‘Regering negeert eigen ontwikkelingsplan’

31

PARAMARIBO, 4 dec – De regering houdt zich niet aan haar eigen ontwikkelingsplan. Dit stelt de partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid, Doe. De recente perikelen rond het onderwijs in Albina, bevestigen deze vaststelling. Vanaf het schooltransport tot aan de huisvesting van leerkrachten is een grote chaos. Dit soort wanbeleid staat in schril contrast met wat zo mooi is geformuleerd.

Volgens het ontwikkelingsplan moet onderwijs “bijdragen tot het ontwikkelen van een maatschappij waarin mensen hun leven zelf kunnen vormgeven en in staat zijn samen te leven met anderen, een maatschappij waarin burgers verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor zichzelf en hun omgeving.” Maar hoe anders is de praktijk. Het onderwijsveld is ontevreden over de manier waarop wordt omgegaan met leerkrachten en leerlingen.

Het ontwikkelingsplan belooft zoveel, terwijl de regering zelf tekortschiet. “Genoemde zaken zijn slechts een deel van de uitdagingen waarvoor de regering staat als het gaat om ons onderwijs. Verschillende brieven die door de Doe-fractie naar het ministerie geschreven zijn, bleven niet alleen onbeantwoord, maar met de inhoud is er hoegenaamd ook niets gedaan”, aldus Doe. De partij wil de regering houden aan haar beloftes en blijft daarvoor langs scholen trekken.


31 REACTIES

 1. @ RobG
  dit gaat over de gebroken te te breken beloften en niet over een ontevreden NPSer

  hierbij de link naar het ontwikkelingsplan 2012 – 2016 zodat u en anderen een inzicht kunnen krijgen in de beloften die niet meer waard zijn dan het papier waar ze opgedrukt zijn. Veel lees plezier.

  http://planipolis.iiep.unesco.org/upload/Suriname/Suriname_%20National_%20Development_Plan_2012-2016.pdf

  graag verwijs ik naar pagina 133 waar uw president als een van de weinigen niet in de gaten heeft dat Obama voor zijn neus staat.
  Om snel te zien hoeveel men waar in dacht te investeren raad ik aan direct door te bladeren naar pagina 230.

  RobG het zijn niet mijn woorden die er in het ontwikkelingsplan geschreven zijn. Het is ook niet een NF plan het is de gehele verantwoordelijkheid van de regering Bouterse Amerali. Dat er niets gerealiseerd wordt van deze mooie woorden is dan ook de gehele verantwoordeljkheid van de regering Bouterse Amerali.

  DOE is pas een beetje begonnen iedereen aan de mooie woorden te herinneren.


  Maak melding

 2. Nederlandse Ombudsman opent meldpunt traag betalende overheid

  Ondernemers die kampen met een overheid die rekeningen veel te laat betaalt kunnen terecht bij een nieuw meldpunt. Het meldpunt is onderdeel van een onderzoek van de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer naar de ’traag betalende overheid’, laat hij woensdag op zijn website weten.

  En dan hebben de NieuwFront-ratten commentaar op de regering Bouterse.Deze ongedierten hebben niet door dat alle overheden, in welk land dan ook met deze problematiek te kampen hebben.


  Maak melding

 3. De middelen ontbreken en als Sondrejoe faalt dan faalt Abop,dan kan NDP de gemeenschap paaien om voor hen te stemmen.Welke Abop DC krijgt middelen om zijn beleid te verwezenlijken? Stof tot Nadenken!Laten wij eerlijk zijn. De gemeenschap van albina vraagt echt geen dure projecten, doch gewoon de minimale om te overleven.Ze zijn ook mensen en willen minimale ontwikkeling. Men schreeuwt moord en brand als mensen daar crimineel gedrag vertonen, maar drijft hen daartoe. Wie houdt hun ontwikkiling tegen.Ik hoop dat de mensen daar hun ogen zullen opengaan nu.Mijn advies; denk aan bob marley en zijn boodschap.Stand up…………..


  Maak melding

 4. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven.Bij de behandeling van dit plan in het parlement had de oppositie reeds aangegeven dat er geen concrete termijnen waren aangegeven waaraan de uitvoering getoetst zou kunnen worden.Alleen maar vage wenselijkheden dus.


