Nederland wacht op goedkeuring ambassadeur in Suriname

50

Nederland krijgt na ruim anderhalf jaar weer een ambassadeur in Suriname. Minister Timmermans draagt de huidige zaakgelastigde in Paramaribo, Ernst Noorman, voor. De benoeming is pas definitief als Suriname hem goedkeurt.

Afgelopen juni stelde Timmermans Noorman aan als zaakgelastigde ad interim. Noorman zei bij zijn aanstelling in juni dat hij hoopte snel de status van ambassadeur te krijgen. Suriname wilde dat lange tijd niet. Volgens de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Lackin had het “geen prioriteit”.

Timmermans zei te verwachten dat Suriname positief op de voordracht zal reageren, mede omdat Noorman al een paar maanden in Paramaribo aan het werk is. Noorman was voorheen ambassadeur in Burkina Faso.


50 REACTIES

 1. 01 dec. 2013

  Let op de postings van Srika t.a.v. Ernst Noorman tot ambassadeur van Nederland in Suriname!!

  Het lijkt dat Nederland hoopt dat de Surinaamse regering simpel hierin zal meegaan. De druk van Nederlandse investeerders op de Nederlandse regering neemt toe. De USA, Canada, China, Frankrijk, België, Italië profiteren economisch in Suriname, terwijl Nederland en haar investeerders, door het niet erkennen van de regering in Suriname,huilend aan de kant moeten toekijken.

  Maar Srika weet, dat achter de schermen Nederland al een aantal maanden praat met de Surinaamse regering. Het gaat nu om het behoud van de diplomatieke gezichten. En daarin wil de Surinaamse regering niet als verliezer naar buiten komen. De wijsheid ligt op de helft van Nederland en die is nu echt aan zet!

  Tot zover, met al de postings, heeft Srika nog Steeds gelijk.

  Henk Molenaar – zit hij nu even in de USA? – , Roy, Esmerald e.a., jullie zijn nu aan zet.

  Wat krijgt Srika nu als informatie binnen van neef Atoso Srika!!
  El Vene (Venetiaan) heeft een ernstig probleem aan zijn rechter voet. Wat, circulatieproblemen? Tenen?

  Srika wenst El Vene beterschap toe.

  De minpunten circuleren al rond voor Srika.
  Srika


  Maak melding

 2. Nederland weet dat Sur.geen Ned.ambassadeur wil.Maar door steeds dit aan te kaarten in de pers.wijst Ned. op subtiele wijze aan de wereld de ondiplomatieke handelen van Sur. en de onvolwassen diplomatie van Sur.Ned. zet Sur steeds te kijk in de wereld zonder dat Lackin het door heeft.[IN DE DIPLOMATIE moet je slim zijn en niet stoer.Anders ben je D.K]


  Maak melding

 3. Jacobus is het wel een noodzaak????
  ze zetten zich zelf voor schut , het is net als een man die een vrouw wil versieren en alles op alles zet om haar het hof te maken maaar nee is en blijft nee .
  maar uit ervaring weet ik dat ze gaan blijven doordrammen .
  ze hebben hun tijd al gehad , de wereld heeft geen geloof meer in nederland , ze hebben het te bont gemaakt .


  Maak melding

 4. Heeft Maxime Verhagen intussen reeds z’n excuses aan President Bouterse aangeboden over z’n uitspraak op de Nederlandse TV ?

  Zijn jullie reeds vergeten dat deze toenmalige minister van Buza in Ned z’n grote scheur open trok door te zeggen dat President Bouterse alleen welkom in Ned was om z’n straf uit te komen zitten !!!!

  Waarom mocht de laatst gehouden EU/ACP vergadering niet in Suriname worden gehouden ? Het zijn vnl de VVD en het CDA die de Surinamers willen ‘knechten’ en denken dat ze veel slimmer zijn dan de Suri’s.

  Minister Lackin moet eisen en er op toezien dat deze uitspraak wordt ingetrokken (evt door Timmermans), anders
  komt er geen Nederlandse ambassadeur in Suriname !

  Suriname kende in 2012 een groei van 4,5% en wordt voor 2013 een groei tot ca 6% verwacht. (zie de volgende link) http://www.tradingeconomics.com/suriname/indicators

  In Europe is de groei voor het zoveelste jaar negatief dus proberen deze landen mee te liften met de upcomming countries.
  Alleen Nederland dacht nog stoer te kunnen zijn om het zelf aan te kunnen en hadden ze de potentie van Suriname zwaar onderschat.

  Ergo, zonder excuus geen ambassadeur in Suriname !


  Maak melding

 5. Vanwaar die haat tegen Nederland?
  Dat land heeft ons land jaren lang aan alles dat hier niet te verkrijgen was geholpen.
  De Surineds hebben de complete Surinaamse economie aan het draaien gehouden doordat er elke maand weer voor weet ik hoeveel euro’s werd overgemaakt.
  Ik begrijp de haat tegen Nederland werkelijk niet hoor.
  We zouden verder moeten kijken dan onze neuzen lang zijn.
  We worden hier een loer gedraaid door Bouterse en zijn lakei Lackin, begrijpen jullie dat nu nog steeds niet?


  Maak melding

 6. NL aub rustig afwachten tot dat NF in 2015 aan de Regeer Macht komt, want die NF/VHP slaven, knechten, ondergeschikten, rellen/rebellen van U zijn al bezig opdrachten uit te voeren nl. 1(een) en een halve jaar voor de Verkiezing met huis aan huis campagne voor het verwerven van de Regeermacht.

  Opmerking:
  Heeft NL misschien geen vertrouwen in NF meer?

  Tot slot:
  Laat het duidelijk voor de NL Regering zijn dat bijna alle Surinamers BOUTA MANNEN/MENSEN zijn en dat zolang de NL Regering geen vriendschap sluit met de Pres DDB er geen enkele goedkeuring ten sprake is.


