Bouterse krijgt blaam prijsverhogende controles

74

PARAMARIBO, 4 dec – De onlangs als minister van Financiën ontslagen Adelien Wijnerman noemt president Desiré Bouterse als initiatiefnemer voor de inspectie vooraf van importen. Rond haar ontslag werd toch wel gefluisterd dat Wijnerman verantwoordelijk was. Kritiek van handelaren dat de zij de prijzen van goederen stuwde, was dus onterecht.

Het idee om de werkelijke prijs van goederen in het buitenland te laten controleren door Société General du Surveillance, SGS, is ergens anders uitgebroed. En waar? “Ik wil benadrukken dat het SGS-initiatief niet van mij afkomstig was. Ik heb slechts gehandeld op advies en instructie van de president”, zegt Wijnerman tegenover de Ware Tijd. Het was onder meer Bouterse die met zoveel woorden aangaf dat Wijnerman een soloactie had ondernomen.

Niet lang daarna werd de minister de laan uitgestuurd. Als reden werd onder meer aangegeven dat er niet goed werd gecommuniceerd met het bedrijfsleven. Zij heeft niet eerder gereageerd, maar heeft er nu schoon genoeg van. Bouterse wilde met de uitvoering van zijn idee vermeende corruptie bij de douane aanpakken. De staat zou dan meer kunnen innen aan importheffingen. Meer geld in het laatje dus van de staat. Wijnerman ervaart de verbale nasleep als ‘trap na’.

Bekijk ook:

74 REACTIES

 1. dit ganse volk zit in de wurggreep van een drugsveroordeelde, mensenrechtenschender, coupepleger, dictator en seriemoordenaar.

  Allemaal slaven van een autoritaire machtswellusteling. En straks na een bak koude rijst en een lauwe parbo, weer gewoon angstig, laf een slaafs stemmen op deze megalomane gek.


  Maak melding

 2. blijven jullie maar geloven in de beloofde “kastelen’ en de gouden kerst…
  moro e kong …
  het is altijd de schuld van een ander..de wolf zal nooit zijn fouten erkennen.
  wat verwacht je als je criminelen aan de macht helpt ??

  Dat alles gratis is ??

  De valuta koers staat ook onder druk..het gaat binnenkort bossen..


  Maak melding

 3. Heeft Bouterse ooit verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden? De NDP had niet genoeg zetels behaald om een regering te vormen was het niet voor die 2 overige graaiers/criminelen Somo en brunsje die besloten samen te werken in deze Me Ca Combinatie die nu is uitgegroeit tot een We Ca Combinatie.


  Maak melding

 4. beste meve wijnerman wij wisten al lang hoe de vork I d steel zat bij ddb is het altijd iemand anders die schuldig is zo ook met dino anderen zijn verantwoordelijk voor zijn aanhouding


  Maak melding

 5. Ik vraag me af of hij ook heffingen wou opleggen op de duizenden kilo’s cocaïne die hij heeft geimporteerd. Deze maffialeider, moordenaar, dicatator met zijn 40 struikrovers heeft het hele land in zijn macht…

  Interne critici worden ontslagen en gedumpt, alleen de kontlikkers van deze drugsdealer blijven over…


  Maak melding

 6. RobG, Afu sensie, Pero Sabidieri en Co

  Dit is geen onzin uit de mond van iemand van de oppositie maar van een voormalige topper uit het regeerteam Bouterse Amerali.

  Deze gewezen minister heeft loyaal en netjes heel lang haar mond dicht gehouden of niet soms. Nu haar eigen integriteit te veel in diskrediet gebracht wordt ontstaat er een enorm gat tussen wat er gesteld wordt door de President en de gewezen minister.

  Beste mensen voeg hier aan toe hetgeen door SGS verklaard wordt over het aangaan van de samenwerking en opzeggen en het uit eindelijk formeel beëindigen van de overeenkomst.

  RobG, Pero, Afu sensie, Sabidieri & Co een ding zullen ook jullie moeten onderkennen:

  1) Er is een afspraak gemaakt met SGS.
  2) SGS is begonnen te werken.
  3) Na commentaar van belanghebbenden is de samenwerking opgeschort.
  4) Na meer dan 6 maanden wordt het contract met SGS uiteindelijk formeel beeindigd.
  5) Er is uit eindelijk niets gebeurt, er is niets veranderd en Suriname gaat een heel forse vergoeding betalen aan SGS voor NIET geleverde diensten en verbeteringen.

