‘Parlement moet amnestiewet intrekken’

54

PARAMARIBO, 8 dec – De amnestiewet die in april is aangenomen door het parlement, moet worden ingetrokken. Dit stellen de nabestaanden van de vijftien op acht december 1982 geëxecuteerde gevangenen van het militaire regime. Het parlement wordt uitsluitend verantwoordelijk gehouden voor de invoering.

Dus ligt daar ook de verantwoordelijk om de wet ongedaan te maken. “Met de aanname van deze wet zijn de grondwet van Suriname en de internationale rechtsorde geschonden. Wij roepen u op deze wet, die moordenaars vrij laat rondlopen in onze gemeenschap, in te trekken”, stellen de nabestaanden in een publieke verklaring. Het intrekken zou ook moeten omdat er sprake is van ‘inmenging wat betreft de opsporing en vervolging.’

Bovendien gaat het om een strafproces dat al vergevorderd was. Het parlement wijzigde de oude amnestiewet van 1990, kort voor het afronden van het proces. Volgens parlementariërs regeringspartij NDP kon niet worden toegestaan dat president Desiré Bouterse veroordeeld zou worden. Bouterse is door de vervolging aangemerkt als verdachte, evenals ruim twintig anderen. Volgens de nabestaanden heeft de wet niets anders ten doel dan “het vrijwaren van schuldigen van mensenrechtenschendingen.”

54 REACTIES

 1. Ai, langzaam ,langzaam en nogeens langzaam brokkeld bouta af.
  Maar goed eerst zien dan geloven.
  Om een wet aan te nemen gaat gemaakelijk maar om daar van af te komen , gaan weer jaren erover heen, intussen us de veroorzaker bouterse nog steeds president,dus…….


  Maak melding

 2. Als Surinamer vind ik dat ALLE maar dan ook ALLE misdaden en moorden die zijn begaan door het militaire regime bestraft moeten worden.
  Ik ben het er niet mee eens dat men ALLÉÉN maar aandacht schenkt aan 8 december. 8 december is maar 1 van de gebeurtenissen uit die hele periode. Men doet net alsof 8 december de enigste zwarte bladzijde is uit de hele Surinaamse geschiedenis.

  Overigens vind ik het beschamed dat we een leger hebben die het niet eens kon winnen van onderbewapende rebellen en die bewust onschuldige burgerslachtoffers heeft gemaakt. En dat neem ik Bouterse als opperbevelhebber van het leger toendertijd WÉL kwalijk.

  Maar hoe dan ook: ‘Recht voor 1, recht voor allen.’
  Dus niet alleen December moorden maar ook Moiwana en allen die zijn vermoord verdienen gerechtigheid.


  Maak melding

 3. Dit is hopen zoals een verdwaalde in de woestijn hoopt een koelkast tegen te komen met gekoelde parbo chillers en of parbo bier.

  IK hoop het ook van ganser harte maar denk dat dit niet zal gebeuren.
  Ik zou willen toevoegen dat er ook wat moet worden gedaan aan het ontnemen van alle rijkdommen vergaart tijdens die periode


  Maak melding

 4. De voorzitter van de DNA was een zeer groot voorstander om de wet in te voeren. Zij had geen vertrouwen in de onschuld van haar leider vandaar haar grote haast.
  Het OM zal een grondig strafrechtelijk onderzoek moeten instellen of er willens en wetens strafbare feiten zijn gepleegd tegen de Grondwet.
  Geen enkel mens met rechtvaardigheid en verzoening hoog in het vaandel zal nimmer meewerken aan het straffeloos stellen strafbare feiten gepleegd tegen de menselijkheid. Wat voor positie zij of haar bekleed.


  Maak melding

 5. Ook binnen de coalitie waren er vraagtekens over de wet. De leden waren niet eensgezind en dat zag je ook weer terug in de stemming. Los van het feit dat de wet haaks staat op de grondwet en de internationale rechtsorde vind ik dat er sprake is van een ernstige vorm van kiezersbedrog. De wet is direct na het installeren van de president op tafel gekomen. In de verkiezingsprogramma van het NDP is de amnestiewet nergens te bekennen.

