‘Wij zijn bewakers van onze waardigheid en trots’

69

PARAMARIBO, 24 nov – “Laten we koesteren wat wij gezamenlijk hebben opgebouwd. Want wij zijn zelf de bewakers van onze waardigheid en trots.” Dit stellen de jongeren van de Nationale Democratische Partij, NDP, in de aanloop naar onafhankelijkheidsdag. “Door durf, visie en daadkracht hebben wij met vallen en opstaan de uitdagingen van een jonge republiek getrotseerd.”

Met name jongeren kunnen en mogen daar niet zonder meer aan voorbij gaan. “Wij zijn bijzondere dankbaarheid verschuldigd aan de voorvechters van onze onafhankelijkheid in 1975. Datgene dat door onze voorgangers niet is gerealiseerd moet daarom een inspiratie bron en fundament voor ons als toekomstige natie zijn om verder te ontwikkelen”, wordt gesteld. Jongeren zullen zich daarom moeten ontwikkelen om de uitdagingen aan te kunnen.

Er worden belangrijke stappen vooruit gezet, zoals de banden met Unasur, Caricom en de ‘grote naties’. “Suriname maakt thans bijzondere ontwikkelingen en groei door binnen de agrarische, mijnbouw- en onderwijssector. Wij moeten deze ontwikkelingen koesteren en ons gezamenlijk inzetten om deze groei ten volle te benutten. Een ander belangrijk aspect, waaraan wij van NDP aandacht aan willen schenken is het tonen van respect voor onze nationale symbolen.”

69 REACTIES

 1. “Laten we koesteren wat wij gezamenlijk hebben opgebouwd. Want wij zijn zelf de bewakers van onze waardigheid en trots.” Dit stellen de jongeren van de Nationale Democratische Partij.

  Is de corruptie, de tekie njang, de begrotingstekort, de devaluatie, de toegenomen criminaliteit iets om trots op te zijn????????????
  Trots moet je zijn op de opbouw en het veilig gevoel, denk aan de piramide van Maslow, en de tevredenheid die een land jou te bieden heeft.
  Niet de corruptie en criminaliteit en de torenhoge tekorten en een niet sluitende begroting. Dan moet jij je schamen en goed oo.


  Maak melding

 2. @ pokai tongo
  het stuk had moeten beginnen met: laten wij koesteren wat de regering DDB heeft afgebroken. Kijk, ik heb nog steeds vertrouwen in de jeugd, want dat is de toekomst van Suriname. laten wij hopen dat ze geleerd hebben hoe ze het niet moeten doen.


  Maak melding

 3. Waardigheid en trots?????

  Mag ik een kotszakje…….

  Onder de Paarse Roversbende is Suriname de risé van Zuid Amerika. Een ultieme banenenrepubliek met een moordenaar drugsdealer als president en zijn zoon als een hoofd CTU die vastzit voor drugs- en wapensmokkel.

  Trots en waardigheid………


  Maak melding

 4. Wij zijn bewakers van onze waardigheid en trots’…
  Goedkope propaganda..

  Het adoreren van een verkrachter, moordenaar, terrorist en drugsdealer als press is een SCHAAMTELOZE vertoning.
  Waardigheid en Trots passen hier ook niet in.

  De veelvuldige moordenaar heeft ook geen respect voor de rechterlijke macht..wetten worden stelselmatig “vertrapt”.

  In een land waar geen normen en waarden aanwezig zijn kan er nooit sprake zijn van WAARDIGHEID en Trots.
  Moreel verval gaat gepaard met anarchie…


  Maak melding

 5. De Jongerenraad van de VHP zegt in een verklaring geschokt te zijn over de schandalen die Suriname en vooral de jeugd de afgelopen weken getroffen hebben. De raad is van mening dat de Surinaamse jeugd **voorbeeldfiguren** nodig heeft die haar kunnen stimuleren en inspireren

  de NDP jeugd heeft zo zijn eigen “idool”


  Maak melding

 6. De jeugd die dit uitkraamd hebben dezelfde streken en misleidende uitspraken als hun baas bouta. De jeugd in su is opgegroeit met luxe en vooeal hoe je gemakkelijk aan macht en geld kunt komen. Hoe willen zij dan dingen gaan koesteren . De jeugd in su is nog erger verrot dan hun baas bouta. En trouwens al zijn zij de toekomst van su , hoe willen zij beginnen om een goede vasis te leggen in suriname . Het land is bankroet en voordat je het weet hebben ze kand helemaal naar de klote gestuurt ondat zij niet weten hoe het moet.


  Maak melding

 7. De pres moet de eer aan zich zelf houden en zijn functie neerleggen omdat zijn zoon aangehouden is vanwege drugssmokkel etc. Hij is niet een gewone vader maar pres van SME. Dan pas ga ik trots zijn.


  Maak melding

 8. Het Surinaams volk heeft haar waardigheid en trots te grabbel gegooid door te kiezen voors deze moorddadige criminele president.
  De amnestiewet, corruptie, nepotisme en de arrestatie van de presidentszoon zijn echt geen zaken waar wij als Surinamers trots op kunnen zijn.
  Terwijl rijstboeren protesteren vanwege de lage verkoopprijs van padie en de bananen industrie verliezen lijdt hebben de paarse jongeren het over groei in deze sector.
  De groei in de mijnbouwsector moet nog worden bewezen, de prijzen van grondstoffen op de wereldmarkt zijn aan het kelderen, ondertussen is men naarstig op zoek naar 400 miljoen US voor participatie in de goudsector. Het is publiek geheim dat de OGS een verlengarm is van de allerrijkste Surinamers in de goudindustrie; De familie Bouterse en Brunswijk.
  Totnutoe heeft de staat geen koper cent ontvangen uit deze “ordening goudsector”.
  Als de jongeren daadwerkelijk de bewakers willen zijn van onze waardigheid en trots zullen ze hun stemgedrag in mei 2015 moeten veranderen en in geen geval kiezen voor deze mekalijders, pedofielen en bankrovers met elk een vonnis op hun naam.