  Maak melding

 7. @Dirk
  Vraag: Vanwaar die haat tegen Nederland?

  Antwoord: Het is geen haat jegens Nederland, maar de lef en vrijpostigheid van Nederland is dat zij nu zo behandeld worden.
  Nederland heeft altijd gedacht dat zij Suriname die 38 jaar geleden zich een soevereine staat mag noemen alsmaar de les mag komen lezen.
  Hoe zou jij je voelen als je op eigen benen staat, waar jij je eigen ballen wast dat je ouders komen vertellen hoe je moet leven? Nou en dat is precies waarom Nederland van Suriname zo een behandeling krijgt, niets van haat, maar puur van u vraagt en wij draaien.

  Opmerking: Dat land heeft ons land jaren lang aan alles dat hier niet te verkrijgen was geholpen.

  Antwoord: Bedoel je hiermee te zeggen dat land(Nederland) heeft ons land(Suriname) jaren lang geholpen? Als dat het is wat je hiermee bedoeld dan kan ik jou meteen uit je droom helpen. Hoeveel producten van nederlandse makelij vind je in Suriname? Loop alle winkels na in Suriname dan mag ik blij zijn als je mij 10 stuks kan opnoemen. Ik help je wel met twee, Kaas en jam. Ga maar verder want meer weet ik niet op te noemen.
  De meeste producten komen uit De Verenigde Staten van Amerika.
  Met de laatste jaren komen producten uit China. Maar decennia’s lang komen spullen uit genoemde land.
  Nederland is juist het land dat Suriname leeg ging zuigen maar niets voor terug ging geven.
  Suriname is onafhankelijk geworden en ons een paar miljarden guldens gegeven. Maar nog is het geen geld geweest, want dat zouden deze mensen ons nooit in cash geven.
  Suriname is voorgehouden om zijn verlanglijst in te dienen en daarvoor spullen voor te krijgen. Die spullen waren geen consumptie goederen.

  Opmerking: De Surineds hebben de complete Surinaamse economie aan het draaien gehouden doordat er elke maand weer voor weet ik hoeveel euro’s werd overgemaakt.

  Antwoord: De Surineds hebben geld overgemaakt en dozen heen gestuurd, dat klopt maar hebben de Surineds niet zelf hier in Nederland moeten werken om aan het geld te komen? En deze te kunnen overmaken of dozen te posten naar Suriname? Hier heeft de Nederlandse regering geen enkele inspraak/inbreng in gehad. Dat de economie van Suriname draait heeft een klein deel van genoemde mee te maken. Suriname verdient zijn geld voor een groot deel uit Hout, Bauxiet, Goud en allerhande andere grondstoffen.
  Als Suriname honderden miljoenen moet uitgeven aan consumptieve goederen dan is het geld dat binnen komt middels overschrijvingen van de tientallen miljoenen van de Surineds niet voldoende om het land draaiende te houden.

  vraag/opmerking: Ik begrijp de haat tegen Nederland werkelijk niet hoor.

  Antwoord: nogmaals er is geen haat tegenover Nederland, maar zoals eerder genoemd moet Nederland respect tonen voor een land dat soeverein is. Daar zijn verschillende (internationale) verdragen voor opgesteld en ondertekend.
  Indonesie is net als Suriname ook kolonie geweest van Nederland. Maar zie of hoor je Nederland brutaal tegen hen doen? Sinds dat Indonesië aan Nederland heeft kenbaar gemaakt dat als jij denkt dat je mij ontwikkelingsgeld komt geven om mij de les te komen voor lezen dan zeg ik hierbij de hele ontwikkelingssamenwerking overeenkomst met jou op. Sindsdien is Nederland gaan inzien dat zij niets te vertellen hebben aan zo een soevereine staat als Indonesië. Nederland heeft geen enkele vorm van respect voor andere landen waar zij de kolonisator van zijn en/of geweest.
  In dit geval is het met Suriname, dat Bouterse Nederland laat merken dat zij niets te vertellen hebben. Nederland moet gewoon zijn grote mond houden.

  Nu zij beseffen dat Suriname en met name de president, Desire Delano Bouterse, hen gewoon links laten en geen aandacht schenken, zijn zij weer op de diplomatieke toer om het goed te komen maken. De president wilt een precedent scheppen, Nederland moet gewoon in gaan zien dat zij niets en dan ook niets aan Suriname kunnen komen vertellen, omdat Nederland zich met binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat gaat bemoeien. En dat is waar deze hele zaak om draait.

  Opmerking: We zouden verder moeten kijken dan onze neuzen lang zijn.

  Antwoord: Ben ik volkomen met je eens, maar dan moet Nederland ook zich aan de voorgeschreven en ondertekende verdragen houden, bemoei niet met binnenlandse aangelegenheden die jou niets aangaan.
  Welk ander land heb je gehoord dat zich met Surinaamse binnenlandse aangelegenheid heeft bemoeid? Zelf de VS die Suriname als zijn achtertuin ziet heeft nooit wat van gezegd.
  Maar Nederland moest de rest van de wereld er van zien te overtuigen om Suriname en dan de president van Suriname te isoleren. Wat hen niet is gelukt. Dan ben je toch met mij eens dat Suriname nu zo een houding gaat aannemen tegenover Nederland?
  Nederland ziet dat er momenteel veel te doen is in Suriname en daarom willen ze weer een ambassadeur daar hebben.
  Het probleem van Nederland is hem ook dat zij niet willen hebben dat Suriname naast hen moet staan. Nederland wilt hebben dat Suriname altijd zijn hand moest komen ophouden maar dat willen de Surinamers niet meer. Zij willen op eigen benen staan, ook al gaan bepaalde zaken niet zoals de regering graag had gezien dat het moest gaan.