  Juist in een controversiële dossier als de decembermoorden verwacht je openheid naar de bevolking / kiezer toe. Met deze drogwet heeft het NDP een aanslag gepleegd op de democratische rechtstaat en het geheugen van de Surinamers.

  Dit is een dag om stil te staan bij onze omgekomen vaders, broeders, ooms, neven en vrienden. Mensen die gestreden voor vrijheid en beschaving.

  Er is weer een jaar voorbij gegaan maar de strijd gaat door. Dominees, bisschoppen en priesters kunnen prediken over vergeving maar wie ik om dat het bepalen. Onze lieve heer bepaald in het hiernamaals over vergeving tot die tijd zullen alle misdadigers opgespoord en vervolgd moeten worden.


  Maak melding

 6. ben nu benieuwd als de wolf nog rustig op 1-oor door blijft slapen nu baby de wolf opgepakt is…
  De wolf staat erbij en kijkt ernaar maar die Amerikanen hebben zijn zoon bij zijn ballen beet…nu castreren die handel..
  Hij wordt nu gillend wakker badend in zyn eigen stinkzweet..
  GOD’s molen begint sneller te malen…


  Maak melding

 7. Als het goed is heeft de OAS de deuren open gegooid,voor de nabestaanden,en moiwanaIk hoop dat ze hiervan gebruik maken.
  De OAS tollereerd geen enkele vorm van mensen schendinding,dit verjaart niet.
  En bovendien vraag ik me af wat bouterse bij de begravenis van een zeer gerespekteerd man gaat doen.Een man die vanuit zijn kennis,kunde vredelievendheid,respekt kortom op alle gebieden van menselijkheid voor gestreden heeft.Mandela had geen blanken haat.Het ging bij hem het meest om rechtvaardigheid alle kleuren van de regenboog.Wat heeft bouterse het surinaams volk en de wereld bewezen,tot nu toe alleen maar criminele wantoestanden,moorden.Als ik bouterse was zou ik me gezicht niet laten zien.VERLEGIE AWARIE.


  Maak melding

 8. ‘Om vrij te zijn volstaat het niet om alleen iemands boeien af te werpen. Je moet zo leven dat de vrijheid van anderen gerespecteerd en versterkt wordt.’

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 9. De OAS heeft Surinam de vorige week OPNIEUW duidelijk gemaakt dat amnestie in geval 8 dec MOORDPARTIJ en Moiwana MASSASLACHTING van ongewapende staatsburgers, NOOIT zal worden toegestaan.

  En voor Mevr JanKlaassenpop Jenny hier les 1 staatsrecht :

  De grondwet is de Moederwet en staat boven gewone DNA-wetten.
  Met een gewone DNA-wet kan je de Grondwet NIET wijzigen of een VERBOD in die Grondwet omzeilen/ongedaan maken !

  Grondwetswijziging gaat via een speciale procedure.

  OAS nanga Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten e wakti Pres nanga futusma Jenny !


  Maak melding

 10. Waarheid en verzoenings commissie zou het allemaal makkelijker maken. Intussen komt die commissie niet van de grond en eisen sommige daders in hoger beroep einde vervolging. Instelling constitutionele ligt ook op zijn gat. OAS weet van niets. De rechtelijke macht is verlamd en Bouterse is de lachende derde. Wie tegen de wet is wordt afgeschilderd als redimoesu. Het land verkeerd in crisis. Dit moet per direct opgelost worden. Wel op de juiste manier, de wet moet van tafel.


  Maak melding

 11. @aboikoni, ik ben het 100% met jou eens, omdat velen die toen tot de 16 personen behoorden tijden 1980 hebben ook allen amnestie gekregen zoals de heer Mijnals die ook advocaat is en tot een van de 16 personen behoorden.

  =Ik hoop gerechtigheid voor en ieder en hoop ook dat er ooit een einde hieraan mag komen.
  -Amnestie verlenen betekent gewoon moorden en vrijuit lopen zonder dat iemand jou mag aanhouden.