  Maak melding

 9. Staatsgreep,dictatuur, moord, mensenrechtenschending,vernedering,achteruitgang, genocide, armoede en criminaliteit, die is waar de NDP jongeren trots op zijn.


  Maak melding

 10. @Eere,..dat gaat hij nooit doen dat weet jezelf. Hij zit nu allerlei plannen te smeden ten koste van alles en iedereen om zichzelf uit deze zooi te redden. Verkiezing in 2015?? mogen de Surinamers op hun buik schrijven, die komt echt niet,..


  Maak melding

 11. Lach de ballen uit mijn broek, die paarse jongeren hebben allemaal de kolder in hun kop. De meeste van deze k. zakjes weten niet eens wie hun vaders zijn en hun moeders hebben ook gefaald in de opvoeding. Het was de straat en Oom Desi die klaar voor ze stond. Het zijn allemaal draaideur criminelen in het kwadraat. Verklaring is opgesteld door Oom Clifton L. Bekt lekker maar hier klopt er geen pepernoot van om maar in de Sinterklaas vibe te blijven. De paarse idiologie is gebaseerd op moreel verval. Sranang is de ultiema baka bana republiek met een megalomane president aan het hoofd. Rest my case


  Maak melding

 12. Allemaal gunstig bedoeld!!De nieuwe kansen zijn al verspeeld,en nu helemaal achter in de rij stationeren jongeren van{N.D.P.}de Niet Denkend Partij die steeds helemaal dwarsbomen!!


  Maak melding

 13. Er staat geschreven:::::“Wij zijn bijzondere dankbaarheid verschuldigd aan de voorvechters van onze onafhankelijkheid in 1975.
  -Weten de jongeren wel wie een staatsgreep pleegde om dit tegen te houden???
  -Weten de jongeren wel wie het land kapot heeft gemaakt?

  =Zijn deze jongeren vergeten dat de geschiedenisboeken waarin Bouterse zijn verleden wordt beschreven niet behandeld mag worden op school en dat deze boeken uit de handel zijn????????

  =Wat voor ontwikkeling is in het onderwijs doorgevoerd, terwijl men steeds bezig is met resuffeling??????

  =De banden met Unasur en Caricom hebben helaas niets met deze regering te maken, omdat het al heel lang bestaat vanwege het feit dat Suriname lid is van de Caricom.


  Maak melding

 14. Wat een bullshitt wat deze kinderen uitbraken volgens de door volwassenen voorgeschreven versie over waardigheid en trots. Weten deze jongeren wel wat trots en waardigheid zijn? Ze hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt, laat staan dat ze weten waar de klok staat. Maar wat kan je dan verwachten, de ouders hebben de kids opgevoed met hun eigen idioterieën. Dus krijg je weer hetzelfde en blijft de toestand in Suriname onveranderd. Deze kinderen die de politiek in gaan zijn de witte boorden misdadigers van de toekomst, want jonge criminelen worden gevormd door de grote criminelen, zij volgen het voorbeeld van de oude politieke garde en hun opvoeders. Jong geleerd is oud gedaan! Men hoeft heus geen hoge IQ te hebben om deze traditie binnen de gelovige Surinaamse bevolking te begrijpen. Het overgrote deel der Surinamers claimen wel gelovig te zijn, maar God ziet ze liever vastgemetseld in het hemelse interieur dan ze te ondersteunen voor een heilzaam en harmonieus leven op aarde. Oh ja, voor de liefhebbers heb ik nog hiernamaalsspecie te koop, want alleen dood gaan is gratis, maar de metselspecie moet gij zelf betalen.
  django


  Maak melding

 15. Met wat voor boodschap zal de VHP uitkomen ?
  Ze zullen dubbel/valshartig van nature; niet openlijk klagen dat SU op 25 november 1975, toen niet in 2en gedeeld is zoals ze dat op hun knieen; aan NED hadden voorgesteld ! In dat voorstel de VHP de ene helft van SU, en de rest van de bevolking, de andere helft van SU zouden moeten krijgen !
  Zo faliekant tegen de onafhankelijkheid van SU waren ze ! SU die ze zijn komen in 1873 zijn komen aantreffen na 260 jaren harde stichtings en oprichtings arbeid van de Afro waarvan ze nu schaamteloos mee genieten en zo opgefokt afstelen zie de BallastNidamplant onde r de Wijdenboschbrug etc etc !
  De NPS blijft maar deze zeer Volksvijandige groep onderkruiperig te faciliteren en behandelen alsof het bussines as usual is !
  Een uitermate vals dilemma is dat; op die basis samenwerken heeft zijn gevolgen reeds bewezen !
  Denk aan de wetGrondbelasting, ParaIndustries de ontwikkelingen in ons rechtsbestel en op Justitie ! Verloedering tot op het bot !
  Er moet uit een ander vat getapt worden om verder te kunnen gaan met deze ellende ! !
  Een lodenblok aan het been in de ontwikkeling van SU ! Hoor je van de VHP ooit een veroordeling van de gouddeal anders dan verkiezingspropaganda ?
  Ze hebben niets op tegen dat de verdrukking van de Afro daar zo door gaat, het grondrechtenprobleem vinden ze juist en goed, moet zo blijven !
  De grootste partner van de NPS schaamteloos i.p.v. met alle moeite wat te doen om deze sociaal-maatschappelijke ellende op te lossen, ga je samenwerken !
  De juiste rechtvaardige wetgeving of anderzinds !
  Alsof er geen verantwoording bestaat naar al de eigen voorouders die hun leven hebben ingeschoten bij de oprichting en stichting van SURINAME !
  Die 400.000 Afro’s die hun leven bij de oprichting van SU hebben ingeschoten, worden minderwaardig geacht als het om de valsedubbelhartige belangen van de VHP gaat ! Dat is onoverdacht onberaden en afschuwelijk strafwaardig immoreel !
  Ik heb er geen woorden voor ! !


