Para slaagt als gastheer onafhankelijkheidsdag

7

PARAMARIBO/ONVERWACHT, 25 nov – Het district Para heeft zich van zijn ongekend beste zijde laten kennen. De formaliteiten rond Onafhankelijkheidsdag zijn vrijwel identiek verlopen aan de tradities in Paramaribo. En de Paraan zelf was door het dolle heen.

“De belangrijkste dag van Suriname is eindelijk in Para aangebroken”, zegt Wendell Pinas. Met zijn familie maakt hij deel uit van de mensenzee langs de John F. Kennedyweg. Uitbundige kreten en reacties deden de sfeer nauwelijks anders lijken dan die in Paramaribo op Onafhankelijkheidsdag. Een zwetende president Desiré Bouterse stond op het zonovergoten erepodium de parade te inspecteren. Ook in Para ging de meeste aanacht naar het rollend materieel.

Aan de parade namen eenheden deel van de Amerikaanse nationale garde in South Dakota, Brazilië, Venezuela en Frankrijk. Volgens de plaatselijke autoriteiten verliepen de activiteiten vrijwel geheel zonder incidenten. De afgelopen dagen waren vrij hectisch met veel dat nog ter elfder ure geregeld moest worden. Jerry de Miranda, districtscommissaris van Para, voorspelde een goede afloop. Zijn district was in staat een evenement van dit formaat te organiseren.

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. Fantastisch!!Mr.President zat te transpireren op een zonovergoten erepodium ook nog,zonder hard te werken en alleen bekijken of alles onder controle was.Ik denk als iemand die zo zweet!!dan heb je echt kei hard gewerkt!!of je bent heel angstig voor IETS!!of hij denkt te veel aan zn lieve SNOTTERENDE zoon Dino nu zonder onderbroek in de VS!en nog op SREFI DENSI feestdag!! HAhahaaaaai.


  Maak melding

 2. De EU/ACP top is al een jaar achter de rug, het zou dan heel opvallend zijn om wederom de festiviteiten in Paramaribo te organiseren, dus Para mag van geluk spreken.
  39 jaar Srefidensi ook de nationale garde van de bevriende naties Guyana, Haitie en Equatoriaal Guinee erbij halen, maar dan in Tigri in het distrikt Sipaliwini.


  Maak melding

 3. PARAMARIBO/ONVERWACHT, 25 nov – Een feest over Srefie Denkie!!!!!!!

  Wat heeft 38jaar Srefie Denkie Suriname gebracht???? Wat zijn mijn broeders daar in de tropen opgeschoten???? Bestaat er zo iets als srefie denkie in Suriname voor land en volk???

  Alles ontstaand uit het denken. Wat is tot nú toe voort gekomen uit 38 jaar srefie denkie????? Wat zijn de resultaten??? Kunnen wij er op torst zijn, als wij naar de resultaten kijken van 38 jaar srefie denkie???

  Wie kan mij op andere gedachten brengen?

  Voor mij is 25november een rouw dag. En géén dag op te gaan feesten.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.