  Nederland is een land dat altijd voor heeft gezorgd dat zwarte landen niet op eigen benen moesten gaan staan. Zij hadden altijd gezien dat de zwarte landen hun handen altijd gingen ophouden waardoor zij voor hun konden bepalen hoe ze moesten ademen.

  Op het moment dat China zich met Afrika ging bemoeien, was het Nederland die als eerste ging schreeuwen van waarom bemoeit China zich met Afrika. Maar China heeft zich nooit wat van aangetrokken wat Nederland wou komen uitleggen.
  Het verschil tussen China en Afrika en Europa en Afrika is dat als China producten uit Afrika haalt dat zij geld neertellen, terwijl Europa ging gewoon alles daar voor niets weghalen en dat is waar Europa bang voor is, met name Nederland, want nu hebben de zwarten geld om vooruit te komen. Terwijl Europa had liever dat de zwarten hun handen konden blijven ophouden.

  Opmerking: We worden hier een loer gedraaid door Bouterse en zijn lakei Lackin, begrijpen jullie dat nu nog steeds niet?

  Vraag(van mij): Welke loer draait Bouterse en zijn lakei Lackin ons? Misschien kan je mij hiermee helpen.


  Maak melding

 8. @Jacobus,

  Uit jouw posting bespeur ik enige capitulatie(van de zijde van Nederland en van jou).

  Dan moet ik hulde aan mijn president Delano Desire Bouterse en zijn minister van Buitenlandse Zaken roepen.

  Want die grote bek dat Nederland altijd heeft opgezet begint dus nu te temperen.

  Nederland heeft altijd gedacht dat zij geweldig zijn, maar is net als toen Bouterse de KLM had verboden om op Suriname te vliegen. Toen hadden ze ook Bouterse gesmeekt om het luchtruim weer te openen zodat KLM weer mocht vliegen. Zoek dat op is jaren geleden.

  Dat Nederland dit kon spelen met andere regeringen in Suriname is omdat de pionnen op het schaakbord zwakkelingen waren. Nu staan ze tegenover een taaie en deze weet niet van wijken.

  Dat je het onvolwassen diplomatie van Suriname noemt toont juist de standvastigheid van Bouterse aan. Ik zie geen onvolwassen persoon, ik zie juist een man met ballen, spierballen.

  Het was Nederland die stoere taal wou bezigen maar vergat dat zijn kunstgebit uit zijn mond zou vallen, want ze hadden niet genoeg Kukident aan het gebit vastgeplakt.

  Uit het grond van mijn hart zou ik tegen de president van de Republiek Suriname, Delano Desire Bouterse, willen zeggen Baas hoor ing djie ding. Bika ding bing sjie joe djie wang pikieng boi.
  Maar nu zien ze dat je eentje bent die RESPECT afdwingt, vergetende dat je uit het leger komt waar je als een respectabel persoon uit bent gekomen.

  Kraktie bigie wang.


  Maak melding

 9. Onze Paarse Paupertjes roeren zich weer………

  Het is echt te zielig voor woorden hoe de aanhangers van Bouterse, die al 3 jaar gevangenen zit in zijn eigen land de benoeming van een Nederlandse ambassadeur zien als een overwinning.

  Wanneer gaat Bouterse als een zorgzame vader zijn criminele zoon bezoeken in de gevangenis in de USA?


  Maak melding

 10. Beste Dirk:

  De haat tegen alles wat Nederland is komt vanuit de onderlaag van de Surinaamse maatschappij. De kansloze Paarse Paupers zonder opleiding, werk en toekomstperspectief die crimineel Bouterse als hun grote voorbeeld zien.


  Maak melding

 11. De Tweede Kamer buigt zich momenteel over de begrotingen over het dienstjaar 2014. Voor Suriname is daarin een bedrag van euro 5,9 miljoen uitgetrokken. In 2015 gaat het om een bedrag van euro 3,8 miljoen, voor 2013 is een bedrag van euro 13,7 miljoen afgesproken.

  Kamerleden hebben de afgelopen periode vragen gesteld over deze bedragen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken bestaan deze bedragen uit niet-verdragsmiddelen en verdragsmiddelen. “Zoals bekend zijn de verdragsmiddelen opgeschort. De niet-verdragsmiddelen zijn bestemd voor de Twinningfaciliteit Suriname-Nederland 2013-2016, de Uitvoering Garantiewet Surinaamse Pensioenen, het programma WWF-Guianas en een aantal kleine ambassadeprojecten op het gebied van milieu, goed bestuur, gender, hiv/aids en beleidsondersteuning. Deze kleine projecten eindigen in 2013”, geeft de Nederlandse regering in de schriftelijke beantwoording van de vragen aan.

  Wat krijgt Nederland van Suriname? Juist grote smoelen.


  Maak melding

 12. Marlon115: “Dat je het onvolwassen diplomatie van Suriname noemt toont juist de standvastigheid van Bouterse aan. Ik zie geen onvolwassen persoon, ik zie juist een man met ballen, spierballen”

  Beste Marion: Deze man met ballen liet onder zijn leiding kritische tegenstanders oppakken, martelen en afmaken als honden en wast zijn handen in onschuld. Die man met ballen heeft Suriname vergiftigd met drugscriminelen. Jou president heeft jou land gepromoveerd tot de ultieme banenenrepubliek van Zuid Amerika.

  En jij bent trost op zo’n president die zij zoon benoemde als hoofd CTU om drugstransporten veilig te stellen en diplomatieke paspoorten misbruikte?

  a-moreel Paarse Teefje bent jij?


  Maak melding

 13. Henk Molenaar, daar je nu in Suriname zit he,ontketen aub een opstand tegen de regering a la Syrie,Tunesie,Egypte,Libie enz.enz. ,doen he als je tenminste ballen hebt.
  Niet hier onzichtbaar steeds maar weer ageren tegen Bouterse&Co, gegarandeerd,volgen GMAP,Esmerald,Ray en andere je go go go for it.