  Net als de miljoenen die naar Ballast Nedam overgemaakt zijn zonder dat de president wist dat hij er voor getekend had en ook zonder dat er iets geleverd is.

  HOE IS DAT DENKBAAR voor dit power team van verbetering.
  Wel betalen maar geen verbetering voorlopig.


  Maak melding

 7. DDB de Notoire Leugenaar(met adviseurs) heeft niet echt veel verstand van Economie.
  Nu het fout is gegaan, moest de echte Econoom Wijnerman het veld ruimen.

  Typisch DDB, het is de ander die de schuld krijgt.


  Maak melding

 8. Dit bericht verbaast me niet omdat:

  1 Iedereen al lang weet dat DiDiBri altijd de schuld op anderen afwentelt. Zijn volgelingen noemen hem daarom slim. Ik noem het laag, laf en gemeen. Hij waarschijnlijk zelf ook, want ooit zij hij zelf (toen hij voor laag en gemeen werd uitgemaakt door Rufus Noitmeer): “” Betre mi lagi mi no dong “”.

  2 Tijdens de militaire periode werd het SGS ook al ingeschakeld. Dat was onder mini-ster Fong Poen(tje). Toen werd er gezegd dat het SGS goed werk deed en dat de “volksvijanden” (ze bedoelden de handelaren) niet meer in de gelegenheid waren om het volk uit te buiten. Men liet toen zelfs vaak een staat zien waarin aangegeven stond hoeveel het SGS “het volk” had bespaard. Later ontstond er een discussie toen bleek dat het SGS een flink deel van de overfacturering als commissie kreeg. Het zal me niet verbazen als later zal blijken dat een deel van die commissie later weer een bocht maakte naar de zakken van één (of meerdere) “revolutionaire leider(s)”.

  Maar ja, een (te groot) deel van het volk is te stom om dit allemaal te doorzien, leest niet en heeft het geheugen van een erwt. Zelfs als de waarheid boven tafel komt, stemmen ze toch weer op hem. De domme massa is in Suriname in de meerderheid. Daar is niets tegen te doen.


  Maak melding

 9. Ik denk toch niet dat ons volk zo dom is,dat het nog niets door heeft.Niemand moet het volk onderschatten.Bij de komende verkiezingen zal het volk bewijzen dat het niet uit ezeltjes bestaat.


  Maak melding

 10. Odie, odie oooooh,

  Familie BLUNSIE nanga matie e go doe ogjie, loekoe sang e go pasjsah nagna mie kondlemang.

  Ohohhhhoooo mia bala nanga sisa slanangmang, a ogrie teeee, baja oen loekoe boeng je.
  Na moeje Adelien sabi san e pasja na kondle.

  Soooo, da a tang sooo.


  Maak melding

 11. @jako
  Ben het volledig met je eens. De politieke tegenstanders van Bouterse denken/hopen dat hun goedkope en domme reakties op krantenartikelen de kiezers over de streep zullen halen. Met de steeds herhaalde afgezaagde en ongefundeerde beschuldigingen over drugshandel, moord en wat al niet meer zij, plegen zij een aanslag op de intelligentie van de doorsnee surinamer en dat werkt op den duur averechts. Daarom zal de overwinning van Bouterse nog veel groter zijn dan men verwacht.


  Maak melding

 12. Deze regering is gebouwd op leugens, geldverspilling, roof, grondroof, hielenlikkers, paarse debielen die alles geloven wat ze voorgeschoteld krijgen, asocialen, slagers,etc. etc.
  Een grote drager van deze kabinet is ook onze getrainde aap lackin die alles bij elkaar liegt. Een excellente pathologische leugenaar. Zie de versie van de OAS over de Amnestiewet. Lackin schijnt en is de beste uit de klas van doorgewinterde leugenaars.
  Ik hoop alleen dat hij nog dat stukje bewustzijn heeft dat hij onder andere de vleesgeworden leugen is. Zie maar: de leugen kan ook nog een menselijke gedaante krijgen.


