIEDENIS
  NIET WEET GEEFT GEEN REACTIE
  MEN LACH JE UIT
  EN NIEMAND DOET WAT MET BOUTERSE
  WIJ SURINAME HOUDEN HEEL ERG VAN BOUTERSE
  IK HOU VAN MIJN BOUTERSEEEEEEEEEEEEE


  Maak melding

 83. -Het is zo zielig om te lezen hoe men Nederland van kant maakt om een uitspraak van Wilders.

  =Ik vraag mij af of men wel besef dat Wilders niets verkeerd heeft gezegd.
  Deze forum lijkt te klein voor de aanhang van Bouterse.

  =In Suriname staat Bouterse bekend als moordenaar, drugcrimineel, fraudeur etc…zijn zoon loopt precies het zelfde pad als zijn vader.

  =IS DEZE MAN WEL EEN VOORBEELD VOOR VELEN??????

  -Ik heb mijn waarde en normen en Bouterse is echt GEEN voorbeeld voor mij.

  -Ik hoor niemand de Amerikanen van kant maken, omdat velen ook weten dat Suriname NIET opgewassen is tegen die Amerikanen.

  ===Suriname staat sterker dan Nederland als het gaat om de grondstoffen, maar door corruptie van deze zelfde Bouterse, vrienden en familie komt het land echt niet voorruit.

  =Men mag zeggen wat hij of zij wilt hebben, ondanks de crisis in Nederland staan zij heel erg sterk op wereld niveau.
  -Alle ambassades van nederland op de wereld zijn bezet en er wordt ook gewerkt.
  -Wat gebeurt met al die nieuwe ambassades die Suriname heeft geopend??????

  -Aanhang van Bouterse, denk maar eens goed wat je schrijft en als je voor deze regering kiest zegt het wat over jou zelfs.


  Maak melding

 84. Whoehaa, , je hebt gelijk, het is inderdaad een teleurstelling maar dan voor de wel goedwillende Surinamers dat Bouterse nog steeds niet opgepakt is en veroordeeld, ein Sante Boma zullen ze wel blij zijn, daar is het toch al overbevolkt,
  Die immunniteit die Bouterse beschermd is dat niet een van de redenen dat hij President wilde worden Hij was voorheen toch een gevangene in eigen land, maar laat hem maar eens op bezoek gaan bij zijn lieve zoontje.
  Draai dat laatste punt van jou is om, is het niet ongepast dat Bouterse een massamoordenaar en cokehandelaar het gore lef heeft om zijn gezicht te laten zien, geen wonder dat het paarse gepeupel een plaat voor hun kop hebben, als hun baas het wel heel discutabele voorbeeld geeft


  Maak melding

 85. Hans,

  De wereld is eenmaal niet eerlijk jongen. Heb je dat nou nog steeds niet door.De ideale wereld bestaat niet. Misschien in dat koppie van jou wel.
  De wereld bestaat uit realisten en dagdromers die uitkijken naar een ideale wereld. Maar dat bestaat niet helaas. Niet in dit leven tenminste.
  Het is wel een nobel streven om de moraalridder te willen uithangen. Dat moet ik toegeven.

  Helaas ben ik niet zo emotioneel ingesteld en bekijk ik de wereld met een wat realistische blik.
  Ieder zijn ding zou ik zeggen.
  Hans, dat jij de moraalridder wil uithangen is natuurlijk jouw keuze. En als jij je daarin prettig voelt dan kan ik jou geen ongelijk geven. you’ve got my respect.
  Maar laat anderen die een ander kijk op zaken hebben dan ook in hun waarde.


  Maak melding

 86. Ik had ergens gelezen dat DRUGS GERELATEERDE MISDRIJVEN EN SCHENDINGEN VAN MENSENRECHTEN niet onder DIPLOMATIEKE ONSCHENDBAARHEID vallen.

  Nederland durft DDB niet te laten arresteren zoals toenmalig minister VAN MIERLO die het ook niet aandurfde om de Brazilianen te vragen DDB op te pakken.

  Ik durf wel te beweren dat als DDB zich ooit zal moeten verantwoorden voor de US rechtbank en hij wordt schuldig bevonden, weet ik zeker dat hij door de Yanks van zijn bed wordt gelicht, president of niet.


  Maak melding

 87. Whoehaa, ter overdenking;

  God geef de kracht te aanvaarden wat we niet veranderen kunnen,
  de moed te veranderen wat we kunnen veranderen,
  en de wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken,

  vooral het laatste is jou gegund


  Maak melding

 88. Hans,

  Gaan we nu de bijbel citeren?