  Maak melding

 16. De jeugd van nu terecht de toekomst van morgen.
  Alleen is de vraag of deze jeugd wel beseft wat zij zullen nalaten voor de jeugd die in de toekomst zal aandienen.
  Want de jeugd van nu zal toch ook kinderen voortbrengen!!! Wat is jullie legacy.

  Er zullen altijd enkelen zijn die met hun deviant karakter de rest aan zich willen binden.

  Jongelui FREE YOURSELF. Als jij je beet wil laten nemen laat dat dan maar door oprechte mensen geschieden. Maar je laten pakken door een crimineel kan nooit tot bloei leiden.

  Advies: word nu al lid van een politieke partij en laat daar je kritieken horen. Je zal succes oogsten.
  Stree de fu stree yu no musu frede. Wi de yu fesie mang


  Maak melding

 17. Deze PATAT-GENERATIE zonder enig HISTORISCH BESEF moeten hun geindoctrineerde mening niet op dit forum komen ventileren.

  Het enige wat sinds de onafhankelijkheid opgebouwd is zijn de woningen waarvan elk raam, deur, perceel, trap en balkon is dichtgetimmerd met DIEFIJZER om jezelf te beschermen tegen de stijgende criminaliteit onder leiding van een drugsveroordeelde, coupepleger, dictator en massamoordenaar.

  Dus deze NDP-jongeren, met de gezamenlijke hersencapaciteit van 1 garnaal moeten zich eerst maar eens verdiepen in de geschiedenis van Su. sinds 1975


  Maak melding

 18. @Devid de Bies, waarom reageer je zo met emoties?

  -De VHP is een partij die altijd voorruit kijkt en zijn mensen ook altijd leert om een opleiding te volgen voor een betere toekomst. Dit zover ik het weet.

  -De meeste Afro Surinamers leven met de dag terwijl een “ander” met een doel leeft.

  -Het zijn de Indianen die de oudste bewoners van suriname zijn en wij met z’n allen zijn daar gaan wonen.


  Maak melding

 19. @ DEVID DEBIES jij ben een haat zaaier in sur,dit hebben we niet gekent in sur,er is 1 oplossing voor jou en dat is maak een paar zware ijzers vast aan je voeten en spring van de bosje brug .


  Maak melding

 20. ““Laten we koesteren wat wij gezamenlijk hebben opgebouwd. Want wij zijn zelf de bewakers van onze waardigheid en trots.” Dit stellen de jongeren van de Nationale Democratische Partij, NDP.”

  Ja, nee, die is goed!
  Dino had toen zeker zijn koptelefoon op!
  Je blijft lachen met deze stumperds.

  En, wat te zeggen over “wat wij gezamenlijk hebben
  opgebouwd.”
  De ndp heeft alleen maar afgebroken.
  – De militaire onderdrukking met als kroonjuweel
  de moorden en totale vernietiging!
  – Wijlenbosch, met als kroonjuweel totale financiële
  ondergang!
  – En dan nu een land dat is weggegeven aan de
  medeplichtigen en wederom vernietiging.

  Hé hé wordt wakker hier is de bakker, ndp jongeren,
  wat hebben jullie gekregen?!


  Maak melding

 21. Devid de Bies mi gudu, jij uitgekotste bij DWT,..jou vrijheid is oud pas 150 jaar, ga vieren met iedereen want vrijheid /blijheid is ook voor jou!

  of tog maar de zweep voor jou 🙂


  Maak melding

 22. @Devid de Bies,..Die Devid de Bies is gewoon een blanke Nederlander, die nooit een voet heeft gezet in Suriname, en de klokken heeft horen luiden. Maar ja hij mag zijn mening geven,…of ik hem serieus neem, dat is punt 2. Dus niet! Dus laat maar waaien,..


  Maak melding

 23. Hoe crimineler hoe beter!

  Jullie ndp-jongeren, hebben absoluut geen flauw benul, van wat de woorden ‘waardigheid en trots’ inhouden.

  Eens met django, dit stuk is wss gedicteerd vanuit het senioren paarse kamp.

  Jullie ndp-jongeren, hebben het voor suri, en in het bijzonder voor jezelf verpest.
  Voorlopig ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

  Welke waardigheid, je stem uitbrengen op een crimineel en drugsdealer?
  Je bent mss niet van die periode, ik ook niet, maar moet je daarom je ogen sluiten voor de realiteit?
  Is het niet belangrijk om je te laten informeren over de gebeurtenissen in de suri-politiek voordat je überhaupt zitting neemt in een politieke commissie?

  Trots op?
  Omdat je het land hebt overgeleverd aan een stelletje waardeloze criminelen?
  Jullie zouden je diep moeten schamen.
  Komt tijd komt raad, sommige dingen moet je zelf ervaren……

  Zelfredzaamheid is ver te zoeken.
  Alles wordt voorgekauwd en jullie slikken het braaksel maar al te graag in.
  Net als bij de baby-vogeltjes.


  Maak melding

 24. Het gebrul van uit de berm is niet voor niets geweest zo te zien.Het zaad is op vruchtbaar bodem terecht gekomen en bloeit en groeit gestadig naar een ultieme banabah republiek waar Afrikaanse landen jaloers op zullen zijn.Weg Surland,welkom Banabah.


  Maak melding

 25. Die hetze tegenover de VHP en in het bijzonder Dhr. Santhoki, begint me aardig de keel uit te hangen.

  Een vieze soort van ‘verdeel en heers- politiek.
  Die Hindoestaan is niet goed genoeg, kots, kots, kots.
  Wie is dan wel goed genoeg, ook niet die blackamang, want de laatste pres, was Dhr. Venetiaan, en die hebben die paarse ratten, tot op het bod vernedert.

  Wie is dan wel goed genoeg in hun optiek, alias b, met zijn zogenaamde criminele charismatische uitstraling?
  Als je door het ‘machoachtige’ heen prikt, wat blijft er over?
  Een kale bejaarde, van god los, verweerde indiaan, die niet schroomt om je te belazeren waar je erbij staat en die letterlijk over lijken gaat om zijn eigen hachje te redden.