  Maak melding

 13. Je bent pas een lafbek en lafaard als je anderen te ontslaat en de schuld geeft van jouw eigen falen. Hopelijk zal Limbo in zijn Bakana lei Tori hierop ingaan.
  De vele ministers ontslagen door deze moordenaarspresident waren bevreest om de reden van hun ontslag aan te geven, maar een ondoordachte beschuldiging is ook teveel.


  Maak melding

 14. @ jako:

  Natuurlijk zijn er verstandigen, maar die zijn in de minderheid. Absoluut (dus per kop) maar ook na de verkiezing ( vertegenwoordigd in zetelaantal in het parlement. Hoewel, de laatsten vallen eerder onder immoreel (gewetenloos) dan onder dom. Ze kiezen voor het slechte, tegen beter weten in. dat is altijd al zo geweest, maar wordt weer steeds erger.

  Dit land heeft een grote schoonmaak nodig in de politiek.

  Het probleem is dat er geen enkele persoon uit de “nieuwen” het fatsoen, de moraal of het leiderschap heeft om deze beweging gestalte te geven. Niet verrassend, met zo weinig rolmodellen is alles wat erna komt nagenoeg gedoemd van mindere kwaliteit te zijn.

  Wie denkt wel goed genoeg te zijn, koopt een enkeltje richting …. every which way, but loose!! Ze willen (en te terecht) geen strijd voeren die bij voorbaat verloren is.


  Maak melding

 15. Liegen, …… en bedriegen. Vanwege chronische “hoogtevrees” is vliegen voorlopig van de baan. Maar ja men verschuilt zich nog steeds achter een beruchte “neks no fout” slogan, waarmee al het negatieve wordt rechtgetrokken.


  Maak melding

 16. Dit is een van de vele adhoc en ondoordachte maatregelen uit de advieskring van DDB.
  Net als de naschoolse opvang een fiasco met financiele gevolgen voor de staat.

  En als het fout gaat een ander de schuld geven, maar mevr.Wijnerman pikt het niet.

  Dit was de 12de of 13de minister die niet voldeed??
  Pres DDB 12 ambachten 13 ongelukkige ministers….


  Maak melding

 17. Bij deze moordenaar ligt het falende beleid altijd bij een ander, maar vergeet dat hij degene is zonder enige visie, net als zijn andere 2 criminele coalitiegenoten pedofiel Somo en drugdealer Brunswijk.


  Maak melding

 18. Het pleziert jullie allemaal om dit te lezen.

  Ondanks dat is het nog steeds dat het land wat jullie ophemelen (Nederland) graag zaken met deze foefoeroe bende, leugenaars, moordenaars wilt gaan doen.

  Ik zou jullie adviseren nu naar het Malieveld te gaan en tegen de nederlandse regering een protest te starten.

  Nederland biedt het recht tot protesteren.

  In deze is het dat de HELER gevaarlijker is dan de STELER.

  Zijn jullie vergeten dat de cijfers in de kranten dat 1,3 miljoen inwoners in Nederland onder de armoede grens leven, is een vorm voor Nederland om toch met de moordenaar samen te gaan werken om nog wat binnen te halen wat nog van het criminele geld van Bouterse over is?

  Ondanks alles dat zich onder Bouterse speelt, heb ik nog nergens mogen lezen dat er een voedselbank in Suriname is.

  Nederland met al zijn pracht en praal heeft dat dus wel.
  =========================================================

  historie

  Voedselbanken zijn ontstaan in de Verenigde Staten en vandaar vond het idee zijn weg via Canada naar Europa. Frankrijk opende de eerste Europese voedselbank in 1984. België volgde in 1986. Pas in 2002 werd de eerste Nederlandse Voedselbank geopend. Inmiddels zijn er in 17 Europese landen voedselbanken die zich hebben verenigd in de Europese Federatie van Voedselbanken.

  2002
  Sjaak en Clara Sies geven met de oprichting van de eerste Nederlandse Voedselbank gezicht aan de heersende armoede en verspilling in Nederland. Maar ook hoe zelfredzaamheid je verder kan brengen. Nederland reageert heftig en de politiek geeft antwoord: “Over 4 jaar bestaat De Voedselbank niet meer.”

