‘Een ware Surinamer verheft zijn land’

82

PARAMARIBO, 25 nov – ‘Een ware Surinamer slaat de handen inéén om dit ons geliefd land, te verheffen boven nepotisme, vriendjespolitiek en criminele heerschappij.’ Dit stelt oppositiepartij DA 91. Bij de viering van de achtendertigste jaardag van de republiek wordt gehoopt op een goed toekomst. “Nu meer dan ooit wanneer het overeind houden van ethische normen en waarden geen eenvoudige opgave meer is.”

Suriname verdient desondanks een respectabele en waardige plaats in de wereld. “Wij zullen dan ook blijven strijden tegen elke persoon, elk instituut die rechtvaardigheid, democratische principes, transparantie en goed bestuur, en de basis mensenrechten op enigerlei wijze wenst aan te tasten. De strijd tegen allen die zich schuldig maken aan diefstal van staatseigendommen zetten wij in verhevigde vorm voort. Wij zullen niet buigen voor tirannie.”

Surinamers worden opgeroepen om ‘onbevreesd’ deel te nemen in de strijd voor een democratisch, rechtvaardig en respectabel Suriname. “Want een volk dat voor tirannen zwicht, verliest meer dan lijf en goed, dan dooft het licht… zoals bekende dichtregels luiden. Suriname moet bovenal een land worden waar mogelijkheden en kansen niet beperkt worden door afkomst, politieke kleur en vooral niet door geslacht. Dit is de richtlijn die elke Surinamer al werkend in gedachten houdt.”


82 REACTIES

 1. Een ware Surinamer vermoordt tientallen mede Surinamers, handelt in cocaïne, voedt zijn kinderen als criminelen op en wordt vanwege zijn goede daden ook nog gekozen tot president en krijgt daarna Amnestie om niet vervolgd te hoeven worden…


  Maak melding

 2. Is het niet een beetje telaat wat jullie uitkramen. Hoe ga je nu de criminele figuren eruit halen terwijl heel suriname ziek is. Dood en verderf is dagelijkse nieuws . Surinamers gaan nooit samen de handen in een willen slaan ze zijn gewendt hun handje op te houden.
  Het zou wel mooi zijn als e surinamers nu anders gaan denken.


  Maak melding

 3. De Surinamer bestaat niet. Alles is import behalve onze Indianen!. Al het import, overblijfselen van de slavernij, hebben Suriname naar de verdoemenis geholpen.

  Waar zijn jullie trots op? Op het land van de indianen die verjaagt worden door verkoop van Suriname met huid en haar!

  Een advies aan allen: Hindoestanen, ga naar Inda, Javanen naar Java, creolen naar Afrika, en alle moslims naar Moslim land.

  Kijk…. Suriname wordt weer een paradijs.

  Wees u ervan bewust dat het nooit uw land is of zal worden. De slavernij ia weliswaar allang afgeschaft, maar Suriname zit nog steeds met die mensen, zoek ook alle op de vlucht geslagen slaven ( marrons) bij elkaar…sl;aan ze weer op de vlucht? Schiet ze dan NEER!


  Maak melding

 4. Beste redacteur, Waar moet de Surinamer eigenlijk trots op zijn? Als land prachtig en heeft alles weg van een paradijs. Als volk een totale schaamte van vernieling, hebzucht maar vooral visieloze leiders. Een handjevol mensen die tientallen miljarden aan inkomsten en ontwikkelingshulp hebben verbrast. Verdeel en heerst politiek.


  Maak melding

 5. En hoeveel ‘ware Surinames’ zijn er nog? Ze passen in een Fiat 500 met z’n allen.

  De nieuwe Surinaamse lijfspreuk : “Go with the flow”


  Maak melding

 6. Surinamers zijn schaamteloos. Het enige wat ze interesseren is geld, njang en dringie. De Surinamer is materialistisch ingesteld. Precies de reden waarom ze de wolf op de troon hebben gehesen. Nu het allemaal anders uitpakt worden de Surinamers met hun neus op de feiten gedrukt. Mochten ze in 2015 Bouterse opnieuw op het schild hijsen dan is het gedaan met Suriname. Hoogste tijd dat de Surinamer een kijkje gaat nemen in het buitenland. Zie hier vb met wat er in Thailand gebeurt. Vakbonden en oppositiepartijen moeten zicht verenigen om deze criminele regering naar huis te sturen. Wat mij betreft worden vervroegd verkiezingen uitgeschreven !

  BANGKOK- In Bangkok zijn opnieuw tienduizenden Thai de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering. De betogers eisen het vertrek van premier Yingluck Shinawatra.

  Aanleiding voor de protesten waren plannen voor een amnestiewet. Iedereen die betrokken was bij de politieke ongeregeldheden rond de afzetting van premier Thaksin in 2006 zou daardoor amnestie krijgen. Thaksin is een broer van Yingluck Shinawatra. Hij leeft nu in ballingschap.

  De wet is inmiddels van de baan, maar de betogers weigeren te vertrekken. Gisteren waren er naar schatting 100.000 op de been. Hun woede richt zich vooral op Thaksin; die zou Thailand nu via Yingluck regeren.

  Ongehoorzaamheid

  De demonstraties worden geleid door de grootste oppositiepartij, onder leiding van oud-premier Abhisit. De Democratische Partij roept alle Thai op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Op die manier moet het land worden lamgelegd en de regering tot aftreden worden gedwongen.

  De protesten tegen de Shinawatra’s zijn de grootste in Thailand sinds de massabetogingen in 2010. Toen probeerden aanhangers van Thaksin premier Abhisit tot opstappen te dwingen. Bij rellen vielen meer dan negentig doden.

  Abhisit verloor een jaar later de verkiezingen van Yingluck Shinawatra, die sindsdien regeringsleider is.


  Maak melding

 7. De hersenen van de Surinamers zijn verschrompeld en gestold, anders hadden zij DDB nooit tot President hebben gekozen. En Dat was de grootste fout van de Surinamers.