  Linksom of rechtsom, de Hindoestanen trekken aan de touwtjes, ook nu.
  Zonder zijn Hindoestaanse investeerders trekt alias b. het niet.
  Laat het nu juist die criminele Hindoestanen zijn, die alias b, voor hun karretje spannen.
  Ze hoeven geen inkomstenbelasting te betalen, sjoemelen met invoerrechten, alleenrecht bij vergunningen, witwaspraktijken.

  Jullie worden genept waar je erbij staat.
  Alias b, is ‘ere’ bloodbrother van de Hindoestanen en geen enkele paarse foetoeboi komt daartussen.


  Maak melding

 26. Dit zijn allemaal hypothetische voorstellingen, want over welke waarden en repect praten juist deze landverraders. Met overwegend veroordeelde criminelen de president incluis, dan zegt dat toch wat, soortzoekt soort. Zijn het niet juist bij deze populisten die het normbesef hebben laten vervagen. Het ontberen van voorbeeld figuren ook prasi oso gedrag zie je veel vuldig voorbij komen. En een armoedebeleid ingang gezet, door kwantiteit boven kwaliteit te stellen. En als je naar de hoge gezagsdragers kijkt dan merk je pas dat je met misdadigers van doen hebt. Over waardigheid en trots gesproken, deze NDP moet juist de laatste zijn om over zeden en gewoonte te praten. Of over het (opgebouwde?) te praten, wat heeft men of is al die tijd opgebouwd. Waarschijnlijk wordt bedoeld, die grensoverschrijdende internationale misdaden gepleegd door vele van de huidige gezagdragers, dus weet wat je een ander voor liegt. Terwijl de inflatiespook opdoemt, durft men te praten over vooruitgang, waar juist achteruitgang te bespeuren is. De opstapelende betalingsachterstanden blijven groeien, gaat men over tot de orde van de dag, uitbundig feest voorbereiden. Daar gaat het overwegend bij ons om (Nyan Dringi Prisiri), en door deze partij heeft Suriname een internationale imagoschade opgelopen. Overduidelijk zie je dat het deze duivelaanbidders met hun lage moraalbesef het niet deren kan. En de schuld steeds bij een ander leggen.


  Maak melding

 27. Devid de Bies: onze hysterische Paarse Pauper die op elk forum zijn slaafse trouw aan een moordenaar betuigt.

  Maar acht wat wil je als je 80 keer per dag Info Act door je strot krijgt met Paarse Propaganda…


  Maak melding

 28. Beste Esmerald:

  je hebt goed door waar het naar toe gaat. Bouterse kan de Hollanders niet meer overal de schuld van geven en zoek de traditionele zondebok voor de mensen zonder opleiding, moraal en baan.

  Dat Surinaamse helemaal geen derde wereld is, is te danken aan de Hindoestanen die door hard werken nog iets van hun leven maken. En als ik zeg dat ‘die anderen’ de hele dag uit hun neus vreten, geen werk hebben, geen opleiding, geen moraal, stelen en bedriegen en overal kindjes maken, ben ik niet racistisch want ik noem het beestje niet bij de naam. Wie de schoen past….

  Hoeveel geld is er ook al weer opgehaald bij de nazaten van de slaven voor een monument om hun voorouders te eren?

  I rest my case..


  Maak melding

 29. Het fenomeen ambivalent zijn speelt hierin een voorname rol, in ons gedrag dus; een niet overschatte zeer grote rol, maar omdat we het niet weten of door hebben, (wat betekent ambivalent zijn) weigeren we het zo te zien – mee leven – en te accepteren, natuurlijk wat de boer niet kent lust hij niet, logisch zou je zeggen. Maar, hoe je het wendt of keert, het is zo en niet anders. Dus, het komt niet van mij, dat wil direct voorop stellen, geen knoop op de mauw spelden, gedoe, vere van dat. En ja hoor, we vertonen alle kenmerken van ambivalent gedrag. En dat is heel gewoon en intermenselijk zelfs, wel moet je weten hoe of dat is, wat dat inhoudt. Terwijl je er dagelijks mee bezig bent, zonder dat echt door te hebben natuurlijk niet je er niet mee bezig, en je hebt er ook geen last van. Maar wel heeft dat zonder dat je weet met ambivalentie te maken, mooi is dat hè! Dat dat met ambivalentie te maken heeft. Daar is niets mis mee, dat zijn wij allemaal, 100% per persoon.


  Maak melding

 30. Esmerald,

  de spijker op de kop…dit land zit vol haat en nijd tussen de diverse etniciteiten. Opgehitst door Limbo i.o.v. de criminele wolf.

  En het binnenland is verworden tot 1 grote krater dankzij de heb-en geldzucht maar goud.

  Dus dat eeuwige geleuter van het “mooie suriname” is reeds lang vervlogen tijd. Het is niet en minder dan een verdeeld en verwoest land in alle opzichten, zonder enig toekomstpespectief.


  Maak melding

 31. Jongeren van de NDP, kijk naar het gedrag van jullie leider? Jullie moeten je schamen om het woord waardigheid in de mond te nemen. Jullie leider is veroordeeld en weigert verantwoording af te leggen voor de moorden van december 1982! Hoezo trots en waardigheid? Shame on you all!!!


  Maak melding

 32. JONGE NATIE+
  verdeelde bovolkings groeppen+
  Verdeel en heers politiek+
  Grote(natuurlijke) rijkdommen+
  kritiekloze bevolking+
  superrijke kleine groep die samenspant+
  niet functionerende justicie+
  buitenlandse multinationals die voor een habbekrats de rijkdommen vergaren+
  makkelijk om te kopen functionarissen+
  ontbrekende controle systemen+
  ontbrekende infrastuctuur op vele terreinen+
  een desperate bevolking+
  (veroordeelde)leiders met een justitiele waslijst+
  uitlandige landgenoten(kader) die het beter weten=(is gelijk aan)
  ULTIEME BANANEN REPUBLIEK

  Natuurlijk konden de bedenkers(kolonisators), toen zij de grenslijnen trokken, nooit weten dat het tot in de lengte der tijden zou kunnen werken!


