Prem Radhakishun als Zwarte Piet op inpakpapier

139

Tijdschrift Nieuwe Revu verspreidt vandaag een paars vel gratis inpakpapier bij het nieuwe nummer waarop Prem Radhakishun veelvuldig staat afgebeeld als Zwarte Piet tussen de mijters van Sinterklaas. Op de voorkant van het blad staat ‘Gratis inpakpapier met Zwarte Prem’.

Volgens hoofdredacteur Erik Noomen van Nieuwe Revu is de actie met het inpakpapier bedoeld om Radhakishun de gelegenheid te geven het sinterklaasfeest alsnog van een feestelijk tintje te voorzien. Hij doelt hiermee waarschijnlijk op de actie van Prem die bij het TV programma DWDD riep dat Sinterklaas niet bestaat.

Volgens Prem Radhakishun probeert het blad, dat door zijn uitgeverij Sanoma in de uitverkoop is gedaan, desperaat lezers hiermee te trekken. “Als jurist zit ik te denken aan mijn portretrecht. Ik sluit niet uit dat er alsnog een nota gaat naar Nieuwe Revu voor het gebruik van mijn portret. Daarover moet ik me beraden” aldus Radhakishun.


139 REACTIES

 1. Prem je bent de sigaar,de pisang,de banaan,de lul !!!
  Dit had je aan moeten zien komen.
  Dit volk parodieert binnen een seconde op alle serieuze en/of grappige zaken die de gemeenschap beroeren!
  Nu ben jij aan de beurt.
  Sterkte!!


  Maak melding

 2. De lezers van nieuwe revu kunnen de intelectuele discussie over zwarte piet niet begrijpen dus gewoon op de man, onder de gordel en geld aan verdienen.


  Maak melding

 3. Juist jij, jij die geslaagd maar buiten de gemeenschap geplaatste, reageert als eerste.
  Je bent bang dat den Ollander je OPENLIJK zal afvallen en dat zou zeer pijnlijk voor je zijn. Jij die zooo goed “hun” taal beheerst en “hun” belang!!!

  Gooi af van je deze ego, en die nodeloze aanwas in je hoofd/kop zal niet buiten de perken groeien!
  LIGHTEN UP!


  Maak melding

 4. MEDUSA?(off topic)
  Verdedig het maar goed, die ego van je. Het leeft op bij jouw waarde oordelen dewelke jij koste wat het kost zal uiten.

  Het is al heel, heel lang geleden opgeschreven dat het(je ego) alles zou kunnen (na)maken, alles behalve één ding en dat is het leven zelf.
  Nu als jij wilt kiezen om aan de kant van het, JOUW ego te staan, dan is dat je goed recht. Wij hebben met zijn allen zelfbeschikkingsrecht gekregen van onze Schepper. Jammer genoeg doen wij (egotrippers)hetgeen wat wij willen en niet wat onze Schepper wilt.

  En jij denkt dat je Kennis bezit….je vist in troebel water. HHet is namelijk wetenschappelijk bewezen dat wij nog lang niet de volle capaciteit van onze hersenen gebruiken. Dus op het moment dat jouw ego anderen denkt neer te halen, gebruik je zelf niet eens je volle verstand. lol

  Er staat in een boek(Genesis) beschreven dat de aarde heel lang geleden een donker en onleefbaar oord was met overal vulkanen. Volgens mij waren er op dat moment en miljoenen jaren erna nog geen wetenschappers die het één en ander wetenschappelijk konden verklaren.

  Jij nu…
  Hebben de schrijvers hiervan koolstof metingen en ander wetenschappelijk onderzoek gedaan, of misschien hallucinerende middelen gebruikt?
  Of was men toch met ons Zelf bezig om de wereld om ons heen beter te begrijpen?
  (hou je antwoord maar voor jezelf)

  Herken het licht!


  Maak melding

 5. Wat een dom pesterijtje van Nieuwe Revue!
  Zwarte piet, Prem,
  heel veel dank!
  Je hebt ons een kijkje gegund in de bedorven, met stank gevulde racistische onderbuik van de Hollander!
  Ze kunnen het nu niet meer ontkennen nu ze jou op dat papier hebben gezet! Ze zeggen hiermee openlijk dat ze racisten zijn tot op het bot. Een laatste stuiptrekking…….. 🙂
  Maar onze Prem kan er boven staan.
  Liever zo dan een domme likkende zwarte te zijn die de ogen sluit en heult met de witten omdat het HÚN 🙂 feest is! Zwarte Piet is RIP! Daar zal de wereld voor zorgen!
  En het Sinterklaasfeest wordt voor ons ALLEN een leuk feest!


  Maak melding

 6. Grote voorbeeld hoe racistisch de Nederlanders zijn en denken. Het racisme zit in hun botten og steeds. Zij waren de laatsten die de slavernij hadden afgeschaft, ze waren de wreedste slavendrijvers. Zij hebben apartheid ingevoerd in zuid Afrika. Zij hebben de joden verraden in de oorlog . Zij hebben de moslims in de steek gelaten in Srebenica. Zij leveren de wapens om te moorden. Pas op voor de blanken, ze zijn niet te vertrouwen.


  Maak melding

 7. @MMike, De blanken hebben niet het alleenrecht op racisme, helaas.
  Maar tegelijkertijd is het wel zo dat het eeuwenlang bij “hun” geïnstitutionaliseerd is geworden. Zelfs wetenschappelijk onderbouwd is geweest!
  Maar trap niet in die valkuil!

  Jammer genoeg Sranangmangs(en de rest vd wereld) nô tan na bakka!
  Op ethnische gronden discrimineren is nog een bewijs dat we onze hersenen niet ten volle benutten.


  Maak melding

 8. Het verbieden van zwarte piet gaat ook averechts werken in Nederland. Wilders zal door deze actie zeker weten meer proteststemmen en zetels halen…

  Ook al vind de hele wereld zwarte piet racistisch, zolang Nederlanders zelf niet vinden dat zwarte piet racistisch is, is zwarte piet gewoon een domme knecht van sinterklaas met grote lippen en gouden oorbellen… Racistisch??? nee hoe komt je erbij…

  Racisme komt alleen voor in andere landen, behalve in NL…

  Vandaag nog gehoord dat aangifte gedaan wordt tegen Gordon die een chinees beledigde en een neger die vanwege zijn huidkleur niet aangenomen is bij een sollicitatiegesprek…

  Nederland racistisch??? Welnee, racisme is voor blanken, vrijheid van meningsuiting en dat heeft niks te maken met racisme…


  Maak melding

 9. Toen Gairo op de grond lag en afgerost werd door de politie schreeuwde hij dat hij geslagen en geschopt werd.Deed mij denken aan de tekeningen van een Spaanse bok.

  En de daarop volgende discussie tot heden over de piet.
  In de posting van Nicolaas uit Myra waarin gesteld werd dat slavernij wel degelijk jaren geleden afgeschaft is.

  Discriminatie is van altijd geweest en zal er ook blijven.

  Kan ik stellen dat er mensen aan beide kanten zijn die aan
  Dissociatie stoornissen lijden.


  Maak melding

 10. Hahahaaaaaa…een prima initiatief van Nieuwe Revu.
  Nu als het prem niet bevalt rest hem alleen maar nog zijn koffers te pakken en voor eeuwig te verdwijnen naar Suriname.Hij speelt PARTYPOOPER met het feest van anderen .Waarom maakt hij zijn bek niet open en protesteert hij niet tegen de revo viering in Suriname,waarom roept hij niet op voor het straffen van de dec moorden criminelen, wat hebben sinterklaas en zwarte piet hem gedaan. Ze brengen juist vreugde en geschenken mee voor de kinderen en iedereen is blij. Prem die lult gewoon.


  Maak melding

 11. Ray,
  Je bent een bounty. Je bent een hielenlikker van de Bakra,s. Ik vraag mij af wat jij op onze Surinaamse rubriek doet. Je valt je eigen mensen af. Je bent een lafaard en loopt achter de konten van de racistische Nederlanders. Wacht maar tot ze jou te pakken nemen.
  Je bent zo dom, dom ,dom.
  Ga de geschiedenisboeken goed onderzoeken dan zie je hoe racistisch de Nederlanders zijn. Kijk maar in de media van vandaag. Heeft niks met piet of Sint te maken, het racisme zit in hun bloed.


  Maak melding

 12. Prem is dik betaald door dwdd.
  Hij gaat echt niet zomaar in de studio zitten.
  Zijn rol is bedoeld om de boel op stang te jagen en het is hem gelukt.

  Ik ben benieuwd in hoeverre Prem hier werk van maakt.
  Of is dit ook een stunt?


  Maak melding

 13. @Mike

  Sinterklaas en zwarte piet is een feest met oorsprong Nederland. EEuwen vieren wij deze feest en sinds de ndp regering met verraad aan de macht is gekomen willen ze deze feest stopzetten gewoon omdat de ndp baas boutaatje Nederland haat.Het zijn alleen de likkers van deze gek bouta die deze feest haten. Als het feest jullie niet bevalt dan hebben jullie altijd nog de keuze om voorgoed te verdwijnen uit Nederland en ergens te gaan wonen waar ze zwarte piet en sinterklaas niet kennen. Overigens klagen jullie niet wanneer jullie je handen omhoog houden voor het in ontvangst nemen van de WW uitbetalingen,kinderbijslag en nog meer.
  In Suriname hebben we Goedoe Pa gekend de surinaamse versie van sinterklaas en zwarte piet,ook hij kwam de surinaamse rivier opgevaren met zijn knechten ….de zwarte piet en er was geen vuiltje aan de lucht.
  Zeg ken jij toevallig de moderne geschiedenis van Suriname,
  zoals coup 1980,dec moorden ,telefooncoup,moiwana broeder oorlog,bouta amnestie, kogelbrief…,,NAH,ik denk van niet!!