  Het aantal Nederlanders dat op zo’n voorziening een beroep doet steeg in 2005 aanzienlijk: het aantal voedselbanken steeg van 22 in september tot meer dan 40 in december. In 2006 werd geschat dat 8.000 huishoudens gebruik maken van voedselbanken. Van de mensen die een beroep doen op de voedselbank blijkt 83% financiële schulden te hebben.

  Eind 2008 is de landelijke organisatie Stichting Voedselbanken Nederland opgericht. Hierbij zijn de acht regionale voedselbanken in Nederland aangesloten.

  In de loop van 2009 blijken ook de voedselbanken last te hebben van de economische crisis, bedrijven blijven langer op hun voorraden zitten en staan hun overtollige voorraden pas aan voedselbanken af vlak voor de uiterste houdbaarheidsdatum terwijl de groei van het aantal gezinnen dat geholpen wordt toe blijft nemen.

  2012
  Nu, 10 jaar later, zijn steeds meer mensen in Nederland zoekende en hebben grote moeite richting te geven aan hun leven of aansluiting te vinden of te behouden. De Voedselbank groeit explosief. Per september 2012 worden naar verwachting 30.000 wekelijkse voedselpakketten vanuit 135 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 70.000 Nederlanders afhankelijk van De Voedselbank. En dat aantal groeit momenteel met 5-10% per maand… Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een nationaal instituut met zo’n 6.200 vrijwilligers. Het vraagstuk van voedselverspilling staat inmiddels op de agenda, maar er wordt nog veel eten overgeproduceerd en nodeloos weggegooid.
  =======================================================

  Hier tussen kan ik niet lezen dat het overgewaaid is naar Zuid-Amerika.
  Maar er staat nog meer op het eens wel hoogstaande Nederland te wachten.


  Maak melding

 19. PAARSE LOEDERS;
  Mevr WIJNERMAN IS GEEN FRONTER,

  HEEFT GEEN BEVLEKTE HANDEN EN EEN REIN HART.

  DE REST MOGEN JULLIE ZELFS INVULLEN

  STELLETJE ROTZOOI.

  MENS ONWAARDIG.


  Maak melding

 20. Marlon115 die voedselbank die jij bedoelt die staat in Nl, kijk maar eens in de diverse toko’s hoeveel paketten daar staan voor verzending naar Su, verder wat heeft dat hele verhaal wat trouwen op zowat alle zenders en in alle kranten heeft gestaan, te makem met het onterechte ontslag van een minister in Suriname te maken, houdt je bij de zaak en laat die lulverhalen van jou, als het zo slecht gaat in nl. dan rot je toch op naar Suriname kun je je daar laten naaien door Bouterse en consorten letterlijk en/of figuurlijk, wat jij wil.


  Maak melding

 21. Woensdag 4 december 2013 om 11:38 uur, door FOEFOER BEEST!! Woensdag 4 december 2013 om 11:44 uur, door Koos

  Hoe Zeggen zij daar in Suriname: Ba Zoekoe Ba Venie Ba Charie……..Na Wang Hiep Hiep Hoeree …..voor de Blinde Paarse Blinde Makke Lammetjes!!!!!! Moro é Doro!!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 22. oja,nu heeft bouterse het weer gedaan.

  als die wijnerman goed in haar schoenen stond,had zij die fout niet hoeven te maken.
  corrupsie zou bestreden worden,’waarom heeft zij verandering daarin gebracht,’genoot zij ook van die corrupte handelingen door de duane.


  Maak melding

 23. De witte Nederlandse hans bemoeit zich met Surinaamse aangelegenheden en levert behoorlijk kritiek op Suriname vanuit Nederland, maar wil niet dat Surinamers woonachtig in Nederland kritiek leveren op nederlandse aangelegenheden, dan moet ze zich snel verkassen richting Suriname.

  Deze geboren hypocrieten weten niet eens meer hoe hypocriet zijn en dan straks van de daken schreeuwen dat ze democraten zijn en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel dragen, met hun reacties vallen ze door de mand, dat is een feit.