  Maak melding

 12. Beste @aboikoni (07.00 uur)…
  …er worden wel degelijk anderen dan de ‘8/9 December-slachtoffers’ herdacht!
  ‘8/9 december’ is een IJKPUNT.

  Neem nou de vermoorde Sabajo’s: Roël te Matta, 30-1-1990 en Piko te Apoera, 19-2-1990. Of Herman Gooding: Paramaribo, 4-8-1990…
  De facto IEDEREEN die door of vanwege het (militaire) regime vanaf 25 februari 1980 is omgekomen!


  Maak melding

 13. Nelson Mandela heeft nooit het zuidafrikaans grondwet vertrapt.Hij had groot respeckt hiervoor.En met de grondwet in zijn hand,heeft hij zich tot een geliefd mens gemaakt.En door zijn manier van handelen heeft hij de hele wereld achter hem gekregen.En dit zal nooit bouterse zijn voorbeeld zijn.Anders slacht jij je eigen mensen niet af.


  Maak melding

 14. MI Kondre, het is wel mooi die praatjes daarom heeft hij 27j gezeten en wat is er gebeurt met de mensen die wel de wet aan hun laars lapten en vele Afrikanen hebben afgeslacht kijk verder dan je neus lang is en gebruik die kleine beetje verstand dat je gekregen hebt wie bepaalt wie wel en wie geen amnestie krijgt is 8dec de zwartste bladzij in de SU geschiedenis wie heeft amnestie verleend aan de mensen die niet alleen de wet maar heel SU eeuwen vertrapt en berooft hebben wel ik weet 1 ding en dat is zeker dat ook de oppositie hier achter zit om de nabestaanden te gebruiken voor politiek gewin tuurlijk is 8dec niet goed te praten maar je hoorde al die tijd niks en nu de voorbereiding van de verkiezingen er komen word het weer hot hoe lang nog zullen wij ons laten misleiden hiervoor hoeveel tijd had de oppositie niet de tijd dit af te handelen nee ook toen de verkiezingen zouden beginnen begon het en nu ook weer gerechtigheid is en mag op zijn plaats maar niet misbruiken voor politiek gewin anders ben jij slechter dan de genen waar je zogenaamd achter zit na 30j wel ik denk dat de SURINAMERS van nu wel slimmer zijn en zich niet zullen laten misbruiken en nu wel door hebben en moe worden van dit gezeur gebruik maar misbruik niet want dit doen ze niet om landsbelang maar om politieke en eigen belang en daar is het volk tegen en let op dit brengt verdeeldheid en nog meer problemen in SU steeds weer en alleen wanneer de verkiezing aan komt heeft men belangstelling hier voor wel de poes heeft het mis de melk is op.


  Maak melding

 15. Is het niet het grootste probleem dat niemamd de ballen heeft om het probleem Bouterse een keer aan te pakken, niemand wil blijkbaar zijn vingers branden, en zijn nek uitsteken, bang dat de vlam in de pan slaat en dat er represailles komen door het paarse gepeupel, ik ben benieuwd wat de Nederlandse overheid doet, er loopt toch steeds nog een internationaal opsporingsbevel, hij staat toch op de lijst van Interpol, ik ben benieuwd, de heren die de beslissingen moeten nemen , zullen wel weer achterover gaan hangen, en afwachten, ik hoop dat ik me vergis en die misdadiger, president of niet opgepakt word


  Maak melding

 16. O, ja en gaan de KLERK en BOTA ook naar de begrafenis en de mensen van de landen die er toen niks aandeden en die deze gasten in het geheim steunden hebben jullie daar antwoord op.


  Maak melding

 17. Het Zuid Afrikaans Apartheidsregiem had Mandela tot levenslang veroordeeld waarvan hij 27 jaar heeft uitgezeten. Hij is in elk geval niet gemarteld en daarna vermoord (z.g. op de vlucht doodgeschoten), maar dat maakt het Apartheidsregiem niet humaner. Zou dat Bouterse omdat hij anders heeft gehandeld, slechter maken dan de leider van dat regiem? Denk vijftien plus keer na voordat U antwoord hierop geeft!!!