  Maak melding

 33. Waardigheid en trots? welke waardigheid en trots? dat hebben die klootzakken van paars allang verkocht voor een appeltje en ei. Denk maar aan de zoon van de grote roerganger.
  Waardigheid en trots. Jongelui laat jullie grote LIJDER jullie niet misleiden. Het zijn allemaal grote woorden. Hij heeft ze nooit nageleefd. Hij is een grote zakkenvuller en hij heeft continu de waardigheid van de natie verkocht, alleen voor het feit dat die man buiten schot wil blijven. Denk maar aan de meervoudige moorden die deze man heeft gepleegd. Deze figuur verkoopt bij wijze van spreken zijn eigen moeder om niet in de gevangenis te belanden. Maar Gods molen maalt langzaam. Ik hoop dat hij genoeg intelligentie bezit om dit te begrijpen. Laat hij maar denken aan Pinochet.
  Jullie grote LIJDER ALLANG ZIJN ZAKKEN GEVULD. HIJ IS VOOR DE HELFT EIGENAAR VAN DE SURINAAMSE BODEM.
  En trouwens jongelui van de NDP: “Mooie woorden zijn niet waar, en ware woorden zijn niet mooi”.


  Maak melding

 34. Frappant vind ik de opmerking; koesteren wat wij samen hebben “opgebouwd”, wat een bravoure wat een stunt, hoe durft deze, decrepantie oproepende onzin te verkondigen? Ware wij niet zelf bij dit desastreus gevoerde beleid van de laatste “drie jaren” zelf aanwezig, het steeds meer uitgegeven te hebben dan verdient. En steeds het volk voor liegen en bedriegen met tientallen grote mega projecten entameren en niet één implementeren, met jullie illusiepolitiek, populisme van veel beloven maar weinig geven. En nu een pakket met miljarden aan schulden achterlatend, en zelf aan het einde van deze tunnel, zal er geen licht zijn, op jullie desastreuze ingezette ram(p)koers, laat dat duidelijk zijn. Hoe zit het met het moraal, zeden en gewoonten dit verval dat zich dankzij jullie heeft ingezet, in de samenleving. We moeten eerlijk toegeven de jeugd vindt geen weerspiegeling, zoals voorbeeld figuren, want die zijn juist nergens – jullie geledingen – te bekennen, hoe verklaar je dat. Hoe durf je, terwijl vooral door op grote schaal internationaal geconstateerd is dat hoge regeringsfunctionarissen zich bezighouden met grensoverschrijdende criminele activiteiten, dus wie houdt wie voor de gek? Dit is wat we in Suriname kennen als; pot’ puspusi luku merki, of wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Dit is, kan je ook zeggen; voor eigen parochie preken. Zo lust ik er pap van, wat een droge ogen zonder een beetje gêne, o ja, maar als je die niet hebt, dan hoe dan!


  Maak melding

 35. Welke vooruitgang bedoelen ze en door wie?
  NDP=Nationale Destructie Partij
  NDP=Njang drieng Partij
  NDP=Nationale Drugs Partij
  NDP=No Damned Progress
  NDP=Nationale Desi Partij
  NDP=Nationale Dino Partij
  NDP=Nationale Destabilisatie Partij
  Iedereen mag toevoegen hoor.


  Maak melding

 36. “Laten we koesteren wat wij gezamenlijk hebben opgebouwd. Want wij zijn zelf de bewakers van onze waardigheid en trots.” Dit stellen de jongeren van de Nationale Democratische Partij, NDP.
  Schaamte zou hier eerder op zijn plaats zijn.


  Maak melding

 37. woorden die niet uit het hart komen,maar die door een spindokter worden voorgekouwd.de jeugd heeft de toekomst ze verdienen beter hopelijk gaan ze dat voor 2015 beseffen.


  Maak melding

 38. @Ram Sigh

  NDP= Neus Poeder Partij
  NDP= Na Dino Pappa
  NDP= Nationale Dieven Partij
  NDP= Nationale Drek Partij
  NDP= Na Doekoe Partytime
  NDP= Nationale Duivels Partij
  NDP= Nationale Damage Partij
  NDP= Nationale Dictators Partij
  NDP= Na Desi Puinhoop


  Maak melding

 39. NOU 1 vraag voor de lasten hier boven want niks wat de NDP doet is goed nou vragen jullie jezelf af wat hebben jullie voor SU gedaan behalve oproepen tot haat en verdeeldheid en alleen maar negatief wat ook goed is fout praten steeds vragen wat heeft NDP voor Suriname gedaan jullie zijn blind het SU bevolking niet blind waarom wijzen jullie of praten jullie niet over wat de vorige regeringen voor SU gedaan heeft noem ze op pen ze neer dan kan bevolking zien wat jullie zien en weten bewijs maar dat er meer gedaan is tussen toen en nu en graag als het niet kan en lukt AUB voortaan muildicht jullie zijn hier bij uitgedaagd bewijzen te leveren en als lukt mogen jullie weer ratelen oke deal want alleen maar NDP dit NDP dat bewijs.


  Maak melding

 40. Het is te waarderen dat jongeren binnen deze belangrijke regeringspartij zich willen profileren. Het is nog steeds een waarheid “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Nu nog verkondigen deze jonge mensen “his masters voice”. Dat is dan jammer, want dan maken zij direct een valse start. Als deze jongeren het echt menen met hun generatie, dan mogen zij best wel wat kritischer zijn tegen de huidige voor SU desastreuze ontwikkelingen.
  Alleen met een kritische houding kunnen jullie je leider helpen om SU en haar kinderen hun waardigheid en trots terug te laten verdienen. Dwepen met de eigen leider is geen goed teken voor de jonge generatie.