  Maak melding

 24. engel

  jij hebt gelijk,’wie de schoen past.

  heb jij wel goed gelezen wat jij hebt neer getypt.
  en dan noem jij mij een klootzak en an al fa beet.

  jij valt weer door de mand,gevallen engel.


  Maak melding

 25. @Engel!
  Ik weet niet of ik je een + of een – voor bovenstaande opmerking moet geven.
  Maar pas op!!!!!
  Mensen op hun taalfouten wijzen op dit forum is bij bepaalde lieden not done!!
  Je krijgt zowat alle zwakkelingen over je heen!
  Maar ik persoonlijk vind het een goede zaak!
  Ga zo door!
  Nee,het wordt toch een plus!!!!


  Maak melding

 26. Sabidirie, tuurlijk mag je wel kritiel leveren op zaken die verkeerd gaan in nederland, maar wijdt daar dan een topic aan of doe dat op een forum wat daar voor bedoelt is en niet in een onderwerp wat daar totaal niets mee te maken heeft warhoofd, het komt te vaak voor dat de paarse piepeltjes de aandacht proberen af te leiden van het onderwerp, helemaal als het een vorm van kritiek is DDb en consorten en hun beleid of liever het gebrek aan, goedkoop en doorzichtig truukje, niet iedereen is zo dom als jullie


  Maak melding

 27. @Sra.
  Je mag kiezen.
  De Dam : dicht bij het CS Amsterdam of
  het Leidse Plein: knooppunt van het Amsterdams openbaar vervoer.
  Tijd : 20:00 u. of 21:00 u.
  Kies maar!
  Daarna zal ik je vertellen waaraan ik te herkennen ben.


  Maak melding

 28. Sra lijdt gewoon aan een vorm van masochisme, hij vindt het fijn als hij letterlijk of figuurlijk billenkoek krijgt, je zult er maar aan lijden, maar hij heeft wel de aandacht, Sra als je dat graag wilt kun je er ook gewoon om vragen hoor


  Maak melding

 29. @Medusa:
  “Mensen op hun taalfouten wijzen op dit forum is bij bepaalde lieden not done!!
  Je krijgt zowat alle zwakkelingen over je heen!”

  Het gaat om de manier WAARÓP, Medusa!
  Het getuigt nog meer van zwakte als je er constant mee bezig bent en iedereen er op aanspreekt dat die een domoor of een ezel is. Laat de mensen in hun waarde!! Het gaat om de boodschap!! Sommige mensen hebben dyslectie! Of typen gewoon te snel! Sommigen zijn slechtziend of hebben weinig taalgevoel. Dat maakt ze niet dom. Snap dat toch!
  Maakt vrouw medusa nooit een fout?
  Ja natuurlijk, maar dat geeft ze nooit toe want ze associeert fouten maken met zwak zijn! Nou dát is een zwakzinnige gedachte!
  Reageer voortaan inhoudelijk, wil je!


  Maak melding

 30. medusa
  als jij mij zo graag wil ontmoeten,kom dan in r,dam,en kom alleen(man to man).
  ik kan ook naaar amsterdam komen,op het leidse plein.
  zeg maar wanneer.
  en waraan kan ik jou herkennen.


  Maak melding

 31. hans
  als ik jou posting lees,lijkt het wel een homo die aandacht zoek,of zich in een gesprek wil mengen dat jou aandacht niet vraagt.
  en als jij van plan bent om mij een les voor te lezen,dan heb jij het mis,omdat jij niet weet wat jou tewachten staat.
  laat sra met rust,ik heb niks aan jou gevraagd en mensen van jou type mag ik niet,begrepen,hans.

  ik heb duidelijke taal gesproken.


  Maak melding

 32. @foutje, bedankt!
  Sommige mensen hebben dyslectie!
  Ga je mij vertellen wie dyslectie heeft of gewoon te snel typt!
  Ik denk dat IK jou daarover meer kan vertellen.
  Je hebt fouten in soorten!Domme en verschrijvingen.

  En inhoudelijk reageren of niet moet je maar aan mij overlaten.
  Reageer maar liever niet op mij!


