‘Bouterse pronkt met andermans (gouden) veren’

34

PARAMARIBO, 27 nov – President Desiré Bouterse pronkt met andermans veren als hij de overeenkomst met Surgold voor zich claimt. Dit stelt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). Anders dan onder meer minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen nu beweert, is het ex-president Ronald Venetiaan die de aanzet gaf.

En ook het vervolg. “De ontwerpovereenkomst, waarover de regering Venetiaan in 2010 met Surgold overeenstemming had bereikt, was een goede deal waar je zo mee aan de slag kon. Maar de toenmalige oppositie met de huidige president voorop, begon een ware hetze tegen”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. Uiteindelijk werd het sluiten van de overeenkomst gelaten aan de volgende regering. Het basiswerk was wel al gedaan.

De ministerraad toen had al groenlicht gegeven. “In tegenstelling tot wat minister Hok nu beweert, heeft Bouterse dus geen enkele inbreng gehad om Surgold naar Suriname te halen”, aldus Wijdenbosch. Bij de ondertekening zei Hok dat het de ‘dag van president Bouterse’ was als motor achter de overeenkomst. Surgold-vertegenwoordiger Adriaan van Kersen erkende wel de onderhandelingskwaliteit van de vorige regering.


34 REACTIES

 1. Bouterse doet niets anders dan pronken met andermans veren. De man heeft eigenhandig niets bereikt. Van zijn verkiezingsprogramma is ook nauwelijks iets verzilverd. Allemaal gebakken lucht met dikke laag vieze paarse saus.

  Dankzij Venetiaan was Suriname solvabel met nadruk op was. Zijn erfenis wordt in een recordtempo te grabbel gegooid. Het huidige suriname leeft nog dankzij de aardolie baten en de gunstige prijzen die betaald worden voor grondstoffen. De inkt vlekken op de leningsovereenkomsten zijn een niet eens opgedroogd of Bouterse zet zijn klauw op de volgende lening. Hoezo schulden doorschuiven naar volgende generaties ?

  De paarse kliek mag dan geloven in de wonderen van Bouterse maar de werkelijkheid is dat de beroepsbevolking klaar is met Desi’s luchtkastelen.


  Maak melding

 2. haja baja zijn er nog een paar mensen die nog hulp hebben.oom vene had alles op papier gezet maar deed niets aan,en al zou hij die deal sluiten 5% wie houd wie voor de gek.jullie zijn gewoon jaloers .kunnen niet aan zien hoe papa bouta het land naar grootte hoogte gaat brengen.ruthje hou je hart vast zodat het op de juiste plek komt want je bent een vrouw <maar voelt niet voor mensen erg voor je als vrouw hoor.


  Maak melding

 3. Whahahaa is toch bekend dat Vene zoveel jaren vooruit heeft gewerkt,waardoor deze regering kan pronken met werk van Vene.Na deze regering zijn er geen plannen meer want ze werken nog steeds met de ideeen van Vene.
  Vene Bedankt we hadden 5% pure winst ,nu moeten we een half miljard bijleggen op onze eigen goud,waarvan we maar 25 % krijgen.20% voor de aflossing voor onze halve miljard.Maar goed ik zal er niet te diep op ingaan,anders word het te ingewikkeld voor bepaalde dommies hier.


  Maak melding

 4. @Strijk Vivian
  Minister Hok heeft 2 jaar ook al gezegd dat de deal goed voorbereid was door de vorige regering en dat de nieuwe regering er slechts punten en komma’s aan hoefde toe te voegen.
  Alleen heeft dat proces van Punten en Komma’s nu 3 jaar geduurd en heeft men de top van de markt gemist.

  Ook Adriaan van Kersen heeft zoals het behoort een chronologische volgorde van feiten gegeven. Net zoals de voormalige minister van NH de heer Rusland dat tussen december 2012 en mei 2013 gedaan heeft.

  Al deze teksten en reacties waren blijken consistent alleen het verhaal van deze regering is niet consistent. Deze regering geeft extreem meer geld uit voor 5% meer aandelen. Dat kan alleen maar zijn omdat zij iets wil wat het daglicht niet kan verdragen.

  Wat kan het daglicht niet verdragen: De exploratie concessies in het zogenaamde Area of Interest die tussen medio 2012 en mei 2013 zo kwistig uitgedeeld zijn. Vreemd dat er zo moeilijk gedaan werd over aan wie die exploratie (geen exploitatie) concessies uitgegeven zijn. Vreemd dat men daarna lang wacht met verder handelen.

  Laat ik uit de droom helpen: Zodra Suriname inkomt met kapitaal vloeit een groot deel terug naar de vrienden van de President met exploratie concessies omdat Surgold die moet verwerven voor haar toekomst. De vrienden zullen daarna de partijkassen (verkiezingscampagne fondsen) moeten spekken zodat de kiezers een porsie Bruine bonen met Rijst kunnen krijgen en daar voor nog jaren de aflossing en rente moeten betalen terwijl de vrienden elders in hun hangmat zich te goed doen aan beter voer.


  Maak melding

 5. De regering Venetiaan was 20% overeengekomen met een inbreng van $150.000.000,00. Meneer Bouterse moest en zou het groter doen. Dus het werd 25%.En voor 5 procentjes meer moet Sur. nu $400.000.000,00 op tafel leggen.En ook nog minder royalties en veel goedkopere energie voor newmont. Wat een onderhandelingskwaliteit.


  Maak melding

 6. Boutje heeft jullie een goudenkerst beloofd. Die krijgen sommigen van jullie. Geen paniek.. hij zoekt geld om zijn zoon los te krijgen. Let maar op.. nu de gouddeal geregeld is zullen de Amerikanen kleine dinoBaurus vrijlaten.


  Maak melding

 7. ruth droom je nog steeds om het wiel uit te vinden ?
  je bent gewoon een toneel speler , heb je niet gelogen tegen het volk toen je de hakringbank de rug heb toe gekeerd ?
  nu zit je tussen slime mensen die je niet makelijk zand in de ogen kan strooien , hoe voeld het nu aan ?
  jij maakt een tekening , maar ik bouw het huis en ik maak het af !!! , jij nu (lik je onstoken wonden meisje ) .
  Suriname ligt niet wakker van jou gelul .


  Maak melding

 8. Beste mvr Bosje in voetbal termen noemt men aanzet geven tot een doelpunt een assist,maar daarmee win je nog geen game,een doelpunten maker en een assist gever kunnen niet zonder mekaar.de coach heeft beide nodig,enwie wint na 90 min?
  FC sranang wint de game, de coach sluit af met de woorden;alleen dmv samenspel zijn wij in staat goeie prestaties neer te zetten.


  Maak melding

 9. De goudwinning in Suriname zorgt voor:

  1. Toename van de goud- en deviezen voorraad in staatskas, het zorgt voor welvaart en werkgelegenheid. Dat is allemaal te danken aan ONZE president.

  2. Criminaliteit, moord en doodslag in het binnenland, vernietiging van het regenbos, toename van malaria, prostitutie, en kwikvervuiling. Dat is allemaal te wijten aan HUN president.

  NIETES, WELLES!

  En aan dit gezeik komt geen einde.


  Maak melding

 10. Ik maak vaak genoeg geintjes over die ‘bruine bone’ party’s, maar het is echt waar!

  Zelfs de kindjes zijn boos, iedereen is boos, ik zeg doe er iets aan, want een afwachtende houding, zal de situatie niet veranderen.

  “Kinderen boos over eten tijdens Srefidensi

  De kinderen waren boos, omdat zij niet tevreden waren over het eten dat voor hen was besteld. “Wij zullen wel thuis eten hoor, want thuis krijgen wij volop vlees”, riep een van de kinderen.

  De medewerkers van het Burger Informatie Centrum Para zijn niet te spreken over het eten dat is aangeleverd voor de kinderen. De leverancier van het eten gaf aan dat hij het eten had afgeleverd wat bij hem was besteld.