  Maak melding

 5. Ja ik begrijp wel het klagen maar alles zal niet in 1 keer goed gaan maar ze doen hun best niet alles loopt als een trein maar geven jullie eerlijk toe deze regering heeft meer gedaan dan welke ook en ja je kan niet iedereen in 1 keer tevreden stellen en dat is het probleem hoelang was de oppositie aan de macht hadden ze deze dingen ook niet kunnen doen en bedenken en nu maar klagen water/electra/schoolgeld/szf/naschoolse opvang ja nu word er gewerkt en dan ziet men de fouten omdat de vorige niks deed op dit gebied dan zijn er ook geen fouten behalve toen goud deal en betwist gebied die vene verkwanselt heeft waar waren jullie toen wees tenminste eerlijk tegen je zelf anders blijven jullie oneerlijk tegen anderen want dat is wat er nu gebeurt.


  Maak melding

 6. Boegroe, het Surinaamse volk is niet gek, als deze regering het werkelijk zoveel beter deed dan de vorige zou niemand meer denken aan de vorige regering, waarom jij de vorige regering erbij moet halen om het falen van deze regering goed te praten is mij niet duidelijk. Persoonlijk vergelijk ik geen enkele regering met de voorgaande regeringen, mijn persoonlijke problemen probeer ik zoveel mogelijk zelf op te lossen, maar het is de taak van elke regering om de algemene problemen van het volk op te lossen, als ze daarin slaagt heeft ze niets anders gedaan dan waarvoor ze gekozen is en betaald wordt door het volk. Als het ze lukt dan zijn we onafhankelijk van wat de vorige regering gedaan heeft daar blij om. Als het ze niet lukt vinden we dat vervelend, onafhankelijk van wat de vorige regering wel of niet deed en dan hebben we als volk het recht om ze, net als de vorige regering, weg te stemmen, totdat we uiteindelijk wel een regering krijgen die de algemene problemen wel kan oplossen.


  Maak melding

 7. Praatjes vullen geen gaatjes.
  Zoveel mooie woorden, in de praktijk grote chaos.
  Zelf Carl Doe geeft de regering en pres ervan langs, zo’n beschaafde christelijke man.
  Ik kom niet meer bij, hahahha.

  De paarse bende en haar hielenlikkers op wkn moeten zich schamen.


  Maak melding

 8. @Boegroe

  de regering doet 2 stappen vooruit en 3 achteruit!
  In het Surinaams zeggen ze “doe no doe”.

  Maar ik zie het gebeuren, er gaat opstand uitbreken tegen deze regering!
  DDB ziet dit al aankomen vandaar de aanschaf van gepantserde auto’s.


  Maak melding

 9. Wanneer gaat de president eindelijk aanpakken binnen de direktie van swm wij zien met lede ogen toe naar het gesoemel van de top vandaar dat het bedrijf niet draait


  Maak melding

 10. De planmeesters maken onrealistische plannen en hebben blijkbaar weinig (pinda)kaas gegeten van plannen met een budget. Of hun bril was niet goed en ze zagen een nul teveel.


  Maak melding

 11. @boegroe, niet alles loopt als een trein

  Kleine correctie, “Niets loopt als een trein” sterker nog van die beloofde spoorlijn hoor je niets meer, hoe wil je dan een trein laten rijden.
  Ook heb je dan een goede machinist nodig, iemand die de boel in het spoor houdt, en die is er domweg niet, of jij zou DDB moeten bedoelen, maar die is beter helaas voor Suriname bekend met spoortjes cocaine


  Maak melding

 12. Hele generaties dom gehouden door vorige regeringen. Geen rechtspraak daar waar het normaal geweest was.
  Geen wetsvoorstellen om het één en ander onmogelijk zoniet mogelijk te maken!

  Je zou zweren dat ze(de politici) samenwerken om gezamelijk het volk een poets te bakken!