  Maak melding

 33. @Hans,
  jij noemt het lulverhalen, maar weet jij zelf wat lul verhalen zijn? Geen mij de definitie daarvan.
  De dozen in de toko’s die daar staan om verscheept te worden heeft nogsteeds niets met voedselbanken in Suriname te maken. Anders zou dat er ergens gestaan hebben.
  Het is wereld bekend dat ook Afrikanen dozen vol spullen naar Afrika sturen, dat de turken, Marokkanen en noem maar op spullen naar hun land het herkomst sturen, dus wat voor issue wil jij komen maken van de dozen in de toko’s.

  Als ik het niet goed vind hier dat ik terug moet keren naar mijn land.
  De informatie die jij nog niet had krijg je nu van mij,
  vergeet niet dat wat mijn voorouders voor mij hier hebben opgezet, ben ik nu hier van aan het genieten. Dus jij weer! Of ben jij zo dom dat je niet eens meer weet dat mijn voorouders Nederland hebben opgebouwd, ik als nazaat geniet en maak er gebruik van.
  Als het je niet zint dat ik hier ben spring maar voor een trein of van een brug. Mocht je daar het lef niet voor hebben meld je aan bij een euthanasie arts, die helpt al te graag.

  Weer zo één die denkt het recht te hebben om zijn bek mee te roeren in Surinaamse aangelegenheid. Maar ach daar zijn jullie kampioen in geworden. Dus het moet me helemaal niet meer verbazen.


  Maak melding

 34. @sra

  Ik wil je niet zo graag wil ontmoeten.Ik wil je slechts ontmoeten om je billekoek te geven.
  Je vraagt:”wanneer”?
  Dat heb ik reeds verteld toch?Je kan niet lezen,man!
  En man to man of in groepjes,sra je gaat het verliezen.
  Dat weet ik;daar ben ik 100% van overtuigd!


  Maak melding

 35. @Hans,

  Woensdag 4 december 2013 om 17:52 uur, door hans

  Sabidirie, tuurlijk mag je wel kritiel leveren op zaken die verkeerd gaan in nederland, maar wijdt daar dan een topic aan of doe dat op een forum wat daar voor bedoelt is en niet in een onderwerp wat daar totaal niets mee te maken heeft warhoofd, het komt te vaak voor dat de paarse piepeltjes de aandacht proberen af te leiden van het onderwerp, helemaal als het een vorm van kritiek is DDb en consorten en hun beleid of liever het gebrek aan, goedkoop en doorzichtig truukje, niet iedereen is zo dom als jullie
  ========================================================

  Je geeft het zelf toe, niet iedereen is zo dom als jullie. Omdat het laat merken dat wij niet dom zijn.
  Het is jouw soort dat anderen wilt doen geloven dat wij dom zijn.
  Wat te denken dat als jullie soort in Suriname komen met je blauwe ogen dat je dan gaat zeggen je mag me op mijn blauwe oog geloven.
  Het heeft toen gewerkt, maar heden ten dage niet meer. En dat is wat jouw soort pijn doet.
  Je moet eigenlijk een ander het gevoel kunnen geven dat die dom is, zodat jij je slim kan voelen. Dat is het nou juist wat niet meer werkt.

  Toch blijven met het gevoel dat je super bent.
  Ik zou je aanraden om eens een keer goed in een spiegel te kijken naar jezelf.

  Net is weer op het nieuws geweest van wat er bij de treinkaping bij De Punt is gebeurd.
  Een marinier die deel nam aan die ontknoping van die treinkaping heeft verklaard dat de kapers allemaal nog leefden toen zij het trein hebben bestormd. Dat zij persoonlijk de Molukkers hebben GEEXECUTEERD.

  Dan wil jouw soort komen praten over Bouterse. Jij moet helemaal je grote waffel houden. Die splinter in het oog van Bouterse zie je wel maar het balk in jouw soort ogen zie je niet. Nee natuurlijk ga je het niet zien want jullie zijn alleen op gebrand om anderen altijd het minderwaardige te maken zodat je super kan voelen.

  Stom achterlijk soort.


  Maak melding

 36. dit is politieke zelfmoord van wijnerman.
  de surinamer is het gewend dat men in de polatiek veel beloofd , buitenvrouwen en fam regelt,eigen zakken vult,niets voor het algemeen belang maar puur en uitsluitend voor het eigen belang werkt, corruptie viert hoogtij,drugs en wapens worden op hoog niveau verhandeld enz.
  wat dat betreft is het onder deze regering niet anders.
  andere spelers , zelfde spel.
  wijnerman is de grote verliezer ,ze kan zich nergens bij aansluiten na deze backstabbing actie.
  was beter geweest als ze dr mond had gehouden .


