Bouterse eert bescheidenheid en inzet Mandela

64

PARAMARIBO, 6 dec – “Nelson Mandela zal voor mij persoonlijk, alsook voor vele anderen, een grote inspiratie blijven voor volharding in het geloof dat het creëren van een betere wereld voor ons en onze kinderen wel degelijk mogelijk is. Een man die leefde met het idee van vrijheid maar, meer nog, bereid was te sterven voor echte vrijheid.” Dit zegt president Desiré Bouterse in een verklaring bij het overlijden van Nelson Mandela.

“Mandela’s bescheidenheid en toegewijde inzet voor zijn versie van een ideale wereld zijn ongekend. Hij zal gemist worden”, aldus Bouterse. Hij kijkt met ‘groot ontzag en dankbaarheid terug op de strijd die Nelson Mandela heeft geleverd tegen ongelijkheid, onderdrukking en discriminatie- een strijd die verbetering in de levens van miljoenen mensen teweeg heeft gebracht en tot dusver voor onmogelijk werd gehouden.”

Ook de wijze waarop hij in staat was zijn verdeeld volk te bewegen en hen te leiden naar een gezamenlijke toekomst, boezemt bewondering in. “Nelson Mandela zal voor mij persoonlijk, alsook voor vele anderen, een grote inspiratie blijven voor volharding in het geloof dat het creëren van een betere wereld voor ons en onze kinderen wel degelijk mogelijk is. Een man die leefde met het idee van vrijheid maar, meer nog, bereid was te sterven voor echte vrijheid.”

64 REACTIES

 1. Bouterse moet niet lullen. Pak de vliegtuig en ga hem 15 december eren in Zuid Afrika of moeten we soms onze toekomstige pres. Santhoki naar Afrika sturen. Bouterse kennende heeft hij geen tijd en stuurt hij een lakei naar Zuid Afrika. frede mang…


  Maak melding

 2. Ey,
  Mandela was vrijheidsstrijder, strijder voor mensenrechten, geen couppleger of onderdrukker, en helemaal geen moordenaar van eigen onschuldige ongewapende burgers.

  Saka a mang sa dji Zd Afrika wan rechtvaardig grondwet !

  Mandela noiti no trapu na tap’ a grondwet !

  Mandela no frede fu taki nanga rechter te a du wan tori !

  So, tan pi jere !!!


  Maak melding

 3. Mandela heeft onterecht 27 jaar in de gevangenis doorgebracht, onze ‘vader des vaderland’ lukt het al 31+ jaar om buiten de gevangenis te blijven terwijl hij er 100% in thuishoort. Op een schaal van 1 tot 100 voor leiders heeft Mandela 90 punten en onze ‘held’ een magere 1 omdat 0 niet mogelijk is. Sommige mensen hebben niet door dat ze op bepaalde momenten beter hun mond kunnen houden omdat alles wat ze verkondigen hypocriet overkomt.


  Maak melding

 4. “Nelson Mandela zal voor mij persoonlijk, alsook voor vele anderen, een grote inspiratie blijven voor volharding in het geloof dat het creëren van een betere wereld voor ons en onze kinderen wel degelijk mogelijk is.” Aldus Pres.
  Wel dan heb ik nu geloof in,dat hij de kwikvervuiling gaat laten stoppen, want hij is een eerlijke man en houdt aan woord.


  Maak melding

 5. Dit zegt president Desiré Bouterse in een verklaring bij het overlijden van Nelson Mandela, o.a.
  – bereid was te sterven voor echte vrijheid

  Maar bij sommige leiders wordt een mening gegeven van:
  – bereid te moorden om de echte vrijheid tegen te gaan
  – bereid te exporteren om zoveel mogelijk levens te verpesten ten eigen bate en rijkdom vergaring


  Maak melding

 6. Wordt het SLM toestel weer ingezet om DDB naar de uitvaart van Mandela te brengen of durf hij niet????

  Wat is het verhaal van Lachhhhhhhhhhhhkin…………..

  Andere drukken bezigheden door veranderende beleidsinzichten.


  Maak melding

 7. Bouterse vergist zich.Hij past totaal niet in de idialen van Mandela.
  Hij oet zich schamen.Zijn attentie slaat nergens op.MANDELA was een eerlijk man hield van zijn land en volk.
  Heeft nooit met zijn familie staatskas geplunderd.
  Heeft geen criminele zoon
  Hij kan de SLM niet charteren.Ze willen hem daar niet hebben.De beschaving was MANDELA zelfs.