  Maak melding

 14. Btw,niet bang wezen dat je opgepakt wordt,want dat zijn/waren de opstandelingen van bovengenoemde landen zeer zeker niet,want dat is jullie grootste smoes,bang bang dat Bouterse jullie oppakt hahahahah lafoe deh jere.

  Wat een stuk vullis ben je om een respondente uit te maken voor teef,lafbek dat je bent,kan je niet normaal regeageren?
  Ter jouwer informatie ik ben niet voor of tegen de Sur.regering,maar wel pro de Surinaamse bevolking,ik heb daar geen stemrecht dus heeft totaal geen nut om NDP.VHP or what so ver te zijn.


  Maak melding

 15. Snap niet dat jou posting zomaar mag worden gelezen en niet verborgen wordt,staat duidelijk dat men niet mag beledigen,ach ja WKN is zo selectief als maar zijn kan.


  Maak melding

 16. Beste Sita,

  Suriname is mijn land niet. Als de Surinamers 1 procent van de ballen hadden als de inwoners van Egypte etc. dan was Bouterse 30 jaar geleden al historie.


  Maak melding

 17. sita:” bang bang dat Bouterse jullie oppakt hahahahah lafoe deh jere.”,

  Ik heb geen zin om op de vlucht te worden neergeschoten na uren lang te zijn gemarteld. Gek he?


  Maak melding

 18. Suriname zal nog heel lang erover moeten doen om politiek met Nederland te kunnen bedrijven.
  Dat is nu wel heel duidelijk zichtbaar!!!
  Velen van ons op dit forum hebben niet door dat Nederland ook signalen aan andere landen in de REGIO geeft n.l. dat Ernst Noorman voor de staat der Nederlanden gerechtigd is opdrachten op AMBASSADEURSNIVEAU uit te voeren.
  Dat kan dus nu pas na de benoeming van NEDERLANDSE ZIJDE wel.
  Suriname daarentegen kan geen zaken op dat niveau regelen.
  De zaakgelastigde ontbeert ten 1ste dat niveau.
  Dus daarvoor moet men naar Frankrijk of in de toekomst misschien Duitsland??? 😆


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar,

  Jij bent van veel geblaat maar weinig wol.

  Ga achter de geraniums zitten en intussen je sollicitatiebrief naar de AIVD sturen. Mensen zoals jou hebben ze daar nodig.
  Jij zegt zelf ik ben geen Surinamer maar toch verleen je jezelf het recht om over Suriname te komen praten.
  Maar ach ja ik was vergeten dat een Hollander zoals jij zich overal mee bemoeit, zit in de genen. (On)gevraagd stoppen ze hun smoel in van alles.

  Nogmaals wat Bouterse doet is een aangelegenheid van Suriname en niet dat van jou nog welke Hollander dan ook.

  Toen de regering Venetiaan er zat kon je niets hier bespeuren omdat hij alles deed wat jullie hem opdroegen. Nederland kon dit of dat zeggen en zijn benen gingen al knikken.
  Zelf Somohardjo riep hem na, IK BEN JOUW BAAS.
  Dat laat mij als toeschouwer zien wat voor president het was. Was een president zonder graad.
  Tot nu toe hoor ik geen van de gerespecteerde assemblee leden Bouterse na roepen moordenaar of ik ben je baas.

  Jij haalt dinges aan van Bouterse dat hij mensen heeft vermoord. Dat zijn dinges waar ik als mens NIET trots op ben en ook nooit trots op zal zijn.
  Maar in zijn geval is alles bekend, het kan overal nagelezen worden. Wereld bekend.
  Waarom heeft Nederland al zijn misstanden weg gewerkt. Een grote zandhoop overheen gegooid. Niemand mag er over praten. Tenminste zolang er geen bewijzen naar boven gehaald hoeft te worden.

  Laatst nog is in het nieuws geweest dat bij Het Punt, de treinkaping door de opstandige Molukkers. De kapers doorzeefd zijn bij de bevrijding. Wat hebben de ministers van toen tot en met nu verklaard? Zelf voormalig minister Hirsch Balin toen nog een werknemer bij Justitie stukken in handen gehad en deze overhandigd aan de bevoegde minister van toen. Deze stukken zijn meteen verdwenen en nooit over gepraat. Toen is dezelfde Hirsch Balin minister geworden en hierover gezwegen. Dit is hem toen ook gevraagd wat er is gebeurd bij de treinkaping. Hij heeft toen ook informatie achter gehouden. Dat betekend dat Nederland door alleen maar geriatrie patiënten wordt bestuurd. Want iedereen lijd aan geheugenverlies.
  Jij doet alsof Nederland een brandschoon verleden heeft. Wel de misstanden waar Nederland om bekend staat is niet mals.
  Dus Henk a.u.b hou je mond want jij denkt zeker dat je te maken hebt met Surinamers die net als vroeger dat de slaven verboden werden om te lezen en te schrijven. Zeker dat voor ons de tijd stil heeft gestaan! Nee hoor, we zijn ook met de tijd meegegaan. Ook al toen in Afrika de geschriften werden geschreven. Of denk je soms dat het de Hollanders zijn die alles op papier voor de mensen in Afrika gingen schrijven? zoek naar hiërogliefen zal je achter komen wat de Afrikaan al konden en kunnen. Het probleem van jullie Hollanders is dat die hoogmoed jullie parten speelt.

  Terug naar waar het om gaat. Dat je Bouterse uitmaakt voor van alles dat negatief is, maakt mij en vele Surinamers niets meer uit want hij is niet de eerste maar ook niet de laatste die heeft gemoord en zal moorden. Heden ten dage heeft Nederland nog moorden op zijn geweten dus als je over de ene een punt wilt maken neem ook meteen dat van Nederland mee dan kunnen we verder communiceren.

  Nu een man met graad er staat hoor je alleen maar negativiteiten over hem. Maar dat is juist wat hem staande houdt, want het positieve en het negatieve dient elkaar in evenwicht te houden.

  Misschien zou het juist hem breken als er alleen maar lof over hem werd gesproken.

  Je zal het hiermee moeten doen.


  Maak melding

 20. @ Henk Molenaar,

  sita:” bang bang dat Bouterse jullie oppakt hahahahah lafoe deh jere.”,

  Ik heb geen zin om op de vlucht te worden neergeschoten na uren lang te zijn gemarteld. Gek he?

  Mijn vraag aan jou is wat is hierin je statement? Deze misplaatste opmerkingen deren ons als het Surinaamse volk niet meer. Overal in de wereld staat bekend wat er gebeurd is. Waar kan ik lezen wat Nederland allemaal heeft uitgevreten? Ik denk dat zulke zaken pas over vijftig a honderd jaar gelezen zal worden of nooit zelfs. Maar dat van Suriname is meteen overal te lezen. Trots: volmondig zeg ik NEE ben daar niet trots op. Maar de misstanden van jullie Hollanders kan jij volmondig zeggen Trots Ja, ik ben trots op.

  Ongegeneerd dat jullie zijn en de trotsheid hebbende is de honderdvijftig jarige afschaffing van de slavernij dat de Zeeuwen gaan vieren. Ze zijn trots op hun verleden. Maar ach!!!


  Maak melding

 21. @Marlon115

  als de man met spierballen,buik en sjerp de ambassadeur toelaat,dan moet hij ook eentje naar Den Haag sturen.En daar wringt het.Wie gaat hij sturen?Geen één gaat geaccepteerd worden.Zelfde echec als in Parijs.Ik wacht nog steeds op een foto van Naarendorp met de Franse pres.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar,

  Beste Sita,

  Suriname is mijn land niet. Als de Surinamers 1 procent van de ballen hadden als de inwoners van Egypte etc. dan was Bouterse 30 jaar geleden al historie.

  Hou je advies voor jezelf want met jouw advies is het schieten we niets op.
  Zij in Suriname wachten op jullie in Nederland om eerst in opstand te komen. Want in Suriname hebben ze nog steeds geen voedselbanken.
  Zolang er brood en spelen is in Suriname dan betekend dat het goed zit. Want met jou advies moet je eerder bij je eigen soort zijn in Nederland, jullie zitten als maar ja en amen te schreeuwen voor wat de regeringen in Nederland uitvreten. Miljarden bezuinigen maar niemand die daar voor gaat opstaan en protesteren.
  Misschien hebben de Surinamers hetzelfde, wij protesteren niet want zo slecht hebben wij het dus ook niet.

  In Nederland is het toch “met onwillige honden is het kwaad hazen vangen”.


  Maak melding

 23. @Srika

  vooraf gaande aan het sturen van een ambassadeur,worden de zaken tussen de landen,voorgekookt en voor kauwt waardoor het aanbieden van de geloofsbrieven een formaliteit is.Lagere ambtenaren hebben met de Ned.besproken wie Ned.uitstuurt.Dan is het onvolwassen om de a.s ambassadeur in het ongewisse te laten.Alleen Sur.stuurt een diplomaat die vooraf niet goed gekeurd is[Naarendorp].Pats boem.naast.


  Maak melding

 24. @Jacobus,

  Welke internationale wet heeft voorgeschreven dat de staatshoofd van welk land dan ook GEEN sjerp mag omdoen?

  Je bent zeer slecht geïnformeerd moet ik je geven.

  Dat Bouterse er voor wilt kiezen om dat te dragen en niet de ambtsketen, zal zijn redenen hebben.
  zie link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sjerp.

  Dat jij en anderen moeite mee hebben, zou ik zeggen begin een handtekeningen actie.

  Als jij goed op de hoogte was en voldoende informatie tot je had genomen, was je wel achter gekomen dat Suriname haar Ambassadrice Mevrouw Chantal Doekhie nooit heeft terug gehaald, maar haar functie heeft terug gedraaid naar zaakgelastigde. Zij zit nog steeds op haar post. Alleen niet in de functie van ambassadrice.
  Hoop voor je dat je hiermee kan leven.

  Met jou ga ik geen discussie aan omtrent de Surinaamse ambassade in Frankrijk. Omdat het niet mijn terrein is nog dat van jou, want jij wilt nu jouw dommigheid een wereld probleem gaan maken aangaande Suriname. Ik discussieer met jou over Nederland en Suriname, want Suriname heeft wel vorig week de Franse Ambassadeur zijn geloofsbrief in ontvangst genomen, dus mag deze respectabele heer zijn werk in Suriname gaan doen. Dat Suriname nog niet bereid is zijn Ambassadeur te Frankrijk een plek te geven is nogmaals nog jou nog mijn zaak.

  Laat Nederland zijn ambassadeur in Suriname geïnstalleerd krijgen. Daar gaat het om en niet Frankrijk bij betrekken want dat is een afleidingsballonnetje van jou.

  Dat is het verdeel en heers strategie die jullie uitzetten, maar het werkt niet meer. Dat is misschien in andere Afrikaanse landen nog het geval maar Suriname is geen Ghana of Mozambique.


  Maak melding

 25. @Marlon115

  elke keer dat Noorman in het nieuws is,berokkend dat Sur.imago schade in de wereld.Kan je nog herinneren dat ook de hele corps diplomatique bleef staan als één man toen de Ned.ambassadeur niet mocht zitten?Zo gaat dat in grote mensen wereld.Door naar dit momentum te kijken,weet de wereld welk vlees Sur.in de kuip heeft.


  Maak melding

 26. @Tedje,

  jij bent ook eentje met veel geblaad en weinig wol.

  In jouw hele geschrijf heb ik niet kunnen opmaken dat nog de Surinaamse president, nog de Surinaamse parlement nog enig invloedrijke persoon van Suriname een bedelbrief naar Nederland heeft gestuurd.
  Help me daarmee hoor, want ik zie geen naam bij staan van iemand die een brief heeft gestuurd om die bedragen te vragen.
  Is het niet juist de president van Suriname die Nederland diplomatiek heeft verzocht het restbedrag van 20 miljoen euro aan de voedselbanken te doneren. Omdat je daaruit kan opmaken dat het een president is met een hart voor armen.
  Is het niet de regering die gelden voor Suriname wilt gaan vrijmaken?
  Als je een statement wilt maken doe het goed dan kunnen we daar over praten. Jij wilt hier indruk komen maken maar snijd helaas geen hout.
  Suriname en met name de president van Suriname heeft jullie Hollanders niet nodig. Dat blijkt ook weer, want ondanks allerlei manoeuvres van Nederlandse zijde Suriname en zijn president juist verder gaat, dat Nederland de president JUIST door haar houding sterkt.


  Maak melding

 27. @Jacobus,

  en wat is je punt? Jij probeert naar beneden te halen wat als een paal boven water staat. Of het je gaat lukken zou ik zeggen blijf maar hopen en je 1 mans strijd te voeren.
  Wat wel gaat gebeuren is dat Suriname bepaald wanneer die zaakgelastigde als ambassadeur word geïnstalleerd.
  Nederland dient te wachten op zijn beurt.

  Leer er mee te leven. Het doet jou en velen pijn maar zo is het tegenwoordig dat president Bouterse zijn volk leert hoe het moet en niet andersom.
  Of dat asociaal is in jouw ogen, boeit anderen niet. Het gedrag van Nederland moet nu eindelijk tot een halt geroepen worden.
  Punt uit.


  Maak melding

 28. @Marlon115

  als je gast niet wil zitten op jouw feest dan is het een belediging.En als je dat niet kan inzien dan is ook punt uit.Jij schijnt een dikkere huid te hebben dan olifanten.


  Maak melding

 29. @Jacobus,
  je zou een punt hebben als je met relevantie kwam. Dit is voor mij een blijk van niets aankunnen voeren, maar toch een statement willen maken.
  Denk je nou dat het Suriname boeit wat jij lult uit je bek? En dat het mij boeit.
  Het zijn toch dezelfde ambassadeurs die in Suriname zijn gebleven? Waarom hebben ze niet standvastig besloten hun biezen te pakken en weg te gaan uit Suriname.

  Was Jacobi uitgenodigd door Bouterse? Ik dacht het niet.
  Bouterse weet wie hij allemaal een uitnodiging heeft laten bezorgen.
  Maar het blijkt juist van jullie kant uit hoe ongegeneerd zijn. Ik ga ergens onuitgenodigd heen? Ik zie me al.
  Maar blijkbaar kan het jouw soort niet schelen. Zolang jullie maar kunnen zeggen, hmmmm jullie eten is wel lekker hoor, of dat jullie kunnen zeggen oh wat zijn jullie gastvrij.


  Maak melding

 30. Het blijft schelden op elk surinaams forum. Veel meer kan men niet.
  Elkaar beledigen, kwetsen en nergens inhoudelijk op ingaan.

  Nederland doet elk jaar heel veel voor Suriname.
  Vraag maar eens in de ziekenhuizen, universiteit en scholen.

  Scheld lekker verder. 🙁


  Maak melding

 31. Ambrassadeur moet verklare dat swarte piet sijn bleek-sgeet. Dan hij sijn welkom. Eerst ambasadeur moet gezigt swart ferfen, laten sien dat hij graag swartman wil sijn, dan amt aanvaarden. En hei moet kusse sgoen van Bouters.


  Maak melding

 32. @Tedje,

  ben jij inhoudelijk op mijn reactie op jouw bewering ingegaan? Of kan je alleen eenzijdig lezen?

  Vertel mij eens wat Nederland in de ziekenhuizen in Suriname doet? En ook natuurlijk in de Universiteit en scholen. Ik heb het nog niet geweten dus graag jouw ervaring met mij delen en ook anderen die het willen weten.
  Als het gestaafd is dan ben ik ook zo’n gentleman om je gelijk te geven.


  Maak melding

 33. De paarse pubers hebben weer geld ontvangen van dada Bouterse om zoveel mogelijk gal te spuien over Nederland.
  Zover is het mij allemaal wel duidelijk hoor.

  Ik roep iedere Surined op voorlopig, laten we zeggen de eerste 10 jaar, geen enkele euro meer over te maken naar ons mooie SU, eens kijken of er dan nog zo neerbuigend gedaan wordt over Nederland.
  Smekend op jullie knieën zullen jullie Nederland vragen om vooral toch maar weer euro’s over te gaan maken.


  Maak melding

 34. @Dirk,

  weer een wanhoop roep, denk je nou dat welk wel gerespecteerde Surinamer met hersenen naar jouw geblaad zal luisteren?

  Weer zo een 1-mans vertolking. Ga iets beters met je leven doen.
  Jullie zijn nu echt een karikatuur geworden van jullie eigen doen en kunnen.

  De tijd is aangebroken om jouw soort nu te laten beseffen hoe anderen gebukt gingen onder het wat jullie altijd dachten te zijn!

  Jouw ge(op)roep is tegen dovemans oren. Vergelijk het met jezelf die in een woestijn staat en in een Fata Morgana (sprookjes wereld) leeft.


  Maak melding

 35. Op woensdag 12 september ondertekenden voorzitter Piet Batenburg van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en voorzitter Manodj Hindori van de Raad van Bestuur van het St. Vincentius ziekenhuis in Paramaribo, een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd(foto).