  Rijst met bruine bonen en een klein stukje vlees of moks’ alesi zonder vlees. En alsof dat niet genoeg was, bleek het eten verzuurd te zijn. “
  Bron:nospang

  Bijdehante kindjes, heerlijk………….!!!!


  Maak melding

 11. Deze regering kan nietss anders uitvoeren dan pronken met de mega projecten van Venetiaan. Dank zij de bezuinigingen van Venetiaan kan deze president genieten van zijn buitenlandse reizen en het accomoderen van politieke vrienden en familieleden.


  Maak melding

 12. Deze moordenaar heeft nooit anders gedaan dan pronken met andermans veren, alsof deze afgestompte militair een verrijking is voor dit land, in de hel hoort deze padvinder thuis.


  Maak melding

 13. Rob G,

  als de feiten er liggen en het verhaal onderbouwt is dan kan jij het niet meer volgen en begin je onzin uit te kramen.

  Jij gelooft nog in fabeltjes en luchtkastelen.

  Keep on dreaming…je luchtbel spat vanzelf uiteen.


  Maak melding

 14. Dat deze smuigerd met andermans veren aan het pronken is, is geen nieuws voor mensen die kijken verder dan hun neus lang is. Wie zou geen vooraf gespreidt bed willen hebben?, maar dat het door een arglistig persoon (de president) wordt geclaimd is schofterig en laaghartige en egoistische-narcist met zijn hedonische levenstijl. Overduidelijk valt op te merken; de paarden die de haver verdienen, krijgen hem niet. Hoe anders kan je van een president verwachten, die alle wetten negeert die in een democratische rechtsstaat gelden. Deze prasi oso mentaliteit van deze heerschap geeft blijk van zijn Peterpansyndroom, waaraan hij lijdt. Nu is de vraag, zullen deze inkomsten straks ook daadwerkelijk de Staatsontvanger wel echt bereiken, dit zal goed in de gaten gehouden moeten worden. En met een marionet als financiële monetaire autoriteit, is het uitkijken geblazen. Met nog anderhalf jaar te gaan zal de schade hopelijk beperkt blijven. Want; te yu e nyan nanga d’bri, yu mus’ nyan nanga langa forku.


  Maak melding

 15. De goudwinning in Suriname zorgt voor hebzucht iedereen die aan de macht komt wordt hebzuchtig .
  kijk in het verleden mensen wie is er beter van geworden .
  de oppositie mondvol kritiek op Bouterse maar de vorige regering van Wijdenbosch heeft niets ander gedaan de deze regering ,zelfverrijking


  Maak melding

 16. Bouta profiteert nog steeds van periode Venetiaan-Sardjoe.

  Gedurende 15 jaar Front regering was de situatie stabiel, en groeide de economie langzaam maar zeker.
  Aardolie en goud inkomsten stijgen in periode Venetiaan.
  Deals met Iamgold zijn afgerond. En met Surgold was een raamwerk gelegd. Basis voor groei inkomsten in de toekomst, dit heet beleid.

  Van dit beleid van Venetiaan geniet lijer Bouta nog steeds.
  Bij het in 2010 afgeleverde brug over de Saramacca rivier, had de Bouta regering een bord geplaatst, neks no fout. Wat een belazerij van Bouta regering, pronken met andermans veren.
  Maar deze brug was echt wel door Front gebouwd ten gunste van de ontsluiting van Saramacca.

  Door de kosten van de overheid constant te laten stijgen, is er bij de een geldtekort elke maand. Ambtenaren moeten elke maand billenknijpen of ze hun salaris ontvangen. Ondernemers, bushouders, medewerkers naschoolse opvang moeten heel lang wachten op hun geld.
  Lijder Bouta heeft zelf toegegeven dat ze de huizenbouw onderschat hadden, en dat ze dus teveel beloofd hadden.
  Groots aangekondigde ziekenhuis Wanica is nog steeds een vraagteken, terwijl het al af had moeten zijn.