  Maak melding

 8. I have a dream
  Ahimsa parmo dharm

  Stel dat het volk van SU een leider krijgt met de volgende twee missies:
  Alle Surinamers gelijk!
  Geweldloosheid!

  Gaat het volk daar goed mee om kunnen gaan?
  Ik bedoel, waarom verdienen we het?


  Maak melding

 9. No fos a yorka disi e kiseng srefe!A no de fu nodoe moro joe takroe sanie..Alla Sranang kondremang deng go fo joe nanga WANG KOENDOE DOTIE WANTIE IE TJEER MIE BIGIE BRADA JONG JONGOE NANGA DENG 14 TRA WANG,5e rangs yorka joe.


  Maak melding

 10. Bouta zal zeker in die gelegenheid zijn hand weer gaan ophouden bij zijn en zijn Chavez vrienden, voor de dure advocaten in USA, Baby Dino komt toch naar su nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. eerder dan helaas gedacht.


  Maak melding

 11. Wedden dat hij de reis naar Zuid Afrika afzegt, bang dat ie zal worden opgepakt zoals zoontje lief Dino, met als reden “wegens de kerst drukte en vaderlandsliefde blijf ik als president liever in Suriname om de problemen die alhier opdoemen zo snel en goed mogelijk op te lossen. Suriname heeft mij nodig. Stre de foe stre”


  Maak melding

 12. We moeten DDB stimuleren om te gaan……..ssssstt niet aan hem vertellen hoor maar ik bel nu juist met mijn grote matti OBAMA zodat de terugreis met AIRFORCE ONE geregeld kan worden…wooooeeeiiiii!


  Maak melding

 13. Deze personen Venetiaan ,Asabena,Ruth Widenbosch,Santoki.zijn het waardig om de begravenis bij te wonen.
  En niet die duivel .Die vent past niet in het plaatje van Wijlen Mandela.


  Maak melding

 14. skowtoebigibowtoe, je raakt precies de kern van mijn punt. Laat de wolf maar naar Zuid Afrika gaan. Een terugreis in laadruimte van de AIRFORCE ONE zou prachtig zijn.

  Een vredelievend man als Nelson Mandela zou de acties van de Wolf nooit goed zou keuren. Dat de wolf zijn naam in zijn gore bek neemt is al een schande.

  Ben benieuwd wanneer deze smeerlap de slachtoffers van de dec. moorden en Moiwana gaat eren. Wanneer gaat vrouw justitia haar ogen doen in Suriname.


  Maak melding

 15. Al zou hij voor de rest van zijn leven Mandela de hemel in prijzen, dat zou geen verandering brengen aan DiDiBrie’s criminele karakter en zijn beruchte naam.


  Maak melding

 16. Zo is het maar net nu eert een ieder Nelson Mandela ik zeg niet dat hij gemoord heeft maar wie zegt van niet in de strijdt voor de vrijheid toen niet om wat goed te praten maar elke grote strijder bijna heeft moord op zijn geweten waar is dan ook jullie mond voor wat Afrika is aangedaan welke strijders waren DE KLERK en BOTA en waar waren toen de landen die jullie zo op hemelen nogmaals waarom horen wij niks van Sorogita en van BUHS/REGAN/CLINTEN want die waren rechtvaardig AMERIKAANSE helden toen BOUTERSE de COUP pleegde was het goed in NEDERLANSE ogen en AMERIKA want toen hoorde je ze niet ook na 8 december niet ga na wanneer het wel begon want men dacht hem te gebruiken als pion maar toen het niet lukte was het ineens niet goed maar nogmaals 8december valt te betreuren en mag nooit meer gebeuren maar het is nog steeds Bouterse die het volk behoed heeft van buitenlandse raten om een beetje meer respect voor SU maar door ophitsing en verdeel en haat te saaien ook door eigen mensen krijg je dit wat hebben de landen SU gegeven van wat ZE hebben genomen de zelfde mensen die Mandela toen zo wreed behandeld hebben praatten nu waar is jullie mening daarover ik hoor en lees er niks van wat heeft Bouterse MANDELA gedaan ja ik geef mijn mening want op alles springen jullie zelfs als het niet om BOUTERSE gaat grijpen jullie zijn naam om te zeuren dat is dan niet om waar het gaat maar om haat en dat mag jullie volste recht misschien maar wees eerlijk en geef en praat ook waar het om gaat en wie hierbij DEZE MAN MANDELA zoveel hebben aangedaan of zit er een balk in jullie oog dat jullie alleen de splinter van DBB zien sorry mijn mening. GOD BLESS YOU ALL.