  Daar kon je merken dat de DDB aanhang uit luilakken bestaat en het zijn allemaal profiteurs die weigeren hun klauwen uit de mouwen te steken.
  Anders hadden ze de juiste man op de juiste plaats gekozen.

  Nu heerst alleen maar onrust, criminaliteit, moorden, berovingen, corruptie, leugens list en bedrog, drugsdealers enz. enz.

  Het is niet meer te herstellen wat in Suriname gebeurd, jammer voor land en volk van Suriname. Niemand is in staat om een behoorlijke normen en waarden te creeren, hopeloos roepen ze allerlei dingen wat niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van land en volk.

  Het is toch te gek voor woorden dat DDB en Co zo wordt aanbeden waarvan deze mensen zoveel onheil hebben veroorzaakt in de samenleving.

  Triest allemaal.


  Maak melding

 8. Henk Molenaar, doet mij denken aan het volgende:

  Op een dag stond er bij het asielzoekerscentrum een arme Chinese gelukszoeker en er verscheen plots een fee. “Mijn beste man,” zegt ze, “ik ben hier door de NDP naartoe gestuurd om voor jou drie wensen te vervullen aangezien jij nu net in ons land bent aangekomen met je vrouw en je 3 kinderen.” De man kijkt vreemd op en vertelt de fee: “Wel, ik kom uit china en daar hebben we vaker een slecht gebit dus ik wil een goed gebit.”

  De fee keek naar het gehavende gebit van de migrant en poef! De man had plots een stralend gebit. “Ik heb er nog twee voor je in de aanbieding. Waar kan ik je verder mee verblijden?” De gelukszoeker kreeg nu plots wat meer lef: “Ik wil een grote villa midden in Paramaribo met wel 5 slaapkamers en dat de rest van mijn familie hier ook naartoe kan komen!” Poef! Zo stond hij plots in een mooie, dure villa omringd door zijn familie. “Ik heb er nog eentje voor je,” zegt de fee. “Goed, ik wil nu een ekte Surinamer worden. Met Surinaamse kleren, een Surinaams gezicht en een Surinaamse naam.” Poef! Zo stond de man, nu Rudi Bijlhout geheten, daar in zijn palmboom shirt met slippers, geen cent op zak en geen huis te bekennen en hij had een gammel gebit omdat hij zijn huur niet meer kon opbrengen. “Waar is mijn gebit? Waar is mijn huis?” jammert de gelukszoeker. De fee grijnst gemeen: “Nu ben je ekte Sranangmang. Nu moet je het maar lekker zelf uitzoeken. Nou dag he!” 🙂


  Maak melding

 9. ‘Een ware Surinamer verheft zijn land’

  So true, het moge duidelijk zijn dat het gepeupel hier op waterkant geen ware Surinamers zijn.

  I rest my case


  Maak melding

 10. Een ware Surinamer staat van op grote afstand te schreeuwen dat het niet goed gaat in- en met Suriname.
  Wie moet het hier voor die gasten bereiden opdat zij probleemloos hier voet aan wal kunnen zetten? Diaspora???
  Lammenielagge!!!!!


  Maak melding

 11. “Het patriottisme gevoel kennen wij niet.”

  Bovenstaande zegt ene Pablo.

  Ik zeg Pablo, speak for yourself.

  Maar goed, ook ik begrijp dat het patriottisme gevoel door de kolonist uit de meeste van jullie en je ouders botte lijf is geslagen.

  Zo erg dat de meeste van jullie wel een patriottisme gevoel hebben, maar dan alleen jegens het voormalig moederland.

  Zalig Doedel en andere Surinaamse patriotten kunnen het niet langer navertellen.

  Zie maar wat men met de huidige Surinaamse patriot D.D. Bouterse willen doen, ze willen hem heel graag vervangen met een lakei genaamd Santokie.

  Maar ook hier zullen de echte Surinaamse patriotten een stokje voor steken, we zijn al 38 jaar onafhankelijk en we gaan gestadig door met deze verworvenheid, geen stap terug in de tijd, basta.

  I rest my case


  Maak melding

 12. Beste Afu Sensie & Paraman, als jullie het zo stellen laten we dan man een paard noemen. Geef ons 8 succes voorbeelden van de regering Bouterse. Zo moeilijk kan het toch niet zijn. 8 voorbeelden van zijn verkiezingsprogramma die verzilverd zijn.

  3 jaar Bouterse, de man moet toch iets bereikt hebben.
  Ik zie geen successen en velen in Suriname ook niet. Graag jullie reactie met evt. financiële onderbouwing (zonder te schelden / verwijten etc)

  Laten we de discussie nu echt op gang brengen want kennelijk zien wij het fout hier.

  Kom met voorbeelden of zwijg 4 ever !


  Maak melding

 13. Normen, waarden, moraal is met de komst van de grootste crimineel van Zuid-Amerika sinds 1980 in ijltempo tot een niveau ver beneden nul gedaald.

  En het jaarlijks terugkerend gelul op 25 november over saamhorigheid en opbouw van Suriname heeft ook geen enkel effect.

  Land is onderling verdeeld en vol van haat en nijd tussen de diverse etniciteiten.

  De staatskas is leeggeroofd door het dievengilde van Bouta.

  Het binnenland is 1 grote kwikvervuilde krater.

  Een natie in verval…niet meer en niet minder.


  Maak melding

 14. koos met ware Surinamers wil ik elke OPRECHTE discussie ten alle tijde aangaan.

  Met wannabee Surinamers, witte Nederlanders, hypokrieten en zwakbegaafden is er geen enkele zinnige of oprechte discussie aan te gaan.

  Trouwens als jij een Surinamer vertoevend in Suriname was zou je niet naar 8 voorbeelden vragen, die zou je zelf kunnen opnoemen.

  Als jij onderstaande woorden hier voor mij terug kan herhalen overweeg ik je toch een antwoord te geven.

  “ik Koos ben een Ware Surinamer die mijn geliefde land Suriname ten aller tijden zal verheffen”.

  Kom op koos je kan het, hopelijk is het niet te veel gevraagd.


  Maak melding

 15. @Koos,

  Je moet HALVE CENT en PARAMAN IN BOUTA`S REET wel een compliment maken dat hun HALVE ZOOL, de AOV, KINDERBIJSLAG heeft verhoogd, oja en de NASCHOOLSE OPVANG, bewerkstelligd.

  Ik was bijna vergeten DE TOERISTENKAART en verder kom ik niet. Wie kan verder de lijst aanvullen met DDB`s ECHTE SUCCESSEN???


  Maak melding

 16. afu sensie als ik jou stuk lees dan denk ik wie is zwak begaafd.gelul over wie surinamer is in jou ogen,een ieder kan in een discussie een bijdrage leveren, negatief of positief vraag jezelf maar eens af welke jij wil voeren.


  Maak melding

 17. Verbaast niet een ieder kan in een discussie een bijdrage leveren, sommigen missen nou ene male het beetje verstandelijk vermogen om een discussie te voeren, jij bijvoorbeeld.


  Maak melding

 18. Beste Afu Sensie, jij beticht hier mensen geen ware Surinamers te zijn omdat wij jouw president niet steunen.

  Je vertoont duikgedrag. Kom met 8 voorbeelden.

  Het plakken van etiketten wie is een ware Surinamer is is voor mij niet interessant. Wat is een ware Surinamer ? In mij optiek een subjectief begrip. Daar kun je eindeloos over discussiëren.

  Wat interessant is is hoe Suriname ervoor staat. De huidige regering is een sociaal contract aangegaan met de bevolking. Men heeft de bevolking bepaalde zaken voorgeschoteld. Zaken die we kunnen verifiëren. Zaken die we kunnen meten.

  Laten we de discussie voeren op basis van feiten met cijfermatige onderbouwingen en niet op basis van emotie en subjectieve begrippen. Als je echt staat voor je paarse idealen dan loop je daar niet voor weg. Dan ga je met iedereen in discussie ook met mensen die jij zgn niet als Ware Surinamers ziet. Dit is je kans om het tegendeel te bewijzen.

  Wij zijn benieuwd 🙂


  Maak melding

 19. Over duikgedrag gesproken, ik wacht nogsteeds op die verlossende woorden.

  ““ik Koos ben een Ware Surinamer die mijn geliefde land Suriname ten aller tijden zal verheffen”.


  Maak melding

 20. “Want een volk dat voor tirannen zwicht, verliest meer dan lijf en goed, dan dooft het licht…

  Het licht bij de Surinamers is in 1975 al gedooft en ze bedelen nog steeds voor brandstof en lucifers. Ze zijn er zo vaak mee geholpen, maar verknallen zelf elke kans op het licht.

  Dit land krijgt het licht niet meer aan voor het einde van 2075 of zelfs nooit meer !


  Maak melding

 21. Michael omdat het licht bij jou in 1975 gedooft is, wil dat niet betekenen dat het bij alle Surinamers hetzelfde geval is geweest.

  Bij vele Surinamers is het licht in 1975 juist gaan schijnen, we hebben onszelf vanuit het koloniale juk gerukt en met vallen en opstaan staan we nu eindelijk een beetje op eigen benen.

  Vanuit die donkere spelonk waarin je vertoeft, kan ik mij voorstellen dat je over nooit meer licht kunnen zien droomt.


  Maak melding

 22. Trouwens voor ik het vergeet.

  Bij deze wil ik alle waarachtige en vaderlandslievende Surinamers hartelijk feliciteren met onze ONAFHANKELIJKHEIDSDAG.

  OPO Kondremang, Sranang gron e kari yu.


  Maak melding

 23. Beste Koos,
  Populisme zullen wij met realisme bestrijden, Afu Sensie staat aan de kant van moordenaars,drugscriminelen en mensenrechtenschenders, wij met beschaving, normen en waarden en rechtvaardigheid staan tegenover die Afu ede en zijn paarse schapen. Ze kunnen de discussie niet op basis van feiten en cijfermatige onderbouwing voeren, ze denken vanuit een paarse doctrine en dogma.
  Echte Surinamers zetten hun land niet te schande, ze kiezen geen drugscrimineel als president.


  Maak melding

 24. Afu Sensie, ik stel jouw een vraag en dan moet ik mijn eigen vraag nog beantwoorden. De omgekeerde wereld vindt je niet ?
  Ik stel jouw de vraag OMDAT ik op zoek ben naar antwoorden anders had ik jouw die vraag nooit gesteld. En Afu Sensie, domme vragen bestaan niet.

  Je ontwijkt de discussie net als jouw president die nog maar 2x p.j.een monoloog in de DNA komt houden. Zelfs schriftelijke vragen van de oppositiepartijen worden niet eens beantwoord.

  Lees goed ! Het moet duidelijk zijn dat de President niet het vrije recht heeft om te beslissen of hij verantwoording over het gevoerde beleid aflegt in DNA of niet, hij is daartoe grondwettelijk verplicht. Zoals gewoonlijk heeft hij er lak aan. Een ware Surinamer pikt dit toch niet of wel soms ?

  Afu Sensie iemand die staat voor haar idealen zou nooit de discussie ontwijken. Dat zegt genoeg over jouw als persoon.

  Jij steunt deze regering om andere motieven. Niet omdat deze regering geweldige prestaties levert. Iets anders kan ik niet concluderen. Kennelijk was je niet voorbereid op deze discussie en dat kan. Another time, same place !


  Maak melding

 25. En juist aan dit streven ontbreekt het bij deze antagonisten, want wat opvalt is juist dat het land en volk deze wensdroom opzettelijk moeten ontberen. Dit door gebrek aan visie en alleen ondoordachte beslissingen nemen, om er later achter te komen dat het niet werkt. De ware Surinamer zal alleen kunnen opstaan, wanneer deze schaamteloze criminelen vertrokken zijn. Pas wanneer we van deze “duivelaanbidders” af zijn, zal er verandering kunnen worden bewerkstelligd, eerder hoef je dit niet te verwachten. Het is toch duidelijk dat deze regering met een desastreus afbraak politiek bezig is. Vooral de ethische normen en waarden waar deze regeerders juist aan voorbij gaan, baart zorgen. De staatseigendommen waarmee men omgaat alsof het familie-eigendommen zijn. Dit samenraapsel voldoet aan geen van de boven opgesomde criteria en dat vanaf hun aantreden, alom kommer en kwel. Het ene schandaal na het andere, nationaal zowel internationaal, dus we hebben met een misdadige criminele bende te doen. Eerst moeten we deze criminele gezagdragers wegstemmen, dat is waar het nu om moet gaan. Dit kanker gezwel wat de Surinaamse gemeenschap aan te teisteren is, moet met alle democratisch terbeschikkingstaande middelen worden bestreden. Want alleen zo zal het land verheven kunnen worden, en met daadkracht zal het zeker lukken.


  Maak melding

 26. Wat ze allemaal niet verzinnen om geen poot te hoeven uitsteken om Suriname te helpen ontwikkelen.

  Sommigen willen dat de huidige regering eerst verdwijnt om Suriname te verheffen.

  Ik vraag mij af wat voor redenen deze ezels hadden verzonnen tijdens de 10 jaar front om hun klauwvieters alleen voor het stelen van staatsmiddelen te gebruiken, en nooit voor het ontwikkelen van Suriname.

  Jullie hebben je kans met 10 jaar front gehad, dus blijven jullie nu maar lekker langs de kantlijn staan schelden en drogredenen verzinnen. Wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers gaan gestaag verder om ons geliefde land duurzaam te ontwikkelen.

  Voor degenen die het nog niet door hadden omdat ze als zombies door het leven gaan, het kankergezwel heeft het volk van Suriname in 2010 al naar huis gestuurd en nu is het de beurt aan degenen die het land willen verheffen.

  Vreet je hart dus maar lekker op.

  koos aan jou verdoe ik geen tijd meer. Misschien moet je in discussie met mebruya proberen tegaan, twee gekken bijelkaar, jullie zullen elkaar vast begrijpen. Ik sta dan aan de kant om me te vermaken.


  Maak melding

 27. Een ware surinamer houdt van zijn land. vergeet niet dat suriname het land is van -melk en honing-.

  Problemen komen overal voor. in elk land. problemen zijn om op te lossen.


  Maak melding

 28. @Afu sensie
  Ik heb de afgelopen jaren mijn uitgesloofd, geinvesteerd, ministers gesproken, directe adviseurs van de president gesproken, Ik heb zelfs een brief van de president aan een minister met het verzoek (= opdracht) ons plan te onderzoeken. Het plan werd door iedereen onderschreven. Het plan omvatte KICK BACK, alleen achteraf en niet vooraf.

  Het plan stelde Suriname in staat om met een minimale eigen investering enorme externe financiering te verwerven en toch de baas te blijven.

  Ik durf te zeggen dat ik mijn best gedaan heb en waar staat ik. Op euro 100.000 min omdat wij niet vooraf afdragen en een minister denkt dat hij het ook wel zonder ons kan. Hij heeft al bewezen dat het niet het geval is en zadelt Suriname inplaats van met winst op met heel grote verliezen.

  Jammer maar helaas waar.


  Maak melding

 29. van waar de trost van Surinamers ,om Surinamer te zijn een land die gebukt gaat van verkrachting beroving , morden, en niet te vergeten Corruptie.
  de gewone man had 38 jaar geleden niets en nu ook niets.


  Maak melding

 30. Afu Sensie, ik sluit mij geheel aan bij het betoog van JoJo. Bij het aantreden van deze regering ben ik in gesprek gegaan met een vuilverwerkingsbedrijf uit Almere. Dit bedrijf was gespecialiseerd in het scheiden van bedrijfsafval. Mede door de steeds strenger wordende internationale milieuvoorschriften heeft het scheiden van afvalstromen de laatste twintig jaar een grote vlucht genomen. Het scheiden van afval staat nog in de kinderschoenen in Suriname. Het bedrijf was bereid een dependance te openen in Suriname.
  Ook zij zagen dat daar goed geld te verdienen was. Het was een alles omvattende plan waarbij de regering 50% in kon participeren in de joint venture tegen een investering. Paramaribo kon achterover leunen en gebruikmaken maken van de kennis van de Hollanders. Na 1,5 jaar waren de vergunningen nog niet rond met als gevolg dat de recyclingbedrijf zich teruggetrokken heeft. Dit was een uitgelezen voor Suriname om daadwerkelijk maatschappelijk en ecologisch te ondernemen. Het zou als voorbeeld kunnen dienen in de Caricom regio. We hadden zelfs vuil uit het buitenland kunnen importeren om tegen betaling te kunnen recyclen.

  Afu Sensie, dat dit niet doorgegaan is kun je linea recta op conto van deze paarse regering schrijven. Deze deal was goed geweest voor Suriname, het bedrijfsleven en werkgelegenheid. Voorlopig ga ik mijn vingers niet meer branden aan Suriname. Er zal toch een daadkrachtige regering aangesteld moeten worden.


  Maak melding

 31. Beste Koos,

  Surinaamse politici en ambtenaren intereseert het geen reet als je met een goed plan komt, dan voordeel biedt aan de Surinaamse bevolking en/of Suriname.

  Ze kijken alleen maar of hun er 10 SRD eigen voordeel uit kunnen halen ipv van werk en inkomsten voor Suriname.