  Maak melding

 37. @MEDUSA
  “Ga je mij vertellen wie dyslectie heeft of gewoon te snel typt!
  Ik denk dat IK jou daarover meer kan vertellen.”

  Dat zou kunnen, Medusa, maar dat betwijfel ik ten zeerste en DÁÁR gaat het nou net NIET om:
  jouw schreeuw om erkenning!

  Het gaat erom dat je de mensen in hun waarde laat als ze een taalfout in hun posting hebben staan.
  Fout of verschrijving, we zijn hier niet op school. We zijn hier op het WKN forum om onze mening te ventileren!
  En NIEMAND is door WKN aangesteld om de taalfouten van een ander te corrigeren! DAT DOE JE MAAR AAN JE WERK! Hoop dat je het nu ein- de-lijk snapt!


  Maak melding

 38. @foutje, bedankt!
  Dat bepaal ik nog steeds.
  Take it or leave it!
  Hoop dat je het nu ein- de-lijk snapt!

  Ben je bebombardeerd tot spreekbuis van Engel!?
  Kan hij het zelf niet? Hihihihi!


  Maak melding

 39. Hindoestaans gezegde luidt;” Apen garie ke gu duserkwa ke lagawe” Betekenis ; de schuld geven aan een ander van eigen falen.
  Ik denk dat bijna niemand had getwijfeld aan Mevr. Wijnerman
  haar kundigheid en oprechtheid. Ook aan mevr. Boedhoe twijfelen wij niet,maar ze mag haar hart ook uitstorten een keer. Het zal haar goed doen.
  God zij met ons SME.


  Maak melding

 40. Ik heb totaal geen medelijden met in ongenade gevallen personen, die bij hun volle verstand, eens besloten hebben om samen te werken met Baas. Op het moment dat ze door hem uit het samenwerkingsverband worden getrapt, moeten ze zichzelf verwijten maken. Deze dame mag, in vergelijking met andere, in ongenade gevallen loyalisten, nog van geluk spreken dat ze maar een natrap heeft gekregen.


  Maak melding

 41. Al heb ik plus gevinkt voor geachte Henkes, toch verzoek ik in dit geval gas terug te nemen.Er is iets als dienst opdracht,dicipline en heel wat andere overwegingen wat zij kan opsommen.


  Maak melding

 42. Ex-minister van Financiën en ontslagen Adelien Wijnerman, als ik je bij jouw aanstelling een vork met een lange steel had aangeboden had je mij voor gek verklaard!
  Had ik nu achteraf bekeken,wel moeten doen!
  Maar ja,gedane zaken nemen geen keer!


  Maak melding

 43. KOndrémang;

  Bedenken jullie eens goed man,discussie tussen Srananman
  leiden vaak tot handgemeen.Een doornee Srananman kan niet discuseren,zie maar tussen Somo en die ene man destijds aanhanger van DDB tijdens een TV programma van Karel de Graaf.Niet iederéén kan zijn mening verwoorden,en dat leid tot scheld partijen en irritatie´s en soms tot handgemeen!
  Jammer; jammer vind ik dat,Brada´s a libie satu mang !


  Maak melding

 44. Even voor de duidelijkheid. Ik ondersteun een heleboel familieleden en mensen die mij zeer nabij zijn. Als Bouterse in 2015 weer president wordt stuur ik geen stuiver meer naar Suriname. Ik adviseer een ieder die onder dezelfde omstandigheden verkeren als ik om hetzelfde te doen. Ik heb mijn vrienden en kennissen al voorbereid op mijn acties. In feite dwing ik ze om in 2015 goed te stemmen. Zo niet dan worden ze afgestraft. Dus mensen in Suriname: in 2015 svp goed stemmen. Wij willen voor onze geldovermakingen naar Suriname ook beloond worden.