  Toe maar. indrukwekkend hoor!
  Hier heb ik ook een bijbelse tekst voor jou.
  Jij gunt mij er een en ik gun jou d’r een.
  tja, zo ben ik nou eenmaal. ook ter overdenking;

  “Maar wees jegens uw vijand vriendelijk, barmhartig, elkander vergevend, zoals God in Christus u vergeving geschonken heeft.”


  Maak melding

 89. Hans,

  en zo kunnen we wel uren doorgaan..
  maar jij hebt jouw punt gemaakt; jij bent een moraalridder
  die de bijbel als wapen hanteert..

  Als ik dat ook van alle zogenaamde vrome priesters kon zeggen dan zou ik zeker jou lichtend voorbeeld hebben gevolgd..

  Maar helaas Hans, er bestaat geen ideale wereld. Ook niet binnen de ‘roomse wereld’.


  Maak melding

 90. Henry,

  Omdat the yankees echte ballen hebben. Die Hollanders hebben ook ballen maar dat zijn meer ‘gummie ballen’.
  Bij de Nederlanders is het veel geblaat maar weinig wol.


  Maak melding

 91. Henry,

  dan moet je even een spoedmemo doorsturen naar minister
  Timmermans van buitenlandse zaken. Want hij is er van overtuigd dat Bouterse ook voor de drugsgerelateerde veroordelingen immuniteit geniet.
  Maar dan moet je wel snel zijn want anders is de vogel
  (bouterse) straks alweer gevlogen. En dat kunnen we niet hebben he?

  hi hi


  Maak melding

 92. De veroordeling van Bouterse door Nederland is als een HEBI geworden voor Nederland. Die veroordeling hebben ze op zak maar ze kunnen er niks mee. Kortom, een veroordeling van niks omdat geen enkel land zal meewerken om Bouterse op te pakken zolang hij president is. Nederland staat eigenlijk een beetje voor lul in de wereld.
  Eerst wereldwijd kenbaar maken dat Bouterse onmiddellijk in de boeien geslagen zou worden indien hij voet buiten Suriname zou plaatsen. Nu is het zover en dan slikt Nederland haar woorden in. sjene, mie booi, sjene.


  Maak melding

 93. Whoehaa, deze tekst zul je nergens in de bijbel, of welk ander religieus boek dan ook tegenkomen, doe conclusie kun je alleen trekken als je behoorlijk vooringenomen bent, verder kan ik nog meer teleurstellen want ik ben niet Rooms of Protestant hang dus geen een religie aan, maar goed jij bent dus die gene die conclusie trekt en mensen in hokjes stopt


  Maak melding

 94. Hans,

  Ik heb nimmer beweerd dat ik feilloos ben.Sory.
  Overigens vind ik het behoorlijk knap van iemand die beweert niet Rooms of protestant te zijn , wel precies weet welke teksten in een dikke pil als de bijbel voorkomen. Zeer bezonder. Jij hebt een bijzonder gave jongen. Weet je dat zelf niet?
  Doe daar wat mee ipv hier je tijd te verdoen met de oeverloze discussie over Bouterse .


  Maak melding

 95. @yankee doodle, die Hollanders hebben ook ballen, maar dat zijn meer “gummi ballen”,
  wat dat betreft zijn het net zowat Surinamers, hoelang is het ook al weer geleden, die decembermoorden, en het hoelang duurt het proces, en hoelang duurde het niet voor dat ze aan voor dat ze aan hdat proces begonnen, ook geen schoolvoorbeeld van daadkracht, en wat die schapen en de wol betreft vergelijk de schapen in Nl. en die in Su maar eens, wat een armetierige scharminkels daar in Su zit haast geen wol op


  Maak melding

 96. Hans,

  Dat komt ervan als je een land als Nederland als kolonisator had. Dan neem je echt alles over. Goeie dingen maar zeker ook de slechte dingen.
  Jouw beschrijving over Suriname klopt exact.


  Maak melding

 97. @yankee doodle,

  Minister Timmermans heeft heel veel moeite gedaan om een Ambassadeur in Suriname benoemd te krijgen, nu wil deze beste man dat niet op het spel gaan zetten.

  Die Timmermans na FREDE MANG,DDB e tap a poe djie deng Hollanders. Timmermans gaat mijn Spoedmemo deleten, hihi hihi

  Die Yanks zullen zeker met DDB afrekenen, mocht DDB schuldig worden bevonden.


  Maak melding

 98. Geert Wilders is een eenzame oude man waar ik heel veel medelijden mee heb. De aanhangers van Wilders zijn niet bepaald de intelligentste mensen ter wereld en ook Esmerald, Henk Molenaar en die andere gefrustreerde gekken op deze site zijn dat zeker niet. Bouterse is er om te blijven en jullie kunnen vast uitkijken naar een volgend regeertermijn. Wat wilders betreft: wanneer gaat hij naar een Arabisch land?