  Maak melding

 18. NOG even reageren op onze HANS wel het paarse gepeupel staat dat niet toe want de bron hier van begon in NEDERLAND en wanneer dat moet zullen ook heel wat hier moeten hangen want de documenten die er voor 60j worden op geslagen en geen inzage hebben wat valt er te verbergen denk jij en wat voor recht al jij iemand veroordeeld maar niet alle bewijs op tafel legt nou ja zo gaat het in Europa alleen recht net als de AMERIKANEN liegen en bedriegen ik dacht dat een ieder de zelfde recht had maar daar vergiste ik mij in GOD BLESS


  Maak melding

 19. Zeg @boe(ge)roe(p)…
  (Zonder puntjes, komma’s en andere leestekens):

  Omdat je zo graag Nederland erbij haalt…
  Welk land deed wijlen Nelson Mandela -na zijn vrijlating- het eerst aan tijdens z’n EERSTE buitenlandse reis??!!
  Precies… en waarom?


  Maak melding

 20. @Boegroe,…en Moiwana? Was ook schuld Nederland zeker? Jij probeert je criminele baas in alle bochten goed te praten jongen,…schaam je!! Je bent geen Surinamer waard!


  Maak melding

 21. Mandela heeft de rechtspraak van een onmenselijk regime aanvaard. Hij sprak in een zaak waar de doodstraf geëist kon worden zijn rechters met respect toe.
  Mandela verklaarde toen dat hij als uiterste consequentie bereid was voor zijn Principes (de rechten van de mens) het grootste offer te brengen.

  Het is een Gotspe dat President Bouterse toegelaten wordt tot de activiteiten rond om de begrafenis van Nelson Mandela.

  President Bouterse weigert voor zijn rechters te verschijnen. President Bouterse neemt amnestie in plaats van het te bieden. President Bouterse verkracht de waarheidsvinding (zie recente reactie van de OAS).

  Het wordt tijd dat de belanghebbenden (nabestanden en slachtoffers) zelfstandig bij hogere rechtsorganen de zaak Bouterse cs aanbrengen. Suriname is zelf te klein om een zaak als deze goed ten einde te brengen.


  Maak melding

 22. Er moet nu eisen gesteld worden en dat is,
  Zolang NL die geheime dosier van 1980 niet openbaar maakt zal die strafproces geschorst blijven.
  Omdat 1980 de oorzaak was geweest op dat geval van 1982.
  Militairen waren niet gek en dom om mensen die kritiek leverden te vermoorden, dus mensen moeten geen rotzooi komen vertellen.
  Wanneer NL die geheime dosier van betrokkenheid in 1980 openbaar maakt zal dan pas die Amnestiewet ingetrokken worden.
  Opmerking:
  Een domme uitspraak van leo lieuw ( De één steelt een kip, wordt vervolgd en berecht. Waarom de andere die heeft gemoord niet. Dat is mijn filosofie”, stelt hij).
  Domme filosofie van L.L, omdat niet iedereen zelfs aangifte doet wanneer hun kip gestolen wordt, maar men treft maatregelen om dat voor te komen. Politie en militairen hebben bijzondere taken en worden niet altijd vervolgd en berecht.


  Maak melding

 23. @ Boegroe

  Moordenaars van eigen volk, onderdrukkers van eigen volk en vertrappers van mensenrechten, zoals Pres en kliek, horen niet bij de herdenking en begrafenis van een wereldheld van Vrijheid en Mensenrechten als Mandiba !


  Maak melding

 24. Radjkoemar Radjaram, jouw opperhoofd heeft verklaard politiek verantwoordelijk te zijn.

  LEES GOED: amnestie kun je alleen krijgen als je schuldig bent bevonden door een rechter.

  In dit geval kwam er geen rechter te pas. Bouterse heeft zichzelf amnestie gegeven, met andere woorden hij bekent dat hij schuldig is.

  Die dossiers uit nederland zijn niet eens nodig voor een rechtzaak. Jouw president is schuldig aan massa moord.


