maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMisbruik ‘Personen van Surinaamse Afkomst’

Misbruik ‘Personen van Surinaamse Afkomst’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – Er wordt politiek bedreven met het wetsvoorstel Personen van Surinaamse Afkomst, PSA. Dit zegt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). Van het oprecht tegemoet komen van de doelgroep is geen sprake. “Men speelt op een zeer gemene wijze in op sentimenten”, aldus Santokhi.

Het had heel anders moeten zijn. Het Nieuw Front had tijdens de vorige regering al de weg geplaveid. “Ik zeg dat we de wet samen met de diaspora moeten voorbereiden. Je kan geen zaken regelen die al geregeld zijn. Je zegt bijvoorbeeld dat de mensen zes maanden onbelemmerd in Suriname mogen verblijven. Dat had ik als geregeld per beschikking (ministeriële wetgeving, red.) toen ik minister was “, zegt Santokhi tegenover Apintie. Lood om oud ijzer dus.

Ook het vrijwaren van de verplichting om een werkvergunning aan te vragen is geen nieuwigheid. Toch wordt het genoemd in de wet PSA. Volgens Santokhi hebben buitenlanders van Surinaamse afkomst meer aan antwoorden op stekende vragen. “De mensen willen weten hoe het is als ze een stuk grond willen kopen. Of als ze willen werken in de private sector of bij de overheid. Hoe gaat de regering hiermee om?”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. Maar als je zegt dat het nieuwfront ervoor heeft gezorgd dat suriname bij zware regenval blank staat willen ze je ophangen .
  het nieuwfront heeft alleen maar armoede gebracht in suriname , en dat komt door hun kortzichtigheid en vriendjes politiek .
  santokie moet de laaste zijn die wat zegt , hij heeft in zijn periode alle mensen die op hem lijken te voorzien van een wapen vergunning om de marrons waar hij nu stemmen wil trekken te bestreiden , dus santokie no lul , je bent door de mand gevallen .(Suriname voorwaarts )


  Maak melding
 2. 02 dec. 2013

  Santokhi had in de vorige regering ‘Venetiaan’ zeker de kans om in die tien jaren zelf door eigen inbreng die PSA aan het parlement in Suriname voor te leggen en het ook te doen goedkeuren. Niet gebeurd!!

  In deze heeft Srika ook nog veel vragen aangaande PSA. Maar uiteindelijk zal de regering en het parlement in Suriname beslissen over de inhoudelijke vorm.

  Inhoudelijk is ook al beslist in het geven van minpunten. Dus waarom zeuren wij?

  Opmerking: Over het bewezen discrimineren van Koorndijk is nog steeds niets op dit forum te lezen.Volgens Srika geeft dit de aard van de forumhouders weer. De naam Koorndijk zegt al om wie het gaat!!
  Srika


  Maak melding
 3. Surinaamse Nederlanders worden in Nederland gediscrimineerd en gekleineerd.

  In Suriname is de hr. Noorman benoemd tot ambasadeur, wordt het geen tijd dat de Surinaamse regering aktie onderneemt om tegen dit soort dingen aan de orde te brengen????

  Of heeft de regering geen tijd om hierover tepraten met de nieuwe ambasadeur.


  Maak melding
 4. Terwijl personen van Surinaamse afkomst van alle kanten worden tegengewerkt, met allerlei regels, zijn alleen hun euro’s en pakketten van harte welkom. Voor de rest moeten ze hun mond dichthouden, en zo min mogelijk rechten krijgen als ze in Suriname komen wonen. Wie gaat ons anders dan euro’s en pakketten sturen. Ga maar aan surichange, surinam service line enz.enz.enz. vragen hoeveel er per jaar naar suriname gaat. Je zult schrikken als je de cijfers hoort.


  Maak melding
 5. @heman
  Nederlanders van Surinaamse afkomst worden in SU door merendeels hun eigen families als inkomstenbron gezien.

  Het enige wat telt is geld en “lekkers”..

  Ik stuur al geruime tijd niets meer…het geld besteed ik aan mijn eigen vrouw en kinderen, die zijn tenmiste dankbaar..


