maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappij‘Verdraagzaamheid’ in Suriname flinterdun vliesje

‘Verdraagzaamheid’ in Suriname flinterdun vliesje

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 dec – De in alle toonaarden bezongen verdraagzaamheid en tolerantie in Suriname blijken keer op keer slechts flinterdunne vliesjes. Niet meer dan een laagje vernis, dat niet meer nodig heeft dan een vonkje om naar alle kanten uiteen te spatten. Het vergt niet veel of het monster steekt de kop weer op. De aanloop naar de algemene verkiezingen is zo’n aanleiding. Met publieke figuren die elkaar betichten van racisme.

De hoofdrolspelers van het moment: Chandrikapersad Santokhi, leider van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP en Cliff Limburg, presidentieel woordvoerder. Volgens Santokhi worden ‘rassentimenten’ bespeelt in het radioprogramma Bakana Tori. Dat wordt ontkend. Santokhi zou alleen geen antwoord weten op het programma waarin zijn kritiek wordt gepareerd. “Ineens ben je etnisch bezig, wanneer je weerwoord geeft”, zegt Limburg tegenover de Ware Tijd.

Dat er gesproken wordt over rassentimenten zou een teken zijn van onmacht. Ook Santokhi’s weigering om mee te doen aan een aflevering van het radioprogramma zou die onmacht verraden. Volgens de VHP-leider is zijn weigering geen rechtvaardiging voor Limburg om “het volk op te hitsen en/of aan te zetten tot haat jegens elkaar.” Limburg ziet het verband niet: “Omdat hij geen andere wapens heeft, wordt de etnische snaar bespeeld. Hij is een lafbek.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

104 REACTIES
 1. Het is toch triest dat NDP buikspreekpop Clifton Limburg op moet nemen tegen Chandrikapersad Santokhi.

  Waar is de grote leider zelf gebleven in dit geheel ?

  Deze schijtzak weigert iedere vorm van discussie. 2x per jaar komt hij monologen houden in de ocer, thats it. Wft is dit voor een president. De man durft niet eens meer in een vliegtuig te stappen sinds zoonlief achter tralies zit.

  Het debat hoort plaats te vinden in het parlement en niet op de radio of tv.

  We kunnen lang en breed hierover lullen, zonder de hindoestanen was Suriname een veredeld Congo geworden.
  Wat mij betreft wordt een volgende president een VHP-er.


  Maak melding

 2. Onze LIMBO-ROCK krijgt behoorlijk van langs.

  Reactie Santokhi op commentaar Limburg
  03 Dec. 2013 (Bron-starnieuws.com)

  De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, Chandrikapersad Santokhi, gaat in op het commentaar van Cliffton Limburg (Limbo), verschenen op Starnieuws.
  Zijn reactie luidt als volgt:

  Lees de rest maar via (starnieuws.com)


  Maak melding

 3. @Fer E, jij hebt gelijk. Limbo krijgt er van langs.

  WAT EEN GILLER !!

  De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, Chandrikapersad Santokhi, gaat in op het commentaar van Cliffton Limburg (Limbo), verschenen op Starnieuws. Zijn reactie luidt als volgt:

  ”Ik spreek mijn treurnis uit over het taalkundig onvermogen van de heer Limburg om zijn gevoelens op correcte en gepaste wijze publiekelijk tot uitdrukking te brengen. Het siert de woordvoerder van een staatshoofd namelijk niet zich te bedienen van taal waar absoluut geen niveau van uitstraalt. En of hij zich nu verschuilt achter zijn journalistenpet of niet, zijn beschamende uitspraken leggen niet alleen ‘s mans ware aard bloot, maar hebben eveneens een negatieve reflectie naar ons staatshoofd, van wie hij tegen een zeer riant salaris, de woordvoerder is.

  Indien hij wel over voldoende taalkundig vermogen had beschikt, zou Limburg terstond hebben ingezien dat het woord ‘lafbek’ nooit op mij van toepassing kan zijn. Louter vanwege het feit dat de gehele samenleving weet dat ik met opgeheven hoofd en een rechtschapen inborst, frank en vrij door het leven ga en altijd de dingen zeg zoals ze zijn. En dat ik, vanwege mijn natuurlijke geaardheid, nooit zal terugdeinzen op te komen en te strijden voor recht en waarheid, als het moet, zelfs met inzet van het hoogste offer dat daarvoor kan worden gebracht. ‘Zo zit ik nu eenmaal in elkaar,… that is me’.

  Hoe beperkt Limburg’s ontwikkeling ook moge zijn, hij dient te weten dat wij Surinamers niet op een andere planeet wonen en ons degelijk bewust zijn van de gespannen sfeer en verderfelijke omstandigheden die hij moedwillig aan de lopende band schept met zijn geprefabriceerde en geënsceneerde programma’s. En ook dat we met gemak prikken door het door hem voorgekauwde commentaar op anderen die door een geselecteerde groep bellers tijdens de uitzending zogenaamd spontaan wordt geventileerd. Dat hij dat zelf niet inziet kan alleen worden toegeschreven aan een vermoedelijk gebrek aan verantwoordelijkheidszin.

  Tot slot wil ik de heer Limburg erop attenderen dat bij iedere vorm van serieuze tweespraak een ‘levelled playing field’ in acht dient te worden genomen, zodat geen van de actoren in een ‘upperhand’ positie wordt gemanoeuvreerd…”. En zoals u dat zelf drommels goed weet, beste meneer Limburg, is dat bij u in de studio allerminst het geval.”


  Maak melding

 4. Nou laten we eerlijk wezen limburg sprak Nederlands hij zij dat hij Santokhi heeft uitgenodigd maar dat Santokihi dat niet wil en het waren de bellers die het aan limbo vroegen om hem ook te gast te vragen wat is er dan fout aan, dus Chan is waarvan hij anderen beschuldigt dat is pas een wolf die zich als schaap voordoet bij limbo mag iedereen die dat nodigt vindt waarom gaat U niet dan zegt U wat te zeggen valt ook dat hij etnisch bezig is dan krijgt U antwoord en reactie van de bellers maar het is Chan die de president beledigt en anderen voor alles en nog wat uitmaakt en kijk maar tijdens vergadering sprak hij in het hindoestaans terwijl er mensen bij waren die dat niet verstaan of waren het alleen maar onze hindoestaanse broeders die daar waren want het is zodat ze of SURINAAMS of NEDERLANDS verstaan als er andere bevolkings groepen bij waren dus voor iedereen maar niet half hindoestaans en half Nederlands want ik kon niet alles volgen of was dat ook Uw bedoeling. en maar wat u gaat doen en wat niet dat is al bekend hebt u ook gedaan toen NPS/VHP aan de macht was ja toch altijd beter maar ik weet dat u een racist bent maar alleen om regeer macht u zelfs tot veel laags toe in staat bent het is mijn mening oke dank U.