  Maak melding

 41. Ik hoop niet dat de jongeren van NDP het verdriet is voor de toekomst van morgen. Jongeren van de NDP, met het nalatenschap van jullie grote LIJDER wordt het straks weer puin ruimen. Onze grote Telting is ons voor gegaan. Hij heeft noeste arbeid verricht om het rotzooi van jullie grote LIJDER Bouta op te ruimen. Koers 1 Nederlandse gulden voor 1000 Surinaams. Hebben jullie die tijd gekend. En dan allemaal het hoogdravende van de NDP. Morgen moeten jullie leren om gras en steen te eten in Su. Het kan verkeren zegt men. Het kan zo gebeuren. Laten jullie maar die zogenaamde wijze woorden maar. Het is erg goedkoop om wijze woorden uit te kramen, maarhet na leven dat is weer een andere verhaal. Een andere hoofdstuk. Een brug te ver voor al het paarse gespuis.


  Maak melding

 42. Ik hoop alleen niet dat jullie als jongeren van de NDP stuurloos zijn geworden. Want jullie Dino gaat in een Amerikaanse gevangenis oud worden. Ondanks de 50 dure advocaten op kosten van de Surinaamse belastingbetaler. Troost jullie met het lot, dat hij een eerlijke proces heeft gehad. Zijn vader was de advocaat, de executeerder, de castreerder van de 15 omgebrachte helden van Su. Maar voor jullie, jongeren van de NDP veel te moeilijk om dat te begrijpen. Jullie zijn met die stront verhalen groot gebracht en jullie zullen als een stukje stront door anderen worden behandeld als jullie dat stukje stront van jullie grote LIJDER zal blijven geloven.


  Maak melding

 43. “‘Wij zijn bewakers van onze waardigheid en trots’

  Bovenstaande is de titel van het artikel, maar ook de titel van het door NDP jongeren ingezonden stuk.

  De negatieve reacties hierboven komen duidelijk van azijnpissers die geen enkele zelfrespect, waardigheid of een klein beetje trots nog langer in hun hele botte lijf bezitten.

  Dit kleine groepje verlorenen, gaan doelloos door het leven dus kunnen ze nooit begrijpen wat de NDP jongeren precies bedoelen.

  Vergelijk het schrijven van de NDP jongeren maar met het stukje van de VHP jongeren en zie het verschil waar vaderlandsliefde, saamhorigheid, respect, waardigheid en trots vandaan komen. Niet bij de VHP jongeren in ieder geval.

  Wij vaderlandlievende Surinamers zijn hardstikke triots op de NDP jongeren, die duidelijk de ontwikkeling van Suriname vooropstellen. Het is tenslotte hun land en zij zijn de toekomst.

  Waar woont het gepeupel hierboven precies, in ieder geval niet in Suriname.

  I rest my case


  Maak melding

 44. Bewaken jullie ook de corruptie,de teki njangs en nu ook de coke en het wapenarsenaal van jullie kroonprins? Jullie moeten dat nog heel lang doen,want hij komt pas na 50 jaar terug.Trouwens een heleboel van jullie zitten zonder werk:jullie kunnen solliciteren bij Dunker.Hij heeft duikers nodig die in de septictanks moeten duiken als bij het leegpompen wat vastzit.Succes!


  Maak melding

 45. Afu Sensie, die NDP jongeren waar jij het over hebt is het resultaat van een falende opvoeding. 80% van deze ongeschoolde jongeren zijn opgegroeid zonder een vader. De opvoeding werd grotendeels afgeschoven op de moeder, die helaas ook kostwinnaar is met als gevolg dat deze kinderen opgroeiden op de straat. Hoef je niet te vertellen dat het straat een broeinest is van criminelen. Daar gelden andere wetten.

  Iedere zelf respecterende ouder leert haar/zijn verschil tussen goed en kwaad. Gij zult niet moorden, stelen of drugsdealen. Zaken waarvoor het NDP en Bouterse staat.
  Zie zgn revolutie met 15 moorden, corruptie Abrahams en (bijverstek) veroordelingen Boerenveen en Bouterse.

  Deze ongeschoolde jongeren herkennen zich daarin en dat verklaart waarom deze jongeren zich aangetrokken voelen tot de paarse evangelie. Desi is een soort surrogaat daddy voor ze. Soort half god. Het hedendaagse Suriname wordt gedomineerd door criminelen en Bouterse wordt als voorbeeld gezoen. Goed voorbeeld doet volgen. Een andere verklaring heb ik niet.

  Een wereld van verschil met de VHP jongeren, solide thuis basis, goed onderwijs gevolgd, beschaafd, welbespraakt en intelligent. Zaken die we hard nodig hebben in Suriname. Afu Sensi, het NDP is overbodig. Mi gado deze president durft niet eens het Atlantische Oceaan over te steken. Dit is toch niet in het belang van Suriname.


  Maak melding

 46. @ Afu sensie
  hier onder de kern van de tekst van de NDP Jongeren

  “Er worden belangrijke stappen vooruit gezet, zoals de banden met Unasur, Caricom en de ‘grote naties’. “Suriname maakt thans bijzondere ontwikkelingen en groei door binnen de agrarische, mijnbouw- en onderwijssector.”