  Maak melding

 25. ENGEL ik haal er niet bij ze zijn er gewoon bi is de als jij de puntjes waarheid zo hard en ik vind het prima zoals ik schrijf als jij puntjes en komma’s wil mag jij ze plaatsen of heb jij mij daarvoor nodig of kan je het zo niet lezen en maakt niet uit waar hij eerst geweest is dat maakt nog niet dat het goed is of wel . Surinam patriot lees goed en probeer te begrijpen ik zeg niet dat het goed is ik zeg alleen geen politiek mee bedrijven en dat ook wel alle schuldigen, medewerkers er bij gehaald moeten worden en dat er ook veel in NEDERLAND zijn en dat ook het document dat voor 60j verdwijnt er bij hoort is dat fout of moe ik alleen over BOUTERSE praten.


  Maak melding

 26. Een stel respectloze assembleeleden zonder overigens enig zelfrespect, die meenden met steun aan de amnestiewet, de Grondwet buitenspel te zetten.
  Buitenparlementair verbaal protest, verzet en acties hiertegen is vereist. Dit geluid moet doorkomen (VS, OAS, Europa,de hele buitenwacht).

  En laten de politieke partijen zich expliciet uitlaten of dit een item is in hun programma bij de a.s verkiezingen

  De kiezers zullen met deze parlementariers afrekenen in 2015.


  Maak melding

 27. Boegroe lees mijn posting die ik naar jouw vriend radjkoemar radjaram heb gericht. De inhoud daarvan geldt ook voor jouw. Je verschuilt je achter drog redenen. Suriname gaat onder deze soap kapot. In mijn ogen ben je een landverrader. Je geeft niets om suriname. Lafaard


  Maak melding

 28. Net als in oekraine moet iedere surinamer de straat op gaan en net als in thailand moet de oppositie aftreden. We niet langer pikken dat moordenaars en criminelen voor het zeggen hebben. Su staat voor joker!


  Maak melding

 29. @ Koos

  Dat gaat niet gebeuren. Daarvoor zijn we een te klein en lui volk. Ik geloof wel dat het het effect zal hebben maar zal helaas niet gebeuren.


  Maak melding

 30. @boegroe, als jij diep zou gaan graven over de geschiedenis van Suriname en zijn bevolking, zul je schrikken wat allemaal te lezen is.

  =Men zegt steeds dat de blanken wreed waren tegenover de marrons,het is mogelijk geweest, maar de marrons op hun beurt hebben in het verleden ook geen schone handen gehad wat zij met de indianen toen gedaan hadden als het gaat om ontvoering, verkrachting en moord ect.(je vind alles tegenwoordig op internet).
  +-Het waren ook de Afrikanen zelfs die hun mensen aan de blanken hadden verkocht voor geld en andere spullen.

  =Nelson Mandela is een persoon waar vele een voorbeeld aan kunnen nemen als zij ooit in de gevangenis belanden. Ik ben blij dat hij niet gemarteld is.
  Wel had hij het niet prettig. Ondanks alles heeft hij zich verder ontwikkeld in de gevangenis en dit hebben de blanken niet van hem weggenomen.

  =Zolang wij anderen steeds de schuld gaan geven, zullen wij als Surinamers achter blijven op uitzonderingen na voor mensen die voorruit kijken.

  =Mensen met jou inzicht zullen Suriname nooit voorruit kunnen brengen.


  Maak melding

 31. boegroe je hebt het erover dat zaken politiek worden gebruikt,later vraag je je af of bota en de klerk zullen gaan.vraag je liever af hoe het kan dan een mensenrechter schender president kan zijn.


  Maak melding

 32. we leven in su.baja alles is mogelijk hier, 1+1=5 kan hier ook,money money, alles draait om geld,je kunt zefls je moeder verkopen als het gaat om paisa en bouterse heeft hier gretig gebruikt gemaakt met overheidsgeld.amang baka deng mang nanga deng egie fatoe .


  Maak melding

 33. Jongens laten we niet kortzichtig worden en landen, generaal afschilderen als rasisten.
  Dit is kleingeestig denken;)

  Surinamers, in Suriname; waarom is een man, met deze achtergrond, überhaupt jullie president?
  Is dat niet vragen om moeilijkheden? Of het crieeren van een afgrond?

  Ik begrijp het echt niet, echt niet.
  Ik zelf, als Surinamer, wonende in Nederland, schaam me daar toch wel diep voor.
  Sorry.


  Maak melding

 34. @Radjkoemar Rajaram
  Waarom eisen dat Nederland het dossier opent. Er is toch ook een Surinaams dossier. Men kan in Suriname toch ook op zoek gaan naar informatie en getuigen.

  Radjkoemar Rajaram je kunt er zeker van zijn dat niemand van de huidige regering uit zich zichzelf iets van het dossier bekend zal maken. Het is te makelijk naar iets te wijzen waarvan niets bekend is.
  Laat de President en zijn team vertellen wat ze weten. Dat is veel sneller


  Maak melding

 35. Deze wet is door de NDP enkel en alleen doorgedrukt ter bescherming van hun lijder Ddb.

  Deze amnestiewet druist in tegen wet en recht.
  En heeft de rechtsgang op schandalige wijze belemmerd.
  De NDP kiezers zijn op 2 manieren bedrogen,
  – voor de verkiezingen in 2010 was niet gesteld dat Ddb de president zou worden
  – de amnestiewet stond niet in hun verkiezingsprogramma.

  De nabestaanden van de slachtoffers en de hele Surinaamse natie worden benadeeld in hun rechten.

  Deze wet is ook een vorm van corruptie en vriendjespolitiek. Welke andere crimineel kan zich via het parlement vrijpleiten van zijn daden????

  Deze wet is enkel en alleen bedoeld om de megalijder te beschermen, en dient derhalve te worden ingetrokken.


  Maak melding

 36. De Krijgsraad, die van dit regime geen enkele bescherming krijgt, moet de 8 december-zaak internationaliseren.

  VN-hulp inroepen om onafhankelijke rechtspraak in Su veilig te stellen.

  Als eerste stap dient de Krijgsraad “deskundigen-advies” te vragen bij het Inter Amerikaanse Mensenrechtenhof of bij andere internationale deskundigen of VN-deskundigen. Deze zullen op meerdere gronden de Amnestiewet ongeldig verklaren.

  De Suri regering weet al dat de wet internationaal zal sneuvelen.
  Vandaar dat op dit moment niet gedurfd wordt het constitutioneel lekenhof te installeren.
  De schade voor het regime zal nationaal en internationaal heel groot zijn.
  De regering en de Pres zijn momenteel enkel aan het tijdrekken !


  Maak melding

 37. Bouterse is een moordverdachte. Het kan mij niet schelen hoeveel andere of welke grotere crimineel vrij rondloopt. Punt is dat hij voor de rechter moet verschijnen. Want als we het zo bekijken hoeveel anderen criminele daden hebben begaan en toch niet zijn opgesloten, dan kunnen we de oorten van de Surinaamse gevangenissen opengooien, want er is altijd iemand erger dan de dief, de verkrachter of de oplichter in de cel. Het argument van al die mensen met hun verhalen over die grotere ergere criminelen is mooi en waar, maar is van nu en generlei waarde. Wat uitmaakt is dat Bouterse is moordverdachte is. En dan maakt het ook niet uit hoeveel mensen van hem houden of hem democratisch hebben gekozen, dan haalt het bloed niet weg van jou handen. Moordenaar blijft moordenaar. En als iemand moordenaar is, dan mag iedereen daarover rappen, ook andere moordenaar en mensenrechtenschenders mogen de vinger op hem wijzen, zoals ook hij de vinger op hun wijst. En al ontlopen 1000 anderen hun straf, dan wil niet zeggen dat ook hij moet lopen, anders moet iedereen lopen. Waarom moet de man met een 10 gram yami op de hoek in de gevangenis, maar Bouta met zijn honderden kilo niet? Waarom moet de ene opgesloten worden omdat hij een inbreker heeft doodgeschoten, terwijl de andere 15 weerloze mensen als beesten vermoordt en toch voor Lord mag spelen. Gewoon opsuiten die handel!!!


