Tweedelig portret van André Loor op Radio 1 (VPRO)

4

Zijn recente boek ‘André Loor vertelt… Suriname 1850-1950’ was in een paar dagen uitverkocht. Wie is deze populaire Surinaamse historicus? André Loor, inmiddels 82 jaar en een afstammeling van de eerste boeroe immigranten, heeft hij zijn leven gewijd aan het beschrijven van de geschiedenis van zijn land.

Op OVT, het historische radioprogramma van de Publieke Omroep met actueel nieuws over de historie, columns en historische documentaires, is er op zondag 8 december 2013 een tweedelig portret van hem. Met hierin een zoektocht naar de vraag: welke rol speelt geschiedenis in het huidige Suriname en op welke wijze wordt die herschreven?

VPRO-radio, Radio 1 (OVT is wekelijks op zondag te beluisteren tussen 10 uur en 12 uur in de ochtend op Radio1)
11.25 Het Spoor terug: André Loor, dl. 1
Samenstelling en foto: Djoeke Veeninga

4 REACTIES

 1. André Loor beschrijft de geschiedenis van Suriname…Gelukkig want de surinamers zelf hebben geen tijd,ze zijn meer bezig met andere (duistere)praktijken en ze zijn ondeskundig. Maar hebben wel een heel grote bek.


  Maak melding

 2. Intussen heeft onze geliefde Surinaamse historicus het leven gelaten.
  Hij heeft wel voor een ongekend rijke nalatenschap gezorgd.

  Dank Andre Loor, grote dank voor jouw laatste meesterwerk in het bijzonder,
  maar bovenal voor jouw niet aflatende interesse voor de geschiedenis van Suriname.
  Met recht mag er op jouw kist staan: I love SU.
  Suriname zal jou missen!
  Rust zacht.


  Maak melding

 3. Ik ben als jonge surinaamse blij dat ik geschiedenis les heb mogen krijgen van Meneer Loor . En omdat hij altijd zonder boek in de klas kwam ben ik mezelf erin gaan traien en het is me aardig gelukt.ik zal hem missen ik heb heeel veel van hem mogen leren
  R.I.P


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.