Regering koopt wild bezet land voor bezetters

42

PARAMARIBO, 2 dec – De regering heeft ruim twee hectare land in het zuiden van Paramaribo gekocht dat bezet wordt door ongeveer zeventig gezinnen. Dit meldt de Ware Tijd. Door de grond te kopen van de particuliere eigenaren is verwijdering met de harde had voorkomen. Het laatste stond te gebeuren.

De eigenaren, de familie Kamta, had de rechtszaak tegen de bezetters gewonnen. De bezetters kregen de ‘blijde’ boodschap tijdens een wijkbijeenkomst van de Nationale Democratische Partij, NDP, van president Desiré Bouterse. Volgens parlementariër André Misiekaba is de aankoop nog in proces. De lucht moet nu wel geklaard zijn. De familie Kamta dreigde eerder met uitzetting, maar was ook bereid te onderhandelen over een afkoopsom.

Ook op andere plekken die illegaal zijn ingenomen door burgers wordt naar oplossingen gezocht. Daar is de beleidscommissie Occupatievoor ingesteld onder leiding van Misiekaba zelf. Een grote uitdaging zijn de gebieden Sunnypoint en De Goede Verwachting , waar nog over onderhandeld wordt. “Wij geloven dat ook in dit gebied het vraagstuk wordt opgelost. Met de hulp van God zullen we dit probleem voor de verkiezingen oplossen”, aldus Misiekaba.

42 REACTIES

 1. “Wij geloven dat ook in dit gebied het vraagstuk wordt opgelost. Met de hulp van God zullen we dit probleem voor de verkiezingen oplossen”, aldus Misiekaba.

  Er is nog nooit een politieke partij geweest di zijn achterban zo bevoordeeld als het NDP. Zelfs Ronnie Brunswijk laat zijn bosi famirie in de steek.

  Alleen vraag ik mezelf af hoeveel deze mensen, die nauwelijks belasting betalen en nauwelijks een positieve bijdrage leveren aan de samenleving,de staat en de belastingbetaler al heeft gekost alleen omdat ij iets willen hebben waarvoor zij hard moeten werken en sparen maar het geduld en hard werken net op kunnen brengen.
  Als ik een stuk grond wil hebben als bezit MOET ik het kopen van een ander anders kan ik het niet als mijn bezit beschouwen.
  Deze mensen doen alleen hun overgrote mond open en deinzen nergens voor terug en daar worden ze voor beloond.
  Bah ik krijg een vieze smaak in de mond


  Maak melding

 2. Dit is gewoon het bestendigen van anarchie.Kan ook niet anders want deze lieden moeten het van wetteloosheid hebben.
  Misiekaba heeft weer eens goud gekregen.A pa lobi an gowtoe!!!!toch.


  Maak melding

 3. Toch rijzen er nog vragen bij me op…

  Praten we hier over domeingrond of eigendomsgrond???

  Mogen de bewoners er dan gratis wonen of moeten ze via een aflossing in termijnen aan de regering terugbetalen als het eigendomsgrond betreft???

  Mogen andere bevolkingsgroepen ook eigendomsgrond occuperen of alleen 1 bepaald groep, waarbij de regering dan dat stuk grond voor je afbetaald???

  Is dit dan aanleiding en de motivatie voor nog meer mensen om dan verder te gaan occuperen (stelen), of komt er een eind aan legaal stelen, al dan niet d.m.v. een wet…

  Ik heb niks tegen gratis grond voor iedereen, want er is genoeg grond. Wel heb ik bezwaar tegen het occuperen van eigendomsgrond van een particulier…

  Ik heb ook niks tegen het occuperen van domeingrond als eigenaren niets ermee doen, moet het terug naar de staat of uitgedeeld aan behoeftigen…


  Maak melding

 4. Dit is een van de reden waarom de VHP veel stemmen heeft kwijtgeraakt. Terwijl andere partijen het zelfs zover voor elkaar krijgen dat hun achter baan wettelijk mogen stelen, strafvermindering, gratie of alles gratis krijgen, doet de VHP niets voor zijn mensen. Tenminste niets positiefs wat ik me kan herinneren.