  Maak melding

 45. Marion 115, jij hebt wel heel veel nodig om dingen duidelijk maken die kant nog wal raken, en dat jij iets niet wilt of kunt begrijpen wat er bedoelt word kan ik natuurlijk niets aan doen. En jouw voorouders in Suriname zouden Nederland opgebouwd hebben?


  Maak melding

 46. Waar is Bouta eigenlijk ? Weer ziek, misselijk of is hij weer in overleg met zn 6 advocaten. Is hij zijn geld aan het natellen ?is zijn geliefde SLM weer bezig ïjs”in te laden. Zijn de kerstkaarten voor dino al gepost of neemt Lackin ze mee ?Ik zag dat zijn vrouw kadootjes uitdeelt. Ik vind haar tof. Het moetwel erg zijn geneukt te worden door een notoire crimineel.


  Maak melding

 47. @MEDUSA
  Dat bepaal ik nog steeds.
  Take it or leave it!
  Hoop dat je het nu ein- de-lijk snapt!

  Ben je bebombardeerd tot spreekbuis van Engel!?
  Kan hij het zelf niet? Hihihihi!

  @ MEDUSA
  Blijf dan maar lekker hunkeren naar erkenning. Hier op WKN zal je het niet vinden, evenmin aan je werk! Zo werkt het helaas niet! Hihihihi!!

  Blijf maar gissen over Engel!
  Voor mij een weet, voor jou een vraag!
  Speur maar lekker door!


  Maak melding

 48. ‘Yu kan kibri gi wan fufuruman, ma yu no kan kibri gi wan leyman’. Maar die paarse bende rooft, steelt en liegt alles bij elkaar. En dat had u moeten weten mw. Wijnerman.


  Maak melding

 49. perko
  Waar is Bouta eigenlijk ? Weer ziek, misselijk of is hij weer in overleg met zn 6 advocaten. Is hij zijn geld aan het natellen ?is zijn geliefde SLM weer bezig ïjs”in te laden. Zijn de kerstkaarten voor dino al gepost of neemt Lackin ze mee ?Ik zag dat zijn vrouw kadootjes uitdeelt. Ik vind haar tof. Het moetwel erg zijn geneukt te worden door een notoire crimineel.

  ik heb een vrag voor jou? hoe zou jij het vinden als je vader zaken die het daglicht niet schuwen en deed en de fam, de buren jou moeder ervan verwijten???
  hoe zou je het vinden wanneer jij je met notoire zaken bezig houdt en men die vrouw die je “denkt” te neuken bij zou betrekken in aalle scheldkanodaes???? leuk he!!!! God hebben jou ziel!!!!!!! een vredig kerstmis ook voor jou.


  Maak melding

 50. @foutje, bedankt!
  Die vermeende erkenning zal jij mij niet kunnen geven;Dat niveau ontbeer jij schromelijk,laat dat aan een ander over!

  P.S.
  Jij of Engel! = LOOD OM OUD IJZER!


  Maak melding

 51. De dommere bewindslieden komen ALTIJD achteraf met kritiek. De wat slimmere pakken hun biezen op tijd.
  Over Bouterse: zou deze man de capaciteit hebben dikke rapporten door te nemen, de essentie eruit te halen en aan de hand daarvan beleid uit te zetten of sturing te geven?
  Ik heb zo het idee dat die man zelfs een hekel heeft aan lezen (behalve anderen de les lezen), laatstaan zich te verdiepen in dossiers. Hij teert, wegens gebrek aan hoge scholing, altijd op wat z’n adviseurs hem influisteren en is dus 100% manipuleerbaar. Adviseurs als Limburg fluisteren hem van alles in en hij zelf kan het kaf niet scheiden van de koren. Zeer gevaarlijke zaak! Hij vertrouwt dan ook alleen op z’n lijfbehoudsinstinct en kan derhalve nooit een goede president worden. Dat zou niemand met zo’n (gebrekkige) bagage kunnen.


  Maak melding

 52. @ ram singh

  Pfffffffffff die zat daar voor haar haar eigen imperium.
  RB enterprice,(petro carrib).

  Dus ja de plannen zijn goed,alleen om ze uit te voeren is een bottleneck.
  Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

  Idem SGS
  Zodra ik belasting hoor in suriname, denk ik aan ” OVER MINE DEAD BODY”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.