  Medewerkers van het Catharina Ziekenhuis zullen zich door middel van uitwisseling sterk maken voor verbetering van de patiëntenzorg in Paramaribo. nitiatieven die ten behoeve van de uitwisseling worden ontplooid, zijn primair gericht op de vraag van het Surinaamse ziekenhuis. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan stages van verpleegkundigen, paramedici, medisch technici en uitzending van specifieke medische specialisten (zoals radiologen en SEH-artsen), ontwikkelen van kwaliteitssystemen en donaties van medische apparatuur.

  De opleiding van artsen in Suriname is ook een belangrijk aandachtspunt. Zij volgen hun basisopleiding geneeskunde in Suriname. Het Catharina Ziekenhuis gaat zich inzetten om de vervolgspecialisatie van deze studenten in Europa te laten plaatsvinden.

  ====

  De tiende kinderchirurgische missie, welke voortvloeit uit een samenwerking tussen Surinaamse en Nederlandse kinderartsen, is woensdag gevierd in De Mantel met ouders, patiënten, kinderartsen en betrokken actoren. Deze missie wordt getrokken door de kinderartsen Rica Morpurgo van het ’s Lands Hospitaal (LH) en Aagje de Wit van het Sint Vincentius Ziekenhuis. ‘Na een start in 2007 kunnen wij spreken van een succes, omdat er een uitstekende samenwerking is tussen de verschillende disciplines’, zegt Morpurgo. ‘Ik bedoel daarmee alle betrokken gezondheidswerkers en instanties zoals SZF, verschillende ziekenhuizen en de geneeskundige commissie. Dit is een unieke samenwerking tussen Nederland en Suriname, waarbij de artsen pro Deo werken’, benadrukt de kinderarts.

  ===
  aramaribo – In het Lim A Po Instituut vindt van 30 januari tot 1 februari een ziekenhuisconferentie plaats die zal worden geopend door vicepresident Robert Ameerali. Ook zal minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid een toespraak houden. Uit de ziekenhuiswereld zullen bestuursleden, directeuren, medische staf en managers van andere instellingen meedoen aan deze driedaagse ziekenhuisconferentie.

  Vanuit Nederland zal een topdelegatie aanwezig zijn bestaande uit hoogleraren, bestuursvoorzitters en enkele leden van de Eerste Kamer van het Nederlandse parlement.

  De Nederlandse delegatie staat onder leiding van professor Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een andere hoge gast is Paul Schnabel, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau van Nederland.

  Ook Roger van Boxtel, oud-minister uit het kabinet Kok en thans bestuursvoorzitter van Menzis Zorgverzekeraar en fractievoorzitter van D66, Alexander Pechtold, zullen aanwezig zijn. De Nederlandse delegatie zal een rondleiding krijgen in de Surinaamse ziekenhuizen. Op de conferentie zullen vertegenwoordigers van de ziekenhuizen presentaties houden over financiering van de ziekenhuiszorg, verbeterde samenwerking tussen ziekenhuizen en goed bestuur van ziekenhuizen.

  De directeur van Volksgezondheid, Marthelise Eersel, zal ook een inleiding verzorgen over kwaliteitsbeleid in de gezondheidszorg. Tijdens de discussies in subgroepen zullen verschillende actuele vraagstukken van de ziekenhuiszorg onder de loep worden genomen, zoals omgaan met concurrentie, toezicht en bestuur van ziekenhuizen, management en medische specialisten en accreditatie en certificering van ziekenhuizen.

  De ziekenhuizen hebben zich goed voorbereid op deze topconferentie. Het ligt in de bedoeling dat uit de ziekenhuisconferentie concrete voorstellen zullen voortkomen die het nationaal ziekenhuisbeleid verder gestalte zullen helpen geven. Alle sessies voor de conferentie zijn volgeboekt en vele aanvragen voor deelname moesten geweigerd worden.

  Tijdens de conferentie zal nagegaan worden of deze samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam kan leiden tot een managementopleiding voor managers van zorginstellingen in Suriname. De ziekenhuizen hopen dat zij hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de gezondheidszorg in Suriname.

  Dat zijn 3 van de honderden artikelen die je makkelijk op het internet kan vinden.

  Marion115 je bent wel heel slecht op de hoogte.
  Loop eens een ziekenhuis in uriname binnen en je komt over al specialisten uit Nedrland tegen. Ook veel co-assistenten en verpleegkundigen.
  Elke maand komen er artsen vanuit Nederland naar Suriname .

  ==
  Vanaf 2000 is er een steeds betere relatie tussen de oogartsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hun collegae van het Oogziekenhuis Rotterdam die in 2007 resulteerde in een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen beide ziekenhuizen.

  Hoppaaaaaaa. etc etc. En maar kankeren.


  Maak melding

 36. hahahahah welke euro’s zal er overgemaakt kunnen worden baja.aangezien elke euro hier keihard nodig zal zijn door de bezuinigingen,of treft dat de Surneds niet.
  Heb nog nooit een dubbeltje hoeven over te maken,want mijn familie daar werken allemaal dus nodig hebben ze me euro niet.Zij die lopen te pochen dat ze euries overmaken aan hun familie weten bliksems goed dat ze hun alleen maar lui houden en dat onmogelijk zal zijn dat te blijven doen,of het moet crimineel geld zijn.
  Ai baja wie zal huilen als men geen euries meer over zal maken ,niet de staat want die verdiend er geen ene cent mee,ja je luie familie zal tranen met tuiten huilen ,mijn hemel nu kan ik niet mee in me luie stoel zitten,zullen ze schreeuwen.


  Maak melding

 37. Nederland wacht op goedkeuring ambassadeur in Suriname:

  Mijn antwoord voor Suriname is: NIET DOEN!
  We hebben ze niet echt meer nodig.

  Is pure indoctrinatie dat anderen beweren dat wij NL nodig hebben. helaas werkt het niet meer!