  Maak melding

 14. Prem is een clown en zit onzin te verkopen.
  Maakt niks uit.
  Hij heeft uit Suriname moeten vluchten en durft sinds kort weer op vakantie naar Suriname te gaan.
  Nu is hij regelmatig op de TV in België.
  Hij is de donkere Jan Mulder en dat moet zo blijven.

  Prem laat zich echt niet afzeiken.


  Maak melding

 15. @ Krin takki

  Hoe weet jij zo zeker dat dit waar is ?

  Nu de discussie over dat Zwarte Pieten is opgelaaid komt dit verhaal als een duveltje uit een Sinterklaas doos.

  Dit is een HOAX !

  De aap komt spoedig uit de mouw .


  Maak melding

 16. @Ray
  Vaak kruisen (of kruizen) wij de degens over andere onderwerpen,maar moet je nu (helaas)gelijk geven.
  Die GOEDOE PA (afschuwelijke naam overigens)kalkte zijn gezicht ook nog erbij WIT (met pimba)!!!
  TOEN VROEG NIEMAND ZICH AF WAAROM HIJ DAT DEED.
  IK WEL!!!


  Maak melding

 17. Prem heeft met zwarte piet Aktie alles op de kaart gezet wat discriminatie is in Nederland betreft.
  discriminatie zal altijd zijn in Nederland ,de blanken zal altijd ontkennen


  Maak melding

 18. @ Medusa

  Nogal wiedes !

  Dus eigenlijk beweer je dat Sinterklaas best weleens een Zwarte man kan zijn geweest en dat Zwarte Piet een Blanke vrouw kan zijn geweest ? Ze ruilden gewoon van identiteit !

  Ik vond die stem van Sinterklaas tijdens de intocht in Amsterdam wel een heel vreemd accent hebben. Die stem leekt toch verdacht veel op die van Prem Radhakisun !

  Dat verklaart waarom Prem zo hard schreeuwde bij DWDD:

  Sinterklaas bestaat niet ! Sinterklaas bestaat niet !

  Malle idioten, dat ben ik, Prem, wit geschminkt als Sinterklaas !


  Maak melding

 19. @Sankofa
  BEGIN JIJ NU WEER RECHTSTREEKS TEGEN MIJ?
  JE VRAAGT OM EEN REACTIE?
  WEL DIE KAN JE KRIJGEN OOK!
  KOMT IE:(hou je vast!!!)

  Je begint met:”Juist jij, jij die geslaagd maar buiten de gemeenschap geplaatste, reageert als eerste”.

  Buiten de gemeenschap geplaatste???
  Hoe zo?
  Ken je mijn bezigheden in dit land?
  NEE!!

  Een vraagje:
  Waarom heb je Ghana verlaten om ook hier “buiten de gemeenschap”(jouw woorden) geplaatst te worden?
  Zijn het de economische doeleinden?
  Zo nee?Wanneer(waarom) ga je (dan niet)terug?

  Ik zou mij,over zelfrespect gesproken Sankofa,als ik in je schoenen stond,hier niet prettig voelen,als “Buiten de gemeenschap geplaatste”!
  En toch ben je er???
  Ondanks die “buiten de gemeenschap geplaatste” toch vernederingen slikken?
  Wat een ruggegraatloos schepsel,ben jij toch!
  Ik ken i.t.t. jou Ghanezen juist als dappere trotse mensen,indien zij zich zó vernederd zouden voelen waren ze reeds lang vertrokken,maar jij blijft,ondanks de vernederingen? 😳
  Je bent amorf van karakter,zwak,iel!!

  Denk je dat ik bang ben dat den Ollander me OPENLIJK zal afvallen.
  Daar is hij niet toe in staat!
  Hoor je goed wat ik zeg!!
  Daar is hij niet toe in staat!
  Dit is nou het resultaat van mijn meegekregen opvoeding!!

  En over de taalbeheersing?
  Tja! …….. ik ben naar school gegaan!
  Jij niet?
  De OLLANDER heeft ons ondanks als “buiten de gemeenschap geplaatsten” toch nog goed onderwijs bijgebracht. 😆

  Jij moet teruggaan (!!!!!) naar het verleden om in het heden te kunnen begrijpen hoe en wie JIJ bent en waarom het zo gekomen is,dat je hier bent.
  SANKO = ga terug (!!!!!) en FA = neem,
  “ga terug naar je wortels en neem het goede.
  ” Denk aan de Afrikaanse vogel die terwijl hij achteruit kijkt,zich desondanks voorwaarts beweegt.
  DOE DAT!dAN ZAL JIJ JE I.I.G. NIET MEER ALS EEN “BUITENGEPLAATSTE BURGER IN DIT LAND VOELEN”,maar jouw daadwerkelijke bijdrage leveren!
  DENK BREED,DENK GROOT EN WORD(T)WIJS!


  Maak melding

 20. @PERKO
  BRAVO t.a.v. jouw korte reactie van donderdag 28 november 2013 om 14:52 uur.
  DAT ZIEN ZE NIET!
  MAAR WILLEN DE HOLLANDERS OP EEN ONNOZEL FEESTJE AFZEIKEN;terwijl er in hun land er zeer grote onderhuidse problemen over dit thema zijn.
  SCHANDE!!


  Maak melding

 21. @Sankofa
  Genisis wat ????
  NU KOM JE MET TEKSTEN UIT DE BIJBEL AANDRAVEN?
  Ik denk dat je nu infantiel,seniel bent geworden!
  De bijbel???WIE GELOOFT ER NOG IN?
  Gek dat jij juist niet in sinterklaas gelooft,maar wel in de bijbel!!
  De bijbel is het GROOTSTE DICRIMINATOIRE BOEK DAT ER OOIT GESCHREVEN IS!
  En spreek me maar tegen!


  Maak melding

 22. @ Ray,

  Als je een statement wilt maken moet je het wel heel goed doen, namelijk een:

  WW uitkering is dat elk persoon die arbeid heeft verricht recht op heeft om te krijgen. Dat is namelijk geld dat je hebt opgebouwd tijdens je arbeidsverleden. Dus krijg je dat terug van UWV. WW staat voor werkloosheid Wet en dus helemaal niets van doen met handje ophouden. Praat je over een ABW dan praat je over op kosten van de staat leven. En ook al zou je op kosten van de staat leven is het nogsteeds niet jouw geld dat een ander onderhoudt.

  Kinderbijslag is dat elke inwoner van Nederland en een kind heeft het recht geeft om een bepaald bedrag te ontvangen ter compensatie in het onderhoud van het kind aan de ouder(s).

  Dus geen van beide voorbeelden die jij nu hebt opgenoemd zijn van waarde.


  Maak melding

 23. @Sankofa
  Genisis wat ????
  NU KOM JE PLOTSKLAPS MET TEKSTEN UIT DE BIJBEL AANDRAVEN?
  Ik denk dat je nu infantiel,seniel bent geworden!
  De bijbel???WIE GELOOFT ER NOG IN?

  Gek dat jij juist niet in sinterklaas gelooft,maar wel in de bijbel!!
  De bijbel is het GROOTSTE DICRIMINATOIRE BOEK DAT ER OOIT GESCHREVEN IS (HET STAAT ER BOL VAN RACISME)!
  En spreek me tegen!


  Maak melding

 24. @ Marlon115

  Je bent wel goed op de hoogte van al die uitkeringen en uitkeringsinstanties.

  WW uitkering, UWV, ABW, Kinderbijslag !

  En dan nog zo afgeven op Nederland.

  Een gezegde is: je moet nooit de hand slaan die je voedt.


  Maak melding

 25. SORRY MENSEN,MAAR IN DE REACTIE VAN Donderdag 28 november 2013 om 16:21 uur, door MEDUSA ZIT ER EEN STORENDE FOUT
  Er staat n.l.:-
  “Ik heb nooit een Hollander horen ontkennen dat er geen discriminatie in Nederland is”!

  DAT MOET ZIJN:-
  “Ik heb nooit een Hollander horen ontkennen dat er discriminatie in Nederland is”!
  (Dus het woord GEEN is nu weggelaten).


  Maak melding

 26. @henk zegt:”Ik heb hetzelfde portret van die schreeuwlelijk Prem op mijn toiletpapier. Heb meteen een grote voorraad ingeslagen”

  henk pas op! Prem heeft een tong zo scherp als een scheermes! 🙂 🙂


  Maak melding

 27. @michael
  Jouw opmerking op donderdag 28 november 2013 om 16:44 uur,
  @ Marlon115 heeft me heel erg laten lachen.
  Kijk maar!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 28. @Tamara
  Jij zegt:”henk pas op! Prem heeft een tong zo scherp als een scheermes”! 🙂 🙂

  Henk kan hem best toch gebruiken,want dat scheermesje is nu echt bot! 😆


  Maak melding

 29. @Michael
  omdat dat laat zien dat ik op school heb gezeten, dus onderwijs heb genoten.
  Had jij dat ook gedaan had je kunnen weten dat een WW uitkering geen ABW uitkering is.