  Maak melding

 32. Henk Molenaar, precies de reden waarom ik gestopt ben met zaken te doen met de Surinaamse overheid. Aantal jaren geleden een kennis van me geholpen met het openen van een kopieer / printershop. Niet zo maar shop. De grootste kopieer printerstraat van de Caricom regio staat in Paramaribo. We praten over 10 tallen meters aan Cannon apparatuur. Een magazijn met bedrijfsfolders is achterhaald. Als een bedrijf uit het Cariben een folders wil hebben wordt het in Paramaribo geprint en opgestuurd naar de klant waar ook ter wereld.

  – Minder materiaalverspilling, retouren en naleveringen
  – Sneller inspelen op actualiteit en trends
  – Forse besparingen door optimalisatie van productie en distributie tot wel 30%
  – Uitstekende DTP mensen geschoold in Nederland
  – Uitstekende kennis en service van Cannon Nederland

  Zo lang de overheid niet in beeld is gaat het prima.


  Maak melding

 33. Moolenaar en Koos, We hebben goed voorbeeld van Nederland gehad. In Nederland geld ook de grote koppen tellen en dan bedoel ik niet de miljoenen jongens, maar meer de duizendvoud daarvan…

  In Su nemen wij een voorsprong op het voorbeeld van onze Vader “Nederland”. In Nederland noemen wij het creeren van werkgelegenheid en Netwerken. In Su noemen wij het steekpenningen en corruptie.

  KLein verschil is dat in SU de bevolking niet meeprofiteert tenzij je vriend van die indiaan bent. In Ned zijn ze bereid je de kruimels te geven zolang de koek bij de bazen blijven.


  Maak melding

 34. als ik kijk naar bepaalde reacties hier dan vraag ik mij echt af , zijn Surinamers zo laag gevallen en dan trek ik mijn conclusie : die mensen die pres zo verdedigen ,als hij vraagt om afgezogen te worden staan ze in de rij om het te doen maakt voor hun niet uit hoe de toekomst voor hun bloed eigen kinderen er uit zal zien zo lang ze die crimineel kunne aan bidden .

  Waar gaat ons land allemma naar toe : 1 Rasta minister neemt 1000000 us aan om die menr van global oil te domburg vrij te laten ( veroo vor brandstof smokkel )

  Abrahams kreeg 4 toto drie weken terug noch een nieuwe auto van de staat .

  Bagger bedrijf de boer ,gaat niet door ,dus we bekijken hetmet onze vaar geul .


  Maak melding

 35. Ik verhef dit heerlijk land (bijna) dagelijks. Maar als ik zie dat die verheffing daarna met de grond gelijk wordt gemaakt, dan stop ik er maar mee. Het zijn vooral de mensen die niet bereid zijn naar anderen te luisteren, Hetzij uit onwetendheid, hetzij uit eigen belang. Niettemin ben ik van mening dat die “verheffing” alleen kan geschieden als een ieder gezamenlijk de handen uit te mouwen steekt. Maar ja……


  Maak melding

 36. Ware Suries slaan de handen ineen en verjagen de BOEVEN zoals DiDiBrie en Co.
  Ware suies slaan de handen ineen en roepen in koor; wij ZIJN(echte) Surinamers.
  Ware Suries slaan de handen ineen en bouwt z’n land op ,maar pleegt geen Coupe in eigen land,zoals in Su; en spant nog minder samen met buitenlanders om’t Su volk te onderdrukken en land te destabiliseren.
  Ware Suries slaan de handen ineen en vecht tegen deze NEP ndp indiaan die zich morgen een Peruaan/ Mexicaan zal noemen.
  Ware suries slaan de handen ineen ,zijn 1 ; en zijn ook niet in hokjes verdeelt.
  Ware Suries slaan de handen ineen en zeggen wij hebben 1 nationale vrijedag.
  Ware Suries slaan de handen ineen, beschermen elkaar en zorgt vooral goed voor elkaar.
  Sla dus de handen ineen ware Suries en kom in opstand tegen deze BOEVENBENDE van DiDiBrie en Co. Vakbondsleiders pak de strijd op en ga dat volk voor in de strijd tegen deze zaka-zakas, bevrijdt dat Su volk uit handen van DiDiBrie en Co. Help dat Su volk ’t is 2 voor 12. Fitie gie joe srefie. fitie foe kang abie ing boeng toe tamara.Stree dif stree So volk kom op.
  Ware volk….Ware Su volk sta op en strijdt voor een waaaaar-achttttige Su, zonder DiDiBrie en Co Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 37. He Glenn Pengel die “Ware Suries” of moet ik zeggen “die waren Suries” zitten allemaal aan de Noordzee lekker te genieten van een uitkering, waardoor ze heel veel tijd om handen hebben om de hele dag op waterkant.net te zitten met hun onzin. Jij bent als jojo en koos ook zo’n dagdromer, van de ene op de andere dag veranderen ze in hun dromen in groot investeerders. Neem koos die man heeft een heel groot bedrijf helpen opzetten in Suriname, de vraag is alleen, wanneer? koos zit 24 uur 7 dagen per week op waterkant.net, die man is een voltijd poster hier en beroepsuitkeringstrekker, toch durft hij dit soort onzin hier te verkopen.

  Ik weet trouwens niet wie jullie verteld heeft dat die lsd’s, xtc’s en al die andere shit goed is voor jullie verstand, jullie worden in ieder geval niet slimmer op.

  Al die hallucinerende reacties lijken wel te komen van gasten die stijf zijn van de coke.

  Jullie zijn mij een stelletje lampzwansen hier op waterkant. Soso lafu nanga deng dong dong sani fu unu.


  Maak melding

 38. “die waren Suries” zitten allemaal aan de Noordzee lekker te genieten van een uitkering, waardoor ze heel veel tijd om handen hebben om de hele dag op waterkant.net te zitten met hun onzin. Jij bent als jojo en koos ook zo’n dagdromer, van de ene op de andere dag veranderen ze in hun dromen in groot investeerders. Neem koos die man heeft een heel groot bedrijf helpen opzetten in Suriname, de vraag is alleen, wanneer? koos zit 24 uur 7 dagen per week op waterkant.net, die man is een voltijd poster hier en beroepsuitkeringstrekker, toch durft hij dit soort onzin hier te verkopen.

  Ik weet trouwens niet wie jullie verteld heeft dat die lsd’s, xtc’s en al die andere shit goed is voor jullie verstand, jullie worden in ieder geval niet slimmer op.

  Al die hallucinerende reacties lijken wel te komen van gasten die stijf zijn van de coke.

  Jullie zijn mij een stelletje lampzwansen hier op waterkant. Soso lafu nanga deng dong dong sani fu unu


  Maak melding

 39. Aldus Afu Sensie onze vieze paarse beest aka lakei en dope dealertje van Desi Bouterse. A mang bigi moffo. Jullie paarse lijders hebben alleen een grote bek. Ik ben een ware Surinamers whahhahahaaa Afu Ede je bent een uitgescheten surinamer. We motten je niet. Lekker ophoepelen naar je Afrikaanse bokoe homies of van mijn part spring je vanaf je Bijlmerflat, skeere vent.


  Maak melding

 40. Allemaal wat een oeverloos gezeur. Bouta cs. hebben lak aan hun vok. Zij zitten er voor zichzelf. Kon God ons heerlijk land maar verheffen. Ook Hem lukt het niet


  Maak melding

 41. Bones het klein stukje drek kan duidelijk de waarheid niet aan en reageert “ophoepelen naar je Afrikaanse bokoe homies”.

  Duidelijk een reactie van een minderwaardig en aan lager wal geraakt minkukel.

  Dat stukje poep weet niet eens dat er in Suriname Surinamers wonen en geen Afrikanen.

  Maar goed, ik ga een bijlmerflat zoeken, en terwijl ik zoek, mag jij een behoorlijke teug nemen van die grammoxone.


  Maak melding

 42. Afu Sensie hok je nog steeds samen met die trol van je Anna_Z.
  Die had ook last van bordeline verschijnselen. Firma Jut en Jul wonende te flat Daalwijk 6 hg. Of heeft ze je verlaten of heb je haar te werk gesteld bij één van je kelderboxen ?
  Verbaas me dat je nog actief bent op wkn. Zeker in opdracht van Info act Mr Limburg of die gestoorde Priester Mey what ever. Had nou naar me geluisterd jullie paarse gedrochten kunnen beter jezelf vroegtijdig euthanaseren. Te midden op zee wel te verstaan. Scheelt de gemeenschap weer wat geld en iedereen is happy.


  Maak melding

 43. Da91 heeft geen aanhang meer is afgelopen met ze deze man kan liever zijn mond houden coruptie was vlak onder zijn neus toen al kon hij niks doen want somo hield hun allemaal aan hun ballen vast deze huilen omdat ze niet aan mach zijn


  Maak melding

 44. Dit soort reacties als van het stukje poep bones krijg je wanneer je overmatig drugs gebruik.

  Hallucinerende reacties en complete onzin zullen ons niet bespaard blijven.

  Om jou zo door het leven te zien gaan, zal geen pretje voor je moeder zijn, die had je als ze het wist langdurig gedoopt direkt na het snijden van je navelstreng, dit euvele daad zou de gemeenschap heel veel hebben bespaard.


  Maak melding

 45. De Surinamer van nu,..(op de goede na) na zweef tekie, roof, nanga neks no fout mentaliteit!! Kijk maar naar de jongeren van nu,.. op de basisschool is je kind niet veilig, verkrachting, misbruik is aan de orde van de dag. Op de crèche worden baby’s misbruikt,..zeg me eerlijk waar gaan we naar toe??? Dit land is verziekt!!


  Maak melding

 46. Surinam patriot,

  Is Nederland ook zo verziekt, op de basisschool is je kind niet veilig, verkrachting, misbruik is aan de orde van de dag. Op de crèche worden baby’s misbruikt,..zeg me eerlijk waar gaan we naar toe???

  Ken je Robert M. wel?


  Maak melding

 47. Zo en nu een beetje zout en zuur in die wonden wrijven van die ZEURPIETEN op waterkant.net.

  Vandaag is Suriname 38 jaar onafhankelijk en dit gaan wij natuurlijk vieren.

  De zerpieten bones, henk molenaar, koos, surinam patriot, ray en nog een paar van die pietjes mogen zich vandaag sminken anders krijgen jullie geen snoep van Sinterklaas Desire Delano Bouterse.


  Maak melding

 48. afu sensie jou vorm van discussie is mensen beledigen,ik geloof niet dat jij een zinvolle discussie wil voeren ,jij wil alleen je frustaties hier bodvieren,ik moet eerlijk gezegd alleen lachen en diep van binnen medelijden met je hebben.ik begrijp dat je een hekel hebt aan surinamers die in nederland wonen, ik zal je uitleggen hoe dat komt diep van binnen heb je er spijt van dat je zelf nooit je horizon hebt verbreed,je zou dus eigelijk kwaad op jezelf moeten zijn in plaats van gefrustreerd richting anderen te doen.


  Maak melding

 49. afu sensie zo te zien heb je ook teveel tijd over hopelijk betalen ze jou ook een vorm van uitkering. indien je een keer daadwerkelijk wil duscussieren hou ik me aanbevolen,maar dan wel op inhoudelijke feiten.


  Maak melding

 50. “ik begrijp dat je een hekel hebt aan surinamers die in nederland wonen”.

  Verbaast, jij kan niets begrijpen, ik zal maar niet zeggen waarom, straks vind je weer dat ik je beledig, terwijl het een naakte constatering is.

  Hartelijk dank voor je zinvolle discussie, ik heb echt veel van opgestoken.

  Kijk eigenlijk wil ik het niet hebben over je reactie waar niet een hoofdletter in zit, je zou mij terecht van mierenneukerij kunnen betichten, maar ik heb een vraag.

  Wat je is hoogst genoten opleiding, maw welke diploma’s heb je zoal behaald. Voor alle duidelijkheid, het papiertje van de lagere school is geen diploma maar een getuigschrift, ok bij deze mag je het huishoudschool diploma wel noemen, als je die tenminste heb behaald.


  Maak melding

 51. @verbaast,

  die afu sensie moet je GEEN aandacht geven.

  Dat is een kansloze, werkloze en hersenloze paarse pauper die in opdracht van Limbo op een gestolen brommer en voor een handje rijst en een soft kogelbrieven rondbrengt.


  Maak melding

 52. We hebben Afu sensie voorbij zien komen en het was wachten op zijn wederhelft pauper Sabidieri. Triest zoals zij een massamoordenaar in bescherming nemen en het falende beleid van Bouterse goed praten. Er is geen reden voor feest. Suriname staat op de rand vd afgrond.


  Maak melding

 53. Henk “kansloze, werkloze en hersenloze paarse pauper” is dat niet synoniem van een FRONTER.

  Voor alle duidelijkheid ik ben geen fronter. Jij wel.


  Maak melding

 54. De wannabe Nederlanders zijn weer aan het woord.Zij die hier naar toe zijn gekomen om enkel maar te profiteren van de Nederlandse uitkeringen,want ze kregen toen alles gratis,huisje boompje beestje,hebben het hoogste woord hiero en kraken alles af wat er in Suriname gebeurt.
  Ze hebben niets met de kreetËEN WARE SURINAMER VERHEFT ZIJN LAND,maar kramen wel een hoop onzin uit.Dit soort lieden zullen nooit terugkeren naar Suriname,wel als ze alles gratis zouden krijgen,wat was Nederland toen,jaren “75/80, ERG DOM.

  Afu sensie laat ze maar uit hun nek zeiken,weet dat ze ook hier in Nederland niets in te pap te brokkelen hebben en tegen alles ja en amen zullen zeggen.
  Want ook hier tiert de criminaliteite welig,open de kranten maar of zet de tv aan,Opsporing Verzocht bv,
  Ook hier moet men strugglen om het hoofd boven water te houden ook de wannabe Nederlanders.

  Suriname Voorwaarts.
  Schoon Suriname Ohw Land Van Mijn Dromen.
  Al ben ik hier geboren en getogen ,ik ben en blijf een trotse Surinaamse.


  Maak melding

 55. “verbaast” me heel erg, dat ezels een president kiezen met een derde klas Mulo getuigschrift en een snelcursus sportinstructeur’s certificaat. Anderzijds eisen zij op WKN dat je voor een eenvoudige discussie, een Prof., Drs., Ir., bul moet kunnen overleggen.


  Maak melding

 56. Sita gelijk heb je de titel “ËEN WARE SURINAMER VERHEFT ZIJN LAND” heeft gewerkt als een rodelap op stier, kijk maar hoe ze tekeer gaan, als door een Braziliaanse bij gestoken.


  Maak melding

 57. Fadso het “verbaast” me ook dat jullie ezels die niet eens een mulo diploma kunnen overleggen kritiek hebben op de President zijn scholing. Wedden dat hij met zijn derde klas Mulo nog beter geschoold is dan jullie, die vanwege leeftijd de zesde klas lagere school net hebben kunnen bereiken.


  Maak melding

 58. Afis Sensie je gedraag je als een getergde hond. Je maakt emotionele verwijten welk kant nog wal raken. Kom nu eens met feitelijke onderbouwing waaruit blijkt dat de regering bij het juiste eind heeft. Waar zijn die 18000 huizen, bruggen en wegen gebleven. Zanderij zou de hub worden van Zuid Amerika, ook een diepzee haven zou aangelegd worden. Dijken zouden versterkt worden, suriname zou de voedselschuur van Caricom worden, betere gezonheidszorg, hogere aov, gratis schoolboeken, betere ov en veiligere straten en investeerders zouden su platlopen. Amnestie voor de president maar tot op de dag van vandaag geen sein van de waarheid en verzoeningscomissie, minsters doen continue de shuffle dans en corruptie viert hoogtij. Een ware surinamer accepteerd dit niet. En dan vindt jij het gek dat wij tegen Bouterse zijn. aaah baja vermoeiend


  Maak melding

 59. Hier en nu is duidelijk waarneembaar; dat, zeggen is makkelijker dan schrijven, en dat Nederlands spreken niet direct zeggen wil, het ook te begrijpen. Dat zie je overduidelijk hier en vooral praten over onderwerpen waar ze helemaal niets vanaf weten. Dat zie je ook in hun taal gebruik, vooral de zinsbouw. Wat deze duidelijk laaggeletterden wel niet denken met hun laag allooi (komaf) indruk te maken. Daarom blijf ik het zeggen; naar dit straatschuim luisteren is het zelfde als; een koe in de kont kijken. Te yu nak’ kapalasi yu e go yere boriman tongo.


  Maak melding

 60. Afu jouw mislukte president werkt als een paarse lap op een stier en daarmee maakt dit mij tot een ware surinamer. Ik kom op voor de surinaamse zaak. Wij fatsoenlijke surinamers pikken niet dat er bij leven geroofd en gestolen wordt en al helemaal niet uit de staatskas. Heb je dat goed tussen oren geknoopt paarse kakkerlak. Stel voor dat je een inkomensverbinding aan gaat met je paarse basja. Desnoods verpad je Sabidirie voor een appel en een ei aan bouterse. Laat hardwerkende surinamers met rust en zeg tegen je basja dat hij niet meer moet stelen van de armen.


  Maak melding

 61. De Paranen verwachten dat hij het naambord van het tramstation te Onverwacht vandaag zal onthullen. Dit was Para in een dronken bui omhuld met een witte nevel beloofd.


  Maak melding

 62. @ 666

  Jij of U hebt in ieder opzicht juistheid,laat die Afoe Sensie man,hij is aan het ploppen vandaag want zijn waanzin neemt alleen maar toe!! De waarheid doet meestal pijn en misschien lijdt hij aan een gegeneraliseerde pijn.