  Maak melding

 17. Wedden dat POEPE BILLE PRESIDENT DDB niet naar Zuid-Afrika zal afreizen bang dat hij zal worden nagewezen als VADER VAN DE CRIMINELE ZOON die in het land van de OBAMA`S gevangen zit.

  Deze POEPE BILLE DDB heeft zichzelf AMNESTIE geschonken en wil koste wat kost als een ECHTE president door het leven.

  POEPE BILLE DDB, geloof me dit zal je niet lukken, je moet je gaan verantwoorden voor de RECHTBANK.


  Maak melding

 18. @boegroe
  Wat lul je als een laveloos dronken heerschap. Lees je posting eerst enkele honderden keren alvorens je dit laat plaatsen.
  Het is noit te laat om tot inkeer te komen maar het is des te laffer als je steeds probeert onder je verantwoordelijkheden uit te komen en met gekochte stemmen een regering te vormen die je zogenaamd vrijwaart van straf.
  In Argentinië en Chili hebben andere regeringen de vrijwaring opgeheven waardoor de vrijwaring teniet werd gedaan en terecht.


  Maak melding

 19. Starnieuws verneemt dat president Bouterse via Brazilië naar Zuid-Afrika zal afreizen om samen met leiders uit de hele wereld Mandela de laatste eer te bewijzen. De president is op dit moment ook de voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur).

  Mek denk kong mi e wakti deng.

  Woeha Woeha Woeha zo dadelijk lees je dat de reis geen voortgang kan vinden omdat:
  – SLM vliegtuig niet beschikbaar is
  – Andere prioriteiten zijn
  – Ik ben ziek en te overspannen om de reis te maken
  maar je zult niet lezen
  – Mi fredé dat deng mang hori mi


  Maak melding

 20. Hahahaaaaaaaa…….en intussen gaat hij, bouta dus, bidden dat hij toevallig niet naast president Obama komt te staan want hij is bang dat Obama gaat zeggen…Let’s go see your son dinootje….wahwahhahahhaaa…..


  Maak melding

 21. Mocht Bouterse toch het vliegtuig instappen dan moeten de Amerikanen het toestel neerhalen met een zgn verdwaalde patriotraket. Krijgt de grote lijder meteen een zeemans graf. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 22. Mandela heeft van zijn volk een eenheid kunnen maken, terwijl deze moordenaar zijn volk verdeeld heeft, en deze moordenaar kan zich beter bezig houden met dicupabele leiders zoals Castro, Obian, Maduro,en terorristische groeperingen de Farc en Herzbolla.


  Maak melding

 23. Wat een lef heeft dit BEEST van een DiDiBrie. Deze zaka-zaka DiDiBrie heeft mensen die voor hun vrijheid opkwam ,zomaar uit bed laten halen en deze mensen zijn nooit meer huiswaarts hekeerd. Jongoe no mik mie lafoe jereh DiDiBrie. Ik hoop zo dat je naar de begravenis van de ZEER GERESPECTEERDE MANDELA gaat en dat je wordt op- pakt en NOOIT moro ie poot no sjie Sranang; vieze vuile LEUGENAAR met alles dat je zegt van Mandela.Je kan het niet menen je liegt alweer. Wat zal de wereld zich ongemakkelijk voelen als de wereld de Surse DiDiBrie naast zich ziet staan woooooiii mie gado bah. Deze DiDiBrie kan er niet bij horen toch? Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. Ik moet die hond DDB wel nageven dat hij wel lef heeft om als een schaamteloze beest daar te zijn. Hij zal zich wel kut voelen tussen al die grote wereldleiders die allemaal op de hoogte zijn van zn criminele verleden.


  Maak melding

 25. Je weet toch er is een surinaams spreekwoord”DAGOE SONDRO SJING NANGA FIRIE”.
  Hij wil bigie ting spelen maar die democratische leiders,lachen hem uit.O you are the father from DINO.


  Maak melding

 26. @ rene :

  Foutje Rene, het gaat om een MOORD-president !

  En Dino is uitgelokt toch ! Men heeft hem laten zeggen dat hij Suri volk haat, dat hij hen wil verkopen en een eigen Hezbolla-leger wil om Suri bevolking te onderdrukken !

  Wat een ellendelingen die de zoon vd MOORD-president in de val lokken.
  Zelf heeft hij geen hersenen, i sabi !

  Dreng go moro fara !


  Maak melding

 27. @ rene

  Trouwens, morgen herdenkt het volk van Surinam de MASSAMOORD van jouw geliefde pres op eigen Sranangmans !

  Onschuldige, ongewapende burgers werden in koelen bloede vermoord door de laffe tiran !

  Leve de Surinaamse HELDEN die op 8 december en te Moiwana gevallen zijn door de “presidentiele” mordenaarshand !


  Maak melding

 28. President van suriname,zal u ook morgen 8 december 2013,dat herdenkingsdienst bijwonen.
  Het surinaams-volk zal het op prijs stellen als u het openingswoord voert.U bent toch voor verzoening,vrede,liefde,en vrijheid.(Vrijheidsstrijder)


  Maak melding

 29. *Are you sir, the President of Surinam?
  How’s your son? Is he still in the US jail? How could he have ever been that stupid.
  -Hey Limbo jep mi nanga dis no, mi ne verstam a kil dja.
  +Pres, mi taigi fu no moks anga deng mang, kong dja dring wan san nanga mi.


  Maak melding

 30. @YOU,de OAS heeft dit te niet vekaard,ÖNGELDIG”,.
  De nabestaanden hebben nu de gelegenheid om rechtsstreeks de verenigde naties te benaderen ..iedere vorm van mensen rechten schending wordt niet getollereerd.Dus Pres Faja.


  Maak melding

 31. De president mag dinsdag 10 december langs komen en moet op stel en sprong via/via en omwegen richting Zuid Afrika om op dinsdag aan te sluiten bij de massa.
  De echte regeringsleiders komen op 15 december langs bij de staatsbegravenis.

  Nog steeds probeert men te doen of de Surinaamse regering ergens welkom is. Zelfs als voorzitter van de UnaSur wordt de president geschoffeerd.


  Maak melding

 32. huigelaars

  het zijn de zelfde mensen die hem opgesloten hebben,die,zogenaamd hem de laatste eer bewijzen,’stelletje hypo’s.

  inderdaat ,nelson mandela was een revo mannetje die ook zijn leven had moeten verdediggen in zijn strijd naar waarheid,rechtvaardigheid,vrede,en dat,voor zijn zwarte bevolking,’hij heeft ook harde srtijd moeten leveren tegen sommige van zijn eigen mensen om vrede onder hen te bewerksteliggen,;voor die handelingen werdt hij opgesloten en soms in de gevangenis mishandeld.

  ik vind de uitspraak van pres.Bouterse terecht en op zijn plaats.

  en voor degene die zeggen dat pres Bouterse bang is om naar afrika tegaan,’hij is helemaal niet bang dat die cowboys ook daar aanwezig zullen zijn,voor wie moet hij bang zijn,misschien voor die amerikanen,echt niet,hij en vele anderen weten wat voor spelletje amerika speelt(als er een val voor jou gezet wordt,en jij weet door wie,dan gaat jij ook voorzichtig zijn,of niet),’of misschien voor rutte en willem,nou echt niet,hij wil niks met hun temaken hebben,en dat laat hij duidelijk merken,toch.


  Maak melding

 33. Tsja, hij moet wel wat zeggen, dus horen we de woorden van Limbo terug.
  Mandela heeft het grote geluk gehad dat hij in de gevangenis terechtkwam waar hij redelijk werd behandeld, anders was hij waarschijnlijk neergeknald door de Zuid Afrikaanse inlichtingendienst. Bovendien genoot hij steun van de hele wereld waardoor de blanke Zuid Afrikanen hem niet konden opruimen. Maar als je geboren bent om een grootheid te worden, kan niemand dat verhinderen. En ieder die geboren is, zal ook sterven. Jammer is wel dat hij dement is geraakt. Misschien wel het gevolg van de langdurige opsluiting.