  Maak melding

 30. De Nieuwe Revu is gewoon racistisch bezig.
  Ze laten een persoon doelbewust negatief doen portretteren en bewust in een bepaalde setting plaatsen zodat desbetreffende persoon belachelijk wordt gemaakt. Bovendien geven ze dan de persoon ook nogeens de bijnaam Zwarte Prem!

  Allemaal omdat hij niet in het keurslijf past die voor een gekleurd persoon in Nederland is uitgestippeld.

  Het gaan dan ook om het niet accepteren van een Nederlands volksfeest door Prem Radhakishun wat hem kennelijk door de strot moet worden geduwd.


  Maak melding

 31. @ marlon 115

  Je hebt volkomen gelijk mijn beste vriend.

  Was ik jou maar eerder tegengekomen dan was ik vast en zeker in een mooie studierichting afgestudeerd. En met jou als mijn adviseur had ik een topfunctie bemachtigd bij het UWV of bij de Sociale Verzekeringsbank.

  Ik voel mij zo ongelukkig met wat ik nu doe: een slecht betaalde baan als investment banker en ook nog van die kut opleidingen als econoom en financial analyst.

  Maar het ergste is dat ik binnenkort waarschijnlijk ook wordt gekort op mijn bonus !

  Sommige dingen in het leven lopen anders dan verwacht.

  Was ik jou maar eerder tegengekomen Marlon, dan wist ik nu dat een WW uitkering geen ABW uitkering is.

  Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan !


  Maak melding

 32. Een andere vorm van discriminatie is:

  020VVD: apart paspoort voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten
  Bewaar Bewerkt door: Redactie
  27-11-13 – 11:18 bron: ANP
  Het Nederlandse paspoort. © anp.
  Inwoners van Aruba, Curaçao en Sint Maarten moeten een aangepast Nederlands paspoort krijgen. Aan de buitenkant van de pas moet duidelijk worden, bijvoorbeeld door de kleur van de kaft, uit welk land binnen het Koninkrijk de bezitter afkomstig is. VVD-Kamerlid André Bosman gaat dat vandaag voorstellen in de Tweede Kamer.

  Tijdens de behandeling op woensdag kwam het plan nog niet meteen compleet uit de verf, maar coalitiepartner PvdA ziet het al niet zitten: ‘Zoals ik het uit de media begrijp, is het discriminatie’, aldus Roelof van Laar.

  Bosman wil ermee bereiken dat meteen duidelijk is dat iemand afkomstig is uit Aruba, Curaçao of Sint Maarten, die zelfstandige landen zijn binnen het Koninkrijk. Dat past in het verlengde van de nieuwe wet die beoogt kansarme Antillianen uit Nederland te weren. Die wet stelt strenge voorwaarden aan vestiging in Nederland voor inwoners van de drie andere Koninkrijkslanden.

  Curaçao zou bijvoorbeeld een paspoort kunnen krijgen dat aan de buitenkant donkerblauw is, in plaats van het donkerrood van Nederland. Aruba kan een lichtblauwe pas krijgen, net als de vlag van het land. In de kleurstelling moet de eigen identiteit herkenbaar zijn, aldus Bosman.

  Willen de landen per se het Nederlandse paspoort behouden, dan is dat voer voor een debat over de eigen identiteit die de Caribische landen binnen het Koninkrijk nu wel opeisen, aldus Bosman. Het andere paspoort dat hij voorstelt, geeft overigens dezelfde rechten als een ‘gewoon’ Nederlands paspoort.

  Reactie Plasterk
  D66 liet al weten het voorstel ‘pijnlijk en ongepast’ te vinden. Kamerlid Wassila Hachchi: ‘Mensen binnen ons Koninkrijk zijn allemaal Nederlander. De VVD bereikt niets met dit plan, behalve verdeeldheid zaaien.’

  Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) zei ook tegen het voorstel te zijn. ‘We hebben één nationaliteit en één koninkrijk en daarbij hoort een paspoort. Het past niet om daarbinnnen onderscheid te maken.’


  Maak melding

 33. @ Michael

  denk jij nou dat jouw gepronk met je bij elkaar verzonnen titels en diploma’s mij boeien.
  Hoeveel doen zich rooskleuriger voor dan ze zijn.
  Mijn diploma’s en wat voor werk ik doe hoef ik niet mee te komen pronken. Want uiteindelijk ben niet jij degene die mijn salaris over maakt op mijn rekening.
  Een fijne avond zou ik verder aan je wensen en veel geluk in het leven verder.

  P.S. voor mij is dit onderwerp gesloten want mijn statement heb ik al gemaakt.


  Maak melding

 34. @MEDUSA
  @Ray
  Vaak kruisen (of kruizen) wij de degens over andere onderwerpen

  Het werkwoord kruisen mag uitsluitend met een s geschreven worden.
  Het zelfstandignaamw. mag met een s of z, allebei goed.
  Medusa sabi neks.


  Maak melding

 35. Toch wel heel triest dat mensen zoals Prem en Quinsy zich grote zorgen maken om zwarte Piet.
  Ik geloof niet dat er ook MAAR EEN PERSOON IN NEDERLAND IS die bij een psycholoog of psychiater loopt als gevolg van zwarte pieten. En mensen die zich gekwetst voelen? Ik voel mij gekwetst als mijn cultuur en tradities geweld wordt aangedaan.

  Nederland heeft Prem en Quinsy alle kansen gegeven om hier te wonen, studeren, werken en te leven. Nu steken ze lafhartig onze cultuur een mes in de rug. “Zwarte piet is racistisch” een uitspraak en stelling waarvan Prem van tevoren wist dat het veel beroering zou veroorzaken (en daarom begon hij er natuurlijk ook over) maar huichelde dat hij achteraf verbaast was dat hij een “open zenuw” had geraakt.
  Dit terwijl er in talloze andere landen als gevolg van andere “fijne” culturen vrouwen en meisjes worden gestenigd en besneden. Of er wordt zoutzuur in hun gezicht gegooid als ze naar school gaan. Misschien is het een idee zulke zaken eerst uit de wereld te bannen en dan aan zwarte piet te beginnen meneer Quinsy en Prem? Maar nee..daar bereik je immers niet zoveel bekendheid en publiciteit mee toch? Alles wordt immers opgeofferd als het maar ter meerdere glorie van jullie zelf is toch?

  Als laatste dan nog: Volgens historicus en sinterklaaskenner Frits Booy is van alle bestaande theorieën van zwarte piet NIET 1 DISCRIMINEREND VAN AARD!!!!
  En voor diegenen die denken dat ik dit uit mijn duim zuig zou ik zeggen lees wikipedia er maar op na!
  Zie ook wikipedia en/of nieuwssite nu.nl:

  http://www.nu.nl/binnenland/3627079/zwarte-piet-voegde-zich-geruisloos-bij-sinterklaas.html

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Piet

  Het lijkt mij dus dat degenen die telkens zo een heisa tegen zwarte piet maken, dringend maar eerst eens bij zichzelf te raden moeten gaan.


  Maak melding

 36. Als het om Zwarte Piet als idioot en knecht van de sint gaat staat heel (blank) Nederland en ook enkele domme Suri’s overeind want dat is traditie !

  Maar zie hoe een ITC bedrijf denkt over een donkere Nederlandse stagiaire, en vind ik dit al te triest voor woorden !

  Heb nog geen weet van dit IT bedrijf maar zou graag zien dat alle ‘negers’ dit bedrijf en hun afnemers zullen boycotten om eens duidelijk te maken dat dit onkan is !

  Zou iemand eens de naam willen noemen van dit IT bedrijf !


  Maak melding

 37. Net zoals Prem zegt, het blad heeft behoefte aan lezers dus ze kunnen alle publiciteit gebruiken.
  Ze zullen wel in hun handen knijpen als Prem ze een nota stuurt zodat ze dat kunnen laten ontaarden een rechtzaak.

  slimme vogels.


  Maak melding

 38. @Ram Singh

  ontevreden over de Sint?

  Alle blanken die zich in ‘zwarte’gebieden bevinden op 5 december een Spaanse bok geven[niet meer dan 5 slagen].Gaat wat opluchten.


  Maak melding

 39. Milton, volgens de Stentor van vandaag heeft de bedrijfsleider een scheve schaats gereden en is hij door de eigenaar van deze Arnhemse zaak op non-actief gesteld. De eigenaar is zich kapot geschrokken van deze actie van zijn medewerker en heeft zich ervan gedistantieerd. Het hoeft dus niet te betekenen dat discriminatie company policy is bij dit bedrijf. Wel dat ze een oetlul als bedrijfsleider hebben.


  Maak melding

 40. @Ray, Medusa en Marlon115,

  Wat zijn jullie kortzichtig en zeer bekrompen zeg. Waar is jullie gezonde verstand gebleven? Hebben jullie nog steeds een “blankenvrees”?

  Als het aan Wilders ligt, worden types zoals jullie gelijk met de grond gelijk gemaakt, of jullie nou pro of anti Prem zijn; Wilders maakt geen onderscheid. En Wilders is niet de enige. Ik zal het rijtje voor jullie compleet maken: Le Pen; De Winter; Verwoerd, Botha, KKK, Haagsche politie; Fortuin; Glimmerveen; Janmaat en nog tientallen andere onbekenden.

  Het zal me niet verbazen als jullie het bestaan van deze personen ontkennen en er weer een abnormale ongefundeerde draai aan zullen geven. Ik ben benieuwd naar jullie struisvogel-reacties.


  Maak melding

 41. @ Marlon115

  LOL

  Jou reactie is zo voorspelbaar !

  Ik mag nog blij zijn met zo een milde reactie. Jou baas DDB die knalde 15 intellectuelen in koelen bloede af.

  De economen in Suriname zijn de volgende groep die moeten vrezen voor hun hachje.
  Geen enkele zichzelf respecterende econoom wil minister van financien worden in zijn kabinet. Uit armoede benoemt hij een jurist tot minister van financien.

  Maar wellicht schijnt er licht aan de horizon.

  Codename Marlon115, deskundige op het gebied van de sociale wetgeving, kan hem vast en zeker uit de brand helpen.

  Enige zorg van Marlon115 is dat hij de praktijk in zijn achterkamertje moet sluiten.

  Ach, met zijn kennis over hoe je de WW uitkering, UWV, ABW, Kinderbijslag etc vanuit je luie hangmat kunt blijven ontvangen heeft hij zijn schaapjes al op het droge.

  Vooruit Marlon115, baasje Bouta heeft een leuke functie voor je in petto.

  GO Marlon, GO !


  Maak melding

 42. @MEDUSA,
  Nadat ik door jouw voor dom, analfabeet en racistisch ben uitgemaakt, wil je nu toevoegen seniel en infantiel.

  Geeft niet hoor, ik kan het wel hebben daar ik ook zeker weet dat JOUW helden, of ze nou Afrikaans of Indiër of ergens anders vandaan kwamen, zij wel in een oppermacht geloofde. In ieder geval geloofde zij niet dat zij alleen bestonden uit lichaams processen die net zoals JOUW ego, dood en bedorven ergens vegrotten, nadat ZE zijn begraven.

  SANKO = ga terug (!!!!!) en FA = neem,
  “ga terug naar je wortels en neem het goede. En dat is precies wat ik trachte te doen met één voorbeeld uit Genisis(één vd boeken uit de bijbel), waarin ik trachtte duidelijk te maken dat wij NIET alleen uit vlees en bloed bestaan en in jouw geval ook een groot ego.

  Jouw ego heeft je doen vergeten dat je ook een “Jejé hebt!
  Al zou ik lezen mein kampf, dan nog zou ik het goede eruit kunnen halen, mits er iets goed eruit te halen valt. Dat IS de kracht van SANKOFA!


  Maak melding

 43. Ik zou zeggen Prem bedankt,hier je jou Piet pakketje,hahaaaa,leuk voor hem DDB zou jou een kogel geven schijterd,dit zocht je en dit is jou toegegeven .


  Maak melding

 44. Denk niet in stappen, maar en sprongen. Blijkbaar voelen sommigen zich op hun teentjes getrapt door de opmerkingen van prim.

  EEn flashback:
  Nederland moet niet deelnemen aan de olympische spelen in Rusland omdat de mensenrechten daar geschonden worden.

  Handelsdelegatie samen met Koning Willem Alexander op zoek naar nieuwe handelspartners.

  Nederlanders hebben drie kenmerkende eigenschappen:
  * Safri puf mentaliteit ( lachen als ze voor je staan en diep van binnen je voor alles uitmaken)Wel van je willen vreten, maar zelf niks delen, zelfs hun koekjes niet.
  * Alleen zij hebben recht om te discrimineren of beter gezegd alleen zij mogen gebruik maken van het recht op vrijheid van meningsuiting. Hypocrieten
  * Het allerbelangrijkste kenmerk van hen is het gevoel dat zij oppermachtig en boven een ieder staan.


  Maak melding

 45. 29 nov. 2013

  Het is Prem zijn recht een claim te vragen, op grond van het schenden van zijn portretrecht.

  Wat Srika op dit forum wel is opgevallen, is dat de forumhouders geen item hebben geplaatst over de discriminatie van Koorndijk. Is dit omdat deze Koorndijk een ‘blakamang’ is en dus niet interessant is voor het beeld van deze forumhouders?

  Voelen deze forumhouders zich wel Surineds? Krijgt Srika hierop wel antwoord?

  Wel blijft Srika voor deze forumhouders interessant bij het geven van minpunten!
  Srika


  Maak melding

 46. Het ‘’Pietzaadje’’

  Wij mensen zijn allen verschillend. Iedereen ervaart Piet op zijn eigen manier. Niemand wil dat het Sinterklaas feest verdwijnt. Het gaat om Piet en dat weet iedereen donders goed. Er is ook bijna geen kind dat het eerst naar een zwarte stift grijpt. Kinderen houden van mooie kleuren. De mensen die boos zijn en fel protesteren worden heel goed begrepen. De grote groep witte boze Nederlander ook, want als Piet niet meer zwart is, is het ook een vorm van toegeven, dat het al eeuwen niet klopt. Piet is een publiek geheim. ‘’Men weet waar het om gaat, als je er maar niet over praat’’. Toen de “stank van racisme” duidelijk “ruikbaar” werd is het “schoorsteen verhaal” verzonnen, om zichzelf in te dekken.
  Er is ook een grote groep zwarte mensen met een creatieve geest, diep geworteld gevoel van zelf respect.
  Ze halen de schouders op voor Piet, omdat ze hem geen toestemming geven hen te kwetsen. Zij weten dat het “Pietzaadje” bewust of onbewust heel vroeg gezaaid wordt voor een “super gevoel” bij de witte mens. Zij weten waar Piet op uit is maar het laat hen koud. Piet kan hen niet raken. Maar ook met hen wordt er genadeloos afgerekend.
  Het gevolg is dat ze genegeerd worden, geen kansen krijgen, worden tegen gewerkt, omdat ze geen boodschap hebben aan het die rare Piet en door alles heen prikken. Zij geven ongewild, sommige witte Nederlanders, geen tevreden fijn machtsgevoel. Maar God heeft hen zeker met een bepaalde bedoeling zo geschapen.
  Gelukkig zijn er wel Nederlanders die anders denken. Mensen die goed kunnen inschatten, ruimdenkend zijn, een eerlijke kans bieden, omdat ook zij een aangeboren gevoel van eigenwaarde en rechtvaardigheid bezitten.

  Namens

  Eigenwaarde


  Maak melding

 47. Die mensen moeten zich schamen! Niemand moet het ooit in zijn of haar botte kop halen om mij als Zwarte Piet af te beelden! Ik zou woest worden! Meneer Radhakishun, laat u niet kisten! Ze zijn u aan het pesten!


  Maak melding

 48. Nu nog een eigenschap dan maar erbij!!
  Je ontwijkt mijn vragen.
  JE BENT LAF!
  Nogmaals de vraagjes:

  1.Waarom heb je Ghana verlaten om ook hier (in Nederland) “buiten de gemeenschap”(jouw woorden) geplaatst te worden?
  WANT DAT IS ME NOG AL WAT JE “BUITEN GESLOTEN” TE VOELEN,TERWIJL JE IN DE GELEGENHEID BENT TE VERKASSEN, MAAR TOCH ER VOOR KIEST DEZE VERNEDERING TE ONDERGAAN”

  2.Zijn het de economische doeleinden?
  Kies je voor het geld boven jouw eergevoel?

  3.Vind jij je aanwezigheid(in dit land)geen vernedering voor en door jezelf (over zelfrespect gesproken)?

  4.Zo nee?
  Wanneer(waarom) ga je (dan niet)terug?

  DENK BREED,DENK GROOT EN WORD WIJS!


  Maak melding

 49. @Eigenwaarde,
  Je hebt het in jouw betoog over veschillende groepen mensen:
  -Mensen die boos zijn en fel protesteren tegen Zwarte Piet
  -Witte mensen die boos zijn vanwege het protest van de andere groep
  -Zwarte mensen met een creatieve geest en een diepgeworteld zelfrespect, die zich niet laten kwetsen.
  -Nederlanders die ruimdenkend zijn en die een aangeboren gevoel van eigenwaarde en rechtvaardigheid hebben

  Ik wil zo vrij zijn om er nog een groep aan toe te voegen:
  De groep bange zwarte mensen, die deze hele heisa romdom Zwarte Piet, onnodig vindt.
  Die vindt dat ze te gast is in Nederland en zich moet aanpassen aan het Sinterklaasfeest in de huidige vorm.
  Die mensen vinden dat ze al zoveel hebben moeten ontberen om een plekje in de samenleving te bemachtigen dat ze doodsbang zijn die weer te verliezen als ze ook maar hun mond open doen. De groep van de onderkruipers wil ik ze noemen. Ze zwijgen als het graf of ze gaan heel schreeuwerig hun steun betuigen aan de witte groep. Verraders noem ik ze, die alleen maar aan hun eigen hachje denken, een kokervisie hebben, klein en smal denken en zichzelf niet respecteren, laat staan de ander. Mensen met een laag zelfbeeld en een ernstig geschaad zelfvertrouwen.
  Mensen die de Hollander diep dankbaar zijn dat ze er mogen zijn in HÚN land en HÚN feest mogen mee vieren.
  Mensen met dezelfde slaafse mentaliteit als toen, bange schijterds!
  Zwarte mensen die het protest van andere zwarte mensen willen torpederen.

  Verder vond ik jouw betoog erg goed!


  Maak melding

 50. @Tamara
  Ik wil ook zo vrij zijn om er nog een groep aan toe te voegen:
  De groep zelfbewuste zwarte mensen,die deze hele heisa rondom Zwarte Piet,onnodig vindt en zich van hun geboorte af er ook niet gekwetst bij voelt,maar zich wel aan stoort op de manier hoe de zwarte mensen onbeschaamd (N.B.VOOR HET OOG VAN DE WITTEMAN)onderling HET HELE JAAR DOOR met elkaar omgaan!


  Maak melding

 51. Beste Tamara,

  “Piet syndroom”
  Ik ken ze. Het zijn de mensen met het “Piet syndroom”. Ze beantwoorden aan het beeld van de “witte man”. Zij weten zelf niet eens waarom zij zogenaamd niet gediscrimineerd voelen. Zij weten niet dat ze de witte man een fijn superioriteitsgevoel geven. Zij vinden mensen die opkomen in welke vorm dan ook storend. Zij praten de witte man naar de mond en spreken hun taal. Ik blijf uit hun buurt want je hebt er niets aan.

  Eigenwaarde


  Maak melding

 52. @Tamara
  Die zogenaamde tegenstanders van zwarte piet hebben even,VOOR 3 WEKEN,de strijdbijl begraven om straks weer het hele jaar door flink los te gaan over ras en kleur!
  Ik zal je eraan herinneren!
  In het Surinaams zegt men:-
  “Owroe gwentie foe todo na kraskrasie!”
  WAIT AND SEE!Espera y verá!


  Maak melding

 53. Is het gezeik nu nog steeds niet afgelopen, over wel of niet Zwarte Piet, noem hem in het vervolg gewoon Pieterbaas, of kun je dan nog de associatie maken met het slavernijverleden, azijnzeikers kunnen dat altijd, dus het zal wel een “never ending story” worden, ach je moet jezelf wel profileren als je een zielige depresieve minkukel voelt en niets anders te doen hebt


  Maak melding

 54. Zwarte Piet :

  Inderdaad; Zwarte Piet moet blijven, als hij niet mag blijven
  dan speelt de Blanke ook geen Sinterlaas meer !
  Begrijpen jullie het niet ? Sint en Piet is gewoon voor de
  Commercie, en niet anders !!!!!!
  Besteed je tijd voor iets nuttigs, en niet over dat gelul over zwarte Piet.


  Maak melding

 55. Beseffen de zwarte bezoekers van deze site wel dat het een Hindoestaan is die opkomt voor jullie zwarten ? En dan toch nog lopen kankeren met koelie dit koelie dat.

  Ga toch terug naar het bos !


  Maak melding

 56. @Sopi pengel
  Beseffen de zwarte bezoekers van deze site wel dat het een Hindoestaan is die opkomt voor jullie zwarten ?

  EEN HINDOESTAAN …. EN DAN?
  HIJ KOMT ER NIET ONDERUIT!!!
  HINDOESTANEN ZIJN NIET ZWART IN NEDERLAND?
  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
  En zó hebben jullie je altijd willen verschuilen en afzonderen van anders gekleurden,but you can’t escape!
  IF YOU’RE NOT WHITE,YOU’RE BLACK!


  Maak melding

 57. Is swarte piet broer van kanarie piet? Piet is tok nederlantse naam? Hoe kan bleke man sigself swart noem? Bleke man die Swarte Piet heet? Is tok soiets als swarte sneew? Sneewwitje wort nu ook sneewswartje?


  Maak melding

 58. Bouterse verkracht de grondwet met zijn amnestiewet, rooft het land leeg en zoon Dino wordt betrapt als drugs- en wapendealer en Suriname vindt het best. Maar bij een Zwarte Piet discussie worden ze plotseling wakker….

  Schiet mij maar in de Kerstboom….


  Maak melding

 59. Prem heeft gelijk.Sinterklaas bestaat niet punt uit.Al die lul verhalen van die Hollanders ten spijten.In Nederland wordt er ook gediscrimineerd punt uit.


  Maak melding

 60. Prem Radhakishun mag zijn mening natuurlijk hebben en geven. Maar ik zou het zeer in hem waarderen indien hij opkwam voor Moeder de Koe en zich ook uitsprak tegen de massamoord op de koeien.

  Een ding weet ik zeker: ooit zal de pijn van de koe als een vloek werken op alle volkeren die haar doden en opeten. Je eet je moeder, die jou voedt met haar bloed dat ze omzet in melk, niet op, tenzij je een kannibaal bent.


  Maak melding

 61. waar blijf de echte zwarte man, waar het over gaan de slaven kinderen kom in opstand maak gebruik van je stem , laat je horen het lijk dat de zwarte man en vrouw ex slaven kinderen niet erg vinden van allemaal gezegd wordt ze zijn al lang blij met een blanke man of vrouw in zij leven.


  Maak melding

 62. Sorry maar sinterklaas was een rus . Verhuisde naar Turkije . Kocht moorse slaven vrij van Turkse slavendrijvers . Turken werden boos en sinterklaas vluchte met de mooren naar Spanje . De mooren waren zo blij dat ze besloten bij sinterklaas te blijven . Ook wilde ze hem helpen . Dus hoezo racisme? . Leer eerst de geschiedenis voor je gaat huilen.


  Maak melding

 63. Als wij 52 weken per week de sinterklaas en zwarte piet belachlijk blijven maken geloof mij dat er heel snel een einde aan kan komen. Dus geen flame out op 6 December.

  De sinterklaas als goedheiligman lijkt mij meer op een als bischop vermomde pedofiel.
  En die meerderheid van vrouwen die de zwarte piet wilt behouden lijkt mij meer op een massa die droomt van sex met een zwarte piet.


  Maak melding

 64. Herbert je kunt lullen wat je wilt, maar alle argumenten komen niet binnen bij die stomme koppen, zijn gewoon te zwaar geobsedeerd, en willen overal wel racisme in zien.
  Maar kijk eens hier op de site, hindoestanen en creolen die elkaar hier af zitten te zeiken, de goeden van beide kanten niet te na gesproken, maar wel de mond vol hebben over racisme.Natuurlijk zijn er een aantal Nederlanders met totaal verkeerde ideeen, maar als het echt zo slecht was in Nederland hoe kan het dan zijn dat er in de randstad nu een meerderheid is aan allochtonen die over het algemeen wel naar hun zin hebben en zo niet je hoeft hier niet te blijven


  Maak melding

 65. De mooren waren zo blij dat ze besloten bij sinterklaas te blijven, volgens Hebert.

  Misschien waren ze net zo blij als de MENSEN die na de afschaffing vd slavernij berooid en bekaaid aan hun lot waren achtergelaten! O nee, zij MOESTEN nog jaren voor weinig(lees voor niets) doorwerken. In iedergeval zullen de zogenaamde vrijgekochten niet de middelen hebben gehad om terug te gaan naar de regio van oorsprong!

  Nog een rare opmerking van een kwiebus hierzo;
  “maar als het echt zo slecht was in Nederland hoe kan het dan zijn dat er in de randstad nu een meerderheid is aan allochtonen die over het algemeen wel naar hun zin hebben en zo niet je hoeft hier niet te blijven”.

  KKKwiebus hier een deel van het antwoord;
  Zij zochten een woonplaats dichtbij het werk waarvoor den ollander zijn neus ophaalde, werden ook door den staat oo een hoop gegooid. Met als gevolg dat den Ollander en masse wegtrok.

  Waar was deze KKKwiebus al die tyd, misschien in Oranjestad of Kaapstad of misschien wel Pretoria of toch Bloemfontyn.


  Maak melding

 66. Wie was Jan Schenkman die volgens de anti zwarte piet lobby het Sinterklaas feest zijn huidige gezicht gaf? Was dit een racist? Wat was de De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (http://www.nutalgemeen.nl/lnk-historie) waar hij prominent lid van was. Wat daaruit naar voren komt was een man die humanist was en die geloofde dat door opvoeding en scholing een betere samenleving zou ontstaan. Schenkman voerde in zijn boekje over Sinterklaas een moor op die de hulp is van Sinterklaas. Als we de prenten in dat boekje bekijken zien we bijvoorbeeld Sinterklaas op zijn paard op het dak vergezeld van deze moor die ook trots te paard zit. Wie was die moor en waar kwam hij vandaan. Schenkman was onderwijzer en dus bekend met kinderen en hun beleving, bekend met kinderliedjes, gedichten en verhalen. Veel mensen hebben wel eens gehoord van het kinderliedje moriaantje zo zwart als roet. Een lied wat nu (maar ook eerder) net als zwarte piet (ontstaan uit de moor van Schenkman) verbonden wordt met discriminatie en racisme. Deze verbinding is echter een leugen dat blijkt uit de oorspronkelijke tekst die in 1844 (voor Schenkman zijn boek over Sinterklaas schreef) uitgegeven werd:

  Die Geschichte von den schwarzen Buben

  De geschiedenis van de zwarte Jongens

  Heinrich Hoffman 1844, (1809-1894)

  Een moriaan, zoo zwart als roet,
  Ging eenmaal wand’len zonder hoed;
  De zon: die scheen hem op zijn bol:
  Daarom nam hij een parasol.
  Daar kwam ook Frits naar dezen kant:
  En hield een vlagje in de hand;
  Toen kwam de kleine Jan ter stee:
  Die bracht een lekk’re kraak’ling mee;
  En eind’lijk kwam de kleine Klaas:
  Dat was een regte hoepelbaas.
  Het drietal jongens lachte luid
  Het hoedenlooze moortje uit,
  En spotte met zijn zwarte huid.

  Daar kwam de groote Niklaas aan:
  Die had een inktpot voor zich staan:
  Zoo groot: ja grooter dan de maan.
  Hij sprak: “komt kind’ren, hoort mij aan,
  “En laat dien moor met vrede gaan!
  “Het is zijn schuld toch waarlijk niet:
  “Dat hij zoo zwart als steenkool ziet.”
  Maar kleine Frits en Jan en Klaas,
  Die hoorden niet naar Nikolaas;
  De jongens spotten lustig door
  Met onzen armen zwarten moor.

  Toen werd de groote Niklaas kwaad;
  Gij kunt het zien op deze plaat;
  Hij pakte fluks de jongens op.
  En smeet ze toen. hals over kop,
  In de inktpot neer, in ’t zwarte sop

  Eerst hoepel-Klaas, toen kraak’ling-Jan,
  En eind’lijk ook de vlaggeman;
  Die stelde vrees’lijk zich te weer :
  En riep om hulp wel twintig keer.
  Maar toch moest Frits, de schreeuwersbaas,
  Ook in den pot van Nikolaas
  Hier gaan ze, zwarter nog dan roet:
  En dan het moortje zonder hoed

  In ’t zonlicht stapt de brave moor
  De zwart-geverwde knapen voor.
  ’t Was enkel door hun stout gespot:
  Dat zij geraakten in den pot;
  Dus: lieve Kind’ren! spot toch niet,
  Als gij iets vreemds aan and’ren ziet!

  Hier worden de groote Nikolaas en zijn moor opgevoerd als strijders tegen discriminatie en racisme. Voor straf worden spotters en haters van de anders gekleurde mens, zelf zwart gemaakt om zo zelf de spot te ondergaan die ze anderen aandoen. Dit is de Nikolaas en de moor waar Schenkman als kenner van kinderliedjes en -poëzie zijn boek over Sinterklaas liet handelen. We zien dus dat we aan het huidige beeld van Zwarte Piet als kinderheld een rol kunnen toevoegen en wel die van de hulp van Sinterklaas in hun gezamelijke strijd tegen discriminatie en racisme. Dit is goed nieuws voor zowel de pro’s als contra’s omdat hun verschillen hiermee wegvallen en we allemaal gezamelijk het Sinterklaas feest kunnen omarmen als een feest voor kinderen en volwassenen tegen discriminatie en racisme, een Sinterklaas en Zwarte Piet die tonen dat het niet de kleur is die er toe doet maar de intentie waarmee je je medemensen tegemoet treedt. Ga uit van het goede tot het slechte aangetoond is. Ga niet als eerste uit van het slechte want daarmee komen we nimmer tot elkaar.

  Ten tijde dat Jan Schenkman zijn boekje over Sinterklaas schreef brengt verder onderzoek tot het licht dat ene H.C. Focke een vrijgemaakte creoolse slaaf, waarschijnlijk schrijver van Njoe-jaari-singi Voe Cesaari en auteur van het eerste gedrukte Neger-Engelsch Woordenboek (1955), ook een actief lid was van de Maatschappij tot nut van ’t Algemeen. Ook weer iets dat er op wijst dat Jan Schenkman actief verbonden is geweest aan abolitionistische activiteiten. Het is een gotspe dat juist zoiemand er nu van wordt beschuldigd een racistisch figuur in het leven te hebben geroepen.


  Maak melding

 67. Eduars bedankt, en nu maar hopen dat de contra’s het willen/kunnen snappen, of dit ook weer willen weerleggen om reden dat ze dan hun stokpaardje kwijt zijn


  Maak melding

 68. @Eduard,
  Van harte hoop ik dat het allemaal correct is wat jij aandraagt. Temeer omdat dan duidelijk zou worden gemaakt aan al die Hollanders groot en klein dat zij hun feest helemaal verkeert hebben beleefd toen zij al die Molukkers en andere zwartjes voor zwarte piet uitmaakten en treiterde.

  Nu wil hetgeen wat jij voordraagt helemaal niet zeggen dat de anti’s het bij het verkeerde eind hebben gehad, omdat (nogmaals) de witte bevolking het nooit als zodanig hebben uitgedragen, sterker nog zij gingen de spot drijven met de zwartjes.

  Bedankt voor jouw bijdrage.


  Maak melding

 69. @sters,
  Van harte hoop ik dat de bijdrage van Eduard op waarheid berust. Omdat daarmee ook gelijk het fabeltje, dat volwassenen aan andere volwassenen willen doen geloven, namelijk van dat schoorsteen verhaal, een grote farce is.
  Goedzo Eduard


  Maak melding

 70. Met heel mijn hart en ego wil ik bidden dat het klopt wat Eduard hier aandraagt, namelijk dat de basis, de roots van het feest NIET en zelfs juist tegen het racisme is. Jammer genoeg heeft het niet tegen de stroming van die tijd weerstand kunnen bieden, daar het racisme was geïnstitutionaliseerd! Met als gevolg de verwarring vandaag de dag.
  Leuk hè de geschiedenis wanneer het verkeert wordt uitgelegt.


  Maak melding

 71. Voor zij die het nog steeds niet snappen: het gáát helemaal niet over Zwarte Piet, potverdrie!
  De hetze rond Zwarte Piet wordt gebruikt voor het zichtbaar en bespreekbaar maken van het geïnstitutionaliseerde racisme dat groeiende, nee, woekerende is in Nederland!
  Dus stop met dat gezeur en richt je op waar het over gaat: RACISME in het uitermate geciviliseerde Nederland.
  Daarom zal 6 dec. niet het einde betekenen van het debat!
  Het is nog maar het begin!
  Nederland is terug naar de jaren 70 toen er op de kaarten in de bakken van het arbeidsbureau “gs” stond, dat was de code voor “geen surinamers”. En toen men op de wegen, met witte verf kalkte: “Weg met de Surinamers.” Vraag het aan je ouders, zij weten het nog.


  Maak melding

 72. Wat mij betreft,hebben wij om van het gezeik af te zijn,het hele jaar door sinterklaas met zwarte piet.Dan heeft Piet alle tijd om te integreren.


  Maak melding

 73. Kinderen die bij een oude witte seniele man op schoot mogen gaan zitten? Dat past goed bij het racistisch en sexueel gefrustreerd Nederland. De pedo en de karikatuur van de zwarte man als de ultieme eenheid in de hoofden van de domme witte boeren uit de bakermat van de apartheid. Onze Prem legt die racistische bende bloot. Hulde!


  Maak melding

 74. Beste Prem, vriendschap is niet vergelijkbaar met kadopapier, maar vriendschap is in Europa te schier. Jij bent een van mijn trouwe vrienden, ja zelfs mijn beste vriend. Ik schaam mij er niet voor om onze vriendschap wereldkundig te maken, want vriendschap is door dik en dun, dit moet iedereen in het echt meemaken. No spang wij pakken alles samen aan. Denk aan de beelden van de zwarte pieten, heel leuk met de gekleurde mutsen leken het net geketende parkieten. We zullen altijd blijven lachen, al wordt je door Zwarte Pietratten verwenst in gedachten. Doch ze horen in de sloot, maar niet in onze boot. Wij hebben vaak een heleboel varkentjes onzichtbaar gewassen en wij zullen ook altijd op ze blijven plassen. Sinterklaas bestaat niet, ook al denkt men aan vergeet-me-niet.
  django


  Maak melding

 75. Santa, vraag het aan je ouders, je weet het leuk te brengen, net of je er zelf bij was, nou ik ben van die generatie die het allemaal,wel meegemaakt heeft, overdrijven is ook een kunst, maar als je het allemaal weet , toch nog een paar opfrissers; waarom vliegen de Surinamers met de SAS (een zweedse vliegtuigmij) antw. dat is de afkorting van Suriname – Amsterdam – Sociale dienst, en nog 1-tje een man komt met zijn Bouvier bij de balie van de sociale dienst en vraagt een uitkering aan voor zijn hond, wat is dit nou, is de reactie van de ambtenaar , nou zeget de man , hij is zwart, hij heeft krullen hij werkt niet en maakt alleen maar lawaai.
  Dit was het idee wat bepaalde nederlanders hadden van de Surinamer, en hoe zou dat toch komen.
  Als je aan de gemiddelde Nederlander van toen vroeg hoe de Surinamer er uitzag, kreeg je ongeveer dat antwoord van de man met de Bouvier, dat er ook nog Hindoestanen en Javanen bij hoorden wisten de meesten niet, vaak werd er gedacht dat zij van uit Indonesiee naar hier gekomen waren, en waar niet zo een negatief beeld van bestond, integendeel, mijn ex was half Javaans en mijn vriendenkring bestond voor een groot gedeelte ui Indo’s dooe onze gemeenschappelijke sporten , nl. Badminton en Karate dus weet redelijk goed waar ik het over heb. Dus beste Santa wees een beetje volledig en objectief met de info die je hier spuit en kijk eens hoe de
  (ver)houdingen ontstaan zijn.
  Het is ook nog aan de generaties van nu en de toekomst zowel de van oorsprong Nederlandse als wel de mensen met een andere oorsprong, maar wel geleidelijk want met forceren bereik je eerder het tegenovergestelde. Intriganten en lui die er om wat voor reden dan ook er een genoegen inscheppen om de boel tegen elkaar op te zetten zijn er genoeg, ik hoop dat jij jezelf daar niet toe wilt rekenen


  Maak melding

 76. Als “jurist” (????) spreekt Prim wel zeer ondoordacht, elke keer als hij in een programma optreedt. Een man met een “grote bek” dus.
  Zwarte Piet en Sinterklaas blijven voor mijn kinderen voorlopig bestaan. Gewoon omdat het een gezellig feest is, ook voor vele volwassenen. Het schijnt een teer onderwerp te zijn en hopelijk blijft DWDD met Matthijs op de buis svp zonder Prim. Bij mij thuis vieren wij gewoon Sint Nicolaas met als Pieterbaas een van onze vrienden met een donkere huidskleur en kroeshaar, zonder minderwaardigheidscomplex ! Prim kan voor mijn part het dak op! Hopelijk valt hij door een schoorsteen ergens omlaag.


  Maak melding

 77. Prim is een zielige uit zijn functie ontheven advocaat die graag de media opzoekt .net een klein kind dat trappelt op de vloer van een supermarkt als hij zijn zin niet krijgt .Wat een onzinnig gelul over sinterklaas denk dat Surinamers wel belangrijkere dingen aan hun hoofd hebben . Racisme was er ,is er ,en blijft er dat zal nooit veranderen dus black people keep dreaming maar sta er boven wat anderen zeggen


  Maak melding

 78. hans, geen wonder dat jouw half Javaanse vrouw bij je is weggelopen. En nu snap ik ook waarom jij jezelf rekent tot de licht grijzen, het is je leeftijd!


  Maak melding

 79. @KlaasJan,

  Het maakt GEEN ENE MOER UIT of de AFRIKAANSE SLAAF is vrijgekocht of niet. ZWARTE PIET STAMT UIT HET SLAVENTIJDPERK, dat maakt dat deze ZWARTE PIET zijn langste tijd heeft gehad.

  Dus omdat hij is vrijgekocht mag Zwarte Piet anno 2013 zijn kunsten blijven vertonen. Het interesseert mij geen

  Wij zijn het in ieder geval over eens dat Zwarte Piet SLAAF is geweest. Dit is voor mij rede om te kappen met deze Zwarte Pietenshit. VRIJKOPEN=DROGREDEN/MEN WIL DIT GOEDPRATEN.

  DIT VALT NIET GOED TE PRATEN!!

  GOOGLE: ELMER KOLFIN EN M.C.GRUNBAUER.


  Maak melding

 80. Het interesseert mij geen FUCK of Zwarte Piet is vrijgekocht. Zwarte Piet is SLAAF geweest en daarmee BASTA.

  De beste man die geen enkele grond kan vinden voor enig RACISME heeft zeker op een planeet Pluto geleefd.

  Ik ben keer op keer voor ZWARTE PIET uitgemaakt en ik ben echt niet de enige.

  NIEMAND,NOBODY KOMT MIJ VERTELLEN DAT ZWARTE PIET NIETS MET RACISME TE MAKEN HEEFT. IK WEET AL 45 JAAR DAT DIT WEL ZO IS EN NIET ANDERS!!


  Maak melding

 81. Volgens mij zijn er een Paar op hun Denkbeeldige zwarte pik getrapt, kunnen slecht tegen de confrontatie, niets nieuws dus van de in dit geval zwarte zielepieten


  Maak melding

 82. @Ram Singh
  @ tante medusa, geeft die zwarte piet je natte dromen?

  Nee,mij niet!
  Niet omdat jij natte dromen krijgt van zwarte piet krijg ik die ook hoor! 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 83. Ik kwam gisteren in een café!
  Plotsklaps kwam een sint binnen.
  Hij was zwart en de 3 pieten waren rood,wit en blauw.
  De witte piet droeg de staf en ging op de troon van de sint zitten en hij voerde de hele avond het woord!
  Wij kwamen niet bij van het lachen,want de sint deed DOM en de rode,blauwe en witte piet moesten hem alles vertellen!
  HIJ HAD BIJV. ZIJN GYMPIES AAN DE VERKEERDE VOETEN!
  HA HA HA HA HA HA HA ERG GEINIG!
  Het hele café lag plat!
  Leueueueueueueueke avond was dat!


  Maak melding

 84. @ Ram Singh
  Jij zegt @ tante medusa:”jij zou mij wel natte dromen geven hoor als je een lekkere milf zou zijn”.


  Ha ha ha ha Ram Singh en waar zou dat vocht uit moeten komen?
  Heb je wel’s in je broek gegraaid en wat gevonden?
  Niets gevonden? 😆 😆
  Zal wel niet!

  Ja ik merk het;je twijfelt vaak over jouw penislengte in erectie.(Let wel niet in rusttoestand).

  Indien je uit Congo-Brazzaville afkomstig zou zijn met een lid van 17,93 centimeter of uit Ghana met een eervolle 17,31 centimeter,dan zou ik met respect kunnen zeggen,há die mag er wel wezen.
  Maar jij konijn,FAMILIE VAN DE KNAAGDIEREN, Ramsingh hi hi hihiiiiiii (uit India 10,24 centimeter)jij bevindt je in de laatste rij ter wereld bij de uitreiking van de kleinst geschapen penissen.
  Je komt duidelijk met de Zuid-Koreanen (9,66 centimeter).
  voor de poedelprijs in aanmerking.

  DUS HOEZO NATTE DROOM?
  WAAROM,WAARIN,WAARUIT,WAAROVER,WAARVAN,WAARONDER,WAARVOOR,WAARMEE,WAARDOOR,WAARNAAST,WAARACHTER,WAARLANGS?
  Hi hi hi hi hi hi!

  Bhaai,blaas niet te hoog van de toren hoor!
  Ga maar lekker chocolademelk drinken en pepernootjes eten en vraag de sint of zwarte piet een penisverlenger.
  Kom pas dan terug!!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 85. @Santa
  Ik hoef me niet te schminken!
  Mijn opvoeding heeft mij bestendig gemaakt tegen alles over kleur en mij dus zelfvertrouwen gegeven!

  Dat heb je niet,dak kan jij niet!


  Maak melding

 86. @Hans,

  Volgens jou zijn er een PAAR die slecht tegen de confrontatie kunnen, dus van de in dit geval zwarte zielenpieten.

  Jullie, aanhangers van Zwarte Piet zijn zielig, kijk maar naar de hatelijke, rond uit RACISTISCHE opmerkingen naar TEGENSTANDERS VAN ZW toe.

  En maar roepen dat ZW niets met RACISME te maken heeft.
  In mijn jeugd ben ik keer op keer voor Zwarte Piet uitgemaakt EN OOK ALS VOLWASSENE VOOR DE DUIDELIJKHEID!!!

  Hoe wil je in HEMELSNAAM dat ik naar Zwarte Piet kijk met zijn AFRO en nogal DOM GEDRAG als ONDERDANIGE HULPJE VAN DE SINT??


  Maak melding

 87. @ medusa

  Ik ben het eens met je statistieken en meetkunde maar kijk schatje je moet een beetje romantieser naar het leven kijken, en niet alleen die pk’s. Ik bedoel hoe kan je samen de handjes houden een champagne of rode wijn drinken avond na avond. Dat lijk mij gezelliger dan afgetakeld te worden door een monster van 200 mm??


  Maak melding

 88. @Ram Singh
  Jij bent het eens met mijn statistieken en meetkunde???

  Wat?Met MIJN statistieken en meetkunde ????
  Het zijn niet MIJN statistieken en meetkunde!!
  DIT IS HET REGELRECHTE RESULTAAT VAN ONDERZOEK;
  JE MOET HET ER NIET EENS MEE ZIJN MAAR JE MOET JE ERBIJ NEERLEGGEN.PUNT UIT!!

  Je bent het eens!
  “Kleintje pils” krijgt behalve fictieve natte droompjes nu ook nog intellectuele sterallures!
  Hi hi hihi!

  Ik wil wel een beetje romantieser naar het leven kijken, maar dat zal me niet lukken;wel ROMANTISCHER!

  Dat lijk mij??
  WELK LIJK? 😆 😆


  Maak melding

 89. @MEDUSA zegt:,Mijn opvoeding heeft mij bestendig gemaakt tegen alles over kleur en mij dus zelfvertrouwen gegeven!
  Dat heb jij niet, dat kan jij niet”

  Betekent zelfvertrouwen voor jou, meedoen met de meerderheid om de eigen soort er onder uit te halen?? (gelet op jouw café verhaal)
  Zelfvertrouwen betekent voor mij, durven opstaan tegen onrecht, in dit geval Racisme, en je stem te laten horen zoals Anousha Nzume dat deed bij Pen W, en Mitchell Esajas, Noraly Beyer, Seada Nourhussan, Karin Amatmoekrim, Quinsy Gario en Stephen Small dat deden in het Balie debat: “It does matter if you’re black or white”
  Want Medusa, ik denk niet dat jij als enige nog gelooft dat de hele commotie gaat over Zwarte Piet, dan denk je echt heel smal en klein.

  Bestendig tegen alles over Kleur???
  Hoe ben je bestendig tegen ALLES over kleur?
  Welke kleur bedoel je dan?

  Ik hou van alle kleuren, maar ik hou niet van MENSEN die anderen vanwege hun kleur discrimineren. Dat heet Racisme en daar is niets en niemand tegen bestendig. Want Racisme is pure onrecht! Behalve als je het ontkent of je ogen er voor sluit en heel hard roept dat je er tegen bestendig bent.

  PS als je mij zonder scheldwoorden en zonder Hoofdletters wil antwoorden, dus op een volwassen manier, dan zal ik je antwoord lezen, anders niet.
  Kan jij dat? Heb jij dat?


  Maak melding

 90. @Santa,

  Ik heb geboeid naar het Balie-debat zitten kijken en luisteren bijna 2 uur lang!!!
  Laat die man/vrouw voor wat hij of zij is.

  Natuurlijk is racisme pure onrecht, zie daar Korendijk die op schaamteloze wijze is afgewezen voor een stageplek.

  Ik ben benieuwd naar de mening van man/vrouw hieromtrent!!
  Wat zeg ik, man/vrouw vindt het uitstekend dat de medewerker van het bedrijf op deze manier heeft gehandeld.


  Maak melding

 91. @Santa
  Ik wil er niet zoveel woorden meer aan vuil maken.
  Ik heb in de vorige afleveringen over dit thema al genoeg het achterste van mijn tong laten zien.
  Maar nu daar je het weer over hebt dan nog even kort!

  Jij zegt:”Zelfvertrouwen betekent voor mij enz.!

  Voor jou,Ja!
  Maar voor mij is de evidentie van de samenstelling van de 2 woorden ZELF en VERTROUWEN een vaststaand feit!!

  Zelfvertrouwen is voor mij het rotsvaste vertrouwen en geloof in JEZELF,zodanig dat en waardoor ANDEREN je nooit uit je evenwicht kunnen halen.
  (wegens de door jouw opvoeders bijgebrachte rotsvastheid, standvastigheid en BESTENDIGHEID);hoe (vaak) zij zich ER HELAAS ook in zouden willen wedijveren.
  (Het is een competentie die een ieder,als het goed is,van huis uit(met de paplepel)zou moeten worden bijgebracht).
  Door je opvoeders moet er dag in en dag uit op je in gepraat worden,sterker nog erin gebeukt,worden!

  Zelfvertrouwen is dat je vindt dat je de moeite waard bent om gehoord te worden.

  Zelfvertrouwen is vinden dat je RECHT hebt op een assertieve manier je mening te uiten en dat die er ook zeker moet zijn.

  Zelfvertrouwen is dat je nooit in gezelschap het gevoel krijgt MINDER/MEER DAN ANDEREN TE ZIJN,teveel of overbodig gevonden te worden.

  Zelfvertrouwen is POSITIEF in het leven staan;HET EVENTUELE DONKERE VERLEDEN MET JE MEE TORSEND,maar desondanks de TOEKOMST POSITIEF tegemoet zien.

  Zelfvertrouwen is je ervoor inzetten/bewerkstelligen dat de mensen in je OMGEVING je begrijpen,je respecteren en vertrouwen in je hebben/krijgen.

  Zelfvertrouwen is dat JE ONAFHANKELIJK BENT VAN WAT ANDEREN OVER JE DENKEN,maar waarin jij tegelijkertijd niet onverschillig t.o. staat!!!!!!!!!

  Zelfvertrouwen is dat je TIJDENS TEGENSLAGEN NIET DE SCHULD BIJ ANDEREN NEERLEGT,MAAR ZONDER EEN GEVOEL VAN GEZICHTSVERLIES,DE HAND OOK IN EIGEN BOEZEM STEEKT.

  Zelfvertrouwen is JOUW DAGELIJKSE LEVENSERVARING EVALUEREN (EN ER LERING UIT TREKKEN).

  P.S.Met “Bestendig (onwankelbaar) tegen alles over Kleur” bedoel ik dat alle opmerkingen over (lichaams)kleur mij koud laten.
  Ik weet wie ik ben!
  COGITO ERGO SUM!!!


  Maak melding

 92. Niemand hoeft mij te overtuigen dat racisme bestaat.
  RACISME is zo oud als de weg naar Kralingen en wijd over de wereld verspreid.
  ALLEEN EZELS denken dat er mensen bestaan die ontkennen dat RACISME bestaat.
  Racisme wordt te gemakkelijk in de mond genomen.
  Ik zie niet achter elke boom een dief!
  Nu blijkt dat Gordon ook weer een racist is!
  Voor mij niet;Gordon is onbeschoft heeft tij en ontij van de ruwe misplaatste grappen die je wel ’s in verlegenheid kunnen brengen.Basta!
  Maar een racist???
  Wat zijn we toch onnozel en infantiel tegelijk.


  Maak melding

 93. @MEDUSA

  “Niemand hoeft mij te overtuigen dat racisme bestaat.”

  En gelijk heb je!

  Maar, neem AUB gas terug en probeer niemand te overtuigen dat Gordon niet racistisch is. Het racisme is Gordon, net als de meeste Nederlanders met de paplepel ingegoten en de Nederlander is in wezen racistisch. Gordon is daarop geen uitzondering en het pietendebat legt een institutioneel Nederlands racisme bloot. Elke allochtoon weet dat Nederlanders racistisch zijn en zij die het ontkennen zijn struisvogels. Nog even en allochtonen kunnen hun biezen pakken. Mark my words!


  Maak melding

 94. @MEDUSA,
  Laat mij jou eerst complimenteren met het feit dat je geen grove taal hebt gebruikt.
  Nu alleen de hoofdletters nog weglaten, dan is het helemaal goed!

  Je geeft verschillende invullingen aan het begrip zelfvertrouwen die allemaal wel waar zijn in hun eigen specifieke situatie.
  Mijn invulling heeft betrekking op dit specifieke geval: de strijd tegen Racisme. De moed en de durf om je stem te laten horen, (slechts één facet van het veelomvattende begrip) is hierbij van eminent belang omdat het gaat om een aantasting van je waardigheid.
  Het negeren, ontkennen of tolereren, betekent niet dat je een groot zelfvertrouwen hebt.
  Want wat doe je als je bij een sollicitatie te horen krijgt dat je een neger bent, dus niet in aanmerking komt voor die job. Is het dan een kwestie van een groot zelfvertrouwen als je wegloopt en zegt: Oké, dan probeer ik het ergens anders, ik heb jullie niet nodig!
  Of ga je de strijd aan?


  Maak melding

 95. @BP
  1.Geef maar een voorbeeld waaruit blijkt dat Gordon die avond racistisch bezig was!

  2.Jij zegt:”Het racisme is Gordon,net als de meeste Nederlanders met de paplepel ingegoten en de Nederlander is in wezen racistisch”.

  ad2.”net als de “MEESTE” Nederlanders???”
  WAT MOET IK MET DEZE ZIN?
  Welke Nederlanders zijn het volgens jouw perceptie dus dan niet?
  En hoe zie je dat?

  ad2.”de Nederlander is “IN WEZEN” racistisch”.
  En nu sla je t.o.v. de vorige opmerking aan het generaliseren,plus je spreekt jezelf “innerlijk” tegen.
  Want indien “DE MEESTE NEDERLANDERS” racisme met de paplepel hebben binnen gekregen,kunnen niet alle NEDERLANDERS dus “IN WEZEN” racistisch zijn.
  What about de “niet racistische” rest die het racisme “niet met de paplepel” hebben binnen gekregen?
  Waar laat je die?
  LOGICA,BP!

  Ik vind je heel erg zwak in deze discussie.
  Overal zit je modaliteiten en ontsnappingsclausules in te bouwen,waarmee ik niets kan.
  ZWAK,ZWAK,ZWAK!

  En je slaat nu helemaal op hol als je zegt:”Elke allochtoon weet dat Nederlanders racistisch zijn en zij die het ontkennen zijn struisvogels. Nog even en allochtonen kunnen hun biezen pakken. Mark my words”!

  EVEN EEN GEWETENSVRAAGJE:”HOE VOELT HET OM IN ZO’N RACISTISCH LAND TE WONEN?”
  Hoe lang pik je dit nog?


  Maak melding

 96. Gordon doet publiekelijk racistische uitspraken!
  Hij maakt onder het mom van “humor” de ander belachelijk, niet om wat die ander DOET maar om wat hij ÍS! En dát maakt het verschil en dát stoort!
  Dat zou hij niet meer mogen doen! Daar moet hij onmiddellijk mee stoppen!

  Gordon zou dit heel goed moeten begrijpen want hij behoort zelf tot een minderheden groep die het niet gemakkelijk heeft in de samenleving. Daar drijf je niet de spot mee.


  Maak melding

 97. Alleen de zielloze individualistische egoaanbidders met zeer beperkte emphatie voor de nakomelingen van de tot slaaf gemaakte Afrikaan, zal heulen met de racisten in Olland!


  Maak melding

 98. @Sankofa

  Nogmaals de vraagjes:
  1.Waarom heb je Ghana verlaten om ook hier (in Nederland) “buiten de gemeenschap”(jouw woorden) geplaatst te worden?
  WANT DAT IS ME NOG AL WAT JE “BUITEN GESLOTEN” TE VOELEN,TERWIJL JE IN DE GELEGENHEID BENT TE VERKASSEN, MAAR TOCH ER VOOR KIEST DEZE VERNEDERING TE ONDERGAAN”

  2.Zijn het de economische doeleinden?
  Kies je voor het geld boven jouw eergevoel?

  3.Vind jij je aanwezigheid(in dit land)geen vernedering voor en door jezelf (over zelfrespect gesproken)?

  4.Zo nee?
  Wanneer(waarom) ga je (dan niet)terug?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.