  En nu pronkt lijder Bouta met een succesje dat eigenlijk een deal is van de Front regering. Maar die regering Bouta wel tot een shit deal hebben gemaakt. Newmont lacht.

  Door inkomsten van vriendjes van lijder Bouta, die grote concessies hebben gehad waar ze straks stinkend rijk van worden wordt straks de partijkas van NDP gespekt.
  Dus de verzuurde portie BBR voor het gepeupel is veiliggesteld. Wat een lage politiek van de lijder.

  Bouta is een afbraak president.


  Maak melding

 17. =Als ik alle berichten goed heb kunnen volgen vanaf het begin en ook alles wat op internet beschikbaar is over het gouddeal, heeft mevr. Wijdenbosch GROOT gelijk.

  =Ik vind wel dat men eerlijk naar het volk toe moet zijn en geen zaken moet verdraaien om stemmen te gaan winnen.
  Alles wat toen kant en klaarlag/ligt moet gewoon door kunnen gaan.

  @strijk vivian, ik zou maar de zaakjes goed gaan bestuderen dan zul je gauw erachter komen wat die 5% inhoudt waarover jij het hebt.

  -Bouterse heeft het volk toen beloofd dat hij 60% binnen zou halen, maar dit is ook niet gebeurd.

  =Een harde feit is wel dat deze regering met zijn kont in boter is gevallen wat Venetiaan en Sardjoe hebben achtergelaten. Niemand kan dit ontkennen.


  Maak melding

 18. Het moet maar een keertje ophouden met het gezwam van de vorige regeerders.Als zij,dus de vorige regeerders,het toch zo goed deden had de bevolking hen toch weer gekozen.Mevrouw Wijdenbosch gedraagt zich als een valse heks.Maar mevrouw Wijdenbosch beweerd nu ook dat haar woorden door de pers zijn verdraaid.WE BLIJVEN BENIEUWD.


  Maak melding

 19. Dit is wat we gewend zijn van DiDiBrie en Co pronken met andermans veren. Zo gauw er iets gebeurd is wat de coalitie goed vindt, slaat de coalitie zich op de borst over hoe goed,,,, de regering het doet.Ai mie gado Jim Hok wat is dit van DiDiBrie hahahaaa: hoezo’t was DiDiBriesdag want hij zou de motor zijn achter de ondertekening hahahaaaa Jimmy joe toff echt om niet te spreken van ie dong echt.Na zolang gewacht te hebben mmmmoest DiDiBrie en Co wat doen.En nu is ’t aan de Multinational bla bla bla.
  Wat zou DiDiBrie doen als hij de blinde zou zijn die in Amerika kortgeleden iemand of een paar mensen uit een brandend huis had gered.
  Als ’t DiDiBrie was geweest Sranang bo piking(klein) Sranang nogmaals wat heeft de regering DiDiBrie en Co de Suries/ Su opgeleverd? Oting wang tjinkie sa kong inie wie vredelievende Sranang? Jongens odi jereh odi.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 20. Het gedrag van mevrouw Wijdenbosch moet men beschouwen als een teken van zwakte van de oppositie.Met haar uitspraken doet ze het imago van de oppositie geen goed.Het na-effect zal zeer negatief uitpakken voor het front en haar leden.De bevolking heeft niets aan loze frontpartijen retoriek, woorden die niet sterk en waterdicht zijn.


  Maak melding

 21. Quote:
  ———

  De ministerraad toen had al groenlicht gegeven. “In tegenstelling tot wat minister Hok nu beweert, heeft Bouterse dus geen enkele inbreng gehad om Surgold naar Suriname te halen”, aldus Wijdenbosch

  Unquote:
  ———

  Maw, De regering Venetiaan had geen ballen genoeg om deze grootse deal voort te zetten want ze waren nog steeds verstrikt in het koloniaal & mofina gedachte.
  De NPS had helemaal geen kader en was niet staat om groot en grootser te denken !

  President Bouterse denkt heel groot en heeft de Suri’s eindelijk wakker geschud vanuit hun koloniale droom en nu gaat er een hele wereld voor de mensen open !