  Maak melding

 34. het is erg dat mandela is overleden zo een groot man een vader voor de wereld maar wat ik ook erg vind dat ik heb gehoort dat bouterse er naar toe gaat waarom wat moet hij daar zet toch eerst de stap om de waarheid in eigen land op te lossen want er zijn zo veel problemen in het land er is zo veel mis waar jou naam in voor komt zo lang dat niet op gelost is vind ik ben je verdacht van zaken wat niet normaal is en hoor jij niet bij mandela laaste rust plaats of wil je met obama praten over dino er zijn zo veel dingen die jij moet doen dat jij eigenlijk eerst moet doen dan naar zuid afrika te gaan laat venetiaan maar gaan in jou plaats zou beter zijn veel beter god bless mandela en surinaame leve nieuwfront


  Maak melding

 35. President mag niet vermeden en vernederd worden. Hij vertegenwoordigt een volwaardig VN lid en tevens voorzitter UNASUR en lid Caricom. Kom op. Beginnen jullie alle ambassades te informeren dat hij met alle bijbehorende egards ontvangen dient te worden.

  Is er een Surinaams ambassade in Zuid Afrika ? Help!


  Maak melding

 36. Beste rufus, ddb krijgt nooit de erkenning die hij wenst. Deze man mag nooit aanschuiven bij het staatsbanket of welke bijeenkomst daarna dan ook. Na de begrafenis een bak koffie en een plakje cake daarna opzouten naar Paramaribo. Alles wat Mandela predikte staat haaks op de paarse evangelie. Waar haalt Bouterse het gore lef vandaan om Mandela z’n naam zo te besmeuren.


  Maak melding

 37. Precies hoe Mandela 27 jaren was opgesloten, was DDB ook 2010-1980=30 jaren lang op een andere manier opgesloten en dat was onderdrukking/sabotage van NL samen met NF.
  Terwijl deze zelfde Pres DDB wil opkomen voor de ontwikkelingen van zijn land, volk belangen behartigen en eenheid brengen onder de burgers.


  Maak melding

 38. @Radjk Raram
  Als DDB echt dertig jaar lang was opgesloten, hoe heeft hij de decembermoorden dan gepleegd.Hoe zag hij kans om in die tijd Suriname te terroriseren. Radiostations kapot te laten kannoniseren,Bedreigingen aan de orde van de dag.Drugstransporten,contacten met drugbarronnen als Roger khan,amnestiewet maken bij een toneelopvoering enz enz.Besef je niet dat je een gatlikker ben die tegen beterweten in nonsens uitkraait. Boutrerse houdt echt niet van slijmballen als jij, want zij hebben geen JEJE. Bouterse houdt van mensen als ik die eerlijk zaken naar voren brengen, mensen die niet bang zijn om de koren van het kaf te onderscheiden.Vraag het hem als je durft.


  Maak melding

 39. Een confidentieel gesprek;(Obama= O / ondercoveragent= A )
  (bingtranslator used)
  O ; wat doe je hier in Z-Afr met sinterklaaspak en zoveel pieten.Het is toch geen carnaval.
  A ; Nee baas, maar om niet op te vallen hebben we die pakken aan.
  O ; Hoe dan? Jullie vallen op!
  A ; Wel als we didibrie zien dan kunnen die agenten vermomd als pieten hem in een zak vullen en meenemen, want Brazil heeft getipt dat ze hem gaan brengen.
  O ; Goed zo maar je kan hem ook uitlokken, want dat staat in onze wetten, je hoeft niet te vrezen voor die advocaten want ze spelen toneel.
  A ; Ja baas, begrepen baas.
  O ; Informeer toch even als die cel van Noriega of van Cedras in orde is en probeer hem zeker te arresteren, want die missie om hem gruisloos op te halen kost wat geld
  A ; Baas relax we weten wat we doen en mi denk tak Dino papa k’ba da wo teep a bekentenis ook too.
  (wordt vervolgt)


  Maak melding

 40. Straks zit ddb met de grote leiders der aarde op begrafenis van een van de grootste leiders in de geschiedenis.
  Ddb die totaal verschilt van een grootheid als Mandela moet een plekje op de achterste rij bij andere schlemielen als Robert Mugabe. Ddb stelt in de wereld niks voor en is het niet waard Suriname te vertegenwoordigen.


  Maak melding

 41. Ach File, al houd je je huis nog zo schoon, kakkerlakken blijf je houden, ook in Zuid-Afrika komen ze, vooral de paarse maar voornl. hier op het forum


  Maak melding

 42. Bescheidenheid van onze eigen president?? Giemie wan brik. Vanaf de coup van Februari 1980 is deze man persoonlijk verantwoordelijk voor honderden doden op eigen bodem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.