  Maak melding

 63. Mijn welgemeende felicitaties met de onafhankelijkheid van Suriname aan allen die dit op prijs stellen, en zij die hier een lage dunk van hebben, hebben de vrije keus tussen zwijgen of schijten.

  Ik ben blij toe dat de bakra’s op de zijlijn zijn gezet waar ze ook voorgoed thuishoren. Nu is het zaak van het Surinaamse volk om in zoveel jaren waarop de slavernij en onderdrukking heeft geduurd en voordat de onafhankelijkheid over Suriname werd uitgesproken de tijd heeft om land en volk behoorlijk te upgraden en naar wens te besturen. Los gezien van het feit dat Suriname nagenoeg 400 jaar mag uittrekken om alles weer op een rijtje te krijgen heeft het volk nog eens 400 jaar extra nodig om over haar trauma’s heen te komen. Ik schat, dat het Surinaamse volk en land pas na pakweg 1000 jaar door de internationale gemeenschap serieus zal worden genomen en aan internationale ontwikkelingen – en internationale promotieraces zal kunnen deelnemen.

  Het volk dient de door mij geschatte tijdruimte van een millennium verstandig te benutten, goed na te denken en een voor iedereen tevreden en goed beleid te voeren zonder interventie van mensen die door God gekozen zijn of middels Bijbelse indoctrine, daar de Bijbel als een vloek werkt op hen die erin geloven, en wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Uiteraard hoef ik mijn bijdrage en dat van mijn achterban niet te specificeren omdat het logisch is dat elke kondreman of ze nu in eigen land of in het buitenland vertoeven de morele plicht hebben om land en volk volledig te ondersteunen ook al heeft de meerderheid een hekel aan de huidige beleidsmakers of anderszins.

  Persoonlijk ben ik een haaibaai als het om Suriname en haar volk gaat. Ik heb altijd al mijn steun aan gegeven. Een ieder die zich negatief uit over Suriname of Surinamers (ongeacht gelovige of ongelovig) zeg ik onverbiddelijk de wacht aan en in uitzonderlijke gevallen schroom ik mij niet voor om met de negatievelingen in de clinch te gaan. Dat ik het Surinaamse volk geregeld de waarheid niet ontneem vanwege haar gedrag is mijn recht en methode om iemand of mensen wakker te schudden omdat ik ondanks hun tekortkomingen ze lief heb. Verder stoor ik mij aan niemand die boos wordt van mijn positieve en negatieve uitlatingen en reacties ten opzichte van het Surinaamse land en volk, want ieder heeft recht van vrije meningsuiting en zelfbeschikking. Ik geef toe dat ik vaak loeihard overkom, maar dit vindt ik normaal omdat de waarheid ook keihard en meedogenloos is.

  Voorts doet het Surinaamse volk er goed aan om zich niet meer bezig te houden met futiliteiten die kant noch wal raken, maar men dient zich kranig te houden en alle opbouwend kritiek goed te bestuderen en zich niet meteen aangevallen voelen. Humor is ook belangrijk…..Haha mijn maties en ik hebben vette lol gehad de afgelopen tijd, de gekleurde zwarte piet baretten op de stenen koppen was een leuk gezicht en kleurrijk om te zien of niet soms. Een legio zakkenwassers waren boos om die petten op de dooie stenen en zagen deze als schending van hun zogenaamde vrijheidssymbool. Jammer voor deze lui, dat God niet weet wie dit op zijn geweten heeft en Joost Vondel weet dit ook niet.
  django


  Maak melding

 64. Het is evident, dat sommige zich al bij het voorstellen, struikelen over het schrijven van hun eigen naam. Natuurlijk komt het door hun zeer beperkte en gebrekkige vocabulaire en derhalve de taal helemaal niet begrijpen. En dat zie je in hun schrijfgedrag onsamenhangend en daarom provocerend en scheldend hun weg vervolgend. Want van onderbouwd reciproceren hebben deze een rudimentaire ontwikkeling door gemaakt nog nooit gehoord. En dat zelfs een puber weet dat (een halve cent) van nul en generlei waarde is. Zegt dat ook veel over de hufter erachter, vaak een labiele en zielige individu met psychosomatische aandoeningen. Deze verdwaalde snuiter waant zich – op de berm – tussen de grootste groep georganiseerde criminele politieke bende die Suriname rijk is, met dank aan de eveneens veroordeelde misdadige president. Ook valt op dat er nooit een goed onderbouwd argument te horen is dan liegen en bedriegen, waar ze goed in zijn. En wat ook opvalt ze reageren niet op het geposte door de redactie. Maar juist op de postings van reageerders. Wel nu; de mening van een ander hoe krom ook, is heilig en dient gerespecteerd te worden. Net zoals jij jouw niets zeggende en een ander niet te kunnen overtuigen met het jouwe, wat jij alleen waardert. Je hoeft nooit mee eens te zijn, het verdient respect, laat dat heel duidelijk zijn. Het is het zelfde als; talking loud but saying nothing.


  Maak melding

 65. Ik zie dat ‘de enige echte ware’ suri , afu , gisteren flink de boel op stang heeft gejaagd.

  Van 10:33 uur tot 18:29 uur, heeft afu huisgehouden.
  Eigenlijk vanaf 04.33 tot 12.29 suri-tijd, afu zit tegenwoordig in de bouw.
  De bruggenbouwer van suri, phoe onmenselijke tijdstippen.

  Afu, niet sjiek van je hoor :), nota bene op srefidensi dei.

  Je had zeker heimwee naar suri :).


  Maak melding

 66. afu sensie om op jou vraag te reageren, ik heb niet eens mijn lagere school afgemaakt.Maar ik denk dat dat geen beletsel is om een fijn leven te hebben.ik denk dat mijn familie een positieve bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van suriname bv hakrinbank.Ik voel me al helemaal niet beledigd door jou dat zou je wel willen missch,maar mijn leven is zo fijn dat woorden mij echt niet raken, big smille.fijne dag verder in het paradijs suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.