‘We zijn bezig met veranderingen in Suriname’

33

PARAMARIBO/ONVERWACHT, 26 nov – “We zijn bezig met veranderingen in Suriname.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn toespraak bij de onafhankelijkheidsviering in Para. Economisch en sociaal gebeurt een heleboel en staat nog meer te gebeuren. Zelf doet het staatshoofd zijn presidentiële ambtsketen in de ban.

Het presidentiele symbool van sinds 1975 voldoet niet meer. “Ik draag voortaan een normale sjerp zoals de andere presidenten in Zuid-Amerika. Het is geen makkie om met een grote keten in de zon te staan, de slavernij is al lang voorbij”, zei Bouterse. Weliswaar moet de wet nog worden aangepast. Er ligt een voorstel klaar. Het veranderingstempo zal alleen maar toenemen. “De grondstoffen in onze bodem moeten we versneld ontwikkelen en investeren in duurzaamheid.”

Vrezen dat de opbrengsten in verkeerde zakken verdwijnen, hoeft niet. “We zijn bezig met de financiële reconstructie, we zullen geknoei tot een minimum beperken”, aldus Bouterse. Zijn ‘grote dromen’ als een tramlijn naar het zuiden, gaan door. De luchthaven te Zanderij wordt gemoderniseerd. In die omgeving komt ook een VWO met internaat voor kinderen uit het binnenland. Wat de verhoging van uitkeringen voor kinderen en ouderen betreft, er ‘komt nog meer’.

“God heeft ons kansen geboden met zoveel bodemschatten. Toch is er zoveel armoede in het binnenland. We hebben daarom de missie om de basis te leggen voor de naaste toekomst van dit land. Als je dat in je hoofd hebt, moet je ervoor strijden en klappen incasseren, opstaan en doorvechten”, zei Bouterse. Hij noemde kickbokser Tyrone Spong een symbool van deze strijd. Spong werd ter plekke benoemd tot commandeur in de ereorde van de gele ster.


33 REACTIES

 1. NDP=njang driengie djaff.
  Anti corruptie? Dino? Gepantserde caddilacs? Kogel brieven? Amnestie? 18000 huizen? diepzee haven? Brug naar Guyana? Nog meer coca? Scholieren transport? Oude dag voorziening? Ziekenfonds? 4 miljoen lening van China? Para express tram?


  Maak melding

 2. Tjepoti tyron , en ik was zo trosts op je . Pas op een trap kan jij makkelijk incaseren maar een dolksteek daar ben jij niet opgewassen.
  Ik kan je zeggen dat bouterse zijn dagen al getelt zijn en waarom maakt hij nou weer de zoveelste belofte die hij nooit kan nakomen , waarom.
  Suriname is door de regering bouters en maatjes helemaal bankroet gemaakt en waar criminaliteit en corruptie de overhand heeft, dus wat lult deze man nkg , had hij misschien een rijtje gesnoven.


  Maak melding

 3. Roy, broeder wederom pleegt deze president een aanslag op de materialistisch ingestelde Surinamer. Met zijn paarse evangelie weet hij precies in te spelen op de gevoelens van de bevolking.

  Een gratis bordje bruine bonen en een aai over hun bol en alles is weer koek en ei. Zo is hij weer verzekerd van 5 jaar diplomatieke onschendbaarheid en kan het roven gewoon weer door gaan. De vaste kliek oa zijn vrouw, Alibux, Poederveen, Herrenberg, Naarendorp, Steve Meye en Clifton Limburg zijn verzekerd van een baan. De overige clanleden worden tijdelijk aangesteld onder dreiging van de shuffle dans.

  En zoals je al verwoorde nietsnutters trappen er weer in.

  De honden lusten hier toch geen brood van, walgelijk incompetente zooitje. Mocht Bouterse wederom voor 5 jaar aangesteld worden dan is het afgelopen met Suriname en haar schaamteloze bevolking.


  Maak melding

 4. Bouterse`s TRAMLIJN naar het ZUIDEN IS WEER IN EEN ROES VAN COCA-GEBRUIK GEBEZIGD.

  Ik waarschuw je DDB, stop nanga a snoifie: A COKE NO BOENG DJIE JOE VERSTANG.


  Maak melding

 5. Bruto nationaal geluk:

  de bevordering van billijke en duurzame sociaal-economische ontwikkeling,
  behoud en bevordering van culturele waarden,
  behoud van het natuurlijke milieu, en
  goed bestuur van ondernemingen.

  Positief:
  welvaart gemeten als koopkracht per hoofd van de bevolking
  vrijheid, economisch, politiek en privaat
  tolerantie en vertrouwen in de medemens
  rechtshandhaving en burgerrechten

  Negatief:
  dodelijke ongevallen
  ongelijkheid tussen man en vrouw
  corruptie

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid!!!!)


  Maak melding

 6. Haha,

  het dromen van deze Pres met of zonder ambtsketen gaat lekker door. Denk dat het terminaal is bij hem.
  We gaan met de trams naar Para en daar op de VWO met internaat.
  De luchthaven gaan we uitbreiden voor de horden arbeiders welke ontvangen moeten worden voor de mega projecten van deze megalomaan.
  Was weer leuk in Para.


  Maak melding

 7. Herhaling van jarenlang dezelfde populistische voerbak waaruit die paarse stakkers moeten vreten.

  Deze megalomane dorpsidioot heeft van Suriname een 3erangs bananenlandje gemaakt.

  Lees de internationale rankings er op na, waar Suriname staat (Starnieuws 25-11-2013)


  Maak melding

 8. Terwijl men naarstig zit te graaien uit de staatskas is de paarse aanhang weer gerustgesteld met een paar loze beloftes.
  De tramlijn komt er zeker aan, een haalbaarheid studie zal dit binnen 10 dagen bevestigen.
  Elk gezin krijgt een huis…. voor de bouwlening moet men naar de bank.
  De oudjes is weer een AOV verhoging beloofd…….. of hebben ze het alweer verkeerd begrepen.


  Maak melding

 9. Graag titel aanpassen in :

  “We zijn bezig Suriname leeg te roven”

  – corruptie zaak rond john sew atjon
  – corruptie zaak rond Mahinder Gopi
  – onderhandse gunningen naar bedrijven van Ramon Abrahams
  – grootschalige corruptie Desi Bouterse en Dilip Sardjoe
  – corruptie zaak rond Errol Alibux
  – corruptie zaak rond Jim Hok
  – corruptie zaak rond Ginmardo Kromsoeto
  – corruptie zaak rond Martinus Sastroredjo
  – corruptie zaak rond Iwan Krolis

  En het gaat maar door. Miljoenen SRD’S zijn afhandig gemaakt. Geld wat bestemd was voor de opbouw van Suriname en armoede bestrijding.

  Recent, aanbesteding van brandweer materieel en de aanschaf van 6 gepantserde Cadillacs. Zg commissies die beslissen over tenders en gunningen. Deze commissies zijn allemaal indienst van de wolf. Iedereen weet dat.

  Graag financiële reconstructie + strafrechtelijk onderzoek instellen naar bovengenoemde personen. Desnoods beslagleggen op al hun tegoeden in afwachting uitspraak rechter.

  Instellen anti corruptie wet + een eigen fiscale & opsporingsdienst is must in Suriname.

  Welterusten surinamers


  Maak melding

 10. Pres heeft gelijk er zijn onder zijn leiding veranderingen gaande in Suriname, hij vergeet er echter bij te vermelden dat deze veranderingen geen verbeteringen inhouden. Terecht ervaart hij die ambtsketen als een grote hebi, het voelt aan als een molensteen om zijn nek, hij had namelijk gedacht dat hij eventjes zou laten zien hoe je als president ontwikkeling brengt in een land; toen een journaliste hem, nadat hij door het principeloze gedrag van Somo en Brunsi, gekozen was tot president, vroeg of hij er klaar voor was, was zijn antwoord JA MAAAANG, HELEMAAL, HELEMAAL!!! In de praktijk valt het echter vies tegen, er is naar mijn mening niets fout met de ambtsketen, Baas draagt het alleen op de verkeerde plaats, het moet aan zijn enkel vastgemaakt worden met een grote ijzeren bal aan het andere eind. Al draagt een boef een gouden ambtsketting of een zijden sjerp hij is en blijft een lelijk crimineel ding.


  Maak melding

 11. Veranderingen bla bla bla, net een politicus! Met zulke leiders heb je géén vijanden nodig! Jammer genoeg zijn de andere partijen ook niet gevrijwaard van soortgelijke boeven!

  Wezenloos zegt aan Roy, “broeder wederom pleegt deze president een aanslag op de materialistisch ingestelde Surinamer.”
  En dit zegt de geestelijk ingestelde ollander uit het zeer geestelijk ingestelde Olland!.


  Maak melding

 12. Binnen 10 dagen is de HAALBAARHEIDSTUDIE VAN TRAM-ROUTE VOLGENS DDB GEREED!!

  Mie Gado, ik had ook begrepen dat weer De eerste Steen Nieuwe Locatie voor Het Ziekenhuis zou worden gelegd.

  Oom Challie, wanneer kom je weer praten over het nieuwe Ziekenhuis??