  Maak melding

 38. Sardjoe;

  Ik schaam me diep, hoe heeft het ooit zover kunnen komen dat hij president is geworden.
  Schande, zo noemde me opa zoiets.

  Voor de helderheid; ben een Surinamer


  Maak melding

 39. Deze grondwetrechtenschenders zullen nooit de omstreden amnestiewet intrekken, en daarom zullen de nabestaanden beter hun heil moeten gaan zoeken bij buitenlandse instanties, die wel in staat zijn om deze moordenaar aan te pakken.


  Maak melding

 40. En waarom denken jullie dat Bouterse onlangs een groot aantal gepantserde wagens heeft aangeschaft?

  Juist, om zichzelf straks te kunnen beschermen als hij zal worden aangevallen voor al de misdaden die hij heeft begaan!

  Wij Surinamers hadden hem allang kunnen aanpakken, maar we zijn allemaal bang voor ons eigen hachje, niemand durft iets te ondernemen hier in SU!

  Ik hoop dat hij zal worden ingesloten voordat hij ook maar de kans heeft zich te vertonen in Afrika, Bouterse behoort zich daar niet te vertonen.
  Daarmee stelt hij zich op gelijke voet met Mandela, en dat is hij zeker niet waardig!
  Het zou een vloek zijn in de kerk als Bouterse zich daar ongemoeid zou kunnen vertonen.
  Als Bouterse maar 1% van het Mandela effect zou hebben was hij nooit pres geworden in SU, dan had hij zichzelf netje gemeld in NL om zijn straf uit te zitten.
  Bouterse is niets meer dan een laffe straathond, bijten, maar zodra er zich een ander omdraait vluchten als een laffe straathond!
  Oppakken en zijn straf laten uitzitten, en uiteraard meteen laten boeten voor zijn misdaden hier in SU.
  Een straathond wordt getrapt, dus dat is alles wat hem nog wacht, vertrapt worden door een sterkere macht!
  Wij Surinamers verdienen veel beter te worden behandeld dan we nu worden door onze eigen regering!


  Maak melding

 41. @boe(ge)roe(p)… (haakjes openen, haakjes sluiten, puntje, puntje, puntje)!

  Je ziet weer gelukkig een aanleiding om NIET op mijn stelling te hoeven reageren: WAT was de reden dat wijlen Nelson Mandela op zijn eerste buitenlandse reis, NEDERLAND aandeed??
  Gewoon hierop een zinnig antwoord, of ALLES van jouw is verder bullshit!!

  Net als die @Radjkoemar Rajaram…
  Wat wil je nu met dat ‘verborgen’ dossier: heb ’t gewoon thuisliggen (Engel!), dus…
  Dikke 400 pagina’s voor jullie onbegrijpelijk-ambtelijk materiaal (ga wat NUTTIGS doen)!


  Maak melding

 42. Ja zeker intrekken en dan weer invoeren , dan kan santokie ook gebruik maken van die regeling en niet vergeten sardjoe en djogie , oja om niet te vergeten randjiedsingh .


  Maak melding

 43. @Seng-Sang
  Volgens mij heeft de huidige regering belooft alle corrupte ministers, politici en ambtenaren van de vorige regering voor de rechter te brengen.
  Belofte maakt schuld. Daarnaast hebben de ambtsdragers van de vorige regering hard verklaart dat men voor moet proberen hun voor de rechter te dagen.

  Letwel ten tijde van de vorige regering is er allicht 1 minister voor misbruik van staats middelen ontslagen terwijl die in deze regering weer netjes mee doet. Ook zijn er toen ministers en directeuren veroordeeld.

  Beter gezegd Seng-Sang men zit te wachten op actie van deze regering om man en paard te noemen en aan te klagen.
  Ik zie het alleen nog lang niet gebeuren. Weer een verbroken beloofte.


  Maak melding

 44. om rechtvaardigheids’reden en om recht’s orde zou het amnestie wet ook in de europese landen afgeschaft moeten worden,omdat er in NLeuro en andere europese landen veelmeer mensen rondlopen met een amnestie wet en ook veelmeer moordenaars,kinderverkrachters(pedo’s)rondlopen.

  ik dank u


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.