  Heeft de jeugd het wel goed gezien:
  1) Het voorzitterschap van Suriname van de UNASUR is met 3 maanden ingekort omdat echt belangrijke dingen eerst onder het voorgaande voorzitterschap afgehandeld moesten worden. Men vertrouwde dat niet aan Suriname toe (herintreding van Paraguay).
  2) Veel functies van het UNASUR voorzitterschap worden door andere landen gedaan omdat Suriname niet over de capaciteit en kwaliteiten beschikt.
  3)Bij het aanvaarden van het voorzitterschap werd Suriname door zowel Bouterse Junior als een bevriende natie (de VS) vernederd en te schande gemaakt.
  4) Na aanvaarden van het Voorzitterschap is er binnen UNASUR niets meer gebeurt en heeft de president al zijn buitenlandse reizen op de lange baan geschoven. Hij reist voorlopig alleen in het binnenland.
  5) Binnen Caricom heeft men de gerespecteerde Surinaamse kandidaat voor het voorzitterschap te schande gemaakt door hem niet te steunen etc.
  6) Binnen Caricom sprak de president ernstig voor zijn beurt door Nederland te vergeven voor de slavernij terwijl Caricom inzet op herstelbetaling. De president bewijst dat hij in internationaal verband geen betrouwbare partner is een ongeleid projectiel.
  7)In de agrarische sector klacht men steen en been. Of het nu padie, cassave, bananen, groentes betreft het holt achter uit omdat men niet aan internationale standaarden kan of wil voldoen. Zelfs gegeven tractoren leiden tot discussie en een met staatshulp gefinancierde cassave fabriek blijkt een jaar na opening een trieste grap te zijn.
  8)De Mijndeals zijn niet meer dan een IDEE-FIXE (waanidee). Bij ondertekening stelde een van de vele Vice president Operations, die ergens uit Afrika in gevlogen moest worden, feitelijk en nu gaan wij eens kijken wat wij gaan doen. De investeringen die nu gedaan worden door Suriname zijn niet meer dan een enorm KICK BACK systeem waarin Surgold vergoed wordt voor het opkopen van concessies in de Area’s of Interest.
  9) Om over onderwijs maar te zwijgen. Wanneer zijn de extra loKalen bereed, wanneer zijn de internaten gereed, wanneer zijn de schoolboeken op orde en op locatie, wanneer klopt er iets van de na schoolse opvang.
  10) Wanneer gaat men alle achterstallige rekeningen eens betalen.
  11) Tot slot wanneer worden de in uitvoering zijnde bruggen voltooit. Letwel de doorsteek was opgedragen door de vorige regering en moest zo nodig door deze regering aangepast worden en wat blijkt er moeten wegen aangelegd worden op andermans grond. Net zoals bij de brug bij Carolina.
  Deze gronden blijken net als bij de Area of Interest Concessies heel toevallig bezit te zijn van vrienden.

  Afu sensie.
  Het voorgaande zijn publiek bekende voorbeelden. Het is geen Azijn-zijkerij.
  Ik heb ook gehoopt dat de voornemens van de enige grote echt nationale partij niet slechts woorden zouden zijn. De waarheid is wreed het is nog erger het is de meest grote fraude machine die er in Suriname geweest is.

  Ik heb je al eens gewezen op het ontwikkelingsplan 2011 – 2016. Het is toegankelijk via het internet. Lees het aub en oordeel bij elk goed voornemen of het gerealiseerd is, gerealiseerd kan worden of dat het niet meer was dan een loze belofte omdat het niet realiseerbaar is.

  Het allerdroevigste is dat de geschiedenis zich nu voor de 3de keer herhaald en dat zelfs een ezel zich geen 2 keer aan de zelfde steen stoot.

  Lees eens iets meer over de geschiedenis en dan bezien vanaf alle zijden. lees de krant en kijk het raam uit.


  Maak melding

 47. De NDP jongeren staren zich blind op de criminele lijder Desi. Zijn zoon Dino is een schande, dus welke waardigheid? De afgelopen 3 jaar is de afbraak in volle gang. Suriname totaal weggezakt internationaal gezien. Hebzucht naar goud en geld, criminaliteit en corruptie vieren hoogtij in het land.


  Maak melding

 48. Je doet je naam geen goed door het (WATERKANT)te noemen
  Op de echte waterkant lopen er niet zoveel zoutzuur pisser rond.
  Wat een schande
  De slaaf mentaliteit is nog te sterk


  Maak melding

 49. koos denkt vanuit 8000km precies te weten wie de NDP jongeren zijn, ergo koos heeft vanuit zijn hallucinerende drugskop gezien dat 80% van deze jongeren zonder vader is opgegroeid en dat ze voor het merendeel ongeschoold zijn.

  En als puntje bij paaltje hemelt koos de hindustaanse jongeren en sabelt hij de zwarte jongeren neer als ongeschoold en vaderloos.

  En deze dweil zou met mij een discussie willen voeren. Koos een dweil als jou kan ik helaas alleen als voetveeg gebruiken en niet om discussies mee te voeren.

  Weer een grote lange lap tekst van jojo, die duidelijk nogsteeds niet begrijpt wat de NDP jongeren precies bedoelen.

  Jojo je bent triest en zielig.
  Als


  Maak melding

 50. Die “Als” ben ik vergeten te verwijderen, aanvankelijk had ik op die onzin van jojo gereageerd, toen bedacht ik me dat het een grote waste of time is, dus heb ik maar alles weer verwijderd.

  Jojo je zal het dus maar moeten doen met Als


  Maak melding

 51. Over welke waardigheid en trots hebben wij het dan over?
  Die van een moordenaar als referentiekader OF die van Venetiaan die het al 38 jaar samen met Santhokie toelaat om niet op te treden tegen misdaden jegens de menselijkheid? Niet alleen Bouta is debet aan slecht gedrag. Van een psychopaat verwacht je nou eenmaal dat hij onberekenbaar is…beter gezegd van een blinde mag je verwachten dat hij niet meer kan zien. Eentje die niet blind is en misdaden toelaat is wat mij betreft erger. Venetiaan en Santhokie moeten zich schamen


  Maak melding

 52. NDP jongeren laten zich misleiden en zijn de bewakers van crimineel Desi B. tezamen met de jaknikkers NDP in de nationale assemblee die voor de mensenrechtenschendende amnestywet hebben gestemd.


  Maak melding

 53. De trots en waardigheid zijn we 30 jaar geleden al verloren. En respect voor onze nationale symbolen? Begin eens respect voor elkaar te tonen. Aan nationale symbolen heb ik niets. Dom geleuter van jongerengroepje. Ik had eigenlijk niets anders verwacht. Tegenwoordig worden jonge mensen al totaal gebrainwasht. Kijk maar naar de leeftijd van de meeste crimineeltjes.


  Maak melding

 54. @Tunewa
  Santokhie heeft tijdens zijn bewind in elk geval ervoor gezorgd dat de misdadigers van de 1982 “gebeurtenissen” voor de rechter verschenen.


  Maak melding

 55. Geachte POSTERS een gezegende SREFIDENSIE toegewenst.

  Mijn opmerking in deze is;

  GEEF DIE JONGEREN EEN KANS A.U.B.
  ZE WETEN NIET HOE HET WAS.

  EN NAAR HET SCHIJNT WILLEN ZE HET OOK NIET WETEN. ZE KOMEN ER GAUW GENOEG WEL ACHTER.

  HET ZIJN NOG AMPER EEN PAAR MAANDEN.

  GADO LUKU FU DING. DING NO SABI SANG DING E DU.


  Maak melding

 56. Significant vind ik hoe sommige recht aan het praten zijn, wat zo krom is als een hoepel. Maar, zie hoe ze over hun eigen stommiteiten struikelen. Nauwelijks hun onzin verhaal kunnen neer pennen, het juist formuleren van een begrijpelijke zin kunnen ze niet eens. Hoe moet ik naar zulks laaggeletterden luisteren? Bij sommige valt weer op dat ze hun eigen naam zelfs verkeert spellen. En deze zelfde lui willen het over ethische normen en waarden hebben. Dat je zelf achterlijke hebt die beweren dat deze regering het goed doet, je moet dan echt verstandelijk gehandicapt zijn, en dan nog. Over waardigheid en trots gesproken, kom je alleen tegen in een democratische rechtsstaat tegen. En niet in een BananaRepubliek waartoe wij veroordeeld lijken. Een president – vaak zelfs gedrogeerd bij openbare verschijningen – die het volk haar trots en waardigheid ontnomen heeft, en ook het land ernstige imagoschade heeft toe gebracht. Welke integere burger voelt zich veilig waardig en trots, met een veroordeelde arglistige crimineel als president? Waar er een angstcultuur heerst waar de rechtsstaat aan het verworden is tot een politiestaat.


  Maak melding

 57. Daarom zeg ik dat Dinootje (een Perfect Icoon van de NPD) Nooit meer op vrije voeten moet komen, en de Godfather van SU moet met spoed worden opgehaald en Verbannen naar Guantana BAI for life


  Maak melding

 58. Het is niets anders, voor sommige toen verstand uitgedeeld werd, stonden zijn niet vooraan. En dat is overduidelijk merkbaar en voor sommige geldt; san buriki skrifi asi no kan lesi. Wat moet je met mensen die zelfs hun eigen naam niet juist kunnen spellen, zegt toch heel wat van deze laaggeletterden, dus bijvoorbeeld mensen die de taal spreken, maar het niet begrijpen. En deze veelal behorende tot de “Nyan Dringi Prisiri” partij met haar illusiepolitiek en een achterlijke achterban. Die voor verval en onveiligheid in de buurt zorgen. En voor welke waardigheid en trots zorgen deze landverraders?, pure onzin kreet van deze volksverlakkers en crimineel gespuis. Waar van ook de meeste leden, zelfs de president incluis, een strafblad hebben en geen meerwaarde aan de gemeenschap geven.


  Maak melding

 59. Waardigheid en trots hahahaaai woooooiii. Jullie NDPers hebben 2 bruggen gebouwd en de koers van de Su munt toen steeg van 1 op 600 naar 1 op 3200. Waar wil je trots op zijn ndp-jeugd? Su is ook nieteens trots op de ndp-jeugd, want/ waarom: de ndp-jeugd kent zijn/ haar eigen geschiedenis niet. Is de ndp-jeugd nu nog trots op DiDiBrie ,vooral met de aanhouding van zoon Din(aapje)?? Jullie ndp-jeugd en (velen)Suries willen herstelbetaling(en)van Ned. De ndp-jeugd praat wel hierover ook al is’t zoveel ,zoveel jaar geleden gebeurd.De ndp-jeugd praat over Anton De Kom, Louis Doedel iets van….tig jaar geleden ,maaaaarrrr de ndp-jeugd wil absoluut niets weten van/ over de Decembermoorden van net ,net(1982) geleden of anders gezegd de Decembermoorden van kortgeleden daar wilt een deel de ndp-jeugd niets ,maar dan ook niets van weten; mooi is dat mang. De ndp-jeugd is een verloren jeugd(generatie)in Su. Dit gebeuren is ook niet iets om trots op te zijn. De jonge DiDiBrie leiding(68 jaar)van de ndp en Co is ook weer niet iets om trots op te zijn hoor ndp-jeugd. Su kan op niets trots zijn wat deze ndp-Lebas hebben gedaan voor Su. Su kan niet trots zijn op de gouddeal die is overeengekomen met de Multinational onderleiding van de jeugdige en DiDiBrie NDPers. De ndp-jeugdige 70 plussers zijn een schande voor onze voorgangers, voor Su en in de wereld. Wat een rare jeugd heeft de ndp. Deze ndp-jeugd lijkt niet veel te weten van hun jeugdige 70 plussende leiders hebben uitgespookt vanaf ze in beeld kwamen in Su. De ndp-jeugd weet niet wat er met name in de jaren 80(tot heden)is gebeurd. Dus amper 4 jaar na de onafhankelijkheid van Su vond de DiDiBrie en Co dat zij een coupe moesten plegen in Su. Ga aub als ndp-jeugd dat gedrag van de ndp DDI-DI-BRIE na, vanaf de jaren 80 jullie zullen verstelt staan en misschien meteen ook achter komen dat er metname vanuit de ndp nooit voor de vooruitgang van Su is geweest, maar dat de ndp alleen voor zichzelf heeft gezorgd. Any way oeng waka un pasi Hopelijk duurt de zittingsperiode van deze ndp-jeugd en Co niet lang meer…. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 60. Waar praten die jongeren over van de Ndp,over waardigheid en trots, je moet trots zijn dat je een moordenaar als president hebt gekozen, die de mensenrechten schendt, en de rechtstaat aan zijn laars lapt, jullie paarse jonge ezels snappen het wel, net zo dom als hun leiders zoals die papegaai van panka en die profeet van misiekaba


  Maak melding

 61. Deze jongeren gebruiken graag woorden,waarvan zij geen flauw benul hebben,dat “Waardigheid en Trots” nu ver te zoeken zijn in Su.Ach ja,weten zij veel,hun lijders staan toch bekend om het zomaar roepen van dingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.