  Maak melding

 5. Je moet wel een koe zijn om niet te kunnen constateren dat er in het programma van de spreekbuis van de President haat gezaaid wordt. Deze imbecielen vergeten dat een goed deel van hun eigen aanhang gevormd wordt door diezelfde etnische groep i.c. de Hindostanen (waarover zo geluld wordt. Hopelijk laten dezen zich deze keer niet meer misleiden zoals die arme Parmessar heeft gedaan.
  De arrogantie die voorafgaat aan de val, stelletje criminelen.


  Maak melding

 6. Het is toch alom bekend; wanneer je niet dansen kan, dan krijgen de vloer of de muzikanten de schuld. Het probleem is dat deze regering geen progressieve feiten van vooruitgang tonen kan, dus kiest men voor de weg van de minste weerstand. Dat er een andere regering komen moet, is een feit. Maar dat men deze verkiezingen ingaat met racistische tendensen, geeft te denken. Laat het hier niet worden als hoe het in Guyana in de 60er jaren is gegaan. En dan te bedenken dat wij er prat opgaan hoe wij in harmonie broederlijk en verdraagzaam met elkaar omgaat. Of de wereld wijsmaken hoe dichtbij een synagoge van moskee staat. Het is te hopen dat deze “zeepbel” niet uitelkaar spat. Want voor mensen die realistisch en nuchter zijn, leven we juist langs elkaar heen en niet met elkaar. Wij moeten niet uit het oog verliezen, dat wij tot elkaar veroordeeld zijn met elkaar samen te leven, je wilt het of niet. En nu deze incompetente criminele partij de nattigheid voelt, zal men alles inzetten om niet weggestemd te worden. Maar, laten we hopen dat dit loze kreten zijn, want we moeten er niet aan denken, dat de vlam in de pan slaat. Dit zal nergens goed voor zijn en ook nergens naartoe leiden, alleen verliezers zullen achter blijven.


  Maak melding

 7. De waarheid komt voor deze Limbo-Lummel hard aan. Wie de schoen past………jaja
  En Santokhi , prima gedaan. Wie wil zich nou verlagen om mee te doen aan zo een ondermaats programma.
  Jij hebt tenminste karakter Santokhi.


  Maak melding

 8. In Su wordt veel gesproken over integratie. Maar wie moet met wie integreren? Het lijkt er op dat alles en iedereen zich moet aanpassen aan de mensen die op meneer Limburg lijken. waarom kan dat niet wederzijds zijn.De hindostaan heeft in elk geval bewezen qua stemgedrag zich niet etnisch gebonden te voelen.men stemt met evenveel liefde voor Bouterse of Brunswijk of Somohardjo.Hetzijn de overige groepen die zichzelf drempels opleggen.


  Maak melding

 9. wat velen vergeten EN/OF niet weten, is dat het deze zelfde DADA was die halverwege de 90′ jaren luidkeels uithaalde:

  Zij Hebben Al De Economische Macht, Gaan Wij Hun Ook Geven De Bestuurlijke Macht?????

  mij maakt niet uit W I E het land tilt naar grotere hoogten, maar één ding is een feit: DADA SOMO EN LONNIE zijn valse profeten met elk een strafblad en elk voor eigen gewin!

  vwb Limbo… voor srd 10.000 p/m zou deze moraalloze dansen voor elke partij


  Maak melding

 10. Santhokhi is gewoon een landverraderemt zijn vooruitstrevende hollandse partij
  su moet behoede blijven dat hij geen president.
  vergeet niet dat die mensen die hij is komen bezoeken groot deel heeft voor wilders gestemt.
  Want met die vent krijgen we weer een sinterklaas relatie met met zijn opdracht gevers(holland)


  Maak melding

 11. Flinterdun: onjuist. Volg de reacties VN verdrag inzake Personen met een beperking. Een ieder staat achter deze groep. Een hechte samenwerking. Een ieder wil de sociale/economische/educatie/medische zorg verantwoordelijkheid op zich nemen. Laat men met deze zaak bezig zijn in het belang van onze medemens: Personen met een beperking. DNA moet zo snel als mogelijk het verdrag bekrachtigen met dien verstande dat overheid en grote ondernemingen verplicht wordt om vacatures te reserveren voor deze groep.

  Wat Cliffton en Santokhi betreft: jullie zijn vrij in het voeren van politiek. Hoe meer discussie des te meer het volk bewuster wordt.


  Maak melding

 12. Hahahaaa dit is pas mooi wel persoonlijk vraag ik Mebaryu/Koos/Rezekan/Henk en een ieder mij te bewijzen waar en wanneer LIMBO of de PRES zich etnisch gedragen heeft LIMBO waarschuwt juist altijd aan bellers doe dat niet en het is de PRESS die een partij heeft opgericht met ongeacht welk volk of geloof en nu in eens zijn de andere partijen dat zogenaamd ook kom toch mensen schaam je en KOOS de PRESS hoeft niet met Santokhi te gaan zeuren dat is tijd verspil maar als hij een keer echt en dan ook echt niks te doen heeft komt het wel goed Santokhi schelt op Limbo om een uitweg te vinden en te zeggen daarom ga ik niet en om de vragen van de bellers te ontwijken zoals men weet de dood heeft altijd een oorzaak.


  Maak melding

 13. Boegroe, jouw megalomane president is een schijtzak. De man ontwijkt iedere vorm van debat met de oppositie. Waarom ? Het is communicatieve onbenul en hij weet dondersgoed dat de oppositie gelijk heeft. Precies de reden waarom Limbo zijn woordvoerder is. Wat doet Bouterse nog op die positie ? Beter kan Limburg op zijn stoel gaan zitten. Enige reden waarom Bouterse nog president is is vanwege zijn diplomatieke onschendbaarheid. Niet meer niet minder. Boegroe, laat je geen zand in je ogen strooien.

  Citaat Bouterse: al zou Paramaribo in brand staan, ik slaap er niet minder om.

  En dit is nu president van Suriname. Hij geeft geen moer om Suriname en haar bevolking. Het is landverrader.


  Maak melding

 14. Weet iemand het adres van Dino in de VS?? Wij willen hem met de kerst een kaartje sturen.Die jongen heeft het moeilijk.Pa is bang om langs te komen en hij kan vooralsnog alleen poepkindjes maken.


  Maak melding

 15. Ik ben altijd trots geweest op het feit dat bevolkingsgroepen in Su zo saamhorig naast elkaar leven. Dat is heel mooi aan Suriname.

  Verdraagzaamheid is overal een laagje vernis. Als je gaat krabben komt de ware aard naar boven. In de jaren rond 1975 had je rassenthema’s en ook de film Wan Pipel was een schok. Maar dat is passe en Su heeft grote stappen gemaakt richting eenheid.

  Maar dezelfe rassenthema’s krijgen we nu weer.
  Een voorbeeld was het liedje “tien koeien” , dat bijna hetzelfde behandelde als “wan pipel”.
  Een bepaalde groep (marrons) gaat zich nu pas integreren in de samenleving, en dan krijg je situaties van het gepasseerd station. Ze begrijpen niet dat geen enkele vader een loser voor zijn dochter wil.

  Hoe kan iemand als Limburg (limbeul) persman van de pres zijn????? Limbeul is TUIG als je hoort hoe die praat.
  “he pres, dring wan san nanga mi”.
  Die man wakkert rassentimenten aan om het falend beleid van DDB te maskeren. Want commentaar mag niet.
  Limbeul vergeet dat NDP een grote basis van Hindoestanen heeft die een grote bijdrage levert aan de partij.
  Daarom is Dhr.C.Pahlad ook zeer verbitterd door de politiek uit zijn eigen NDP.
  Is de reden waarom dhr.C.Pahlad stopt, door de vieze politiek.

  De pres van Limbeul is een lafbek want hij verschijnt bijna nooit in het parlement om het falend beleid te verdedigen. Hij komt alleen monologen voeren.
  En die lafbek DDB is ook nooit verschenen bij het proces te Domburg in de rechtszaal, waar hij zich moet verantwoorden tegenover de nabestaanden van de vermoorden.
  Je hoort ook niets meer van de zogenaamde Verzoeningscommissie die was beloofd, dat DDB zich kon verontschuldigen voor de nabestaanden. Weer een loze belofte. Alleen de amnestie wet die DDB moest beschermen is er gekomen ondanks protesten uit binnen- en buitenland.

  Santhoki heeft zich niet verlaagd tot het nivo van deze gasten en heeft Limbeul goed van repliek gediend.
  Santhoki heeft zich ook aan zijn principes gehouden en zich niet verlaagd om een regering met DDB te vormen.
  De NDP stond op haar knieen voor de VHP, maar Santhoki vond DDB als pres niet acceptabel.

  Het is ons aller belang om de saamhorigheid in Suriname te koesteren en ons niet laten meeslepen door dwazen als Limbeul. We eten toch allemaal lekker roti, pom of bami op zijn tijd. Ik hou van mijn volk, i love su.


  Maak melding

 16. DDB houdt zich voorlopig van de dove, de blinde en de domme. Hij is oostindisch doof en blind.
  Laat het oplopen en verhitten door Limbo-Lelekoe….. en dan .. ja dan verschijnt DDBRIE, de slangenbezweerder……met zijn pramissies, jawel.. om zo te kunnen scoren en goede sier te maken. Doorzichtig ordinair spel DDBRIE, het volk heeft die tactiek van je nu goed door.


  Maak melding

 17. Santokhi heeft groot gelijk om zich niet te verlagen in een programma dat constant gemaniculeerd wordt door deze ongeschoolde Limburg, want zijn niveau is het zelfde als zijn ongeschoolde presidentje die er van houd om het volk constant te misleiden met onwaarheden.


  Maak melding

 18. @Roy,
  “Santokhie is goed geschoold…hij gaat zich daar niet verlagen naar het “nivo” van de ongeschoolde buikspreker”

  Mooi commentaar.

  Wil je uitleggen waarom je zegt dat sommigen uit de sceptictank moeten eten?


  Maak melding

 19. Als er een partij in Suriname is die bewezen heeft dat ze vanaf hun bestaan niet etnisch zijn, dan is het de NDP.
  Welke andere partij kan dat zeggen?
  Integendeel beweren sommige partijen pas de laatste 2 jaren dat ze voor iedere Surinamer zijn.
  Het is niet mijn favoriete partij, maar die eer geef ik ze wel!


  Maak melding

 20. Dhr santokhi zou , indien hij met het praatprogramma van dhr Limburg mee zou doen, hem alle spreekwoordelijke “hoeken” kunnen laten zien aangezien het niveau van dhr Limburg en ik citeer” ”Ik spreek mijn treurnis uit over het taalkundig onvermogen “. Dhr santokhi mist hier een kans om een zeer groot deel van Surinaamse bevolking aan te spreken. Een presidentskandidaat zou zich juist moeten durven profileren in wederom het spreekwoordelijke ” hol van de leeuw ” .
  Wat zou de reden zijn van de weigering? Dhr santohki is absoluut geen laffe manspersoon en zijn uitlandig zijn houdt ooit ook op. Ik zou zeggen ; zet de aanval in en er blijft nog genoeg tijd over voor damage control.


  Maak melding

 21. Alhoewel ik, wat voorouders betreft, meer verwant ben aan Limbo dan aan Chan, zou ik op een uitnodiging van Chan wel ingaan, Limbo mag mij vijf jaar lang uitnodigen, ik zal er nooit op ingaan, met sommige mensen zal ik nooit, ongeacht hun etnische achtergrond, iets te maken willen hebben, Chan hoort, in tegenstelling tot Limbo, niet tot die groep.


  Maak melding

 22. Het maakt niet uit tot welke “groep” je hoort. Je ambieert een publieke functie en dan zal je er moeten zijn voor elke groep. De pres daarentegen heeft de functie al dus zit hij in de verdediging ipv de aanval. Wanneer men aanvalt dien je dat te doen in je ” tegensanders” veld want dan toon je zelfvertrouwen.


  Maak melding

 23. De NDP is niet etnisch omdat de leden van deze partij iets gemeenschappelijks hebben dat etniciteit overstijgt of doet vervagen, bij hen spelen moreel ethische normen een ondergeschikte rol, ze voelen zich tot elkaar aangetrokken door hun misdadige inborst, waardoor ze het voor elkaar krijgen om alles wat krom is recht te praten, het zogenaamde neks-no-fout-isme.
  Men moord, neks no fout.
  Men liegt, neks no fout.
  Men is corrupt, neks no fout.
  Men belooft van alles en nog wat zonder het waar te maken, neks no fout.
  Men organiseert drink- en vreetgelagen op het kabinet, neks no fout.
  Men ontslaat integere en deskundige landgenoten, neks no fout.
  Men maakt een poppenkast van onze hoogste staatsorganen, neks no fout.
  En zo zouden we nog een hele poos door kunnen gaan.


  Maak melding

 24. Dat zijn hele zware aantijgingen en indien u specifiek vaag wilt blijven gelden deze aantijgingen voor elk kabinet wereldwijd. Weliswaar aangekleed in een ander jasje. Geen enkele regeringspartij wereldwijd kan ontkomen aan deze aantijgingen omdat wij burgers de waarheid niet zullen bevatten. Wij leven allemaal in een fantasie wereld , een utopie, en hier geldt het recht van de sterkste en niet van de waarheid. Sommige mensen zijn net kinderen totdat ze horen dat de kerstman en Sinterklaas echt niet bestaan.


  Maak melding

 25. @john2
  De tijd dat Santokhie agent was liep jij nog rond in je blote hol…
  Jij bent een ordinaire leugenaar die het van horen zeggen heeft…net als sra en perro..


  Maak melding

 26. Nadat Dino is aangehoudn kreeg Santhoki de schuld en werd de etnische kaart in bto direct getrokken. Bouta heeft samen met holland Suriname verraden op 25 februari 1980. Ons land was nog geen 5 jaar onafhankelijk.. dat werd ons niet gegund. Wij waren bezig onzelf uit te vindem en toen kwam landverrader nr 1 bouta…pseudo natiobalist. Valk was zijn leidsman. DT heeft hij zelf gezegd. En limbo speelt de etnische kaart. Zonder de Chinezen; hindoestanen libanezen was Su een broko pernassi. Santoki for president


  Maak melding

 27. @Roy

  excuses dat ik je verkeerd en begrepen en misschien beledigd hebt!

  ik snap het nu wat jij bedoelt met de “invasie van paarse kakkerlakken”

  Ik zelf zeg altijd als het lastig wordt voor Bouta:
  Dan laat Bouta zijn dagoes los.
  who let the dogs out.


  Maak melding

 28. @Filet
  no problem, ik voel mij niet beledigd…ik hou van een gezonde discussie en voer GEEN strijd.
  De paarse kakkerlakken weten niet wat discussie voeren is…


  Maak melding

 29. Afgelopen zondag stond onderstand bericht op WKN.

  Toeval ? Welnee !

  Eindelijk laat Santhoki zijn spierballen zien. Hij heeft de invloedrijkste en financieel sterkste achterban, zowel in Suriname als in Nederland en INDIA !

  Dat de Indiers hun bedrijf niet in Sipaliwini mochten opzetten was voor hun een teken aan de wand. In Marron-gebied geen Indiaas bedrijf !

  Welnu, ze komen toch en dan lekker dicht bij Nickerie, het grootste Hindoestaans bolwerk. Dit is nog maar het begin van India’s bemoeienis met hun eigen diaspora !

  Quote

  Indiase voedselproducent met Suriname in zee

  Zondag 1 december 2013

  PARAMARIBO, 1 dec – Foods Fats & Fertilizers, FFF, gaat definitief investeren in Suriname. Hoewel de overheid een afspraak over landtoewijzing niet nakwam, wordt toch nog een palmoliebedrijf opgezet. Het zal dan niet meer in Sipaliwini en andere districten gebeuren. Die grond is al aan anderen afgestaan.

  In plaats daarvan krijgt FFF veertigduizend hectare in Apoera, in West Suriname. “We zetten een Surinaams bedrijf op, dat een dochteronderneming zal zijn van FFF. Het gaat om een investering van tussen de honderd en vijftig en tweehonderd miljoen dollar”, zegt FFF-functionaris Sanjay Goenka tegenover de Times of Suriname. Het wachten was tot nog toe op de Indiase onderneming. Die moest besluiten of er akkoord werd gegaan met de wijziging van locatie.

  Unquote

  Bron: WKN


  Maak melding

 30. Santhokie is en blijft een meester huigelaar die door zijn uitspraak duidelijk laat merken dat hij nederland’s geinstrueert wordt om suriname en de surinamers te kleineren.

  Santokhi,de grootste huigelaar denkt misschien dat hij
  nog meer santi in het oog van het su bevolking kan werpen,’wij weten dat amang e jan
  witman ka,hij kan niet zijn eigen taal niet goed spreken,maar die wit mang tongp spreekt hij bijna klakkeloos.judas.

  Santoki,wij wiilen jou niet als pres,gaat naar holland en blijf daar.

  Jou persoonlijke misgunning naar president bouterse en nu ook limburg geeft ook aan dat jij denkt dat jij sterk staat ,omdat jij afspraken met nl hebt en via amerika plannen gemaakt hebben om een politieke invasie te realiseren.

  Wij weten dat jij pres Bouterse niet mag,’wij mogen jou ook niet.


  Maak melding

 31. @ Moksie en john2.

  Jullie hebben heel attractief blootgelegd of verwoord!
  In zijn schoenen staan gaan het jullie zelfs in de eerst volgende dierbare leven ook niet tot in stand komen.


  Maak melding

 32. Ik zeg het nogmaals en zal het ook vaker zeggen: de oplossing voor Suriname is: 2 deelstaten, Harivart en van mijn part mag die andere deelstaat Djoekakondre heten.
  In Djoekaland mogen mensen als Limbo hun gang gaan en alles doen met de djoeka’s en aanverwanten wat ze maar willen. In Harivart is niet een persoon, zijn ras en zijn partij, maar rechtvaardigheid en Dharma de macht.
  En indien mensen als Limbo mensen als Santokhi een lafbek vinden is de oplossing simpel: werk er aan mee dat je van die ‘lafbekken’ – waarmee vooral Hindoestanen wordt bedoeld natuurlijk, racistisch en labeltjesplakker als men is – geen terechte kritiek meer hoeft te dulden door mee te werken aan de verwerkelijking van de deelstaat Harivart. Van half Paramaribo tot aan de grens met Guyana zal worden gevormd door de deelstaat Harivart (Het Land van Hari=God, Overvloed, Groen, Bloei, Rechtvaardigheid, Barmhartigheid, Zonder gebrek, Gelukzaligheid), de rest van Suriname kan men noemen zoals men het wil: Djoekaland, Limboland, Bouterseland, Venetiaanland, whatever en kan men er moorden, hoereren, beroven, discrimineren, onkunde, corruptie en onvermogen tonen naar hartelust. Diegenen die dit niet willen, zijn dan al lang verhuisd naar het veilige, prettige en geciviliseerde Harivart.


  Maak melding

 33. Santhokie heeft een te groot ego! Dat wordt zijn ondergang. Met alleen mooie woorden om te laten zien dat je geschoold bent kom je er niet. Je moet de taal van het volk spreken! En juist dat kan Santhokie niet!


  Maak melding

 34. ik zeg heel eerlijk geef mijn liever santhokie dan bouta. en limburg die probeert gewoon de boel op te histen maar mijn geliefde volk pinaard elkedag en limburg geniet van zijn prive onderhandje met die crimineelbouta , ik schaam mijn diep voor deze mensen. zand strooien voor het olk en het volk geloof dat ook. zie nu pas salaris voor busen boothouders nu nog geld voor naschoolse opvang. zo leef je niet je werkt 30of 31dagen. en als je maand om is moet je betaald krijgen en niet na demostratie of het werk neerleggen. kan toch niet. maar bouta en zijn criminelen benden hebben verhoging van salaris gekrijgen en het volk scheet weer. ik blijf het zeggen gooi de boel plat in suriname mensen weg met deze oplichters en hebberige personen . zie andere landen ze zijn ook niet bang om met zijn alle op straat te gaan .maar mijn volk die altijd krietiek leverd op nederland en amerika zijn de bangste wezen op aarde .schaam jullie mie kondre mang en weg met lombo die is een raddraaier


  Maak melding

 35. Het is van altijd geweest dat als een regering het niet goed doet,de schuld geschoven wordt op een bepaald etnisch groep.Al hebben ze dan part noch deel in de besluitvorming gehad.Mijn zwarte broeders moeten nu eindelijk de hand in eigen boezem durven steken en de verantwoordelijkheid van hun falen onder ogen zien.Je rol van slachtoffer is voorbij al sinds 1863.


  Maak melding

 36. Tang Lafoe…dat geeft wel aan hoe treurig het met het taalniveau van de Surinamer gesteld is.

  Grof…onbeschoft en schaamteloos, dat is het enige wat jullie begrijpen en verstaan.


  Maak melding

 37. Roy….

  john2 is een late revo-kleuter waar de striemen van de luiers nog in zijn reet staan.

  En later is hij inderdaad door agent Santokhi OPGEPAKT!!
  Daar kent hij hem van.


  Maak melding

 38. Henkes je verraad je zelf jou voorouders lijken op limbo wat heeft het hiermee te maken want dan maakt het niet uit wat je bent maar een racist zeker en PLONSJE sorry dat een ieder het begrijpt en kan lezen en jij niet ik ben geen meester probeer het op nieuw of vraag het aan de buurman oke power mie mattie tjauw.


  Maak melding

 39. @henk
  er zijn meerdere die de revo tyd niet bewust hebben meegemaakt maar doen alsof …
  een goed voorbeeld is sra, de trouwe uitgemergelde viervoeter van de “waterkant” …


  Maak melding

 40. Roy

  Ik weet 1000% zeker dat ik betere opleidingen gevolgd hebt,en het waren geen opleidingen
  met een racistische actergrond.

  Maar ja ,jij zal beter weten,’jij kent mij toch,roy jongen.

  Jij valt door jou eigen taal gebruik,dat weet jij toch.


  Maak melding

 41. Boegroe, volgens mij ben jij de enige die snapt wat je geschreven hebt, Plonsje snapt het niet en ook ik snap er niets van. Ondertiteling graag! Of leg me op z’n minst uit waaruit je opmaakt dat ik een racist ben. Je zou me een racist kunnen noemen als ik zondermeer voor Limbo koos omdat hij en ik dezelfde etnische achtergrond hebben. Ik kies eerder voor de hindoestaan Santokhi (die een eerlijke Surinamer lijkt), ik zou echter ook nooit voor Doekhie kiezen, ik verkies Venetiaan duizendmaal boven Doekhie of Parmesar en al hebben Somo en Brunswijk Doekhie gezamenlijk getrapt, toch zou ik ook niets met Somo en Brunswijk te maken willen hebben, mijn voorkeur is niet op ras gebaseerd, ik kijk naar de mensen hun handelingen, nu en in het verleden.


  Maak melding

 42. Op Pengel na hebben de Creoolse regeerders Hindoestanen altijd anders (met veel wantrouwen) behandeld. Terwijl het juist de halve of hele Creolen zijn geweest die er een wanboel van hebben gemaakt. We hebben allemaal een spiegel thuis maar durven er niet in kijken en als we kijken zien we alleen Hindoestanen. Onszelf hebben we ergens verloren en we kunnen onszelf dan ook niet mmer vinden en zien.


  Maak melding

 43. In het welvarende Nederland groeit het aantal arme mensen. Zowel in 2011 als in 2012 nam de armoede sterk toe. Dat staat in het rapport ‘Armoedesignalement 2013’ van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

  In het document dat vandaag is gepubliceerd staat dat acht op de tien Nederlandse huishoudens met risico op armoede directe financiële problemen ondervindt en zich steeds vaker genoodzaakt ziet geld te lenen. Beide instanties concluderen dat de armoede de komende jaren zal blijven groeien, maar dat dat minder snel zal gaan, meldt Belga. Voor zowel 2013 als 2014 geldt dat de groei zal afzwakken.

  De effecten op armoede van de recessie die in 2008 inzette, kwamen pas in 2011 in versnelling. Vorig jaar ging het heel snel. Het CBS kwam uit op 664.000 huishoudens met “een kans op armoede” in 2012. Dat is 9,4% van alle huishoudens. In totaal moesten afgelopen jaar ruim 1,329 miljoen mensen rondkomen van een laag inkomen, meldt het CBS. Het SCP telde 1,197 miljoen mensen met een inkomen volgens het lage-inkomensgrens-criterium, ofwel 7,6% van de bevolking. In 2012 kwamen er 152.000 “arme personen” bij. Vorig jaar verkeerden 551.000 huishoudens onder deze norm.

  Er is een beetje hoop omdat de ramingen over 2013 de armoedegrens zien teruglopen. Het SCP denkt dat er dit jaar 16.000 armen bijkomen. De berekening volgens de CBS-criteria is wat somberder: er komen 40.000 huishoudens met kans op armoede bij. Als het CBS correct is, dan lijdt bijna 9,9%, één op de tien huishoudens armoede.


  Maak melding

 44. =Ik moet zeggen dat Santhoki daadkrachtig en professioneel heeft gereageerd heet tegen Clif Limburg. Ik ben benieuwd hoe het zal aflopen.

  =Zie maar wie goed geschoold is en wat voor woorden er gebruikt worden om iemand te spreken.

  =Limburg en zijn baas kunnen en zullen niet opgewassen zijn tegen Santhoki als het gaat om de juiste woorden te kiezen om iemand neer te halen.
  =Ik denk niet dat Santhoki zich zal laten vernederen.


  Maak melding

 45. Limbo wil morgen niet over politiek praten! Moet hij misschien uitrekenen hoeveel met 10% verhoging en overwerkvergoeding hij aan salaris zal ontvangen? Voor hem zal het zeker een hele dag in beslag nemen.
  Of wil hij niet over politiek praten vanwege de verwijzing van Santhoki naar het ontwikkelingsniveau van Limbo?


  Maak melding

 46. Politiek leidt altijd tot verdeling van mensen, goederen, land en cultuur. Zelfs als je mensen blind maakt zodat ze elkaars uiterlijke kenmerken niet kunnen zien, gaan ze elkaar discrimineren aan de hand van de stem, geur enz.
  Alleen en alleen kennis van de ziel (spirituele kennis = aatma gyaan) kan allerlei vormen van discriminatie opheffen. Maar helaas heeft de overheid geen enkele boodschap aan deze kennis, die de essentie is van Yoga. Tegenwoordig reduceert men yoga tot ademhalings- en lichaamshoudingsoefeningen voor een goede gezondheid. De oorspronkelijke yoga heeft tot doel de mens zijn ziel te laten ervaren en die ziel als vonkje van het Alziel ( God) te zien en ook te ervaren dat de eigen ziel gelijk is aan de ziel van alle andere wezens. Kenmerk van de ziel: opperste gelukzaligheid. Realisatie van deze staat: na vele vele jaren (zelfs vele levens) van oefening onder leiding van een gerealiseerde Meester. Kosten: een hele leven van devotie. Resultaat: perfecte en eeuwigdurende geluksgevoel en kennis, directe verlossing, dus al tijdens je leven. Nut: alle discriminatie, angdt en duisternis verdwijnt met oorzaak en al. Geschikt voor: de hele mensheid. Benutting: door nog niet eens een honderdste procent van de mensheid. Bekendheid: alleen de uiterlijke vorm, doorgaans in het Westen yoga genoemd. Acceptatie: niet geaccepteerd door Moslims en menige Christen en Jood. Reden afwijzing: niet genoemd in de bijbel en de koran en thora, dus is het heidens. Consequentie van deze afwijzing: de mensheid als geheel zal nooit eenheid kunnen ervaren, discriminatie en vooroordelen zullen altijd blijven bestaan, dus ook oorlogen, ellende, gebrek en onveiligheid.


  Maak melding

 47. Ai baja JOPIE PENGEL,PAPA LACH,HENK ARON,en alle anderen die ik niet bij naam kan noemen.
  Ding sa drai inie ding grebie,ding e soktoe no,A sarie jere dat a kondre des e klarie kaba.Door een stelletje ongeschoolde idioten,zakkenvullers roven het land leeg.
  Maar god is groot hij zal ons verlosen van die duivels.


  Maak melding

 48. -Als dit alles niet genoeg is wat in Suriname gebeurd, wil meneer Hooghart een politiek partij gaan beginnen.

  =Van mij kant uit zou ik willen zeggen aan meneer Hooghart, dat er al velen zijn die Suriname laag op de ladder hebben gebracht, dus laat hij maar ophouden, omdat zijn Nederlands slecht is.


  Maak melding

 49. Even voor de duidelijkheid. Met de moskee en de synagoge in Keizerstraat wordt er gepronkt dat die 2 VREDIG naast mekaar staan, maar dat is niet zo ,de moskee is veel later als PROTEST daar gebouwd!
  Surinamers zijn kampioen in schijnheilig doen.
  Er heerst veel haat en nijd, tollerantie is ver te zoeken.
  Neem nou de divaliviering en de vergunning op het zelfde tijdstip van de christenoptocht die op het onafhankelijksplein kwam.Het kabinet van de president had bewust vergunning verstrekt en op onregelmatigheden gehoopt.Foeiii Bahhhh


  Maak melding

 50. @Jesse
  Inderdaad in de spiegel zien de creolen alleen hindostanen. Het spookt zowat in de hoofden. Begrijpelijk.
  Het koloniaal overheersingssyndroom, het trauma niet te willen worden overheerst door de Hindostanen. Vandaar telkens weer dat asociale geschreeuw en gescheld.
  Zoals zij vernederd zijn door hun witte meesters, zo is vanaf de immigratie tot heden gepoogd die koelies te vernederen. Gelukt?? Beantwoord maar zelf maar ik dacht het dus niet.


  Maak melding

 51. @Vijay,
  Helemaal me eens!
  Het is dat ‘wij’ zoveel ‘vooruitgang’ hebben geboekt, individueel en als mensheid, dat we geloven dat we (ego’s)alles wetenschappelijk kunnen en moeten verklaren. Alsof dat alles is, zonder dat we heel onze hersencapaciteit kunnen gebruiken!!!
  Verzoening


  Maak melding

 52. Racisme bestaat niet in Suriname. Zolang de negers politiek maar aan de macht blijven. Als een ander ras president wordt krijg je de poppen aan het dansen. Ook al vernietigen ze hun eigen land, kijk maar overal in de wereld, haiti en Afrika, er zijn tientallen voorbeelden, toch zullen ze nooit de leiderschap aan een ander ras gunnen. Tegen blanken hebben ze eeuwenoude haat. En door een Aziaat geleidt worden zullen ze ook nooit accepteren. Daar voelen ze zich te meerderwaardig voor. Dus worden het op de wat langere termijn als het zo doorgaat weer voedselpakketten sturen. Vraag aan de neger wat hij wil hebben 1 Cadillac of 10 hectare rijstveld? Dan weet je wat voor antwoord je gaat krijgen.


  Maak melding

 53. Letten jullie nu op, het gaat nu minnetjes regenen op mijn posting!!!
  En dat door allemaal mensen die net zo laf zijn als Santhokie en op hem lijken!

  Is dat homo Henkie van DWT die zijn profielfoto heeft gewijzigd? ( in zijn strakke t-shirt en spijkerbroek)
  Limbo heeft jou zeker afgewezen, vandaar dat je zo pissig bent!


  Maak melding

 54. @Heman, vandaar dat het zo geweldig gaat met de rijst industrie in SU.
  En kom me a.u.b niet vertellen dat het negers zijn die het daar voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 55. @Roy.
  Al weer zeg je aan @sra, jo kaalkontige warhoofd baviaan..mars ga skorro..
  joe dong keskessie.

  Ben jij geen tegenstander van zwarte piet?
  Is dit geen RACISME!!!!
  want als je GORDON heette en je op deze manier uitte ben je dat zeker!


  Maak melding

 56. @Sankofa
  Nogmaals de vraagjes:
  1.Waarom heb je Ghana verlaten om ook hier (in Nederland) “buiten de gemeenschap”(jouw woorden) geplaatst te worden?
  WANT DAT IS ME NOG AL WAT JE “BUITEN GESLOTEN” TE VOELEN,TERWIJL JE IN DE GELEGENHEID BENT TE VERKASSEN, MAAR TOCH ER VOOR KIEST DEZE VERNEDERING TE ONDERGAAN”

  2.Zijn het de economische doeleinden?
  Kies je voor het geld boven jouw eergevoel?

  3.Vind jij je aanwezigheid(in dit land)geen vernedering voor en door jezelf (over zelfrespect gesproken)?

  4.Zo nee?
  Wanneer(waarom) ga je (dan niet)terug?


  Maak melding

 57. gehoord in Suriname,”Een Javaan, een Creool en een Hindoestaan lopen opeen weg naar hun werk in het bos, na een poosje komt een aapje uit een boom omlaag en vraagt beleefd aan de Javaan of die wat te drinken voor hem heeft, het aapje krijgt wat water, bedankt vriendelijk en klimt weer in de boom, tussen de middag vraagt het aapje aan de Hindoestaan wat te drinken, krijgt wat water, bedankt weer vriendelijk en gaat weer de boom in, op de terugweg benadert het aapje met de zelfde vraag de Creool die botweg weigert, waarop het aapje reageert, met; “dat is wat fraais, van de Javaan en de Hindoestaan krijg ik wat te drinken maar van mijn soortgenoot niets.
  Hoezoo geen racisme in Suriname


  Maak melding

 58. De één kwetst met racistische leuzen de ander met andere kwetsende leuzen die superioriteitsgevoel/minderwaardigheidsgevoel versterken. Voor de ontvanger zijn ze beide beledigend!

  De één voelt zich superieur vanwege zijn/haar afkomst, de ander vanwege zijn/haar intelect.
  Beide zijn illusies!


  Maak melding

 59. @hans
  Die mop slaat als een verroeste tang op een vet varken.
  1.Is die aap de drie mannen blijven achtervolgen?
  Plotsklaps kwam hij voor de 3de keer (op de terugweg) weer wat water vragen.

  2.Die aap is blind;ik heb nog nooit een aap met kroeshaar gezien.Dus “soortgenoot”?.Hoe zo??
  Ben jij met je sluik haar,niet die aap geweest?


  Maak melding

 60. Ik heb nog familie in Nederland, maar ben inmiddels al meer dan 8 jaar uit Olland. Maar wel ZONDER wrok en zonder SPIJT! Waar ik nu woon kennen de mensen géén sint en piet!
  Deze info is voor de kwal oftewel medusa.


  Maak melding

 61. @Sankofa
  ZONDER wrok en zonder SPIJT?
  Die zijn er terdege bij jou aanwezig!!!
  Indien dat niet zo is,zou ik dan graag willen meemaken wanneer je wel wrok en spijt hebt,hoe dat eruit ziet!
  Want het druipt er nu wel vanaf hoor!

  Heb jij je familie niet mee kunnen nemen?
  Want ze worden hier wegens hun kleur toch “buiten gesteld?”
  Wanneer neem je ze mee?


  Maak melding

 62. @MEDUSA?
  Mijn zielloze, uit chemische processen en groot waterhoofd zwevende vriend.
  Ik heb Nederland lief hoor en de mensen die er wonen ook! Ik wilde alleen weer in een land zijn onder de tropenzon.
  Ik denk dat jij zelf druipt van de chemische processen die zich in je grote waterige lijf afspelen.
  Helaas kan/mag/zal ik niet bepalen hoe en waar mijn familie hun eigen leven mag leiden. Het overgrote deel is er geboren en zijn er gelukkig.

  Hé je mag weten dat ik uitkijk naar jouw pogingen om mij(n) (ego) te raken want dat is alles wat je KAN raken!

  Wetende dat ik processen herberg die niet te raken zijn en welke jij overigens weigert te onderkennen.


  Maak melding

 63. @ sANKOFA.
  Jij zegt:-
  “Het overgrote deel is er geboren en zijn er gelukkig”.
  WAT?????? 😳 😳 Ik val van mijn stoel!!
  Zijn ze gelukkig???
  Voelen zij zich niet “buiten gesteld” in dit racistische land?
  Als ik jou goed begrepen heb was het “buiten gesteld zijn” een groot probleem voor alle zwarten in dit land,dus ik zou mijn familie van dat WITTE GEVAAR op de hoogte brengen.


  Maak melding

 64. @MEDUSA?
  Mijn zielloze, uit chemische processen en groot waterhoofd zwevende vriend.

  Zij(mijn familie)leeft er zonder het ‘brownnose’ syndrome. Nou weet ik dat een kwal geen neus heeft maar toch.
  Nogmaals het is hun keuze en niet de mijne!

  Wacht ik zal je een info verstrekken welke NIET wetenschazppelijk te bewijzen valt want we gebruiken niet onze volle capaciteit hersenen; Je HEBT een ziel(geest, jéjé)


  Maak melding

 65. @MEDUSA,
  Jij die jezelf de naam van een dier geeft die één opening heeft om te poepen en door dezelfde opening eten moet, nou hmmm.
  Het is ook jouw keus om hier(ZP discussie) de basja te spelen.


  Maak melding

 66. Vidjay zegt: “de mensheid als geheel zal nooit eenheid kunnen ervaren, discriminatie en vooroordelen zullen altijd blijven bestaan”
  Jammer genoeg heeft hij in mijn ogen gelijk, maar dat betekent niet dat we er niets van mogen zeggen.
  Een door mij zeer gewaardeerd forumlid vind dat je de verandering moet laten geschieden op het tempo van de oorspronkelijke bewoner?!


  Maak melding

 67. Meneer Santokhi,U heeft geweigerd om in een radioprogramma te verschijnen. Is uw goed recht. Cliff Limburg reageert hierop en U begint gelijk over haat zaaien tussen de verschillende etnische groepen. Meneer Santokhi, Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.


  Maak melding

 68. Die Limbo krijgt een goed salaris van de staat als persvoorlichter. Maar deze voorlichter dient alleen zijn baasje.
  Maar deze Limbo zaait verdeeldheid om de onkunde van deze president te maskeren.
  Met het geld van de overheid doet hij aan haatzaaien.
  Het Surinaamse volk heeft hier geen boodschap aan en leeft in vrede naast elkaar. Limbo is een verrader.
  Deze Limbo moeten ze per direct ontslaan, hij verdient het geld en de functie niet.


  Maak melding

 69. Santhoki geeft gelijk als hij zich niet op het nivo van Limbo wil begeven.
  Santhoki is een lid van het hoogste college van staat en moet een bepaald waardigheid houden.
  Een schoft zoals Limbo vind je op elke straathoek.


  Maak melding

 70. Hans, jouw racistische moppen zijn van geen niveau. Je vervuilt het Forum van WKN!
  Opzouten met je domme kleutermoppen!
  Een mop is een mop als je er om kunt lachen.


  Maak melding

 71. @ROY
  Je zegt @MEDUSA:”elk mens is een racist…jij dus ook”

  Deze opmerking is een open deur.
  Jij wijst naar iedereen,dus ook naar jezelf!
  Daar kan ik helaas niets mee!


  Maak melding

 72. @El Dorado
  Een mop is een mop.
  Het je blij maken of choqueren.
  De bedenker ervan heeft vele bedoelingen:je kunt erom lachen,gieren,brullen,je schamen,boos worden,huilen of griezelen.
  Alles mag;dat laat hij aan jou over!


  Maak melding

 73. @Sankofa
  Ik heb geen ene moer aan een info die NIET wetenschappelijk te bewijzen is!

  Ik geloof niet in metafysiche verschijnselen,maar in empirische!


  Maak melding

 74. Huilen, schamen, griezelen, boos worden om een MOP???
  Dat klopt niet!
  Dat zijn reacties op de mop! Die zeggen niets over de mop. Die zeggen iets over de persoon!
  Als het merendeel gruwelt, is de mop verkeerd en een verkeerde mop is dus geen mop want om een mop moet je lachen!
  De moppen van Hans maken niet blij, shockeren ook niet, ze hebben gewoon geen zout, ze zijn saai! Het zijn geen moppen maar zelfbedachte l*lverhaaltjes om een ander er onder uit te halen.
  Heb jij gelachen om die zoutloze mop van hans?? Morgen, ja precies, morgen ga je lachen.


  Maak melding

 75. Hallo kodrémang.

  Onder jullie zijn er inderdaad een heleboel taal puristen:
  Maar om een andere die veel taalfouten maakt de grond in te boren, vind ik niet bepaald netjes!!!


  Maak melding

 76. ik hoor de hele tijd dat creolen hindustanen discrimineren.
  vreemd dat in mijn uitgebreide kennissenkring er niet een creool een hoge bloeddruk zal krijgen als zijn dochter thuis komt met een hindostaan.
  andersom krijgt die hindostaan een spontane aderverkalking en sterft ter plekke als dochterlief het in haar hoofd haalt als ze met een creool thuiskomt.

  ga bij combemarkt of kirpa de negers tellen die daar werken.


  Maak melding

 77. @MEDUSA?
  Mijn zielloze, uit chemische processen bestaand en groot waterhoofd zwevende vriend.

  (on topic)
  Zoals Vijay hier zo goed verwoord:”Alleen en alleen kennis van de ziel (spirituele kennis = aatma gyaan) kan allerlei vormen van discriminatie opheffen.”

  Met het beetje hersenen dat wij kunnen/mogen gebruiken, zullen we nooit in staat zijn om Het wetenschappelijk te bewijzen.
  Of misschien is onze technologie nog niet zover!

  Maar goed, ik ben hier niet om zieltjes te winnen!!!

  Alleen wanneer je mij wilt betittelen als seniel zijnde, alleen al om mijn overtuiging, dan zet jij dus ook al jouw helden ook weg als seniel! Of noem mij (als je wil/kan)enkele atheïstische helden….(ik bedoel de vrijheidsstrijders)

  Bon,ik hou erover op en ik wens jouw de Verzoening toe.


  Maak melding

 78. @El Dorado
  Je komt er niet uit.

  Kijk maar!
  Huilen ……. om een MOP???
  Dat zijn reacties op de mop!
  Als het merendeel gruwelt,is de mop verkeerd en een verkeerde mop is dus geen mop want om een mop moet je lachen!
  De moppen van Hans maken niet blij!
  Heb jij gelachen om die zoutloze mop van hans?

  JIJ BLIJFT ZE DUS OOK MOPPEN NOEMEN.

  Waar de een lacht over een mop voelt de ander zich ongemakkelijk bij.
  Zo is het leven eenmaal!
  Er zijn moppen over: Belgen,Nederlanders,Joden,Ieren,Indianen,Paranen,Coronianen,politici,leraren,ouders,kinderen,allochtonen,studenten dieren,planten,dingen etc. en ga zo maar door,die voor elke groep niet zo prettig aanvoelen,maar het zijn en blijven moppen.

  ALS DIT GEEN MOPPEN ZIJN,DAN MOGEN WE 99,9 REPETENT %VAN DE MOPPEN AFSCHRIJVEN.

  En om de moppen van Hans?
  IK HEB ER ENORM OM GELACHEN EN SOMS GEGRIEZELD,EENVOUDIG WEG OMDAT HET MAAR EEN ONNOZELE MOP IS.
  Ik heb het vermogen fictie en realiteit te kunnen (onder)scheiden.
  Anderen kunnen het niet en sterven een eenzame dood!


  Maak melding

 79. @Sankofa
  1.Jij zakt steeds dieper weg in de discussie en het is maar goed ook dat je er een eind aan maakt.
  Ik zal/wil je helemaal niet opzadelen met mijn helden.
  Dus vraag mij niets!
  Jouw helden hoeven en omgekeerd,niet mijn helden te zijn.
  Ik vind bijv. mijn ouders helden,terwijl die jou helemaal niets hoeven te zeggen.
  Hitler,Sadam,Fidel Castro,Kwame Nekruma,Rollings etc. zijn voor een bepaalde groep mensen helden,terwijl de joden,bepaalde Irakezen,Cubanen en Ghanezen hen verfoeien.
  Dus jouw vraag is ABSURDISTISCH!

  Evenals:Met het beetje hersenen dat wij kunnen/mogen gebruiken,zullen we nooit in staat zijn om Het wetenschappelijk te bewijzen.

  Voor mij tellen bewijzen!
  DUS WAAR KLETS JE OVER?


  Maak melding

 80. Speciaal voor jouw nog een keer, en wijs me waar ik ben weggezakt?
  @MEDUSA?
  Mijn zielloze, uit chemische processen bestaand en groot waterhoofd zwevende vriend.

  (on topic)
  Zoals Vijay hier zo goed verwoord:”Alleen en alleen kennis van de ziel (spirituele kennis = aatma gyaan) kan allerlei vormen van discriminatie opheffen.”

  Met het beetje hersenen dat wij kunnen/mogen gebruiken, zullen we nooit in staat zijn om Het wetenschappelijk te bewijzen.
  Of misschien is onze technologie nog niet zover!

  Maar goed, ik ben hier niet om zieltjes te winnen!!!

  Alleen wanneer je mij wilt betittelen als seniel zijnde, alleen al om mijn overtuiging, dan zet jij dus ook al jouw helden ook weg als seniel! Of noem mij (als je wil/kan)enkele atheïstische helden….(ik bedoel de vrijheidsstrijders)

  Bon,ik hou erover op en ik wens jouw de Verzoening toe.

  Trouwens het is wetenschappelijk bewezen dat een medusa (kwal)dezelfde opening gebruikt om te eten en te poepen! Het is maar waar je je mee identificeert!


  Maak melding

 81. Medusa, je zegt he-le-maal niks!
  Je herhaalt wat ik heb gezegd, lees nog eens over.
  Je lacht om de onnozele mop van hans de domme gans, omdat je zelf onnozel overkomt!
  Naprater!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES