Islamitische bank heeft ruimte voor Suriname

20

PARAMARIBO, 27 nov – De Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB, heeft plannen met Suriname. “Er is ruimte voor meer en nauwere samenwerking”, zegt Birama Sidibe, topfunctionaris van de IsDB. Suriname heeft zijn strepen verdiend als lid en als klant. Dat heeft krediet opgeleverd en mag het een streepje hoger.

Sinds de aansluiting ruim vijftien jaar geleden zijn al aardig wat projecten uitgevoerd. Er is ervaring opgedaan en er is geleend en terug betaald. “Onze samenwerking is vrij bescheiden geweest. Maar het neemt niet weg dat we bereid zijn nog meer bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname”, zei Sidibe tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven. Voor de komende twee jaar wordt een speciaal hulpprogramma opgezet.

Volgens Gilmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname, heeft de IsDB zijn nut bewezen. Met bestrijding van armoede veel ervaring opgedaan. De komende twee jaar wordt een Interim Member Country Partnership Strategy uitgevoerd voor Suriname. De regering mag aangeven waar de prioriteiten zijn en dan wordt mee betaald. Als voorloper zijn al twee projectvoorstellen ingediend, samen goed voor ruim zestig miljoen dollar.


20 REACTIES

 1. Nu wil duivelaanbidder DDB woestijnzand in onze ogen strooien. Hij loert al jaren om ook deze bank op te lichten.

  Tijd dat hij het toneel verlaat, net als z’n zoon.


  Maak melding

 2. Laat maar lenen , nex no fout. Als hij het niet terug kan betalen dan komen ze het wel halen. Ik hoop wel dat het geld van de isdb wel halal is.
  Trouwens werdt niet beweerdt dat er genoeg geld voor projecten is, bouta dat zelf aan domne volk verteld bij een massa meeting.
  Ik ven benieuwd


  Maak melding

 3. ipv regels van moraal en fatsoen worden de regels van lenen en bedelen ingevoerd….
  ironischer kan het niet….maar tja voor een bord oud vreten kijkt men toch de andere kant op.


  Maak melding

 4. Hahahaaa lenen lenen nogmaals lenen want geen enkel land leent geld geen land heeft schuld niemand die een bedrijf begint hoeft dat te doen zonder geld of zonder te lenen zijn zij groot geworden mensen schei toch uit waarmee moet het land dan opgebouwd worden sommige landen hebben daarvoor geroofd en gemarteld en vermoord wat zeggen jullie daarvan en toch lenen zij nog steeds of nemen op afbetaling en crises maar jullie vergeten ook dat jullie het waren die zeiden geen land wil SURINAME meer geld lenen nou is het weer wat anders dus jullie liegen en bedriegen je zelf het is gewoon dat jullie een persoonlijk iets hebben al zou het land er onder lijden mn oma zou zeggen dat is een dubbelloop geweer maar dan met een loop naar rechts en een links dus doel loos nutteloos maar geeft niet jullie zeggen toch SU ben bana republiek dus o moro dotie joe trowe o moro a de gro ik zeg aan jullie wees gegroet GOD ZIJ MET U .


  Maak melding

 5. @Boegroe,

  Je moet je niet druk maken met zulke onbenullen, ze weten geeneens waar ze het over hebben. Zeg tegen ze dat Suriname als natie en als soevereine staat geen schuld heeft. Ik weet niet of jullie geschoold zijn, maar kijk naar de schuld (alleen door lenen, ja je leest het goed alleen door lenen) dat de VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, momenteel een staatsschuld heeft van $ 17 BILJOEN. Suriname komt geen eens in de buurt van.
  Ga onderzoeken hoeveel Nederland aan staatsschuld heeft dan worden jullie duizelig van. Als of velen niets anders te doen hebben hier op de site dan zelf een baan te gaan zoeken om geld te verdienen en je zelf te onderhouden dan op de portemonnee van de staat te leven en je rommel/rotzooi hier over Suriname te komen spuien.
  Kraboe mentaliteit.
  Het zijn dezelfde farizeeërs die Bouterse lopen te oordelen maar met hem lopen te heulen.

  Als de regering van Suriname geld wilt lenen dan doen ze dat, als jullie goed hadden gelezen staat duidelijk geschreven dat ze geld hebben geleend en dat altijd netjes terug hebben betaald waardoor zij een perfecte debiteur zijn van de IsDB. Laat ZIEN en LEZEN dat ondanks alles de regering GEEN wanbetaler is. Maar jullie nemen tot je wat jullie willen en het belangrijke slaan jullie in de wind. Hierdoor staan jullie voor pampus.


  Maak melding

 6. Stelletje bedelaren bij elkaar. Ik neem aan dat er voorwarden zijn van de bank….op de Surinaamse vlag de maan erbij….bekeren….
  Krijgen we niets meer van omoe chinecie, zijn we uitgeleend daar

  Geld wordt niet geleend voor DE SURINAMER maar voor DDB zelf. Zo kan hij de beste advocaten in de VS betalen, en zijn rekening en van zijn matties aanvullen.
  En de bevolking krijgt weer de rekening voor geschoven.

  Weet er iemand wat de staatschuld van Suriname is


  Maak melding

 7. Moet er alweer geleend worden? Wat heeft DiDiBrie sinds zijn aamtreden zelf(uit eigen zak)gerealiseerd? Hij bedenkt een heleboel ,maar kan niets zelf betalen. Waar zijn ze(DiDiBrie en Co)met hun geloof in eigen kunnen?
  Voor mij is DiDiBrie en Co goed in’t bedenken van onzin- dingen ,zoals ’t maar geld uitgeven aan de betaling van D-aapjes zijn verdediging. Waarom toch ,want zitten zal hij zeker. De oudjes van Su zullen weer geen GOUDENKERST hebben/ vieren, maar vieren in alle VRIJHEID met vrienden en familie een vrolijke kerst en Din(aapje)een ijzerenkerst achter de ijzeren tralies van de Yankees. Amerika pl pl pl pl please get dad for us. En dit omdat Suries vredelievende mensen zijn hahahahahaaaai Lafing sorry hoor,maar niemand die hierin trapt,vooral als ’t bewijs daar is/ ligt. Geloof in eigen kunnen gwe. Yhans is’t….Geloof in wat anderen voor ons kunnen(zijn, doen en betekenen) Waar is die GOUDEN toekomst die aan de Suries was beloofd hahaaa. Aimang en zachjes aan a arbeidersfront moes kong gie ding mangkeerie auw moooi. Arme ali pas maar op voor Van Der San ,want deze mept niet alleen vrouwen. Deze v.d.San zal wel heeeel bbbbbbooos op je worden hoor vanwege’t feit dat jij Arme ali je frommel overuur-case hebt doorgedrukt(nepotisme ali) en Niet de weduwe pensioenen-case van de geweldige en enige(hahaa) BA ambtenaar in/ van Su.Mie dja e loekoe ding zelf-kunners foe Su. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Geen deals met islamitische ontwikkelingsbank.Als zij in hun eigen regio´s het geld niet kan rouleren,hoe kunnen zij in swietie suriname functioneren.Arabische vluchtelingen zitten te popelen om hulp,laat deze bank maar hen even helpen.Zij verkeren in geldnood,geen huis,geen hut noch eten.


  Maak melding

 9. ik lees een paar posting van bepaalde mensen op deze forum die hun zelf verheerlijken door hun negatieve uitspraken naar pres Bouterse,het volk en ook het land,’het lijken wel mensen van niet surinaams afkomst.

  er wordt gezegt dat su allen maar geld leent;mag dat niet dan,’er staat ook,dat suriname altijd geleende geld terug betaald heeft,zijn jullie zo verblind dat jullie die stukje overgeslagen hebben.


  Maak melding

 10. Ik hoop niet dat we door deze leningen ook radicale islanisten binnenhalen.De moslims in ons land zijn gematigd tot zeer gematigd.Ik hoop niet dat ze door buitenlandse invloeden radicaliseren.Kijk maar wat in Afrika gebeurt.
  Zulke toestanden mogen we hier niet krijgen.Wat mij stoort dar we ondanks de vele miljoenen die we uit aardolie ,goud ,hout,toerisme enz. binnenkrijgen wij zelf niet in staat zijn om iets tot stand te brengen.Waar gaat al het geld naar toe? Alleen consumeren? Of gaat veel geld richting China voor de geleverde,waardeloze spullen?


  Maak melding

 11. Ay mi Gran Gado Tapse:Is een lening wel nodig?Voor wat moet er geleend worden?Dat mag joost weten denk ik.Moeten de salarissen van de Paarse bende betaald worden.Waar blijven de inkomsten uit de gouddeal dan.Wat gebeurt er met al die inkomsten dan.Weet U brada nanga sisa allemaal.Ikke niet weten hoor!!!!Mi na wang Chinesie kondre mang.


  Maak melding

 12. @boegroe, in een beschaafd land waar wetten en regels worden nageleefd en vooral BELASTING betaald wordt is er geen enkel probleem.

  -Vele landen hebben hun eigen spaarpot, omdat zij slim genoeg zijn.
  -In vele landen weken zij heel erg hard voor het volk.
  -In vele landen hebben mensen die in de politiek zitten NIET twee banen.
  -In vele landen, zodra je wordt beschuldigd van fraude verlies je je baan en gaat voor de rechter.

  -Je schrijft:::::sommige landen hebben daarvoor geroofd en gemarteld..

  Kun jij misschien het tegenovergestelde van suriname aangeven:::::::::::::


  Maak melding

 13. @Sra
  er wotd gezegd dat su alleen maar geld leent, mag dat dan niet,’er staat ook dat suriname altijd geleende geld terug betaald heeft.

  Kun je ook erbij vertellen welke regeringen steeds terugbetaald hebben?


  Maak melding

 14. Tedje,rente is inderdaad verboden,bij de ISLAM is dat als je 1000euro leend dat je afspreekt dat je na 12 maanden 1100 euro terug betaald,het systeem van rente is dat men woeker rente vragen en dan benadeel je de lener,je kan op moslims site zoeken hoe het precies zit,tevens wil zeggen dat boegroe en marlon goeie verstand hebben en hun ogen zijn open meeste mensen hebben oogkleppen op hun ogen en over wat bouta heeft gedaan,december moorden of dat waar is kan ik niet oordelen omdat ik verschillende verhalen gehoord heb en was er zelf niet bi, de mensen die zeggen hij is moordenaar,waarom roepen jullie niet dat meeste witte regeringleiders geen moordenaar zijn,voor olie vermoorden ze nog steeds mensen,misschien zullen vele zeggen dat is politiek,dat is waar,dan is wat Hitler deed ook politiek of niet,niemand heeft het recht om andere te vermoorden,behalve om je eigen leven te redden(zelfverdeding).groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.