  Nederland gaat back afwaarts op dit moment. Het blijkt dat er meer voedsel pakketten nodig zijn. Volgend jaar komt er waarschijnlijk weer een crisis bij.


  Maak melding

 38. @ Tedje,

  hahaha,heel mooi van je hoor.
  Maar,waar blijft jouw beweringen over scholen en het universiteit?

  Heb je ook gelezen wat je Piet Batenburg uitvreet.

  Hoop dat de Surinaamse ziekenhuizen dat allemaal hebben uigezocht. Want zoals je het zelf zegt, er is veel op internet te zoeken.

  http://www.boardroomzorg.nl/Nieuws/dermatologen-houden-bestuursvoorzitter-persoonlijk-aansprakelijk.html

  http://www.boardroomzorg.nl/Nieuws/catharina-ziekenhuis-stuurt-maatschap-dermatologie-weg.html

  En deze nog erbij.

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/1883721003/Frauderende+arts+die+ton+te+veel+declareert+mag+bij+Catharina+Ziekenhuis+Eindhoven+blijven+werken.aspx

  En maar lullen over Suriname.
  Nogmaals als jij indruk wilt maken doe je werk goed.

  Hoppppaaa en nog indruk willen maken op mij en anderen!


  Maak melding

 39. @Tedje,

  Wel vervelend bij te moeten zeggen dat als een arts misstanden bij Piet Batenburg(Raad van Bestuur) aangeeft dat hij meteen eruit vliegt.

  Reden: internist die voor €100.000 foute declaratie indient en dat deze wel mag blijven werken,

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/1883721003/Frauderende+arts+die+ton+te+veel+declareert+mag+bij+Catharina+Ziekenhuis+Eindhoven+blijven+werken.aspx

  en de ander die zijn mond open trekt en deze aangeeft het veld moet ruimen.

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/181853952/Toparts+na+conflict+weg+bij+Catharina+Ziekenhuis+in+Eindhoven.aspx

  Suriname kijk uit met deze gasten. Wolven in schaapskleren.

  Doen zich anders voor dan ze zijn.


  Maak melding

 40. @Tedje,

  Als jij zonodig in een illusie wilt blijven leven, dat welk HOLLANDS bedrijf/organisatie/ziekenhuis dan ook, ergens in de wereld filantropische diensten (gratis/voor niets) gaat werken.
  Kan ik jou bij deze zeggen blijf maar ik je sprookjes van sneeuwwitje of in de fabeltjes krant, Hallo meneer de Uil, je onderbroek is vuil, ja fabeltjes krant, jaja, van fabeltjes krant, geloven.

  Maar als laatste dat ik nog kwijt wil is de rest van je retoriek hoef ik niet meer te lezen hoor. Want op internet kan ik alles vinden. Net zoals dat als in de andere berichten aan jou gericht.


  Maak melding

 41. Dinsdag 3 december 2013 om 15:38 uur, door Marlon115

  Dat doen ze zeker.
  Vraag maar aan de specialisten in de ziekehizen van Suriname.
  Bewijzen te over.

  Persoonlijk vind ik dat Nederland nu niets voor Suriname moet doen.
  De uitkeringen en pensioenen blokkeren en Suriamers die in Suriname wonen hun EU-paspoort moet afpakken.


  Maak melding

 42. Laatste nieuws:
  —————

  De minister van BuZa van Suriname, de heer Lackin, heeft daarnet verklaard dat zij nog geen tijd hebben gevonden om het geloofsbrief van Nederland in ontvangst te nemen.
  Zij is, de regering, bezig om haar Begroting van 2014 af te wikkelen.

  Dus Nederland jullie zullen nog even geduld moeten trachten te hebben. Daar de Surinaamse regering bezig is zaken op orde te krijgen, behoeft het geen uitleg dat het nog enige tijd kan gaan duren voordat de Nederlandse geloofsbrief in ontvangst zal worden genomen.


  Maak melding

 43. @Tedje,

  Ik wil heel eerlijk tegen je zijn vriend, ik had je echt hoger ingeschat. Echt dat meen ik.

  Maar nu blijkt dat je toch een slechte verliezer ben.

  Ga je het nu op deze manier bespelen.

  Jouw persoonlijk vinden vult geen enkele Surinamer buik. Het neemt mijn honger niet weg. De jouwe zeer zeker.

  Dat jij vindt dat de Nederlandse regering uitkeringen moet stopzetten en/of blokkeren doet mij meer denken dat jij een PVV-er bent.
  Om jou informatie te verstrekken dan zou ik je zeggen, zoek eerst uit wat voor uitkering de mensen genieten.

  – Een WW uitkering is geen uitkering dat de overheid kan stopzetten, dat is werkloosheidswet, de regering heeft niets mee te maken. Dat zijn gelden die een opgebouwd worden ten tijde van arbeid, met andere woorden je krijgt een WW-uitkering pas als je een arbeidsverleden heb.

  – Een ABW uitkering ontvang je als je onder ander niet voldoet aan het hierboven vermelde. Dit is wel een uitkering die via de gemeente(ontvangt) ontvangt.

  Pensioenen kan je niet stopzetten omdat het gelden zijn die een gepensioneerde ontvangt nadat die een bepaalde leeftijd heeft bereikt en dus recht op heeft.

  Denk aan de pensionado’s.

  hier een voorbeeld weer voor je domme uitspraken.

  http://www.accountancynieuws.nl/actueel/fiscaliteit/nederland-mag-geen-lb-heffen-over-pensioen.126681.lynkx

  Denk je nou dat wat je zegt zo gemakkelijk werkt.

  Dat Surinamers hun paspoort afgenomen moeten worden, bespeur ik PVV-ideeën hierin. Hetzelfde als toen PVV vond dat Curaçao voor een euro op marktplaats moest.

  Maar jouw ideeën laat mij al zien uit welke hoek je komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.