  President Bouterse heeft voor alle Surinamers het beste voor en ook de transitie voorbereid voor een beter leven !

  Waarom hebben Ruth en Runaldo of Ronald/Roland dit niet eerder gedaan !

  Wat een sukkels bij de NPS !


  Maak melding

 22. OKe, met wiens veren pronkt EUROPA waar kwam al het rijkdom vandaan en toen de vorige regering de veren had waarom pronkten zij niet wat een gelul niks is goed alleen wat uit jullie hole vat komt en nog negatief ook.


  Maak melding

 23. @RobG
  De oude regering is niet terug gekomen omdat er:

  1) heel veel populistische zaken belooft zijn in de berm. Beloften die stuk voor stuk gebroken worden en niet nagekomen worden.
  2) bedrog bij de verkiezing van de voorzitter van de DNA waardoor Somohardjo overgelopen is naar Mega combinatie.

  RobG natuurlijk is Venetiaan niet handig geweest en te veel anti Bouterse waardoor hij stemmers vervreemd heeft. Echter Bouterse heeft de verkiezingen niet gewonen, Bouterse heeft andere partijen (KPTI/VVV combinatie/PALU/NS) samengevoegd en desalniet te min geen meerderheid gekregen.
  Bouterse heeft SLIM en opportunistisch Somohardjo en Brunswijk los geweekt en overgenomen. De prijs die hij voor Somohardjo en Brunswijk betaald is heel erg hoog. Te hoog waardoor Bouterse uit eindelijk niet succesvol zal zijn.

  Als de 2 overgelopen BEP zetels binnen kort teruglopen is het gedaan met deze regering. PUNT uit.


  Maak melding

 24. @ Reza khan
  u getallen kloppen niet helemaal.
  Voor $ 400.000.000 wordt 255 extra aandeel gekregen in IAMGold en 25% in Surgold.
  Bij IAM Gold wordt voor ongeveer $ 170.000.000 25% extra aandeel verworven in een lopende mijn. Na inbreng levert dit dividend in een mijn die ongeveer 12 ton goud produceert per jaar. Dit deal is best redelijk omdat IAMgold een goed trackrecord heeft en dividend uitkering op korte termijn verwacht mag worden en er dus op de investering relatief weinig rente bij geschreven behoeft te worden.
  Ook is in deze overeenkomst de contractvorm beter aangezien arbitrage plaats vind in Den Haag in een juridisch vriendelijker klimaat.
  IAMgold zal best goed verlopen.

  In de SURgold deal moet voor 25% aandeel maar liefst $ 230.000.000 ingebracht worden voor een mijn die kleiner is (ongeveer 10 ton/jaar) over 12 jaar uitgemijnd is en die eerst over 3 jaar haar eerste dividend kan uitkeren. Door jet laatste zal er 3 jaar rente bij geschreven moeten worden waardoor op het moment dat de eerste dividend uit gekeerd kan worden de investering is opgelopen tot $ 300.000.000

  Vergeten wordt dat Suriname moet investeren in de opwekking van de elektriciteit (ongeveer $ 100.000.000) en de opgewekte elektriciteit stevig onderkostprijs geleverd moet worden. Suriname leidt op de elektriciteitslevering per jaar ongeveer $ 20.000.000 verlies per jaar.
  Beter gezegd Suriname geeft de meerderheids aandeel houders per jaar ongeveer $ 15.000.000 kado. Hoe slim kun je zijn.


  Maak melding

 25. Weet je, Desiré is een meisjesnaam.
  En wat blijkt, meisjes gaan ook altijd aan de haal met andermans ideeën!

  Desiré Bouterse is dus gewoon een meisje dat heel erg verwend is door haar ouders.
  En nu aan de haal is gegaan met al het goede werk van Vene!!!!
  Wordt wakker stelletje stakkers die zich nu nog steeds achter deze paarse bende schaart.
  Wordt wakker SU, weg met dit wangedrocht dat zich press noemt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.