  Maak melding

 5. Waarom moet de regering deze gronden terug kopen ???

  Het waren de grote boeven en schurken die domein gronden op corrupte wijze of op illegale wijze hebben toegeeigend.

  De overheid moet deze domeingronden weer in beslag nemen omdat de vorige zogenaamde eigenaren ten onrechte dit hebben hebben toegeeigend.
  Immers, zij hebben dit geprobeerd om zichzelf te verrijken over de ruggen van de arme burgers.

  Het kan niet zo zijn dat de arme burgers woeker prijzen moeten gaan betalen voor een stukje domeingrond waarvan de zogenaamde eigenaren dit door middel van corruptie hebben verkregen.

  Voorbeeld is de vriend van DDB als Rashiet Dhoekhie die 100-den hectare domeingrond heeft toegeeigend waarvan hij hiervoor geen echte bestemming voor heeft.

  Domeingrond heeft altijd een bestemming voor bepaalde doeleinden zoals eigen gebruik om te bouwen en planten en niet voor zelfverrijking en woeker winsten te maken.

  Laat de overheid dit probleem nu oplossen.

  Om deze gronden weer terug te kopen is te gek voor woorden omdat dit ook zelfverrijking in de hand werkt, maar dat mag nooit de bedoeling zijn.
  Het is allemaal vriendjes politiek en dat moet gestopt worden.


  Maak melding

 6. Hoe lang kunnen en willen we in ons land op deze wijze doorgaan met het legalideren van illegale praktijken? Wie betaalt dit alles? Zijn dat de niet de hardwerkende Suri’s of heeft Misikaka een eigen pot?


  Maak melding

 7. Hierbij roep ik alle surinamers,ook degenen die in de stad wonen op, om geen percelen meer te kopen ,laat bouta het voor ons kopen!!
  Recht voor een recht voor allen!!!

  En ja als we een extra gouden tand in de bek van misiekaba ontdekken weten wij met zijn allen hoe hij eraan komt…TJOEKA EN GAT LIKKERIJ .


  Maak melding

 8. Occupanten is het deel van de bevolking die geen ene mallemoer uitvoeren,en als parasieten hangen aan anderen om alles voor ze gedaan te krijgen. Ze krijgen alles gratis en met de naderende verkiezing wordt het als maar erger.


  Maak melding

 9. Legalisatie van occupatie, daar komt het op neer, is niet zo heel gek van deze regering, ze geven toch ook al bij voorbaat amnestie aan een massamoordenaar en drughandelaar/dealer, wat ik wel gek vindt en me nog steeds verbaast dat het volk dit nog steeds pikt


  Maak melding

 10. Maandag 2 december 2013 om 13:09 uur, door pokai tongo
  “Wij geloven dat ook in dit gebied het vraagstuk wordt opgelost. Met de hulp van God zullen we dit probleem voor de verkiezingen oplossen”, aldus Misiekaba.

  Er is nog nooit een politieke partij geweest di zijn achterban zo bevoordeeld als het NDP. Zelfs Ronnie Brunswijk laat zijn bosi famirie in de steek.

  Alleen vraag ik mezelf af hoeveel deze mensen, die nauwelijks belasting betalen en nauwelijks een positieve bijdrage leveren aan de samenleving,de staat en de belastingbetaler al heeft gekost alleen omdat ij iets willen hebben waarvoor zij hard moeten werken en sparen maar het geduld en hard werken net op kunnen brengen.
  Als ik een stuk grond wil hebben als bezit MOET ik het kopen van een ander anders kan ik het niet als mijn bezit beschouwen.
  ==================================
  Iedereen heeft recht op wonen, en de enigste goede oplossing is en definitieve oplossing.

  Het zal best dat deze mensen tot nu weinig belasting betaald hebben, maar hoe verwacht jij dat ze veel belasting kunnen betalen als geen werk laatstaan huisvesting hebben?