  Maak melding
 6. Santokhi had de macht, om iets aan te doen ,maar nee hoor hij wilde alle macht hebben.net als alle suriname mensen in nederland ,alleen maar bluffen (jaffoe)


  Maak melding
 7. 02 dec. 2013

  Beste @Roy en @Ray, @Henk Molenaar e.a.,

  Het jammerlijke op deze site is, dat een aantal van jullie niet de inhoudelijke kennis bezitten om een item goed te kunnen doorlichten en conform te posten. Het enige is schelden en het lanceren van minpunten.

  Santokhi zegt in dit item dat er politiek bedreven wordt met het aannemen van die PSA. Maar wat hij niet zegt, is dat hij, Santokhi/VHP, zelf aan heeft meegewerkt om de diaspora te negeren, althans niet serieus te nemen en van Suriname weg te houden.

  En vandaag zal Srika met feitelijke bewijsvoering het masker van Santokhi laten vallen.

  Jullie weten dat Srika van de wetenschap houdt, maar eenvoudig probeert te posten. Dat zal Srika nu weer doen.
  In deze ligt de waarheid in het proefschrift van L.M.Neil:
  Transnational Migrant Politics in the Netherlands.

  Google naar dare.uva.nl/ record/290014. Klik dan verder op punt 5: Suriname: from student activism to transnational party politics 1950 – 2005.

  Lees dit en ontdek wat Santokhi/VHP zelf zegt over de diaspora in Nederland.

  Bijvoorbeeld zegt hij dat de hoogopgeleide diaspora, in Nederland, niet nodig (en welkom) is in Suriname.

  Dus waarover praat Santokhi nu? Het hypocriete druipt van deze man af.

  En als Srika hier niet de waarheid heeft verteld, kom dan met een goed inhoudelijke posting om zo het tegendeel te bewijzen. Maar het gaat hier om wetenschappelijk onderzoek, vervat in een proefschrift. Veel leesplezier!

  Vergeten jullie mijn wetenschappelijke minpunten niet.
  Srika


  Maak melding
 8. Die hele PSA-wet mag samen met SRIKA voorgoed in de zak van Zwarte Piet mee naar Spanje !

  En het liefst vanaf een rots op Gibraltar zo de Middellandse Zee in gesodemieterd worden.

  LOL


  Maak melding
 9. Santokhi zegt dat er een wetsvoorstel in voorbereiding was door Front. Wat was de inhoud ervan?
  Van de huidige president weten we dat hij de voorkeur geeft aan Haitianen, Chinezen en Brazilianen boven de Surinaamse diaspora.
  Is hij soms bang dat de Surineds hem gaan afzetten?


  Maak melding
 10. @srika

  voelt u zich aub vrij te reageren op dingen die gebeuren. u hoeft niet perse altijd mensen terecht te wijzen. dit is geen school.
  zelf wanneer paarselingen onder handen genomen worden, zie ik geen fractie van schooltje.

  verder vind ik het best wel irritant wanneer ik uw tekst lees, het is prettig om te lezen wat iemand ergens van vindt, de Rikken krijgen een minpunt en als het nodig is gaan wij erop in, maar ik kan toch echt niet tegen dat , zeg maar het betweterige gezeur.


  Maak melding
 11. Opeens heeft c.q. had het NieuwFront alle zaken die deze regering voorstelt of verwezenlijkt, al voorbereid !

  Put your money where you’re mouth is zeggen de Amerikanen, en is het geen; ik zou het hebben gedaan !
  Daaraan hebben we niks, waarom heb je het niet gedaan !

  De NDP doet het wel, en zal ook veel meer doen dan die oelewappers van de VHP en NPS !


  Maak melding
 12. =Deels wil ik Santhoki hierin gelijk geven, omdat die mevr. Grace Boldewijn samen met ex-militair de heer Mijnals een partij hebben opgericht in suriname.

  =Mevr. Boldewijn wilt president van Suriname worden, maar woont in Nederland.
  Zij is gaan bemoeien met de PSA, terwijl anderen al ermee bezig waren. Vandaag lees ik dat zij de motor hier achter is. Geloof mij maar het klopt gewoon NIET.

  Deze mevr. en Bouterse worden op een dag jarig.

  ==PAS MAAR OP VOOR WIE JE GAAT STEMMEN.


