dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname’s westelijke buur op zwarte witwaslijst

Suriname’s westelijke buur op zwarte witwaslijst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 dec – Suriname’s westelijk buurland Guyana is op de zwarte lijst geplaatst van de Caribbean Financial Action Task Force. Het door de Verenigde Staten van Amerika gefinancierde orgaan vindt dat Guyana te weinig doet tegen witwaspraktijken. Ook het bestrijden van financiering van terroristische activiteiten staat niet zwart op wit. De Caribische Gemeenschap, Caricom, is bezorgd.

In een verklaring geven de Caricom-leiders er blijk van geschrokken te zijn. Het plaatsen van het lidland Guyana kan ernstige gevolgen hebben voor de plaatselijke economie. Maar ook het imago van de Caricom zelf kan eronder lijden. Het laatste dan vooral omdat het hoofdkwartier van de regionale organisatie is gevestigd in de Guyanese hoofdstad Georgetown. Overigens is er begrip voor de politieke omstandigheden die het maken van wetgeving zouden bemoeilijken.

De regering in Georgetown beschikt niet over een meerderheid in het parlement. “De Caricom is op de hoogte van inspanningen van de regering van Guyana om aanbevelingen (van de task force, red.) uit te voeren, door onder andere wetgeving voor te leggen aan het parlement. Dat werd afgewezen vanwege de politieke verhoudingen in Guyana”, aldus de Caricom-leiders. Suriname heeft al tijdens de regering Venetiaan wetgeving ingevoerd tegen witwassen en financiering van terrorisme.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. De criminele Surneds kunnen er ook wat van.Zie maar de dure villa’s die daar gebouwd worden door sommige Surneds en dat zijn zeker geen hardwerkenden,ze zeggen de Surneds drugsbaronnen., Suriname een goede witwasplek voor deze criminelen.


  Maak melding
 2. De pot verwijdt de ketel.

  Hier in Nederland is het niet veel anders dan in andere landen.
  Geld is alles dat bij ze telt.
  Hoe denk je dat heel veel gasten hier in Nederland aan hun villa komen? Laat me raden, hard werken!

  Alsmaar het splinter bij de ander zien maar die bekende balk zien ze niet.


  Maak melding
 3. Pokai tongo wil jij SU zo graag op die lijst maak je niet druk komt wel stuk voor stuk tot dat UNASUR van tafel is dat is het streven laten we kijken wie wat zegt over wat er in israel gebeurd wat ze daar doen geen haan die daarnaar kraait en waarom AMERIKA zelfs EUROPA vreest om als het moet wat te zeggen of op te treden dus maar ja jou dingen uit leggen of zeggen heeft geen zin hersen en ogen niet in gebruik.


  Maak melding
 4. Whahahaaa de paarse groupies gillen hier moord en brand.

  Suriname staat op de corruptielijsten op plaats 94. Suriname hoort ook op de zwarte witwaslijst.


  Maak melding
 5. Men verwijt elkaar meer dan dat er op het artikel wordt gereageerd. Wel zal er gezien de politieke situatie bij onze westelijke buur, voorlopig geen verandering in deze criminele situatie ontstaan.


  Maak melding
 6. @Seng- sang

  Santokhie hoeft helemaal niet in gesprek met Limbo te gaan. Waar Limbo hoopt dat hij met zijn vies spelletje een burger oorlog zal uitlokken om dan de held te gaan spelen ,toont meneer Santokhi juist dat hij de vrede wil bewaren in Suriname tussen de verschillende bevolkingsgroepen onder elkaar.
  EEN HEEL GOEDE STAP VAN MENEER SANTOKHI!


  Maak melding
 7. In Guyana en ook onze grote vriend in Haiti staat op een zwarte lijst ? Vrienden door de regering gekozen, zowel in Afrika als Zd Amerika. Waar gaan we naar toe ? Het is bijna zwarte pieten tijd en ook wij staan op de zwarte lijst.


  Maak melding
 8. Jde kan het zeggen en vooral schrijven. Na Guyana wordt het Suriname definitief. Het is geen ver van ons bed show meer. Elk gevolg heft een oorzaak en jullie zijn geen vreemde in Jeruzalem die niet weet of kan vermoeden wat de oorzaak is of kan zijn. Check it.


  Maak melding
 9. Wat een geklooi van die amerikanen(europa),’zij komen hun wetten aan ons opdragen terwijl zij de wereld kapot maken met hun moord politiek.
  Volgens mij hebben zij geen recht om te bepalen welke wetten in een land dat niet van hun is te handhaven.
  Zij hebben dino ,dus proberen zij in onze gebied nog meer breakdown ativieteiten te realiseren om het hele gebied met hun wetten te onderdrukken.
  Bull cowboys.


  Maak melding
 10. Overal maken de zwarte zielen het de goede zielen onmogelijk te leven, be it Suriname, Guyana of elders. De zwarte zielen regeren Suriname thans en doen er alles aan het zwarte te promoten, te subsidieren en van gewicht te voorzien. De zwarte zielen zijn uit op alleenheerschappij. Het is de taak van de goede zielen om zich te bundelen en deze zwarte zwartgalligen voor eens en altijd te verslaan. Opdat het Licht niet verduisterd wordt.


  Maak melding
 11. Jammer, waarom het wiel weer peoberen uit te vinden.

  Gewoon als NL doen.om de zoveel jaren iedereen oproepen om je zwartgeld aan te geven,je betaald keurig belasting erover dan is ie SPIERWIT

  Zogenaamde generale pardon voor het zwartgeld


  Maak melding
 12. Suriname en Guyana , derde wereldlanden waar je zulke praktijken kunt verwachten.
  Maar Nederland, een rijk land waar je zulke praktijken
  niet zou verwachten. Zou je denken toch!
  Over Suriname en Guyana kunnen opstellers van witwaspraktijken makkelijk met cijfers komen maar als het om rijke landen gaat zoals Nederland dan ontbreken plotseling die cijfers;Rara hoe kan dat!

  Kennelijk zijn witwaspraktijken een universeel probleem en niet zozeer gekoppeld aan een bepaald land;
  Koos , waarom kijk je naar de splinter in het oog van Suriname en merk je de balk in de ogen van Nederland niet????

  Een recent bericht uit een Nederlandse dagblad dient daar als bewijs voor; en dit is echt niet bedacht door een ‘paarse pauper’

  De FIOD, hier in actie bij een drugsinval, zou nauwelijks grip hebben op witwaspraktijken in Nederland. Foto ANP / Marcel Antonisse

  door Jos Verlaan

  Binnenland
  Justitie, banken en de fiscus hebben nauwelijks grip op het zwartgeldcircuit in Nederland en de daarmee gepaard gaande witwaspraktijken. Dat meldt NRC Handelsblad vanmiddag. Witwassers kunnen nagenoeg ongestoord hun gang gaan. Met name in het reguliere bedrijfsleven, het internationale handelsverkeer en bedrijven die geïnfiltreerd zijn door criminelen, is de pakkans gering en zijn witwasconstructies ook heel makkelijk op te zetten.

  Dit alles blijkt uit een interne analyse van het ministerie van Justitie. “Grote bedragen kunnen makkelijk verplaatst en witgewassen worden. Transacties worden slecht onderkend door controle- en opsporingsinstanties”, aldus het rapport ‘Witwassen criminaliteitsbeeldanalyse 2012′. Het rapport is gemaakt door de dienst Nationale Recherche, op basis van lopende en afgesloten strafrechtelijke onderzoeken in de periode 2008-2011. Over de omvang van witwaspraktijken in Nederland kunnen de opstellers van dat onderzoek geen schattingen maken. De Nationale Recherche constateert juist er te weinig zicht op te hebben.


  Maak melding
 13. @ de splinter…

  Dat van Nederland is toch weer op een hoger niveau dan dat van Suriname en Guyana ! Dat van Suriname is mbo niveau en dat van Nederland HBO-niveau. Zogenaamd gebeuren zulke dingen dus niet in Nederland he.., maar ondertussen..
  Wauw zeg! ik woon in Nederland en zulke dingen hoor je dan weer niet op de TV of ben ik een soms beetje partijdig en naiëf wanneer het op Nederland aankomt???


  Maak melding
 14. EEN HEEL GOEDE STAP VAN MENEER SANTOKHI.zoals @ Ray dat verwoord.
  HIJ DOET ook iets STAP-VOOR-STAP MET resultaat!Hij is niet onbezonnen!!!en hij is gewoon simplistisch scherpzinnig.


  Maak melding
 15. @Marlon115, Nederland heeft met de tekst NIETS te maken en men zal altijd reageren op zaken die in de media stonden.
  =Wat denk je van Bouterse die zaken deed met Khan????

  @sita, ik heb een villa in Suriname en elders, maar kan jou vertellen dat ik hard voor heb gewerkt net als velen die dat ook hebben gedaan.

  @de splinter in andersmans ogen…
  -Wat denk je van al die Surinamers die drugs vervoeren naar nederland, waar nederland inderdaad GEEN grip op heeft???
  -In nederland wordt men berecht voor zaken die niet kloppen en een ieder ziet dan ook een rechter.
  ===Hoe zit het in suriname!!!!!


  Maak melding
 16. nederland pakt zekers dedtugsbaronnen op en je wordt kaalgeplukt .dat je goede mates je niet meer zien staan want je kan ze niets mee geven . maar in suriname wordt je beloond ze springen in de bres voor je zie dino,b zo dom zijn de surinamers want ze zijn tevreden met een armoede en goud en drinken en eterij. .maar niet vergeten suriname moet uitkijken


  Maak melding
 17. @ bhaai,

  namaste,

  Santhokie scherpzinning???

  Waar was zijn scherpzinnigheid dan toen hij minister van juistitie was en alle macht had om Bouterse op te pakken en op te sluiten??? Toen liet zijn scherpzinnigheid hem kennelijk in de steek want hij liet
  Bouterse oogluikend toe om zijn gang te gaan en om uiteindelijk president van Suriname te worden.
  Toen hij minister van justitie was kreeg hij ‘losse buik’ om Bouterse op te pakken en nu durft hij vanaf de zijlijn wel allerlei stoere taal uit te spreken. Toen hij minister van justitie was, toen moest hij stoer en scherpzinnig zijn.

  Santhoki scherpzinnig? ik hou het meer op lichtzinnig!


  Maak melding
 18. Kennen jullie Oliver North nog? De grootste officiele drugs- en wapenbarron uit de VS? Rechtstreeks werkend onder de rassenhater Ronald Reagan?
  Geruchten doen de ronde dat Reagan als communistisch kindje opnieuw is geboren (geincarneerd) in Noord-Korea. O wee als hij daar over 25 jaar aan de macht komt!! Dan zal hij en de VS en Europa van de kaart vegen! Immers, wapentuig was z’n grootste hobby. In de VS kon hij de a-boom niet gebruiken omdat hij vergeetachtig was en steeds de code vergat.
  Het zou mij een mooie practical joke lijken indien iemand in Suriname op de stoep van de Am boodschappershuis een banner zou plaatsen met de tekst: welkom in het boodschappershuis van de drugs- en wapenbarron Ollie North, US-citizen, jarenlang door de VS gefinancierd om illegaal en op zeer grote schaal wapens en drugs te verhandelen.


  Maak melding
 19. Astrid,

  Ik woon in Nederland maar ik zou zeker ook tevreden zijn met goud hoor!Vooraal nu in deze crisistijd .
  Astrid, met alle respect voor jou mening hoor, maar ik denk dat wij hier in Nederland beter moeten uitkijken dan die mensen in Suriname. Wij worden door de Nederlandse regering uitgeknepen en kapotbezuinigd. Steeds meer en meer mensen komen onder de armoedegrens en het einde is nog steeds niet in zicht.

  Maar Astrid, je heb toch wel een beetje gelijk, die mensen in Suriname moeten inderdaad uitkijken dat ze niet te veel verwend worden met het goud, eten en drinken.
  Want dan worden ze een stelletje luiwamessen.


  Maak melding
 20. @Ira,

  Ja he Ira? ‘In Nederland wordt men berecht voor zaken die niet kloppen’. Volgens mij klopte het sjoemelen met de libor rente door medewerkers van de Rabo-Bank ook niet.
  Deze medewerkers lopen nog steeds vrij rond.Sterker nog, ze hebben gewoon een schikking getroffen met de overheid. Een rechter zullen ze dus nimmer zien.
  ‘In Nederland wordt men berecht voor zaken die niet kloppen’. Het vermoorden van onschuldige burgers klopt ook niet;
  In indonesië werden in de jaren 60 honderden dorpelingen
  standrechtelijk vermoord door Nederlandse militairen onder toeziend oog van de Nederlandse overheid. Voor deze massamoord is nimmer iemand op aangesproken of voor de rechter verschenen. Sterker nog, het werd met de mantel der liefde bedekt en met een berg zand verborgen gehouden.
  En zo kan ik nog verder doorgaan.

  ‘In Nederland wordt men berecht voor zaken die niet kloppen’. Ik zou dat graag willen geloven .
  Ira, maar daar woon ik te lang voor in Nederland om mijn hand voor in het vuur te steken. Inmiddels ken ik mijn pappenheimers wel!


  Maak melding
 21. @de splinter in andersmans ogen…als ik het heb over zaken die niet kloppen dan bedoel ik dat mensen in de politiek die aan fraude doen, niet meer in de politiek actief zijn.

  -Rabobank heeft alles terug betaald en met de rente die zij toen in kas hadden

  Succes.


  Maak melding
 22. Beste (of misschien Domme) Splinter,

  Wat Holland doet moet Holland weten. Wat Suriname doet moet Suriname weten. En Surinamers willen geen oliebol als president, die zo hevig onder de olie zit dat het al ruim voor tijd is bedorven! Al gooi je er nog 10 kilo suiker op, a ne smaak moro!


  Maak melding
 23. @ bae-ta ook odi odi

  Wel als je iemand niet kan aanhouden of pakken om zware wreeddadige feiten wil niet zeggen dat je lichtzinnig bent ondanks je
  veiligheid ook niet helemaal optimaal was en dan ga je dat simplistisch niet wagen,kan je dat niet voorstellen?Hoe dan ook hij is nu helemaal UITGESLAPEN en blijf maar de sociale media escorteren.


  Maak melding
 24. @ seng sang santoki hoef niet te komen,stuur Ronnie Brunswijk ook eens een sms en als hij niet komt noem hem dan ook een lafaard. Ik denk niet dat je zult vliegen. Hij geeft je wel een paar bombels voor oud op nieuw. I’naf bay. Ga je gang!


  Maak melding
 25. Aan alle slimme jongens die blaten over Santokhi, mensenrechten,Limboshow,oppakken plegers van mensenrechtenschendingen in Su,witte neuzen en huizen :

  Er is een Nep-amnestiewet en het Constitutioneel lekenhof is gisteren in place gezet, en zowaar hebben deze abrabrotji-geleerden eergisteren al een uitspraak over de amnestiewet gedaan.

  Deze uitpsraak zal zal nu GEFILEERD worden door het Inter Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten !


  Maak melding
 26. Dit is vast en zeker een vergissing.

  Ze zijn Suriname vergeten ook op de lijst te zetten.

  Suriname en Guyana, oftewel Bouterse en Roger Khan.

  Gaat goed met die Caricom wasmachine.


  Maak melding
 27. De adviseurs van het kabinet hebben keihard gewerkt aan het plaatsen van de minnetjes, natuurlijk onder het genot van Black Label op kosten van de staat.
  Met de nieuwe overwerkvergoeding regeling is dat een extra inkomen op het al hoge maandelijkse salaris, ja toch Limbo. Het paarse volk is het daarmee ook roerend eens, ze zijn toch al gebrainwashed: “Neks no fout”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES