Wetsvoorstel pensioen ministers militaire periode

11

PARAMARIBO, 5 dec – Het wetsvoorstel waarin pensioen wordt geregeld voor ministers uit de militaire periode, is zo goed als rond. Aan de finale versie wordt nog even gesleuteld nadat de ministerraad er reeds twee keer over heen ging. De laatste behandeling is meer een formaliteit en moet voor kerst er doorheen zijn.

Het is dan tijd voor behandeling in het de staatsraad en dan het parlement. “Ik voorzie geen problemen meer in de raad”, zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname. Hij beijvert zich reeds geruime tijd voor een gelijke behandeling van de ministers uit de periode toen militairen de dienst uitmaakten. Tussen 1980 en 1987 zijn ruim honderd ministers geïnstalleerd. Zij kwamen niet in aanmerking voor een pensioen.

De burgerregeringen van na 1987 voerden wetgeving waarin pensioen voor de zogenaamde revoministers (ministers van de revolutie, red.) werd uitgesloten. Slechts ministers komen in aanmerking die zijn benoemd ‘als resultaat van verkiezingen.’ Moestadja vindt het niet meer dan billijk dat ook de revoministers bedacht worden: “Ze hebben hun krachten gegeven.” Onder de doelgroep bevinden zich overigens ook politici uit gelederen die tegen het pensioen zijn.

11 REACTIES

 1. Suriname is rijk dus wordt met geld gestrooid over de balk. Het lijkt alsof de ex ministers van de honger dood gaan, terwijl het geld beter besteed kan worden aan sociale projekten. etc etc., dus ex minister aliuzie wordt rijker en rijker.


  Maak melding

 2. =Er staat geschreven:::Slechts ministers komen in aanmerking die zijn benoemd ‘als resultaat van verkiezingen.’
  “Ze hebben hun krachten gegeven.

  ==Wel over de periode 1980 1987 heeft deze bende van Bouterse zich zelfs tot minister gemaakt. Wie heeft toen voor deze moordenaars gestemd??
  =Is men vergeten dat er een coup was???

  =Stelletje schurken die nu geld willen hebben op hun oude dagen, terwijl men de naschoolse opvang, buschauffeur etc. niet eens kan uitbetalen.


  Maak melding

 3. Naast de revo-minister ook Moestadja ophangen.De revo-minister hebben inderdaad hun krachten gegeven om het land aan de grond te krijgen.Ze zijn allen medeklinkers van de huidige pres.geweest die ook van Sur.een banabah republiek hebben helpen maken.En hen nu belonen is het ergste dat dit volk aangedaan kan worden.Deze ministers hebben het volk in hun eigen huis opgesloten[avondklok].En nu moeten we opdraaien voor een ongestoorde oude dag?Voor mij kan Moestadja ter plekke doodvallen.


  Maak melding

 4. Geen enkel Pensioen wetsvoorstel voor deze zogenoemde vierderangs Ministers{zakkenvullers}.Het geld gaat toch sowieso ooit opraken en dan is er genoeg overal TOK TOKO in het land dan moeten ze dat maar gaan vreten of gewoon verse warme AZIE KA!


  Maak melding

 5. Ai boi moni de.
  Die parasieten gaan zichzelf weer belonen, wintie wai lanti pai. Revoministers hebben het land helpen vernietigen.

  Die Moestadja moet ook ophoepelen met zijn pedolijder Somo.
  Moesie heeft in elk geval zijn positie veiliggesteld bij Didibrie.

  Het volk komt intussen niet uit met hun salaris.


  Maak melding

 6. En niet vergeten beste mensen,over 3 dagen is het een heel gemene dag van het jarie de 15 DODEN van 8 DEC.1982.Men moet meer gaan durven,het hele volk is nog steeds bevreesd maar voor 1 eendachtig arrogant sterveling.


  Maak melding

 7. Moestadja behoort tot de PL, Parasieten Lai partij. Die gaan net als Abop alleen voor posities bij de overheid. Daarom willen ze graag minister worden omdat de staat tot het einde van dagen voor deze parasieten moet zorgen. Veroordeelde pedo Somo springt hoog en laag als je aan zij geregelde mensen komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.