  Maak melding

 13. Heeft iemand nog iets gehoord van de beloofde studie vAn de tramlijn? 10 dagen zijn al voorbij.
  Laten ze eerst beginnen met de cassave fabriek.
  Laten ze eerst het schoolvervoer laten lopen want kinderen kunnen niet naar school.
  en de naschoolse opvang is ook een puinhoop.
  NDP parlementariers hebben intussen hun njang gemaakt.
  Er breekt een kleine opstand uit in Marowijne, tegen een coalitie DC, de mensen zijn het zat.
  Ziekenhuis in Wanica hoor je niets meer van.


  Maak melding

 14. Filet, even ingaan op jou vraag waarom personen in de 3e persoon praten en/of schrijven, volgens de echte wetenschappers en niet de pseudo’s zoals Srika, dit word vrnl. gedaan door narcisten, egotrippers en mensen met een borderlinesyndroom, in het laatste geval moet je medelijden hebben in de eerste 2 alleen maar walging en zijn ze rijp voor een therapietje


  Maak melding

 15. GFC-nieuws…….

  particulier betaalt salarissen Stichting voor het kind.
  En het dievengilde van Bouterse heeft zichzelf wederom 10% salarisverhoging gegeven.

  Je moet toch totaal geen fatsoen en normbesef hebben om deze rattenplaag te adoreren


  Maak melding

 16. @Hans
  dat dacht ik ook al, zo vervuld zijn van jezelf duidt op een zieke geest. Ik zou ook medicamenten voorstellen om de hallucinaties te onderdrukken.


  Maak melding

 17. HENKES, gelijk heb jij maar ik heb het tegen de mensen die zeggen dat er niks gebeurt tuurlijk worden er fouten gemaakt en misschien te veel dus klagen mag leugens vindt ik van niet. FILEREN, 2 stappen vooruit 3 achteruit en hoe doe jij het want je klaagt niet voor niks denk ik zeker grote stappen vooruit wat valt er dan voor jou te klagen en opstand is jouw droom en wens weet je wat dat teweeg brengt begin jij maar ga de stad in en roep tot opstand maar loop wel voor neem de voortouw geef voorbeeld ik denk dan je mond niet je hart. HANS, ik kan jouw geen antwoord hier op geven ik neem jouw niet serieus zeker een lijntje op ik bedoel spoorlijn???? hahahaaa,geintje zoals de jouwe.


  Maak melding

 18. Boegroe jij hoeft mij ook niet serieus te nemen, is helemaal niet erg, neem jij maar lekker die paarse boeven bende met hun fantastische plannetjes serieus, past ook veel beter bij jou


  Maak melding

 19. Voor een ontwikkelingsplan moet je wel voldoende geschoold zijn, en aangezien het gros van deze coalitie inclusief die oude fossiele adviseurs hun hersencellen nooit tot ontwikkeling zijn gekomen, zul je met dit soort nooit een land kunnen ontwikkelen, het enige waar ze in uitblinken is het roven van de natuurlijke hulpbronnen.


  Maak melding

 20. @Boegroe

  de opstand is al begonnen toen tegen de amnesty wet.

  Weet je hoe Wijdenbos is weggestuurd, door protest met lege potten en pannen.

  Als het volk zijn buik vol van heeft zal je het zelf zien.


  Maak melding

 21. Groothandel in Goede plannen en Slechte Uitvoering:
  (Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven)

  18000 volkswoningen
  Tram van Paramaribo naar Onverwacht
  Ziekenhuis op 2 lokaties
  4 baans Snelweg naar Zanderij met 7 flyovers
  Brug naar Guyana
  Brug naar Frans Guyana
  Diepzee haven
  Nieuwe Internationale luchthaven in COmmewijne
  Cassave fabriek voor wereld export
  Zeedijk voor heel Suriname van Galibi naar Nieuw Nickerie
  Er resteren 18 maanden voor de uitvoering…. 3 jaar en 6 maanden zijn reeds voorbij….

  Wat volgt:
  Kinderbijslag en AOV verhoging , net voor de verkiezing
  Strooien met grondbrieven , elke maand 300 stuks tot aan de verkiezing
  Loonsverhoging voor de ambtenaren , net voor de verkiezing
  Tijdelijke Governmentake verlaging , net voor de verkiezingen..
  Nog meer problemen creeren in Landsbestuur en die dan als redder in de nood zelf oplosen , net voor de verkiezingen.
  Vult u het lijstje maar zelf aan…. het is voorspelbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.