Meer charme verwacht van Surinaamse werkgevers

4

PARAMARIBO, 29 nov – Het bedrijfsleven zou de eigen sociale voorzieningen moeten verbeteren. Dit zei vicepresident Robert Ameerali bij de opening van Jaarbeurs 2013. De werkende klasse blijft te zeer hangen in een vergelijking met voorzieningen in de publieke sector. Het bedrijfsleven komt er bekaaid van af.

Dat moet veranderen. Mensen blijven anders geneigd uitsluitend een baan bij de overheid te ambiëren. “Bij de overheid wordt het steeds moeilijker hen op te vangen”, zei Ameerali. De overheid heeft ruim veertigduizend werkers in dienst en meer kan er niet bij. Het is ook waarom vanaf volgend jaar een algemene pensioenregeling wordt ingevoerd. Dat moet de aantrekkingskracht van de overheid op het werklozenleger dan ook flink afzwakken.

Of dat zo makkelijk zal gaan? Ameerali vindt dat de bedrijven een meer sociaal gezicht moeten laten zien. Bedrijven moeten meer arbeidsplaatsen scheppen en betere voorzieningen bieden. De informele sector moet ook in kaart worden gebracht. Ook daar moet worden bijgedragen aan het algemene pensioen. De regering is ook van plan een minimumloon te bepalen. De voorbereidingen lopen al vanaf de vorige regering. Vakbeweging en werkgevers worden het maar niet eens.


4 REACTIES

 1. Hoe kan je charme van moderne slavendrijvers verwachten. Eerst moet er gezorgd worden voor een goede CAO, want daar is waarachter deze zelfde werkgevers zich schuil houden. Het meest eenvoudige, loon naar werken ontbreekt en bij de particuliere werkgever moet er gepeesd worden. Daarover weet juist Ameerali veel meer van. En juist bij de overheid waar er geen productie van jou verwacht wordt, wil natuurlijk een ieder erbij horen, het is toch hierdoor dat het aloude uitdrukking ontstaan is; “zeven even”, wat bij de particulier ondenkbaar is. Ook kan je de vraag stellen; wat is goed geregeld in Suriname?, het antwoord is snel gevonden; korruptie en immoraliteit, list en bedrog. En de vakbonden hebben net zoveel waarde als; “een vlag op een modderschuit”. Je zou bijna kunnen zeggen de vakbondsleiders zijn in dienst van de particuliere werkgevers, gezien de opstelling van de meeste vakbondsleiders. Alsof ze de taal van hun broodheer spreken, mijn dunk.


  Maak melding

 2. Akkoord met VP R.A/Regering, maar er moet nog iets groots gedaan worden en dat volgt na mijn uitleg.
  Kinderbijslag-, AOV-, en Sociale uitkering verhoging dat reeds gebeurd is, enz. enz. en Nationaal Zorg Verzekering (AZV) en straks Pensioen (APF) voor een ieder is heel goed en ook alvast bedankt en ook nogmaals bedankt.

  Maar het allergrootste wat er gedaan moet worden is verlaging van Belasting op Brandstof(of afschaffing van belasting op brandstof).
  Dus geen belasting op brandstof nemen en ook geen extra belasting op vervoer middelen invoeren of nemen.

  Opmerking: Goedkopere brandstof en geen extra belasting op vervoermiddelen zorgen dat de Productie sector versterkt wordt en dat er ook nieuwe opgezet worden en dat er altijd werkgelegenheid is, goedkopere eerste levens behoeften zijn en ook geluk geeft aan het volk om vrij te bewegen.

  Note: Bijna een ieder burger/mens is afhankelijk van brandstof en vervoermiddel, waarmee er rekening gehouden moet worden.

  Tot slot: Zoek aub bij andere artikelen(of bij iets anders) voor het innen van belasting, maar aub niet op deze 2 zaken nl. BRANDSTOF EN VERVOERMIDDELEN.


  Maak melding

 3. Woeha woeha woeha.
  Foefoer mang e soekoe hulp na bedrijfsleven bekasi a foefoer mang plunder a kasie legie dus neks no de moro foe pratie en now now sma e pleeg wang lo overval en beroving soso foe tang na libie.

  Wat een lachertje. Als bedrijfsleven dit moet doen dan is het hek van de dam. Weet deze domoor dan niet wat het gevolg zal zijn?
  Een loon prijs spiraal of weet deze dumbo niet wat dit is denkende dat het een voorwerp is ter voorkoming van zwagerschap. Figuurlijk misschien wel want ik raak dagelijks zwanger van al die grijpgrage handen van deze boeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.