  Maak melding

 99. Als er iemand is in de wereld, die niet naar de begrafenis van Mandela moet gaan, gelet op zijn criminele verleden, is het wel Bouta.
  Hij kan misschien niet worden opgepakt, maar we zijn wel opnieuw het lachertje van de wereld.
  Hoe kun je in godsnaam zo iemand naar de begrafenis sturen van een van de meest gerespecteerde mensen, die de wereld ooit heeft gekend.
  It’s a bloody bloody shame.


  Maak melding

 100. Ik(!) walg van de zogenaamde tegenstanders van DDB die helemaal geen familieleden hebben verloren tijdens de dec.moorden!
  Omdat zij de direct betrokken familieleden willen doen geloven dat er alleen vrede en gelukzaligheid zal zijn bij een berechting van deze man.


  Maak melding

 101. NL heeft een obsessie met Bouterse en ze willen samenwerken met Suriname? No way! NL must respect our rules and people first!

  Ze kunnen beter de Nederlandse regering opsluiten, want die hebben meer bloed aan hun handen dan Bouterse.

  Ik denk ook dat de tijden veranderen en landen zitten echt niet te springen Bouterse gevangen te nemen.
  Het is NL die steeds zielig aan het zeuren is. Bouterse zit de samenwerking met Suriname in de weg en dergelijke andere zaken, daarom willen ze hem snel opsluiten. Het gaat niet gebeuren!

  Samenwerking met Nederland met spoed stopzetten!


  Maak melding

 102. Rudolf,

  Eigenlijk zou je elk land dat bloed aan haar handen heeft
  moeten weigeren bij de begrafenis van soort grote staatsman. Wat dat betreft ben ik het volledig met je eens. Maar als je Bouterse weigert dan moet je ook,
  Amerika, Israël, China, Indonesië,etc.. en zelfs Nederland moeten weigeren.
  Het verleden van Bouterse is inderdaad niet kosher maar
  het verleden van bovengenomede landen doet daar zeker niet onder voor.
  Als je elk land zou moeten weigeren dat een bloederige verleden heeft dan zou je ook alle blanke Zuid afrikanen moeten weigeren dan zou de begrafenis van Mandela wel heel erg rustig zijn.

  Natuurlijk, het verleden van Bouterse is zeker niet kosher, maar wij Surinamers moeten eens ophouden om te doen alsof Bouterse de enige in de wereld is die bloed aan zijn handen heeft. De wereld is een boze wolf in schaapskleren!


  Maak melding

 103. Mensen.

  Bouterse is gedwongen te gaan omdat hij voorzitter is van de ZA-Unie (of hoe die Unie ook heet). Anders zou hij wel thuis gebleven zijn. Bovendien zal z’n reiskosten wel betaald zijn uit het potje van de ZA-Unie, hoop ik maar. Zou hij niet gaan, dan kan Suriname het wel vergeten dat ze in de toekomst makkelijk aan die voorzitterschap gaan komen.


  Maak melding

 104. Kaiser,

  Jij bent echt zo’n typisch voorbeeld van iemand die de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt he. mav jij bent gewoon uit je nek aan het lullen man.
  De voorzitterschap van Bouterse heeft niks met Zuid afrika te maken.


  Maak melding

 105. @bla bla .., je naam zegt genoeg, omdat je niet eens een goed reden kan geven of ik verkeerd ben met mijn mening.

  =Zie maar hoe deze forum op hol slaat omdat Wilders iets heeft geroepen over jou geliefde Bouterse die jou een goed voorbeeld geeft.

  =Ik merk dat de aanhang van Bouterse gauw op hun teentjes zijn getrapt als iemand kritiek op hem heeft.

  -Ik zou zeggen, een goede toekomst met deze boevenbende, maar hoop dat men zal leren wat nu in Afrika gebeurd waar men de macht in handen heeft en blijft houden.


  Maak melding

 106. Nog meer domme blaat praat van H.Molenaar.
  “Mandela vergaf zijn vijanden.
  Bouterse vergeeft zichzelf……”

  De feiten: amnestiewet is door het Suriname volk vertegenwoordigd door het parlement aangenomen. Het apartheids-regime heeft ZELF de voorwaarden bepaald voor voor de schijn afschaffing van witte dominantie. Het vergrootte deel van de Z.Afrikaanse bevolking heeft geen stem in gehad, want zwarten hadden toen sowieso geen stem.

  @Henk Ga blomzakken shouwen ipv hier wartaal uit te slaan.


  Maak melding

 107. ira weet je wat verlaat su of ga naar de hemel want je bent levens moe .
  voor mij is bouta een broer ik kan van hem leren , maar door jou zou ik dik in de problemen komen , joe smoel nooit i gwi nanga vakatie .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.