  Maak melding

 13. De enige verandering die Suriname broodnodig heeft is een onmiddelijke terugkeer naar het Koninkrijk der Nederlanden.

  Na de afgedwongen onafhankelijkheid in 1975 is het alleen maar bergafwaarts gegaan met het mooie en ontwikkelde land.

  Voor 1975 was Suriname een van de welvarendste landen van Zuid-Amerika en nu is het een achtergebleven vervuild land met corruptie die alleen in Afrika voorkomt.

  Dieper dan dit kan een land niet meer vallen. Het waren 38 moeizame jaren.

  Alle mooie plannen van de president ten spijt, het blijven dagdromen en niets meer.

  Nu kiezen voor een terugkeer binnen het Koninkrijk is de enige redding voor Suriname.


  Maak melding

 14. Ja duidelijke taal van de komende nieuwe DICTATOR DDB.

  Dit is de grootste truckendoos van de moderne DICTATOR DDB.
  En de domme luie Su’;s knikken allemaal amen.
  Want het zijn de luie domme Su’;s die deze malle DDB tot Pres hebben gekozen.
  Jammer natuurlijk voor Suriname een land met zoveel mogelijkheden.


  Maak melding

 15. Waarom alleen maar WAANZIN op een rijtje?En zijn waanzin neemt alleen maar toe!In het jaar 2013 zeer aanlokkelijke prevelementen ook nog!!Kon hij toen in jaar 1982 zulke toespraken niet houden?Neen,ik denk het niet,toen had hij het heel druk met opzettelijke aangelegenheden met zn beide benen op de tafel met een stink stok!!en laat die jongeman SPONG in zn normen waarden en denk aan U zoon,want die zit nu niet te snuiven, maar te sniffen in AMERIKA in de CEL!!en zit ook nog zonder schone jokkie mi booi!!dus regel met spoed een bompvolle container met jokkies voor hem van de rest zn leven,misschien kunnen First Lady,Wiston Lackin en Ameer Ali U hiermee assisteren!


  Maak melding

 16. “We zijn bezig met veranderingen in Suriname.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn toespraak bij de onafhankelijkheidsviering in Para. Economisch en sociaal gebeurt een heleboel ’………bla, bla,bla………..

  Wat riepen dé blinde, makke, paarse lammetjes in koor; Na Wang Hiep Hiep Hoereeeeee……zo als Bryan, Paraman, Afoesen Sie,Lombo, Cliftong,……………Moro é Doro…..Nexs No fout!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. We hadden HET DOE-JAAR 2012.
  2013-HET SOCIAAL CONTRACT JAAR
  DDB is zo slim geweest om het jaar 2014 niet te benoemen of heb ik mij toch vergist.

  Ja, ik heb mij toch vergist, het wordt het JAAR VAN DINO mi boi!!!


  Maak melding

 18. Ja hoor, weer was de president bezig met zijn stokpaardje (luchtfietserij) berijden. Zoals de grondstoffen moeten versneld uit de bodem en investeren in duurzaamheid. En het vrezen dat de opbrengsten niet in verkeerde zakken verdwijnt, wat juist nu op grote schaal gebeurt. Ook dat hij bezig is met de financiële reconstructie – alsof hij verstand van heeft – en vooral met deze surrogaat minister in plaats van een vak- of professionele terzake kundige monetaire autoriteit. Hoe wil je geknoei uitsluiten met deze roversbende die alleen oog hebben voor eigenbelang. De criminaliteit neemt zienderogen toe, de corruptie tiert welig en blijft doorgaan. De democratie en de rechtstaat zijn uit functie en langzaam doet de politiestaat zijn intrede, in naam van de president van de republiek. Het zijn allemaal utopische voorstellingen waar deze mislukkeling mee bezig is; luchtkastelen bouwen en sinds een kinderhand snel gevuld is, volgt er een applaus. En steeds weer met zijn doos van Pandora opentrekkend en steeds bijval voor deze luchtfietserij waar het gepeupel met volle teugen van geniet, waar zelfs andere in trance geraken. Niet om aan te zien, armoedigere en zoveel onwetenden kom je nergens anders tegen, wat een zielige en onnozele achterban. Het meest opvallende is dat hij de plebs als onderhebbenden bejegend en ook alzodanig behandeld worden en het zelf niet doorhebben, erg naïef. En deze mensen incluis de president stralen enkel en alleen negatieve-energie uit. En komen vertellen dat er zoveel rijkdommen (latent) zijn en toch is er armoede in het “binnenland”, en hoe zit het met het land in z’n geheel?, waar het ook niet anders is. Jullie zijn juist bezig, het land te veranderen in een “broko pernasi”, met jouw luchtfietserij en onkunde. Momenteel is het 3 stappen vooruit en 2 achteruit, dat is de vooruitgang wat bedoeld wordt.