  In ieder geval hebben ze de gemeenschap niet met de Pen van 1.oooden ha beroofd, ook hebben ze niet systematisch s’landskas geplunderd door allerlei constructies en ronduit diefstal.

  We zijn allemaal Surinamers en eigenlijk zouden we allemaal in aanmerking moeten komen voor tenminste een gratis lap grond om je eigen woning op te zetten.
  Helaas is door hebzucht en landhonger van een bepaalde groep geen domeingrond meer beschikbaar in en om Paramaribo.

  Let maar op de naamborden van de diverse verkavelingsprojecten en je weet genoeg.
  Wat ooit domeingrond was en bedoeld was voor de landbouw gaat nu voor gigantische bedragen over de toonbank als perceeltjes van 20x20m.


  Maak melding

 11. Dominee Misiekaba: “Met de hulp van God zullen we dit probleem VOOR DE VERKIEZINGEN oplossen”. Dus dat!!!
  Ik zo als ik u was maar bidden tot God dat Hij de staatskas weer even bijvult….


  Maak melding

 12. Wat gaat er gebeuren indien een andere groep die occupanten wegjaagt en het grond zelf bezet? Wordt het dan op hun naam overgeschreven? Waar is de regering aan begonnen?


  Maak melding

 13. @abaisa

  wanneer we weten wie de schuldige is en waar het fout gaat, dan dienen wij dit op te lossen en de schuldige te reprimeren.

  ik denk dat er ook een ministerie is van rogb? of is bouterse ook minister van rogb dat hij perceeltjes koopt? op wiens naam staan dan nu de perceeltjes?


  Maak melding

 14. Het bewijs is weer geleverd.
  Voor diegenen die nog steeds deze NDP plaag ondersteunen vrees ik het ergste.
  De onkundigheid en dus het falen van deze regering wordt nu weer geëtaleerd. Het beleid is djompo foetoe beleid, ongestructureerd en totaal visie-loos.
  Elke lagere school leerling weet dat met deze actie van de regering een precedent geschapen is.
  De mensen die in het verleden zich schuldig hebben gemaakt aan occupatie maar niet aan hun trekken kwamen, gaan wederom overgaan, als de gelegenheid er is, tot occuperen.
  Want de NDP regering ondersteunt het financieel dus het is rechtmatig. “Ai pai foe occupeer”, de nieuwe NDP spreuk.
  Wintie wai, lantie pai.
  Occupeer, lantie pai.
  Maardat niet alleen, er blijft zo minder geld over voor onze fly-overs.


  Maak melding

 15. =Misiekaba, de gebieden Sunnypoint en De Goede Verwachting waar mensen nu wonen zijn/is niet dezelfde situatie van Commewijne dus pas maar goed op.
  -Ga morgen niet schreeuwen dat men etnisch bezig is.

  =Het gaat nu er om dat er verkiezingen zullen aankomen, dus men moet stemmen zien te winnen.

  -Mensen, willen jullie naar een herhaling van “niet zomaar een gesprek “luisteren bij radio apintie van 01-12-2013??/

  ==Geloof mij maar, zelfs mensen die voor Bouterse zijn hun haren zelfs staan stijf in in de lucht wat ze zullen horen en te weten komen.
  Verschrikkelijk wat ik gehoord heb.
  Het land wordt gewoon leeg geroofd door deze regering en vele schulden die gemaakt worden.Het volk wordt gewoon voor de gek gehouden.

  =Olie uit Venezuela zal binnenkort ook stop worden gezet, omdat het land enorme schulden heeft en Chavez zijn plan werkt helemaal niet.
  Daar kunnen geen stemmen meer gekocht worden.


  Maak melding

 16. Forumers, Odi odi.

  In de Tien Geboden van Misiekaba (zijn ware GOD) staat duidelijk geschreven:

  Gij Zult nimmer OCCUPEREN!

  Misschien moeten wij thans gebruikmaken van die luie STEVE MEYE WONDER, om ons te begeleiden naar het binnenland, om aldaar alle gronden te gaan OCCUPEREN.

  Want in deze hebben wij echt STEVE MEYE WONDER nodig om de BOSGOD eerst te verjagen.


  Maak melding

 17. Deze wilde Occupanten uit het bos(binneland) volgelingen van Misiekaba hebben allen tot doel te roven en vernietigen van andemans eigendommen in Paramaribo en omgeveing.
  Hoe haalt deze prediker/oudste van een bekende gemeente in zijn hoofd God bij te halen.
  Gij zult niet stelen.


  Maak melding

 18. Die Misiekaba is een (valse) Profeet met een gouden tand.

  Raadpleeg (eventueel) (gerelateerde) berichten.

  Geen begrip voor illegale landbezetters
  Dinsdag 11 september 2012
  En hier was deze (valse) Profeet ook aanwezig.

  De tijd is nu aangebroken om de BOZE BOSGOD op hem af te sturen.


  Maak melding

 19. Gelul. De mensen hebben onderdak nodig. En asl zij niet over geld beschikken, dan is het zorg van de staat om hen te voorzien van de basisbenodigdheden: onderdak, voeding, medische zorg,onderwijs.

  Eigenlijk is er vrij makkelijke manier om dit realiseren: maak een wet die het mogelijk maakt om leegstaande/verlaten woningen op te eisen en het beschikbaar te stellen aan woningzoekenden.

  Dus bouw 18.000 woningen zo verholpen.

  Waarom wacht deze regering. De volgende verkiezingswinst is zo al voor de verkiezing binnen.


  Maak melding

 20. Dus op deze manier worden NDP stemmen gekocht. WALGELIJK.

  De nieuwe Transparency International cijfertjes zijn ook al bekend. (Zgn corruptie index). Suriname staat gvd op plaats 94 !!! Zelfs Zuid Afrika, Tunesie en Peru doen het beter.


  Maak melding

 21. @Rufus, deze criminele regering speelt Sinterklaas met belastinggeld. Laat Bouterse maar een inkomens-verplichting aan gaan met woningzoekenden, desnoods neemt hij deze mensen op in zijn eigen huis.

  Deze mensen worden afgeschilderd als arme mensen maar in praktijk kunnen deze mensen per direct aan de slag in landbouw en technische sector. Scholing is nagenoeg niet nodig. GENOEG VACATURES ! Kunnen ze ook zichzelf en hun gezinnen voorzien van onderhoud. Maar goed Surinamers houden ervan om gepamperd te worden.

  Sinterklaas bestaat echt en hij Desi Bouterse.


  Maak melding

 22. @Rufus

  Jij hebt zeker nooit gehoord of geweten wat zoveel betekend als:
  – Werken om van te leven
  – Ontwikkeling om met je omgeving te leven
  – Zelfbeschikking om alles wat je doet zelf te beslissen
  – Luiheid om alles wat je nodig hebt van anderen te ontvangen
  etc
  etc
  etc

  Gelukkig mag ik mij rijzen dat je niet tot mijn familie behoort want als dat zo zou zijn dan was het een regelrechte ramp


  Maak melding

 23. Als ze het maar niet als eigendom grond verdelen, maar gewoon domeingrond houden. Anders zullen het aantal D-max auto’s explosief stijgen in de stad. Neem een mooie hypotheek op je grond, koop een mooie auto. En vervolgens niet aflossen omdat je geen geld heb (wel voor gasoil natuurlijk). Vervolgens neemt de bank de grond in beslag, dan kan je opnieuw schreeuwen dat je geen grond heb om op te wonen….


  Maak melding

 24. JAJA, dit waren de gronden die zijn wegegeven tijdens VHP/NPS.PL dus dat was geen probleem geen verrijking of corruptie of diefstal dus nog steeds verdienen zij terwijl ze niet aan de macht zijn als ze weer komen zelfde rommel en dan weer verdienen slaaplekker.