  Maak melding
 13. @srika
  goed voorbeeld doet goed volgen…
  jij adoreert de duivel die moorden heeft gepleegd, veroordeelde drugsdealer tevens verkrachter.

  je hebt 2 soorten onderwijzers …
  1 die daadwerkelijk een pedagoog is en de andere is iemand die op de top van een berg staat en naar beneden wijst..
  jij bent de laatste…

  je hoeft geen barmhartige Samaritaan te spelen want je bent een huichelaar.


  Maak melding
 14. 02 dec. 2013

  Beste @Dre, @Roy, @Micheal, @Verbaast,

  Het probleem is, dat jullie niet de intelligentie van ten minste Srika hebben. Ga toch a.u.b. inhoudelijk in op mijn posting en probeer het te ontkrachten.

  In de voorgaande posting heeft Srika simpel inhoudelijk gereageerd op de uitspraken van Santokhi,t.a.v. die PSA, en verwezen naar de inhoud van een proefschrift waarin duidelijk een ander standpunt van Santokhi t.a.v. de diaspora in Nederland wordt weergegeven.

  Aan @Verbaast: Lees al mijn postings over het item PSA, van de afgelopen weken en maanden en je zal dan ontdekken dat Srika ook tegen de NDP geageerd heeft wat betreft PSA en de kans op terugkeer van de diaspora naar Suriname.

  Het proefschrift staat in het Engels en moet toch te lezen zijn? Ontdek dan hoe ook Santokhi/VHP zelf denkt over het terughalen van diaspora naar Suriname. Of probeerde Santokhi/VHP te zeggen dat hoog opgeleide diaspora van Creoolse komaf niet meer welkom zijn in Suriname, maar diaspora van zijn komaf wel?

  Surineds, lees zelf dat deel van het proefschrift en trekt dan je eigen conclusie!!(Zie vorige posting)
  Papier is altijd geduldig.

  En nu volgt groot beraad!! Minpunten!!
  Srika


  Maak melding
 15. Die PERSONEN dat slecht over Mr.Santokhie{praten/denken en proberen hem de schuld van alles te geven en boycotten zijn gewoon Vierderangse feestvierders of Minderwaardige tafelvrienden.Punt uit.


  Maak melding
 16. Santhoki heeft als minister een goed begin gemaakt met een regeling voor de diaspora.
  Hij houdt al jaren kontakt met de diaspora en wil mensen van Surinaamse afkomst in het buitenland graag betrekken bij de ontwikkeling van het land. Zijn visie daarover is duidelijk. Zie ook “Vision 2030” van VHP. Santhoki loopt mijlen voorop op de rest.

  Wat ik zie is een soort kaap-politiek in Suriname, waar de laagste soort politiek bedreven wordt om thema’s van anderen te kapen, en zo als de verlosser der vaderland op te treden, terwijl de mega echt een stel amateurs is.
  Soms is het pae law dan weer megabende.

  Een brulaap van een persvoorlichter die echt een hielenlikker is en alleen zijn baasje verdedigd.
  Het baasje van Limbo, DDB was te laf om naar het strafproces te Domburg te gaan. Waar is de zogenaamde waarheids en verzoeningscommissie, een van de zovele beloftes van deze president. De beloftes zijn teveel en kunnen nooit meer worden ingelost voor 2015.

  Zolang deze bende aan de macht is denk ik er niet over om wat te beginnen in Suriname, het begint daar echt achteruit te gaan. Bij een andere regering met Santhoki zullen velen personen van Surinaamse komaf terugkeren om te investeren in het land.


  Maak melding
 17. Is Dino straks ook een PSA? Daarom wordt deze wet adhoc aangenomen, net als alle andere maatregelen van deze regering. Bana’ba.
  Nee maar Dino’s PSA staat voor : Papa’s Stoute Aapje.
  (Opa DDB moet nu naar minimaal 13 kinderen omkijken, of doet Amafo dat) Ik lach me krom…


  Maak melding
 18. @ Srika,Het probleem is, dat jullie niet de intelligentie van tenminste Srika hebben,

  en so what? waarschijnlijk ook niet het narcisme, de egotripperij, de arrogantie, het egocentrische gedrag van ene Srika en door echte wetenschappers word dat geouwehoer in de derde persoon ook vaak toegeschreven aan een vermoedelijk borderline syndroom, dan maar een iets minder IQ, dus doe je zelf en anderen een lol, en houdt dat pseudo intelligente gewauwel in de derde persoon lekker voor je kun je ook gelijk stoppen met dat masochistische reageren op eventuele minnetjes