  Maak melding

 19. Ik heb HALVE CENT en DIEP IN DDB`S REET nog niet gehoord, sorry jullie zijn nog aan het uitslapen. Het was een enerverende dag gister voor deze jongens.

  DIEP IN DDB`S REET, HEB JE JE LINTJE IN ONTVANGST GENOMEN? Sang dati, dit is je derde plus x ha grond die je al hebt gehad.


  Maak melding

 20. Wanneer je een beetje hersens hebt, prik je zo door deze loze woorden van deze moordenaar heen, met men hoeft niet te vrezen dat de opbrengsten van de grondstoffen in verkeerde zakken terechtkomen, terwijl deze famillie Bouterse het land naar de afgrond aan het helpen zijn.


  Maak melding

 21. Alweer beloftes van lijer DDB, die geen realiteitszin meer vertoont. In zijn hoofd loopt alles soepel, in 2014 zijn alle andere beloftes ingelost.
  Het arme volk wordt met een dode mus blijgemaakt.
  De treinspoor naar West Suriname is geen duidelijke les geweest, ettelijk miljarden nederlandse guldens zijn daar vernietigd. Lijer DDB kan beter een plan bedenken om de luchthaven naar Lelydorp te halen, dat is een slimme ontwikkeling. Het is een tijd van verandering ja, ALLES GAAT ACHTERUIT. Deze president lijer DDB en zijn adviseurs zijn een obstakel in de ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 22. Deze crimineel doet alleen maar valse beloftes om zijn blinde volgers weer voor de gek te houden…

  Een ezel struikelt niet twee keer op dezelfde steen maar zijn volgelingen waren, zijn en zullen, keer op keer blijven struikelen op dezelfde steen…

  Een cocaïnelijn opzetten door hem is veel geloofwaardiger dan een tramlijn opzetten…


  Maak melding

 23. Hahahaaaaaaa…hij schaamt zich om met het originele SJERP gezien te worden…hij weet dat hij alleen door de arme Caricom,Unasur en ACP landen als lijder gezien wordt en bovendien copieren ze van mekaar.De rest van de wereld kent hem als een CRIMINEEL van het EERSTE UUR.


  Maak melding

 24. Het heeft geen nut. Bouta cd. hebben lak aan het volk.Hij was weer even wakker. Aan die blauwhoofden in Para kan je van alles wijsmaken. Leve de Plesident.


  Maak melding

 25. De president bedoeld; het veranderen van de rechtslaat in een politiestaat. Dat is waar hij nu mee bezig is. Omdat hij alle macht naar zich toe trekt, dus krijgen we als alles tegen zit, de nu gaande situatie in Venezuela, waar de president plotseling (1jaar?lang) per decreet. Dit is naar mijn oordeel de veranderingen die in opkomst aanstaande zijn, dus, maak jullie borst nat. Een gewaarschuwde telt voor twee!


  Maak melding

 26. Hoe wil je veranderingen brengen met parlementariërs die aan het Peterpansyndroom lijden? Want zelf redigeren kunnen ze niet en daarom geen vooruitgang te bespeuren. En als er iets veranderen moet dan is het de PSA wet, deze wet met zeer beperkende rechten voor ons. Een wet die ons helemaal geen zekerheid biedt ten opzichte van de Toescheidingsovereenkomst waar we als volwaardig worden omschreven. En niet een wet waar we overwegend plichten hebben en haast geen rechten. Aan wie denken ze deze apekool te verkopen? Dus, eigenlijk een uitgeklede dode mus, waarmee we blij mogen zijn erbij te horen. Natuurlijk zit er een fobie in die leleku wat PSA heet. Ook valt duidelijk op dat men liever geen mensen er tussen heeft die geschoold zijn. Vooral de angst voor de beter opgeleiden is men als de dood, het niet meer voor het zeggen hebben, met hun onkunde.


  Maak melding

 27. Een volk krijgt de leider die zij kiest. In NL geloven we in sinterklaas en in S geloven we in Bouta.
  Loze toezeggingen trappen we gewoon weer in. Bouta wordt weer de coke snuivende en vleugel lamme moordende president van een land dat zich zelf per dag ongeloofwaardiger maakt! Maar wat veel erger is: een land krijgt de leider dat het zelf heeft gekozen. En dat zegt heel veel over de Surinamers!


  Maak melding

 28. @Mebuto,
  Surinamers kiezen niet rechtstreeks hun president. Het is de grootste partij die de president levert.
  Helaas zijn het de uitschottten(politici) van deze maatschappij die uit eigenbelang wel toestemmen met de voorgedragen leiders!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.