  Maak melding

 25. Dit is gewoon een verkapte verkiezingsstunt, dit is land weggeven op kosten van de belastingbetaler niet meer en niet minder. Het weggeven van land is makkelijker dan betaald, want hopelijk krijgen de grondeigenaren hun geld. Of wordt het “cayanagraman”. Wel is het bekend dat deze regering boodschappen doet zonder te betalen, dus het is afwachten op wanneer de verkopers hun geld krijgen. Want hebben is hebben, maar, krijgen is de kunst.


  Maak melding

 26. de paarse regering van mijn president delano bouterse vaalt .
  het doet pijn om te zien dat de regering bouterse steken laat vallen en die steken lijken moeilijk te herstellen .
  de voorgaande regering was niet beter dat wil ik duidelijk stellen .dit probleem is een gezwel van de surinaamse{ leiders } het front was niet beter ik was van de nps mijn hele familie was nps maar door wat vene zijn nps heeft aangericht hebben velen voor de ndp gekozen en terecht .
  nu heb je rusland aan de macht die het wil goed praten wat front heeft gedaan maar je hoort deze waardeloze voorzitter van de nps niet praten over de fouten die deze nps heeft gemaakt .geef aan waar jullie in de fout zijn gegaan maar kom niet zeggen je hebt fouten gemaakt .het volk is niet dom rusland ,de nps moet zeggen waar ze in de fout zijn gegaan maar niet steeds roepen je hebt op sommige punten fouten gemaakt .de massa is niet de massa van voor en na 1975 ,onze ogen zijn geopend wij zijn wijzer geworden .dit geldt ook voor de ndp vhp .santhoki roept nu van alles dat hij gaat doen als hij aan de macht komt ,maar deze santhoki vergeet dat hij ook aan de macht was ten tijde van front .volk van suriname wordt wakker .ik ben ndper maar ik begin mij te bedenken .
  het gaat om mijn land suriname .mensen zitten op posten die daar niet horen omdat ze gelieert zijn aan een aprtij en juist de capabele mensen worden geweert .mie lobie mie kondre troe ,ik ben niet gebonden aan geen enkele partij .
  ik kan op de ndp ,vhp,nps stemmen .bouterse was mijn hoop ik heb hem nog niet opgegeven maar de tijd dringt .er zijn vele dingen beloofd door de regering bouterse ,een paar zijn gerealiseerd ,en velen zijn niet gerealiseerd
  abrahams ,dino bouterse ,en de waardeloze adviseurs die rond bouterse staan zijn een nekslag voor de gehele ndp.
  ik ben echt teleur gestelt door de regering,niet zozeer om bouterse maar hoe je het ook keert bouterse is de hoofd verantwoordelijke .ik ben recht door zee .suriname moet vooruit met of zonder bouterse .maar zo door gaan gaat niet werken .er moet een nationaal kabinet komen ,de vhp en nps zijn niet beter dan de ndp daar hebben ze ook van die grote boeven ,ik neig santhoki het voordeel van de tweifel te geven ,maar soms denk ik ook dat hij ook in front was dus moet hij niet doen alsof hij niets fout heeft gedaan of dat hij er niet bij was .de tijd zal het leren maar ik hoop dat bouterse nog kan herstellen wat hij fout heeft gedaan anders is hij pero kwijt .


  Maak melding

 27. NDP weer van stemmen verzekerd van deze bezetters ,deze bezetter moet terug naar de jungel dez bezetters kinderen worden roever en de mordenaar van hard werkende chineese en van hindoestaanen,deze mensen krijgen alles voor elkaar hoe kan dit deze bezetter moet bestraf worden en niet beloond worden ,zo hebben deze bos mensen bijna alle volks wonning is gebouwd bezet en toegewezen gekregen.
  misdaad loont in suriname.


  Maak melding

 28. Indien de regering land koopt voor de armen van een bevolkingsgroep, moet het ook land kopen voor de armen onder de andere bevolkingsgroepen. Zo hou je onpartijdigheid in stand en weer je corruptie. Het mag toch niet zo zijn dat mensen zomaar bezittingen van anderen inpikken? Wat gaat de regering doen indien een paar lieden de presidentiele toilet zeer schoon vinden omdat het schoon en comfortabel is en het inpikken? Gaat men die toilet ook voor hen kopen? Erg kortzichtig, dom en discriminerend beleid van de regeerders. Zo kweek je geen broederschap tussen mensen en groepen.
  Btw, mogen die bezetters het land dat ze in het binnenland bezitten wel behouden?


  Maak melding

 29. In het welvarende Nederland groeit het aantal arme mensen. Zowel in 2011 als in 2012 nam de armoede sterk toe. Dat staat in het rapport ‘Armoedesignalement 2013’ van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

  In het document dat vandaag is gepubliceerd staat dat acht op de tien Nederlandse huishoudens met risico op armoede directe financiële problemen ondervindt en zich steeds vaker genoodzaakt ziet geld te lenen. Beide instanties concluderen dat de armoede de komende jaren zal blijven groeien, maar dat dat minder snel zal gaan, meldt Belga. Voor zowel 2013 als 2014 geldt dat de groei zal afzwakken.

  De effecten op armoede van de recessie die in 2008 inzette, kwamen pas in 2011 in versnelling. Vorig jaar ging het heel snel. Het CBS kwam uit op 664.000 huishoudens met “een kans op armoede” in 2012. Dat is 9,4% van alle huishoudens. In totaal moesten afgelopen jaar ruim 1,329 miljoen mensen rondkomen van een laag inkomen, meldt het CBS. Het SCP telde 1,197 miljoen mensen met een inkomen volgens het lage-inkomensgrens-criterium, ofwel 7,6% van de bevolking. In 2012 kwamen er 152.000 “arme personen” bij. Vorig jaar verkeerden 551.000 huishoudens onder deze norm.

  Er is een beetje hoop omdat de ramingen over 2013 de armoedegrens zien teruglopen. Het SCP denkt dat er dit jaar 16.000 armen bijkomen. De berekening volgens de CBS-criteria is wat somberder: er komen 40.000 huishoudens met kans op armoede bij. Als het CBS correct is, dan lijdt bijna 9,9%, één op de tien huishoudens armoede.


  Maak melding

 30. Jacobus, voor deze keer heeft Pero het bij het juiste eind.
  De paarse regering van mijn president Delano Bouterse hoort op een vaalt, wat een vuilstortplaats is, Pero was een paar woordjes vergeten in zijn teleurstelling


  Maak melding

 31. Sinterbaas DDB heeft zijn piet-Misikaba erop uit gestuurd om land uit te verdelen.

  Met gemeensschapsgeld worden percelen gekocht en verdeeld onder NDP vlag, dus ordinaire propagande en omkoperij.
  Dit is niet de strijd tegen corruptie.
  En Misiekaba : “Gij zult niet stelen” . Occuperen=stelen.

  Wetteloosheid wordt beloond en gelegitimeerd. Wet en recht worden niet gehandhaafd. Dit heet anarchie.
  Misiekaba wil niet dat deze mensen verwijderd worden omdat ze op hem lijken, dit is pure etnische politiek.

  Andere moeten hard werken en lang sparen om een stuk grond te kunnen kopen. De parasieten krijgen het gratis. Ik hoef je niet uit te leggen dat dit niet eerlijk is en bevooroordelen van NDP aanhang.

  Als iemand uit de stad maar durft ergens in het binnenland een stuk land te gaan bewonen moet je kijken wat er gebeurt. Waarschijnlijk wordt je levend verbrand.

  Wet en recht moeten voor iedereen gelden.
  Straffeloosheid schept precedenten.
  Wil je het probleem op lossen bouw dan huizen voor deze mensen of geef ze een stuk land, er is land genoeg.
  En na 3 jaar had ik verwacht dat dit probleem al opgelost zou zijn, de regering is al die tijd bezig met huizenbouw.
  Maar aangezien het beleid slecht is zijn er geen structurele oplossingen, alleen adhoc maatregelen die slechts brandjes blussen.

  Laat Misiekaba ook bidden voor de mensen wiens percelen geoccupeerd worden en niet naar hun eigen perceel mogen, anders worden ze in elkaar geslagen of erger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.