  Maak melding
 19. Nu met Suri beter gaat, denkt de parlementariers in Suri dat zij de Nederlandse Suri’s niet nodig hebben. Daarom d.m.v. regels veelal wordt tegen gewerkt als het gaat om bv. langdurig verblijf en kopen van een stuk grond. Je kan bv als Nederlandse Suri niet op een behoorlijk manier een stuk grond kopen. Moet allerlei wegen bewandelen om dat gedaan te krijgen. Ook bv. het rijbewijs issue. Je mag zeer beperkt auto besturen. Ze maken uiteindelijk hun inkomstenbrond kapot.
  Als ik op vakantie ging dan huurde ik een auto voor 6 weken. Ik huurde een woning. Dit gaat niet meer omdat je maar 3 weken mag auto besturen in surinamen. Dus ik ga niet in de hoogseizoen 1250 euro betalen voor 3 weken. Ik ga niet meer naar Suriname. Zijn zat andere landen die nog goedkopen zijn. Doei Suriname. Bouta doe hier wat aan.


  Maak melding
 20. He @bhaai,
  dat is typisch voor mensen die niet tegen vrije meningsuiting kunnen.
  Die gaan minnetjes plaatsen.
  Ze kunnen het niet verdragen als iemand commentaar geeft.


  Maak melding
 21. @ Fileren

  De minnetjes zijn welkom!Hahaa
  Af en toe is het nodig,want je wordt er gewoon sterker van wat je ook doet dus geen kwaad en gewoon in je zelf geloven.


  Maak melding
 22. In het welvarende Nederland groeit het aantal arme mensen. Zowel in 2011 als in 2012 nam de armoede sterk toe. Dat staat in het rapport ‘Armoedesignalement 2013’ van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

  In het document dat vandaag is gepubliceerd staat dat acht op de tien Nederlandse huishoudens met risico op armoede directe financiële problemen ondervindt en zich steeds vaker genoodzaakt ziet geld te lenen. Beide instanties concluderen dat de armoede de komende jaren zal blijven groeien, maar dat dat minder snel zal gaan, meldt Belga. Voor zowel 2013 als 2014 geldt dat de groei zal afzwakken.

  De effecten op armoede van de recessie die in 2008 inzette, kwamen pas in 2011 in versnelling. Vorig jaar ging het heel snel. Het CBS kwam uit op 664.000 huishoudens met “een kans op armoede” in 2012. Dat is 9,4% van alle huishoudens. In totaal moesten afgelopen jaar ruim 1,329 miljoen mensen rondkomen van een laag inkomen, meldt het CBS. Het SCP telde 1,197 miljoen mensen met een inkomen volgens het lage-inkomensgrens-criterium, ofwel 7,6% van de bevolking. In 2012 kwamen er 152.000 “arme personen” bij. Vorig jaar verkeerden 551.000 huishoudens onder deze norm.

  Er is een beetje hoop omdat de ramingen over 2013 de armoedegrens zien teruglopen. Het SCP denkt dat er dit jaar 16.000 armen bijkomen. De berekening volgens de CBS-criteria is wat somberder: er komen 40.000 huishoudens met kans op armoede bij. Als het CBS correct is, dan lijdt bijna 9,9%, één op de tien huishoudens armoede.


  Maak melding
 23. Obiang krijgt WEL de sleutel van Paramaribo. Deze Obiang mag gaan en staan waar of hij hebben wilt in Su.
  Deze Obiang kan dus breken en maken in Su, maar zij die in Su geboren en getogen zijn; die moeten zo’n PSAshit aanvragen en er voor betalen en voor de rest kan je er niet zo gek veel mee.DiDiBrie jij en je bedenkers van deze gekheid oeng loop na oeng ……..nt.Waarom Obiang wel en wij Sur/Neds niet ai mooi mang je houdt echt van ons joe DiDiBrie joe. Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 24. Hahahahaaaaaai odiiii Obiang suc6 in Su.
  Hoelang nog? Ha hahahaaaaa…………..
  Er rest de Suries nog 17 mnd en 27 dgn dan is’t over en uit voor al de grappenmakers van de NDP en andere hielen-vreters.En voor de rest mag je me rood kleuren inplaats van groen. De boodschap is toch door een paar paarse magen en marsen gekomen/ gegaan hi[[haaa. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES