Geen haast Suriname met toelaten ambassadeur

78

PARAMARIBO, 3 dec – Van Surinaamse zijde wordt geen haast gemaakt met het aanvaarden van de voordracht van Ernst Noorman als ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zijn andere zaken die prioriteit genieten. Daar heeft de regering de handen nu aan vol. Zoals de begrotingsbehandeling die er aan zit te komen.

Lackin zegt tegenover de Times of Suriname dat eerst het proces van aanvraag dient te worden ingezet. Weliswaar heeft de Nederlandse regering Noorman benoemd tot ambassadeur. Hij diende voordien ongeveer een half jaar als tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo. De bijbehorende akkoordverklaring moet dan bij de Surinaamse regering worden ingediend. Volgens Lackin valt nog het een en ander te doen.

Onder andere moet de voorgedragen diplomaat geaccrediteerd worden. Zijn geloofsbrieven moeten aangeboden worden aan president Desiré Bouterse. Die bepaalt dan of de geloofsbrieven goedgekeurd worden, wat meestal niet meer is dan een formaliteit. Noorman blijft net zo lang als zaakgelastigde fungeren. Noorman’s voorganger Aart Jacobi werd terug geroepen als uiting van protest na de aanpassing van de amnestiewet door het parlement.

Bekijk ook:

78 REACTIES

 1. Het is duidelijk dat de KdN (Koninkrijk der Nederlanden) met de domme actie om de Nederlandse boodschapper uit Suriname terug te trekken, haar billen heeft verbrand. De nieuwe boodschapper moet eerst leren lang met blote billen op een hete plaat te zitten zodat zijn billen brandproof worden. Dat mag hij dan aantonen en dan als boodschapper met geharde billen officieel goedgekeurd worden. Maar dan moet hij nog een jaartje of twee, tot na de verkiezingen in SR dagelijks oefenen in het verkrijgen van stalen billen. Dat is de consequentie van domme acties uit de Haagse Landen.
  Over billen gesproken, ze zaten wekenlang met samengeknepen billen naar Poetin te kijken of hij de beschuldiging van piraterij (ooit een Hollands specialisme) zou handhaven. Maksimaa moest met haar billen bloot in Moskou om het tij te keren, ter wille van de 3 kleine monstertjes Amalio, Zahalio en Batavio. Overigens zijn ze niet meer zo klein, want eentje is heeft al de rugnummer 10.


  Maak melding

 2. dit heeft allemaal te maken met dinotje,ai ka drape,holland no mang poer amang,amerika is zuiver tabak zonder frang frang.precies op de schoen zoals diebri jorka het heeft gezegd.trouwens begin hij nu te lijken op obiang loekoe boeng.
  takroe sani me boi,ik heb mijn diebdiebri ka al gekocht.!
  binnen kort weer een paar lijken zonder kop.!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. -Lackin mag mij part naar huis met al zijn leuke praatjes.
  Is het volk vergeten hoe Lackin samen met dezelfde persoon buiten een glaasje wijn stond te drinken?????

  @Jesse, weet waarover je schrijft, omdat Suriname zich ook niet kan onthouden als een Zuid-Amerikaanse land hetzelfde zou doen als Rusland.

  =Als men zou weten wat een ambassade inhoud, zou men anders praten.
  =Bouters heeft de Surinamers in het buitenland landverraders genoemd. Wel Wel
  ====zijn zoon is nu de echte landverrader en kan zijn vader ook niets meer zeggen.


  Maak melding

 4. Over Maksiman gesproken. Denk je dat deze genoeg machtsgeil is om die Willempie te vergiftigen en de macht over te nemen? Het is wel verlokkelijk, niet? Wie zou dan als nieuwe minaar in aanmerking komen?


  Maak melding

 5. Mister lacking,’niet doen.
  Baka den nanga den egie fatu.

  Eerst pardon aan het su volk en ook de president,zoniet,geen ambasade in su.
  Wat mij betreft mogen zij voorgoed weg blijven en hun zaak gelastigde terug roepen.
  Nederland hoef ik niet als vriend of kennis.
  Nl,jullie mogen satohkie nemen en bouterse met rust laten,huigelaars.

  Mister lacking,krakti nanga koni


  Maak melding

 6. lackin heeft gelijk , laat di bakra gewoon wachten .suriname beslist zelf wanneer hij mag aantreden als ambassadeur. het is geen vrijgevochte boel zoals heel veel landgenoten denken en beweren . er zij ook regels en gelden natuurlijk ook voor die nederlanders.

  de regering maakt fouten , maar dat is niet iets van vandaag.

  als simpel voorbeeld wil ik aanhalen wa de regering in Sriname ontving in de jaren


  Maak melding

 7. Ik denk niet dat deze President na 2015 verledentijd zal zijn omdat hij de 1e President in Suriname is geweest die z’n volk onder één paraplu probeert te brengen.

  Jopie Pengel had een soortgelijk idee begin jaren ’60 van de vorige eeuw, maar heeft zoals de NPS eigen, z’n eigen achterban van vele Hindustanen en creolen (in project van Dijk en Sloot) misbruikt voor politiek gewin.

  Anyway, deze ambassadeur zal er voorlopig niet komen omdat Holland onze President heeft geschoffeerd.

  Alleen wanneer Holland een diepe buiging maakt en diep door het stof gaat jegens deze President van Suriname, zal Suriname de deur op een kier zetten voor de Nederlandse politiek. Anders niet !

  Winston Lackin, you’re dam right !


  Maak melding

 8. 03 dec. 2013

  Srika blijft dit met belangstelling volgen.

  Een moment van onbezonnenheid kan maken dat je daarvoor nog jaren schijt!!

  Vergeet de minpunten niet.

  Srika


  Maak melding

 9. @srika

  Een moment van onbezonnenheid kan maken dat je daarvoor nog jaren schijt..hiermee ben ik het volkomen met jou eens…
  Met grootdoenerij bereik je niets..

  Het volk zal het gelag straks ook moeten betalen…en schijten zullen ze dan ook van al dat geleend geld..

  Intussen gaat het roven en meeroven alszijnde prioriteit nr 1 gewoon door…

  @sra
  loek boeng tak deng no bakka joe mars innie faya olie..bikka joe mars o blakka morro..joe dong blakka awarie..


  Maak melding

 10. In het welvarende Nederland groeit het aantal arme mensen. Zowel in 2011 als in 2012 nam de armoede sterk toe. Dat staat in het rapport ‘Armoedesignalement 2013’ van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

  In het document dat vandaag is gepubliceerd staat dat acht op de tien Nederlandse huishoudens met risico op armoede directe financiële problemen ondervindt en zich steeds vaker genoodzaakt ziet geld te lenen. Beide instanties concluderen dat de armoede de komende jaren zal blijven groeien, maar dat dat minder snel zal gaan, meldt Belga. Voor zowel 2013 als 2014 geldt dat de groei zal afzwakken.

  De effecten op armoede van de recessie die in 2008 inzette, kwamen pas in 2011 in versnelling. Vorig jaar ging het heel snel. Het CBS kwam uit op 664.000 huishoudens met “een kans op armoede” in 2012. Dat is 9,4% van alle huishoudens. In totaal moesten afgelopen jaar ruim 1,329 miljoen mensen rondkomen van een laag inkomen, meldt het CBS. Het SCP telde 1,197 miljoen mensen met een inkomen volgens het lage-inkomensgrens-criterium, ofwel 7,6% van de bevolking. In 2012 kwamen er 152.000 “arme personen” bij. Vorig jaar verkeerden 551.000 huishoudens onder deze norm.

  Er is een beetje hoop omdat de ramingen over 2013 de armoedegrens zien teruglopen. Het SCP denkt dat er dit jaar 16.000 armen bijkomen. De berekening volgens de CBS-criteria is wat somberder: er komen 40.000 huishoudens met kans op armoede bij. Als het CBS correct is, dan lijdt bijna 9,9%, één op de tien huishoudens armoede.


  Maak melding

 11. Wat mij betreft moet Nederland eerst excuses maken voor het gebezigde taalgebruik jegens Suriname en Surinamers door leden van het Kabinet en parlement. Immers, zij moeten op een fatsoenlijke manier reageren op de inhoud en niet een heel land en volk stigmatisren. Indien ze Bouterse persoonlijk bekritiseren is dat geen probleem. Maar ze maken heel het volk en het land Suriname uit voor corrupt en daarvoor moeten ze wel hun excuses aanbieden, vind ik. De Surinaamse regering mag terecht een excuus verwachten, niet aan Bouterse, maar aan het land en volk van Suriname.


  Maak melding

 12. De ambassade zou louter een aanspreekpunt zijn voor toeristen verder zijn er geen andere bedoelingen. Van innige diplomatieke banden kan geen sprake zijn. DDB is bij verstek veroordeeld in Nederland en in die zin moet onze overheid hier rekening mee houden. Nederland is een democratische rechtstaat.

  Daarnaast is de internationale strahof gevestigd in Den Haag. Alleen al in zee gaan met een massa moordenaar zou haaks staan. De paarse kliek mag verder dromen. Wij zitten niet te wachten op die massa moordenaar. Die malloot is wanhopig op zoek naar erkenning. Wij kiezen onze eigen vrienden wel.


  Maak melding

 13. Jesse jij beweert dat Suriname niet corrupt is ? Whahahaaaaa Suribabwe is door en door corrupt. Mensen zijn schaamteloos. Suriname is een onder Bouterse een ordinaire bananen republiek geworden.Wakker worden jochie… doe die paarse zonnebril af.


  Maak melding

 14. =Vreemd genoeg wil men dat Nederland zijn excuses aanbied, terwijl Nederland gewoon de WAARHEID heeft uitgesproken.

  -WIE ROEP BOUTERSE NU OP HET MATJE WAT HIJ GEDAAN HEEFT???

  =Wat zijn vele Surinamers toch zo dom en hypocriet. NIET Nederland is corrupt bezig in Suriname, maar de president Bouterse en aanhang.


  Maak melding

 15. Ira,

  Weet je waar ik benieuwd naar ben? Misschien dat jij als zelf benoemde expert daar antwoord op hebt;
  Toen Nederland besloot, vanwege de aanname van de amnestiewet, om haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen stonden velen van ons hier in Nederland op de banken te juichen. Nederland toonde namelijk spierballen tegen suriname. Suriname moest namelijk weten dat ze niet zonder consequenties de amnestieswet
  konden aannemen.

  We waren het met z’n allen eens; Hoera! Go Nederland!
  Suriname werd op haar plaats gezet door Nederland. Je ambassadeur terugroepen uit een land is best wel een zware sanctie en pressiemiddel.

  Nu een paar maanden later is de amnestiewet nog steeds intact dus is er aan de situatie totaal niks veranderd en Nederland wil terugkeren net als een hond met de staart tussen de poten.

  Mijn vraag is daarom ; waarom maakt Nederland dan zo’n haast om een andere ambassadeur in Suriname te plaatsen terwijl de amnestiewet, de reden waarom ze hun ambassadeur hadden teruggeroepen, nog steeds intact is????
  Er is dus totaal niks veranderd aan de situatie en nu wil Nederland toch haar dwangmiddel terugdraaien.
  Ira, jij geeft aan hoe belangrijk een ambassade is.
  Nederland heeft uit eigen beweging besloten om Suriname onder druk te zetten door haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen. Heeft Nederland toen een inschattingsfout gemaakt en proberen ze dat nu weer te herstellen? Heeft Nederland onderkend dat hun pressiemiddel totaal niet heeft gewerkt? Had Nederland
  verwacht dat Suriname op haar knieëen zou gaan om te smeken om alsjeblieft de ambassadeur niet terug te halen?
  Als Nederland een land met ballen is dan houdt Nederland die pressie net zo lang vast totat Suriname die amnestiewet ongedaan heeft gemaakt.
  Maar gezien die volstrekt tegenovergestelde hedendaagse houding van Nederland vrees ik dat die pressiemiddel zijn langste tijd heeft gehad.

  Sommigen in Nederland beweren dat Suriname totaal niet belangrijk is voor Nederland. Maar de verwoede pogingen van Nederland om hun nieuwe ambasssadeur in Suriname geplaatst te krijgen doet wel anders vermoeden.

  Wat wil Nederland in godsnaam tegen Suriname zeggen???
  Zoiets als;
  ‘Sorry Suriname, we wilden jullie onder druk zetten door onze ambassadeur terug te roepen maar jullie zijn standvastiger dan wij gedacht hadden. Die druk heeft totaal geen invloed op jullie gehad. Mogen we alsjeblieft onze nieuwe ambassadeur in Suriname plaatsen? Nogmaals sorry. please, please, please..’

  Nederland begint in deze soap een beetje hondse gedrag te vertonen ipv van die spierballentaal van weleer waar we trots op waren!


  Maak melding

 16. @Ira
  de paarse idioten zijn op zoek naar een stok…
  Ze kunnen niet met de waarheid leven/omgaan..je ziet letterlijk de tenen kromtrekken als je ze op hun fouten aanspreekt of als je de waarheid zegt..

  de soepoewirie takje zien ze wel in de ogen van een ander maar de kankantriestam in hun eigen ogen willen ze niet zien..


  Maak melding

 17. alleen…

  500 miljoen euro sinterklaaskadootjes Dat kunnen jullie nergens ter wereld meer lenen voor het mislukte gouddealtje.

  Daarna volgen kerst en nieuwjaar.
  Dus we geven ruim 1 miljard uit in 1 maand.
  Dus de armoe is ver te zoeken in Ned.


  Maak melding

 18. Maakt Suriname ooit wel eens ergens haast mee, het proces tegen de hoofdverdachte van de december moorden, nu pas komen ze op de proppen met 4 a 5 getuigen van de slachtpartij Moiwana, een sticker die bij Readytex als arme broodjes over de toonbank gaat met de simpele tekst “no Span” zegt toch genoeg net als de woordjes wakti en tamara veel gebruikt in het dagelijkse taalgebruik dus waarom zouden ze zich nu inderdaad weldruk of haast maken


  Maak melding

 19. Koos,

  de prioriteiten liggen nu even bij het Kabinet van de president.

  Het magazijn met exclusieve peperdure dranken is leeggeroofd.

  Dienstauto met valse sleutel gestolen op hetzelfde Kabinet

  Advocaten voor megacrimineel Dino moeten betaald worden.

  De gouddeal die ze niet kunnen betalen


  Maak melding

 20. de wolf heeft jullie een gouden kerst beloofd…

  wel wel wel..dat wordt met de kerst faya alesie met kakastong eten…intussen lacht de wolf jullie uit met zijn goldlabel en lobsters…


  Maak melding

 21. om heel eerlijk te zijn moet suriname niet swichten voor nederland .suriname is echt niet afhankelijk van nederland ,nederland moet niet denken dat ze rijk zijn en kunnen maken en breken neeee ,wij in suriname bepalen niet nederland ,respect dat wil suriname en terecht .het nederlandse volk wordt verkeert ingelicht alsof suriname wacht op ontwikkelings geld .


  Maak melding

 22. Ach die Noorman heeft alle tijd, hij zit toch al in Su? Hij heeft zich terdege voorbereid en nu is het tijd om het officieel te maken: Ambassadeur van Ned. Als Lackin klaar is met zijn spelletjes zal het er uiteindelijk wel van komen. Die spelletjes zijn we gewend. Hij had Jacobi toch ook geen stoel aangeboden toen Desi pres. werd? Toen was Su wereldwijd een grote joke! Als ik Lackin mag adviseren, zou ik zeggen, doe niet zo stom, handel alle procedures correct af en stop met dat getreiter.

  Laten we eerlijk zijn, mening ‘apart’ land krijgt een ambassade in Su., dus waarom niet Ned. waar een groot deel van de landgenoten woont. Of je het nu wil of niet, Ned. en Su blijven met elkaar verbonden.


  Maak melding

 23. Akkoord met M.B.Z Mr W.L.
  NL wou als Baas van de Politieke partij NF in SU samen met NF politiek spelen in het voordeel van NF om tijdens de Amnestiewet behandeling in het verleden tegen te stemmen door zijn Ambassadeur terug te roepen naar hun land denkend dat ze de Amnestiewet zouden beinvloeden.
  Dus NL was ong. een 1(een) jaar lang zonder Ambassadeur in SU en met allerlei negatieve propaganda in die tijd omtrent Amnestiewet geen enkel resultaten geboekt.
  Na een jaar lang weg gebleven te zijn doet NL allerlei moeite om hun Ambassadeur alsnog in SU toegelaten te krijgen.
  NL gaat zelf door met allerlei projecten te financieren in SU als een soort omkoperij van het volk alleen om zijn doel te bereiken.
  Ik denk dat al deze sluwe manieren van NL hun niets gaat lukken, omdat het volk een grote les heeft gekregen van de NDP Leider DDB in 2010 en dat is NEEM ALLES WAT JE KRIJGT VAN NF/HOLLAND, MAAR GA NIET VOOR HUN STEMMEN.
  Als laatste wou ik aan NL zeggen dat ze alle grote gemaakte fouten tegenover de SU Pres DDB/Regering moeten corrigeren, voordat hun Ambassadeur toegelaten wordt in SU.
  Al die grote gemaakte fouten door NL moeten ze zelf aan de Pres DDB vragen of ze weten dat zelfs bliksemgoed.


  Maak melding

 24. @Roy, je hebt groot gelijk en vraag mij soms af of men gehersenspoeld is.
  Ik kan mij niet voorstellen dat men alles goed probeert te praten en steeds de ander de schuld wilt geven over alles en nog wat.

  =Bouterse is voor mij noch mijn familie een goed voorbeeld. Sorry, maar ik kies beter als het moet.


  Maak melding

 25. Soso show, men geeft Nederlanders uit het koloniale leger toestemming om onder de neus van de president een Tris Monument op te zetten, waarbij Latour prominent aanwezig is om een krans te leggen of om een of ander lulpraatje te houden en dan doet Lackin zogenaamd moeilijk om een Nederlandse ambassadeur te benoemen, wie denken ze voor de gek te houden? Latour, Lackin, nanga den Law Basi, soso Lafu.


  Maak melding

 26. @de splinter in andersmans ogen…

  =Zie maar een klein stukje tekst die je mag lezen. Wat doet Suriname??????

  =DEN HAAG – De bekoelde politieke relatie tussen Nederland en Suriname lijkt niet een obstakel te zijn voor de regering Rutte om overheidsprojecten in Suriname uit te voeren. Nederland heeft vorig jaar euro 49 duizend uitgegeven aan overheidsprojecten in Suriname in het kader van opsporing, vervolging en technische assistentie bij drugsbestrijding.

  -Wordt dit wel aan het volk vertelt???
  Nederland heeft suriname niet nodig, maar zijn volk is wel in het land en dat wil Nederland wel gaan beschermen.

  ==Wat doet suriname????


  Maak melding

 27. Wan tu fu deng futuboi na tru tru las ede mang !

  “Pres tracht Suris onder een paraplu te brengen”

  A mang san kiri un volk na Fort Zeelandia o tja eenheid ??

  A mang sang taigi den srudati fu kir’den sma na Moiwana, o tja moro democrati na Sranang ??

  Dino nanga ing Hezbollah-legre o pot’verstang dji unu,

  sraf’ting doro baka !


  Maak melding

 28. Wat een armzalig vertoning.En dan vinden bepaalde mensen die nota bene in Ned.wonen dit spierballen tonen.Belachelijker kan Sur.zich in de wereld niet maken.
  Als Holland de visumplicht afschaft zit in de kortste keren 75% van de Suri’s daar.
  Indertijd nam ook Hardjopratjitno van de NMR zijn toevlucht daar.


  Maak melding

 29. @Roy,

  Rutte heeft van Bouterse afgekeken.

  Met de afgelopen verkiezing heeft hij ook het gehele nederlandse volk € 1.000(duizend) beloofd. We zitten er nog steeds op te wachten.

  Dus wat voor punt wil je hier komen scoren?

  De VVD heeft Nederland gewoon bij de neus genomen. Bewijst het geldzucht van velen.


  Maak melding

 30. het grote verschil tussen Rutte (wat ik trouwens ook een grote a-sociale parasiet vindt, gezien het beleid) en Bouterse is, dat er geen bloed aan Rutte’s handen kleeft en geen moorden begaan heeft en niet veroordeeld is voor drugstoestanden, Iemand die op een moordenaar stemt of adoreert, wat voor een mens is dat


  Maak melding

 31. Lackin heeft geen haast, nee nu nog niet.
  Maar let op mijn woorden, over een week of twee gaat hij zich haasten hoor.
  Een parasiet als Lackin die vrolijk mee vreet uit de ruif die Suriname heet zal straks wel moeten kiezen, het hazenpad welteverstaan!
  Er is geen enkel woord waar wat deze parasiet uit zijn mond laat komen, maar de grote meerderheid hier in SU is nu eenmaal blind of ongeletterd dus weet totaal niet waarover het eigenlijk gaat!
  Deze analfabeten laten zich keer op keer in de maling nemen door de grootmonden van SU.
  Zodra ze maar srd’s ontvangen van Bouta en zijn paarse bende gillen ze wel voor dit addergebroed.


  Maak melding

 32. Ahahaha…..Ay Meneer Lackin ziet geen prioriteit in een Ned
  ambassadeur in Suri. Waarom denk je dat Lackin?Omdat als een
  hoge diplomaat eenmaal zit van Ned dan kunnen de paarse bende heel moeilijk graaien aan de Staatskas.Deze bakra gaat richting Noordzee alles doorgeven en daarna komt alles in de media.Dus meneer Lackin die denkt verder dan zijn neuspunt langer is.Hoppa..


  Maak melding

 33. @Henk,

  als je met een punt kwam zouden we nog een goed gesprek kunnen voeren. Maar op het moment gaat het ook niet beter in Nederland.
  Waar Bouterse geld wilt lenen om zijn land hoger op te krijgen, is Nederland 28 miljard aan het bezuinigen.

  Voor wie is de VVD aan het bezuinigen denk je? Niet om Nederland hoger op te krijgen hoor, lees zijn speelgoed dat hij heel graag wilt aanschaffen: Aanschaf JSF.

  http://www.nu.nl/politiek/3400334/jsf-kost-in-2020-circa-85-miljoen-dollar.html
  Omdat hij bij zijn republikeinse vrienden in de VS op handen gedragen wilt worden.

  Hoeveel economen en anderen hebben hem gezegd te stoppen met al dat bezuinigen? Hij gaat gestaagd door, is allemaal tegen dovemans oren gezegd.

  Waar is hij nog verder voor aan het bezuinigen?

  Dat zijn maatjes Van Rey gewoon kan door blijven rotzooien.
  Als een politie agent iets aan de buitenwereld laat zien gebeurd dit in het beschaafde Nederland.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/30/politieman-geschorst-wegens-lekken-in-zaak-rond-van-rey/

  Maar als hij(Van Rey) zijn zin niet krijgt dan doe je het op deze manier.

  http://www.nu.nl/politiek/3597703/van-rey-geroyeerd-als-lid-vvd-roermond.html

  Maar of je het nou goed vind of niet, dan bel je gewoon je vriend Fred Teeven op, ondanks je een strafbare feit pleegd. En dan zeg je gewoon tegen de bevoegde instanties ach stroom was uitgevallen waardoor de tape-opnames niet plaats kon vinden.

  Een ander geval is deze VVD mannetje. Ton Hooijmaijers, hij mag drie jaar gaan brommen.

  http://www.ftm.nl/column/enkel-sufferds-belanden-rechter/

  Of moet ik door gaan?


  Maak melding

 34. Zeg @sra…
  …heb ik je een paar weken terug niet “een klootzak” genoemd, en een analfabeet?? (‘huigelaar’: gillen doe je met jouw HUIG, en HUICHELEN doen ze hier met bosjes)!!

  Lackin is als Limbo: (Staats)gevaarlijk volk.
  En Nederland komt helemaal niet ‘met hangende pootjes’ terug.
  (Dat zijn van die kinder-wensjes bij menigeen hier op Waterkant…)
  De V.S. alleen al ‘heeft genoeg appeltjes met Suriname te schillen’.

  Want lees dWT-online: OAS moedigt nabestaanden 8 December-moorden aan om verder te procederen bij de Verenigde Naties (na leugen van Lackin als zou de OAS ‘Suriname’ helpen met de z.g.h. Waarheidscommissie).
  Dat volk rond Bouta liegt als de pest!


  Maak melding

 35. Wat zijn velen van jullie grappig!!!

  Als Lackin er voor had gezorgd dat de ambassadeur meteen werd geinstalleerd, dan hadden jullie hem een held gevonden. Maar nu het uitblijft is hij een lafbek, is hij een huichelaar, word hij voor van alles uit gemaakt.

  Wel nogmaals aan jullie allemaal, het is niet aan Lackin gelegen om de ambassadeur te installeren, maar de president de heer Desire Delano Bouterse. Hij is de staatshoofd en hij bepaald. Niets meer niet meer.

  Als het jullie allemaal niet zint, boek een ticket naar Suriname en ga je grieven bij de president kenbaar maken.
  Hier op een forum van alles lopen schreeuwen, als een stelletje kleuters waar van je snoep is afgepakt doet er niets af aan de president, hij is degene die bepaald, hij is de verantwoordelijke voor de beslissingen die worden genomen. Stelletje domoren.

  Als je geen geld hebt om een ticket te kopen, kan je altijd nog naar de Surinaamse Ambassade bellen en daar je klacht tegen de president deponeren.

  Hier het adres:
  Ambassade van de Republiek Suriname (‘S-Gravenhage)

  Contactgegevens

  Adres
  Alexander Gogelweg 2

  2517 JH ‘S-Gravenhage
  Telefoon(070) 365 08 44Fax(070) 361 74 45

  Was een zeer kleine moeite.


  Maak melding

 36. Why not? Wie is Willempi als zij in staat zijn gebleken om meer dan 30.000 Argentinos van uit de lucht, de Atlantische oceaan in te donderstralen? En dat heft het bij voortduring over rechten van mensen. Het slavenschip ligt ook nog bij de monding van de Marowijnerivier en Rawagede was geen Surinaamse actie!


  Maak melding

 37. Weet je waar ik benieuwd naar ben? Misschien dat jij als zelf benoemde expert daar antwoord op hebt;
  Toen Nederland besloot, vanwege de aanname van de amnestiewet, om haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen stonden velen van ons hier in Nederland op de banken te juichen. Nederland toonde namelijk spierballen tegen suriname. Suriname moest namelijk weten dat ze niet zonder consequenties de amnestieswet
  konden aannemen.

  We waren het met z’n allen eens; Hoera! Go Nederland!
  Suriname werd op haar plaats gezet door Nederland. Je ambassadeur terugroepen uit een land is best wel een zware sanctie en pressiemiddel.

  Nu een paar maanden later is de amnestiewet nog steeds intact dus is er aan de situatie totaal niks veranderd en Nederland wil terugkeren net als een laffe leeuw met de staart tussen de poten.


  Maak melding

 38. Wat een grap eigenlijk. Surinamers zijn trots op hun president. Een moordenaar, een notoire en veroordeelde drugsdealer, een corrupte boef. Een vader die 6 advocaten uit slands kas betaald voor zoonlief. Echt iets om trots op te zijn.


  Maak melding

 39. Op die manier Nederland een beetje dwarsbomen en aan sommige mensen laten zien dat je niet voor Holland zwicht.
  Een trucje waar hij niets mee verliest omdat hij weet dat Nederland vanwege enkele honderdduizenden Surineds toch wel een beetje vertegenwoordigd moet worden in Suriname.
  Anders was het hele spul al lang aan Frankrijk overgedragen zoals Suriname het zo graag wilde.


  Maak melding

 40. @Marlon115
  een vergelijking (beloftes) maken met politiek uit SU en politiek uit Holland ….
  je gaat toch luchtkastelen/fictie niet vergelijken met feiten…
  feit is dat Rutte wel “feiten” kan realiseren en de wolf luchtkastelen blijft realiseren…


  Maak melding

 41. @perko

  Schaamtegevoel ontbreekt….normen en waarden hebben geruime tijd plaats gemaakt voor moreel verval…
  dit heeft geleid tot hoge criminaliteit..en toch willen ze het niet inzien…
  De hulp pakketten uit Holland willen ze wel zien/hebben..


  Maak melding

 42. HaHa de LACKENDE CLOWN heeft weer de zoveelste leugen aan zijn broek.
  De OAS staat niet achter de verzinsel van de lackende clown.”verzoenings en waarheids-commissie”.
  De OAS heeft nu juist de deuren open gemaakt Om de staat Suriname met name “DESIRE DELONO BOUTERSE”,aan te klagen.
  Na bestaanden sta op,klaag hem aan stre defoe stre oenoe no sa frede,(bron starnieuws).


  Maak melding

 43. Nederlandse ambassadeur is geen prioriteit voor SU op dit moment. Misschien pas na de verkiezingen.
  Zij wilden stoer doen en geen respect tonen voor het surinaams parlement.
  Nederland en zijn surinaamse metgezellen moeten weten dat de Sinterklaas verhouding dat er altijd bestond afgelopen moet zijn.
  Nederland heeft hem terug geroepen
  Laat ze Wachten de tijd is nog niet rijp


  Maak melding

 44. Ha ha aha ha haaa mie gado Lafbek(niet THE GENTLEMAN SANTOKHI) maar Winston Lafing, waaaaarom LIEG je zo? LIEG je, omdat Eric Sinester zelf(de man die is aange-wezen om een niew veiligheidsplan te maken) zegt dat 90% van de Su bevolking de LEUGENS van de Me-Ka Combinatie NOOIT doorheeft(gezegd bij Bimbo/SRS in’t programma B.T.) Hoe laveren mensen zoals dit LIEGBEEST Lagie-ing zich tussen anderen,trouwens deze ette(R)bak vermijdt geen problemen, maar vraagt er juist om. Mie gado mang wat een schande. Is dit gedrg ook te wijten aan dat koloniaalverleden van je? Of is dit gewoon de schuld van de kolonisator???? Hoe kun je zo liegen voor de be-schaafde wereld of weet je nu al dat je (misschien)toch nergens meer ter wereld komt? Lagie-ing of denk je soms met dit soort LEUGENS toch nog in Parijs(moesje) te komen? O ja faf a ambassade torie foe Parijs is er nou wel of niet gekocht(ambassade geboue) en voor hoeveel 000.000. hahahahaaa hahahaaa.Ik kom niet bij van het gieren om deze man en Co. Odi baja odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 45. =Lees weer de grootste leugens van Lackin op de ware tijd met als titel::::::
  OAS geen bemoeienis met waarheidscommissie

  =Suriname is aan het dalen met deze corrupte bende in de regering!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 46. In Suriname is er tegenwoordig met geen enkel issue haast, behalve als de zittende macht er direct baat bij heeft. Groot doen, zonder dat men kijkt naar de gevolgen hiervan. Visieloos. Kortweg gezegd: DOM.

  Verder is net weer onomstotelijk door de baas vd OAS in beschaafde bewoordingen gemeld dat de Regering van Suriname bij monde van deze Lackie het volk misleid heeft door te melden dat de OAS betrokken is \ gaat zijn bij de WaarheidsCommissie. In normaal Surinaams taalgebruik zeggen we: HIJ LIEGT. Maar dat doet deze blaaskalk met alles. Dus weer niets nieuws onder de zon.
  Jammer dat de gedrogeerde volgelingen van deze Regering nog steeds niet doorhebben dat deze groep maar een beland voor ogen hebben: Hun eigen belang.
  Ik wens u allen nog een Gouden Kerst.


  Maak melding

 47. terecht dat suriname geen haast heeft met nederland .
  vele surinamers denken nog steeds dat nederland de oplossing is van hulp ,leren jullie eerst dat nederland het surinaamse volk respecteert dat zij hun president kiezen die zij willen men kan zeggen wat men wil maar de regering bouterse laat zich niet de les voorlezen door nederland en daar ben ik pero trots op .wij surinamers moeten aanpakken werken en niet leunen op nederland ,dit land is niet arm wij zijn lui en vooral mijn creoolse broeders moeten aanpakken zij klagen meer dan anderen en dat is funest voor dat land .ik generaliseer niet ,niet alle creolen zijn lui maar wij moeten pas op de plaats maken en aanpakken .alles willen wij hebben in dat land en niet aanpakken .zie de gronden die worden geocupeerd allemaal door mijn broeders ,a no kang en de regering laat het toe .waar gaan wij naar toe .ik geef het toe dat de regering bouterse krediet verliest aan mij en vele land genoten .corruptie onder front was groot maar het schijnt dat de huidige regering ze gaat overtreffen en dat was niet de bedoeling dat wij het volk ze daar hebben gezet.
  suriname heeft de potentie om vooruit te komen maar het lukt niet met onze {leiders}wij gunnen elkaar niet ,oenoe na lik kraboe in wang barie .ik neig santhoki hte voordeel van de twijfel te geven maar als ik zie dat hij ook in de front regering was en niet beter was dan de huidige regering .hij praat veel en weinig presteren .en ik vindt dat deze partij etnisch is en denkt .ik lever kritiek op santhoki maar zou hem toch een kans willen geven als surinamer .ik wil niet etnisch denken om suriname vooruit te helpen wij zullen moeten aanpakken .de regering bouterse heeft waardeloze adviseurs die niet deugen .als ik namen als jozefzoon ,vandersan en nog een paar anderen zie moet ik kotsen van die mannen .ik had bouterse een kans gegeven maar zijn zoon en de mensen die bouterse adviseren zijn een ramp voor suriname .in ieder geval moet suriname het been stijf houden om nederland ons niet de les te laten voorlezen wij willen gelijkwaardig behandelt worden .suriname leeft zonder nederland .wij willen respect dat wij op eigen benen staan en niet afhankelijk zijn van nederland .wat dat betreft kan front van de huidige regering leren hoe je niet op nederland moet rekenen maar op eigen kunnen .nederland wil het goed maken met suriname om geld te innen van de surinaamse nederlanders die hun zaken doen in suriname nederland wil belasting innen van de surinaamse nederlanders die hun geld in suriname investeren ,dat wil nederland .geld wolven zijn het .aow en andere uitkeringen van surinaamse nederlanders dat is de reden dat die nederlanders het willen goed maken ,wordt wakker mensen .nederland wil ons klein houden worden jullie wakker .al zou er een andere regering komen ,suriname moet niet met zich laten sollen .poetin is een mooi voorbeeld en bouterse is ook een goed voorbeeld om nederland op zijn plaats te zetten .


  Maak melding

 48. @Roy,

  Waar blijven jouw argumenten. Jij bent gewoon een CLOWN hier op de site.
  Spreekbuis van de VVD zeker? Mag dat het geval zijn mogen ze een andere in dienst nemen en jou wachtgeld geven, daarna kan je meteen de ABW in.

  Jij weet geeneens wat het verschil is tussen vergelijking en fictie, noch tussen vergelijking en feiten. Dan te praten over beloftes maken en luchtkastelen.
  Gozer een fijne dag verder. Of moet je weer wat woorden gaan inslaan in je goede maten van je?

  Om het nog mooier te zeggen tegen je jij bent gewoon een PARASIET.

  Na mie takie.


  Maak melding

 49. @Hetisnietwaar,

  Amar Jhinkoe-Rai · Top Commenter

  In Suriname is er tegenwoordig met geen enkel issue haast, behalve als de zittende macht er direct baat bij heeft. Groot doen, zonder dat men kijkt naar de gevolgen hiervan. Visieloos. Kortweg gezegd: DOM.

  Verder is net weer onomstotelijk door de baas vd OAS in beschaafde bewoordingen gemeld dat de Regering van Suriname bij monde van deze Lackie het volk misleid heeft door te melden dat de OAS betrokken is \ gaat zijn bij de WaarheidsCommissie. In normaal Surinaams taalgebruik zeggen we: HIJ LIEGT. Maar dat doet deze blaaskalk met alles. Dus weer niets nieuws onder de zon.
  Jammer dat de gedrogeerde volgelingen van deze Regering nog steeds niet doorhebben dat deze groep maar een beland voor ogen hebben: Hun eigen belang.
  Ik wens u allen nog een Gouden Kerst.

  ======================================================

  Op dwtonline.com durf je wel met je naam commentaar te leveren. Maar hier niet.

  Doet het jou en je soort pijn dat je geen stuk land van Bouterse heb gekregen? Want daar lijkt het wel op.
  Had je die wel gekregen had je alleen maar lof over hem gesproken.

  Ik hoef geen land nog geld nog wat dan ook van niemand dus ook niet van de regering Bouterse om mijn standpunten hier kenbaar te maken.

  Want als hij(Bouterse) het heel slecht deed had ik hem ook op zijn donder gegeven.

  Die man heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen dat op de bewuste 8 december mensen zijn gedood.
  Is dat nogsteeds een HOT ITEM voor jou? Voor mij niet meer,want live goes on.

  Als ik met die haat moet blijven zitten dat hij mensen heeft vermoord blijf ik maar op één en de zelfde plek staan.
  Er komt een dag dat ook hij zijn misdaden tegen over de Almachtige zal moeten verantwoorden.
  Op het moment dat jij met 1 vinger naar hem wijst, wijzen er drie tot vier vingers naar jou terug. Dat betekend dat jij geen snars beter bent dan hem, ook al heb jij geen moord op je geweten.

  Dat hij(Bouterse) geen haast wilt maken met een ambassadeur van Nederland heeft laatstgenoemde aan zichzelf te danken en niet andersom.

  Ook al heeft Bouterse persoonlijk heel het Surinaamse volk uitgemoord het is niet aan Nederland gelegen om met het Surinaamse binnenlandse aangelegenheid te bemoeien. Omgekeerd hoor je ook niet dat Suriname kritiek op Nederland levert over wat zij hier uitvreten.

  Dat betekend dat het Surinaamse volk en met name de Surinaamse regering geen bemoeienis wilt hechten aan het Nederlandse politiek.

  Hoe rijm jij deze, Nederland wilt geen moordenaar en drugsbaron als president in Suriname, maar is dezelfde Nederland die nu wel zaken wilt doen met de moordenaar en drugsbaron die zij niet wensten te hebben als het legitieme staatshoofd(gekozen door het Surinaamse volk) en dan een ambassadeur als hun vertegenwoordiger daar te lande te installeren?
  Nederland moet niet vergeten dat hij ook al doen zij zaken met Suriname de president toch zal moeten weten wat er in het land gebeurd en zich afspeelt, dus betekend dat zij toch langs de weg van de regering zullen moeten opereren. Je doet geen zaken in een land zonder dat de regering daar van op de hoogte is.

  Misschien kan jij of anderen het mij vertellen.

  Van Gaal zei een keer, ben ik zo slim of zijn jullie zo dom?!?!


  Maak melding

 50. Waarom heeft Nederland er zo’n belang bij om een ambassadeur aan te stellen in een voor hun ” bananenrepubliek ” ?

  Blijf weg zou ik denken en wijk uit naar Angola of Zimbabwe.


  Maak melding

 51. Laatste nieuws
  ==============

  De zaakgelastigde van Nederland zal binnenkort tot ambassadeur geïnstalleerd worden.

  Het laat ook zien dat het nieuws hier in Nederland de feiten niet weerspiegelen zoals ze horen te zijn.

  De zaakgelastigde van Suriname(mevrouw Chantal Doekhie) heeft haar geloofsbrieven aan de minister van Buitenlandse Zaken in Den Haag proberen te overhandigen, maar is weg gewoven en tegen haar verteld dat zij het maar aan één van de aanwezige functionarissen mag afgeven.

  Wie doet hier kinderachtig? Dan wil Nederland dat wij als een volwaardige natie hun reet moeten blijven schoon likken?
  Daarom neem ik Bouterse niet kwalijk dat hij standvastig blijft.

  Nu wilt de minister van Buitenlandse Zaken haar geloofsbrieven wel in ontvangst nemen omdat dit voorval naar Suriname is overgeseind.

  De Nederlandse zaakgelastigde had reeds ambassadeur kunnen zijn, maar niet op zo een manier als de Surinaamse zaakgelastigde wordt geschoffeerd.
  Van Surinaamse zijde is alles al goed gekeurd dat de zaakgelastigde tot ambassadeur mag worden geïnstalleerd.

  Het is zaak van wanneer de President van Suriname tijd vrij kan maken om de zaakgelastigde te ontvangen.


  Maak melding

 52. Beste Marlon 115,

  Jou bericht van:Woensdag 4 december 2013 om 12:53 uur.

  Ik hoop dat de rest jou bericht goed lezen en begrijpen.
  Jij begrijpt het tenminste: respect komt van twee kanten.


  Maak melding

 53. Geen haast hebben met het toe laten van een ambassadeur, maar wel haast hebben met een omstreden amnestiewet om de grootse moordenaar van Suriname op vrije voeten te houden, wat een corrupte bende.


  Maak melding

 54. Elke keer dat la king zijn mond open doet komt er onzin uit. Ik heb meer vertrouwen hebben in de tuinman of schoonmakers op buitenlandse zaken ze belazeren de boel niet.


  Maak melding

 55. Een bericht dat in zijn straatje past en marloncrisis gaat tekeer.

  Nederland heeft belang bij een ambassadeur in Suriname omdat een deel van zijn bevolking grote belangen heeft en er heel nauwe banden met Suriname heeft.

  Verder moet Den Haag op de hoogte zijn wat er in Suriname gebeurt want er gebeuren rare dingen in Suriname.

  En ook kan ontwikkelingsland Suriname kennis en fondsen uit Nederland goed gebruiken bijv:
  – wil Suriname echt een rol gaan spelen in voedsel productie dan is samenwerking met een wereldbekende landbouwinstituut als Wageningen wel een must.

  Winston Lakei komt niet verder dan het dienen van de belangen van DDB en daarbij voorbijgaand aan de belangen van de natie. Lackin is een echte piet van sinterbaas DDB.


  Maak melding

 56. Nederland moet de ontwikkeling in bananenrepubliek in de gaten houden want er gebeuren rare dingen.
  Criminele zoon Dino is al in de gevangenis.


  Maak melding

 57. @roy
  volgens mij ben je geen parasiet, waaruit zou dat moeten blijken?

  Nee klopt hioj is geen parasiet, hij is wel een varken, dat kan je heel makkelijk herkennen aan zijn gedrag. Die zwijn heeft geen drupje manieren.


  Maak melding

 58. engel
  wat ben jij zielig.

  ik heb mijn mening gegeven,’doe dat dan ook.

  en ja ik sta volledig achter mister lacking,’wat wil jij daar tegen doen dan.

  mij een klootzak noemen heeft geen effect op mij,omdat ik zeker weet dat mijn manier van denken ver boven de jouwe is,en,jou leugens kan ik heel goed doorzien.

  ik ben geen witman in een blaka buba,’kan jij dat van jou zelf zeggen,engel.


  Maak melding

 59. Ik heb ’t al vaker gezegd @sra…

  …wanneer je een mening schrijft maar altijd vol met fouten, dan is die mening óók twijfelachtig.

  (En om dat twijfelloze gehalte van die Lackin (een SCHANDE voor het land!) te blijven steunen, zit je in diezelfde categorie).

  Apart trouwens, hoe je jezelf ‘ophemelt’…
  (Zal ik er ’n schepje bovenop doen dan)?
  Ik vertel géén leugens (dat laat ik aan Lackin c.s. over), maar durf te beweren dat ik meer RELEVANTE info c.q. kennis bezit dan driekwart van de schrijvers hier…


  Maak melding

 60. engel

  jij liegt weer.

  en trouwens, begin eerst jou fouten te herstellen voor dat jij een ander probeert te corrigeren.
  jonge,ik kom op voor mijn land,en wat lacking aangegeven heeft is van surinaams belang.

  en wat voor relevante info en kennis bezit jij als jij de hoedanigheden van het land niet ken en er niet zelf inwonend ben.
  wat voor realistische actergrond heb jij ten opzichte van lacking of de regering.
  ik ben helemaal niet negatief op mijn land ingesteld of bepaalde personen die het met su menen,maar jou verwoording van su en bepaalde personen van su afkomst of op su regeringsleiders heeft geen enkel inbreng wat opbouw betreft,dus kom mij niet zeggen dat jij genoeg van su weet,’dat is een leugen.


  Maak melding

 61. @Eerlijk,

  Wat begrijp jij niet in mijn bericht van Woensdag 4 december 2013 om 12:53 uur, door mij geplaatst?

  Vertel dan zal ik het in het Hindi voor je vertalen.
  Of ben je aan beide oren doof?

  Of je hebt een bril nodig of anders een gehoor apparaat, spec Savers kan je beide halen.


  Maak melding

 62. De minister van buitenlandse zaken heeft geen verstand.Zo een idioot moet je niet hebben als minister.Vind je het gek dat Suriname niet vooruit komt met zulke domkop op zo een post.Hij is een loopjongen van Bouterse die alleen maar zijn zakken vult punt uit.


  Maak melding

 63. Als ik de minister van buitenlandse zaken van Suriname ziet dan lachen de meeste mensen.Die man lijkt op zwerver en wat hij zegt slaat op niets.Die man heeft geen verstand van zaken.Dat Bouterse zo iemand benoemd is voor mij onvoorstelbaar.Zo een domkop maakt je niet tot minister.
  Bouterse heeft ook geen verstand alleen van wapens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.